Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 12:39:16
|
|
|
|
mini86
|
js pa čakam da se gospodič marcel zbudi k sm zmenena za na pjačo..in itak takrat k sm zmenena je treba douk spat-buča mala a če pa se nebi zmenila bi pa pau unih svojih 40 minutk
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:19:29
|
|
|
|
Janci F
|
Spet imam eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo. Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo. Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:25:27
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 A ima katera kakšen nasvet? A naj raje počakam? Rada bi pa nehala, da dobim končno user posted image in da gremo v akcijo. js bi rajš počakala da se sam odstavi..al mu pa probi če ti 2x je npr ta drug obrok mu smo dudo dajat pa ga mal božat.. mi se tud še 2x dojimo-zjutraj in zvečer in tud še nimam M.. a kr v akcijo za novga člana-čestitam princeska-ne zamert, samo kaj pa nardiš če ji namesto joške daš čaj-ok nehaš dojiš, samo kle greš iz ene navade v drugo in pol maš problem enkrat še s odvajanjem čaja-ustat morš pa ravno tako-no to je spet samo moje skromno mnenje bačko-samo tale simona pa sploh ni draga..al se samo men zdi.. teck-100x sm ti že hotla napisat da mam js vajino oz srečkovo grizalo..je v moji torbi in marcel se ne igra z njem-da nauš mislna..nism pa nč rekla k smo zanč mislne da je od 10ke k je biu bl pr njej..no tko da dobiš na naslednjem srečanju-če pozabim me spomni Vitae, se strinjam z Mini. Pa še takole bi rekla: Imaš Jakoba, prepusti se njemu in njegovim potrebam. To si zasluži. Ti še napišem kako je bilo pri nas. Mali je zdržal brez stekleničke (od 6m ne dojim) 8 ur, pa nekaj časa spet jedel na 3 - 4 ure, pa potem prešaltal na 7 ur, no po veliki noči pa iz danes na jutri preživi brez hrane 10 ali 11 ur (žal ne prespi vsega, je treba popravljat dudo in kovter). Jaz bi Srečka začela navajati biti brez hrane maja (11 m), ko bo imel mož dopust in bi ga on hodil mirit. Sem pa prav vesela, da je "rešitev" prišla sama od sebe. Mini - kar daj grizalo tudi Marcelu za poglodat, ga bo potem imel Srečko še raje
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:30:58
|
|
|
|
lino
|
Evo, jst sem rešila anketo...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:33:51
|
|
|
|
vitae
|
Hvala za odgovore. Sem pa v resni dilemi, a bom videla kako bo danes. Problem je, da naš ne potrebuje joškice za spanje, ampak včasih bi pa ponoči non stop visel na njej. Včasih se crklja, čeprav večino res je in res imam še veliko mleka. Nisem dovolj pametna, a hrane ponoči res ne rabi. Mi pa zaradi tega dostikrat štrajka pri zajtrkih, saj se ponoči naje. Bom videla. Glede na najino dojenja, se mi zdi, da sem bila ultra vztrajna in prilagodljiva v njegovo dobro. Mali se je namreč od 2m dalje dojil le v spanju, drugače ni šlo, ker je bil preveč radoveden otrok. <smo probali vse, ampak res vse!!! Ravno zaradi takšnega dojenja,s em ga šele kakšen mesec nazaj počasi navadila, da zaspi v svoji posteljici. Pred tem sva ga vedno nosila, ker sem ga morala nato še podojiti. Bomo videli!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:34:05
|
|
|
|
lino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši Dragi mali prvi sonček VSE NAJBOLJŠE TEBI LARA IN ISKRENE ČESTITKE ZA POGUM MAMICI ALINI Tudi sama se četitkam pridružujem iz srca. Želim veliko smeha, zdravja in čim manj potolčenih kolen... Jst sem danes tudi pekla torto (nutelino) za prijateljičine sina, ki ju3 praznuje 5 let, če mi bo uspela, jo bom slikala in vam jo prilepim...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:35:49
