Anonimen
|
Drumroll please … Gimme an A, gimme a G, gimme an L, gimme an A, gimme an I, gimme an A …. Aaaa AGLAIA!!!! Hahaha, tokrat sem pa se sebe presenetila! Pozdravljene srakice! Đizus kako sem vas pogresala. Najprej hvala vsem za cestitke za malo/veliko (hvala amazonka in majcek, da sta opazile mere!) Zojo. In hvala vsem, ki sem vam ze iz P tezila za psihoterapijo. Jaz se javim, da bom v podporo vsem majcevkam in junijkam, ki se bodo lovile. Res je shit biti v P, sestre ti nekaj govorijo, zdravniki pridejo, nekaj mrmrajo in grejo, skoz ti nekdo v sobo uletava (streznice, cistilke …) … jaz sem bila cist fertik. Skoz sem bila na pol zajokana in kadar je M sel domov, me je imelo, da napakiram malo in greva z njim. Zato res, hvala Cojka, marjanaj in ostale. Resile ste me bridke smrti na Slajmerjevi 4. Kaj naj povem? Porodne zgodbe ne morem napisati, ker je ni bilo. Tako sem se napsihirala, da sem zaprta in da mi bodo sprozili, da sem si tisti praznicni torek sama sprozila popadke. Majkemi! Potem sem sla na pregled v P, kjer me je »malo bolj« na grobo pogledala in odluscila se malo cepa, tako da sem potem do srede dobila mocnejse popadke. In v sredo popoldan sem prisla odprta 3 prste. Po klistirju in predrtju mehurja sem bila odprta 5. Potem je slo hitro na 7, potem se je pa do 10 vleklo 100 let. Dobila sem kisikovo masko, ki mi ni bila kul, ker se mi je vrtelo, in nekaj proti bolecinam, kar mi sploh ni prijelo. Po tretji dozi (ki je bojda nikoli ne dajo) protibolecinskih zadev sem zaspala za pol ure. Potem so me dali na hrbet, da naj pritiskam, meni pa so se od samega veselja popadki cist nehali! Pa smo sli spet na bok, da me je skoraj razgnalo. Je pa mala pritiskala na simfizo in tudi takrat ko nisem imela popadkov sem mislila, da jih imam, ker me je tako bolelo in se med popadki nisem nic spocila. Tako, da se mi res smilite Masha, Krti in Petrca. Zdaj se toliko bolj, ko vem da je to res ena fajn bolecina. No, kmalu so ugotovili, da je mala v temenski vstavi (se to! ) in da ne bo slo kar tako, je prisla ena ogromna babica in mi je malo pomagala s komolcem na trebuhu. Jaz sem jih prosila, da naj se kaksno poklicejo, ker sem imela res ze polno glavo tega poroda, otroka in vsega skupaj. Tako, da me to res ni motilo. In niti bolelo ne. No, po 5 minutah je prisla mala postrani ven (s celom in obrazom) in z najdaljso cupco ever. So se ful rezale v porodni, da ima vec las kot ocka. No, in kot sem predvidevala je tista glava med nogami nadbeden obcutek in sem komaj cakala, da gre cela ven, ker mi ni pasalo cakati popadka s tisto kuglo med nogami. In ko je babica vidla glavo (36cm!!), je rekla: O moj bog, ta otrok ima 4 kile. Kje si ga pa skrivala? Pa jaz vsa zadeta: kaj kje? Saj sem bila ogromna. Pa je rekla, da bi mogla imeti vecji trebuh za taksno veliko zadevo. Ooo kako je prijazna. Ziher se je zlagala! No, to je to. M je bil nadcustven, jaz pa ful hladna. Se na poti v P mi je slo na jok, ker sem vedela, da je to koncno to. Pa pred porodno sem poslusala prve joke otrok iz porodnih sob pa sem bila vsa solzna, ker mi je blo ful lepo. Ko pa se je mala rodila pa se nisem nic jokala. Samo srecna sem bila, da je mimo. Cudna bitja smo zenske. Sploh nosece. Imam pa tudi jaz en siv. Oziroma jih je notri nekaj (ne vem tocno, ampak teh itak ne cutim), zunaj pa hvalabogu samo eden. Tako, da se ze ok pocutim. Pa pazi to, ze iz P