|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
1.5.2010 12:18:24   
Jessy
Evo, še ena prelepa noč, skoraj identična prejšnji!

Rožca, a veš, da če mu jaz dam za spat en dolgi rokav, npr. bodi, ima čisto mrzle rokice, kljub temu, da ima poletno odejo + dekico, zato prakticiram 2 tanka dolga rokava ali pa kratek bodi in pajacek.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 776
1.5.2010 14:42:23   
Pikapolonica80

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

še to sm mislna vprašat....mam dva modrčka za dojenje (mueller varijanta) in se je izkazalo da me oba tiščita. zdj bi si šla kupit novega, da bi ga po vsej verjetnosti še probala. kje ste ga že ve kupile?

Jaz sem ga kupila od Lisce in je super, tako da sem naknadno vzela še enega istega. Sicer stane 25 eur, samo mormo prav tako zdej v tem času čuvat svoje prsi pa da dihajo kot se zagre.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 777
1.5.2010 15:01:27   
Pikapolonica80

IZVIRNO SPOROČILO: valen

Uuuu kolko jih nekatere oblačite. No, očitno je pri vas bolj mrzlo. Mi tu na obali imamo kar toplo. Tako, da ji dam čez dan samo bodi, pa hlače al benkice, nogavičke, včasih še copatke čez. Za ponoči pa samo bodi in benkice, pa dekico čez.
Ampak tudi pri moji user posted image opažam neke rdeče pikice/izpuščajčke v predelu bradice, vratu in po prsih... Najbrž zaradi vročine. A jih mažete s čim??? Jaz tako težko karkoli namažem pod bradico in po gubah med glavico in vratom. Tako silovito premika to njeno glavico, da mi ne rata umit tiste gube, kaj šele namazat s kremo.
Pa kopanja nikakor ne mara. Očitno je kako slabo izkušnjo doživela v bolnici. Dere se nenormalno. Ampak kar se mora, se mora.  Upam, da bo s časoma kaj boljše. Zaenkrat jo kopamo v banjici, kot je pokazala patronažna. Mogoče ima katera izkušnje s čebričkom?

Tudi moja ima pikice in izpuščajčke, po vratu, prsih,...z obraza počasi izginjajo. Nekaj jih je pomoje hormonskih, kakšna pa verjetno tudi vročinska. Zdaj ko še druge to omenjate, me ni več strah da bi bila kakšna alergija, najprej sem mislila da je kaj takega. Jaz je nič ne mažem, samo vsak dan ko jo umivam v tisto vodo dodam mandljevo olje(nekaj kapljic). Je rekla patronažna da je to dovolj in da se bo to samo sčistlo. Lahko pa menda to traja do nekje 3 meseca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 778
1.5.2010 17:41:33   
lucika
sanosan, popolnoma se strinjam s tabo.
ostalim priporočam knjigo znanost o vzgoji; mogoče bi za pikico spremenile pogled na zadevo. čeprav verjetno je vsak način za vsako mamico tapravi...jaz pač nisem pristaš nekega maltretiranja in gnjavljenja, tudi mož ne.

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 779
1.5.2010 20:23:00   
NM
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

ostalim priporočam knjigo znanost o vzgoji; mogoče bi za pikico spremenile pogled na zadevo. čeprav verjetno je vsak način za vsako mamico tapravi...jaz pač nisem pristaš nekega maltretiranja in gnjavljenja, tudi mož ne.

Se strinjam, ta knjiga je zakon, tudi sama se z marsičem strinjam in upoštevam. Kar se pa spanja tiče je pa tista knjiga, o kateri sem vam zadnjič possredovala pisana zame - Otroško spanje – brez joka v sanje.

Se pa strinjam, vsaka mamica najde svojo pot in prav je tako.

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 780
1.5.2010 20:31:26   
NM
Ojla!

Že nekaj časa nisem nič pisala, saj smo kar veliko pohajali. Bili smo pri mojih starših na Štajerskem in Nika je bila od Postojne do doma prav velik zaspanček. Na počivališču je odprla oči in pol spet v mižule - 2 uri.

