|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
3.5.2010 10:49:24   
W.W.
Tudi moj je imel mozoljčke po obrazu pozno, 8-9 teden, pa je izginilo v dobrem tednu. Pomoje je to samo čiščenje, pač malo bolj pozno.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 801
3.5.2010 11:00:30   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

še to sm mislna vprašat....mam dva modrčka za dojenje (mueller varijanta) in se je izkazalo da me oba tiščita. zdj bi si šla kupit novega, da bi ga po vsej verjetnosti še probala. kje ste ga že ve kupile?

Jaz sem ga kupila od Lisce in je super, tako da sem naknadno vzela še enega istega. Sicer stane 25 eur, samo mormo prav tako zdej v tem času čuvat svoje prsi pa da dihajo kot se zagre.

pozdravljene na ta deževen dan...

no js sm si šla kupit ta modrček in res je lep. kupila sm ta večji obseg (90) pa me je še malo tiščalo, ko so se napolnile. grem danes po tisti podalšek, da bo bolj udobno.

ta modrček mi je naredu celo štalo. včeraj in v soboto sem imela ves čas premalo mleka tako da smo že dodajali in sem bila že čisto obupana in prepričana d bom glihkar izgubila moje dragoceno mleko. pol pa danes ponoči malo gruntam , ker mi ni blo nikakor jasno, kako se je to zgodl, če še vedno isto jem in pijem. pol se pa spomnm, da edino kar je drugač, je modrček. očitno, ker me je malo tiščalo, je ravno to povzročilo upad mleka. tako da sm si ga takoj odpela in danes še nismo dodajali ničuser posted image  (moram potrkat). upam, da se bo mleka še nabralo in da nisem prepozna. podalšek si grem še vedno kupit, ker imam po celem mesecu brez modrca že povešene, tako da upam, da se mi bodo zdj malo "dvignile"user posted image  no držite pesti, da se mi bo mlekec nabral!

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 802
3.5.2010 11:05:10   
lenčy
tudi Aleks ima mozoljčke po obrazu, zdj sm jih opazila tudi par na ramenih (ti so mogoče od vročine). hormončki, kaj pa drugega, menda še od meneuser posted image

Rada te imava!!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 803
3.5.2010 11:12:13   
lucika
pravkar sem na eni drugi temi tole prebrala, upam da avtorica ne bo jezna, če kr sem nakopiram. in potem neham prepričevat prepričane:

Otrok te potrebuje, zato joka. Joka, ker potrebuje tvojo bližino. Pozna svoj majhen svet in v tem majhnem svetu pozna sebe, svojo mamo in očeta.
To sta dve osebi, ki sta zanj ves svet, vsa ljubezen. Hrepeni po vajini bližini, se trudi na vse pretege to bližino dobiti, imeti. Če je ne čuti, joka, da vse iz sebe, poskuša na vse načine, da bi vaju imel ob sebi. Če ga pustiš samega, da v joku zaspi, občuti veliko tesnobo,žalost. Trudil se je, bil je razočaran, počutil se je zapuščenega in neuslišanega, zato je opustil upanje, vdal se je. To, kar imajo potem starši za uspeh - otrok se je izjokal, zaspal in nikoli več ni bilo problemov s spanjem zvečer, ni ravno uspeh, katerega so se nadejali. Je le neuslišana otrokova želja po bližini in otrok se preneha obračati na starše v iskanju te bližine.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 804
3.5.2010 11:15:07   
W.W.
Aja jest poznam tud dojenčke z dudo, ki tudi sesajo palček. Pa je pediater reku da je ok, do 4 let.
Časi se spreminjajo, pa mnenja zgleda. Ker dudo je pa kao treba odvadit al do 1 ali do 2 let, kar jih pa zelo malo.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 805
3.5.2010 11:23:42   
Jessy
user posted image  Meni se zdi, da se bomo še skregale zaradi jokanja ali nejokanja, pa o dudah. user posted image  Postaja vse bolj napeto!user posted image user posted image user posted image

