Jassika
|
Dober deževen dan Malo reporta še od mene. Torej, duda-mi jo imamo in kot si rekla rožca, tudi mi smo jo začeli uporabljati že v P, zato ker mali ni imel sesalnega refleksa (pa ni nedonošen) ampak je ne rabi skoz v ustih imeti - samo včasih čez dan ko ga dajejo krčki, pa še takrat jo meče in ven in potem spet hoče. No in naučil se je sasti, da se sploh lahko dojiva. Spanje- mamo srečo da ima mali krčke čez dan in ne ponoči (pa še ti niso nekaj extra hudi bi rekla). Spi pa nekje od 20-22 pa do 4-7, čisto odvisno. Ampak jaz to smatram, da se naspim in da mali spi celo noč Kar se tiče reda in discipline ne vem, če pri starosti 2 meseca mali že lahko izsiljujejo.... ne bi rekla, prej nekaj sporočajo. Ja in tudi sama sem mnenja, da se včasih otroka pusti malo pojokcat, pa ne da bi ga pustil da se clo noč dere. Ne vem, zvečer se naš dostikrat umiri po kakem 5 minutnem jokcanju, pa mislim da je to preprosto zato, ker je utrujen in to tako sporoči, ker potem zaspi kot top. Sem pa absoultno za to, da ko bo malo večji da red MORA BITI. Pa da se še malo považnam..... vztrajanje pri dojenju se res izplača. Res je, da je mali bil na zizi skoraj non stop in da šele zdaj počasi loviva ritem, ampak sedaj mu dodajam samo še 2-3x na dan In ne morem verjeti, da se je res mleko začelo bolj delati, ko sem se odločila, da spijem pol piva na dan. Ker vse ostalo za povečanje mleka sem že sprobala, edino tega ne, ker piva ne maram Ampak se pomatram zamešat z oro in jupi, mleka je več. Sem mislila, da tisti ki to trdijo, da kar nekaj prbijajo, ampak vidim, da pri meni res deluje (no, al pa je psiha ). Tko da hvala tisti, ki me je s pisanjem spodbudila, da res deluje (res ne vem katera je bila). Drugače pa še eno vprašanje....., kaj za vraga je mojemu malemu, da ima sedaj, pri 9 tednih polno mozoljčkov po obrazu? Prej je imel tako lepo kožo, brez napakice. Res je, da počasi uvajam vso hrano, ampak na nič ne morem pokazat da je tisto kar mu mozolje povzroča. Mislim, da alergija ni, ker mozolji nimajo bele sredice oz. rumene, nič ven ne teče, čez nekaj časa sami izginejo, ampak med tem se jih naredi nova armada. Ima jih pa samo po obrazu, nikjer drugje Ima kdo kako idejo kaj za naredit oz. kaj sploh to je (ker čiščenje kože od hormonov naj bi bilo na začetku a ne?). zaenkrat jih čistim samo z vodo in upam, da ne bo postalo huje. Je mogoče možno, da je to od mojega mleka? Sem probala, da malo izključim mlečne izdelke iz menija, pa ni bilo nič bolje, tko da.... Drugače pa vse OK, maximalno uživamo in letamo naokoli.
|