|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
3.5.2010 21:21:55   
Zvezdici
tjašauser posted image user posted image da imaš končno slikico user posted image .
rožca - uh bi  jaz tudi to rada na tri urce.. saj mogoče se bo umirila in začela jesti z večjim razmakom v uri. Ker tole na eno urco je kar malo preveč. user posted image

Sem še pozabila napisat, da se tudi jaz pridružujem klubu jokajočih večernih dojenčkov. Ravno sedaj se je umirila, zdaj pa sledi še tista urca ko se bori, da še ne bi zaspala, heh.
Drugače pa včasih tudi po urco skupaj joka, potem se pa utrudi in počasi zaspi. Včasih imam pa srečo in dobi flašo in zaspi, pa je potem mir. Čisto odvisno.

Je bila pa danes zeloo pridna.
Sem doma ponovno uspela oprati vse in obesiti, potem pa še pospraviti vse in posesati. user posted image

Aja še glede dude. Jo ima podnevi in ponoči. Oziroma večinoma samo zvečer.
Me zaenkrat še ne skrbi glede odvajanja od dude, se bom s tem ukvarjala ko bo potrebno. Sedaj, pa če ji paše duda, zakaj pa ne. In pa priznam, tudi meni paše, da jo lahko s tem pomirim, ko je res histerčna.
Tudi pri meni ni bilo problema pri odvajanju ko je bilo potrebno. Sem jo kar sama  vrgla v smeti user posted image . Računam, da bo mala tukaj malo po meni. user posted image

Mino noč vsem!

< Sporočilo je popravil Zvezdici -- 3.5.2010 21:22:09 >

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 851
3.5.2010 21:51:21   
Čmrlika
kU KU...POGREŠAM VAS, PA ČE NIMAM ČASA...user posted image KAKO STE? Kako malčki? bom probala začet spet malo klepetat bolj pogosto...v total gužvi sem...renovirali smo kuhinjo...stanovanje v rasuli...hb malčka super!user posted image grem zdaj povečerjat pa malo prebrat zadnje poste...več ne bo zneslo...pa mogoče uspem pol kaj napisatuser posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 852
3.5.2010 21:52:00   
Jessy
Jaz sem že izpod tuša!!! user posted image user posted image user posted image  Današnji dan je potekal čisto po šolsko. user posted image  Nobenih izpadov nismo imeli. user posted image  Sem ga za spremembo dala na popoldanski spanec v sobo, kjer je imel blažen mir. Je odspal cele 3 ure v kosu. user posted image  Danes se je tudi že dosti zamotil pod igralnim centrom, 3x po 15-20 minut. user posted image  Ko je prišel jokajoči del večera in se je lotil svojega protokola, sem ga enostavno slekla, da je bil le v bodiju in je kar naenkrat postal super dobre volje in je klepetal in se smejal. Bom isto probala še jutri. Ko se je bližala 20.30, je spet postal tečen, ampak zato, ker je to skorajšnji čas njegovega nočnega spanca. Takrat sem ga pripravila v pižamo, potem pa jesti ni hotel, čeprav je bil lačen, zato sem ga morala najprej pošteno stisniti k sebi in ga nositi sem ter tja, da se je umiril in zaspal in po petih minutah sem ga pristavila in je jedel. Potem je sledila samo še posteljica, kjer je parkrat postokal in je bil mir. user posted image  Prelepo, da bi bilo res! Točno ob 21h je zaspal, zato sem imela goro časa za razvajanje pod tušem.
Čez nekaj časa se bom lotila še likanja, vmes pa skočim še malce pred TV. user posted image

Duda: A sem že omenila, da bi jaz strašno rada, da bi sprejel dudouser posted image , pa je v celih dveh mesecih še ni!?!?!?user posted image   Saj jo povleče ene parkrat, ampak zgleda, kot da ne bi znal cucati dude in se skoraj zadavi z njo. Ko pa jo končno prav povleče, jo pa takoj spljune. Morda mu uspe ene 2x na teden, da jo vleče nekaj minut, ampak to je res poredko.user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 853
3.5.2010 22:10:08   
Čmrlika
za vse ki mislite da razvajate svoje komaj rojene jenčije...ne morete jih nekaj vsekakor potrebujejo, nekaj je narobe...karkoli ko joka...enostavno niso psihološko dorasli temu da bi vedeli kaj delajo da manipulirajo..halo!

drugače je z večjimi otroci...tako da sara...ne vem sicer kaj se pri vas dogaja ampak tile zadnji posti so kr nekaj...daj malo pobrskaj po literaturi...zberi svoje misli, se umiri, kotso ti že napisale nekatere...otrok čuti še preveč...vem iz lastnih izkušenj ob rojstvu prvega...
brez zamere...

