Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Gina, vidiš, jz pa kljub naši ustavni pravici, da ima vsak pravico do izražanja svojega mnenja, nisem te sorte, da bi kar delila mnenja med ljudi. Če me vprašajo po njem OK, če ne pa ne. Ne vem, zakaj pa ti, Gina, meniš, da ljudje morajo slišat tvoje mnenje (izvsemši RR forum na katerem tvoja mnenja prav rada berem)? Zato ker smatram, da je ljudem fajn se družit, poslušat en drugega in širit svoje znanje in potenciale, pa ker v tem ne vidim prav nobene škode, kakšna bi le lahko bila, razen da potem kdo prodaja moje ideje naprej , za kar me pa tudi ne skrbi. Če ne predebatiraš v vseh smereh vsega, potem vsega tudi ne spoznaš. Še manj si sposoben potem sprejemat vse sorte. Če pa sklepaš, da morajo biti drugi tiho, posledično sam sebe kaznuješ, saj nisi spoben včasih prenesti, ko ti nekaj rečejo, s čimer se ne strinjaš. Hočem reči, izognit se ne moreš ljudem in njihovim glasnim razmišljanjem. NIkdar in pod nobenim pogojem. A ni potem boljše, da kaj dobrega iz vsega skup potegneš? Prva dobra stvar je, da se naučiš razlikovat, kaj je pomembno in kaj ni, ter nisi tempirana bomba, ki ob skoraj vsakem nestrinjanju doživlja notranje boje s samim sabo, hkrati se naučiš da je tvoje nestrinjanje lahko čisto mirno in ok in fajn in brez občutkov krivde, kot drugo se pa naučiš ogromno reči - tako na področju znanja (širiš obzorja), kot na področju občečloveških odnosov. Torej je deljenje mnenj lahko samo nekaj pozitivnega, zakaj bi se temu odpovedala? Zaradi kopleksov od nekoga? Pa še to, zakaj povem svoje mnenje, ker resnično ne vidim enega samega razloga, zakaj ga ne bi, razen tistega nezdravega, da mi bo kdo zameril ali se počutil ogroženega, če mu povem kar mislim. Za to pa nima vzroka. Resnično ga nima. Razen če si dela dodatne sklepe iz tega, kar rečem. Samo to je pa spet njegov problem, ki ga bo slej ko prej moral rešit, če bo hotel kolikor toliko normalno živet. Če pa si recimo take sorte, da ne maraš poslušat nobenih mnenj, potem imaš še vedno možnost, da ti gre čez eno uho notri in čez drugo s svetlobno hitrostjo ven. Ali da zapreš internetno stran. Čist simpl. Jezit se zaradi lajfa - ker to, da smo ljudje družabni in delimo mnenja je lajf - je pa malo brez smisla. Vsaj jaz to tako vidim.
|