Danes smo se, kot prejšnje dni, še sprehajali po sončku - joj, tudi mene daje oblačenje - ji dam majčko z dolgimi rokavi in eno s kratkimi čez, pa hlačke in copatke. Pa rutico prakticirava, ki ima trak.
Bili smo že trikrat v restavraciji - danes še z družino s tremi otroki. In seveda si je tudi Nika privoščila obrok - mlekarni sta dobro založeniuser posted image - se je splačalo na začetku potrudit.
Kravice že kar intenzivno pasemouser posted image user posted image

Drgač pa imava zvečer jokalne minute, nič je ne ustavi - bo tisto, da se čez dan preveč dogaja - čedalje manj tudi spi. Ponoči je pa zelo pridna - do 6 in pol, pa nekje od treh ur dalje.

Se pa naša ribica tudi zelo zelo rada kopa. Kaj pa vaše?
Imejte se lepo in uživajte z user posted image .

Pa pa

< Sporočilo je popravil NM -- 1.5.2010 20:32:37 >

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 781
1.5.2010 21:32:41   
W.W.
Se strinjam s sanosan in ostalimi podobno mislečimi.

Za moje pojme je duda, le razvada bolj za starše kot za otroke. user posted image
Kar poznam mamic, je velikim žal da so dale otroku dudo. Zaradi odvajanja potem in še videle so, da čisto brez potrebe.

Jaz imam čas, sem doma in zakaj mu ne bi dala joške, če bi on jedel. Saj če ni lačen potem ne je. Ali pa parkrat potegne in zaspi. Pa tudi po naročju sploh ni veliko v primerjavi z ostalimi. Sam se zamoti pa če je na postelji, v ležalniku, v vozičku. Opazuje in ga vse zanima. Drugače pa se ful redko joka. Tudi ponoči ne, ker ko se zbudi mu dam jesti in tako ne je zraka zaradi joka. In je zelo zadovoljen, jaz pa tudi. Ker mi res ni vseeno in mi je res hudo, če joka. On pa zgleda ve, da je brezzveze jokat, ker mu nič ne manjka.

Drugače pa sem zdaj pogruntala, da če že joka ima za različne stvari različen jok, tako da res ni problem pogruntat kej želi.user posted image user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 782
1.5.2010 21:35:28   
W.W.
Aja še glede oblačenja. Na morju, ko je bilo 25 + stopinj, je bil le v bodiju.

Včeraj je bil v bodiju in žabicah. Danes pa še jopčko, ko se je shladilo in začelo pihat.
Kapico imam le s sabo on jo dam gor, če piha.
V vozičku itak ne piha.

Ponoči pa je v bodiju in pajacku in pokrit s kovterčkom bolj tako tako.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 783
2.5.2010 16:01:17   
Anonimen
glede dude...še enkrat...nekateri nimajo nikakršnih težav pri odvajanju od dude. Meni so recimo kot otroku rekli le, da so jo smetarji odpeljali in je bilo to-to...nič cmeranja nič- pri bratu in sestri je bilo isto, pa smo bili vsi mahnjeni na dudo. Naš se lepo potolaži z njo in mi je super ker jo je sprejel...recimo nekateri bi pa radi skos na joški viseli (beri: se samo crkljali in ne jedli in to namesto dude), kar je pa veliko hujše. Greš nekam, si otrok zaželi crklanja in kaj, mu boš sredi trgovine dal zizo ven? Sicer pa kakor komu paše.

Spanje: naš me le včasih preseneti in spi od 11h do 5h, ampak to je zelo, zelo redko. Ne vem kaj ima to manijo, da se zbudi okoli 3h še nič lačen in mu dam dudo in zaspi do 4h in spet duda, pa potegne še do pol 5h no, potem je pa res lačen in je. Če bi končno skenslal tisto zbujanje ob 3h in 4h bi bilo super finouser posted image

(odgovor članu W.W.)
  Neposredna povezava do sporočila: 784
2.5.2010 16:28:28   
lakaya
čaw bejbe

NM pr men je tud Tara zvečer ful razdražljiva in velik joka, k drugač ne user posted image

Razdražljivost in jok zvečer moja je takrat res zoprna, k drugač je pravi cukerček, pa vem da nima krčev ( k vem kako krči zgledajo ) ampak je pač preutrujena od celega dneva, tko kt pr NM. Mi gre pa čist na živce, k je tašča pol zmeri pametna in pravi, da so krči, ja a res, jo pa daš na previalno, al pa mal drgač primeš al jo zamotiš pa kr čudežno nehajo al kaj user posted image user posted image JAO JAO, očitno ne more razumet, da ji pač ne paše bit zmeri v njenem naročju in to še kr v vodoravni legi...
A so vaši user posted image tud bolj jokavi zvečer????

