|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
28.4.2010 8:29:29   
mamika25
Wannabemommy jaz sem si tehtnico izposodila na baby-nega.si. Pokličeš ali napišeš mejl, meni so poslalli takoj naslednji dan, 10€ na mesec + 3€ ko ti pošljejo.. Potem za vsak naslednji mesec lahko podaljšaš za 10€. Prima stvar. Mi se tako tehtamo na vsake dva dni, ker vsak dan je malo tako tako... enkrat se pokaka, drugič ne, enkrat sit, enkrat ne... tako da lahko mal niha. Drugač pa je lepo priporočjivo se vagat 1krat na teden, in teža naj bi narastla vsaj za 110g v 1 tednu. Tako nekako je meni rekla patronažna.

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 151
28.4.2010 12:04:29   
mamika25
No, patronažna je odšla. Imamo 4490g. Pri nas pa teža ne narašča tako hitro kot pri nekaterih drugih user posted image . 140g v 5h dneh, ona pravi da je v mejah normaleuser posted image , potem pa berem tu - nax koliko ste se vi zredili v 1 mesecu, mi pa zdaj v 16 dneh samo 300g...ojoj.  Je pa res da mu od začetka teža ni toliko naraščala, ker mu dojenje ni zadostovalo, oz je bil zaspanček. Tudi zdaj mi komaj poje 80ml. Pa še to se mi more zbudit ful lačen. Drugače pa je čez dan večkrat po malo, po 60ml ali še manj. Kako vaši user posted image  pijejo, tiste ki ste na AM? Mal obrokov po velik ml, ali obratno? Sm kr mal zaskrbljena za tega našga čmrlja. user posted image
Drugače pa ga bomo v petek kopali, pa jutri gremo 1. malo na zrak. Komaj čakam!!!

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 152
28.4.2010 12:25:29   
mojca976
Oj,
jaz sem danes čist skozlana, smo namreč šele ob 3.30 uri zaspal. Imel je krčke, pa še včeri cel dan ni kakal kljub temu, da sem mu dala sladko vodo za pit. Povrh vsega pa še polna luna.
Kolki- moj ima 1a, pa so mi v P rekli, da ne rabim več široko povijat, tudi  pediater isto rekel, tko da ga samo v pampersko.
Včeri pa je šel moj v Avstrijo po kpl. in prinesel 3 vrste (Lexafin, Antiflat in Babyson), pa da probamo katere učinkujejo.
Tolk zaenkrat in se tipkamo.

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 153
28.4.2010 12:28:59   
mojca976
Mamika25- moj je na po tanovem na Novalacu, prej pa AM. Poje pa različno, enkrat 50ml, drugič pa tudi 110ml, njavečkrat ponoč poje ta veliko dozo. Se je pa moj v 1.mesecu zredil za 1080 g.

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 154
28.4.2010 13:20:37   
mamika25
Mojca976 če ima take obroke potem kakor naš... ne vem kako to da gre potem pri nas tako polahko? Koliko pa se je potem zredil recimo v prvih 14 dneh? Ali je potem naslednjih 14 dni teža tako hitro naraščala. A tvoj zdaj pri 1 mesecu poje ob enkrat 110ml, ali kako? Ker mi smo šele 14 dni stari. In komaj poje 80ml. Sej to je najbrž normalno, a ne?

(odgovor članu mojca976)
Neposredna povezava do sporočila: 155
28.4.2010 17:04:08   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

Mojca976 če ima take obroke potem kakor naš... ne vem kako to da gre potem pri nas tako polahko? Koliko pa se je potem zredil recimo v prvih 14 dneh? Ali je potem naslednjih 14 dni teža tako hitro naraščala. A tvoj zdaj pri 1 mesecu poje ob enkrat 110ml, ali kako? Ker mi smo šele 14 dni stari. In komaj poje 80ml. Sej to je najbrž normalno, a ne?

