Roberta69
|
Luna, luškan buši ! Zobje: sem nekaj preletavala in videla, da ste govorile o zobeh. Jaz sem imela vsa leta ful dobro zobozdravnico na OŠ, ampak je šla pred parimi leti v pokoj in potem sem šla na Aškerčevo za študente... Tam je bilo vse bolj na hitro, ampak nimam nekih težav, tako da ni bilo panike. Zdaj pa iščem zobozdravnika. Najraje bi videla, da bi bi bil privat s koncesijo (zaradi čakanja, itd.)... ful sprašujem naokrog, pa ne dobim nobene pametne informacije. Marsi kdo mi reče, da naj grem itak nekam samoplačniško, pa ne da ne bi dala na zdravje - to je najpomembneje - ampak ker imam zobe načeloma v redu, si ne bi s tem delala ne vem kakšnih stroškov. Če ima katera kakšno fajn informacijo ali pa magari, da mi priporoča v redu zobozdravnika v ZD, bom vesela, če mi pošlje info na ZS. Aja, modrostna sta pa meni oba zgoraj zrasla ful čudno - oba gledata kar navzven... sicer me preveč ne moti, no parkrat sem se tudi že ugriznila, samo sploh ne vem, če se modrostne daje ven v vsakem primeru ali kako Najki, a si kje z Viškega konca? Tudi jaz imam še kar nekaj Evrope za obdelat in recimo Italija mi j etako včeš, da bi se itak lahko vsako leto znova z veseljem vračala . Drugače je pa za otroke potovanje z avtom/avtodomom, po moje, super zadeva. Mi2 imava to v planu (kot še 100 drugih reči, ki ne ugeldajo luči ), pa naju vedno kaj preseneti. Avtodomi: a ima katera izkušnje s potovanjem z avtodomom? Zanima me predvsem, kakšen budget je potreben... no, seveda ima vsak svoje potrebe in nekdo zapravi več drugi manj, ampak tako na splošno, bencin, najem, prehrana... Prijatelj ima avtodom in bi nama ga najbrž izven ta glavne sezone (oz. kadar nima oddanega) zrental za kar normalno ceno. Sem slišala, da imajo po Italiji določene kmetije varianto, da se pri njih priklopiš na elektriko, vodo... v zameno, da potem tam kaj poješ (kat v Italiji tako in tako nikoli ne more biti slabo - njami (se mi tok sline cedijo). Majabar, glavno, da je pakiranje za tabo in še prov fino je, da ti ne bo treba na novo lokacijo nosit celih puklov. Jaz sem se kar nekajkrat v življenju že selila in to mi je bilo vsakič prav mučno. Pa tudi to, da si morala malce zreducirati garderobo ni napačno - jaz sem vsakič to kao počela, ampak na koncu imam v omari še vedno ful stvari, ki jih sploh ne nosim, ene 1000 mi jih pa vedno manjka .
|