Držanje user posted image Moja se noče več nosit vooravno, ampak že kr pokončno, najraje tako da je naslonjena s hrbtom name ( stara je dobrih 9 tednov) vodoravno ni več variante, kako jih ve kej nositeuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 785
2.5.2010 16:44:21   
Anonimen
lakaya: naš tamal se hoče pri še ne 7. tednih skos pokonci nosit. Izjema je le, da mu paše tudi da ga obrnem proti sebi in ga stisnem z glavo proti mojem srcu-tko se zelo pomiri (kot bi ga dojila). Včasih me kar preseneti kako trden je že in kako pokonci se hoče nositi.

Naš pa ima krčke in sicer bolj blage zaenkrat-upam da tako tudi ostane in ne bodo kaj hujši. Drekec ima delno zelen delno rumen, zvijat pa ga začne okoli 4h, 5h popoldne. Zdaj mu pred obrokom dajem kapljice proti krčem gorenjskih lekarn, ki so na bazi kumine, pa je s krčki boljše, samo po kumini je pa zaprt oz. trdo kaka in je spet celuser posted image , ker ga seveda to motiuser posted image . Gre moj jutri k homeopatinji v mengeš po granule proti krčem-baje da od nje ful ful pomagajo-bomo videli kako bo.

Obiski: zdej so začeli hodit tamalega gledat in je seveda ful po rokah in je potem ves razdražen in podnevi sploh ne spi v kosu npr. 3 ure kot je prej. Skos se nekej zbuja, jamra...a so vašiuser posted image po obiskih tud tkole razdraženi?

spanje podnevi: koliko časa kaj vašiuser posted image spijo podnevi. Naš je vedno bolj buden. Zjutraj ob 8h poje in potem malo zadrema in potem je dopoldne kar buden, v stolčku ali v lupinici v vozičku, malo drema pa se spet zbudi, pa spet zadrema...tako je do 11h, pol 12h ko spet je in potem zaspi za tri ure. Popoldne bolj ali manj spi (razen takrat ko je in se previja), od 6h, 7h pa je buden do 11h potem.

(odgovor članu lakaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 786
2.5.2010 16:49:02   
NM

IZVIRNO SPOROČILO: lakaya

Držanje user posted image Moja se noče več nosit vooravno, ampak že kr pokončno, najraje tako da je naslonjena s hrbtom name ( stara je dobrih 9 tednov) vodoravno ni več variante, kako jih ve kej nositeuser posted image

lakaya
- Tud Niki včasih sploh ne paše vodoravno, kriči kot zmešana, sploh ob jokavih minutah. Sicer vztrajam vodoravno, tud kupčke večkrat na kolenih. Nosim pa jo tudi na roki, da je s trebuščkom navzdol. Kadar pa je vse zaman, hoče bit pa na rami in začne takoj okrog gledat.

Morem pa rečt, da se pa dopoldne samo smeji, popoldne včasih zajamra, zvečer pa sem že rekla, da je razdražljiva - tistih 15 minut nič ne pomaga.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 787
2.5.2010 17:07:52   
Jessy
Tudi jaz se pridružujem klubu jokavih večernih dojenčkov. user posted image  Našega smo nehali tudi kopati zvečer, ker je skoraj živčnega fasal. user posted image Zdaj se kopamo zjutraj in je full zadovoljen.

Drgač pa naš še kar veliko spi. Ko se zbudi, je kakšno uro in pol buden, nato zaspi in se zbudi, ko je lačen. Lačen je pa čez dan nekje na 2 ali 3 ure.

Nosil bi se rad pokonci, a ga tako nosimo le takrat, ko nič drugega ne pomaga, da bi ga potolažili, kar je skoraj vsak večer. PA sem tudi jaz prepričana, da nima krčev, ker se nič ne zvija, nič z nogama ne krči skup, nič rdeč v glavo...

Se pa že ene tri dni kotali iz hrbta na oba boka. Najbolj aktiven je pod igralnim centrom. Včasih se mi zdi, da mu samo malo manjka, da bi se postavil na trebuh. Je pogruntal, da je luštno dvigovati noge in ko jih dvigne, se stisne  skup in se prevrne. Hehehe, je dober!

