Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: Gina Življenje je sestavljeno tudi iz socialnih odnosov. To pomeni, da se včasih tudi kaj pogovarjamo med sabo. Če ona pove svoje mnenje, to NI vtikovanje vate. To je samo njeno mnenje. Dokler nekdo reče "zakaj pa pasiraš in ne daješ kar v koščkih" je zame vtikanje oz. vsiljevanje neke svoje metode, če pa rečeš, "jaz pa nisem pasirala, ampak sem dajala koščke, pri 6. mesecih pa že segedin" je pa zame MNENJE. Sicer pa, Slovenci taki smo, raje pometamo pred tujim kot pa pred lastnim pragom. Oh, daj no ... poleg tega, da človek ne ve, kaj lahko govori, mora zdaj paziti še na to, kako naj govori (pa da ne bo dileme, govorimo o vsakdanjih pogovorih, ne o zagovoru doktorske dizertacije ali o govoru na svetovnem simpoziju o globalnem segrevanju), o vsakdanjem pogovoru!!! Res je najbolje, da smo kar tiho Jaz ne rabim okoli sebe ljudi, ki mi bodo nonstop nekaj solili pamet in dajali komentarje pa čeprav jih zanje nisem prosila. K sreči imam okoli sebe ljudi, s katerimi se imamo za pogovarjat milijon drugih stvari ne pa tega, kakšne ploščice ima nekdo, kako ima opremljen balkon in kakšno hrano daje svojim otrokom. Vsak pač dela po svoje, tako kot sam misli, da je zanj najboljše, najlepše. Meni se v te stvari drugih ne da vtikat in tudi zakaj bi se, kaj imam od tega? In seveda posledično tudi ne želim, da se kdo drug v moje. Jaz sem si življenje, stanovanje, balkon avto itd. uredila tako, kot meni paše in ostali verjamem da tudi. Če pa kdaj želim mnenje ali nasvet, pa vprašam in takrat ne bom nikoli rekla, da se nekdo vtika, pametuje ali mi kar koli vsiljuje pa četudi je mnenje daleč od tistega kar bi si potihem želela slišat.
|