|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
7.9.2010 7:51:52   
amelie
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

Hvala, da si si vzela čas in  mi odgovorila. 2 leti pa je nujno treba met odprto, ne? Al je to samo v primeru, ko dobiš subvencijo? user posted image

Ni problema, samo vprašaj, če te še kaj zanima. Ja, mislim, da je tole z 2 leti samo pri subvenciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
7.9.2010 8:02:15   
amelie
Jutro! user posted image

Danes je pa mali noč na trebušku prespal. In samo ta čas je bil miren, drugač pa skoz neko miganje in trikrat spet dojenje ... pomoje tud meni malo primanjkuje že mleka za njegove potrebe. Ravno pravi čas sem se lotila uvajanja GH. Zvečer mu nisem uspela dovolj hitro kašice dajat, tako je hitel jesti, da se mu je parkrat zaletelo user posted image  Potem pa naenkrat joooook, kot ga pri njem nisem glih vajena, navadno prej tako dolgo jamra, da ugotovim, kaj ga muči, včeraj pa samo naenkrat na ves glas. Se je želel še dojit ... Sploh ne vem, kako ga bom uspavala, ko bo joške konec. Mogoče flaška ...

Gorenjke bojo danes kofetkale user posted image  No, večinoma priseljene Gorenjke user posted image  Uživajte še zame, bi se vam z veseljem pridružila, da se spoznamo.

aprilčica, fajn za sračkanje! user posted image  user posted image

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
7.9.2010 8:40:45   
nizy
gorenjke mene na kavico nebouser posted image , ker pri nas dež pada , pa obe user posted image bi mogla s sabo vzet user posted image upam , da ne zamerite user posted image

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
7.9.2010 9:29:24   
tintin
punce mene žal danes ne bo, imam z malim cepljenje za rota, pa še danes sta možek in vasja doma...next time!

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
7.9.2010 10:26:15   
babyloverka
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

babyloverka- lepe sličice iz krsta

user posted image Ste že vse ble pri G na prvem pregledu po porodu?

hvala user posted image

na prvem pregledu sem bila izredno po štirih tednih zaradi šivovo, bolelo tako da sem še sedaj v krču ko pomislim na to. potem pa redni pregled po šestih tednih in še vedno bolelo za user posted image  no sedaj imam pregled mislim da kar kmalu, sem se zdaj spomnila, dobro da si vprašala, morem pogledat kje imam napisano. in se nič ne veselim ker ti šivi občasno še kar pošteno zategujejo user posted image

jaz zdaj malemu par dni nisem dajala kašic, je pil tri dni korenčkov sok in tudi oranžno kakal user posted image  pred uvajanjem novih okusov je kakal enkrat ali dvakrat na dan, sedaj kaka trikrat ali štirikrat. danes pije sok ananas in jabolko, kar mlajska ga in okice se mu kar svetijo. potem pa dobi kašico breskev banana. komaj čakam ker tako uživam ko ga hranim user posted image

je pa moj mali vsak dan večji nagajivec, fulll je radoveden, postal je tudi zelooo zgovoren, danes naprimer je govoril še preden je dokončno odprl okice zjutraj user posted image  no saj mami je tudi klepetulja ima vsaj nekaj po meni user posted image  in opazila sem da se zna z kako igračko tudi kar hitro skregat sploh s tistimi ki so namenjena v usta pa očitno ne delujejo tako kot bi on želel user posted image  v glavnem jaz se mu tekom dneva toliko presmejim da je veselje user posted image
in spal je sinoči od devetih in danes do pol šestih, se najedel in spal skoraj do osmih user posted image  nisem mogla verjet user posted image  sicer sama nisem dobro spala ker takoj ko ima mali mirno noč imam očitno jaz preveč časa in me tlači miljon nočnih mor od tega kako me dragi vara s sestro do tega kako me hoče nekdo ubit ipd.. groza, strah in trepet. sem se kar mojemu zjutraj ponujala da jaz vstanem in grem namesto njega v službo user posted image

danes grem končno malo na kavico s kolegico, komaj čakam user posted image

kje je pa didi5? nič se ni javla, ne? mogoče imata še atija na dopustu pa nima časa user posted image

aprilčica10 imam malo drugačno frizuro ja, hvala za kompliment user posted image  upam da tetka pride čimprej na obisk, upoštevaj pa tudi to da če se boš sekirala da bo zamujala. mali je pa bil priden na morju, ne? se vidi da ste uživali, saj je prav tako user posted image  in super za gh user posted image  naši pubeci so pravi jedci vidim user posted image

no jaz mojemu junaku dam zvečer v mleko dve žlici riževih kosmičev in od takrat ko mu to dajem mi dlje spi. tako da smo zeloooo zadovoljni user posted image

no itak sem ziher polovico pozabila pokomentirat, nekaj pa le sem, ne? user posted image
fajn se imejte, upam da se čimprej ogreje.

imam še eno vprašanje. ful ful ful rada bi še šla za par dni na morje. nekam na hrvaško ampak ne predaleč dol. mi lahko katera svetuje? bi pa šli v hotel. prosim če ima katera kakšne izkušnje bi bila ful vesela.

