|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
22.12.2010 11:08:17   
trsica
MV ni nujno, da ti gledajo vaginalno. Meni je včeraj hotel pogledat preko trebuha. A žal potem ni mogel, ker je punčka tolk blizu izhoda, da je prekrivala pogled. user posted image Poglej, če imaš kje zapisano cervix in mere zraven. Mere se pa gibljejo do cca. 5 cm (no, saj to že veš).user posted image

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 951
22.12.2010 11:35:24   
lil_
upanje sej men je po eni strani tut cudno, ker mi je moja G rekla, da bova pogledale, sam sm pol nehala hodt k njej ampak samo v ambulanto za patolosko nosecnost. no tukej mi vaginalnega pregleda se niso delal, tko da sm predvidevala da tut niso merl MV. kar se tice kriticnosti...najbrz sm, ce me v ambulanti vodjo ze od 7 tedna in ce mi nebi grozil prezgodnji porod pol tut nebi sli po injekcije za pljucka. tko da jst vsega tega res ne razumem. ampak se vedno mislim, da ze vejo kaj delajo. jst pa sm itak vsakega novega tedna zelo veselauser posted image

ce pa je tko, da ti ga lahko pogleda prek trebuha, pol pa so mi mogoce kdaj gauser posted image kje pa nej bi to pisal?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 952
22.12.2010 15:57:44   
upanje81
Joj, da ne bomo kaj odkrile novega pri tem MVuser posted image .
Trsica lahko da se motim,  pišem sam iz izkušenj, preko trebuha res ne vem kako bi ti izmeril dolžino, možno da lahko vidi koliko je otrok blizu MV, drugo pa ne vem. Vaginalno prav označi od točke do točke, na odtip pa ali je zmehčan, odprt, zaprt.... Se pa pri  meni kar namatra, da izmeri, tako da če bi se dalo to izmerit zunanje, me verjetno s tem nebi matral, ker mi vedno naredi oba uz. Jaz imam že kar nekaj slikic iz vaginalnega uz, kjer je razvidna dolžina mv in glavica enega dvojčka, ki natiska na MV, ja pa v materinsko vpiše koliko je dolg cervix. Naj bi pa bilo merjenje MV kot redni pregled na vrsti v 24 tednu. Če bi blo pri meni takrat ok mi ne bi tolikokrat merili.

lil_ nisem mislila, da ti nimaš rizične nosečnosti, se ti oravičujem če je bilo tako razumljeno.  Hotla sem sam rečt, da verjetno nisi rizična glede MV, če te je v 24 tednu pogledala. No zdaj si napisala, da te tudi takrat ni, kar je res čudno.
Da te pa v porodnišnici ne gledajo sploh pa zdaj, ko si že v teh tednih me pa po pravici povedano nič ne čudi. Ker je tud men na pregledu ta teden pa sem za tabo po tednih reku, da mv sploh ne bo več gledal, pa sem rizična ravno zaradi tega. 
Češ, da so naredil vse (injekcije) in ni nič narobe če se rodijo. Pa sem rekla, no verjetno je vseeno  bolje, da še nekaj tednov zdržimo, pa je reku: zakaj? Sem bla kar brez besed, ker men se zdi 30 teden čist prehitro, sploh če se da kako pomagat, da vsaj kak dan,  teden dalj zdržimo.
Kot sem že včeraj napisala imajo ti gin v porodnišnici čist drugačen pogled na prezgodaj rojene otroke, se jim pač ne zdi to nič takega. Očitno zato, ker imajo velik izkušenj in so rezultati statistično gledano dobri. In nič ne rečem so strokovnjaki in jim moramo zaupat. Oni gledajo na nas kot na številke in ne na mame, ki bodo presedele dneve pred inkubatorjem, se bale za otročke in jih še nekaj časa ne bodo mogle vzet v naročje. Ambulantni gin., pa gledajo na to drugače, vsaj moj. Moj recimo zlo navija in me vzpodbuja, da zdržim do 34. tedna. Ko povem kaj je blo v porodnišnici včasih kar z glavo zamaje. Pol pa vedi, kaj je prav in kaj ne.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 953
22.12.2010 20:55:22   
trsica
Joj, da ne bomo kaj odkrile novega pri tem MVuser posted image .
Trsica lahko da se motim, pišem sam iz izkušenj, preko trebuha res ne vem kako bi ti izmeril dolžino, možno da lahko vidi koliko je otrok blizu MV, drugo pa ne vem. Vaginalno prav označi od točke do točke, na odtip pa ali je zmehčan, odprt, zaprt.... Se pa pri meni kar namatra, da izmeri, tako da če bi se dalo to izmerit zunanje, me verjetno s tem nebi matral, ker mi vedno naredi oba uz. Jaz imam že kar nekaj slikic iz vaginalnega uz, kjer je razvidna dolžina mv in glavica enega dvojčka, ki natiska na MV, ja pa v materinsko vpiše koliko je dolg cervix. Naj bi pa bilo merjenje MV kot redni pregled na vrsti v 24 tednu. Če bi blo pri meni takrat ok mi ne bi tolikokrat merili.