Sem pa začela razmišljati, če je sploh katera pravila, da naj se otroci derejo cele noči??? user posted image  Jaz tega nikjer nisem zasledila. Pisale smo o jokanju pred spanjem, ko je otrok sit, previt in utrujen. Otrok mora tudi malce jokat, ker se s tem uspava. Pa to ni zrastlo na mojem zeljniku, ampak piše v brošuri, ki mi jo je dala medicinska sestra v prvi posvetovalnici. Tam piše, zakaj vse otroci jokajo in ena postavka je tudi, da jočejo kar tako, ker so utrujeni in se z jokom tolažijo in uspavajo.
In moj se zvečer dere, pa ga lahko nosimo v naročju v vseh položajih, pa jesti tudi noče....nič mu ne pomaga, le v posteljico ga moram dati in pustiti, da se zjoče. Včasih je dovolj par minutk, včasih tudi 10 minut. In zaspi. Včasih zaspi le za pet minut, a ko se zbudi, je kot nov, nič več tečen. Moramo tudi to razumeti, da so si otroci različni med seboj.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 806
3.5.2010 11:28:00   
Jessy
Lenčy, si me ob pisanju glede modrčka spomnila, da vas že lep čas nameravam nekaj vprašati. Tiste, ki dojite, ali spite na trebuhu??? Jaz pri prvem otroku nisem mogla, ker so me dojke tiščale. Tokrat me ne tiščijo, a ne upam, ker se bojim, da se ne bo delalo mleko.
Če drži tvoja teza o modrčku (kar bi si kar upala trditi, da drži), potem se tudi na trebuhu ne spi. Škoda! Pa bi mi prav pasalo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 807
3.5.2010 11:33:13   
lucika
jaz dojim in spim tudi na trebuhu. ne vidim nobene razlike od takrat, ko spim na hrbtu. mali po polnoči je na dve uri, pa če teče ful ali se mi zdi da čisto malo...zanimivo res. včasih se mi zdi, da se napoka, da bo poknil, a čez dve urci bi spet jedel...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 808
3.5.2010 11:43:18   
lenčy
ni šans, da bi spala na trebuhu, ko so polne. še na boku zlo težkouser posted image  itak sm pa že pozabila, kako je spati na trebuhuuser posted image

naj še js omenim kaj o joku.... ko je treba it spat, ga najprej malo pockrjam, dam v posteljico in če ni zaspan, normalno, da začne jokat. včasih ga pustim, da se malo zjoče (ker se verjetno trma), ko pa začne zelo jokati, ga je potrebno vzeti v naročje in je potem bolše. potem ga dam spet v posteljico in ko zajoče, mu ponudim dudo, tepkam ga po ritki, malo božam in potem počasi zaspi. tako da malo kombiniram, da se odpravi trma, sem pa tudi zraven, ko zaspi, da ve da ni sam. upam, da kaj ne delam narobe...

Rada te imava!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 809
3.5.2010 11:54:47   
Pikapolonica80
Lenčy - sem se že ustrašila naprej da je prav ta moderček ki ga imam jaz, tebi naredil štalo, no pol sm vidla da do sedaj ga nisi imela...ta je res fajn, edini ki vsaj nekako izgleda user posted image pa še udoben je, prijazen do kože, pa fino jih gor drži user posted image .

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 810
3.5.2010 11:56:47   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

jaz dojim in spim tudi na trebuhu. ne vidim nobene razlike od takrat, ko spim na hrbtu. mali po polnoči je na dve uri, pa če teče ful ali se mi zdi da čisto malo...zanimivo res. včasih se mi zdi, da se napoka, da bo poknil, a čez dve urci bi spet jedel...

Aha...no, fajn, bom tudi ja probala! Drgač pa je moj isti. Prvo spanje je najdaljše, naslednji spanci so pa vedno krajši. Včasih se mi zdi, da zato, ker premalo poje, saj je morda vlekel 5 minut in zaspal, včasih pa vleče po 20 minut, pa zaradi tega nič dlje ne spi, tako da sem se že nehala sekirat okrog tega. user posted image