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 854
3.5.2010 22:24:43   
Čmrlika

Zakaj je dobro potolažiti dojenčka, kadar joka?
Oznake: psihološke raziskave, ljubezen, preprečevanje razvajenosti, družina, dojenček, vzgoja, mati, varnost, smeh, jok, pozornost, Karolina Radovanović

Novopečeni starši pogosto naletijo na dobronamerne nasvete iz svoje okolice, da bodo razvadili svojega dojenčka, če se bodo prehitro odzvali na vsak njegov klic.

Ker si nihče od staršev ne želi imeti razvajenega otroka, se lahko znajde v precepu, kako ukrepati: slediti svojim občutkom in otroka potolažiti ali ubogati bolj izkušene?
Na srečo dileme ni več. Mati narava nas je opremila s pravimi instinkti. Če začutimo, da nas naš nebogljeni otročiček potrebuje, se lahko brez kančka slabe vesti odzovemo na njegov jok. Dojenčki, to so otroci do prvega leta starosti, se ne morejo razvaditi. Po drugi strani jim lahko naredimo precejšnjo škodo, če jih poskušamo »vzgajati« pregodaj. Poglejmo si zakaj.

Razvojna naloga prvega leta
Prvo leto življenja je namenjeno temu, da otrok pridobi občutek, da je svet varen in prijeten kraj. Če to osvoji pravočasno, bo temeljni občutek zaupanja vase in v druge nosil s sabo vse življenje. Na podlagi tega pozitivnega občutka si bo lažje utiral pot k samostojnosti. Razvoj tega občutka mu v celoti omogočamo mi z zadovoljevanjem vseh njegovih potreb. Dojenčki v prvem letu življenja namreč nimajo želja, temveč samo potrebe. Ne znajo izsiljevati (čeprav se nam morda tako zazdi). Sporočajo nam le, kar resnično potrebujejo, zato jih ne moremo razvaditi. Zavedati pa se moramo, da se dojenčkove potrebe razlikujejo od potreb odraslih ljudi. Tako kot potrebujejo hrano in toploto, potrebujejo tudi (ali celo še bolj) pozornost, nošenje, crkljanje, bližino in dotik staršev. Da se z njimi pogovarjamo in se jim smejimo. V tem se ljudje razlikujemo od živali. Nismo naravno programirani, da postanemo ljudje. Tega se moramo šele naučiti.

Kako se dojenčki učijo?
Vsak človeški mladiček, tudi Janezek, prijoka na svet brez biološke opreme, ki bi mu omogočala, da bi si lahko kakšno potrebo zadovoljil sam. Ko je lačen, ne more preprosto odkorakati v kuhinjo in si narediti sendviča. Edini pripomoček, ki ga ima na voljo, je jok. Z njim svoje starše opozarja, da lahko oni zadovoljijo vse njegove potrebe. Zato je zelo pomembno, da dojenčkov jok upoštevamo ter se nanj ustrezno odzovemo. Ob tem se Janezek tudi uči, kakšno je zadovoljevanje njegovih potreb. Majhni otroci se namreč učijo tako, da ponotranjijo odnos, ki ga imajo starši do njih. Ko bo Janezek neštetokrat videl, kako ga starši potolažijo, kadar je prestrašen, se bo na podoben način pozneje sam potolažil. Ko bo milijonkrat občutil, kako ga pomirijo, kadar je razburjen, bo nekoč znal tako ravnati tudi sam. Ko bo iz dneva v dan čutil, kako starši skrbijo za vse njegove potrebe, bo nekega dne vedel, kako lahko sam poskrbi zase. Malo paradoksalno pri človeškem razvoju je, da moramo najprej začutiti popolno odvisnost, da bi lahko nekoč postali neodvisni in samostojni. Teh temeljnih občutij se ne moremo naučiti na noben drug način. Proces imenujemo učlovečenje.

