|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
26.4.2010 11:14:27   
neka_noč
Nejanejc meni je tudi patronažna rekla, da naj mu špricnem svoje mleko - direktno v oko... pa mi je bilo bolj tako tako to všeč. Bi še to naredila, ampak direktno iz joške da centriram v oko - to mi je pa mim. In sem vprašala, če bi lahko prvo nekam stisnila svoje mleko in nato kapnila v oko, pa je rekla, da se tako mleko okuži user posted image Zato sem raje vzela kapljice. Žal mi je, ampak jaz ne zmorem špricat direktno v oko...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 126
26.4.2010 15:31:33   
mamika25
Hej punce, sej sem vas komaj našlauser posted image . Torej, še jaz na raport. Na grobo...smo precej vse na istem. Mali je priden, podnevi lepo spi, ponoči mi tudi privoši malo spanja. Se mi pa dozdeva da je zamenjal noč in dan. Ga morem kar budit podnevi...user posted image  Od začetka mu teža ni naraščala kaj preveč dobro. Nazadnje sem si začela črpat in ugotovila, da si iz obeh jošk načrpam le okoli 100ml mleka, pa še to na vsakih 8 ur. user posted image  Kako je to možno, ne vem... pila sem veliko, jedla tut, počivala, nisem se sekirala...Kako je možno, da nimaš mleka? Je to sploh možno? Očitno je. Tako da se je moj mali (veliki) Maj redil le 10g na dan. Potem pa smo šli v akcijo, nabavli aptamil in glej ga zlomka, v dveh dneh smo se zredili za 110g in šli čez porodno težo (10 dan po rojstvu). Tako da si mami zdaj črpa in dodajam.
Punce lahko me dodate na seznam... da napišem še enkrat mere našega pikeca - 4310g, 55cm, datum 12.4.2010.
Jaz sem precej bolje, šivi me ne bolijo več, bolijo me še malo kosti tam spodaj in pa TRTICA!! Povejte mi, a še katero? Ker mi je tolk čudno, boli za znoret, sedim komaj. Lažje je če kaj delam. Sem čitala, da je lahko posledica težkega poroda, da se lahko tudi zlomi. Še katero boli?
Danes smo stari 14 dni, zunaj še nismo bili, čakam da ga prvo kopamo, da nam patronažna reče, da gremo lahko.
Tiste ki dajate umetno mleko... katero? Je kaj razlike v Aptamil in Aptamil Confort? Ker se mi zdi da že ima malo krčkov, kapljic mu zaenkrat še ne dajem...
Toliko od nas... pridno spančkamo...

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 127
26.4.2010 16:29:03   
agha
Hojla!

Mi je uspelo priti do računalnika, da se malo javim. Naš malček je zelo veliko buden čez dan in ga morava veliko animirat. Že v bolnici je bil bolj zvedave sorte in je kakšno uro na dan bedel. Je pa to čisto normalno, pravijo. Malo težje je zadnji dve noči, ker je po vsakem dojenju buden kakšno uro. Hvala bogu, da se zbudi samo 1x, največ 2x na noč. Joka sicer ne, ko je buden ampak gleda okoli sebe.
Vidim, da večina od vas uporablja dudo. Mi brez nje niti slučajno ne bi mogli zdržat.
Naš fantek je že imel krče in sem mu dala kapljice kar direktno na žličko in jih je veselo posrkal. user posted image
Smo imeli danes na obisku patronažno, ki ga je stehtala in je v 4 dneh dobil 180g, kar je 45g na dan in je super glede na to, da se samo dojimo. V četrtek nas pa čaka prvo kopanje in upam, da bo užival v njem.user posted image user posted image

Zunaj smo bili že 3x in med vožno pridno spi.user posted image user posted image

A ste mogoče že strigle nohtke? Mi bi jih morali, je patronažna rekla, da lahko med spanjem. Pa sem zdaj probala in se je skoraj zbudil po striženju prvega nohtka...

Zdaj se grem zleknit malo, da mi bo lažje ponoči...

Imejte se super!!!

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 128
26.4.2010 17:01:17   
didi5

Se javlam na raport, ker ,i je dragi zrihtal laptopa pri kavču user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz imam od sobote namreč strogo ,irovanje, ker so me morali ponovno šivat in sem fasala še en šiv zraven. user posted image user posted image user posted image . Očitno sem nekak prišla še do neke bakterije in je bilo tam spodaj vse vneto, počeni šivi pa so se začeli gnojit. Sem bila kar užaljena, ker mi je rekel dohtar, da moram pazit na higieno - nego ????? Pa če se spiram po vsaki uporabi wc in tako vsak obidk kopalnice traja 10 min!!!!!!!!! No zdaj pa jemlem antibiotike (ampak take, da še lahko dojim).