aja pa še to, odkar smo namontirali športni del vozička se mali dosti rajši vozi, edino zaspat ne more v njem user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
7.9.2010 13:57:16   
legenda_m
ojla

no mene tud ni blo na srečanje gorenjk, zdle sm iz ft, joj me je fajn pregnetla in je bolš kot predn sm šla. ja roke mi ponoči še zmeraj spijo. ponoči smo imeli veselico. in sva s sinkom potegnila spanje do pol 10. potem sm vidla da je brez oblek v omari in kaj ne bi ravno danes vse pobruhal in polulal in pokakal, tko da je danes tko kot en ciganček zavit v dekco (dokler se ne razbrca) jst pa pospešeno perem in likam in tle gor visim. kosila danes ne bo.

pri nas je napenjanje prisotno na dnevnem redu, nimam pojma kaj naj še naredim. čakam da mine? al čem kar z gh? in kakec sploh ni trd. tako da zaprt ni.

babyloverka res luštne slikce od krsta. nas še čaka, pa prelagava iz meseca v mesec. prve 3 mesece ga nikamor nism upala peljat ker se je tako jokal, zdj pa atija ni doma... tko da... bo že...

levinjica. sem svetlobna leta od fitnesa. sam pritoževala sem se kako lena sem. se mi zdi da sine že kaže znake taiste bolezni

amelie tud nama kondom še ni počil. očitno tud mi2 delava nekaj narobe.

aprilčica čestitke za izpit in pesti za nasledjega, da dedcev ne omnejam. enkrat sm nekje prebrala da se jih da zdresirat kot kužke. spregledaš tisto kar je slabo in na ves glas pohvališ to kar je dobr (ampak tle nm pametna, je amelie bolj kompetentna) pa tud nism še sprobala tega. jst norim sam kdr me razjezi.

joj zdj pa morm it. pridne bodte. nbenga cajta nimam več.... no mam sam ga nepravilno razporedim user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
7.9.2010 14:26:00   
amelie
Ha ha ha, legenda, lahko bi bla kompetentna, ampak glede na rezultate rajš ne dajem nobenih nasvetov. Majo pa res vsi (psi in moj) radi pohvalo. Pa kak priboljšek user posted image  Držim pesti, da bojo roke okej. Mene so peklensko bolele v nosečnosti ponoči, pol je pa minilo.

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
7.9.2010 18:18:23   
Anonimen
Punce, rabim en nasvet, vaša mnenja. Malemu sem dala danes še drugo polovico kašice (125ml - včeraj je pojedel prvo polovico) hruška, marelica. Ko jo je zmanjkalo je jokal kot dež in hotel še. Sem ga dala na prsi, pa ni hotel pit mojega mlekauser posted image user posted image user posted image Popoldne se je potem normalno dojil. Koliko sploh lahko poje za en obrok?? Ali mu lahko dam danes zvečer malo kašice banana, breskev, ali je bilo za danes GH že dovolj oz. prevečuser posted image user posted image user posted image Res ne vem... Mi je pa danes ponoči spal 5,5h v kosu in sem se zbudila čisto butasta, ker sem navajena na dojenje vsake pol ure. Zdaj pa ne vem... Prosim za nasvete.

Lep pozdravčekuser posted image

(odgovor članu amelie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2083
7.9.2010 19:21:30   
babyloverka
aprilčica10 bi rada kaj pametnega povedala pa bo težko.
lahko ti edino povem da mu jaz zdaj več ne bi dajala kašice, vsaj sadne ne.
kaj če bi probala za zvečer mu dat tisto varianto mlečne kašice za lahko noč ali pa riževo kašico z banano? jaz nimam problemov ker ne dojim in mu to vmešam v flašo. ti pa bi mu to mlečno kašico lahko dala zvečer pa bi menda spal dlje. mogoče, nočem pametovat, svetujem samo.

koliko pa lahko poje kašice naenkrat ne vem, vem samo da je treba it postopoma. kao ni pametno da kašica takoj nadomesti celi obrok ampak postopoma. no res pa je da so si otroci ful različni in mogoče bo Benjamin hitro nadomestil obrok.

30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
7.9.2010 20:21:20   
didi5

Babe, bila sem poredna - doma že 1 teden ampak pri nas je bila gužva in preden sem prebrala vse za nazaj je kar trajalo po 100-ih prekinitvah. Ja ja Babyloverka - hvala da me pogrešaš - si pa tudi deloma trofla - prvo malecka zobki pa ati je bil še danes zadnji dan na dopustu + tisoče drugih stvari. Vse pokomentiram jutri, povem kaj je novega itd. - ker sem zdaj 1 uro še do konca vas tukaj na rr brala pa cel dan spet delala tako da sem hin.

Zdaj pa se malo upočasnite, da ne bom rabila jutri spet prej veliko brat user posted image

nočko

Ustvarjamo našo malo družinico

Neposredna povezava do sporočila: 2085
7.9.2010 20:53:54   
Anonimen
Helou!!