Ajajaj, jaz sem dans kupila tehtnico sem jo dobila za 40 e kot nova, pa ful ma nekih funkcij in do 20kg zmeri, pa se visino lahk poleg meris,.... No in pol se gremo dojit pred dojenjem 4020g po dojenju 4090g se pravi nekje 70 ml je pojedel v 10 min, a je to dovolj????user posted image  

Jutri zjutraj ga bomo pa tehtali brez vsega da vidimo dejansko tezo, sm pa dans za vsak slucaj tud nabavla HA hrano za miska, ce slucajno res nebi imel dovolj.

Punce kaj uporabljate za otrosko ritko? Jaz mam bebi val pa se mi zdi da je po njej vedno bolj rdeca rita???? 

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 156
28.4.2010 19:25:39   
Anonimen
mamika men se je tamal prvi mesec res lepo poredil, sam zdej je pa katastrofa. Tok mi poliva, da se mi zdi, da niti un minimum ne gre s težo goruser posted image

Wannabemommy jaz imam hladilno mazilo iz lekarne, Moj malček in sem ful zadovoljna. Sem pa probala tud Bubchen in NIveo, pa mi nista ok. Sam pa nima po nobenem od teh rdeče ritke.

(odgovor članu Wannabemommy)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
28.4.2010 21:13:28   
nejanejc
wannabemommy, super, da mali je :) pomoje je dovolj super tehnica :)

pr nas pa spimo bolj malo, dejte mi kak recept... no to noc je kar slo, se je zbudil mal pred polnocjo, pa ob treh, pa ob 7ih... pa dost hitro je zaspal, ker zna pr njemu trajat tudi dve uri al pa vec... rekord ma pa 6 ur ponoci.... podnevi je pa bolj priden za ninat...

tudi danes smo sli malo na soncek, je res ze lepo toplo... v vozicku skot nina kot angelcek :)

lep vecer vsem, papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 158
28.4.2010 21:16:21   
Anonimen
nejanejc a ti dost poje al je bolj len za jest ponoč? Pri nas so tud noči še bolj tko tko. Eni pravijo, da jih kopanje ful uspava. Pri nas ni tako. No uspava ga do 1h, pol pa spet akcija. 

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
28.4.2010 21:37:32   
nejanejc
nax05, poje ponoci kar veliko, na dneve celo vec kot podnevi... ugotavljam, da zato, ker se sam zbudi in je res lacen... ko pa ga tko na silo budim na 3 ure, kot je rekla patronazna, da bi pridobil grame, pa manj poje.... naceloma je tako... Ja kopanje tudi nasega ne uspava.... No sej v bistvu mamo se samo umivanje... Pa ga je bolj redko uspavalo.... ce je celo noc "zural" pol ja, drugace pa ga zbudi....

jutri mamo spet tehtanje... jst upam, da bo ok.... ker res nevem kako bom zdrzala, ce ga bom mogla skoz budit... pa potem po vsakem dojenju se crpanje, da se dojke izpraznejo... no, sej ne recem, nic ni tezko za nasega piška, ma upam, da bo kmalu lazje kljub vsemu

nax05, jst upam, da bom vsaj ene tri urce v kosu spala danes... In upam, da je pr vas drugacna muzika in vec spite :) papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 160
28.4.2010 21:55:41   
Anonimen
nejanejc tud mi imamo take pestre noči, da sem loh vesela, če sploh kej spim. In vsakič me je že zvečer groza noči.
Upam, da ti mali lepo pridobiva na teži. Zakaj si pa po dojenju še črpaš? Vem kok je bedno tole črpanje, jaz sem mogla to skoz počet, ker se isva dojila. Hb, da mu je zdej zalaufalo, da mi ni treba več črpat, ker mi je šlo prov na živce.