Ena je napisala za fenanje - tudi jaz od sobote to prakticiram tako na sebi kot na Lari in slednji se je rdeča ritka res poboljšala (spiramo jo pa s kamilicami in mažemo z daktarinom in bpanthenom).

Mi pa ko mislimo, da smo ujeli ritem ga mala podere na polno. Dve noči smo sedaj po hranjenju imeli drenja još in še - pa je kako minuto mirna pa spet začne neutolažljivo jokat (a mislite, da je možno, da že ima krčke???). NO čez dan je pa prej spala in spala, danes pa je bila zjutraj od osmih do 11.00 ko sova (ampak dokaj mirna). Še vedno imamo probleme s podiranjem kupčkov - itak itak sem že čisto zmedena. Pri.: danes smo imeli drugo patronažno in nam je rekla, da kupčka MORA podret. Prejšnja pa, da če ga v 15 min ne podere naj jo kar položimo spat samo na bok.

Ali pa tale: mi imamo boke super, torej brez širokega povijanja. Ampak v bolnici sem jo morala povijat pampers plus tetra plus povijalna (pri širokem so pa 2 tetra). Prejšnja patronažna nam je predlagala racman pleničke na panpers un smo tako delali. Danes nam je pa rekla samo pampers, ker ima itak vredu kolke pa še manj bo jo zvijalo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V glavnem se še kar lovimouser posted image user posted image user posted image user posted image . Hvala bogu, da imamo tako pridnega atija, ki mamici pusti samo hranit, vse ostalo pa dela on, da ja ne bi spet kaj popokalo. Ne vem kaj bi brez njegauser posted image user posted image user posted image .

Midve bi pa lahko šle že v soboto ven stari en teden (baje za kakih 15 min ker v 5ih niti čez vrata ne pridešuser posted image ), pa ne moreva zaradi mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No zdaj pa grem nahranit našo princeskouser posted image user posted image

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 129
26.4.2010 17:24:06   
amelie
Dacy, sem se ravno danes smejala, da imata najina mulčka podobne finte, ker se je moj tudi pokakal v porodnišnici na kontroli. Samo da mu je dala sestra pleničko dol, je že streljal user posted image Vse najboljše Alekseiu za 1 mesec! user posted image user posted image user posted image

Majas, ja, pravi frajerji so, ko lulajo po zraku in se pokakajo po previjalni mizi. Jaz mu vsakič čestitam user posted image Me prav zanima, kako dolgo bom še ponosna na to user posted image Držim pesti, da boste tole s škrlatinko čim bolj ugodno speljali.

Duda - mene je sestra rešila v porodnišnici, ko je dala Žigu dudo, ker sicer bi jaz brez bradavic ostala. Dva dni je imel povišano temperaturo in se je skoz cartal pri meni, tako da ga sploh nisem več mogla z joške dol dat. Potem mi je pa sestra dala dudo in sem ga prelisičila, da je bil stisnjen k meni, ampak sesal je pa dudo. Zdaj pa jo včasih hoče, včasih ne.

Neka noč, carskega so mi toplo priporočili zaradi velikega obsega glavice, ker je obstajalo veliko možnosti, da se bo v vsakem primeru končalo s cs - imel je tudi ovito popkovnico okoli vratu, jaz sem bila konkretno preko roka, čisto zaprta in brez popadkov. Bilo je tako na hitro vse, da še pol ure prej nisem vedla, ali bom imela spinalni cs ali v narkozi. Na srečo sem lahko izbrala spinalnega in je bila zelo lepa izkušnja. Naslednjih nekaj dni je bilo hudih, ampak je zdaj že pozabljeno.

Didi, to glede kolkov tud mene zanima. Jaz mu zdaj dajem pampersko, tetra in povijalno, pa sem vprašala danes patronažno, koliko je to smiselno. Po njenem mnenju naj bi tako povijala do prve kontrole kolkov. Saj mi ni težko, je tud lažje prijet tako obloženo rit, ampak razmišljam, da bi ga del dneva vseeno pustila brez dodatnih plenic.

