|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
3.5.2010 13:14:08   
Anonimen
Nihče mi ne bo rekel, da dojenček, star mesec ali dva, zna manipulirat in izkoriščat svoje starše...

Bla bla bla............

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 826
3.5.2010 13:26:48   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Aha...no, fajn, bom tudi ja probala! Drgač pa je moj isti. Prvo spanje je najdaljše, naslednji spanci so pa vedno krajši. Včasih se mi zdi, da zato, ker premalo poje, saj je morda vlekel 5 minut in zaspal, včasih pa vleče po 20 minut, pa zaradi tega nič dlje ne spi, tako da sem se že nehala sekirat okrog tega. user posted image

joj js mam isti problem, pa se še vedno sekiram glede tega... ker res včasih bolj malo poje pa kar zaspi. ga skušam zbudit, pa ne gre. se bojim, da se bo premalo zredil oz. da se ne naje...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 827
3.5.2010 13:27:59   
lenčy
pikapolonica80 sm te pozabila vprašat, če te kej modrček tišči? ker mi ni jasno, zakaj je mene??

Rada te imava!!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 828
3.5.2010 13:30:11   
Pikapolonica80

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

pikapolonica80 sm te pozabila vprašat, če te kej modrček tišči? ker mi ni jasno, zakaj je mene??

Ne prav nič, meni je super, takšen kot je. Verjetno je bilo pač obseg premajhen? al te kje drugje tišči?

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 829
3.5.2010 13:32:37   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Nihče mi ne bo rekel, da dojenček, star mesec ali dva, zna manipulirat in izkoriščat svoje starše...

Bla bla bla............

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Rožca, mene tudi zanima, kako ti uspe držati red na 3 ure? Jaz ga čez dan pristavljam zelo pogosto, ker mi nakaže, da bi jedel/pil. Kadar je lačen, takrat veliko vleče, če je le žejen, naredi nekaj požirkov in je konec. Ne predstavljam si, da bi jedel točno na 3 ure. Saj nekaj časa mi je, zdaj pa že dolgo ne.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 830
3.5.2010 13:36:33   
Pikapolonica80

Bla bla bla............

Sara, res ne pretiravat!! Tvojem otroku si ves svet!! Vse kar rabi mu lahko ponudiš samo ti, a bi temu lahko rekli izkoriščevanje?? To bi menda že lahko vedla, sploh ker je to tvoj drugi otrok...Sori za direktni napad, ampak vidi se v posti kako si vsa nervozna, to pa tud na punčko vpliva, ja sej potem res verjamem da se ne neha jokat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 831
3.5.2010 13:39:45   
Pikapolonica80
Nama popoldne in ponoči res gre po zelo ustaljenem ritmu, dopoldne je pa vsak da drugače, je na 2 uri včasih na 1,5,...ne vem zgleda mora malo nadoknaditi od noči, ker ponoči je 2x par minutk in takoj zaspi nazaj. Ne vem a ma to kaj veze user posted image

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 832
3.5.2010 13:40:51   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

Ne prav nič, meni je super, takšen kot je. Verjetno je bilo pač obseg premajhen? al te kje drugje tišči?

obseg je največji-90. tišči me pa pd prsmi. sj grem zdj po podaljšek, upam, da ne bo spet isto.

Rada te imava!!

Neposredna povezava do sporočila: 833
3.5.2010 13:48:44   
Jessy

obseg je največji-90. tišči me pa pd prsmi. sj grem zdj po podaljšek, upam, da ne bo spet isto.

Jaz bi prej rekla, da ti je košarice premajhna. Če bi bil obseg premajhen, bi te okrog in okrog tiščalo.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 834
3.5.2010 14:34:47   
Jessy
Da vam pokažem mojega sončka.

user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 835
3.5.2010 14:36:58   
lucika
lepotec mali:)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 836
3.5.2010 14:40:22   
lunka1

Bla bla bla............

No comment user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 837
3.5.2010 14:49:27   
Anonimen

Bla bla bla............