Mi smo predcasno iz morja, ker je bilo premrzlo za kopati. Sedim na kavi in vodo gledam pa lahko tudi doma user posted image
Smo pa ze vceraj sprobali Atlantis in je blo super! Tiste, ki boste hodile na plavanje prosim malo napisite kaj delate, ker jaz ne vem, ce bi sla na ta tecaj. Otroka znam tudi brez tecaja dati v fredov obroc in potiskati po vodi.
Skratka, mala je ful uzivala in doma samo padla v posteljo. Danes je tudi sla izjemoma ze ob 8 spat. Moz je sel fuzbal gledat, jaz bom pa vam tezila.

Ampak sem trenutno brez idej kaj naj napisem. Cudno user posted image

Aja, imam eno vprasanje. Tiste, ki dajete GH. A dajete zraven (med, pred, po) obroki tudi kaj vode oziroma kaksne druge tekocine, ali pa vmes ne in potem pac dohranite na flasko oziroma dojite do polnega obroka? Nam gre GH ze kar dobro od rok (ust), ampak vcasih dete kar pozabi kaj mora delati in potem nabira v ustih in ko je prevec kar pogoltne.
Pa ti kakci res se bolj smrdijo. Ravno danes nam je eden usel v plenicko. Me je skoraj kap, ko sem jo odvila user posted image

Upam, da ste vse ok. Pridem, ko se spomnim kaj sem sem hotela komentirati.

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 2086
7.9.2010 21:44:26   
Anonimen
Dober večer!
Se na hitro malo javim.Danes smo imeli posvetovalnico,je bila naša princeska cepljena ,malo je pa res za jokala.Težka  8500 kg,velika pa 70,nisem skor nisem mogla verjeti ,da ima toliko,ker ko jo pogledaš ji ni videti.Drugače je vse uredu.Glede kakanje je pa takole rekla.Naj čim več korenčkove kašice ,pa banane probam dajati.Pa Biogaia kapljice sem kupila ,ko pomagajo pri prebavi tudi ,če jo napenja ali veliko kaka.Bomo videli ,če pomaga.Po cepljenju mi je 2 ure spala ,ko top...
Pa svetovala mi je P ,da sadne kašice ne za večerjo,jaz ji tako nis
em devala nikoli,pač ,da je to prteško za otrokov želodec.Ne vem koliko je res...
Še malo pokomenteram...
aprilčica se ti poslala zs.
aglaia jaz sem prvo ponudila gh in sem zmerila koliko je v ml,potem pa koliko ni pojedla ,naredila še mleko,tak ,da je zadostovalo njen obrok.Med korenčkovo kašico sem malo vode dodala ,da ni bilo pregosto včasih.
didi5 super za prvi zobek ,mi še nimamo nobenega,sam se nekaj pripravlja...
legenda-m probaj Biogaia kapljice ,so sicer za krče ,sam so za prebavo tudi...baje pomagajo...
babyloverka meni se Umag-Katoro zelo dopade ,ne vem pa kakšne so cene hotelov..
gorenjke ste danes uživale na kavi kljub slabemu vremenu.
cojka  uživajte na dopustu ,ko boste šli...
To je to lepo se imejte lepo noč ,grem počasi spat,ker zelo slabo spim zadnje noči..
Nekaj sem še pozabila povedati,moj dragi je danes zlikal dva pralni stroja oblačil..je bil priden...pohvala..
Lahko noč....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2087
7.9.2010 21:59:36   
amelie
Hej!

Mi smo bili danes pri fizioterapevtki in je bila zelo zadovoljna z Žigovim napredkom. Je rekla, da zdaj ni več nič na meji, da bo treba delat samo še na preventivi, ker, kot kaže, je ta njegova 'mehkost' bolj njegova karakterna značilnost in da bo verjetno eden tistih otrok, ki se jim ne bo dalo po igračko stegnit, ampak bo čakal, da mu jo kdo prinese. Pameten fant user posted image  V glavnem je priporočala, da vsake toliko obiščemo fizioterapevta, da nama da navodila, kako ga usmerjat in spodbujat, da ne bo spet začel zaostajati in da bo lepo dal skozi vse faze. Po njenem mnenju imamo torej popolnoma zdravega lenuščka. Jabolko ni padlo daleč od drevesa user posted image  Imamo pa čez en teden pregled še na napotnico, upam, da tam to tezo potrdijo. user posted image

Potem smo pa šli h kolegoma, pa smo se basali z raznimi dobrotami in je mali tako usta odpiral in stegoval roke po hrani, da ga je moj odnesel od mize, ker se mu je preveč smilil. user posted image  Mislim, da je zelo resno vzel to hranjenje na žlico. Mami happy. user posted image  Bučke je danes pojedel 100 ml, pa jo je zmanjkalo, če ne bi jedel naprej. Zdaj zvečer je enako jedel riževo kašico z jabolkom, dokler je ni zmanjkalo. Navdušen totalno, samo usta odpira in se pritožuje, če ne dajem dovolj hitro. Pa praktično nič ne gre mimo, kakšna kapljica tu in tam.
Ja, drek je pa obupen. Pa težje gre dol. user posted image

Aprilčica, jaz malega ne dam na joško po obroku, ampak kadar jo zahteva. Midva nisva nikoli ustvarila ritma glede dojenja, upam, da bo pri GH drugače. Samo jaz res nisem človek, ki kaj dosti na uro gleda. V glavnem verjetno pač ni bil več toliko lačen, da bi se še dojil čez, kašica mu je pa bila dovolj dobra, da bi jo še malo jedel. Ti pa jaz tud za zvečer priporočam riževo kašico, Žiga obožuje to Milupino z jabolkom, ki je prav za zvečer. Da ne bosta dva sadna obroka na dan takoj na začetku. 