Nič, moj škorček se nekaj oglaša, tako da ga grem počasi zbudit, ker mora it jest. Na kontroli danes je imel 140 g več od prejšnjega tedna, ampak to smo pridobili od sobote, ko sem mu začela dodajat. Zdaj je pa na srečo dobil kondicijo za pitje oz. hranjenje, tako da bom zdaj čim prej dodatek ukinila, ker ni več tako zaspan, kot je bil.

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 130
26.4.2010 18:01:13   
neka_noč
Moj mali čmrlj tudi "šprica" ko ga odvijem iz pleničke, pa kaka mi tudi kar na previjalni - samo čakam, kdaj bom dobila kak pošten strel nekam. user posted image

Se pa sprašujem kam bomo mi prišli, v kolikor se bo tako redil - 450g v petih dneh. user posted image Je tudi le in samo dojen. Mi ni nič jasno. Meni je patronažna rekla, da je to super. user posted image Ve pišete o svojih škratkih manj g in ste prav zadovoljne. Bomo imeli spet enega bajska? user posted image Jao moja hrbtenica. user posted image

Drugače pa, Amelie dobro, da si imela spinalnega - jaz sem ga tudi imela. Mi je bila odlična izkušnja - le moj je bil elektivni (planiran) - v Postojni. Še dobro, da se je zate in user posted image vse dobro končalo, da so videli popkovino ovito okoli,.. Samo, da je vse ok.
Sicer pa, sem bila jaz po spinalni ko rožica. Boljše (sploh ni primerjave) kot v prvo, ko sem bila v splošni narkozi. Takrat sem imela celo sranje. Od halucinacij, do tega, da sem bila še dva meseca po Cs čisto boga. SEm komaj hodila. SEdaj sem ko roža. Sem šla takoj iz porodnišnice prvo k frizerju. user posted image Tudi ven sem pričela takoj hodit... Skratka, fenomenalna izkušnja glede vsega. Od user posted image do okrevanja.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 131
26.4.2010 19:09:04   
nejanejc
hej hej

se jst na hitro... danes smo meli spet bolj pestro noc, na dve urce mlekca dojit, pa crpat, pa se mal iz flaske po previjanju, ce smo bli se lacni... ker nas je frajer in zaspi med dojenjem, ce se prevec zmatra pri previjanju in to velikokrat obrnemo... ga ne zbudi ampak uspava... pa umivam ga tudi generalno zvecer, da bi kaj pomagalo.... danes sem rekla, d abom res mal piva spila, ce bo kaj dlje zdrzal v postlejci.... en kos noci smo ga meli kar v postli,da sem mu dudo tiscala, pomoje sem jst prej zaspala kot on... Sicer ne joka veliko, samo ko se zbudi in dokler ne dobi zize... pol je na sreco priden tok tok

ja nohtkov nisem strigla, mi je svetovala patronazna tudi naj jih v spanju, ma se se nisem opogumla... bo pa treba, ker se je spet nase dete zacelo praskat, no na sreco ni se hujse skode al kako bi rekla... :)

zdej pa pecem strudel z gresom in jabolki.... bomo vidli kako bo izpadlo, jutri pridejo moji starsi pa sestra na obisk.... jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii

lep vecer, pa mirno noc vsem :)

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 132
27.4.2010 13:59:40   
katy83
ojla mamice.

Ste se že navadile na nov ritem vašega življenja. Meni se zdi, da se na to sploh nekak ni treba privajat, ker itak pride vse samo od sebe. Jaz sem bila prej prava zaspanka, sem spala včasih tudi 12ur na dan, zdaj pa spim 5, 6 mogoče 7 ur na dan, pa mi ni nič hudo. user posted image   Ok, priznam, na čase znam bit prava tečka, pune razdražljiva, ampak upam, da tudi to kmalu mine.

majas - joj, držim pesti, da se škrlatinka čimprej porihta. user posted image   ja, pa kaj zdaj si sama doma? Joj, se mi smiliš. Dobra si, da boš to vse sama porihtala. Pa bravo za hčerkico, da ti pomaga. user posted image

široko povijanje - mi imamo kolke 1a, pa ga previjem tako, da mu dam pampersko, pa eno tetra plenico, pa povijalno. Mi je pa pediatrinja rekla, da tu pa tam lahko prešvinglamo malo. No, jaz ga imam namen tako previjat do naslednjega uz kolkov, ko bo star 3 mesece.

striženje nohtov - mi smo jih strigli že 2x. Full mu rastejo. No, ampak nam kr gre. To prakticiramo tako, da mu nohte striže dragi, medtem ko ga jaz dojim.