Pa mi povejte še to, če vam kaj dosti mleko izteka iz dojk? Jaz še vedno nosim blazinice, ki jih moram menjavati tudi po 2x na dan, ker so napojene z mlekom. user posted image  Se ne spomnim, kako je bilo prvič, a se mi zdi, da mi ni toliko časa teklo ven.
Ene parkrat na dan začutim bolečino v dojkah in par sekund po tem mi začne kapljati mleko iz obeh dojk. Zanimivo! user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 811
3.5.2010 11:59:57   
Pikapolonica80
Razredat o dudah al ja al ne, ne vem no vsak otrok je pojem zase user posted image . Jz pravim hvala bogu da obstaja, sicer naša zelo malo joka, ampak nam pride prav vsak dan , ker ima ful močen sesalni refleks in ko je totalno napokana še kar ustka odpira pa brca z nogami, ji dam dudiko in zaspi včasih v momentu pol ji pa itak ven pade... pa še pomiri jo v času ko je lačna, jaz pa ne utegnem prav tisto sekundo uletet.

Neposredna povezava do sporočila: 812
3.5.2010 12:06:44   
Pikapolonica80
Drugače pa spim tudi na trebuhu pa ni neke razlike prov tako so včasih trde ko kamen user posted image in komaj čakam da se user posted image lačna zbudi. Teklo vem mi je pa samo na začetku.

Mene pa zanima kako kaj AD3 kapljice, tiste ki jih dajete? Ali imajo otročki kaj krčev in kako to izgleda, pride do njih takoj in koliko časa trajajo? Jaz sem danes začela s prvo (sm kr rajši počakala da dopolni 6 tednov) zaenkrat je ok...Sicer pa ne vem kako je to kaj dol polizala sem dala kapljico na žličko, pa ne vem če je šlo ravno vse v njena usta.

Neposredna povezava do sporočila: 813
3.5.2010 12:08:22   
rožca26
Kva sem dobra - to sem vam pa res eno hudo kost podturila user posted image  In ja, tega ne bo konca še lep čas user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

saj sploh ne vem, če se gre za isto temo zdaj? jaz nisem o nobenih dudah pisala in tudi moj jo ima. jo vzame le, ko je čisto na koncu da zaspi, drugače pa ne.

jaz sem pisala o joku pred spanjem, naj se derejo, saj se morajo naučit kaj je red in podobno... no, tu sem proti. pa če ste vse ostale za ali ne. še vedno mi je jok tako malega dojenčka neka njegova potreba, ki jo mora zadovoljiti in ne zajbavanje staršev v glavo. in to, da se prepričate, da so dva tedna stari otroci lahko razvajeni in jim je treba to iz glave zbijat...se mi resnično zdi maltretiranje ali pa lastna lenoba.

in rožca, a si prebrala knjigo, ki sem jo omenila? če si jo, je totalno napačna? meni se res ne zdi.

uh, joj, oprosti. Sm v bistvu sam komentirala še tisto kar je napisala sanosan. Pa to, da mormo prebrat knjigo tiste, k se ne strinjajo s tem. sam sem zgleda mim kej usekala user posted image  user posted image
Drugače pa knjige nisem prebrala in verjela ali ne nimam nobenih želja prebirat knjig o vzgoji. Pa ne zato, ker se sama sebi zdim jako pametna (ker sploh nisemuser posted image ), sam mi gredo ti psihologi včasih fuuuuuuuuuuuuul na živce. V knjigah tupijo o teh in onih metodah, pa da bodo starši delali najbolje le po njihovih varijantah ... Veš, v velikih primerih se je izkazalo, da majo ravno ti največje težave s svojimi otroki (govora je o teh psihologih).
Še boljši primer - dejansko se je zgodil v Sloveniji: eden od psihologov/pa mislim, da je bil tudi poslanec, je prijavil vlom v svojo hišo. A veste kdo je vlomil vanjo???? Njegov sin, ki ima prepoved vstopanja v hišo. No in zaradi takšnih in drugačnih razlogov jaz teh knjig ne prebiram. Jih seveda prelistam, da vidim kaj pišejo ..., pa da sem na tekočem, to je pa tudi to. Raje preberem kakšno knjigo, ki se bolj osredotoča na šolarje, mladino ..., ker mi dosti bolj pomaga pri delu v razredu.
Aja, pa tiste k ste učiteljice - svetujem vam, da si preberete knjigo KURJA JUHCA ZA UČITELJEVO DUŠO. Vam povem, da sem ful jokala zraven, ker so take lepe zgodbice. Pa še kar nekaj idej sem dobila za delo z učenci ...