Sem kar malo utrujena, grem spat. Lahko noč vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
7.9.2010 23:27:30   
dacy
aglaia jaz nobenih tekocin ne dajem med, pred ali po GH ... ko poje kasico, mu dam se flaso da se do konca naje in to je to user posted image Gh je itak najbolje samo z vilico pretlacit da vmes ostanejo se malo koscki, da se otrok navadi na zvecenje, tak da glih zaradi tega ni potrebno tud nobeno redcenje kasic ... pac pretlacena zelenjava ali sadje user posted image Ce pa se ne dojita, pa lahko probata tud pasirano skutico ze dodat zraven sadja ... moj Aleksei je cist nor na skutico s sadjem user posted image No jaz se zdaj ze psihicno pripravljam da bom tamalemu dala polovicko zelje v roko in naj jo zveci ... treba zacet malo tud z glutenom ... eno kasico z glutenom smo itak ze pojedli in ni bilo nobene reakcije tak da gremo kar na kruh user posted image ... Kaj se dreka tice ... no upam da ti to vse pove, da odkar jemo GH imam en osvezilec zraka zraven previjalne user posted image

amelie lepo da vama je tak fino steklo hranjenje na zlicko ... Ziga just go for it !!! user posted image

No mi smo pa danes meli cepljenje in posvetovalnico in smo veliki ze 67cm in tezki 8100g
Med pikecom jeravno kihnil in mu sploh ni blo nic jasno ko ga je sestra picla ... je samo malo zmedeno gledal in cisto nic ni jokal user posted image ... No mamo pa zato zdaj reakcijo ... dopoldne je bil se cisto vredu ... okrog 14:00 pa je postal cisto zakomiran in jamrav in zaspan in sem mu zmerla temperaturo in je imel 37,5°C... skoraj celo popoldne je prespal edino zarad lakote se je zbudil ... no okrog 21:00 ko je pojedel zadnji obrok, pa je imel temperaturo ze 38,1°C user posted image ... Zdaj mu bom kar v spanju se enkrat zmerla in ce se vedno ni padla bom pa morala nardit tisto najhujse ... svecko v rit user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
8.9.2010 0:16:01   
nejanejc
hejla

amelie, super za Žigata, da napreduje...

dacy, bogi Aleksei...upam, da ne bo treba svecke

levinjica, super za dva stroja manj za likat zate

aglaia, voda je voda pravis... no ja... kopali ste se pa le :)

mi smo danes rabli eno uro, da smo zaspanckali, ma nam je ratalo... je kar veliko spal cez dan.... sploh v avtu, ko sva sla na iz Bleda... najprej sem zavila kar proti lj in sem mogla obrnit pr s. braniku, se dobro, da ni blo treba kar do lj in tam obrnit... za nazaj pa sem iskala gorenjko, d abi mojmu cokolado kupla z lesniki, ker so bolj poceni... in sem si slabo zapomnila, kje mi je govoril, da se gre.. in sem ga mogla klicat pa je slo presenecenje.. pa en body sem v hoferju se kupla, ker jih je v kranju itak zmanjkalo... v glavnem na srecanju je blo fajn, Nejc je bil navdusen, se je smejal vsem, tudi, ce niso punce govorile z njim :)

grem pocasi ajatutaja se jst, papa

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
8.9.2010 8:35:05   
tintin
hoj,
da se javim izza kupa cunj, ki še vedno straši v predsobi...

vito je bil tudi včeraj cepljen, nove mere: 67 cm in 7 kg (4,5 meseca), cepili smo še za rota z rotateqom (čakata nas še dve dozi, ena stane pa 58 evr...jao jao...), pediatrinja je rekla, da glede na to, da nas ful z zanimanjem gleda ko jemo in celo joka (to se je dogajalo zadnji teden) naj začnemo z GH (da itak priporočajo med 4-5m) in je včeraj že ful lepo jedel korenčkovo kašico. Včeraj in danes je kuhal mr. Hipp:) se mi ne da par žličk korenja kuhat...

aglaia...super za morje, je pa res mrzlo ja....tudi na pagu samo 21...
tečaj - mislim da kaj dosti od potiskanja obroča po vodi ni, pa še to so v vodi samo 15 min ostalo je preoblačenje, ohlajanje....brezveze za ta denar..aja jaz ne mislim zaenkrat še nič tekočine dajat ob gh...lahko pa ponudiš malo vode po flaški ali žlički vmes...

