|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
29.4.2010 10:00:20   
marjanaj
uf nax a tudi to obstaja? Urinska vrečka? Držm pesti, da bo vse ok. Kaj je pa rekel glede teže?

ležalnik jaz ga dam notri če je buden, da ga vlačim s sabo po stanovanju, to pa je po moje ok. Pa mogoče kakšno rundo čez dan odspi notri, to je pa tudi vse.

kremica za ritko jaz sem tudi uporabljala Moj Malček, ki smo jo dobili v paketu v porodnišnici, pa ima rdečo ritko. In nekaj pikic gor. Pa sem začela mazati s Sudokrem, ki je bil prav tako v paketu kot vzorček, pa še ni nič boljše. Ah kaj pa vem... user posted image

kilogrami mene pa prav zanima, kako smo kaj napredovali. Ga nismo še nič tehtali odkar smo doma. Patronažni se očitno ne da nosit tehtnico v 4. nadstropje user posted image No ja, saj se lepo vidi po nogocah baje, da ima mišelinkice, tako, da je kar ok. Je bila včeraj patronažna zadnjič pri nas, smo se skopali. Zdaj pa imamo naslednjo kotrolo 10.5. pri pediatru. No pa bomo videli, koliko se je zredil naš mali lumpi.

čepanje danes ponoči je bil lump, ker se je zbujal na 1 uro ali na 1,5 ure. In se je hotel vedno prilopit na joško. Kao lačen pa to. Pa vedno do konca polulan. In zjutraj so me bradavice že pošteno bolele ker je celo noč visel na njih. Tako, da sem si potem kar črpala, da mu dam po flaški zjutraj. In sem načrpala 200 ml. Fak, men se to zdi full veliko. Kako pa to, da se potem mali ne more najest dovolj na joških ponoči, da se lačen zbuja na 1 uro? Meni ni res nič več jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
29.4.2010 10:45:45   
nejanejc
marjanaj, super, da mas toliko mleka :)

nas je tudi obiskala ravnokar patronazna, se je Nejc zredil, tudi ce danes nikaj konkretno jedu... ma se matramo, onp anic... sam buden pa malo spi.... smo ga prvic kopali :) Je bil kar priden, ni pa slo cist brez joka pr umivanju, se je pa kopal brez "solzice" :)

nax
. upam, da ugotovijo, kaj je narobe, ce je kaj sploh.... drzim pesti

jst ga tudi kdaj odlozim v lezalnik, ceprav se moj huduje, da ni fajn, ker so tko rekli v soli za starse.. sem mu podlozila lezisce z eno trdo peno, tko, da je dost na ravnem v lezecem polozaju.... no, spi pa glih ne not... ce jeva midva z mozem in je on buden ga tudi dava tja recimo....

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 177
29.4.2010 10:50:46   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: dacy

IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč

Jajčka/lupinica tudi odsvetujejo, da je otrok v njej več kot 40 min - zaradi separacije. Naš ne mara biti v lupinici kaj preveč, ker mu je vroče. Ga imam potem stalno na prsih ker je žejen. 

Ja... eni pa pravijo do 2 uri ... in pol bodi pameten ... Na morje al pa kam drugam se bomo pa vozli 40 minut na dan in pol sli sele naslednji dan naslednjih 40 minutk na pot al kak ??? user posted image A mora pa bit otrok v lupinici v avtu ...  Naj se odlocijo , sej sploh ne vejo kaj je dobro in kaj ne ... najlazje je pac za vsako stvar rect da je odsvetovana in pol ce je kaj narobe ti vsaj lahko recejo, saj sem vam rekla da je odsvetovano ... svasta vglavnem user posted image

Mi gremo npr. tudi na morje in bomo potovali cca 3-5 ur. Seveda se bomo ustavljali, a to pomeni, da bomo z dojenjem in vmesnimi postanki potrebovali 6-7 ur do cilja. Samo, kako drugače pa naj gremo, če ne v/z lupinicouser posted image   Res je svašta.... sem se tudi jaz že spraševala kako bi potem (po njihovo) drugače/bolje sprovedla potovanje...

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 178
29.4.2010 10:55:48   
neka_noč
Nax v ležalniku je lahko do nekje cca 5,6 mesecev. Potem, pravijo, je preveč nevarno, ker se lahko z ležalnikom vred prekucne. So user posted image že preveč aktivni.