Glede joka pa ... kot je Jessy napisala - sto ljudi, sto čudi. Jest sem pristašica reda za hranjenje (se pravi striktno na tri ure - nič prej, nič kasnej). Seveda pa občasno ta red tudi prekršimo, če smo ravno na poti. Da se mi otrok joka po ne vem koliko časa pa sem proti. Takrat je definitivno nekaj narobe - pri nas se malena skrega, če ji je dolgčas. Ampak to smo lepo rešili tako, da če slučajno zaspi na sedežni, pa da smo lahko skoz zraven, jo kar tam pustimo, da se ne počuti odrinjeno. Pa še Vid je toliko bolj zadovoljen, ker se gre lahko mirno k njej pocrkljat ko mu zapaše. Če pa se dere res za BZ, ji pa dudiko dam, da se pomiri in je v sekundi bolje.

Uh, zdele sem ful zmedeno pisala. Upam, da ste me razumele user posted image  - sam sem tudi jest na ta dan malo zmedena user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 814
3.5.2010 12:11:17   
rožca26

Mene pa zanima kako kaj AD3 kapljice, tiste ki jih dajete? Ali imajo otročki kaj krčev in kako to izgleda, pride do njih takoj in koliko časa trajajo?

pri nas so kapljice čisto ok. Po njih nima nobenih težav. Krčki pa pridejo po navadi zvečer oz. pozno pop.

Neposredna povezava do sporočila: 815
3.5.2010 12:18:09   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Rožca, definiraj, kaj pomeni spati celo noč. user posted image  Ne, resno. Ko smo enkrat o tem razpredale, je za nekatere pomenila cela noč to, da se je sicer otrok ene parkrat ponoči zbudil, a samo za hranjenje. To je meni Neja tudi počela, pa nisem upala reči, da je spala celo noč, ker zame je cela noč takrat, ko se prav nič ne zbudi za nobeno stvar. Daj, pa še v urah napiši, ker zame cela noč tudi to ni, da zaspi ob 9h in se zbudi ob 5h, ker to je zame še sredi noči. Mora spat vsaj do 7h, da je cela noč. user posted image  Taki so moji kriteriji. user posted image

Definicija: spati celo noč pomeni, biti v stanju, ko imaš zaprte oči vse do jutra user posted image  Zbujamo se pa okoli 6.30, včasih ob 6h ali celo ob 7h. Pa nič se ne hraniva do te ure. Ker to, da se otrok zbuja ponoči za hranjenje, zame ne pomeni, da spi celo noč - ker jest ne spim user posted image

A SI KEJ FOVŽ???? user posted image

Aja - pa hvala za razlago uvajanja kahlice. Jest tudi mislim, da mali ne bo bil na kahlici ampak bo šel direktno na školjko.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 816
3.5.2010 12:19:34   
lunka1
Mleko - meni tudi še vedno teče ven, sploh če Julia joka ali pa se ji že ful mudi, ko je lačna. Priporočam Chiccotove blazinice, ki so edine (ki jih jaz poznam), ki imajo notri tak gel, da se nabrano mleko strdi in niso nič mokre (mokre blazinice so potencialne za razvoj glivičnega obolenja na bradavicah, ki se potem prenese v dojenčkova usteca).

Spanje na trebuhu - meni se že ful "kolca po njem", ampak ne gre. Imam občutek, da mi bo vse mleko steklo ven. Tudi meni je včasih, ko Julia malo podaljša ponoči, na boku težko spat...

Kontraverzna duda - jaz si ne predstavljam, da je ne bi imela. Sem imela tudi ful predsodke na začetku in se mi je zdelo, da jo ljudje uporabljajo zato, da umirijo svoje otrčičke. Ko pa mi je iz bradavic tekla kri in mi je bilo črpanje boleče, kaj šele dojenje, pa mi je prišla še kako prav... Moja Julia je imela tako močan refleks sesanja, pa še rada se je crkljala na joški, da sem jokala, ko sem jo dojila. Zato lahko rečem samo - HB za dudo! In nimam nobene slabe vesti, ker bi na mojem mestu že marsikatera obupala in nehala dojit. Jaz sem se pač potrudila, stisnila zobe in zdaj sem hvaležna, da sem to naredila. Bradavice so se spravile v red, Julia pa poje v 20 minutah (če se ne odstavi sama, jo jaz).