Duda je vsekakor razvada. S tem se strinjam. Ampak, jaz hočem to razvado, ker tudi ne mislim na vsakem ovinku joške ven dajat. Tudi nočem, da je tako močno odvisen od mene, da skoraj še na WC ne smeš brez njega. Ne vem, no...kolikor ljudi, toliko čudi, al kako že rečejo.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 788
2.5.2010 17:27:38   
W.W.
Mojga jest lahko brez skrbi pustim v varstvu 2-3 ure, ko je previt in nahranjen. Brez dude.

Še tele kapljice bi komentirala proti krčem in vas sprašujem kaj ve mislite. Pravijo, ne jest čokolade, potem je sladek mlek in jih zvija, pa tudi sladkorja naj bi se pri dojenčkih čim dalj časa izogibali. A vse te kapljice proti krčem so zelo sladke. Ali se vam to ne zdi nekako nasprotujoče?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 789
2.5.2010 17:36:26   
plamen
IZVIRNO SPOROČILO: W.W.

Mojga jest lahko brez skrbi pustim v varstvu 2-3 ure, ko je previt in nahranjen. Brez dude.

Še tele kapljice bi komentirala proti krčem in vas sprašujem kaj ve mislite. Pravijo, ne jest čokolade, potem je sladek mlek in jih zvija, pa tudi sladkorja naj bi se pri dojenčkih čim dalj časa izogibali. A vse te kapljice proti krčem so zelo sladke. Ali se vam to ne zdi nekako nasprotujoče?

Jaz pojem tolk cukra k še nikoli v življenju. Sploh se ne morem upret, imam pa tudi obdobja ko sem skooooooooz lačna. Jem pa za zajtrk največkrat nutelo, pa par piškotov čez dan, grem na tortico, sladoled. Naš mali noma nobenih krčev zaradi tega. Jem pa seveda tudi zelenjavo, sadje,... raznovrstno,..

Dudico pa imamo, pa jo velikokrat kar ven vrže in ni neke panike.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 790
2.5.2010 18:50:10   
Anonimen
kaj pa naj bi dajal proti krčem če ne kapljic? Pač pomagajo in ne vidim smisla da mu jih nebi dajala če pomagajo-a nej ga kar jokat pustim in v bolečinah, samo da ne bo cukra dobil?

(odgovor članu plamen)
  Neposredna povezava do sporočila: 791
2.5.2010 18:57:20   
W.W.
Sej jest tud jem sladko, se tud ne morm upret. Samo pravm da je nasprotujoče si.

Ja glede kapljic pa jest ne bi dala teh sladkih, jaz imam homeopatske, oz. zdaj ne več, jih je zmanjkalo in niti niso več potrebne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 792
2.5.2010 22:57:21   
lakaya
Nosečka 24 glede spanja podnevi. Moja spi kakor kdaj, če smo veliko zunaj v vozičko, potem veliko prespi, me pa kar skrbi zdaj ko je napovedan dež in ne bova mogle nikamor it, če bo sploh kaj zaspala user posted image user posted image ker čez dan spi izključno v vozičko ali pa v lupinici, če gremo z avtom, v pojstlci se dere k zmešana čez dan, pa čeprav ponoči pa ni problema

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 793
3.5.2010 7:33:23   
soni
Dežni pozdravček tudi od nas.

Duda- mi jo imamo, vendar jo velikokrat sama ne sprejme ali pa jo pocuza nekajkrat in nato vrže ven.
Tudi starejša dva sta jo imela, pa sta se jo odvadila tako, da jima jo je Božiček vzel in namesto nje prinesel darilo. user posted image  Potem pa ni bilo težav. Tako, da bom podobno tudi prakticirala tudi sedaj.

Spanje- naša spi kar dobro. Največkrat ponoči od 22 do 4-5. Podnevi pa spi v košku ali pa v vozičku, če smo zunaj. Budna je pa največkrat le bolj popoldan.