Sara, res ne pretiravat!! Tvojem otroku si ves svet!! Vse kar rabi mu lahko ponudiš samo ti, a bi temu lahko rekli izkoriščevanje?? To bi menda že lahko vedla, sploh ker je to tvoj drugi otrok...Sori za direktni napad, ampak vidi se v posti kako si vsa nervozna, to pa tud na punčko vpliva, ja sej potem res verjamem da se ne neha jokat

Kaj naj ti zdaj odpišem???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Si zdaj zadovoljna??

Neposredna povezava do sporočila: 838
3.5.2010 14:50:29   
Anonimen
10ka za malega :)

Se postavim v vrsto za bodočega zeta user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 839
3.5.2010 15:00:50   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Rožca, mene tudi zanima, kako ti uspe držati red na 3 ure? Jaz ga čez dan pristavljam zelo pogosto, ker mi nakaže, da bi jedel/pil. Kadar je lačen, takrat veliko vleče, če je le žejen, naredi nekaj požirkov in je konec. Ne predstavljam si, da bi jedel točno na 3 ure. Saj nekaj časa mi je, zdaj pa že dolgo ne.

Pri meni je enako.
Samo, da zdaj zadnje čase hoče vsako uro jest. Tako, da je res nemogoče jo držat na več urni razmak.
Pravijo, pa baje da lahko, ker tako pogosto jejo (na manj kot 2 uri), tudi to povzroča krče. user posted image

Ja tvoj mali je pravi lepotec user posted image .

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 840
3.5.2010 15:21:16   
Anonimen
spet dudauser posted image : naš je tudi ponoči nima, razen ko mu z njo malo daljšam obroke. Sicer je samo 1x na noč, ampak rada bi, da se ne zbudi ob 4h ko ni še lačen, ampak ob 5h ko je res lačen in potem je. Podnevi jo ima kar veliko, ampak ko zaspi jo vrže ven v sekundi.

jok ponoči in pred spanjem: Meni so vsi (razen moje mami) pametovali naj malega začnem kar hitro navajat, da ponoči ne bo jedel. Nasvet tašče je bil, da naj ga kar pustim da se joka, da se bo po parih nočeh že unesel in spal dalj brez hrane. Naš se je prve tedne zbujal nekje ob 2h ponoči in jedel, pa potem ob 5h... pa sem jst budala poslušala te "pametnjakoviče" in sem mu hotela sprva le za pol urce podaljšat.- torej od 2h-2:30h. Tašča je sicer rekla naj ga kar do 5h pustim da se joka!!! U glavnem itak je bil revček lačen ob 2h in ob 2h je hotel hrano in niti ob pol 3h ne kaj šele da bi revež zdržal do 5h. Sem ga pustila ene tri noči pol urce jokat, pol mi je blo pa dost in sem ga pač hranila ko je hotel, če so mi pa drugi kej pametovali sem jih preslišala.

rožca26: meni so-ko smo bili na pediatrični tudi rekli naj ga striktno hranim na 3 ure in morem rečt da je delovalo tudi ponoči-podnevi se sicer redno sam zbuja na 3 ure, včasih pa potegne, ampak ga zbudim. No zdej je večino dneva budenuser posted image mal drema recimo za 10 minut, max. pol urce, potem se zbudi, ga dam v stolček, tam gleda okoli, se pogovarjam z njim, vmes delam vse sorte, potem spet mal zadrema
...skratka spi mi podnevi v kosu le tam od 4h-6h, 7h, od 7h pa do zadnjega obroka je čisto buden. Hrani se na 3 ure, zadnji obrok je tam od 10h-10:30, potem ga dam spat in zaspi brez joka, zbudi se pa (če podre vse kupčke in če ga ne tišči kakat, al pa če ga ne matrajo krčki) okol 4h, dam dudo in potem spi do 5h, ko potem res papca.
Ko sem ga podnevi pustila da je jedel kadar mu je zapasalo, sva imela ponoči razturuser posted image , tko da jst ostajam na razmaku 3. uruser posted image

kdaj otrok poveča količino obroka in zmanjša število obrokov na dan? Kako bom vedela?