Dejanski učinek »zgodnjega preprečevanja razvajenosti«
Sedaj si poglejmo še posledice neneustreznega odzivanja na dojenčkov jok, ki je velikokrat posledica strahu pred razvajanjem. Pri takšnem prepričanju verjamemo, da imajo že zelo majhni otroci, torej dojenčki v prvem letu starosti, zmožnost vzročno-posledičnega mišljenja ali logičnega sklepanja. Verjamemo, da bo Janezek takole razmišljal: Ker me mamica ne želi potolažiti, se bom poskusil potolažiti sam. A Janezek tega pri najboljši volji ne more storiti. Tako kot nima dovolj razvitih nogic, da bi se sprehodil do hladilnika, tako tudi nima nobenega pripomočka, da bi se znal sam potolažiti. Tega se mora šele naučiti, in starši so mu pri tem največji zgled.
Strah, da se bo otrok navadil prevelike bližine in jo zahteval v še večji meri, je odveč. Mama lahko dvigne Janezka v naročje kolikorkrat si zaželi(ta). To še ne pomeni, da se bo Janezek hotel vedno nositi. Ravno obratno! Hitreje in pogosteje kot bomo zadovoljevali otrokove potrebe, bolj bodo potešene in se bodo dolgoročno manjkrat pojavljale. Z rednim zadovoljevanjem Janezkovih potreb se hkrati zmanjšuje njegova potreba, da bi nenehno preverjal, ali bo zanj dobro poskrbljeno (ali je ta svet res varen in prijeten kraj). Otrok, ki je tisočkrat izkusil, da dobi bližino, kadar jo potrebuje, bo lažje potrpežljivo počakal, ko bo starejši. Drugače pa se bo odzval otrok, ki (pre)pogosto ni mogel računati na podporo staršev, kadar jo je potreboval. Toliko bolj se bo uril v (neprimernih) načinih, kako čim hitreje izsiliti podporo. Kar se bo dejansko kazalo v razvajenem vedenju v poznejših letih.

Ljubezen je najboljša popotnica za življenje
Raziskave vedno znova potrjujejo, da čim bolje se odzivamo na otrokove potrebe v prvem letu življenja, toliko trdnejše temelje postavljamo za njegovo poznejšo samostojnost. Če se Janezek ne bi naužil starševske ljubezni in podpore na samem začetku življenja, bi jo iskal in zahteval toliko časa, dokler je ne bi dobil. Pozneje jo bo dobil še veliko težje. Saj vsi vemo, da življenje ni vedno lahko. Vsakega od nas čaka nešteto neprijetnih, včasih celo neizprosnih preizkušenj. Tudi Janezka. Na srečo se bo imel vse otroštvo priložnost učiti, kako se z njimi spopadati. A zaradi prijetnega spomina na prvi stik s tem svetom bo na vsakem koraku vedel, da se je vredno truditi.

Avtorica članka: Karolina Radovanović
Članek je bil objavljen v 15. številki revije O osebnosti (naroči).

--------------------------------------------------------------------------------

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 3.5.2010 22:31:35 >

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 855
3.5.2010 22:41:48   
lucika
čmrlika, zastonj se trudiš. enim je že nosečnost šla totalno na živce, vse je bilo predolgo in brez vezno; otroci se že rodijo razvajeni in so pravi manipulatorji, ki že od rojstva uspešno sučejo svoje starše in izsiljujejo in ne vem kaj še vse. treba je uvest red in disciplino in je vse ok.
ja, če gledaš na otroke tako, ga res lahko vidiš kot malega zajedalca, ki ti uničuje življenje...in ko poveš, da pa mogoče ni tako, vsiljuješ svoj način vzgoje.
ma, jaz bom imela totalno razvajene otroke, zdaj v začetku bom pač uživala z njimi kolk se da...potem bom pa popravljala svojo zafurano vzgojo. upam pač, da ne bo prevelike škode. trenutno se pač imamo super in upam, da tako tudi ostane. moj ne gre spat v solzah, ker se sploh ne joče. je, ko je lačen, spi ko je zaspan, ostali čas ko je buden, se mu pač posvečam...

tudi sama sem dobivala nasvete, kak je treba otrokom ne dajat za jest ponoči, par dni bo hudo, pol se bodo pa navadli in spali. pa hranjenje na uro. pa tehtanje. pa...moj bo jedel, ko bo lačen, ko bo žejen, kar tako, če mu bo. ker se mi zdi tako prav in se nisem pustla niti v porodnišnici, ko mi niso hoteli dajat dodatka; niti potem doma, ko ga nisem želela tehtat..delam po svojem filingu in nama gre super. trenutno. poslušam nasvete, poberem pametne, poslušam pa najbolj svojega otroka.

in še vprašanje: kdaj se te male manipulatorje in izsiljevalce začne po riti klofat? ker večji ko so, bolj so izpiljeni v tem izsiljevanju in ziher si bodo počasi že zaslužli, glede na to, da so res pametni? priznam, provociram.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 856
3.5.2010 22:50:32   
Čmrlika
a kr anoninmni smo zdaj...joj, kaj sem zamudila? če hočeš na skrivaj brati se je potrebo samo odjaviti, ne punce?