sem prisla 11 kg lazja!! Ha? Hudo! Tako da imam zdaj se 5 do prednosecniske in se 5 viska od prej. Ampak se ne mudi. Se mi zdi, da sem komaj zdaj zacela dobro jesti. Skoz sem lacna in zejna. Zdaj pa se malo o Zoji. Prve dni v P je blo grozno! Mala je jokala, jaz sem jokala, govorili so mi, da nimam mleka in ji eno noc dajali adaptirano, potem so govorili, da premalo spije in sem si mogla crpati in so ji po flaski mojega dajali. Potem pa je v nedeljo 5 minut preden je prisel pediater pogledat, ce gre lahko domov mala zacela ful jokati in je bla vsa rdeca. In je pediater ocenil, da ni za domov, ker ima vrocino in ker je razdrazljiva. So ji vzeli kri iz glave (!!!!) in mi prisli povedat, da ima povisan CRP, kar lahko kaze na bakterijsko okuzbo. In to je to!! Jaz sem mislila, da se mi zmesa! Sploh se noben ni pogovarjal z mano, pediatrinja je govorila s sestro, ona pa je meni prisla povedat, da se ne smeva domov, ker mala ni ok. A res? Ne ga lomit! Jaz sem pa mislila, da ji kri iz glave vlecete, ker vam je kul, da po previjalni kaplja!! Matervola, cist sem bla iz sebe. In sploh ji niso nic dali. So rekli, da bodo naslednji dan se 1x vzeli kri pa bodo videli. Potem je prisel k meni en pediater in me spraseval, ce imam streptokok ali HPV, da je mala med porodom dobila. Sem ga skoraj ubila. Unbelivable!! No, v ponedeljek je bila temperatura normalna, crp pa tudi. In so rekli, da ji grejo se UZ glave delat. In potem sem znorela, da zdaj mi naj pa res povejo kaj delajo z mojim otrokom, da jih imam dovolj. In potem si je vzel 5 minut in je rekel, da je prejsnji pediater ji pac vzel kri, ker je bila razdrazljiva. Ce bi spala, je ne bi iti gledal. Eh, kr neki. Glavno, da je zdaj vse ok. Je pa mala, odkar smo doma, kot drug otrok. Samo spi in je (cist normalno pri meni, ni treba nic crpati). Pa se leze sem se navadila dojit. Mi je ful dobro, ker se jaz zaspim zraven. Potem pa vsi trije skupaj spimo in midva se samo sprasujeva kako jo bova razvadila s tem . Cez dan jo zbujava na 3 ure. Jo greva kao previt, da se zbudi pa se v bistvu ne, ker kar spi. In potem ful hitro zaspi na joski in jo moram skoz spikat in migat, da sploh kaj spije. In potem spet spi. Ponoci pa tudi. Ob 12 jo zadnjic podojim in potem spi do 6 oziroma vceraj sem jo ob 4 na hitro k sebi vzela, ker je nekaj jamrala in je spala do 9. Nic mi ni jasno s temi otroci. Se ji pa vidi, da sem kavo pila med nosecnostjo. Je res hiperaktivna. NOT!! Pa ce smo ze pri tem. Stajerska nadmajka je vikend prezivela za racunalnikom. Skoda, pa tako lepo vreme je bilo. Idealno za sprehode z otroci,da so malo na svezem zraku … No, in je prebirala tu vasa pametovanja o mrezastih gatkah, pa tiramisujih pa susilcih pa moskih pa bikovih semenih … in se ocitno nasla vmes, ker mi je v ponedeljek poslala totalno beden sms, kao cestitke ob rojstvu in da me prosi, da je ne osiram po forumu. Oooo revica boga, zdaj je ona vidla kako je to, ce nekdo o tebi govori. 