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino Evo, jst sem rešila anketo... Hvala lino!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 13:56:55
|
|
|
|
10ka
|
hanuši - a lahko prosim malo bolj natančno opišeš vaš nakup gugalnic? če sem prav razumela, se lahko dobi dve gugalnici s plezalom in tobogan za manj kot 200 €... kje, kako? bomo verjetno takšno kombinacijo nabavili, tako da me res FUL zanima
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 14:28:13
|
|
|
|
manna
|
živjo VSE NAJ NAJ NAJBOLJŠE prvi junijki Lari, pa da bi bla še naprej pridna in zlata punčka... Enkrat ko bo zrasla velika ji pa mamica lahko pove kako je tudi nas presenetila kot strela z jasnega ko smo tu na forumu prebrale da je alina že mamica, a se spomnite? Ah ja, kako je šlo hitro! Pa seveda uspešno pihanje prve svečke!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 16:13:37
|
|
|
|
bačko
|
No mi smo malo prejle prišle gor.Lori sem v Takotu kupila full hude kavbojke za 10 evrov.Imajo kar lepe stvari.Zdaj čakam da pride oči domov potem pa jest in likat. Anketo bom takoj zdajle rešila in tudi naprej poslala.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 16:38:35
|
|
|
|
bačko
|
Janci sem rešila anketo in tudi anprej poslala.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 18:33:48
|
|
|
|
manna
|
bačko, si pa pridna za likanje. Jaz sploh ne likam več. A tudi od tamalih cotke likaš? Meni se zdi da če zložim, potem sploh ne rabim likat. Seveda pa včasih pustim čakat cel kup cunj in potem je vse zmečkano... 10ka, ne morem da se ne bi spomnila nate vsakič ko vidim kakšno mravljico Kako je z dvema tako malima v toplicah pa si sploh ne predstavljam, mi smo bili že z eno malo čist hin že ob 20h zvečer.. vitae, tole mi je pa zanimivo da se doji samo v spanju. Kako mu pa gre GH? Je drugače velik jedec ali je bolj tko tko? Napiši kaj več o tem nehranjenju, prosim. Ker tudi mi imamo deklico ki ji hrana sploh ni v interesu Tudi jaz se strinjam s tecko in mini glede ukinjanja. Po mojem ko bo zadost pojedel čez dan, bo tudi ponoči nehal jest. In ko se bo samo še crkljal, ga lahko pač na drug način pocrkljaš (božaš, trepljaš) in potem se bo sčasoma nehal zbujat... Jaz sem pa tako utrujena da bi kar sedela in gledala v prazno...sploh se mi ne ljubi niti pogovarjat z mojim. Revež se je menda nalezel prehlada od mene in Mance in zdaj je taaakoooo boooogi in bo najbrž še cel drug teden jamral kako ne more nič. Medtem ko sem jaz kljub bolečemu grlu in zabasanemu nosu cel teden v akciji. Pa glede pucanja nosa - midva z dragim enostavno nisva sposobna spucat nosa najini hčerki pa amen. Ne gre. Ker začne takoooo jokat, ma ne jokat, kričat, lovit sapo, prav histerična je. In tega jaz ne morem več početi. Saj vem, boste rekle, naj potrpim 10 sekund, ampak Manca se po pucanju še 20 minut oklepa mojega vrata in hlipa in joka kot da bi jo hotli prodat...Tako mi je hudo. Drugač nikoli do zdaj sploh ni jokala (dobro, sitnarjenje je druga stvar). Tako da - pucanje nosa do nadaljnega odpade. Upam da bo čez čas pozabila zakaj ji je tako hudo in bo bolj uspešno. Do takrat pa bo, kar bo. Jaz se pucanja ne grem več
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 18:55:21
|
|
|
|
mini86
|