šibam zdaj lase umit napišem še kaj kasneje...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
8.9.2010 8:44:10   
didi5

Uf - no pa dajmo user posted image Prvo komentarji:

Aglaia: jaz imam voziček s tremi kolesi (samo sva skliznile na morje 0,5 ure prej, pa naju več ni na sliki user posted image user posted image user posted image user posted image ). Na Cresu ste imeli slabo vreme? No pol se pa ni za čudit, da ga je tudi na Viru biksalo :)

Katy: verjetno še uživaš na morju, ampak hvala za kompliment. Tudi vaju je bilo lepo spoznat, upam da se v kratkem spet vidimo user posted image user posted image user posted image user posted image

nejanejc: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za prvi zobek. Mi imamo že več kot 1 teden vse otečeno in ene 3 dni je bila prava tečka z neutolažjivim jokom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (prav tisti jok, ko veš, da pa nekaj res ne štima in niso samo kaprice) zdaj se je umirilo in je kar dobrovoljček ampak ven še pa vedno ni nič pokukalo. Je P rekla, da zna še to pri nekaterih kar trajat - jo pa skoraj 100% to mantra user posted image user posted image user posted image Samo naj pridejo čim prej ven.

Je pa vaš mališan veeeliiiik! Ja jajčka ti bo počasi odpadla. Jaz komaj čakam teh 9kg (naša je prejšnji teden tehtala 6750 g). Verjetno bo prej 9kg kot 12 mesecev.  tiste ki že iščete - katere avtosedeže gledate, te klasično sedeče al kombinirane?

nataša: pa ti si carica (pa mislim da ima še ena mal več otrok na rr)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Meni se odpipa, da izvem zdaj za drugo nosečnost (pri sebi mislim). Jaz priznam - sem malo egoistična in bi rada pač uživala malo po svoje (ne me narobe razumet - sem prepričana, da tudi ti uživaš - ampak vsak ima pač drugačno predstavo o svojem življenju), niti ne mislim, da bi moji živci zdržali ponovno nočno vstajanje (čez dan absolutno ni problema, ponoči mi je pa že zdajšnje 1* vstajanje prevečuser posted image ). Rodila sem pri 30-ih (zdaj sem 31) in se mi zdi, da je sicer za naju bil taman dober cajt za družinico, ampak će jih želiš met več pa bi skor morala začet kake 3 leta prej. AMPAK - KAPO DOL! Pridna si! Jaz pravim - če jih lahko normalno preživljate in vam je to v veselje - hitro na delo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa probaj tak, da spet aprila rodiš - ne boš rabila menjat teme na rr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (samo pol si že malo pozna a?)

mamika25: sem imela komentar na premajhno količino mleka, pa sem pol videla, da si stvar že porihtala. Praviš, da se milumil lepo obnese. Jaz sem že tudi hotela menjat mleko (milumil itak dela ista firma kot Aptamil) predvsem zaradi cene, ker pri teh količinah se 2eur na pakungo kar pozna. Ampak glede na to, da naša lepo kaka in papa (sicer ne v tvojih zdajšnjih količinah, naša poje od 120 - 180 - odvisno od dneva) mi ni najbolj. Sem rekla, da ko gremo na 2. bom poskusila z babylove - pa da vidimo.

agha: 150 ml kašice? Jooooooj kje smo še mi! Naša poje tam od 10 do 20 žličk. Smo pa ugotovili, da ji najbolj prija mamina kuhinja (s prilagoditvijo). Vse kar je brez okusa - fuuuuuuuuujjjjjj - kaj mi to tišiš v usta - sama jej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Zadnjič sem za nas delala rižoto in sem ji samo odvzela grah (ker se ga malo branim) - vse lepo s paličnim zmiksala - in tu sva postavili rekodr - enih 30 žličk (kaj pa vem koliko je to ml, - je tudi konsistenca drugačna in bolj nasitna kot recimo mlečna kašica). Včeraj sva jedle zmiksane makarone (zanjo brez mesa, ampak malček polivke za okus). Vem, da ima to gluten ampak itak bi se naj uvedel med 5 in 7im mesecem - pa še to se več ne oziram). Dam ji to kar ji je okusno in kar je okusno tudi meni. Jeva pa vsaj 2 obroka gh in ji praktično nikoli ne dam enako. Dopoldan kakšno sadno kašico, popoldan pa kakšna zelenjava z rižem (krompirja ne mara user posted image špinačo pa je ko nora - čuden otrok - po mami user posted image ) ali kaj zgoraj opisanega. Zvečer pa sem ji včeraj prvič dala kašico za lahko noč od milupe pol pa čez pol urce še mlekeca gor (in je spala od 19.00 do 6.00 zjutraj brez zbujanja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - danes prakticiram isto - mogoče je to to user posted image user posted image user posted image ).

babyloverka: lepo da me pogrešaš. Super za krst in res huda frizurca + simpatičen možek + luškan fantič user posted image user posted image user posted image user posted image

levinjica: na kateri temi rr so te užalile? Pa ja ne tukaj - meni se zdi, da smo tukaj vse SUPER FAJNuser posted image user posted image user posted image user posted image . Narcisoidnost je dandanes moderna, sploh pri 18-letnih nabildanih pubecih (dobro da sem vas nekaj že spoznala - če ne bi zdaj bila to res čunda predstava user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ). Ne se sekirat - ene pač nimajo kaj druga za počet kot napadat ostale in bit najpametnejše na svetu - tukaj če hočeš pač lahko vse delaš in govoriš za masko - verjetno v nekaterih primerih bolje takouser posted image

po moje ni nič narobe glede kakanja, naša je že prej veliko kakala zdaj pa odvisno kaj je, včasih tako kot vaša včasih samo 1x. More se pa telo navadit na nov način prebave. Glede korenčka (ki ti ga je predlagala P) pa nas ni zapiral, še bolj smo kakali čisto oranžno. Aja pa zobek naš še ni veni, je pa vse otečeno in belo. Upajmo, da čim hitreje pokuka:)

cojka: jaz naši podiram kupčka le čez dan (pa še takrat mi včasih, ko ima slab dan, takooooo poliva da je groza - tudi 2 uri po obroku). Zvečer in ponoči pa nikoli, jo dam kar v posteljico spat in ni nikoli tečna zaradi tega pa polila še tudi ni NIKOLI. Prav čudno.

