Gina
|
Ampak TT (ali kdo drug od vas), razloži mi no, ker mi v resnici ni jasno (opažam pa, da mnogo ljudi to tako jemlje kot ti in vsi, ki so danes kimali, kako je to grozno zraven), zakaj hudiča te sploh lahko zmoti, če nekdo pove mnenje o nečem, ki je po nesreči drugačno od tvojega? Jaz recimo povem svoje mnenje, vedno povem in povsod povem - ne glede na to, kaj si kdo misli - in ti bom še povedala zakaj povem, ker mi je tudi obratno vseeno, če nekdo pove svoje mnenje, mene to nikdar ne boli, ne prizadane, saj je samo mnenje, kako me če prizadet?? Še vesela sem, ker spoznavam različne poglede na svet, to mi daje neko širino v življenju, drugače gledam reči. Vedno ko mi nekdo pove mnenje se vprašam, ali je kaj smisla v tem ali ne. Če ga je, sem vesela, da sem nekaj novega spoznala in priznam,d a sem prej drugače razmišljala, če pa se z nečim ne strinjam, se pa pač ne strinjam in v tem ne vidim nič, ampak nič slabega. Seveda obstajajo primeri resničnega vtikanja v človeka, pa hujskanja in grdih reči, ampak v teh primerih spet ni težava, ker on tako misli ali nekaj pove, ampak ker izvaja druge vrste pritiskov nate zaradi tvojega mnenja ali delovanja. Recimo da tašči ni všeč nekaj, potem pa ker se z njo ne strinjaš ona s tabo cel mesec ne govori ali se ti maščuje na nek drug način. To je mal zoprna stvar, ki jo moraš na druge načine reševat, to ni samo mnenje. Če pa nekdo samo reče, da zakaj hrano tlačiš, je pa to samo mnenje. NIč več in nič manj. Zato me resnično zanima, zakaj vas to sploh lahko prizadane - a maste mnenje o sebi, da ne smete drugače mislit in delat, da je to narobe, ali maste mnenje, da drug ne sme drugače razmišljat? Resnično ne razumem, kaj vas pri tem tako strašno vznemiri? Prosim, razložite mi, z mnogimi takimi ljudmi živim, ki enako reagirajo kot ve in mi pod soncem ni jasno, kaj je v njih, kar jim preprečuje dopuščat ljudem svobodo mišljenja in ga na glas povedat, ne da bi jih zraven prizadelo? Kaj vas pri tem sploh prizadane? A si zraven mislite, da vam je povedala, da ste slaba mama, ker ste pretlačile hrano al kaj? To je bil vaš dodatek k zadevi, ki ga jaz, če bi vam to rekla (kar vam ne bi, ker sem tlačila hrano pri 5. mesecih), zihr ne bi mislila! A si delate dodatke h komentarjem v svojih glavah? Ne razumem.
|