A Tai pa tako zelo poliva?! Revček. Javi kaj bodo rekli pri p.

Marjanaj user posted image glede mleka... Sicer pa, ne pozabi, pri treh tednih imajo poskok v rasti. SEm jaz tudi pozabila in dve noči nazaj se je moj čmrlj, tako kot tvoj, dojil na 45 min. Sem mislila, kaj hudiča je narobe - imam tudi noro veliko mleka, njemu pa nikakor ni bilo dovolj.
Bo minilo. To je začasno. Zaradi poskoka v rasti.
Še dvakrat je poskok - moram pogledat kdaj točno - v zapiske...user posted image

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 179
29.4.2010 10:58:04   
neka_noč
No, mi gremo sedaj na Mengeško kočo - z avtom user posted image . Je krasno vreme in ga je treba izkoristit. Luka bo gledal in hranil živalce, Žak bo malo na svežem zraku...
Včeraj smo bili v Portorožki marini in je bilo tudi fenomenalno. Mir, sonček, krasno za sprehajat.... smo prav užival.

Lep dan želim tudi vsem vam mamicam.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 180
29.4.2010 11:29:01   
Teja K
Se opravičujem, da vdiram v vašo temo, ampak sem opazila nekaj znank!

Neka noč čestitke user posted image user posted image !!!! Sem nekako zgubila nit pri ljubljančkankah pa sem zdaj pobrskala kje te lahko najdem, da vidim, če si že srečna mamica na kvadrat user posted image  in vidim, da na polno uživate!!!!

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 181
29.4.2010 11:56:27   
Anonimen
Zdravo..da se malo javljam...
Nax ..kje si kupila urinske vrečke....
Ležalnik je do preblčižno 6 meseca,pol je pre nevarno...jaz jo imam ,čez dan ,kar veliko v njemu,ji kar paše..drugače jo pa dam ,za tisto dolgo spanje v kinderpet,da se malo navadi ...in kje imate v svoje sončke ponoči ,zraven sebe ali v kindarpetih,,,
Jajčka...midva sma z mojim šla pogledati,te sedeže kot so za od rojstva naprej,pa nama je prodajalka svetovala,da je od začetka boljše jajčka...avto sedež to...če gremo kam daleč se večkrat ustavimo po urco,tak ,da ni tako dolgo v njej..tudza morje bo tako ,se bomo vozili ,kar 6 ur...
Kilogrami  pri nami so tudi bolj počas narašćali ,sedaj smo pa v enem tednu dobil400..tak ,da smo kar pridni ...
Črpanje..pri nam je tako..prvo se dojimo,ker je naša Ema malo lena za piti..ne pije vse...si po dojenju še črpam in ji dam po steklenički...sam sem ugotovila,da kar sem ji začela dajati po steklenički,mi noče več tako zize vleči...je še katera ugotovila,da je isto pri njej..
Marjanaj jaz imam tudi kar mleka,čeprav smo od začetka mislili,da imam premalo..
Kopanje je pri nam ok..ko je v vodi uživa naša Ema,ko pa iz vode ,pa jokanje...a je pri vam tudi tako...
Za otroške doklade ste že oddale vlogo...jaz sem že,ko sem imela za prvo hči tudi oddat...drugače je pa tako čas 3 mesce ,da daste...
Drugače sem pa že našo Emo v vrtec vpisala,je pri nam že zelo zasedeno..kaj pa ve boste dale v vrtec ali domačo varstvo...jaz bilo ,raje dala v domačo varstvo ,samo ni možno zaenkrat...
Ja nič lepo se imejte,gremo ven na sončeka ...lp...

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
29.4.2010 12:03:26   
babyloverka
hej mamice, vas redno berem zdaj pa še imam vprašanje:

nasplošno me zanima če ste imele dovolj vsega doma, npr: oblačil, pripomočkov,... ali je bila kakšna stvar ki ste jo šle takoj dokupit oziroma če mi kaj takega svetujete da je fajn imet že ko prideš domov iz porodnišnice?

lepo uživajte s svojimi sončki, tako lepo vreme je in lahko že vozičkate tako da kar pogumno user posted image
mi pa še kar vztrajamo v trebuhu, nas je še par aprilčic ostalo in srčno upamo da ne potegnemo v majuser posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
29.4.2010 13:13:04   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč
Mi gremo npr. tudi na morje in bomo potovali cca 3-5 ur. Seveda se bomo ustavljali, a to pomeni, da bomo z dojenjem in vmesnimi postanki potrebovali 6-7 ur do cilja. Samo, kako drugače pa naj gremo, če ne v/z lupinicouser posted image   Res je svašta.... sem se tudi jaz že spraševala kako bi potem (po njihovo) drugače/bolje sprovedla potovanje...