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 3.5.2010 22:55:35 >

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 857
3.5.2010 23:12:29   
Jessy
Kdo je anonimen? Nobenega anonimnega ne vidim!?!?! user posted image

Nekako sem prišla do spoznanja, da se nekatere zelo rade prepirate in vztrajate pri svojih mnenjih in provocirate. Popolnoma podpiram, da se izrazi svoje mnenje, pa naj bo takšno ali drugačno, če pa se stvari začnejo obračati takole, kot se danes, je pa prav žalostno. Pa ne jemljem nobenega komentarja osebno, razen tistega dela, ko je nekaterim šla nosečnost na živce, čeprav sama nikoli nisem rekla, da mi gre NA ŽIVCE, ampak, da mi NI VŠEČ in to niti pod razno ne pomeni, da svojega otroka smatram za zajedalca, al kako si že rekla Lucika.

Zelo rada sem prihajala klepetat gor, ko smo bile v pričakovanju, prav tako tudi po porodu, ampak zdaj me je pa minilo, da bi sploh še kaj napisala, ker je vse skupaj šlo že prav v skrajnosti. Tu pa res ne vidim več užitka. Saj vem, da vam ena manj prav nič ne pomeni. 

Mahhh....kar nekej...

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 858
3.5.2010 23:22:38   
Čmrlika
Sem prebirala malo, pa bom mgočw jutri kaj napisala še..anonimna je postala sara...poglej njene poste nazaj...zkaj pa si lahko samo mislimouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 3.5.2010 23:25:50 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 859
3.5.2010 23:24:27   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Kdo je anonimen? Nobenega anonimnega ne vidim!?!?! user posted image

Nekako sem prišla do spoznanja, da se nekatere zelo rade prepirate in vztrajate pri svojih mnenjih in provocirate. Popolnoma podpiram, da se izrazi svoje mnenje, pa naj bo takšno ali drugačno, če pa se stvari začnejo obračati takole, kot se danes, je pa prav žalostno. Pa ne jemljem nobenega komentarja osebno, razen tistega dela, ko je nekaterim šla nosečnost na živce, čeprav sama nikoli nisem rekla, da mi gre NA ŽIVCE, ampak, da mi NI VŠEČ in to niti pod razno ne pomeni, da svojega otroka smatram za zajedalca, al kako si že rekla Lucika.

Zelo rada sem prihajala klepetat gor, ko smo bile v pričakovanju, prav tako tudi po porodu, ampak zdaj me je pa minilo, da bi sploh še kaj napisala, ker je vse skupaj šlo že prav v skrajnosti. Tu pa res ne vidim več užitka. Saj vem, da vam ena manj prav nič ne pomeni. 

Mahhh....kar nekej...

user posted image kaj je to ej zdaj...kaj mate? jaz sem hotla s člankom samo dobro...shit...user posted image no povej si me kaj pogrešala...sem ku kujala prej pa upala da me ti vsaj opazišuser posted image pa rožca mogoče...user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 860
3.5.2010 23:24:29   
lucika
jessy, če ne jemlješ komentarjev osebno, jih ne jemlji še naprej..ker tudi ta ni bil mišljen tebi osebno. če si se našla v njem, sori.
ena manj, ena več...ne nori no. se bom probala za jezik grizt, al pač ne napisat kaj si mislim. ampak res me včasih srce zaboli, ko kaj preberem. pa ne od tebe.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 861
3.5.2010 23:27:19   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

čmrlika, zastonj se trudiš. enim je že nosečnost šla totalno na živce, vse je bilo predolgo in brez vezno; otroci se že rodijo razvajeni in so pravi manipulatorji, ki že od rojstva uspešno sučejo svoje starše in izsiljujejo in ne vem kaj še vse. treba je uvest red in disciplino in je vse ok.
ja, če gledaš na otroke tako, ga res lahko vidiš kot malega zajedalca, ki ti uničuje življenje...in ko poveš, da pa mogoče ni tako, vsiljuješ svoj način vzgoje.
ma, jaz bom imela totalno razvajene otroke, zdaj v začetku bom pač uživala z njimi kolk se da...potem bom pa popravljala svojo zafurano vzgojo. upam pač, da ne bo prevelike škode. trenutno se pač imamo super in upam, da tako tudi ostane. moj ne gre spat v solzah, ker se sploh ne joče. je, ko je lačen, spi ko je zaspan, ostali čas ko je buden, se mu pač posvečam...

