Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 19:12:39
|
|
|
|
majra
|
dan! Danes je pa tako lep dan, sonček, toplo,....me pa jezi, ker je zjutraj še ful mrzlo, popoldan pa toplo in ne vem kako oblečt tamalo predvčerajšnjim je pa Nina iznenada dobila vročino, nič prehlajena, nič drugega samo vročina in hitro dihanje, po 24 urah pa izginila, kot je prišla so bili zgleda zobki, samo ni noben še ven pokukal vsem septemberčkom za pridno papanje, spanje in premikanje Nina lepo spi, je tako-tako, premikamo se pa ne sploh. je madam in raje vidi, da vsi pridemo k njej
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 20:40:32
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Hojla, no pri nas pa že spimo . Upam samo, da bo trajalo. Rosca Sara tudi očija rada ponoči brca, se ga dotika... sam da bi se z njo ukvarjal. Ampak to seveda, če je pir nama v postelji . Lumpki mali. Čas res prehitro teče... Me že odriva in se noče več crkljati , vse jo zanima, vse bi probala, polizala... samo goste hrane ne. No danes je pojedla celo 100mL žitne kašice, čez dan je pa samo joška laufala . Moški... ... včasih presenetijo včasih jih imaš pa vrh glave. SE pa strinjam skoraj z vsem kar ste napisale. Mož tvoji tašči pa same pohvale za tako vzgojo! . Če boš ti Klemna tudi tako vzgojila, bom Saro kar v vrsto postavila
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 22:36:15
|
|
|
|
lean
|
Večer Spet zgubljam borbo s posteljico, po eni uri joka, sem jo vzela k sebi in zdaj lepo spi. Je tako zlata, ko se stisne k meni in zaspi, da bi se najraje , ker jo nisem že prej vzela ven, tako da ne vem, če jo naj sploh še matram. Se bom očitno morala kar sprijazniti, da se bo na posteljici sam še prah nabiral. Sve pa današnji dan kar odzun preživele, je blo tako toplo, pa celo veter ni pihal. Glede GH: jaz ji nič ne solim, zaenkrat je vse pojedla kar sem ji dala, tud zelenjavo. Sem ji pa tud že ponudla fruhtzwerge in je bla zelo navdušena. Sem najprej mislila počakat do sedmega meseca, sam mi je pediatrinja povedala, da ji lahko že vse dam. Dojenje: če jo uspem poleg zjutraj in ponoči še trikrat podojit je super, več je na žlico, bolj noče več joške . Se mi prav pozna, da ni več toliko mleka kot prej, so se mi joške že zmanjšale. tud jaz pogrešam ostale punce, ne vem zakaj jih ni več tekočina: N. bi še preveč pila, nema veze ali je to čaj, voda ali sok, glavno da teče . Tako da ji dam zaenkrat do 100ml na dan. premikanje: po obetavnem začetku ni še prišla nikamor, namesto da bi se plazila, se do željene igrače potegne, tako nazaj s trebuha na hrbet.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 22:39:16
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Hojla, no pri nas pa že spimo . Upam samo, da bo trajalo. Rosca Sara tudi očija rada ponoči brca, se ga dotika... sam da bi se z njo ukvarjal. Ampak to seveda, če je pir nama v postelji . Lumpki mali. Čas res prehitro teče... Me že odriva in se noče več crkljati , vse jo zanima, vse bi probala, polizala... samo goste hrane ne. No danes je pojedla celo 100mL žitne kašice, čez dan je pa samo joška laufala . Moški... ... včasih presenetijo včasih jih imaš pa vrh glave. SE pa strinjam skoraj z vsem kar ste napisale. Mož tvoji tašči pa same pohvale za tako vzgojo! . Če boš ti Klemna tudi tako vzgojila, bom Saro kar v vrsto postavila Marsikaj je v vzgledu. Aljaž (12 let) tudi tu in tam kaj zlika, sesa in seveda, briše, prah. Ima očeta za zgled. Jasno, da se moram vedno znova pogajati, ampač se pač pogajam in se bom VEDNO pogajala. (saj veš, vaša deja mojstra ). Sicer pa Aljaž obvlada vse prijeme dojenčka, pa hranjenje, previjanje, ...