...ja midva se vozima skoraj 2 uri iz Bleda v MB in to brez postanka tamali itak spi celo pot in zato ker oni odsvetujejo dalj casa v lupinici, ga jaz  ne mislim budit zato da ga bom kao malo ven vzela... ce se pa tamali slucajno zbudi na poti,pa to itak pomeni da je lacen in pol pac nekje ustavim in ga vzamem ven in nahranim, potem pa pac naprej na pot ...

babyloverka jaz naprimer sem bila sigurna da imam premalo cunjic, zdaj pa vidim da jih ful prehitro preraste in da polovico cunjic sploh nikoli ne bova oblekla ker so ze premale ...

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 184
29.4.2010 13:20:56   
Wannabemommy
Punce hvala za odgovore. Je bila dans patronažna pr nas je pogledla ritko in je rekla da ni tak hudo kot zgleda ritaj je rdeča kr ma naš malček tak občutljivo kožo, niso to glivice, ufff sem si oddahnila tako da mi je svetovala da rito čimvečkret na zraku osušit, pa bo bolje in naj probam sudokrem. Če se mi zdi da je to po bebi valu. Ka te jaz vem, vem samo da odkar to uporabljama mamo rdečo rito, zaj bom pa menjala in par dni probala in opazovala ali bo kaj bolje.user posted image

A vas kaj bradavice mantrajo, mene desna tak boli pri pristavljanju, da je joj, pa nevem več kak naj bi še drugač malega pristavla. Leva nič kot da je ni, desna pa katastrofa, pa mažem z lanolinom, pa nič.

Tak mi smo pa od dans na rednem tehtanju da vidimo ali pridobivamo dovolj ali ne. Tak da se je splačal nakup tehtniceuser posted image user posted image user posted image

Nič zaj pa se gremo porihtat pa ven na sončeka še malo, lep dan vsem

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
29.4.2010 13:46:03   
didi5
Pozdravljene babike!

Mi smo se danes kar naspali ker je tamala v prvi nočni rundi spala 5 ur user posted image user posted image user posted image . Je pa res da med 18.00 in 21.30 ni nič spala, zmes 2 krat jedla na zizo pa še dodatka je spila 20ml. Se mi zdi da bi kar jedla in jedkla pol pa obdobje ko se odstavi po 10 min. No ob 2.30 ponoči pa spet histerija, ampak sva ji dala avstrijske kapljice proti krčkom in je trajalo samo user posted image 1,5 ure. Po moje ima krčke, ker je vedno ob enaki uri in se zraven fuul zvija,pol pa mir za minutko in ponovno. Blato ima pa še vedno ok (ko gorčica) ne kaka pa več pri vsakem previjanju (a je to ok?

wannabemommy: mi smo imeli vsak dan bolj rdečo ritko. Pol sva pa spirala s kamilicami pri vsakem previjanju in namazala z daktarin mazilom za zunanjo uporabo plus bpanthen na vrh. smo sanirali v dveh dneh.

široko povijanje: mi imamo kolke 1a, in so mi v bolnici tudi povijali tako kot jih večina previjate ve - v tri plasti. No zdaj smo začeli samo v pamperske (oz. mi imamo hoffer pleničke), in je mala resnično veliko bolj gibljivi in so nam kupčki tudi kar stekli (zdaj ga podremo v 10 min, če zaspi pa jo položiva na bok pa ga včasih sama podre ali pa ko jo naslednjič dvignemo user posted image user posted image user posted image ). Kot drugo smo se pa mogoče tudi zaradi tega rešili rdeče ritke, ker je očitno dobila glivice, ki najbolje upsevajo v vlažnem in toplem. In če ima otrok 3 plasti plenic plus žabice, je pod tem verjetno kar vroče. Pol še pa kakanje in lulanje in evo - zgage glivične grejo v napad.

ležalnik: mi ga nameravamo nabavit, ker imam malo vedno tam kjer se čez dan nekaj dogaja - je ne bi radi navadili tako, da bomo morali vsi po prstih hodit - mala komot spi ob ropotu loncev in mešalcu betona veni. user posted image user posted image user posted image Ker pa še jaz ne smem veliko hodit in tako ne moreva na sprehod z vozičkom, jo dam na teraso v jajčki in tako zaspi, pa je pol tudi ne drmam dokler spi. Tako kot ste napisale, na potovanju je tudi v jajčki, pa pri nas bo še kaki mesec dva tudi na vozičku v jajčki ker ji očitno ta paše.

