upanje81
|
Joj, da ne bomo kaj odkrile novega pri tem MV . Trsica lahko da se motim, pišem sam iz izkušenj, preko trebuha res ne vem kako bi ti izmeril dolžino, možno da lahko vidi koliko je otrok blizu MV, drugo pa ne vem. Vaginalno prav označi od točke do točke, na odtip pa ali je zmehčan, odprt, zaprt.... Se pa pri meni kar namatra, da izmeri, tako da če bi se dalo to izmerit zunanje, me verjetno s tem nebi matral, ker mi vedno naredi oba uz. Jaz imam že kar nekaj slikic iz vaginalnega uz, kjer je razvidna dolžina mv in glavica enega dvojčka, ki natiska na MV, ja pa v materinsko vpiše koliko je dolg cervix. Naj bi pa bilo merjenje MV kot redni pregled na vrsti v 24 tednu. Če bi blo pri meni takrat ok mi ne bi tolikokrat merili. lil_ nisem mislila, da ti nimaš rizične nosečnosti, se ti oravičujem če je bilo tako razumljeno. Hotla sem sam rečt, da verjetno nisi rizična glede MV, če te je v 24 tednu pogledala. No zdaj si napisala, da te tudi takrat ni, kar je res čudno. Da te pa v porodnišnici ne gledajo sploh pa zdaj, ko si že v teh tednih me pa po pravici povedano nič ne čudi. Ker je tud men na pregledu ta teden pa sem za tabo po tednih reku, da mv sploh ne bo več gledal, pa sem rizična ravno zaradi tega. Češ, da so naredil vse (injekcije) in ni nič narobe če se rodijo. Pa sem rekla, no verjetno je vseeno bolje, da še nekaj tednov zdržimo, pa je reku: zakaj? Sem bla kar brez besed, ker men se zdi 30 teden čist prehitro, sploh če se da kako pomagat, da vsaj kak dan, teden dalj zdržimo. Kot sem že včeraj napisala imajo ti gin v porodnišnici čist drugačen pogled na prezgodaj rojene otroke, se jim pač ne zdi to nič takega. Očitno zato, ker imajo velik izkušenj in so rezultati statistično gledano dobri. In nič ne rečem so strokovnjaki in jim moramo zaupat. Oni gledajo na nas kot na številke in ne na mame, ki bodo presedele dneve pred inkubatorjem, se bale za otročke in jih še nekaj časa ne bodo mogle vzet v naročje. Ambulantni gin., pa gledajo na to drugače, vsaj moj. Moj recimo zlo navija in me vzpodbuja, da zdržim do 34. tedna. Ko povem kaj je blo v porodnišnici včasih kar z glavo zamaje. Pol pa vedi, kaj je prav in kaj ne.
|