didi5 - ojoj s temi šivi pa si res boga. user posted image

agha - tudi naš Timotej je po vsakem obroku bil buden kakšno urco, pa se ta čas zdaj zmanjšuje. Zdaj se že zna zgodit, da takoj nazaj zaspi.

mi pa imamo težave s spanjem v njegovi posteljici. Spet. user posted image   No, fora je v tem, da zaspi samo v naročju, potem ga pa tja nesem, pa je ok. Ampak to samo ponoči. Čez dan pa mu ni problema zaspat samemu na ležalniku. Očitno ima rad, da sliši razne zvoke, ropotanja, itd.

aja, kako čistite noske? Timotej ima vedno pogosto zamašen nosek in ko se spravim čistit nosek ... joj, drenje tako da aleluja. Imam ono pumpico, ampak sem očitno malo štorasta.
Pa še to: Timotej kar pogosto bruha. Ni to polivanje, ker so kar večje količine. saj pediatrinja je rekla, da dokler napredujemo na teži, ni nobene panike, ampak jaz bi vseeno rada ugotovila kaj privede do bruhanja. Imamo dvignjeno ležišče, podiramo kupčka, tak da...user posted image   Mogoče preveč poje? Ampak se mi zdi, da 90 -120ml ni tako dosti za njega?

Včeraj smo bili skoraj cel dan v Velenju na sončku. Joj kako je pasalo. user posted image
lepo se imejte, lp, Katy

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 133
27.4.2010 14:01:16   
katy83
aja, še podatki za seznam:

1.mesec:
3590g
49cm

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 134
27.4.2010 14:49:20   
Kepica83
hej mamice!
evo tudi mene. Upam, da sem lahko pri vas kljub temu da imamo doma Marčkauser posted image . Vidim, da smo skoraj vse prigurale do konca le še enih par aprilčic se matra--- bogeeeuser posted image . Upam da čim prej začnejo cartat. Mi smo ok. Tej je izredno priden. Včeraj smo v kosu ponoči spali 6ur pa pol. Skoz dan pa tudi ni veliko dela z njim. Midva sma na dodatku. Ni več mlekeca. V olnici sem ga imela 48 ur na prsih, ampak se ni najedel ker ni bilo nič mleka. In ker on rajši spi na prsih kot da bi zizal. 4 dan ko sma šla domov sem jokala od bolečin tak so me bolele prsi. Bile so trde z bulami. Niti rok nisem mogla dvignit in sma šla z mojim po črpalko. Od takrat sem si mleko črpala in mu dajala po flaški. Ker on enostavno na dojki spi. No nekje po enem tednu pa z danes na ju3 ni več bilo mleka. in tako imamo Novalac. Nemorem prehvalit. Nič krčov, nič črvičenja.. popolnoma nič. Dobi se samo v lekarni. Midva kupujema v Austriji. za 800g tam odštejeva 9eur. Pri nas pa za 400g 13 eur. hja se pozna. Drugače pa nimamo dobenih težav. 6.5. imamo prvi pregled in upajmo da bo vse ok. Na sprehode redno hodimo, in noro radi se vozimo v avtu user posted image . Moremo pa se široko povijat vse do 14.5. takrat imamo kontrolo kolkov. Upam da se bomo takrat rešli teh preklemanih plenic. Najin zlati ati je danes šel prvič delat in nevem če ga Tej ne pogreša? Je to možno??? tako siten kot je danes še ni bil. nevem kaj mu je. od 6 zjutraj pa do zdaj je spal samo 20min. Je pa v tem času 4x jedel. in popil 500ml. Kar še se nikoli ni zgodilo. Nevem no. Kako ste kaj ve babe moje in kako so vaši sončki? Mi bomo ju3 stari 1 mesecuser posted image user posted image .

Lupčka vsem.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 135
27.4.2010 16:16:05   
Wannabemommy
Pozdravljene mamiceuser posted image

Tud jaz mam eno vprašanje in sicer za tiste ki na polno dojite, kako dolgo imate otroka na prsih? Ker moj je enih 10 - do max. 15 min intenzivno vleče, pol pa zaspi in noče več, a mislite da ima dovolj, tehtali se od kar smo doma še nismo tak da niti nevem ali napredujemo ali padamouser posted image , sem že čist paf  tak da grem jutri tehtnico kupit, da bomo meli neko kontrolo. Sva sicer probala z navadno digitalno in preko tase steklene a ta ne kaže pravih rezultatov, ker preveč niha med grami, nama pa je vsak grem pomemben, a ne?