user posted image hehe, itak bomo vse diplomirale iz tega. leta 2004 smo bili zgleda še v kameni dobi, ker meni takrat ni noben nič meril ali me psihiral (no, ok, nosila sem samo enega, pa vseeno).user posted image v glavnem, meni je včeraj hotel izmerit preko trebuha, pa ni šlo. eh, upam, da bo kmalu konec vsega, čwprav vem, da moram zdržat še vsaj en mesec. user posted image

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 954
23.12.2010 11:18:47   
lil_
upanje ne sej sem razumela, kaj si zelela povedati, sam mi je situacija smesna. v ambulanti za patolosko me vodjo od 7 tedna dalje, da bi mi pa kdo kdaj MV pogledu...ne zakaj user posted image tko da je res mozno, tko kot si ti napisala in kot sm jst napisala ze par postov visje, da nisem rizicna zarad MV. sam nevem zakaj pol sploh sem. ja zarad tezav s scitnico...sam kaj to pomen? da scitnica povzroca prezgodnji porod? najbrz. poslal so me v porodnisnico, in zdej hodim sm, zakaj mi pa niso nc rekluser posted image

men se tut zdi vsak teden dobrodosel, ne pa da ti recejo zakaj bi se mal zdrzal user posted image so res pravi pajaci. ja velikrat dobis obcutek, da majo zelo surov odnos. ja dejansko smo v P tko k peljes avto k mehanikuuser posted image
ja jst se lih sedenja pred inkubatorjem bojim, k mas otrocka tok blizu, in hkrati tko dalec. jst bi ju rada stisnla h sep, ne pa ju opazovala skozi steklouser posted image

trsica ne sekiraj se...zgleda smo v lj se vedno v kameni dobi, ker men tut nihce nicesar ni zmeruuser posted image tko da ste kr napredni.
ja jst se tut tolazm, da bom zdrzala se kr neki casa, ceprov me je vcerej vse tako tiscalo in trebuh mi je otrdeval na vsakih 10 min, sm ze misnla, da s ebom mogla jit mal pokazat, pa je pol na sreco vse minil. tko da bo danasnji dan namenjen samo polezavanju user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 955
23.12.2010 12:39:26   
upanje81
Ah punce nimamo druge, kot  da pozitivno razmišljamo in zdržimo čimdlje ne glede na mnenje dr.
lil_ jaz sem bla do 24. tedna čist ok., dokler ni videl krajšanje mv,  v pataloško sem šla prvič v 27 tednu, nosim pa dvojajčne.
Kaj težave s ščitnico pomenijo glede rizičnosti ne vem, se mi pa zdi, da tiste ki nosijo enojajčne še bolj spremljajo oz. jih takoj pošljejo v pataloško amb., lahko da ne vseh ampak jih kar velik poznam.
Glede otrdevanja, jaz ko se malo pohvalim, da je bolje imam čez par dni pestro. Se mi je že 2x zgodilo, da celo noč nisem spala tako mi je otrdeval. Pijem 3x na dan magnesol in buscopan pa se še dogaja. Baje je dobro, da v tem primeru tudi veliko piješ, jaz se kar naprej nacejam user posted image . Sem pa zadnjič v porodnišnici vprašala kako je s tem, pa je rekel, da če ne boli ni hudega, da je to normalno, ker maternica trenira za porod, pri dveh pa se to še prej začne.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 956
23.12.2010 13:40:15   
lil_
mene so poslal v patolosko iz poliklinike, k sm bla na pregledu za scitnico...vedla sm ze da sm noseca, ne pa da mamo dvojcke. tko da me sploh niso poslal zarad dvojckov. sej pravm, da nevem kje je fora user posted image pol pa se enojajcni dvojcki, tko da zdej hodm kr skos tja.