šivi: hvala za sočustvovanjeuser posted image . Patronažna mi je danes pogledla (v soboto pa dokotor) in pravi da se lepo celi, nič rdeče (torej ni vnetja ) in da bodo počasi odpadli. Ampak mene je še vedno strah, ker v takem času ( 5 dni po šivanju) so se meni raztrgali. Zdaj pa eno smešno vprašanje za tiste, ki ste bile šivane - po kolikem času ste si začele normalno brisat rit? user posted image user posted image user posted image user posted image in gdaj ste začele koliko toliko normalno funkcionirat (it na sprehod, vozit avto, malo pospravit?). Saj ne da bi mene toliko čakalo, ker imamo res pridnega atija, ampak gre naslednji teden delat in ker je on praktično od rojstva moral za princesko skrbet bolj kot jaz, bi mu rada privoščla še kaka dva dni prej fraj (da pride k sebi pred službo ).?

babyloverka: ti še kar vedno čakaŠ? Upam, da ne bova šle na kavico jaz z vozičkom ti pa še 2v1. Saj vem - to sploh ni smešno zate user posted image user posted image user posted image . Glede stvari pa tak, ogromno stvari prej kupiš po nepotrebnem, ogromno stvari pa moraš kupit naknadno (midva sva v lekarni pustila že celo premoženje ). Glede oblačilc - mi smo imeli ogromno stvari doma, ampak večinoma od 62 št. naprej. Dokler smo previjali bolj na široko so prišli ti bodiji trenutno prav, zdaj ko pa previjamo samo v pampersko, pa so fajn majnši (ki jih imamo manj). Pa se ne sekiramo - ji pač malo spodvihamo rokave in hlačnice ali damo na pajacek zokenčke - pa je ok. Itak bodo prerasli 1,2,3. Ne sekiraj se - bo imel tvoj dragi vsaj izgovor da malo pobegne, ko ga boš poslala po nakupih user posted image user posted image . Jaz sem mu celo rekla, pa idi na kako pivo, da si živce umiriš - in veš kaj? - ni šel!!!! Zakaj? Ja, da ne bova predolgo sami, ga bo raje doma spil user posted image user posted image user posted image user posted image , Kdo bi si mislil? user posted image user posted image user posted image

NIč, upam da boste imele čim bolj prespano noč in čim manj joka :)

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
29.4.2010 14:41:16   
marjanaj
neka_noč a res je to lahko zaradi poskoka v rasti? Se spomnim ja, da so v šoli za starše nekaj govorili o tem. Mi imamo ravno danes 3 tedne. Evo in tudi danes čez dan se že 5 ur mučim da bi malo zaspal, pa se samo preklaplja iz leve joške na desno user posted image

levinjica jaz ga imam čez dan kar na kavču ali pa malo v ležalniku. Zvečer pa ga damo v njegovo posteljico, ki je v najini spalnici. Pri sebi v postelji ga pa nimava nikoli. Da se lahko vsaj malo sproščeno naspiva. Mene bi drugače skoz skrbelo, da ga ne povaljava user posted image Pa cel dan je v spalnici odprto okno, da se soba dobro prezrači.

vrtec in otroški dodatek uf ja, to me pa še čaka... Se moram kar spokati in oddat vlogo, a ne?

babyloverka jaz sem načelom imela vsega dovolj, le plenic mi je hitro zmanjkalo user posted image Pa krpic za enkratno uporabo pa malih vatk. Tega gre kar na tone se mi zdi user posted image