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 22:44:21
|
|
|
|
lean
|
neka napaka na koncu . do željene igrače se potegne tako da se nečesa prime, pa začela se je obračat s trebuha na hrbet Klemen faca pa Vid, se že postavlja na noge , napreden otrok, sigurno je po mamici
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 22:46:02
|
|
|
|
lean
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Hojla, no pri nas pa že spimo . Upam samo, da bo trajalo. Rosca Sara tudi očija rada ponoči brca, se ga dotika... sam da bi se z njo ukvarjal. Ampak to seveda, če je pir nama v postelji . Lumpki mali. Čas res prehitro teče... Me že odriva in se noče več crkljati , vse jo zanima, vse bi probala, polizala... samo goste hrane ne. No danes je pojedla celo 100mL žitne kašice, čez dan je pa samo joška laufala . Moški... ... včasih presenetijo včasih jih imaš pa vrh glave. SE pa strinjam skoraj z vsem kar ste napisale. Mož tvoji tašči pa same pohvale za tako vzgojo! . Če boš ti Klemna tudi tako vzgojila, bom Saro kar v vrsto postavila Marsikaj je v vzgledu. Aljaž (12 let) tudi tu in tam kaj zlika, sesa in seveda, briše, prah. Ima očeta za zgled. Jasno, da se moram vedno znova pogajati, ampač se pač pogajam in se bom VEDNO pogajala. (saj veš, vaša deja mojstra ). Sicer pa Aljaž obvlada vse prijeme dojenčka, pa hranjenje, previjanje, ... ti pošljem še svojega na en hiter šnelkurz
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 22:52:09
|
|
|
|
lean
|
Mene pa zanima, kdaj se pa lahko uporablja hojica, tiste ki jo boste uporabljale? Saj vem, da boste ene proti, samo jaz sem se odločla, da jo bomo mel. Saj za hojo jo še ne bi uporabljala, sem mislila da bi jo pač vmes mal dala not in jo gugala, ima namreč tudi to funkcijo.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 23:03:58
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lean Mene pa zanima, kdaj se pa lahko uporablja hojica, tiste ki jo boste uporabljale? Saj vem, da boste ene proti, samo jaz sem se odločla, da jo bomo mel. Saj za hojo jo še ne bi uporabljala, sem mislila da bi jo pač vmes mal dala not in jo gugala, ima namreč tudi to funkcijo. Od takrat, ko otrok sedi brez opore.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 23:08:06
|
|
|
|
lean
|
Hvala
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 7.4.2010 23:13:26
|
|
|
|
Mož*
|
Punce, čveke iz SN smo se odločile, da zaradi jutrišnje lepe napovedi (pred ponovnim deževjem) čvek v SN prestavimo in gremo vozičkat. Tako da - se vidimo kdaj drugič.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 1:30:17
|
|
|
|
Rosca79
|
Oj, rabim vašo pomoč oziroma nasvet...Elidel krema če katera pozna, smo jo dobil za suha lička mazat, mogoče za atopični dermatitis niti P ni vedla točno kaj je, pa mi je v lekarni tko sumljive napotke pri uporabi dala, da sm mal podvomila v dobro te kremce V navodilih pa piše da se uporablja od 2 let naprej in ni odobrena za uporabo pri mlajših pa bohnedaj zaužit...našo pa itak lička srbijo in bo šla ta krema tud gotovo v usta ma sem jo prej po kopanju sicer namazala ampak je ne bom več uporablala sm se že kr odločila, bi pa vseen kakšno mnenje rada slišala...Pa res hvala Upam da lepo pančkate
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 8:30:08
|
|
|
|
mateja8
|