Oblačenje- je tudi zame velika uganka, pa je to že tretji otrok, vendar rojena v čisto drugem letnem času.
Sedaj jo oblačim: kratek bodi, majčko z dolgimi rokavi, hlačke in nogavice za noter.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 794
3.5.2010 8:48:48   
rožca26
Hm ... vidim, da sem vam dala kar nekaj kostk za glodat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

glede tega pa ... bi lahko rekla no comment - pa ne bom. Ker kar si napisala lucika, bi marsikatera lahko rekla, da tiste, ki pa ne delamo tako kot ti in še nekatere, da maltretiramo otroka user posted image  Če si takega mnenja, prov, sam je tvoje mnenje napačno. Mojima sončkoma se prov dobr godi, oba sta zelo zadovoljna in se res ne kregata nad redom. Aja, pa Vid je imel dudiko iz čisto drugih razlogov kot marsikateri misli - ni je imel zaradi utišanja otroka, čeprav smo mu jo največkrat takrat dajali. Ker je bil naš prvi sonček nedonošen, jo je moral imeti - zaradi razvijanja sesalnega refleksa. Marsikatera, ki je striktno proti dudi, ne pomisli, da lahko s pomočjo dude razvijaš tudi sesalni refleks. Aja, pa slab sesalni refleks majo lahko tudi donošeni otroci. Torej glejte tudi iz tega vidika. Kar se pa tiče odvajanja dude ... milijonkrat lažje je otroka odvaditi od dude kot pa od palčka. Kar seveda ne pomeni, da pravim, da tisti otroci, ki nimajo dude, vsi cuzajo palček.
Pa še to - Vid ima dudo samo za spanje, ker se tako sam najhitreje umiri. Čez dan je nimamo, ker je ne potrebuje. Še sam po spanju takoj dudo odvrže, tak da mislim, da ne bo problema. No, vsaj upam. Do takrat pa se s tem ne bomo obremenjevali user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 795
3.5.2010 8:52:50   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: lakaya

čez dan spi izključno v vozičko ali pa v lupinici, če gremo z avtom, v pojstlci se dere k zmešana čez dan, pa čeprav ponoči pa ni problema

hm, kaj pa če bi potem malena spala kr v košari čez dan? Ali pa morda na kavču. Mogoče se je odločila, da je posteljica le za nočno spanje user posted image

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 796
3.5.2010 9:09:15   
rožca26
No, tako. Zdej sem vam dala še malo kostk za glodat, da boste mele o čem pisat vse do takrat, ko se vam spet oglasim.
Pri nas je stanje nespremenjeno - nič posebnega. Malena spi celo noč, tudi Vid je začel ful dolg spat user posted image , tak da se prav spočita zbudim user posted image  Zdej moram sam še kej časa zase najti, pa bo vse popolno user posted image  - ah ja, sanja svinja o koruzi user posted image

Imam pa vpr. za tiste mamice, ki ste že dale skoz privajanje na kahlico: Kako ste začele? Ali so se vam otroci kaj upirali? Kdaj ste začele?
Me zanima, ker naš se noče na kahlo vsest pa če mu plačaš user posted image  Pa ga pač pustim pri miru. Sam se bojim, da bo za vedno ostal v plenici user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 797
3.5.2010 9:44:56   
Jessy
Dobro jutro!

Rožca, definiraj, kaj pomeni spati celo noč. user posted image  Ne, resno. Ko smo enkrat o tem razpredale, je za nekatere pomenila cela noč to, da se je sicer otrok ene parkrat ponoči zbudil, a samo za hranjenje. To je meni Neja tudi počela, pa nisem upala reči, da je spala celo noč, ker zame je cela noč takrat, ko se prav nič ne zbudi za nobeno stvar. Daj, pa še v urah napiši, ker zame cela noč tudi to ni, da zaspi ob 9h in se zbudi ob 5h, ker to je zame še sredi noči. Mora spat vsaj do 7h, da je cela noč. user posted image  Taki so moji kriteriji. user posted image