Mini - kar daj grizalo tudi Marcelu za poglodat, ga bo potem imel Srečko še rajeuser posted image user posted image enkrat ga je najdu k ga mam v torbi in ga takoj v usta dal in je biu kr neki časa mer..no da ti ne rečm slučajno najdm ta grizalo in seveda kupm..pa a mislš da je še zanimiv..no ne bom pretiravala sj se zamot samo zdj je bl v fazi k meče vse igrače na tla in js morm pa poberat vitae-kako si ga navadla da zaspi v svoji pojstlci..k sj men ni problem jt tok z njem da zaspi k ponavad je to kr hitr samo včasih bi mi pa pasal kšn film pogledat al pa karkol druzga jancif-js sm tut rešila...mam zlo rada take ankete manna- Meni se zdi da če zložim, potem sploh ne rabim likat. Seveda pa včasih pustim čakat cel kup cunj in potem je vse zmečkano... o kok to vela to tud zame-doskrat tud to v rdečem pa dj res se potrud s tem nosom..al bi rajš vidla kako se matra dihat pa težko je pa pije k ma zabasan nosek..te bom kr mal kregala..a zdj se ti smil pol pa k se bo drla k jo bo ušesek bolu se ti pa nau..ti ti manna..res bom huda..nš se tud dere k pr norcih ampak ga js kr preslišm k gledam kako vn prhaja pa kok ma še not pa kr res preslišš dretje..no nšmu kr vratna žila vn stop k se dere..tko da vrjem da se ornk ampak kokr sm že napisala ne odstopm o pucanja lulčka, zobkov in nosa.. aja nš k vid zobno krtačko kr že odpre usta evo bla sva do zdj uzuni zdj tamau spi tazadnje spanje in mam mal časa..ah prehitr sm rekla-se je že zbudu
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 19:34:05
|
|
|
|
tadejluka
|
Hej! Manna nosek pucat čene bo poču bobnič!!! Verjem da ni prijetno...Naš ma zdejle po 5 mesecih prvič pomoje čist prehoden nos ampak ga filam z fiziološko pa še unimi kaplcami k jih je na orl zanč dala po tistem ko mu je bobnič poču....noro!!! Res nebi rada spet tistega groznega joka doživljala... JanciF- -anketa rešena!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 19:46:48
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka hanuši - a lahko prosim malo bolj natančno opišeš vaš nakup gugalnic? če sem prav razumela, se lahko dobi dve gugalnici s plezalom in tobogan za manj kot 200 €... kje, kako? bomo verjetno takšno kombinacijo nabavili, tako da me res FUL zanima 10ka mi smo to kupili v Baumaxu za 90€, imajo zdele znižano iz 140€. In sicer, pri strani je iz obeh strani lojtrica, v osnovi je zraven samo ena gugalnica, a glede na to, da je dolga 3m smo mi brez problema namontirali dve, pa na enem A smo še palico toliko čez dali, da bomo obesli tisto visečo lestev-mehko. Je pa vse skupaj iz skandinavskega bora, že impregnirano, a bomo še vseeno prelakirali. Bom jutri fotkala in dala gor. Meni se za tak denar zdi SUPER.
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 20:02:43
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 [manna- Meni se zdi da če zložim, potem sploh ne rabim likat. Seveda pa včasih pustim čakat cel kup cunj in potem je vse zmečkano... o kok to vela to tud zame-doskrat tud to v rdečem pa dj res se potrud s tem nosom..al bi rajš vidla kako se matra dihat pa težko je pa pije k ma zabasan nosek..te bom kr mal kregala..a zdj se ti smil pol pa k se bo drla k jo bo ušesek bolu se ti pa nau..ti ti manna..res bom huda..nš se tud dere k pr norcih ampak ga js kr preslišm k gledam kako vn prhaja pa kok ma še not pa kr res preslišš dretje..no nšmu kr vratna žila vn stop k se dere..tko da vrjem da se ornk ampak kokr sm že napisala ne odstopm o pucanja lulčka, zobkov in nosa.. No, s tem se pa 100% strinjam Tudi jz tako mislim. Manna sej se vsak otrok joka oz dere, ko se mu puca nosek... še nobenemu ni bilo fletno. Samo kar je treba, je treba. Ko bo mala dobila vnetje ušes, takrat bo šele jokala... pa da ne govorim o neprespanih nočeh. Sicer HB še nimam izkušenj s tem, samo si predstavljam kako hudo je to. Tako, da nos pucat, pa če se še tako dere in krili z rokami! A se ti ne smili bolj, ko ne more dihati normalno. Jz našemu ful težko spucam, ker se joka in krili z rokami, ampak mu jih kar primem nekako in opravim to kar se da hitro. Pa čim več pucat nosek, ko je prehlajena, ko bo smrkelj enkrat zelen je že hudo. Naš mali je pa danes sam prepuzov dva metra, mislim da nazaj Očitno bomo pa počasi odkrili radosti puzanja oz kobacanja Vitae glede dojenja ti težko svetujem, sem pa mnenja, da je 10 mesecev čez glavo dovolj. Tudi nisem prepričana o izjavi, da se bo sam odstavil... poznam primere v vrtcu, ko se je deklica še pri 2,5 letih dojila Meni je to nenormalno in mislim, da s tem otroku ne delaš nič dobrega... vsaj tako jz mislim. Grem pred tv pogledat, če je kaj pametnega... itak bom pa kmalu v pančevem