Dobro jutro punce.....glede SN sem res rekla, da bi prišla. Vidm, da ste tokrat srečanje prestavile. Lepo. Se vam pridružim, ko dobimo avto. Trenutno mam sam Clia brez vinjete. Sva pa včeraj v LJ šla gledat en avto in tut aro dala, tako da ga greva 26. aprila iskat in prepisat, pol se vam bom pa tut js pridružla z mojo Vito. Če me vzamete, seveda? No js mam kar pestro. Nakupa avta, Žiga je mel včeraj sistematski pregled in bil dvakrat cepljen, pa tut kri so mu vzel. Je vse hrabro prenesel. Drugače pa vozičkamo, se martinčkamo in podobno. Spimo kar lepo, čeprav se mi zdi da jo mal zobki dajejo. Ja kar mal nervozna in si tako dlesni drgne, da si jih bo znucala. Zdej pa letim v Hofer po sadike trte. Takšno namizno gozdje za jest, da bosta otročka čez kako leto obirala. Pa-pa.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 9:09:07
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Oj, rabim vašo pomoč oziroma nasvet...Elidel krema če katera pozna, smo jo dobil za suha lička mazat, mogoče za atopični dermatitis niti P ni vedla točno kaj je, pa mi je v lekarni tko sumljive napotke pri uporabi dala, da sm mal podvomila v dobro te kremce V navodilih pa piše da se uporablja od 2 let naprej in ni odobrena za uporabo pri mlajših pa bohnedaj zaužit...našo pa itak lička srbijo in bo šla ta krema tud gotovo v usta ma sem jo prej po kopanju sicer namazala ampak je ne bom več uporablala sm se že kr odločila, bi pa vseen kakšno mnenje rada slišala...Pa res hvala Upam da lepo pančkate O Elidelu z uradne strani Evropske agencije za zdravila. http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/referral/elidel/Elidel-H-A-31-663-PI-sl.pdf Načeloma za uporabo pri otrocih, mlajših od dveh let ni niti registrirana, niti ne priporočljiva, niti naj je ne bi uporabljali, sploh pa ne kot prvo sredstvo izbora. Suha lička namaži z navadnim hladilnim mazilom.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 9:21:08
|
|
|
|
baby blue
|
Daaaannnn No po nekaj dnevih pavze se vam spet malo javljam... Prazniki so za nami... Smo šli pa v torek mojo sestro peljat v Velenje in smo šli potem še k mojim staršem za dva dni ker sta na mini počitnicah v Ptujskih toplicah tako da smo malo klimo zamenjali... Včeraj zvečer smo pa prišli domov... Lana je bila v obe smeri izredno pridna v lupinici čeprav včeraj ni spala cel dan razen njenih enkratnih 10 minutk... Danes je pa tud sonček bo fino za vozičkat... Hojice pa mi ne bomo imeli
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 9:22:39
|
|
|
|
tažana
|
dobro jutro! Še tukaj vprašam. Non stop se mi pojavljajo mastitisi . Ponavadi z vročo vodo in masažo preprečim, da bi dobila vročino, ampak to tako BOLI!! Ima kdo kakšno idejo s čim naj odpravim zatrdline, takoj ko jih začutim in sicer na lažji način, kot se ga lotevam jaz. Mastits se mi pojavi zelo nepredvideno in ga sploh ne znam preprečit. Nikoli nimam posebnega občutka, da se kje kaj nabira. opazim ponavadi šele ponoči, ko se zbudim in boli ko . Aja pa zgodi se mi tudi takrat, ko Neža normalno je...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 9:43:34
|
|
|
|
mateja8
|
Tažana...ne znam ti drugega svetovat, kot to, kar prakticiraš ti. Js sm od začetka, ko sem imela polna prsa delala isto kot ti. Ko sem imela polna prsa - še brez zatrdlin, sem si jih masirala in malo večkrat po malo podojila. Mi je pa čudno, da ga dobivaš še sedaj, saj je to ponavadi problem na začetku, dokler dojenje ne steče gladko. A imaš še toliko mleka?? Tole boš mela verjetno res problem, ker bo Neža čedalje manj jedla pri tebi. Tako rada bi ti svetovala pa ti ne znam.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 9:57:49
