Tia-na
|
Lepo vas je brat (vsaj zadnjo stran, za nazaj je kar veliko) in videti, da se dogaja, dogaja in bo kmalu tu še nekaj malih Ruskov :) Še posebej fajn mi je, ker lahko vsaj malce podoživim našo zgodbo skozi vaše oči, vaša strahove in vprašanja. Mi smo že 15 mesecev familija v Sloveniji pa se mi zdi kot bi bilo od nekdaj tako. Tako hitro se zabriše tisti čas, ko ponoči nisi stopil na lego kocko pa imel vsa zapacana oblačila, nisi čistil smrkave noske, ko je bilo v hladilniku namesto mleka pivo, ko je pralni stroj laufal le 2 x na teden in ne vsak dan, ko stanovanje ni bilo polno mivke :))) Naša žabca sta že tako "odrasla", postavljata tisoč in eno vprašanje, na katere je včasih tako težko odgovorit, te na vsakem koraku spravljata v zadrego in znata prilepit najlepšega lupčka in povedat, da te imata rada. Ena o zadregah ... resnična ... pazite, kaj jim govorite, ker to v najslabem trenutku uporabijo in se spomnijo. Pri umivanju zobkov, ki je bilo prve mesece zabavno in sta to z veseljem počela, se je malce zataknilo oz. se jima ne da več tako kot včaih pa jima jst govorim, da če si jih ne bosta umivala, bodo prišli črvi in zobki lahko izpadejo. Seveda se je zgodilo, da je imel dedi majstra, ki je prišel zidat neko ograjo in ta majster z juga je bil precej škrbast in moj sinko je bil tako navdušen nad temi luknjami, da ga je eno uro moril s tem, da naj mu odpre usta in pokaže črve, ki so mu pojedli zobke. K sreči gospod ni dobro razumel slovensko ali pa se je vsaj delal, da ne razume ... ne sprašujte, kake vse trike smo poskušal, da bi našga žabca zvlekel stran od škrbaste gospoda pa se ni dal. Ves čas je stal zraven in mu govoril: dej odpri osta, dej naredi AAAAAAAAAA ... Al pa kako razlaga vzgojitelju v vrtu, kako se papi in mami tud lupčkata. Seveda se mu spomnni to razlagat, ko sem jaz zraven. Ja, take imamo :) No,sam pozdravit sm vas prišla pa sem se tako razpisala, kup perila in posode pa čakajo na boljše čase :) Skratka, srečno vsem, ki se odpravljate v Rusijo!
|