ma jst nc teh dodatkov ne jemlem, spijem pa kar nekaj. ja sej lih zato me je mal skrbel, k me je kr bolel. sam sej ce bi blo pogosteje, bi se sla pokazat, ker je pa pol minil, pa nisem zganjala panike.

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 957
23.12.2010 22:41:35   
lil_
petrap se ze dolgo nisi oglasila, pa me zanima kako je z vasimi kosarami za TFK vozicek. jaz sem danes klicala, ker je bilo receno, da pride vozicek okrog 20. decembra in so rekli da vozicek majo ze, pri kosarah pa je prislo do pomote in nej bi prisle sredi februarja??? pol sm tok casa tezila, da je stric reku, da k bo treba da nam bojo posodil svoje, dokler ne dobimo nasih v zeleni barvi...sm razocarana cist. pa sm misnla da bo do konca decembra to urejeno user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 958
23.12.2010 22:48:01   
Elizabeth
Če katero mogoče zanima, prodajamo voziček za dvojčke znamke baby walt cena 70 € (zraven pa podarimo športni voziček znamke pikolo) več si lahko pogledate na naslednji strani http://www.bolha.com/baby-welt-vozicki/vozicek-za-dvojcke-oglas1272804276 kontaktna številka je tudi tam.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 959
24.12.2010 19:14:35   
trsica
Želim vam vesel in srečen Božič in da zdržimo čim dlje s čim manj težavami. user posted image

(odgovor članu Elizabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 960
25.12.2010 5:31:30   
petrap
lil_nas niso nič klicali glede košar, bom pa zdaj k si mi ti tole povedala zagotovo klicala v ponedeljek...če na ponudbi piše, da bo predvidena dobava 20.12. potem naj se tega kar lepo držijo...že tako niso poceni, tako da bi človek pričakoval vsaj kakovostno storitev...jaz vem, da jim bom tud zatežila...no sem že kar jezna, čeprav ne vem kaj nam bo rekel, ampak če je prišlo do pomote pri košarah pri vas, je najbrž isto tudi pri nas...user posted image

otrdevanje - meni je prej veliko bolj pogosto otrdeval trebuh kot zadnje čase...je pa res, da tud jaz pijem magnezij in očitno kar pomaga...me pa zato toliko bolj boli sramna kost, sploh če sem preveč pokonci..očitno mi že vse dol tišči...smo pa danes 33t 2/7, tako da najbrž ni nič čudnega user posted image

kako je uspela božična večerja? pri nas je blo super, sam kaj k ne morem tolk pojest kokr bi rade moje oči user posted image user posted image user posted image , sem rekla da morjo pecivo shranit še zame, tako da bom danes cel dan jedla samo to user posted image

lepe praznike vsem, pa da bi še ene par tednou zdržali v troje user posted image

LIJA - 28.01.2009 (3860g, 53cm)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 961
25.12.2010 11:35:52   
HoneybeeMaja
Ola punce!

Z naše stran žal malo manj vzpodbudne novičke...Jaz sem že cel teden v porodnišnici,na zadnjem pregledu nam je CTG beležil popadke,ki trajajo že cel teden,jaz jih niti malo ne čutim,neverjetno,ampak res.MV je na srečo še zaprt in dolg 2,8cm,dobili smo injekcije za pljučka,sicer sta user posted image user posted image dobro,še vedno prevelika,eden ima več drugi manj plodovnice.Jaz na veliko otekam,roke,noge,tudi obraz,ampak to je še najmanj pri vsem skupaj.
Zdaj so me pustili domov za vikend,v ponedeljek se vračamo v porodnišnico,res upam in si želim da bomo zdržali vsaj še malo,v ponedeljek je namreč 33.teden.