Wannabemommy Sudokrem ni isto kot vsa ostala hladilna mazila, kot je naprimer tudi Moj Malček. Je bolj zdravilna, ker ima take sestavine. Uf, jaz sem imela isti problem z bradavicami. Pa sem črpala in po flaški dajala, bradavice pa miljonkrat na dan mazala. Samo z Lanolinom, ker to edino pomaga. Zdaj je res bolje, so se popravile in se splet priklapljamo user posted image

didi5 nič ni narobe, če ne kaka po vsakem previjanju. Kakšni ne kakajo tudi po cel dan. A polula se pa? Meni so šivi odpadli po dobrih dveh tednih šele. Rite si pa še zdaj ne brisem na trdo. Samo malo popivnam in hop pod tuš. In raje tam dobro sprem. Pa potem dobro posušim. Drugače pa sem bila jaz res dva tedna samo vodoravno, preden sem se lahko usedla normalno. Ven sem pa šla šele po ene 18 dnevu, ko sem lahko že hodila...

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 187
29.4.2010 15:50:02   
Ulla
Ojla,

moj sonček se je rodil 11.4, pa imamo že 4200g.Skoz bi jedel in jedel. Zbuja se pa točno na 2 uri,kot bi ga navil.

Imam pa eno vprašanje. Sedaj,ko je tako vroče, kako napravite vaše sončke. Notri ima še vedno 2 majčki pa žabice. Ko greva pa ven, mu dam velur hlačke in jopico in dve tenki kapici. Vendar,ko prideva potem notri je v glavico po laskah čisto moker, pa za vratom je tut vlažen??? Tko,da se mi zdi čist preveč napravljen. Čeprav je patronaža rekla, da mora imeti dve kapici, se mi zdi preveč, ker se kuha v vozku?? Pa še vozk je pokrit s pleničko.

Do kdaj pa naj bi se vozk pokrival s pleničko?? Kako kaj ve oblačite otročke?

Najlepša hvala vam za nasvvete.

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 188
29.4.2010 15:50:45   
didi5
[/quote]

didi5 nič ni narobe, če ne kaka po vsakem previjanju. Kakšni ne kakajo tudi po cel dan. A polula se pa? Meni so šivi odpadli po dobrih dveh tednih šele. Rite si pa še zdaj ne brisem na trdo. Samo malo popivnam in hop pod tuš. In raje tam dobro sprem. Pa potem dobro posušim. Drugače pa sem bila jaz res dva tedna samo vodoravno, preden sem se lahko usedla normalno. Ven sem pa šla šele po ene 18 dnevu, ko sem lahko že hodila...

[/quote]

Po 18 dneh????? O marička!!!! NO od poroda je danes 12 dni od drugega šivanja pa 5 dni. Ampak zdaj v drugo me ni tako bolelo kot v prvo (je bilo najhujše tretji, četrti dan, peti so mi pa počili) Ampak baje da boli rana, ne toliko šivi. In rana se je vseeno delno pocelila, kljub počenim šivom. HOja meni sploh ni več problem, čeprav če sem dalj časa na nogah začne malo bolet. Pa srbi me za znoret user posted image user posted image user posted image user posted image . Ker jaz sem pa planirala v nedeljo malo it ven z vozičkom - vsaj za 20 min - da grem s tamalo malo natankat energije. Na balkonu ni isto user posted image .

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 189
29.4.2010 15:59:10   
didi5
aja marjanaj : kako dolgo si se pa tuširala. Ker jaz zdaj to tudi počnem, pol pa fenam zaradi šivov in vsakič ko grem na wc to traja vsaj 10 min. Hodim pa veliko na wc. Je prav zoprno.

Ulla: mi imamo v hiši cca 20 do 21 stopinj (v spalnici kako stopinjo manj) in je pikica oblečena v tanek body in na vrh žabice ali pajacek z naramnicami (tudi ponoči) ter ene zokenčke. Sem jo pa danes dala na balkon in ji čez oblekla eno plišasto jaknico in dala eno debelejšo kapico ter jo pokrila z debelejšo dekico - v tistem je prišla patronažna in rekla, da je preveč tudi ne rabimo oblečt če pa je veni 25 stopinj notri pa manj. Ampak naša ni bila nič potna in je sladko spala (ampak na balkonu malo piha in nimamo sonca - tako da mislim je bilo glih ok). Če je potna pod vratom - je oblečena preveč. Ampak po moje ni problem v kapicah, ampak v številu oblečenih plasti. Pravijo, da naj dojenčka oblečeš v ene rokave več kot jih rabiš ti.