Kahlica: Neja ni hotela sedeti na kahlici, pa če ji plačaš. user posted image  Tako smo jo začeli posajat direkt na školjko. Kupili smo ji pručko, da je lahko gor stopila in smo jo držali, da ni padla v školjko. Smo kupili dva nastavka za na školjko, pa se nam je na obeh priščipnila in smo ju samo stran dali. Stara pa je bila 2 leti in 2 meseca. Je pa res, da se je popolnoma sama odločila, da ne bo več imela plenice, ker ji je bilo nerodno, saj ji je plenička počila ravno takrat, ko jo je pestvovala moževa sestra. Tisti večer je priletela dol k meni in rekla, da naj jih dam pleničko dol, da je ne bo več imela. Je bilo pa vseeno kar nekaj lužic za pobrisat, preden ji je ratalo do časa prileteti na WC.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 798
3.5.2010 10:27:14   
Jassika
Dober deževen dan user posted image
Malo reporta še od mene.
Torej, duda-mi jo imamo in kot si rekla rožca, tudi mi smo jo začeli uporabljati že v P, zato ker mali ni imel sesalnega refleksa (pa ni nedonošen) ampak je ne rabi skoz v ustih imeti - samo včasih čez dan ko ga dajejo krčki, pa še takrat jo meče in ven in potem spet hoče. No in naučil se je sasti, da se sploh lahko dojiva.
Spanje- mamo srečo da ima mali krčke čez dan in ne ponoči (pa še ti niso nekaj extra hudi bi rekla). Spi pa nekje od 20-22 pa do 4-7, čisto odvisno. Ampak jaz to smatram, da se naspim in da mali spi celo noč user posted image
Kar se tiče reda in discipline ne vem, če pri starosti 2 meseca mali že lahko izsiljujejo.... ne bi rekla, prej nekaj sporočajo. Ja in tudi sama sem mnenja, da se včasih otroka pusti malo pojokcat, pa ne da bi ga pustil da se clo noč dere. Ne vem, zvečer se naš dostikrat umiri po kakem 5 minutnem jokcanju, pa mislim da je to preprosto zato, ker je utrujen in to tako sporoči, ker potem zaspi kot top. Sem pa absoultno za to, da ko bo malo večji da red MORA BITI.
Pa da se še malo považnam..... vztrajanje pri dojenju se res izplača. Res je, da je mali bil na zizi skoraj non stop in da šele zdaj počasi loviva ritem, ampak sedaj mu dodajam samo še 2-3x na dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image In ne morem verjeti, da se je res mleko začelo bolj delati, ko sem se odločila, da spijem pol piva na dan. Ker vse ostalo za povečanje mleka sem že sprobala, edino tega ne, ker piva ne maram user posted image Ampak se pomatram zamešat z oro in user posted image user posted image user posted image jupi, mleka je več. Sem mislila, da tisti ki to trdijo, da kar nekaj prbijajo, ampak vidim, da pri meni res deluje (no, al pa je psihauser posted image ). Tko da hvala tisti, ki me je s pisanjem spodbudila, da res deluje (res ne vem katera je bila).
Drugače pa še eno vprašanje....., kaj za vraga je mojemu malemu, da ima sedaj, pri 9 tednih polno mozoljčkov po obrazu? Prej je imel tako lepo kožo, brez napakice. Res je, da počasi uvajam vso hrano, ampak na nič ne morem pokazat da je tisto kar mu mozolje povzroča. Mislim, da alergija ni, ker mozolji nimajo bele sredice oz. rumene, nič ven ne teče, čez nekaj časa sami izginejo, ampak med tem se jih naredi nova armada. Ima jih pa samo po obrazu, nikjer drugje user posted image Ima kdo kako idejo kaj za naredit oz. kaj sploh to je (ker čiščenje kože od hormonov naj bi bilo na začetku a ne?). zaenkrat jih čistim samo z vodo in upam, da ne bo postalo huje. Je mogoče možno, da je to od mojega mleka? Sem probala, da malo izključim mlečne izdelke iz menija, pa ni bilo nič bolje, tko da....
Drugače pa vse OK, maximalno uživamo in letamo naokoli.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 799
3.5.2010 10:32:35   
lucika
rožica, seveda lahko komentiraš:)

saj sploh ne vem, če se gre za isto temo zdaj? jaz nisem o nobenih dudah pisala in tudi moj jo ima. jo vzame le, ko je čisto na koncu da zaspi, drugače pa ne.

jaz sem pisala o joku pred spanjem, naj se derejo, saj se morajo naučit kaj je red in podobno... no, tu sem proti. pa če ste vse ostale za ali ne. še vedno mi je jok tako malega dojenčka neka njegova potreba, ki jo mora zadovoljiti in ne zajbavanje staršev v glavo. in to, da se prepričate, da so dva tedna stari otroci lahko razvajeni in jim je treba to iz glave zbijat...se mi resnično zdi maltretiranje ali pa lastna lenoba.

nisem popolna, delam napake, a par zadev sem se naučila in jih pač zagovarjam.

in rožca, a si prebrala knjigo, ki sem jo omenila? če si jo, je totalno napačna? meni se res ne zdi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.