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
28.4.2010 22:08:58   
amelie
nejanejc, nam se to bujenje sploh ni obneslo. na koncu je samo še spal user posted image Njega tud previjanje ne zbudi, tako da sem ga itak še napol spečega pristavljala.
Malo me jezi, da noče pri meni pit, včeraj je cel dan pil 40 ml pri meni, 40 dodatka. Pa imam zaenkrat še dovolj mleka, ampak enostavno se odstavi, flaško pa sprejme. Ampak se bojim, da bom na tak način ostala brez mleka počasi. Črpanje pa me preveč boli user posted image No, samo da je sit in da končno pridobiva na teži user posted image ima pa svoj ritem na tri ure, ponoči pa celo na 4, čeprav ga navadno prej ven vzamem.

wannabemommy, jaz sem mu rdečo ritko mazala z Lamprehtovo kremo MB lekarn in je ful pomagalo. Na koliko časa se dojita? 70 ml je dovolj, Žiga tudi toliko povprečno spije na obrok, včasih pa rukne tudi konkretno preko 100 ml user posted image Zadnje dni se mu je res prebudil apetit, hvalabogu ...

Mi smo bili danes prvič zunaj, takoj ko je patronažna dala zeleno luč, sem naredila silo, da moramo it ven. Joooooj, kako je pasalo. Ampak kondicije pa nimam nobene ...

Zdaj grem pa peglat plenice. Neverending story s temi plenicami ...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 162
28.4.2010 22:11:49   
nejanejc
nax05, črpam si zato, ker nikol nevem kolko nase dete poje, pa patronazna mi je svetovala, da naj si scrpam, da bi se mleko cimprej nabralo.... in ga mam malo vec res... Nejc je od zacetka rad zaspal zraven in pol ni dost dobil, verjetno... ceprav smo potem ugotovili, da vaga od patronazne ni najbolj prav delala.... tko, da smo bolj v megli tavali....  No, drugi razlog je pa mastitis... se ga ful bojim, so  mi ze parkrat dojek vseeno otrdele, in pol hodim pod tus z vroco vodo masirat, ma se mi zdi, da je se vedno najboljse, da tamali poje, kot pa da jst crpam,.... mogoce se motim... To crpanje mi najvec energije pobere tudi meni... Te razumem, kako si se mogla pocutit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
28.4.2010 22:15:18   
nejanejc
amelie, super za prvi sprehod :) Pase zrak in sprehod kajne :) In ja mene tudi skrbi to bujenje... Bom jutri naso patronazno mal povprasala... je rekla, sam za vikned, pol pa ko je dobil tezo je rekla, kar nadaljujte tako...
Mene crpanje ne boli bolj kot dojenje, na sreco, sam me pa utruja... sploh ponoci, ko bi sla rada spat, pa si morem vzet cas se za to... No, ko se zbudi sam, vec poje pa si ne crpam, ko pa zaspi pr prsih, pa si crpam

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 164
28.4.2010 22:20:37   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy
Punce kaj uporabljate za otrosko ritko? Jaz mam bebi val pa se mi zdi da je po njej vedno bolj rdeca rita???? 

wannabemommy jaz po vsakem previjanju namazem z oljem od welede ( ognjic in mandelj ) ... ce ima Aleksei rdeco ritko, pa uporabim Lamprehtovo mazilo iz MB lekarn in je ze pri naslednjem previjannju ponavadi vredu koza, ce ne pri naslednjem pa pri drugem previjanju sigurno ... smo pa do zdaj imeli samo dvakrat rdeco ritko, nama to olje pomaga da do tega ne pride lih user posted image

nejanejc sem se nasmejala ob tvojem tickerju ... ti si se vedno noseca in to 43 tednov in 8 dni user posted image user posted image user posted image  

bujenje - midva svaa se tud morala budit za hranico na tocno 3 ure , ponoci sva se budila na 4 ure razen ce se je prej zbudil sam, zdaj pa ker je ze tolk velik pa se nama nic vec ni treba budit ... ko je lacen mu dam za jest in ce spi ga pustim spat ...