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 20:07:49
|
|
|
|
bačko
|
Manna jaz likam večinoma majce in kuhinjske krpe in seveda od tamalih majčke.In seveda od moža srajce! Ti ji kar lepo nosek pucaj!Verjamem da je težko samo rako kot ti je Mini napisala boš videla kako težko bo Manca pila mleko.Ne bo mogla dihati skozi nos.Pa probaj kupiti babay vac in s tem probaj.Jaz sem danes Lori pomoje sigurno ene 10 krat nos spucala ker ji teče iz noska.Mogla boš vztrajati.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 20:42:11
|
|
|
|
mini86
|
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4121440,4130687#msg-4130687
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:12:04
|
|
|
|
innes4
|
Živijo mamice junijčkov Se opravičujem ker sem kar vskočila v vašo temo, ampak imam eno vprašanje za vas Sama sem in pričakujem svojega začetek junija. Me pa ful zanima glede oblačenja na začetku. Kako hitro je lahko samo v bodyju s kratkimi rokami? Vem, da se najbolj sprot vidi, glede na vreme in tko, ampak me vseeno mal zanima že zdej Pa še to, po kolikem času ste prvič peljale na sprehod? Hvala za odgovore že vnaprej Še malo pa bo junij tukej, an...me, bodoče junijske mamice se bomo matrale s predihavanjem popadkov , ve pa boste praznovale prve rojstne dneve En lep pozdravček
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:21:01
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 http://med.over.net/forum5/read.php?46,4121440,4130687#msg-4130687 O.K. jaz sem kupila 15-ko Ilrido in tako ali tako ga ne nameravam sončit. Če ga bo sonček ujel, bo pa to čist zadostovalo. Ma sej lahko totalne diplome naredimo, ker je sonce tok škodljivo, zato naj bodo vsaj po mojem naši sončki čimbolj v senci. manna, vem, da je hudo, a dajta vztrajat in kar fajn pucajta nosek. Tko sem jaz razmišljala do prvega vnetja ušesk. Ne mislit, da ti pamet solim, samo, ko pomislim kake bolečine je dal ta moj cukrček čez, si pa rečem,:" Zakaj , mu nisi mogla tistga noska ornk spucat." Upam, da boste te sreče in, da vam ne bo šlo naprej na ušeska. Samo nikdar ne veš. bačko, a kosilo je sedaj O.K.? Joj še to vam moram povedat. Seveda sem bila jaz tista ta sitna, ko sem hotela imet konstrukcijo gugalnice sestavljeno včeraj in ne danes . No z lubijem sva jo sestavila, dala notri Bineta in ga zaguncala in on se je s tako glasnim smehom začel smejat in cvilit, da je tudi lubi rekel, da bi bilo greh, da mu je ne bi sestavili TAKOJ. Skratka danes se je gugal celo uro in, ko sem ga vzela ven je tako protestiral, da sem ga nahranila kar v gugalnici. Kdo je že rekel, da ne bo ponavljal napak Hane???
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:27:00
|
|
|
|
Hanuši
|
ines4 čestitam za skorajšnji naraščaj. Jaz sem rodila 5. junija in prvič sva bila zunaj 10. junija. Res samo za ene 15min, a naslednji dan je bilo pa že več kot pol ure. V kratek rokav smo šli pa po 3 tednih, a je bilo res toplo. Boš videla glede na temperature. Nam so sicer v MŠ rekli, da naši sončki ne bodo imeli kratkih rokav, a mislim, da avgusta je bil moj sinko na vrtu gol, tudi brez pleničke. Vedno pravijo, da naj bi novorojenčki imeli eno plast več kot mi. Se pravi, če je bilo peklensko vroče in bi jaz najraje kožo dol potegnila, je bil moj zakladek gol.