tudi sama sem dobivala nasvete, kak je treba otrokom ne dajat za jest ponoči, par dni bo hudo, pol se bodo pa navadli in spali. pa hranjenje na uro. pa tehtanje. pa...moj bo jedel, ko bo lačen, ko bo žejen, kar tako, če mu bo. ker se mi zdi tako prav in se nisem pustla niti v porodnišnici, ko mi niso hoteli dajat dodatka; niti potem doma, ko ga nisem želela tehtat..delam po svojem filingu in nama gre super. trenutno. poslušam nasvete, poberem pametne, poslušam pa najbolj svojega otroka.

in še vprašanje: kdaj se te male manipulatorje in izsiljevalce začne po riti klofat? ker večji ko so, bolj so izpiljeni v tem izsiljevanju in ziher si bodo počasi že zaslužli, glede na to, da so res pametni? priznam, provociram.

se podpišem pod tole, razen provocirat si še ne upam, moram še maolo brat nazajuser posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 862
3.5.2010 23:38:38   
Jessy
Čmrlika, nisem te opazila, ker nikoli ne gledam zgornjo vrstico, kdo nas bere. Za anonimne tudi nisem vedela, niti zasledila, če so in kdo so. Kakor kdo hoče. Pogrešala sem te pa, ker te res lep čas ni bilo. Pa sem vedela, da se boš javila, ko ti bo uspelo.
Članek pa mi je všeč in mojega posta nikakor ni izzval tvoj članek, ker ni provokativni.

Ja, Lucika, sem se našla v tistem delu, ki si ga napisala glede nosečnosti. Me je fajn zabolelo, ker kar tako pisat take močne besede, je hudo, sploh, ker ne poznaš ozadja. Itak praviš, da ni letelo name, je pa vseeno špiknilo.
Še vedno pravim, da je prav, da se pove svoje mnenje, ampak če pogledaš današnje poste, se je to mnenje le stopnjevalo.
Že zjutraj sem napisala, da se mi zdi, da se bomo še skregale, ker sem čutila to napetost že takrat.

