Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 8:09:28
|
|
|
|
lean
|
Dobro jutro Neva je že spet vstala ob sedmih, je že preveč svetlo, potem pa je kar zgodnja. Če je oblačno in posledično bolj temno pa spi do osmih ali celo do pol devetih. Te žaluzije ne nardijo nobene teme, bom pa danes od šivilje dobila temno zaveso, bom vidla če bo kaj pomagalo. A tud vi opažate, da vam dete dlje spi, če je tema v sobi ? Tažana jaz se s tem ubadam na desni dojki, jo dobim kar celo rdečo + bolečina + mrzlica. Tako da zdaj ful pazim, ko se ne doji več toliko, da si jo po podoju spraznim še sama, če vidim, da je še polna. Delam pa isto kot ti: masiram pod tušem in istiskam, potem pa hladim. Edino če bi ti še kaj pomagalo je Syntocinon sprej za lažje izločanje mleka. Meni pomaga, mi ga je mami prinesla iz porodnišnice. Tako da ne vem, če se ga dobi v prosti prodaji, malo povprašaj svojega ginekologa. Sasek naj krčki čimprej minejo, da se boste naspali. Rosca sama ne bi uporabljala kakšne preveč agresivne kremice, je dokazano, da take kreme škodujejo koži. Koža je vse bolj tanjša in ni več tako kakovostna. S tem se ubada moj prijatelj, zaradi dermatitisa so ga mazali že od otroštva s podobnimi kremami in ima zdaj čisto uničeno kožo. Je tako tanka, da mu skoz poka. Tako da če se le da, uporabljal raje samo hladilno kremo.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 8:12:27
|
|
|
|
tažana
|
hvala vsem za odgovore. sem že slišala za led pa nisem vedla kdaj je treba z ledo. bom naslednjič probala. to rundo sem namreč že rešila. hojice: tudi mi ne bomo imeli. imamo preveč vogalov, ki bi jih lahko odbila. saj se bo sama premikala. gugalnik pa je super zadeva. mož: še eno vprašanje za tebe. jaz imam pa celem telesu srbeče izpuščaje. spominja na atopični dermatitis. sicer grem drug teden k zdravnici pa vseeno te vprašam: s čim naj si pomagam. bolj je toplo zunaj vedno slabše je in do poletja se mi lahko še zrola s praskanjem. Hvala
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 9:08:51
|
|
|
|
mateja8
|
Dobro jutro..... Hojica......ne bomo je imeli, ker sem pri moji sestri vidla, kako je tamala padala, ko je shodila. Ker je bla v hojci se ni naučila pasti na rit, ker ji v hojci enostavno ni blo treba pazit, da bo padla. Ko je shodila je pa s celoma nazaj na hrbet treščla, pa seveda velikokrat z glavo ob tla. Naš Žiga je ni imel pa je shodil pri enajstih in vedno lepo na ritko padel. Spanje če je temno......Vita ne opazi razlike. Spi do sedimh ali pol osmih ne glede na svetlost jutra. Danes smo skor zaspali za v vrtec Mam pa eno vprašanje......Zdej pa porodu sploh ne vem da mam menstruacijo, me nič po trebuhu ne zvija tko k me je prej. Sam mal me na rit vleče prve dva dni. Ampak, deset do dvanajst dni po koncu , pa mi je dan ali dva slabo in se mi vrti in podobno. Je to možno, da je to v času ovulacije in da je to od tega? To je blo zdaj že tretji mesec tako. Vita drugo rundo pančka js pa likat....
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 9:33:58
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tažana hvala vsem za odgovore. sem že slišala za led pa nisem vedla kdaj je treba z ledo. bom naslednjič probala. to rundo sem namreč že rešila. hojice: tudi mi ne bomo imeli. imamo preveč vogalov, ki bi jih lahko odbila. saj se bo sama premikala. gugalnik pa je super zadeva. mož: še eno vprašanje za tebe. jaz imam pa celem telesu srbeče izpuščaje. spominja na atopični dermatitis. sicer grem drug teden k zdravnici pa vseeno te vprašam: s čim naj si pomagam. bolj je toplo zunaj vedno slabše je in do poletja se mi lahko še zrola s praskanjem. Hvala Veš, vsako kožno spremembo je nujno potrebno videti; lahko je res alergijska reakcija, lahko bi bile tudi glivice.. Ampak lahko si pomagaš s Claritinom - 1 tbl/dan; srbečica bi morala vsaj malo popustiti; če je izpuščaj alergijske narave, pa tudi. Sicer pa razmisli, kaj se je zgodilo v zadnjem času: imaš nov šampon, deodorant, kremo za telo, kako novo oblačilo, perli, mehčalec, pralni prašek, prašek za posodo......