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 190
29.4.2010 18:09:55   
laura2010
No, mi smo tudi doma, četudi bi imela rok šele jutri...Pia, rojena 3480g, 52cm :-). Zdaj pa samo jemo in spimo. Čez dan je kar pridna, razen da jo nekaj šraufa dostikrat. Takrat je tako boga, ker ne vem kako ji bi pomagala. Drugač se budimo 3x na noč, malo stiskamo, prebavo ima orng :-)).
Vsem aprilčicam čestitke.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 191
29.4.2010 18:23:08   
amelie
Moj zlati priden sinek je ravnokar podrl rekord: med enim previjanjem me je trikrat pokakal in dvakrat polulal user posted image
Danes mi spet nekaj štrajka s hranjenjem oz. noče dodatka, tako da upam, da je na joškah dovolj dobil user posted image Tehtnice mi še niso dostavili, tako da sem čisto zgubljena user posted image
Meni se tudi zdi, da se mi bo skuhal v vozičku, zato sem ga danes že manj oblekla kot včeraj, jutri pa ga bom še manj user posted image
Krčev zaenkrat še nima, čeprav ga ful nekaj matra po hranjenju in potem čisto tiho stoka v posteljici. Če ga pa držim malo bolj pokonci kake pol urce, je pa okej.
Jutri pa ima svoj prvi fotošuting user posted image - ga pride pofotkat kolegica, ki se je v zadnjem času kar nekako specializirala za fotografijo malčkov. Komaj čakam user posted image

(odgovor članu laura2010)
Neposredna povezava do sporočila: 192
29.4.2010 18:44:10   
katy83
ojla mamice.

No, jaz se bolj malo javljam, ker je tak fajn sonček zunaj, pa dragi ima očetovski dopust, pa mormo na pune izkoristit. Vsak dan smo zunaj, na sprehodih, na kavicah.   user posted image user posted image user posted image  resnično uživamo 100/h.
Timotej je pa itak full priden čez dan, tako da res ni panike kam z njim it. Dojenje je (žal) samo še za cartanje, kakšna 2 ali 3 obroki na dan, ostalo dodatek, ampak dokler naš pikec napreduje...user posted image
Danes smo imeli še uz glavice oz. možganov in je vse ok, tako da nam ni potrebno več hodit na kontrole v porodnišnico. Obseg glavice se mu je povečal za 5 cm od rojstva. user posted image   Meni se sicer ne zdi, da bi tak rasto, ampak drugi full pravijo, da je že pravi ded. user posted image

Dacy-  meni bi za srečanje pasalo v ponedeljek, ker imam zdaj do nedelje vse zasedeno user posted image . Kaj praviš?

ležalnik - mi smo tudi čez dan v ležalniku al pa no rokahuser posted image , če ga imam v ležalniku, mu tisto luknjo še malo podložim z eno koco. Tako da je še bolj ravno. Sicer pa je to res samo kompliciranje, ker tako kot pravite saj z lupinico vendar greš na pot, pa je to ziher več kot 2 uri. Aja, tak če smo že pri morju. Greste kam letos? Mi gremo 1.teden v septembru v Izolo.

babyloverka - hja, tako kot pravi Dacy, tudi jaz imam fuuuuuuullllll preveč cot. Mi je kar hudo, ko že nekatere spravljam v vrečke, pa jih sploh nosli nismo. No, hvala bogu sem večinoma dobila, tak da se ne sekiram preveč. Drugače pa sem glede pripomočkov mnenja, da je fajn imet osnovo, ostalo pa potem kupovat.

Nax - upam, da bo vse ok s Tai-jemuser posted image   Ampak kaj tako fejst je bruhal al kaj? ker naš tudi kar pogosto, ampak ne full dosti. Pa kak kdaj. Včeraj sem v pol ure 3 majčke menjala. user posted image

Ulla - doma ga imam oblečenega v body z dolgimi rokavi + hlačke, če grem ven, pa mu dam samo jaknico čez in kapico. pa še kapice včasih ne, če je v vozičku in ne piha. Imam pa večinoma jaknice s kapucami, tak da mu tisto gor dam. meni je patronažna rekla, da če je noter 22 stopinj, zunaj pa enako, zakaj bi potem otroka bolj oblačili? no, razen seveda če je veter. Res pa je, da ga vedno po zatilju probam, pa je vedno topel, tako da vidim kje sem.