Meni je bil forum vedno zabaven. Rada imam izmenjavanje mnenj, izkušenj. Ne maram pa....ma, saj se sploh ne znam izraziti, da bi prav napisala, pa da bi me razumele....v glavnem, ne maram napetosti, ki je trenutno med današnjimi posti...al pa samo jaz tako čutim...user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 863
3.5.2010 23:48:31   
zoey
Čer!
Pa dejte no ženske, a mora tale forum res nek kokošnjak postat, kjer se kure kljuvajo katera ima bolj prav? 100 ljudi, 100 čudi. Vzgajaš itak s tem, kar si, zato ne vidim nobene potrebe po vsiljevanju mnenja in šimfanju drugih, ki ne delajo isto. Ne vem, zakaj imate sploh tako potrebo po komentiranju drugih. Meni je ful lušno prebirat, kaj se vam in vašim štrucam dogaja in nimam potrebe ocenjevat, a delate prav ali narobe. Jaz delam, tako kot čutim, da je zame in za škratka najboljše, napakam se pa noben ne more izognit, ker nihče ni popoln. Če me kaj zanima, postavim vprašanje in sem hvaležna za vaše odgovore in izkušnje, kar lahko vkomponiram v svoj način mišljenja sprejmem, kar pa ne, mi pa vseeno da neko širino v mišljenju. Pa fajn se mi zdi, da si lahko mirno pojamramo, brez obsojanja in pametovanja. Smo v istem (prečudovitem) zosu, zato si pomagajmo, kolikor si lahko.
No, zdaj pa še malo apdejta, za une, k vas še kaj drugega zanima, razen špetira user posted image
Mati so šli v soboto fotkat poroko. Lubo je šel že zjutraj, jaz sem pa šla samo na Da-je in portretne, da sem mal zgonila mladoporočenca s svojimi idejami. Sta bila ful pridna, samo v koprive nista hotla it, pa tako fantastično vizijo sem imela user posted image Malčka sem pa peljala k tašči, ker bi mu bilo verjetno prenaporno in sta se imela prav fajn. Bogica sem bila jaz, itak neprespana, hitela, skoz akcija in ni bilo časa za črpanje user posted image Sem se komaj pripeljala domov, ker sem imela cementne joške in me je bolel vsak premik. Sem jih potem celo noč spravljala k sebi. Ampak zdaj so kot nove user posted image Chiccotove blazinice so res zakon, druge mi premočijo takoj, pa sem sprobala verjetno že vse. Upam, da se tole zalivanje in špricanje kaj umiri user posted image Da ne bom špricala po oštarijah, kot Jessy user posted image Malemu moram redno lase prat, pa ga zmeraj ful zaščitim, boščka user posted image Uživa v čebričku na polno. Zdaj ga že za kratek čas naslonim z rokicami čez rob in potem samostojno telovadi kot nor user posted image
Sračkanje mu pa nekaj ne gre zadnji teden. Fajn ste pogruntale, da lahko kapljice zapirajo, samo ne vem, če je to razlog, ker jih dobi zdaj res malo in samo zvečer. V soboto dopoldne je bil ful bogi in potem sem naredila nekaj, kar sem rekla, da nikoli ne bom user posted image ... draženje z vatko ni zaleglo, zato sem poskusila s termometrom in je delovalo. Jaz sem se počutla grozno, mali je bil pa ves zadovoljen in je nehal jokcat in sta se imela potem s taščo lušno celo popoldne. Drugače bi se verjetno kar namartala z njim user posted image No, zdaj pa že 2 dni ni oplemenitil pleničke, samo se še nisem lotila projekta in se ga ne bom, dokler ne bo grozn hudo, ata se pa tud upira user posted image
Raste kot bambus, bodije brez rokavov ima za 6 mesecev user posted image Mi je prijateljica, ki ima lanskega marčka posodila vse cunjce, zdaj bo pa naš mulc prerasel letni čas ... saj bova bankrotirala user posted image Pa 2 plenice mu vse premočijo, tako da sem danes naredila dodatno zalogo 3.
Jaz pa ohranjam svoj presežek vode v telesu in razširjene boke ... ne spravim nobenih cunj nase, razen nosečniških hlač in 1 kavboljk, pa pajkic, samo v njih res nisem za v javnost,  tako da sem šla danes v šoping in se orto namučila, dokler nisem vstopila na oddelek za močnejše in končno dobila hlačice za svojo ritko user posted image
Zdaj pa grem spat, ker itak ne vem, kaj delam pokonc tolk dolgo, čez 1 uro bo že itak alarm user posted image Model je 2x-4x na noč, ampak ga za1x še nimam potrebe prevzgajat, pač furam imidž s podočnjaki in nasmeškom user posted image
Mirno nočko

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 864
3.5.2010 23:56:21   
zoey
No, medtem ko sem pisala svoj prosti spis, so se oglasile fejst babe. Jaz sem že rekla lubiju, da se bom kar izpisala, če se tole ne bo nehalo ... tako da Jessy, ne čutiš samo ti tako ...

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 865
4.5.2010 8:14:20   
Anonimen
ne se kreeeegat!!!user posted image Ne, resno, včasih imam filing da ene kle gor hodijo samo kritizirat druge. Že ene parkrat sem dala kkšno temo (pa ne tukej na marčevke) na forumu, pač iščeš nasvet, hočeš se mal potožit, pa dobiš take nazaj, da te kr mal glava zaboli.

Drugače pa sem jaz tudi mnenja, da kljub vsem pametnjakovičem ki mi govorijo drugače, da otrok do nekje 1. leta ne more biti razvajen. Otroci so si različni, eni hočejo biti dosti bolj sami in ne po rokah in v naročju kot drugi, ki bi se samo crkljali. Od Sare mala očitno rabi več tega drugega-torej  bližine in crkljanja. Naš Nejc recimo  je nekje vmes. Ko mu prija si zaželi da ga mal popestujem, ga božam, se z njim pogovarjam, ampak dostikrat se pa zgodi, da mu je odveč biti v naročju, pa ga dam v stolček, ker v naročju postane siten, pa se v stolčku čisto razživi in zamoti tudi za celo uro.