Amelie
: ja pri meni je isto s kilogrami - imam še 1kg viška, pa tudi starih kavboljk in hlač ne morem zapret (je pa napredek vsaj v tem, da jih dobim čez boke). Kot da so se blazinice prerazporedile, kosti razmaknile user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sicer me več ali manj vsi pohvalijo, kako sem spet suha, ampak 2 številki večjih hlačah in kamuflažnih tunikah glih ni problem zgledat suho - boljše da me ne vidijo v kopalkah - ko pomaranča, ki je predolgo zorela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aprilčica: upam na najboljše po tvojih merilih glede počenega kondomauser posted image user posted image

Verjetno sem še kaj pozabila, ampak sem si sproti 5 dni pisala na list plonke, kaj bi naj pokomentirala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem to zelo resno vzelauser posted image

No mi smo šli na morje 25.avgusta in se vrnili 31.8. ob 2.00 zjutraj :( Prve 4 dni je bilo fantastično. Lepo vreme, voda 25 stopinj (naš ati je tulil kako je hladna, naš otrok pa hladne vode ne pozna:):) Malecka je prava uživačica!!! V fredovem obroču je uživala in tako brcala da se je kar sama poganjala, pol se je malo poigrala, najedla in spala:) In smo spet ponovili vajo :) Res super. Malo so naju sicer izživcirali od bratranca otroci (no predvsem tamala moja krščenka stara 7 let). Malecka je tako natakljiva, če ni v središču pozornosti da je groza (pa jo imam takooooooo rada). Sicer smo bili vsak v svojem apartmaju ampak tamaladva sta bila nonstop pri nas in nismo kot družina imeli praktično nič časa zase. Saj je fajn imet družbo ampak je razlog zakaj nočeva imeti več kot 1 otroka + starši bi lahko vedeli da rabimo tudi mi malo svojega dopusta. Celo 1x nama je uspelo spičit ko so vsi spali popoldan in smo šli na izlet v Zadar (tam je naš ati začel kar sijat od sreče - je bilo tako lepo s kakim ponosom je potiskal voziček in zraven mene držal za roko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ). No pol se je pa začelo. Naša je postajala vedno večja tečka in zadnji dan 31.8 je tako neutolažljivo jokala + dva dni je že bilo cmizdavo vreme in do 3.-ega napovedano slabo tako da sva se na hopa cupa odločila it domov (zvečer sva ji dala calpol, da se je umirila in ker sva bila 100% da jo nekaj boli). Sicer smo še hoteli ostat 3 dni (ker so šli isti dan domov ostali) da smo malo sami in si res spočijemo - pa nam ni ratalo. Prejšnji torek sva pol šla do P. in evo (jaz sem mislila da ima vntetje ušes ker se je nonstop za njih vlačla) otečene dlesni - zobki na pohodu :)

Za piko na i pa pridemo domov sredi noči in skor ne moremo v zgornji (naš) štuk user posted image user posted image user posted image user posted image Naju je hotel tast presenetit, in je začel obnavljat stopnišče (ker do zdaj smo gor hodili kot na triglav, bi rabli še kline tako so bile strme user posted image user posted image ) + je bilo treba razbijat beton in se je pametno spomnil, da bi bilo to fajn naredit ko ni vnukice domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Priden tast user posted image user posted image user posted image user posted image AMPAK prišli smo v PRAH NA KUBIKE!!!!! Vse belo - VSEEEEEE!!!! In sva z dragim 4 dni samo čistila, ker ne samo da je bilo treba pobrisat prah, potrebno je bilo spucat vse predale (sem že pozabila kako se ta prah povsod zavleče) v dveh štukih (no vsaj generalko smo naredili - predzimsko čiščenje) in prprat vseeee tkanine, Larine igrače, pretepst jogije ........ Do sobote sem vglavnem delala ko BIK in tako tudi spala - se mi je prvič zgodilo da je moj prej slišal tamalo ponoči kot jaz.

Larika je zdaj spet bolje, včasih se vidi da jo bolj mantra ampak ni krize, pa ponoči spet spi malo bolj mirno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sicer je pa napredeh pri teh navihančkih viden vsak dan. Prijema se za nogice, obrača, pride iz enega kota stajice v drugega, se pogovarja, cvili, čeblja, se smeji naglas, radovedna da je joooj, je, želi sedet, kr poletela bi nekam ker je nonstop v gibanju (jaoooo nam, to bo hiperaktiven otrok).