2 leti nazaj bi na to mislila, ko je srala mlajso hcerko od svojega tipa na svojem forumu!! No, ampak ker se mi zdaj res ne da ukvarjati se z izpadi osamljene in pozabljene zenicke, bom res poskusala zadrzati svoje pripombe na minimumu. Ce bo pridna in mi bo dala mir. Ce ne bom pa itak na kaksen srecanju se kaj povedala. Pa se bomo spet malo rezale. Revici bo pa srcek pocil. Sem zdaj 2dni brala vse za nazaj, da sem na tekocem. Masha se potepa. Nax se tudi danes odpravlja. Obema zelim, da se imate noro lepo. Ena v dvoje in ena v troje. Sasa, sem ti ze v sms napisala, da upam, da tale mastitis hitro mine. Jaz zaenkrat nimam problemov, se pa tudi vcasih posluzujem amazonkinih obkladkov ali pa kar vrocega tusa. Ziva, ti si pa the best. 3 imas in se zbolis. Upam, da se tvoj hitro pozdravi, da bo lahko vsaj vecja dva malo pedenal. Ej punce, svaka vam cast, da zmorete z 2 ali pa 3. Jaz grem spat pa tv gledat ko mala spi, ne pa da bom eno dala spat pa sla s ta drugo nalogo delat pa ta tretjo na neko dejavnost peljala. Skegla se mi! Cojka, bravo za Tiana in za G, ki ga tako fajn fena. Nasa je kar se tega tice res pridna in nic ne joka med umivanjem. Je pa danes hvalabogu koncno popek dol padel (prav sem imela, to je NADogabno!!) tako da upam, da se bomo pocasi lahko zaceli kopati. Potem se vec ne umiva, a ne? Marjana, kako je ritka od Tiborja? Kako pa ves kdaj ima vneto ritko? Nasa ima malo rdeckaste fleke, ampak zgledajo kot da so od oblek, ko lezi na njih. Pojma nimam. Neka noc, pupa, kje ste?? Tanika, me veseli, da si bolje in da Peter lepo pridobiva na tezi. Jaz bom tudi jutri vidla kako je s tezo. Prvi dan doma je bila na 3735. Torej samo se 200 g do porodne. Sem bila ful presenecena, glede na to, da so jo se en dan zadrzali, ker je prevec shujsala. Se eno vprasanje za mamice. A doma prakticirate to cisto metodo iz porodnisnice? Pri umivanju. Jaz nimam vrcka ampak malo posodico za vodo, ampak se mi zdi, da se mi vse zliva. Ne vem no. Patronazna je pa tudi kar notri vatko pomocila. Blazinice za dojenje imam jaz od Aventa pralne. Jih je 6 v kompletu in so ful mehke in zaenkrat mi se niso premocile. Modrc imam pa od Mullerja, samo mi ni prevec vsec. Pa ja, napihnili so se mi baloni za umreti. Nisem si tako predstavljala. Sem ugotovila, da ne bi sla na plasticno, ker mi velki joski ne pasejo prevec. Mkbk, bravo za Laro. Ti si ze pripravljena za porodno sobo al se ne? Kaj pa pravi Filipek na sobo? Krti, a lahko prosim das slikico od sobe gor? Kmalu! Petrca, jaz ti ne bom svetovala glede starsev, ker pri nas, kot vidis, ni problem v locitvi ampak v novih Brezveze. Sicer pa vidim, da si se ze pomenila z ocetom. To je najbolj prav. Jaz si zelim, da bi se s svojim veckrat. Pol stvari ne bi izpadlo tako kot na koncu je. Pa bravo za 3d! Pri nas je skrivala obraz, tako da se ni nic kaj dobro vidlo. So pa potrdili, da je puncka. In hvalabogu res je. To je bilo edino kar sem vprasala v porodni, ce je se vedno puncka. Pa so se babice ful rezale, ce sem mislila, da ji bo med porodom lulcek zrastel. Not funny! Katrinka, moj G je na pol pezde, ampak si tudi ze zrihtala, tako da nic od tega. Amazonka, glede moskih ti tudi ne bom svetovala. Cakam, da se pri mojem pokaze kaksna masivna napaka v izdelavi, ker zaenkrat je kar ok. Sem se pa med porodom totalno na novo zaljubila v njega. Res. Tako mi je stal ob strani, kot si nikoli nisem niti predstavljala. Ce ne bi bilo njega bi pobegnila iz porodnisnice. Res! Kaksen predcasen razpok? Kako pa to vejo? Pa a ne pricakujes ti se ene puncke? Glede avtobusa ti pa tudi ne znam svetovati. Mislim, da ma vecja prevozna sredstva Nax cez. Lepo se imejte na srecanju, jaz se pa se kaj javim. Bom zdaj bolj azurna. Aja, danes je en teden od poroda. A to pomeni, da mi krsta lezi pod posteljo samo se 5 tednov? Potem pa spet prah ...
|