rožca26
|
Kva sem dobra - to sem vam pa res eno hudo kost podturila In ja, tega ne bo konca še lep čas IZVIRNO SPOROČILO: lucika saj sploh ne vem, če se gre za isto temo zdaj? jaz nisem o nobenih dudah pisala in tudi moj jo ima. jo vzame le, ko je čisto na koncu da zaspi, drugače pa ne. jaz sem pisala o joku pred spanjem, naj se derejo, saj se morajo naučit kaj je red in podobno... no, tu sem proti. pa če ste vse ostale za ali ne. še vedno mi je jok tako malega dojenčka neka njegova potreba, ki jo mora zadovoljiti in ne zajbavanje staršev v glavo. in to, da se prepričate, da so dva tedna stari otroci lahko razvajeni in jim je treba to iz glave zbijat...se mi resnično zdi maltretiranje ali pa lastna lenoba. in rožca, a si prebrala knjigo, ki sem jo omenila? če si jo, je totalno napačna? meni se res ne zdi. uh, joj, oprosti. Sm v bistvu sam komentirala še tisto kar je napisala sanosan. Pa to, da mormo prebrat knjigo tiste, k se ne strinjajo s tem. sam sem zgleda mim kej usekala Drugače pa knjige nisem prebrala in verjela ali ne nimam nobenih želja prebirat knjig o vzgoji. Pa ne zato, ker se sama sebi zdim jako pametna (ker sploh nisem ), sam mi gredo ti psihologi včasih fuuuuuuuuuuuuul na živce. V knjigah tupijo o teh in onih metodah, pa da bodo starši delali najbolje le po njihovih varijantah ... Veš, v velikih primerih se je izkazalo, da majo ravno ti največje težave s svojimi otroki (govora je o teh psihologih). Še boljši primer - dejansko se je zgodil v Sloveniji: eden od psihologov/pa mislim, da je bil tudi poslanec, je prijavil vlom v svojo hišo. A veste kdo je vlomil vanjo???? Njegov sin, ki ima prepoved vstopanja v hišo. No in zaradi takšnih in drugačnih razlogov jaz teh knjig ne prebiram. Jih seveda prelistam, da vidim kaj pišejo ..., pa da sem na tekočem, to je pa tudi to. Raje preberem kakšno knjigo, ki se bolj osredotoča na šolarje, mladino ..., ker mi dosti bolj pomaga pri delu v razredu. Aja, pa tiste k ste učiteljice - svetujem vam, da si preberete knjigo KURJA JUHCA ZA UČITELJEVO DUŠO. Vam povem, da sem ful jokala zraven, ker so take lepe zgodbice. Pa še kar nekaj idej sem dobila za delo z učenci ... Glede joka pa ... kot je Jessy napisala - sto ljudi, sto čudi. Jest sem pristašica reda za hranjenje (se pravi striktno na tri ure - nič prej, nič kasnej). Seveda pa občasno ta red tudi prekršimo, če smo ravno na poti. Da se mi otrok joka po ne vem koliko časa pa sem proti. Takrat je definitivno nekaj narobe - pri nas se malena skrega, če ji je dolgčas. Ampak to smo lepo rešili tako, da če slučajno zaspi na sedežni, pa da smo lahko skoz zraven, jo kar tam pustimo, da se ne počuti odrinjeno. Pa še Vid je toliko bolj zadovoljen, ker se gre lahko mirno k njej pocrkljat ko mu zapaše. Če pa se dere res za BZ, ji pa dudiko dam, da se pomiri in je v sekundi bolje. Uh, zdele sem ful zmedeno pisala. Upam, da ste me razumele - sam sem tudi jest na ta dan malo zmedena