kopanje - pri nas je kopanje zvecer kot uspavalo, ga voda tolk utrudi, ker on skoz brca noter po banici in maha z rokicami okrog sebe in se preteguje in hoce pobegnit iz mojega prijema in od tega potem uspe samo se pojest vecerjo in zaspi za cca 6 ur user posted image ... ja po novem je ena runda spanja po noci dolga 6 ur , ze naslednja pa je spet 3 ure , ampak tistih 6 je kot balzam za pocitek tud za mene user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

Neposredna povezava do sporočila: 165
28.4.2010 22:24:58   
nejanejc
dacy, hvala, da si me opozorila :) hehe... sem pa res veliko cez rok :)
super za nocno spanje :)

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 166
28.4.2010 22:27:29   
neka_noč

IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč

Pozdravljene mamiceuser posted image

Tud jaz mam eno vprašanje in sicer za tiste ki na polno dojite, kako dolgo imate otroka na prsih? Ker moj je enih 10 - do max. 15 min intenzivno vleče, pol pa zaspi in noče več, a mislite da ima dovolj, tehtali se od kar smo doma še nismo tak da niti nevem ali napredujemo ali padamouser posted image , sem že čist paf  tak da grem jutri tehtnico kupit, da bomo meli neko kontrolo. Sva sicer probala z navadno digitalno in preko tase steklene a ta ne kaže pravih rezultatov, ker preveč niha med grami, nama pa je vsak grem pomemben, a ne?

Kar pa se spanja tiče pa je naš Patrik za enkrat zelo priden. Aja pa tud atija morm pohvalit, ful mi pomaga, taka da user posted image user posted image user posted image  zanj.

Nič mamike lep dan še naprej

Sigurno ima dovolj. Ne skrbi. Itak naj bi trajal en podoj 10-15 min.
Sicer pa, zakaj si tehtnice raje ne sposodiš? (Drugače pa naj patronažna stehta - meni ga je dvakrat, ker je (bil) mali zlatenčen in smo morali videti ali napreduje...)

Kje pa si jo lahk sposodim??????

Med kupom darilnih škatel in vzorčkov sem dobila tudi robček za dezinfekcijo rok in površin in gor je reklama;

www.baby-nega.si  
Naročila in rezervacija tehtnic vsak delovni dan tel: 02/601-59-12 , mobi: 051/25-35-75, e-mail: info@baby-nega.si    Dostava na dom v 2-3 delovnih dneh po naročilu ali po dogovoru.

Upam, da sem ti kaj pomagala. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 167
28.4.2010 22:31:58   
neka_noč
....nisem vas še brala za nazaj....

Mi smo bili danes v Portorožu - v marini in je bilo super. Vreme, razpoloženje, mali Žak (danes ima 26 dni)....  Smo šli tudi ven jest in tam smo padli v debato z enim parom, ki so nam povedali za še ene kapljice proti krčem - dobi se jih v Italiji. Baje tudi ful pomagajo. Oni imajo tri mesece starega fantka in jim pomagajo....   Kplj. so Milycon - če kateri kaj pomaga informacija...  user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 168
28.4.2010 22:40:44   
neka_noč

Jaz tudi tokrat nisem zadovoljna z Bebi Val-om pa sem ga pri prvem non stop uporabljala... Tudi mi opažamo tokrat rdečo ritko, ter tudi krema ima vodo - ko jo iztisnem gre ven krema in "voda" - torej nekaj ni ok user posted image

Zdaj uporabljam originalno dr. Pavlovičevo mazilo, Sudokrem-o, ter od Mustele.