Še kaj več pa napišem drugič, ker sem zdaj tole pisala skor 1 uro in se je dete že zbudilo:)

Pa pa zaenkrat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
8.9.2010 9:16:25   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: nejanejc
dacy, bogi Aleksei...upam, da ne bo treba svecke

Nejanejc smo uspeli vrocino pregnat brez svecke user posted image Je pa danes moj mali pikec prvic spal z mano v veliki postelji ... ati pa je ital bil ponoci na sihtu tak da sma imela ogromno placa user posted image

didi jaz sem kupla tega ... http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=211048  in sem ful zadovoljna z njim ... lahko je obrnjen v obe smeri ... jaz sem ga imela prvo obrnjenega nazaj... zdaj sem ga pa ze obrnila v smeri voznje ker naslednjic greva z malim v MB ze v tem sedezu ... lupinica pa nam itak postaja premala ze user posted image Najbolj vsec pa mi je pri tem stolcku to, da ce se otrok slucajno sam odpasa- kar je delal moj necak nekaj casa- zacne stolcek piskat in te na tak nacin opozori da je otrok odpasan user posted image No ta je od 0 - 18kg ... na podstresju pa nas ze caka tud sedez do 36 kg ... user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
8.9.2010 10:53:39   
Anonimen
Hey, bom brzinska, ker mi mali nekaj tečka.

Zvečer sem mu dala v moje mleko Miluino kašico riž-banana (60ml), pa sem ga potem še podojila čez. Se je nekaj zmrdoval nad okusom bananeuser posted image Čuden otrok. Spal je pa 3h v kosu. Boljše kot pa le pol ure... Napredujemo.

Levinjica: dobila zs. Kupila sem el. črpalko od Medeleuser posted image Je super, ampak meni še vedno ne izčrpa vsega mleka, ne vem kaj je z mano narobe.

amelie: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za malega, super, superuser posted image user posted image

aglaia: iii, si mi naredila lušte... jaz bi tud tamalega peljala na bazen, pa mi solijo pamet, da je še premajhenuser posted image

dacy: sam, da je vročina padla! Lepe mereuser posted image

nejanejc: mi imamo tudi take probleme preden gre spatuser posted image user posted image 1h joka, stokanja, nošenja, igranja, gledanja v ogledalo itd., mali ima čisto rdeče oči, spat pa nikakor ne...

didi: upam, da bo zobek kmalu zunaj!

babyloverka: hvala za nasvetuser posted image user posted image

Se še javim

(odgovor članu dacy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2094
8.9.2010 11:01:24   
babyloverka
IZVIRNO SPOROČILO: didi5

Za piko na i pa pridemo domov sredi noči in skor ne moremo v zgornji (naš) štuk user posted image user posted image user posted image user posted image Naju je hotel tast presenetit, in je začel obnavljat stopnišče (ker do zdaj smo gor hodili kot na triglav, bi rabli še kline tako so bile strme user posted image user posted image ) + je bilo treba razbijat beton in se je pametno spomnil, da bi bilo to fajn naredit ko ni vnukice domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Priden tast user posted image user posted image user posted image user posted image AMPAK prišli smo v PRAH NA KUBIKE!!!!! Vse belo - VSEEEEEE!!!! In sva z dragim 4 dni samo čistila, ker ne samo da je bilo treba pobrisat prah, potrebno je bilo spucat vse predale (sem že pozabila kako se ta prah povsod zavleče) v dveh štukih (no vsaj generalko smo naredili - predzimsko čiščenje) in prprat vseeee tkanine, Larine igrače, pretepst jogije ........ Do sobote sem vglavnem delala ko BIK in tako tudi spala - se mi je prvič zgodilo da je moj prej slišal tamalo ponoči kot jaz.

oh ja te vaše stopnice user posted image user posted image  tast je hotel samo dobro samo kaj ko vreme in Larino zdravje ni dovolilo da dokonča user posted image

fajn da je zdaj Lara ok, upajmo da čimprej pridejo zobki tudi ven.

če gresta jutri kaj v mesto mi javi, midva planirama enkrat dopoldan da bi šla pa lahko gremo na kavo.

dacy super da je Aleksei zdaj ok, da ni več vročine user posted image

tudi jaz sem včeraj začela po internetu brskat po avtosedežih pa sem ugotovila da je skoraj tako kot če bi kupoval voziček

30.04.2010

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
8.9.2010 11:07:21   
babyloverka
sem šla zdaj pogledat link od dacy in videla to ugodno ceno avtosedeža pa me že fuuul mika da bi šla po njega.
dacy vi ga že uporabljate? kako je? lepo sedi v njem?