Laura2010 - dobrodošla med mamicamiuser posted image

kremica za ritko - jaz imam zaenkrat neko kremo, ki sem jo v porodnišnici dobila, pa sudokrem. Pa še od Mustelle sem dobila, tak da sem preskrbljena za nekaj časa. zaenkrat ni težav z ritko. user posted image

Wannabemommy - jaz mislim da je 70ml čisto ok za Patrika. Je naš Timotej 3 tedne starejši od njega, pa je še do prejšnjega tedna spil 90ml, tak da ne se sekirat. user posted image   Aja, mene je desna bradavica tudi vedno full bolela na začetku, pa je potem samo od sebe zginlo. user posted image

otroški dodatek - še nisem oddala vloge, bom maja. Hcala levinjica vseeno za opozorilo. user posted image

vrtec - smo se šli pogovarjat, pa so mi rekli, da moram oddat vlogo drugo leto do konca marca, da ni potrebe zdaj. Hvala bogu.

tak, to sem zdaj tak na hitro user posted image  pokomentirala, mogoče je kaj napak, se opravičujem. lepo mi bodite, pa izkoristite sončka. user posted image

(odgovor članu laura2010)
Neposredna povezava do sporočila: 193
29.4.2010 19:31:09   
amelie

IZVIRNO SPOROČILO: katy83

Wannabemommy - jaz mislim da je 70ml čisto ok za Patrika. Je naš Timotej 3 tedne starejši od njega, pa je še do prejšnjega tedna spil 90ml, tak da ne se sekirat. user posted image   Aja, mene je desna bradavica tudi vedno full bolela na začetku, pa je potem samo od sebe zginlo. user posted image

Mene tudi desna user posted image In zdaj zadnje dva dni me ne boli več. Uporabljala pa sem tudi samo lanolin.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 194
29.4.2010 20:30:09   
Ulla
a notri jim dajete samo po en bodi, al še kr dva?

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 195
29.4.2010 21:24:15   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: didi5
Zdaj pa eno smešno vprašanje za tiste, ki ste bile šivane - po kolikem času ste si začele normalno brisat rit? user posted image user posted image user posted image user posted image in gdaj ste začele koliko toliko normalno funkcionirat (it na sprehod, vozit avto, malo pospravit?). Saj ne da bi mene toliko čakalo, ker imamo res pridnega atija, ampak gre naslednji teden delat in ker je on praktično od rojstva moral za princesko skrbet bolj kot jaz, bi mu rada privoščla še kaka dva dni prej fraj (da pride k sebi pred službo ).?

didi5 jaz sem ze takoj ko smo prisli ddomov funkcionirala normalno ... na sprehod sem sla ze takoj sedmi dan ko smo od patronazne dobili zeleno luc... rit pa sem normalno obrisala ze drugi dan v bolnici in ni bil nobenn problem, mogoce zato, ker nisem imela dosti sivov user posted image Spodaj te pa srbi zarad celjenja , jaz sem tudi znorela skoro od srbenja user posted image

katy ponedeljek bi bil cist ok ... Pa se ostale povejte ce vam pase , da nas bo spet cim vec ampak tokrat v dveh delih user posted image

vrtec in otroski dodatek - z vrtcem se ne obremenjujem se nic, ker do vrtca je se dalec , prvo bom se skoraj celo leto z otrokom doma preden bo sel v vrtec in se mi zdi cisto brezveze ze zdaj ukvarjat s tem. Otroski dodatek pa  smo ze porihtali in tudi odlocbo sem ze dobila in bom prejemala 47,50€ user posted image user posted image user posted image No ja ... vsaj nekaj user posted image

krpice za enkratno uporabo ( plenicne podloge) - u ja ... marjanaj sem tudi jaz optimisticno nabavla samo dve skatlici user posted image no pri naslednjem nakupu sem jih ze 6 vzela da bo vsaj malo dalje zdrzalo user posted image

kakanje - nas pikec kaka samo 1 ali 2 krat na dan, polulani smo pa nonstop ... plenica vcasih se komaj drzi kolk nas Aleksei lula user posted image