(odgovor članu zoey)
  Neposredna povezava do sporočila: 866
4.5.2010 8:40:01   
Anonimen
zoey: za pospeševanje kakca namočiš palčko za ušesa v hladilno mazilo in mu samo malo porineš v ritko. Naš ni kakal, pa sem mu dala sladke kamelice (ki kao poženejo), pa jih niti pod razno ni hotel piti, od nekakanja pa se je jokal kot bi imel najhujše krčkeuser posted image . Potem sem na enem forumu prebrala ta nasvet in glej, glej, naš mali je drekec dobesedno izstreliluser posted image in klobasi kar ni bilo videt koncauser posted image .

Midva imava danes prvo posvetovalnico, pa bo naš čmrl že kmalu dva meseca star.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 867
4.5.2010 8:42:05   
Čmrlika
dobro jutro!user posted image

jessy -nisem bla zgoraj vpisana post sem objavilauser posted image tako da smo zgleda ble včeraj samo na tiste ta naspidirane poste naštelane...no, jaz ne bom več---

Sem hotla povedat da naš fant lepo napreduje končno, ker imava kr malo močnejši refluks in se nisva dobro redila...no, včeraj sva imela posvetovalnico...luka ima 57 cm in 5190 g...user posted image me je pa moja tajica presenetla in sva morale it kri dat in seveda moj in lubijev strah kak jok bo...ona pa ničuser posted image prav hecna je bla...pokliče sestra po priimku pa vidiša našo tamalo se zažene noter pa pravi ja jaz sem taja že gremuser posted image se vsedema teta piči ona nič pol ji reče teta daj vatico..je ati jeko, user posted image pol sem jaz prosla za štempeljčka ona pa potem še enega posim na toto jokouser posted image sem bla vesela...pol smo pa šli z lukcem še na ptuj na UZ, majo ful krajšo čakalno vrst kot v mariboru...user posted image je bil revček čist fertik pa dolgo ni smel prej jest...user posted image smo se namučli ja...

drugače pa je, pa ne okol govorituser posted image naše dete tako zlato...je bla že taja priden jenči ampak tale...upam da še traja nekaj časa ,tale je moj loto dobitek...zlat je ,skoraj nič ne jokca, ponoči spi kot top,razen res tole polivanje pa še ko ga to muči...joj kako grozno zgleda..ampak on d+samojamrika ...zgleda se je navadil in ne joče splohuser posted image skratka imam res neverjetnega dojenčka in sočustvujem z vami, ki dost bedite ponoči..mi spimo po 6 včasih tud 8 ur v kosuuser posted image

taja je pa tudi ful lepo sprejela in tudi tistih vedenjskih izpadov več nimauser posted image

uživamo skratka, edino ogromno delaimam še s čičšenjem...delam total generalko, ker sva si nardila in kupila novo jedilnico in kuhinjo...tako da predstavljajte si svinjak ki je bil...trgali smo pode razbijali ploščice potem pa delali vse na novo...no zdaj še samo čistimo zlagamo v omare...HB za moja starša ki sta veliko pomagala z varstvom in moja draga sestrica in svak, ki sta nas prijazno sprejela za teden dni v svojo hišo na bivanje...drugače se ne bi mogli it tega športa...dobre tri tewdne smo bli v svinjaku in brez kuhinje...no zdaj bo

evo ,sem spravila ,kot sem obljubila nekaj skupajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 868
4.5.2010 8:46:52   
lucika
obljubljam, da se bom popravila, če se še sploh dauser posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 869
4.5.2010 8:46:57   
MUREN
Hej! Dolgo se že nisem oglasila-ste se razpisale... lepo.

Morm pohvalit našo pikico (trkam)...mi tudi spimo od 20.00 pa do 6.00 (7.00). Podnevi pa na tri ure lepo je... je pa zečela ful komunicirat (aaaaa, veeeee, ooooo-prav smešna je...) in prava smejka. Sam ušeski nam nagajajo...čaka nas kmalu slušni aparatek, ki upam, da bo v pomoč, da bo boljše slišala in se predvsem razvijala (govorno, intelektualno), tako kot se je prva, ki sedaj (še ni stara dve leti) govori že cele povedi... Strah me je, da ni povezave še s čim drugim, ampak glede na to, da je mačla ful zvedava, radovedna...ni pri miru... upam, da bo... Tekom starosti bomo videli.

Kako lepo pasejo kravce že nekateri-super! Men se zdi, da čas tko beži...kmalu bo že tri mesece stara, pa štiri mesece sem že doma, se mi zdi, da sem šele rodila...
Kdaj bote mele kej krst? Mi najbrž junija... če mate ideje, kje majo kej lepe oblekce...bi se priporočala. Jst večinoma kupujem v okaidiju, baby center... ampak nisem nič pametnega še zasledila za krst...