Kar pa se spanja tiče pa je naš Patrik za enkrat zelo priden. Aja pa tud atija morm pohvalit, ful mi pomaga, taka da user posted image user posted image user posted image  zanj.

Nič mamike lep dan še naprej

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 136
27.4.2010 17:32:28   
neka_noč
IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

Tud jaz mam eno vprašanje in sicer za tiste ki na polno dojite, kako dolgo imate otroka na prsih? Ker moj je enih 10 - do max. 15 min intenzivno vleče, pol pa zaspi in noče več, a mislite da ima dovolj, tehtali se od kar smo doma še nismo tak da niti nevem ali napredujemo ali padamouser posted image , sem že čist paf  tak da grem jutri tehtnico kupit, da bomo meli neko kontrolo. Sva sicer probala z navadno digitalno in preko tase steklene a ta ne kaže pravih rezultatov, ker preveč niha med grami, nama pa je vsak grem pomemben, a ne?

Kar pa se spanja tiče pa je naš Patrik za enkrat zelo priden. Aja pa tud atija morm pohvalit, ful mi pomaga, taka da user posted image user posted image user posted image  zanj.

Sigurno ima dovolj. Ne skrbi. Itak naj bi trajal en podoj 10-15 min.
Sicer pa, zakaj si tehtnice raje ne sposodiš? (Drugače pa naj patronažna stehta - meni ga je dvakrat, ker je (bil) mali zlatenčen in smo morali videti ali napreduje...)

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 137
27.4.2010 17:51:04   
agha
Hojla!!

Mi smo imeli danes super noč. Malček se je zbudil samo okoli 3.zjutraj, pojedel in takoj zaspal. Sem pa tudi na njegovem blatu videla, da ni zelenkastko kar pomeni, da ni imel nič krčev. In potem smo spali do sedmih...user posted image user posted image user posted image
Tudi po dojenju ob sedmih je zaspal, no, potem so se začeli pa krčki po enajsti uri. In mislim, da sem tudi ugotovila vzrok. Ni hrana, ker se ful pazim ampak je moje razpoloženje. Če sem jaz mirna naš mali nima krčev in blato tudi ni zelenkasto. Danes pa so me razjezili in posledice so tukaj. user posted image user posted image

Razjezijo pa me obiski. Nekako še nisem čisto pripravljena na njih. Res je, da je danes Arne star 2 tedna ampak vseeno imam najraje mir in ga tudi rabim. V končni fazi sem imela tudi CR in nisem še čisto pri sebi.

Razjezila pa me je danes moja mama. Tako zelo je nora na malega, da je posledično tudi postala zelo vsiljiva in to kljub temu, da je 100km proč doma. Ko sem se vrnila iz bolnice me je za vsako figo klicala in to po 4x in več na dan pa še sms-e mi je pošiljala vmes. Potem sem ji povedala, da je tega too much! In je bil mir. Hotela je tudi priti takoj prvi dan, ko sem se vrnila iz bolnice (seveda je bila v bolnici na obisku prvi dan, ko nisem bila več na intenzivni in dan zatem tudi) pa jo je ati HB ustavil in jaz sem jo prosila naj nam da čas, da se ujamemo kot družina, da ne bi želela še obiskov, ker smo bili res "razštelani". To je upoštevala, a je nato 2 dni za tem vseeno prišla za atijem in bratom, ker sem imela RD. Tudi OK. Danes pa spet...najprej je rekla, da gre na obisk k svoji mami, ki je od mene doma 30 km proč. Seveda sem kar slutilal, da bo prišla sem čeprav je rekla, da ne. In je prišla, nič ne bi imela proti, če ne bi s sabo "privlekla" še mojo staro mamo, strica, njegovo ženo in bratranca...Potem je prišel še moj brat in kasneje še 4 ure napovedanih obsikov tašče in tasta.
Moja mam enostavno ne razume, da jaz rabim mir. Jaz sicer lahko razumem, da je nora na malega ampak vseeno ima vse svoje meje! Kaj pa vi mislite?! Kaj naj še naredim?! Imate kakšen predlog?!user posted image user posted image user posted image HB da sva 100 km proč doma od obojih staršev, ker drugače ne vem kaj bi bilo...
Vsakokrat, ko se razjezim naš nič krivi malček dobi krče. user posted image user posted image
Ok, bom nehala morit in se pritoževat...ampak nekomu sem morala povedat...
Kako pa je pri vas?!