Jok pred spanjem - imamo to srečo, da ga ni več. Sem pa opazila pri Julii, da je jokala samo takrat, ko ni bila dovolj sita oz. je rabila zadnje crkljanje pred spančkanjem. Jaz jo okoli 19h podojim, ponavadi podaljšava za kakšnih 10 minut, potem kupček in košek. Če jokca dlje kot par minut, jo vzamem ven, dam na isto dojko in vedno po 5 minutah zaspi. Takrat spustim podiranje kupčka in jo dam v košek. In spi! Večinoma zaspi ob 20h, pa nekje do 1h, 2h.. Pridna je - zelo...

Dojenje a-la "ponudba povpraševanje" - sem doma, na porodniški in imam čas. Če čez dan joka, jo pristavim, drugače pa se dojiva nekje na 2 do 3 urice. Ni mi težko. Moj otrok me rabi in jaz sem tu zanjo. Pridno raste in v 7 tednih se je zredila že skoraj 2 kg. Dojenčki pač ne poznajo urnikov, poznajo samo svoje potrebe in mi smo tukaj, da jim potrebe zadovoljimo. Nihče mi ne bo rekel, da dojenček, star mesec ali dva, zna manipulirat in izkoriščat svoje starše...

Neposredna povezava do sporočila: 817
3.5.2010 12:21:14   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Pa mi povejte še to, če vam kaj dosti mleko izteka iz dojk? Jaz še vedno nosim blazinice, ki jih moram menjavati tudi po 2x na dan, ker so napojene z mlekom. user posted image  Se ne spomnim, kako je bilo prvič, a se mi zdi, da mi ni toliko časa teklo ven.
Ene parkrat na dan začutim bolečino v dojkah in par sekund po tem mi začne kapljati mleko iz obeh dojk. Zanimivo! user posted image

Izteka mi fuuuuuuuuuuuul. Predvsem ponoči, ker se ne hraniva. In pol se zgodi, da se velikokrat zbudim mokra - groza user posted image  Ampak kaj čmo - sam da mam mlek,pa sem čist zadovoljna. Pa tudi če sem zato mokra.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 818
3.5.2010 12:24:24   
lunka1
Krči in kapljice proti krčem - enkrat nazaj sem spraševala, če so vaši dojenčki po kapljicah prosti krčem kaj zaprti? Pa nisem dobila odgovora. No, če se bo katera spraševala isto - jaz jih moji nisem dajala nekaj dni in se je prabava umirila. Zdaj kaka (kar konkretno) vsako drugo pleničko ali še večkrat.

Mi pravih krčev HB nimamo (in si jih tudi ne želimo user posted image ). Smo jih imeli kakšna dva dneva, pa smo jih umirili s kapljicami proti krčem - in, kot omenjeno, dobili zaprtost, tako da smo zdaj brez... Tudi ne uporabljamo slovenskih D3 kapljic, ampak avstrijske Oleovit D3 - 1 na dan.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 819
3.5.2010 12:27:51   
lenčy

Lenčy - sem se že ustrašila naprej da je prav ta moderček ki ga imam jaz, tebi naredil štalo, no pol sm vidla da do sedaj ga nisi imela...ta je res fajn, edini ki vsaj nekako izgleda user posted image pa še udoben je, prijazen do kože, pa fino jih gor drži user posted image .

ja sj je bil ta modrčekuser posted image  ampak nisi ti nč kriva, ker bi si ga šla tako in tako kupilauser posted image

Jessy pri meni ful teče vn, tko da moram ful menat blazince. ko sm bla brez modrca cel mesec, je bla spodnja majca čist flekasta. sj to je bil razlog, da sm si šla modrc kupituser posted image  pa še rekl so mi, naj ga nosim, če ne bom imela povešene in sm se ustrašla. upam, da je še upanja zameuser posted image

Rada te imava!!