Pa še neki...a katera ne doji več? Jst sem nehala popolnoma že skor en mesec nazaj. Prsi sem mela v treh dneh čist prazne, ker sem itak mela mleka premalo. Zdej me je pa resnično strah... (ker sva z možem user posted image ), pa uno sem tud že mela...zdej mi je pa kr naenkrat spet mleko začelo nastajati v prsih...ko stisnem, kr priteče ven, pa je že čist nehalo... KRIZAAAA. pa sej ne more kr tako ratat, ne?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 870
4.5.2010 8:54:34   
lucika
muren, mleko lahko priteče iz prsi še leto po prenehanju dojenja. tak da to ni na novo nastalo...nič bat.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 871
4.5.2010 9:00:52   
Zvezdici
Dobro jutro!

Punce ne se kregat user posted image !
Zoey in jessy nikamor hodit!!! Jaz bi vaju sigurno pogrešala!

čmrlika - user posted image user posted image user posted image lepo raste vaš mali. Je že pravi poba, hehe. Pa še user posted image za tajo, da je bila tako pridna!

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 872
4.5.2010 10:29:03   
lenčy
ta teden je pa res čudenuser posted image  tuki gor je res nekam napeto tko da se boste mogle kar mal umirit, da bo tuki še kaj laufalo. js ne mislim nobeni očitat o vzgoji svojih otrok, ker same veste, kakšen sistem najbolj vžge pri njih.
poleg tega ga pa še Aleks neki serje, noče mi več za 3 urce zaspat zjutraj in čez dan tudi bolj malo a prejšen teden je bil tako priden.

sva pa učeri probala tisto foro povpraševanje ponudba, da bo več mleka, pa je blo sm še slabš... mleka ni blo zato nč več, mali je bil pa tečen non stop. tako da na to for več ne grem, medva bova jedla na 3 ure kot do zdaj. kako to enim nuca? pa še ponoči sm si spraznila, ker je blo mleka ful, pa ga ni blo zato zjutraj nič večuser posted image

jah mleko se mi je drgač vrnilo (ponoči bi mi hmal eksplodirale zaradi polente), se mi pa zdi, da ga še vedno ni ne vem kaj. upam, da se bo stanje poboljšalo. sm dala modrc spet dol (kljub podaljškov) in je blo prec boljš. ma ne vem kako bom zdj, brez njega res ne morm nikamor pa še super zapeljive prsi bom imelauser posted image  k katera pije čaj za dojenje pa nuca? js mam od hipp-ota briketke pa ni ne vem kaj, zdj sm si pa še hipp-ove vrečke kupila pa da vidmo...

sm pa totalno razočarana nad muellerjevimi plenicami, glede na to, da se jih ful neki kupuje. čist so trde, nikakršne za na otip, ni primerjave s pamperskami. k jih katera uporablja pa je zadovoljna z njimi? al sm sm js tako zahtevna...

polivanje-kaj to sploh pomeni? da se je preveč najedu al kaj? ker včeri je parkat ornk polivou

jessy kolk pa maš stopinj v sobi takrat ko mu hlačke slečeš? se mi zdi da je pri nama tako hladno....

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 873
4.5.2010 10:38:48   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

polivanje-kaj to sploh pomeni? da se je preveč najedu al kaj? ker včeri je parkat ornk polivou

Če se ne motim to pomeni, da bruha v loku. Po navadi (kolikor jaz vem) pride do tega, ker preveč hlastno jedo.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 874
4.5.2010 11:06:35   
NM
Ojla!

En dan me ni bilo pa je blo en kup "besed", kot pravi zoey, da ne bo ratal kokošnjak, bi bilo škoda. Vsaka ima v določenih smereh svoje poglede, menim, da je prav tako.
Je pa fajn izmenjat mnenja, izkušnje, poznano literaturo - zagovarjam kritično branje, pa vzameš tisto, kar ti paše.
Nobena pa nobene v nič ne sili, tako da punce brez panike, kreganja ... boljš je v miru klepetat, pa napisat, kako sončki napredujejo.
Čeprav sem se vam pozno pridružila, sem postala del tega foruma in bi mi blo škoda, če bi tako kot včeraj nadaljevale, ker res ne bi več brala.

Jessy- Tobija je pravi lepotec.

Lepo se imejte!

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.