Neposredna povezava do sporočila: 169
28.4.2010 22:44:02   
neka_noč
Marjanaj meni je patronažna rekla, da ležalnik ni priporočljiv v prevem mesecu, ker ni čisto raven, ker je tudi user posted image v njem skrivljen... 
Pri Luku sem ga pa uporabljala in patronažna ni nikoli nič rekla, da ni ok user posted image (To je bilo 6 let nazaj, bila je druga patronažna - njena sodelavka user posted image )
Težko je bit pameten...

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 170
28.4.2010 22:51:59   
dacy
lezalnik - tud mi ga uporabljamo po novem in ne vem zakaj naj ne bi bil ok ... pa kaj ce otrok v njem ni na ravnem, saj tud v jajcki ni pa jo nihce ne odsvetuje, sicer pa sej ne lezi otrok cele dneve v lezalniku lih ...

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 171
29.4.2010 9:22:49   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: dacy

lezalnik - tud mi ga uporabljamo po novem in ne vem zakaj naj ne bi bil ok ... pa kaj ce otrok v njem ni na ravnem, saj tud v jajcki ni pa jo nihce ne odsvetuje, sicer pa sej ne lezi otrok cele dneve v lezalniku lih ...

Sem enakih misli. Sploh mi je bedno, ker sem morala Žaka dajati čimbolj na svetlo in mi je bilo tako najbolj praktično ga dati v ležalnik in nato na mizo - če sem jo rabila, sem ležalnik z malim vred lahko enostavno odmaknila.
Patronažna mi je rekla, da ga ne smem dajati v ležalnik prvi mesec, ter priporočila previjalno podlogo, čez dekico in nato malega gor. Mi je bilo pa smotano, ker ga potem nisem mogla odmaknit z mize. Sem jedla kar za kuhinjskim pultom - pa imamo ogromno mizo.
Sem ga dajala tudi na blazino za dojenje - tam je najbolj užival, pa je tudi rekla, da ne... user posted image Jaz ne vem, ali je to kot ena moda, eno leto lahko nekaj uporabljamo, celo svetujejo, nato pa, čez nekaj let, to isto zadevo odsvetujejo.... oz. najbolj me moti to, da vsak zagovarja svoje - odvisno na koga naletiš. Niso porodnišnice enotne glede nekih zadev, niti patronažna služba. Ko bi bili vsaj usklajeni.
No, mi ga kljub vsemu uporabljamo, res pa je, da ne za (dolgo) spanje - ga dam raje v njegovo posteljico. Zdaj je zlatenca že ok.

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 172
29.4.2010 9:24:42   
neka_noč
Jajčka/lupinica tudi odsvetujejo, da je otrok v njej več kot 40 min - zaradi separacije. Naš ne mara biti v lupinici kaj preveč, ker mu je vroče. Ga imam potem stalno na prsih ker je žejen. 

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 173
29.4.2010 9:41:08   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč

Jajčka/lupinica tudi odsvetujejo, da je otrok v njej več kot 40 min - zaradi separacije. Naš ne mara biti v lupinici kaj preveč, ker mu je vroče. Ga imam potem stalno na prsih ker je žejen. 

Ja... eni pa pravijo do 2 uri ... in pol bodi pameten ... Na morje al pa kam drugam se bomo pa vozli 40 minut na dan in pol sli sele naslednji dan naslednjih 40 minutk na pot al kak ??? user posted image A mora pa bit otrok v lupinici v avtu ...  Naj se odlocijo , sej sploh ne vejo kaj je dobro in kaj ne ... najlazje je pac za vsako stvar rect da je odsvetovana in pol ce je kaj narobe ti vsaj lahko recejo, saj sem vam rekla da je odsvetovano ... svasta vglavnem user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 174
29.4.2010 9:41:43   
Anonimen
Do kdaj pa je user posted image pol v ležalniku?

No mi pa spet ful preveč polivamo in moram it v lekarno po urinsko vrečko, da nesem P, ker je rekel, da hoče videt urin, ker tamal tok ven mečeuser posted image user posted image

(odgovor članu neka_noč)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?