Čiščenje noska
-  nam je patronažna pokazala, da se nosek čisti z vato in sicer narediš iz nje svaljk in ga potem zasukaš otročku v nosku in kar gre. Vseeno pa rabiš nekaj prakse.

Sicer pa moram tudi jaz zelo, zelo, zelo močno pohvalit svojega dragega. Brez njega res ne bi zmogla...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 138
27.4.2010 18:00:01   
tintin
Hoj punce,
no pa sem tudi jaz doma...imamo fantička Vita, rojenega 24.4. ob 1.02. Porod je bil expresen....v porodni sem bila 50 min, da ne govorim da sva z mojim skoraj sama rodila, ker je bila ponoči samo ena ekipa babic...pa dve sva rodili v razmaku dveh minut....
Sem pa tokrat imela povsem natur porod, svoje popadke (ki so se na 15 min začeli okoli 20.30 zvečer), porod je bil kar boleč...
Od danes sva doma, seveda je zaradi našega 2.5 letnika pestro, Vito je kar priden fantek.
Je pa G tokrat prav predvidela težo in velikost. vito se je rodil s 51 cm in 3555 g. Za razliko od svojega starejšega bratca je bil kar precej manjši.
Vidim, da se pridno nabiramo na tej temi, nisem brala za nazaj, samo toliko da vas pozdravim.

Agha: verjamem, da te nervirajo obiski (tudi mene so prvič in zdaj bo isto), ne daj se motiti...bolje prva kot zadnja zamera.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 139
27.4.2010 18:01:35   
dacy
katy mi dokler smo pojedli 80ml, ni tamali nic bruhal , zdaj sem mu pa 90 zacela dajat, pa mi je tud ze bruhno fajn in vecjo kolicino, tak da zna bit da prevec poje ...

kepica itak da si lahko tu pri nas ... sej nas je ogromno ki smo prehitelee mesec april pa smo vseeno tukaj user posted image

wannabemommy po mojem ne bi bil lih priden ce bi bil lacen , bi verjetno krical user posted image

Mi pa smo melli vceraj posvetovalnico in smo se zredili za 1343g in jih imamo zdaj ze 3978g , zrastli pa smo za 5cm in smo zdaj veliki ze 52cm user posted image

za seznamcek:

1.mesec
3978g
52cm

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 140
27.4.2010 18:27:40   
NATAŠA35
drage moje tudi jaz se javljam tule

21.04. sem ob 00:54 rodila 4-tega sina, ki sem mu dala ime simon, ati mi je prepustil izbirouser posted image user posted image ...imamo pa 3765g težkega in 52 cm velikega ter z 35,5cm veliko glavo, tako da je pravi korenjak...

dojenje je steklo, res pa je da je bolj zaspane sorte, zato se dojimo zelo pogosto in na prsih je tudi do 20 minut, ampak se ne damo... jutri nam pride patronaža - končno, pa bomo videli kako pa kaj...

porod je potekal hitro, malo je bolelo, je bolj peklouser posted image ker so me nonstop nekaj mazali, pa ne vem zakaj...šivana nisem bila, P smo zapustili po 48 urahuser posted image user posted image

mali je siten, drugič napišem kaj več...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 141
27.4.2010 19:26:27   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč

IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

Sigurno ima dovolj. Ne skrbi. Itak naj bi trajal en podoj 10-15 min.
Sicer pa, zakaj si tehtnice raje ne sposodiš? (Drugače pa naj patronažna stehta - meni ga je dvakrat, ker je (bil) mali zlatenčen in smo morali videti ali napreduje...)

Kje pa si jo lahk sposodim??????

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 142
27.4.2010 19:44:32   
marjanaj
hej hej...

mi smo bili tudi včeraj prvič zunaj z vozičkom. Je bil user posted image ponosen k petelinček user posted image . Najprej smo šli na pumpo, da smo napumpali kolesa, kar je očitno cela znanost, ker mora imeti vsako kolo toliko in toliko barov. Isto kot pri avtih user posted image

spanje - našega lumpija damo čez dan kar v ležalnik spat, da je pri nama v dnevni ali kuhinji, ker je posteljica v spalnici in tam imamo ponavadi kar cel dan odprta okna. A mislite, da je to ok? Ker tako pač spi na hrbtu in je rahlo upognjen, ni pa raven... user posted image Upam da to ni narobe.

neka_noč - jest se ti pa kar fouš, da vam gre tako lepo. user posted image

majas - uf, smola tole s škrlatinko user posted image držim pesti, da bo kmalu bolje.