Vam pa želim čudovite praznike,pazite nase,počivajte,pa držite pesti za nas 3!

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 962
25.12.2010 13:51:11   
upanje81
Tudi jaz vam želim vesel božič, preživite ga v krogu svojih najdražjih in zdržimo 3v1 čimdlje.

Večerja pri nas uspela, čeprav sem šla že ob 21:30 v posteljo, nisem mogla več. Sem pa zlo slabo spala, nikakor mi ni pašalo. Smo imel tudi kar nekaj obiskov včeraj ,tako da sem bla očitno preveč pokonci, pa najedla sem se tud kar precej.
A se kateri dogaja, da se ji občasno pobliskava pred očmi, kot bi letele iskrice? Pa glede izcedka me zanima, ga imam zdaj že nekaj časa občasno. Danes pa ga je blo kar precej, take rumenkaste barve, gost, a to kaj pomeni. Saj verjetno ni to že luščenje čepa?
Otročka sta zelo živahna sploh eden oz. na levi strani zlo čutim, kot da zlo malo spi/spita.
honeybee držim pesti, da še malo vzdržite.

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 963
25.12.2010 14:42:08   
trsica
A se kateri dogaja, da se ji občasno pobliskava pred očmi, kot bi letele iskrice?

Ja, to se meni dogaja zadnja dva dni. user posted image  Upam, da je "samo" zaradi dehidracije. Ker sem ravno zadnjič brala, da je to lahko tudi znak za preeklampsijo (skupaj z ostalimi znaki seveda). user posted image

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 964
25.12.2010 14:44:08   
trsica
HBMaja, želim ti, da se vse dobro izteče. Kako boš šele zdaj v 33. tednu? Kaj nisi ti kak teden pred mano?user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 965
25.12.2010 16:33:38   
hijenca
Dan dan

Najprej vsem želim lepe praznike.

Pregled v LJ opravila, ugotovitev, da smo zelo primerni za lasersko operacijo v Londonu in to sredo že potujemo, v četrtek sem že naročena in če bo vse po sreči, bom na silvestrovo popoldan že doma.

Tako da punce spomnite se kaj na mene v četrtek in mi držite pesti, da se bo vse dobro izteklo.

Uživajte še naprej.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 966
25.12.2010 20:47:12   
petrap
hijenca - bom mislila nate...pa velik sreče...

HBMaja - v ponedeljek naj bi bil že tvoj 34.teden, ker meni piše, da sem 33t pa 2 dni, pa sem malo za tabo...

men se za enkrat nič ne bliska pred očmi, me pa od včeraj naprej občasno srbi trebuh...za enkrat nimam še nobene strije, sam očitno so na pohodu, tako da pridno mažem...se pa tud jaz že zadnja dva dni kar bolj slabo počutim in se trudim počivat več kot sem do sedaj...res bi rada bila v enem kosu vsaj še do pregleda 5.1. oziroma če se le da do 36.tedna user posted image

evo grem nazaj ležat, lep večer vsem...

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 967
26.12.2010 9:56:05   
upanje81
hijenica, želim ti, da se vse dobro izteče, v sredo bomo pa držali pesti in mislili na vas.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 968
26.12.2010 11:08:15   
petrap
lil_sam da ti sporočim, nas košare čakajo v skladišču in jih lahko kadar koli prevzamemo, samo prej moramo sporočiti, da jih prinesejo v salon...tako da se mi ni treba nič jezit...se bomo pa po moje enkrat drug teden opravili proti lj...odvisno do kdaj bo mož delal...user posted image user posted image user posted image

no tako da imamo v bistvu vse..danes bo mož končno sestavil še posteljico, pa dekorativno nalepko morva še gor dat...potem pa bo...

aja sem si pa tud že v grobem pripravila torbo, ker me zadnje dni vse tako matra, ščiplje in tišči dol...