Neposredna povezava do sporočila: 820
3.5.2010 12:32:24   
rožca26
Aja, pa da še mal razložim zakaj delam tako kot delam - hranjenje na 3 h in nič prej:

Vida so že v inkubatorju navadili na red in so nam na EINTu rekli naj se držimo reda. Razen seveda ponoči, ko naj ga pustimo pri miru. In jest sem se tega držala, ker pač drugega nisem poznala. Pa mi verjemte, da mi je mama morila sto na uro, naj ga pustim spat, če hoče. Naj ga ne zbujam ... In po parih mesecih - bil je marec ali april - sem popustila idejam moje mame. In kakšen je bil rezultat??? Vid se je celo noč drl ko jesihar in tako smo imeli cel teden, dokler spet nisem uvedla dnevnega ritma. Tisto noč, ko sem ga podnevi zopet začela hranit striktno na 3 ure, pa mi je začel spati do jutra. Torej nauk moje zgodbe - red pri hranjenju je resnično koristen. In zato sem tak red uvedla tudi pri Eli. Pač le tako znam in si ne predstavljam, da bi delala drugače. Pa še tako je - ker imam Vida doma, je fajn da ima hranjenje na 3 ure, ker potem tudi Vid nekako ve, da ko bom Elo podojila, da bom lahko samo njegova. Če pa ne bi imela reda pa vprašanje kako bi bilo. Lahko da bi se tamala želela dojiti na manj časa. Le kako bi se potem Vid počutil???

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 821
3.5.2010 12:43:31   
vekybel
Dan!

Jaz se nisem že dolgo javila, pač ni časa pa še kopalnico delamo in je res polno dela.
Marsela sem dala dol k babici da ga počuva kako uro, ker se mi že meša od joka. Drugače pa je vse uredu edino ima še vedno vneto učko in mazilo ne pomaga, tako da drug teden sva naročena pa bomo videli. pediatrinja je rkla če mu ne bo pomagala ta kremica da je potem alergija na porod user posted image in da nas bo napotila k okolistu. A mogoče ve katera kaj o tem?

lunka mi smo prenehali dajati kapljice proti krčem 3 dni in je začel spet lepo kakati, tako da so res kapljice krive da je malo kakal, sedaj pa vsako drugo pleničko pokaka. Bom pa mu začela dajat spet sam malo manj kapljic, pa bom videla kako bo.

Nič grem se malo spočit, ker popoldne pride spet majstor.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 822
3.5.2010 12:47:23   
Zvezdici
Evo mene spet po kar nekaj času.

jessy
- tudi pri meni je enako.. menjam blazinice tudi 3x na dan.
Tudi na trebuhu spim.. malo tišči ampak gre user posted image .

Je pa tako zdaj po novem (oziroma ta zadnji teden), da jo imam skoraj vsako uro pri sebi na hranjenju. Pa čisto živčna postane in histerična. Imam spet malo manj mleka ona pa potrebuje vedno več user posted image user posted image . Ji zdaj dodajam že 2-3x na dan po  flaši, ker če ne postane čisto histerična. Si še vedno pumpam, pa ni kaj dosti boljše user posted image . Upam, da je vse to samo prehodno. Res upam.

Drugače, pa malo še vedno močno dajejo krčki. Prejoka večino dnevauser posted image . Sem že kar precej utrujena od joka, mala se mi pa 100/uro smili.
Kopala jo bom pa končno v sredo. Je popek se le posušil in dokončno zaprl. Je bil že čas..user posted image

Glede oblačenja, ko ste se menile. Jaz jo še vedno za ven oblečen v eno tetra majčko, še eno majčko čez in hlačke, ter nogavičke. Kapico ji tudi dan na glavo samo če piha. Sicer, pa vzunaj ni pokrita, če je vroče. Si še ne upam, dati kratkih rokavov user posted image . Včasih ima celo hladne rokice.
Za spanje jo pa enako oblečem kot za ven.. samo da namesto hlačk, dam tanjše žabice in jo pokrijem s poletno odejo, pa čes kovtrček. Ji nič ni vroče, včasih ji je še hladno.