široko povijanje - tudi nam so rekli, da so kolki 1a, ampak mu vseeno dam po plenički za enkratno uporabo čez še eno tetra plenico in pa povijalno. Sem tudi jaz planirala tako previjati do ene treh mesecev.

striženje nohtov - jaz si še ne upam user posted image

didi5 - joj kakšna smola s temi šivi. Te čisto razumem. Res počivaj in delaj samo najnujnejše

agha - bodi trdna in ne se pustiti obiskom, da te znevrirajo. Enostavo jim povej da še niste čisto ok in da potrebujete še čas zase!

dacy - bravo! Vi pa lepo rastete!

krči - našega pa tako matrajo, da je čisto bogi. Samo ko se hranimo jih nima, drugače pa full. Še ko spi se full napenja skoz.

noski - naš se tudi dere ko mu čistimo nosek. Pa res ne šparam s fiziološko in mu jo kar dosti vlivam v nosek. Trenutno imamo tak aspirator, ki ga stisneš v dlani (iz DM). Pa se mi zdi, da ni ravno učinkovit. user posted image Sem včeraj v lekarni kupila aspirator za v usta, ali kako se reče. Pa ga še nismo sprobali. Mi je pa kolegica rekla, da ima ona tega, ki se priklopi na sesalec in baje je zakon. Ven potegne celega hudiča in res učinkuje. Samo ne vem no, mene je kar strah na sesalec priklopit in mu dat v nosek.

mleko - tudi jaz nisem bila čisto prepričana kako je s to hrano. Če ga priklopim na joško, je 10 minut na eni in zaspi. Potem podiramo kupčka, ga probam dati še na drugo joško, pa tudi tam po ene 5 minutah zaspi. Probamo podret kupčka. Zgleda kot da spi. Ga odložim, pa po nekaj minutah spet tišči pesti v usta, kot da je lačen in joka. No zdaj pa bodi pameten, kaj mu je. user posted image Če pa si mleko načrpam, pa poje od 100 do 130ml. Pojma nimam kaj je ok...

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 143
27.4.2010 20:23:19   
Anonimen
Sploh ne morem verjet. Danes ima Tai že 2 meseca. Tok gre hitro časuser posted image

No nam pa te avstrijske kapljice ne pomagajouser posted image

agha ja jaz tamalmu dajem dudo. jo ima ful rad. Raje to, kot pa da sesa palec. Pa kda tud pomaga pri krčih.

marjanaj men je patronažna rekla, da naj se kapljic ne daje v stekleničko, ker hitro ostane po steklenički. Da se na žličko in otročku. Eni dajejo tudi na dudo.

široko povijanje- jaz ga povijam plenica, tetra in povijalna. Ima pa kolke 1a, samo sem se vseeno odločila za široko povijanje.

(odgovor članu flora1983)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
27.4.2010 21:00:32   
Anonimen
Dober večer...
Evo mene ,da se malo javim...
Mi pa imamo ,čedalji hujše krče...tam od 22.00. pa do1.oo ur...danes sem dobila avstrijske kapljice..bomo videli ,če bo kaj pomagalo...
Tiste,ko devate  avstrijske kapljice..koliko jih dajete...jaz še dojim...tak ,da verjetno je najboljše ,da ,damppred dojenjem..na čajno žličko...prosim za nasvet...
Marjananaj...pri nam je isto pri dojenju,tak ,da si na koncu vedno se stisnem..in dam pol ostanek po steklenički...
Noski..mi jih pučemo z fiziolioško raztopino..zelo pomaga..je pa res ,da imamo včasih samo malo zamašenga...
Široko povijanje..mi ga tudi imamo..kontrolo imamo čez dva meseca..sam se mi zdi ,da to ni slabo ..za otroka boljše...
Nohti..mi si jih še tudi nismo strigli,še ni potrebe...
Spanje..na začetko smo čez dan spali po 4 do 5 ur,ponoč smo se zbujali na 3 do4 ure,sedaj ko so krči ,čez dan 4 ure spimo,drugače pa bolj drmuckamo...ponoči pa spimo 4 ur,če je vse posreči,prot jutru bolj..tak je to  saj bo boljše...
Wannabemommy ja super,da ste že doma...in kako je bilo roditi v Avstriji...od začetka je moja tudi bila zelo zaspana pri zizi,potem sem jo zbujala,pa kupčka poderale,potem sem jo pogruntala,da hoče večkrat po malem zizo...in to je to...
Ja nič lepo se imejte,se še slišimo kaj...
Pa na seznam
1 mesec
35ookg
53cm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
27.4.2010 21:28:47   
marjanaj
zdaj pa tudi ne vem, kaj delam narobe user posted image sem dala malemu 5 kapljic proti krčem po žlički (mi je včeraj prinesla kolegica kaplice od Lekarne Deteljica), pa sem ga potem na joško priklopila, pa je pil samo 6 minut in zaspal. In zdaj spi že dve uri. user posted image Po navadi je 10 minut na eni, gre še na drugo, pa še nima dovolj. A kapljice tudi nasitijo ali kako? A naj mu jih raje dam po obroku?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 146
27.4.2010 21:35:36   
Anonimen
Probaj ,dati kapljice 10 minut pred dojenjem,tako sem jaz dala ko sem imela biogaia kapljice ,pa je pomagalo ,sedaj ,ko ima pa bolj hude ,pa ne pomaga več..probaj...to je iz moje strani...lp...