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 969
26.12.2010 12:08:31   
lil_
petrap super za kosare. jst sm se vedno jezna zarad nasih. sm res misnla, d abomo mel hmal vse prpravlen, no pa zgleda ne bo tako.
postlice pri nas ze cakajo, ceprov sta jogija in odeji se vedno zaviti v polivinil. tko da k bo slo zares, jih bo moj samo obleku v posteljnino.
joj zadne dni sm tut jst cist boga. mam 3.1. pregled in mi je mami rekla, nej torbo kr sabo nesem. ceprov jst pravm, da se ne bo nic. mi pa zatekajo noge, obraz, po obrazu se mi je naredu rdec flek...ma ni nek izpuscaj, ampak je samo rdeca lisa. ce stojim me vse tisci, ce sedim s emorm prov nastimat, da sploh lahko sedim, tko da groza.

hijenca seveda bomo drzale pesti, sm vesela, da ste prsli tako hitro na vrsto, ker pri nas, te kdaj kr vlacjo od enga do druzga dokler ni velikokrat ze prepozno. tko da upam, da se iztece najbols.

joj se ena dvojna februarka ze v porodnisnici. zgleda bomo pocasi res na vrsti. upamo, da se malo pocakateuser posted image in da se malo zdrzis 3v1 user posted image

lepo bodite in zdrzite cim dlje, grem jst mal polezavat user posted image

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 970
27.12.2010 12:41:34   
anchika
Pozdravljene
Sem  točno na polovici in še vedno nevem al čutim  otročička al ne. Zdi se mi da levega čutim  desnega pa ne. Kdaj ste ve začutile brcike. Me  prou mal skrbi.
No zdaj sem za levega prepričana da ga čutim, vendar zelo malokrat. Ali ves čas spita bosta tudi pole spala ko bosta zunej-hhaa-ha ha

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 971
27.12.2010 12:50:03   
medicinka28
Hijenca VSO SREČO!!!!!!

Ostalim pa lepe praznike še naprej,...

SARA:31.05.2003
TJAŠA:30.08.2004
NASTJA:3.12.2010
ŽANA:3.12.2010

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 972
27.12.2010 15:37:42   
lil_
anchika k sm bla jst na polovici sm cutila samo k sta se km zrinla, ne pa gibov al pa brcik, sploh pa ne kater je kater. pa tut to je se tok hmal, da ni nujno, da je desni vedno desni in levi, levi, ker so lahko se izmenjujeta. lahko pa sta postavljena v tako pozo, da te oba brcata v isto smer. drugac pa jst cutm desnega bolje kot levega...v splosnem. kdaj se pa levi bolj ozivi in brca na polno, desni pa med tem najbrz spi, ker ni nobenega giba od njega. tko da ce je na UZ in pregledih vedno vse vredu, jst mislim, da ni nic narobe. jst sm prisla na pregled samo z desno stranjo trebuhauser posted image no na desni sem imela veliko bunko, na levi pa skoraj nic...se je G ze bala, da je tako velika razlika v velikosti/tezi. pa samo na UZ ugotovili da se je desni zrinu cist naprej, levi je bil pa cist zadej. do konca UZ je biv trebuh spet enakomerno okroguuser posted image

tko da zaenkrat brez skrbi. nekje na polovici(se mi zdi), jst sploh nisem locila da sta dvauser posted image

(odgovor članu medicinka28)
Neposredna povezava do sporočila: 973
28.12.2010 22:07:29   
petrap
večer...

evo našim otročkom v trebuhu na polno dogaja...že par dni se jima neki dogaja user posted image user posted image user posted image ..po moje sta se čist obrnila, pa tko smo bli lepo v štartni poziciji za naravni porod...bomo vidli, kaj bo čez en teden, ko imam pregled user posted image ...me prou zanima kako sta obrnjena...

glede brcik, pa jaz še sedaj v 34.tednu velikokrat ne vem kateri brca, tako da po moje ni nč narobe user posted image , če nam ni jasno...

nosečke moje...jaz sem ugotovila, da sem ves čas govorila samo, da zdržim do novega leta...in kaj danes ugotovim, da je samo še 3 dni !!!! mah kako je hitro minilo...

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 974
28.12.2010 23:16:32   
NatyTaja
Punce - fajne ste s temi velikimi bušiji!! user posted image  user posted image
Zdržite čimveč tednov in vse dobro s štrukami!!

(odgovor članu petrap)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?