Aja, pa tudi prvega pregleda še nisva imeli.. šele v četrtek greva. me prav zanima kolko je zrasla.

Lep dan vsem, kljub dežju.

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 823
3.5.2010 12:50:42   
Zvezdici
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

Aja, pa da še mal razložim zakaj delam tako kot delam - hranjenje na 3 h in nič prej:

Vida so že v inkubatorju navadili na red in so nam na EINTu rekli naj se držimo reda. Razen seveda ponoči, ko naj ga pustimo pri miru. In jest sem se tega držala, ker pač drugega nisem poznala. Pa mi verjemte, da mi je mama morila sto na uro, naj ga pustim spat, če hoče. Naj ga ne zbujam ... In po parih mesecih - bil je marec ali april - sem popustila idejam moje mame. In kakšen je bil rezultat??? Vid se je celo noč drl ko jesihar in tako smo imeli cel teden, dokler spet nisem uvedla dnevnega ritma. Tisto noč, ko sem ga podnevi zopet začela hranit striktno na 3 ure, pa mi je začel spati do jutra. Torej nauk moje zgodbe - red pri hranjenju je resnično koristen. In zato sem tak red uvedla tudi pri Eli. Pač le tako znam in si ne predstavljam, da bi delala drugače. Pa še tako je - ker imam Vida doma, je fajn da ima hranjenje na 3 ure, ker potem tudi Vid nekako ve, da ko bom Elo podojila, da bom lahko samo njegova. Če pa ne bi imela reda pa vprašanje kako bi bilo. Lahko da bi se tamala želela dojiti na manj časa. Le kako bi se potem Vid počutil???

Joj jaz bi bila zelo vesela, če bi bilo pri meni tudi tako!
Kako ti uspe jo držati na 3 ure?? Pri meni to niti slučajno ne gre. Je nonstop lačna. Tudi čaj ne pomaga zadržati lakoto user posted image user posted image .

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 824
3.5.2010 13:01:21   
plamen
Evo mene, dobro jutro! Ali dober danuser posted image
Zame je jutro, jem zajtrk. Danes sem bila bolj fuč in sva šla po Tristanovem zajtrku direkt nazaj v posteljo in po malici pridem na vrsto jaz. Sedaj mi je že 2x spal do 5.30, danes pa samo do 3h. Ga pa je včeraj nekaj zvijalouser posted image

duda - jaz mu je ne tlačim, tako kot pri pikapolonici bi moj tudi še po jedi jedel, čeprav se napoka in potem duda pomaga, pa ko zapre učke leti ven. Ponoči je nima.

Jok pred spanjem- ga ni. Imava pa ta red da čez dan ne vidi svoje nočne košarice in je skoz pri nama, spi v košari od vozička, jo imava kar na kavču. Na kavču ga ne puščam, ker mora imeti zaradi refluksa dvignjeno ležišče in to v vozičku imava. Če pa midva jeva in je buden, ga dava pa v ležanik in na mizo k nama. Pred spanjem pa ga vedno podojim v spalnici, čisto malo prižgano lučko imam, podremo kupček, je še malo v pokončem položaju da se hrana posede (spet ta refluks) in potem gre buden ali speč v košaro in ni ne bu ne muuser posted image

Občasno pa je akcija ko ga dam čez dan spat, pa se kmalu zbudi pa bi se cartal. Takrat ga ne pustim jokat, ga vzameva k sebi in se crkljamouser posted image .

Kapljice - imamo D3 Plivit, 2 na dan. Dam zjutraj, nimamo pa kake hude panike s krči.

hranjenje - ponavadi ima mali uro v ritiuser posted image jaz pravim, ker se zbuidi minuto do ali pa par čez. Potegne mi dalj ko sva zunaj, pa mu zrak paše in ga ne budim. Redko se zgodi da jeva kake pol ure prej, to ke kak dan ko je blazno lačen, drugače pa ne. In mi je fajn, da imava red. Občasno sem mu jošk dala še kasneje, ker mi velikokrat zaspi med dojenjem, ko podirava kupček pa se zbudi in oko sokolovo bi spet jedlouser posted image .

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.