tecka
|
Živjo, punce, naš Srečko se že prebuja iz dopoldanskega spanca...ga pustim, da se še malo premetava. En teden je naokoli brez nočnega hranjenja in videti je, da nam je kar uspelo . Flaško je bilo treba dati samo 1x (noč po kavi v Koloseju, je tisti dan manj jedel čez dan). vendar pa prespana noč za Srečka pomeni 10 ur, če spi 11 ur je to že praznik. Danes je vstal ob 4.40 in do 7h dobil 2x flaško (1x je bila moja "napaka", ker sem mislila, da bo šel nazaj spat) in eno žitno kašico. No, ta ga je očitno nasitila toliko, da spi naprej. Včeraj je bilo spet na vrsti kopanje in očitno mu je ta velika banja prvič tako prirasla k srcu, da se je včeraj ful kregal, ko je nag stal pri banji in gledal, kako se nataka voda Mini, tisto grizalo sem kupila v Mullerju, ampak zdaj so naši mulčki že tako veliki, da pride grizalo malokdaj prav. Pa hvala za coca-colo. Iness4 - jaz bi pa rekla, da je ful odvisno, kje živiš. Mi smo v hiši, poleti dosežemo v pritličju max. 22 stopinj, v mansardi 24, tudi okoli hiše imamo precej sence. Jaz sem svojega fanta začela oblačiti v kratke hlače ali rokave šele avgusta, pa še to samo za ven. Drugače sem pa jaz od brata dobila ene take fine bodije iz tankega bombaža (pa dolg rokav) in sem jih imela zelo rada. Problem je bil tudi v tem, da se mi je zdelo oblačenje čez glavo "mučenje" in sem imela raje bodije na preklop (in imela sem jih samo z dolgimi r.). Pa jopice sem mu raje oblačila kot vlekla majčke čez glavo. Edino to te pa prav prosim - ne uporabljaj kapice preveč. Pri nas je bilo kar nekaj joka, da smo ugotovili, da je preveč tudi najtanjša kapica, saj je v košari otroček zelo zaščiten in je še topleje kot zunaj. KEr je bila lanska jesen kar topla, sem mu redno začela dajati kapico za v voziček šele v začetku novembra. Naj povem še prigodo iz obiska v službi. Delam v eni zelo stari stavbi brez izolacije in klime. Pa kurijo še vedno in je bilo po pisarnah enih 24, 25 stopinj, na sončni strani mogoče še več. In ker je Srečko doma navajen na 20, 21 stopinj ni bilo druge, kot da je bil samo v bodiju s kratkimi rokavi. Vsi moji sodelavci pa - V JOPICAH. Ok, sedeče pisarniško delo, ampak so me ful postrani gledali in se čudili, kako je SRečko kar rdeč v obraz od vročine Pa 10ka - bolj slaba tolažba - tudi v mojo pisarno so spet prikorakale mravlje (vsako pomlad jim nastavljamo neke pasti), najhuje pa je to, da v enem delu stavbe prav smrdi po mravljični kislini in moj mož se je pošalil, da bodo vlado sesule - mravlje Igrala - mi jih bomo nabavili poleti, zaenkrat zbiram samo vaše ideje . Zaenrkat so prioritete balkonske ograje (ki jh nimamo še sploh), mogoče do poletja zabetoniramo še temelje za "drvarnico", potem bomo pa tudi bolj videli, kje bo prostor za igrala. Smo pa Srečka dali v gugalnico pri slaščičarni in mu je bilo kar všeč. Bomo pač več hodili tja Manna - kot je napisala že bjondi, se je tudi naš Srečko spoprijateljil s sesalcem zaradi pucanja noska. In mu je ful čudno, ko s sesalcem tudi nekaj drgnemo po tleh . Se začne kar dreti, da bi preglasil sesalec in prav z zanimanjem gleda. Jaz mu tudi pustim, da pred pucanjem grize aspirator - mogoče bi tudi ti dala malo aspirator Manci za igrat - najprej ugasnjenega, kasneje prižganega, pa mogoče gleda, kako si nos puca eden od vaju in mogoče mogoče bo enkrat v prihodnje manj problemov s čiščenjem noska.
|