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:29:57
|
|
|
|
mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: innes4 Živijo mamice junijčkov Se opravičujem ker sem kar vskočila v vašo temo, ampak imam eno vprašanje za vas Sama sem in pričakujem svojega začetek junija. Me pa ful zanima glede oblačenja na začetku. Kako hitro je lahko samo v bodyju s kratkimi rokami? Vem, da se najbolj sprot vidi, glede na vreme in tko, ampak me vseeno mal zanima že zdej Pa še to, po kolikem času ste prvič peljale na sprehod? Hvala za odgovore že vnaprej Še malo pa bo junij tukej, an...me, bodoče junijske mamice se bomo matrale s predihavanjem popadkov , ve pa boste praznovale prve rojstne dneve En lep pozdravček js sm bla že prvi dan ko sem prišla iz porodnišnice cel popoldan uzuni..in tako pač naslednje dni naprej..v bodiju s kartkimi rokavi sem ga mela v res vročini drgače pa v bodiju pa unimi hlačkami s stopalkami..pol avgusta k je blo kokr se spomnm ful vroče pa tud brez hlačk al pa v kratkih..sj vem da te zanima kako pa kaj samo bo bolje če se prepustiš toku dogajanj itak si nestrpna-jasno mi je pazi smo da nima nogic mrzlih in to je to..tud če ma rokice hladne še ne pomen da ga zebe..to je z moje strani vse
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:40:15
|
|
|
|
mk8
|
DRAGA LARA (in mamica Alina) VSE NAJBOLJŠE!!! Sicer sem vas na hitro prebrala, ampak sem že pozabila kaj bi rada komentirala... Čist sem preč, včeraj smo bile s sošolkami do 4ih zjutraj zunaj in grem zdajle kar takoj pod kovter. Sem komaj preživela ta dan, pa tudi rahlega mačka sem imela . Upam, da bo jutri boljše Uživajte v sončnem vikendu, nočko!
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:45:07
|
|
|
|
mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: mk8 DRAGA LARA (in mamica Alina) VSE NAJBOLJŠE!!! Sicer sem vas na hitro prebrala, ampak sem že pozabila kaj bi rada komentirala... Čist sem preč, včeraj smo bile s sošolkami do 4ih zjutraj zunaj in grem zdajle kar takoj pod kovter. Sem komaj preživela ta dan, pa tudi rahlega mačka sem imela . Upam, da bo jutri boljše Uživajte v sončnem vikendu, nočko! o ne ne ne..tkole se pa ne boš izmazala.... kr lepo povej kje si bla, kaj ste delale, kako je blo brez veronike..kako je ona prestala itd...
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 3.del 16.4.2010 21:51:20
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: innes4 Živijo mamice junijčkov Se opravičujem ker sem kar vskočila v vašo temo, ampak imam eno vprašanje za vas Sama sem in pričakujem svojega začetek junija. Me pa ful zanima glede oblačenja na začetku. Kako hitro je lahko samo v bodyju s kratkimi rokami? Vem, da se najbolj sprot vidi, glede na vreme in tko, ampak me vseeno mal zanima že zdej Pa še to, po kolikem času ste prvič peljale na sprehod? Hvala za odgovore že vnaprej Še malo pa bo junij tukej, an...me, bodoče junijske mamice se bomo matrale s predihavanjem popadkov , ve pa boste praznovale prve rojstne dneve En lep pozdravček Najprej ti čestitam! Moj sin je rojen 4.6. in je imel kar dolgo ene ali pa celo dvoje dolge rokave, ker otroci na začetku nimajo svojega ogrevalnega sistema. Ko je bil pa star dober mesec je bilo pa res vroče in mu je zadoščalo eni kratki rokavi. Ven smo šli, ko je bil star 8 dni in Tom bi šel lahko že kakšen dan prej, vendar smo malo počakali ker so mene šivi boleli. Moj junij v primerjavi s tvojim pa jaz vidim malo drugače. Junija bom jaz ločena od mojega sina prvič v življenju za dlje časa, ker bom šla nazaj v službo. Ti boš pa prvič držala svojo štručko v naročju in to bo neverjetno doživetje. Po pravici povedano ti kar zavidam. Ne pozabi uživati v nosečnosti, predvsem v vseh brcah v trebuščku.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?