(odgovor članu marjanaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 147
27.4.2010 21:47:13   
amelie
Wannabemommy, jaz si bom verjetno tud sposodla tehtnico, ker sama nimam nobenega občutka, koliko mali spije, spil je pa ful premalo. Pa ni nič jokal, da je lačen. Kakal in lulal je tud redno, tako da sploh nisem pomislila, da ne dobi dovolj. Imam doma reklamo, kje se da sposodit to tehtnico, samo si moram vzet čas in pobrskat po predalu. Bom danes ali jutri in ti sporočim.

Obiski - pri nas so se že odvijale cele drame in se najbrž še bojo. Moja mama itak skoraj ne govori več z mano, ker nisem sprejela njene ponudbe, da pride za en teden k nam kuhat in pomagat in vnuka cartat. Sam tolk se še pogovarja, da se lahko na obisk povabi. Tašča je pa bila ful uvidevna, nič se ni vsiljevala, potem je pa prišel en slab dan očitno, ko se ji jaz nisem javila na telefon, ker itak po dva dni niti ne pogledam nanj, zvok pa imam skoz izklopljen, moj je bil pa v trgovini in ni imel telefona zraven, in so kar iz lepega padle obtožbe in jok, da otroka skrivava pred njo. Sem mislila, da me bo kap. Ampak ona se je potem opravičila naslednji dan. Tako da sem rekla, naj kar lepo vsi pridejo, ki želijo prit, ker je čisto preveč drame, če hočeva nardit tako, kot nama paše. Samo kaj pretirano pa se z obiski ne mislim ukvarjat, ker imava dovolj dela z malim in še psi zraven, tako da nama lahko kaj pomagajo ali pa jim bo dolgčas na obisku user posted image

Zdaj pa mali škorček že usteca odpira, je čas za večerjo user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 148
27.4.2010 21:59:32   
katy83
wannabemommy in amelie
izposoja tehtnic je v Framu, sem vama našla link, pa si malo poglejta kak pa kaj. Upam, da vama bo kaj koristlo. user posted image

http://www.baby-nega.si/20164/24001.html?*session*id*key*=*session*id*val*

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 149
28.4.2010 8:01:15   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: marjanaj
široko povijanje - tudi nam so rekli, da so kolki 1a, ampak mu vseeno dam po plenički za enkratno uporabo čez še eno tetra plenico in pa povijalno. Sem tudi jaz planirala tako previjati do ene treh mesecev.

striženje nohtov - jaz si še ne upam user posted image

dacy - bravo! Vi pa lepo rastete!

marjanaj se pediatrinja nama je rekla da je ogromno zrastel, da je 5cm za 1 mesec ful dosti, teza pa je tud tolk vecja zarad hitre rasti in zdaj je prav lep dojencek nic vec shiran tak kot pri porodu user posted image ... mami je prav ponosna na svojga sineka , zgleda bo velik po atiju user posted image
kolki - nama so pa rekli da so kolki 1b in sem vprasala ce je to slabo in baje se niso cisto razviti, so se malo hrustancni ampak niso pa slabi, nama pa je rekla patronazna, da naj ga povijam z eno ali dvema tetra plenicama , s tremi pa ni treba , ampak nama ni treba vsako povijanje tetra plenica dajat, lahko tud presvinglama in imava samo pampersko user posted image
nohtki - midva jih pridno in redno strizeva, ker mu ful hitro rastejo, so te otroske skarjice tolk fajne da nima kaj bit narobe user posted image

kava in tortice - no sttajerke moje kdaj bomo sle na klepet z vozicki ? hitro predloge povedat user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?