Pa še nekaj: otrok tako majhen TE POTREBUJE! Na začetku sem bila jaz tudi živčna, sploh se nisem znajdla, nisem vedela kje se me glava drži ker nisem nič spala, je bil Nejc tud čist živčen, potem ga je moj vzel v naročje je bil miren. In se probam bit tudi ko se joka čist mirna in nekaj drugega razmišljat in povem, da je za 100% bolje. Jaz ga za vsak jok (ko ni lačen ali pokakan) dvignem, mu malo zapojem in ga pocrkljam, za par minutk, potem ga položim nazaj in je pomirjen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 841
3.5.2010 15:24:27   
Jessy
Hvala za pohvale! Se tudi sama kar topim, ko ga gledam. Sara, kar v vrsto! Bom začela delat seznam. Zaenkrat si na prvem mestu. user posted image user posted image user posted image

Zvezdici, to s krči in pogostim dojenjem pri nas ne pride v poštev, ker krčev nima. user posted image user posted image

Jutri imava merjenje pri 2. mesecih. user posted image  Bom zatežila za fizioterapijo, ker mi malega zateguje v desno stran. Že pred prvo posvetovalnico sem to opazila, pa pediatrinja ni nič komentirala. Zdaj bom pa rekla, pa čeprav do pediatrinje jutri naj ne bi šla, ker je samo tehtanje in merjenje. Bi se rada naučila handlinga, da se mu popravi njegova drža.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 842
3.5.2010 15:30:03   
Anonimen
Pa še nekaj: otrok tako majhen TE POTREBUJE! Na začetku sem bila jaz tudi živčna, sploh se nisem znajdla, nisem vedela kje se me glava drži ker nisem nič spala, je bil Nejc tud čist živčen, potem ga je moj vzel v naročje je bil miren. In se probam bit tudi ko se joka čist mirna in nekaj drugega razmišljat in povem, da je za 100% bolje. Jaz ga za vsak jok (ko ni lačen ali pokakan) dvignem, mu malo zapojem in ga pocrkljam, za par minutk, potem ga položim nazaj in je pomirjen.

A je kdo rekel da te tok majhen otrok ne potrebuje?? Seveda te. Ti si njega vez z svetom. Ti ga hraniš, ti  ga tolažiš, ko ga kaj boli, ti si njegov vse. On ne zna še ničesar povedat. Ampak še zadnjič povem, da mi nebo nobena rekla, da taki majhen ne zna svoje dosečt. Vidim pri svoji Zari je že zdaj izredna pametna. Ko jo dam v posteljico in se pogovarjave po uro je vse vredu, ko pa grem samo na WC takoj v jok brez solz.
Ali pa ko se uspavave in  ko mi že 10 minut spi v rokah in jo nesem v posteljico, se takoj zbudi isto sekundo in takoj v jok spet brez solz, samo da jo imamo po rokah. In ja to je zame majčkeno izkoriščanje. Zato ker otrok že točno ve, kaj mora naredit, da ga nosimo po rokah. Kaj pa bo čez eno leto, če jo bom skos zdaj nosila po rokah, čedalje slabše bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 843
3.5.2010 17:18:44   
Pikapolonica80

Bla bla bla............

Kaj naj ti zdaj odpišem???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Si zdaj zadovoljna??

A kaj napišeš?? Za spremembo lahko kdaj tudi kaj pozitivnega naprimer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 844
3.5.2010 17:57:29   
Anonimen
ma jst saro po eni strani zelo razumem. Jst prva dva ali tri tedne tudi nisem vedela kje se me glava drži, pa imam samo enega otroka ona pa dva, sem bila živčna, ker se je mali vseskozi jokal in sploh nisem vedela zakaj, spala sem pomoje v celem tednu samo 10 ur...tko da to zelo vpliva na razpoloženje in na odnos z otrokom, čeprav si dopoveduješ, da on ni nič kriv, si vseeno živčen znerviran, otrok ti gre dobesedno na živce- pa ne mi rečt, da kateri ni šel kdaj lastni otrok na živce-nič kriv seveda.