|
|
|
|
tažana
|
problem je v tem, da sploh ne čutim zatrdlin dokler že p***** ne boli . Še včeraj popoldan sem imela občutek, kako prazne joške imam in sem celo pomislila, da se zvečer ne bo najedla. Potem se pa ob enih ponoči zbudim- se pa premikat nisem mogla tako je bolelo. K sreči se je Neža takoj zbudila, da sva jedli, potem sem pa še do treh zjutraj grela pa ven stiskala- pa sva do sedaj jedle ob 5ih, ob 8ih, pa še vedno boli !!!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 10:53:38
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Marsikaj je v vzgledu. Aljaž (12 let) tudi tu in tam kaj zlika, sesa in seveda, briše, prah. Ima očeta za zgled. Jasno, da se moram vedno znova pogajati, ampač se pač pogajam in se bom VEDNO pogajala. (saj veš, vaša deja mojstra ). Sicer pa Aljaž obvlada vse prijeme dojenčka, pa hranjenje, previjanje, ... js bom tudi poskusila našega Tjaša vse naučit. Zato mi pa mora moj pomagat, da se mali navadi, da tudi očka kaj naredi, kuha, dela torto, sesa, tudi lika. Da ne bom sama za vse, medtem ko bo moški del sedel pred računalnikom...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 10:56:43
|
|
|
|
tulpek
|
Mastitis se lahko dobi kadarkoli. Moja znanka ga je dobila po 14. mesecih dojenja. Tažana, meni se zdi, da je odvisno tudi, kako si k temu nagnjen. Js ne skrbim kaj preveč, le če je res že vse trdo, pa na srečo še nisem imela problemov.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 13:49:52
|
|
|
|
Rosca79
|
Kakšen lep dan je dons Mož* ful ti hvala , se mi je zdel glede te kreme vse tko čudn preden sem sploh prebrala navodila pa poj še to od tebe zakaj se potem sploh take zadeve lahko uporabljajo - še hujš - predpisujejo dojenčkom svašta... Sva pa vse sorte že poskusle preden sva šle k P, pa se mi zdi da mogoče - jo bolj kot lička (te bl posledično) - srbijo očki. Se zbudi tudi ponoči pa se jih mane, da se mi zdi čist boga in ji ne pustijo spat. Jo bom pa tud ostrigla spredaj ker ima lase do skoraj pol nosa pa mogoče ji kakšen štokne v uč, poj se jih pa zato mane. A imaš mogoče kakšen predlog kaj bi lahko bilo? Drugje po telesu ni nibenih flekcov tko da sem zaenkrat alergijo izključila? Aja je bila pa še čist dojenček, ko se je že drgnila ob mene pa sem takrat mislila in še mislim da jo je takrat le nosek tako srbel. Ne vem več kaj naj, mi je pa bošček ves rdeč... Tažana: sem imela pri enih 14 dneh kar hudo varianto in počela isto kot počneš ti, grela pod toplo vodo, pred dojenjem še s termoforjem, sem pa imela srečo da je bila mala pravi sesalec, sem si pa še dodatno izstiskala. Sem pa dobila antibiotike in potem reakcijo na penicilin, tako da sm uspela pojest le ene 6 tablet, poj se mi je še dva tedna mešal, ker me je celo telo žgalo pa po nekaj dneh vse srbel, najhujš so ble dlani, pa obraz, za popi****. Ma je pa tud minilo...Se mi pa zdi ta tvoj primer mal čudn, mogoče najbolj da bi se oglasila pri svoji zdravnici? Uživajte dons v pravem pomladnem dnevu
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 15:52:44
|
|
|
|
čili
|
Hojla ! Kako lepi dnevi so !!! Sem velik boljše volje, če sije sonček... Tažana men je patronažna rekla ,da naj bom čimveč brez modrčka...poskusi...sploh ponoči... Zdej pa na sončka...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 17:41:58
