Anonimen
|
spet duda : naš je tudi ponoči nima, razen ko mu z njo malo daljšam obroke. Sicer je samo 1x na noč, ampak rada bi, da se ne zbudi ob 4h ko ni še lačen, ampak ob 5h ko je res lačen in potem je. Podnevi jo ima kar veliko, ampak ko zaspi jo vrže ven v sekundi. jok ponoči in pred spanjem: Meni so vsi (razen moje mami) pametovali naj malega začnem kar hitro navajat, da ponoči ne bo jedel. Nasvet tašče je bil, da naj ga kar pustim da se joka, da se bo po parih nočeh že unesel in spal dalj brez hrane. Naš se je prve tedne zbujal nekje ob 2h ponoči in jedel, pa potem ob 5h... pa sem jst budala poslušala te "pametnjakoviče" in sem mu hotela sprva le za pol urce podaljšat.- torej od 2h-2:30h. Tašča je sicer rekla naj ga kar do 5h pustim da se joka!!! U glavnem itak je bil revček lačen ob 2h in ob 2h je hotel hrano in niti ob pol 3h ne kaj šele da bi revež zdržal do 5h. Sem ga pustila ene tri noči pol urce jokat, pol mi je blo pa dost in sem ga pač hranila ko je hotel, če so mi pa drugi kej pametovali sem jih preslišala. rožca26: meni so-ko smo bili na pediatrični tudi rekli naj ga striktno hranim na 3 ure in morem rečt da je delovalo tudi ponoči-podnevi se sicer redno sam zbuja na 3 ure, včasih pa potegne, ampak ga zbudim. No zdej je večino dneva buden mal drema recimo za 10 minut, max. pol urce, potem se zbudi, ga dam v stolček, tam gleda okoli, se pogovarjam z njim, vmes delam vse sorte, potem spet mal zadrema ...skratka spi mi podnevi v kosu le tam od 4h-6h, 7h, od 7h pa do zadnjega obroka je čisto buden. Hrani se na 3 ure, zadnji obrok je tam od 10h-10:30, potem ga dam spat in zaspi brez joka, zbudi se pa (če podre vse kupčke in če ga ne tišči kakat, al pa če ga ne matrajo krčki) okol 4h, dam dudo in potem spi do 5h, ko potem res papca. Ko sem ga podnevi pustila da je jedel kadar mu je zapasalo, sva imela ponoči raztur , tko da jst ostajam na razmaku 3. ur kdaj otrok poveča količino obroka in zmanjša število obrokov na dan? Kako bom vedela? Pa še nekaj: otrok tako majhen TE POTREBUJE! Na začetku sem bila jaz tudi živčna, sploh se nisem znajdla, nisem vedela kje se me glava drži ker nisem nič spala, je bil Nejc tud čist živčen, potem ga je moj vzel v naročje je bil miren. In se probam bit tudi ko se joka čist mirna in nekaj drugega razmišljat in povem, da je za 100% bolje. Jaz ga za vsak jok (ko ni lačen ali pokakan) dvignem, mu malo zapojem in ga pocrkljam, za par minutk, potem ga položim nazaj in je pomirjen.
|