Ulla jaz mojega Alekseia oblecem tak kot sebe le ene rokavcke vec ima ... danes naprimer je imel na sebi 1 body, 1 hlace, 1 zokencke, copatke, 1 kapico in jopico in mu je bilo cisto dovolj ... Ne pretiravat v oblacenju, saj je tem nasim malckom tudi vroce user posted image Vozek pa sem nehala s plenicko pokrivat ze nekje pri petem sprehodu ... No doma pa smo ponavadi obleceni v 1 body in 1 hlace in 1 zokencke user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 196
30.4.2010 10:09:06   
marjanaj
didi če te rana srbi je to odlično! Ker pomeni, da se celi! user posted image Jaz se že nekaj časa tuširam samo zjutraj ko grem kakat. Ne pa vsakič, ko grem na WC.

amelie mene tudi vedno desna zafrkava... user posted image

Ulla notri ima tudi naš oblečeno samo majčko ali pa bodi z dolgimi rokavi, žabice in copatke. Za ven mu pa oblečem še jopico in kapico. Voziček pa jaz nisem sploh pokrivala z pleničko. A ni to samo če piha? user posted image

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 197
30.4.2010 11:07:01   
Wannabemommy
Evo mene na raport

Mi smo se dans nagi tehtali zjutraj in je nas Patrik mel 3810g je pa dans tocno teden dni kar sva doma, torej pridobil naj bi v tednu 150g ce tehtnica vredu kaze. A je to ok?

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 198
30.4.2010 11:28:33   
Getreal
Zdravo punce user posted image user posted image user posted image

Mislim, da je cajt da se vam pridružim še tle, čeprav mam zdaj res občutno manj časa. Še tiste tri urce, ko pridno ninamo, grem jz raje malo ležat, ker sem še od poroda malček pretresena pa vse je novo in čudno, tko da ne visim dosti na računalniku tko kot sem recimo prej user posted image user posted image

No drugače mi smo se v 9h dneh zredili za 350g tko da sem kr vesela, ker se samo dojimo in nič ne dodajamo. Popek nam je odpadel včeraj user posted image user posted image

no samo tako na hitro, prebrala vas nisem še, upam da bom kmalu mela kaj časa tudi za to.

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 199
30.4.2010 11:30:54   
agha
Hojla!!!

Mi smo imela pa včeraj popoldne krče. In to kakšne!!! user posted image user posted image user posted image   Je bil mali tako bogi, da nisva vedela več kaj narediti, je kar kričal od bolečine. Kapljice proti krčem iz lekarne niso pomagale nič, dala sva mu potem še kapljice BioGaia, ki takrat tudi niso imele učinka - bova pa še probala, ker verjetno jih je treba več časa jemati. Sem pa mamo že prosila za kapljice iz Italije za vsak slučaj. Bomo pač probavali kaj mu pomaga. Ne vem ali sem kaj takega pojedla, pojma nimam...user posted image user posted image user posted image user posted image   HB nama ga je uspelo umiriti okoli 10. ure zvečer (po celem popoldnevu med pol spanjem, kričanjem, zvijanjem, bedenjem...) in je potem spal celo do 4.zjutraj. Očitno je bil tako skurjen, da ni mogel nič... in od takrat je OK. Katere akplice pa vi uporabljate, da vam kaj pomagajo?

Obleke -  jaz ga oblečem čez dan v bodi z dolgimi rokavi, ene hlačke in eno majico in je čisto dovolj. Če gremo ven mu dam še kapico in ga pogrnem z eno dekico. Pravijo, da ni za pretiravat z oblačenjem...
Bradavice - meni je pomagala samo lanolin od Multi - mum in to v enem dnevu. user posted image Res, da nisem imela totalno razbolenih, ampak je pa bolelo, ko se je prisesal...

Tehtnice -
vidim, da kar prakticirate to, da jih imata doma. No, jaz je ne maram imeti, ker se mi zdi, da sem samo pod pritiskom s temi grami... sem se že v bolnici odločila, da ga ne bom tehtala. Enkrat sem ga in potem nikoli več nisem hotela, sem sestram rekla, da me to preveč psihira. Saj sem videla kdaj je bil mali sit. Naš ne prenese lakote in začne rogoviliti, če je lačen. Pa tudi količina mleka se mu čisto prilagaja, ponudba=povpraševanje. Sicer pa mi je tudi ni več potrebno imeti in se s tem ukvarjati, ker malček pridno je in pridobiva na teži po 45g na dan. user posted image user posted image user posted image
Verjamem pa, da jih rabite za orientacijo kako napredujete, če malčki ne dajejo jasnih znakov glede lakote.

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?