30.04.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2096
8.9.2010 12:07:45   
mamika25
Ojla!
Sem vas na hitr prečitala, vse ste pridne z uvajanjem GH. Povejte mi samo kako pri gh izmerite ml. user posted image  Recimo če naredite bučke in pire krompir? Ni mi jasno. Ker jaz skoraj nikoli ne merim ml če naredim gh. Pač samo od oka tako pol skledice. In pač nikoli pol noče mleka čez spit. Vsaj v budnem stanju ne, kakor že prej ni hotel. Z mlekom se hraniva še vedno samo v spanju. In takole približno gre - ob 5h je popil 130ml mleka. Ob 8h ga je stankal 200ml. Ob pol 11h je neki sitnaril, spat ni hotel, sem mu dala hipp (jabolko-banana 125g), je vsega pojedel. Zdajle je spil še 130ml mleka. Okoli 2h mu bom naredila bučke in krompir (obožuje), zalila bom z AM. Kasneje ne vem kaj bo. A je to dovolj? Itak nikoli ne daje občutka za lakoto. Na žlico poje pač kolikor mu dam. Čudno je to naše dete. user posted image  Včeraj sem mu dala babylove kašico (jabolko-žitarice), je bla precej kisla, pa je mlaskal, da ga je bilo veselje gledat. Sicer piše da vsebuje gluten (pa je gor vseen od 4.meseca dalje), pa ni blo nobene reakcije. A to dajete od Milupe kašice za lahko noč? Taka modra embalaža?
Včeraj sem mu dopoldne zmiksala jabolko in dodala zraven kašico z mlekom (riž), pa je tudi jedel. Jabolko samo le ni tako hranilno. Pa zvečer je jedel Milupa kašico z koruzo. Tudi gre v promet. Tako da, hb, vsaj žlico obožuje.
Danes je imela prijateljica pregled pri pediatru z hčerko pri 1.mesecu, pa se je mala zredila 1,6kg (dojena), pa ji je pribil če ima v joškah smetano al mleko user posted image , takile so ti naši pediatri.

Lepo vsem za opravljene preglede, sami korenjaki in korenjakinje. Mi imamo šele čez 14 dni, pa me prav zanima kako nam gre, upam, da ne prav slabo... po žlici sodeč bomo kar navagali user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2097
8.9.2010 13:31:39   
farina
user posted image jeee to mamikauser posted image sam da pridno jeste, ampak očitn imama nidve doma podobne duše, naša tud nikol ni lačna....
ni mi smao dans uvajali korenček,pa jutr bomo tud, sam da bomo zme še rižek z jabolko....pa naša tud ne je pol mleka, ampak pol čez eno uro, itak je pa vedn zaspana ko je treba jestuser posted image
no glede višine in kg, je naša pri 4 mescih dosegla 68cm,torej bo v enem mescu in pol zrasla za 10 cm,je to normalno?upam da je tezka tud dovolj,pa včasih vriska tako na glas, da me je strah da ne bo zgubila glasilk,ta šoja našauser posted image

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
8.9.2010 13:51:31   
didi5
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

IZVIRNO SPOROČILO: didi5

oh ja te vaše stopnice user posted image user posted image  tast je hotel samo dobro samo kaj ko vreme in Larino zdravje ni dovolilo da dokonča user posted image

fajn da je zdaj Lara ok, upajmo da čimprej pridejo zobki tudi ven.

če gresta jutri kaj v mesto mi javi, midva planirama enkrat dopoldan da bi šla pa lahko gremo na kavo.

dacy super da je Aleksei zdaj ok, da ni več vročine user posted image

tudi jaz sem včeraj začela po internetu brskat po avtosedežih pa sem ugotovila da je skoraj tako kot če bi kupoval voziček

ni problema, tudi če ne greva pridema na kavo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ti samo povej uro in kje pa se dobimo jutri (v četrtek ne - nekaj me datumi zafrkavajo od kar sem doma user posted image user posted image user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 2099
8.9.2010 14:20:49   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

aglaia: iii, si mi naredila lušte... jaz bi tud tamalega peljala na bazen, pa mi solijo pamet, da je še premajhenuser posted image

Premajhen? Za v vodo? Eni se rodijo v vodo user posted image
A na morju ga nisi nic v vodo dajala? Joj, meni je blo pa ful hudo, ker je bila mrzla pa sem ji samo noge namocila pa v bazencku z morsko vodo jo kopala. Drugace bi jo itak imela skoz v vodi. No, bo pa drugo leto user posted image
Drugace pa so ti tecaji plavanja z otroci ze od 4 mesecev naprej, na DIFu pa od 6 meseca, tako da gres komot z njim na bazen. Ce hoces seveda. Mi smo sli v Atlantis, kjer je otroski bazen res topel (36 stopinj) in je ni zeblo. Pa se lustno je, ker je razlicne globine in se je na enem delu kar sama odrivala od tal in divje brcala. Potem pa spala kot ubita user posted image

Drugace pa smo mi danes dobili blazino za na tla in je super! Sicer malo draga, ampak zaenkrat vredna denarja user posted image Mala se obraca, vrti, dviguje, plazi in se zabava ze dobro uro. No, to je ta blazina, ce katero zanima http://www.vitacenter.si/sl/Airex_blazina_za_vadbo_terapijo_rehabilitacijo_prosti_cas/Blazina_Airex_Corona_rdeca/?vitacenter-frontend=ukujk5lf847elodtkpevr4hf07

Dacy, kako je stolcek? Zdaj je v smer voznje obrnjen? Pa na zadnjem sedezu? Jaz tudi ze komaj cakam, da gremo ven iz lupinice.

No, pri nas je sodni dan, tako da se gremo se enkrat kopat v toplo vodo, da se navadimo na zivljenje v vodi, ker zgleda, da bo ljubljano celo zalilo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.