|
|
|
|
Mož*
|
Rožca, metje oči ni nujno povezano s srbenjem; temveč je lahko "navada". Naš Klemen dobesedno koplje po očeh, ko je zaspan; drugi se do krvi vlečejo za ušesa, tretji praskajo... Sicer pa za začetek malce ostrizi laske, da ji ne bodo silili v oči, potem boš pas videla. Kremo Elidel naj bi se pri majhnih otrocih uporabljalo le v primeru trdovratne preobčutljivosti, ko lokalni kortikosteroidi niso bili učinkoviti. Tažana: se mi zdi, da sem nekaj spregledala; vozle sicer res odpreš z masažo z vročin tušem in seveda, s pristavljanjem dojenčka; ampak kaasneje pa uporabiš:LED in ne toplo vodo; namen ledu je namreč zmanjšanje dotoka krvi v prizadeto področje, zmanjševanje otekline, tako da po podoju sledi masaža z ledom (preko tkanine). Oz zakoj ko začutiš, da ti nekaj nabreka, spet najprej uporabiš LED.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 20:34:34
|
|
|
|
sasek79
|
Tažana: Tudi jaz se nenehno borim s temi mastitisi. Sem jih imela v šestih mesecih pet. Večkrat tudi povsem nepričakovano, brez zatrdlin. Vedno dobim vročino in trese me mrzlica. Dvakrat sem jemala Hikoncil, trikrat pa sem vročino zbijala z lekadoli in HLADILA. Zdravnik in patronažna so mi rekli, da vedno, ko začutim kakšno bolečino, naj dam led gor. S tem sem preprečila vsaj tri mastitise. Če masiraš pod vročo vodo, nastaja vse več mleka, kar pa takrat ni vredu. Sem pa ugotovila, da dobivam te mastitise takrat, ko sem zeloooo utrujena in kadar ga mali zelo sračka. Naš škratek namreč zelo slabo spi. Zbuja se od 5-10x na noč. Včasih tudi večkrat na uro. Še vedno ga zvijajo krči, kar je najbolj opazit ponoči. Do sedaj še ni spal več kot 4 ure v kosu (pa še to samo cca. 2x/mesec). Tudi podnevi se v postelji zelo hitro zbudi (10-30 min). Uro skupaj spi le v vozu ali avtu, tako da si jaz ne morem odpočiti. Ampak verjamem, da bo kmalu bolje. Vsak večer si rečem mogoče bo pa danes bolje. Hvala za dobrodošlico, upam, da mi bo moj škrat pustil, da bom lahko kaj čvekala z vami.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 8.4.2010 21:24:09
|
|
|
|
čili
|
rosca moj Ažbe se tudi čohla, čeprav opažam ,da vedno manj. Takoj ,ko vidim da se prične čohlat ga namažem s hladilno ali pa bepantenom, tudi sredi noči ... Je pa velikokrat povezano s tem, da mu je prevroče, tko da ga vedno tudi hitim slačit. pri nas je združeno. utrujenost,nervoza in če mu je še vroče lahko dobi napad praskanja. ampak zdaj že kakšen teden ni imel praske čez čelo sasek upam da ti dete čimprej začne spat Hej, jest sem šla pa dans k frizerju ,ker sem mislila da mamo randi
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 0:14:15
|
|
|
|
Rosca79
|
Ej Mož in Čili hvala, sem se pomirila...me je kr mal zaskrbel. Pa nism prov fejst komplikator po naravi, pa držim se načela da se ne obremenjujem s tistim kar preberem na netu, zdej si pa kr nism več mogla rečt da bo o.k., ko sem brala o alergijah na razne vrste prahu in mencanju oči in o dermatitisih in kaj vem o čem še vse, kar bi lahko bilo vzrok. Tko da ja, tudi take zadeve se dogajajo - spet samo ena faza Pridem v SN nekoč tud jst, da ti prnesem teglc nutele Aja hojce tudi mi ne bomo imel, se mi pa zdi fajn funkcija gugalnika. Pa lepo nočko
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?