Neposredna povezava do sporočila: 845
3.5.2010 19:04:38   
W.W.
Hranjenje na da je reduser posted image rožica v odnosu otroka do staršev, razen če mami ne more, potem pa ni več važen red kajne. user posted image user posted image
ne narobe zastopit samo tako pač je.

Pri nama včasih pač ne znese na 3 ure, če je recimo full buden in potem preden zaspi hoče mal pojest pa če je utrujen malo poje pol pa oddrema kakšne pol urce, urco. Potem ko se zbudi itak je na polno.

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 846
3.5.2010 19:07:18   
plamen

Nama popoldne in ponoči res gre po zelo ustaljenem ritmu, dopoldne je pa vsak da drugače, je na 2 uri včasih na 1,5,...ne vem zgleda mora malo nadoknaditi od noči, ker ponoči je 2x par minutk in takoj zaspi nazaj. Ne vem a ma to kaj veze user posted image

Pri nama je isto. Ponoči 1x jeva, potem pa nekje od 7 do 8.30se zbudi in prvo hranjenje je zgleda še lačen, ker je kmalu treba spet restavracijo odpreti. Kot da res nadoknadi, sploh če je buden je prej lačen. Zato grem ven ponavadi po 2. hranjenju, sedaj ko je bilo pa že toliko vroče pa sem šla po prvem, pa na krajši sprehod. Pri meni sicer ponoči isto jeva skoraj 40 minutk, pa včasih tudi zaspi. Itak je pri nas redko da ne zaspi, bi šla kdaj najraje na flašo...
Ne vem pa a ma to kako vezo, da je ponoči obrokov manj...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 847
3.5.2010 20:16:16   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: W.W.

Hranjenje na da je reduser posted image rožica v odnosu otroka do staršev, razen če mami ne more, potem pa ni več važen red kajne. user posted image user posted image
ne narobe zastopit samo tako pač je.

user posted image  sori, ampak kaj si pa kle hotla napisat pa nimam pojma ... raje mi bolj razloži, da se bom znala branit, če sem slučajno napadena user posted image

Kako mi pa rata na 3 ure jest? Hm, ne bi vedla. Kot prvo mi morte razložit kaj za vas pomeni na 3 ure jest. Pri nas pomeni na 3 ure jest, da se 3 ure šteje od začetka hranjenja in ne po koncu hranjenja. Se pravi - če se je mala zbudila ob 7h, bo naslednji obrok ob 10h. Kot drugo je pa tudi zelo pomembno koliko časa in kako kvalitetno je. Pri nas se dojimo tudi lahko 1 uro - ker, sej veste, tudi mi ne bi smeli vase metat hrano ampak jesti počasi. torej Eli brez slabe vesti pustim, da je 1 uro - pa kupčki se štejejo tudi zraven. Ker mi Ela nekako iz vsake je cca. 7 min, potem ji pa še enkrat obe ponudim in jih skoraj vedno sprejme, razen če ne zaspi. Potem pa spi približno 1 urco ali celo več, pa je spet potem kmalu čas za jest. če pa slučajno spi takrat ko bi mogla jest, jo pa zbudim. Pa da se ne bi ktera začela kregat na bujenje čez dan.Sm to razložila v enem postu ali dveh nazaj.

Pa še nekaj - VESTE, DA KRITIZIRATE VZGOJO VSAKEGA, KI DELA DRUGAČE KOT VE, SE MI NE ZDI RAVNO KUL - tolk za mimgrede, da boste vedle tiste, ki to počnete.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 848
3.5.2010 20:21:46   
W.W.
Nič ne kritiziram, predvsem sem mislila, ko si napisala da ne jeste če ste na poti ali kaj že. Torej če mami ne more potem pa ni treba reda.user posted image To sem mislila.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 849
3.5.2010 20:45:42   
Tjasa27
jz sem pa dodala slikco našega sončka v avatar user posted image

v vaše zadnje debate se ne bom spuščala ker verjamem da vsaka mama dela tisto kar misli da je najboljš za njenega mladička

lepo spite

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.