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 9:37:56
|
|
|
|
Mož*
|
Syntocinon: dobiš samo v bolnišnici/porodnišnici. NIKAKOR V PROSTI PRODAJI. Uporaba mora biri res krakotrajna in omejena samo na čas zaprtih mlečnih vodov (najpogosteje v prvem tednu po porodu, ko je nesorazmeren naval)
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 9:44:28
|
|
|
|
tažana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: tažana hvala vsem za odgovore. sem že slišala za led pa nisem vedla kdaj je treba z ledo. bom naslednjič probala. to rundo sem namreč že rešila. hojice: tudi mi ne bomo imeli. imamo preveč vogalov, ki bi jih lahko odbila. saj se bo sama premikala. gugalnik pa je super zadeva. mož: še eno vprašanje za tebe. jaz imam pa celem telesu srbeče izpuščaje. spominja na atopični dermatitis. sicer grem drug teden k zdravnici pa vseeno te vprašam: s čim naj si pomagam. bolj je toplo zunaj vedno slabše je in do poletja se mi lahko še zrola s praskanjem. Hvala Veš, vsako kožno spremembo je nujno potrebno videti; lahko je res alergijska reakcija, lahko bi bile tudi glivice.. Ampak lahko si pomagaš s Claritinom - 1 tbl/dan; srbečica bi morala vsaj malo popustiti; če je izpuščaj alergijske narave, pa tudi. Sicer pa razmisli, kaj se je zgodilo v zadnjem času: imaš nov šampon, deodorant, kremo za telo, kako novo oblačilo, perli, mehčalec, pralni prašek, prašek za posodo...... jaz imam to že več kot eno leto. šampone in drugo kozmetiko sem že vse menjala pa nič ne pomaga... a claritine lahko jem če dojim? jih imam doma pa jih ne upam jest.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 10:01:40
|
|
|
|
sasek79
|
Od kar dojim sem jaz enkrat vzela Clarinine S, ker sem imela rdeče fleke po telesu, ki so me blazno srbeli. Najverjetneje zaradi preveč zaužitih jajc. Fleki so hitro izginili. Kar se dojenja tiče, nisem opazila nič posebnega pri otričku. Pred tem sem se posvetovala s farmacevtko v lekarni in mi je šla gledat v eno knjigo kako je z dojenjem. Pravi, da imajo tablete Claritine S enako oznako kot lekadol, kar pomeni, da so dovoljene tudi za nosečnice in doječe matere.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 10:36:25
|
|
|
|
Mož*
|
Claritina na nosečnicah in doječih niso posebej preskušali, zato tudi opozorilo glede rutinskega jemanja. Ne glede na to, pa ga uporabljamo pod nadzorom tudi pri dojenčkih, ki imajo reakcijo preobčutljivosti. Pri dojiljah ga zato uporabimo ob indikaciji, posamični odmerki po dosedamnjem vedenju ne povzročajo težav.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 10:36:51
|
|
|
|
Rosca79
|
Dober dan, Lean: sem se že kar hitr odločila da takih in podobnih zadev ne bom uporabljala pri moji pikici, sem ji pa samo 1x namazala kar mal že iz obupa drugače uporabljam Weledo in podobne čimbolj fajn zadeve za umivanje in mazanje tudi za naju z dragim. Se predobro zavedam, da dolgoročno delam veliko napako z uporabo takšnih in podobnih agresivnih mazic, šamponov itd. Mateja8: Pri nas tudi ni pomembna svetloba, je včasih budna ob 5h, včasih pa spi do 10h, zunaj pa taki lepi dnevi. No dons ji ni bil pomembn sonček je drnohala do pol 10h pa zjutraj ati dvigne roleto...za popoldanske počitke pa tud ne delava teme. Mentruacija: isto nimam nobenih krčev več, pa sem prej imela kar močne krče prvi dan. Si mi pa dala misliti z vrtoglavico, ker se mi mogoče ravno v tem razmaku kot pri tebi tudi pojavlja, pa je nism povezala z menstrualnim ciklom. Sem si merla prtisk, pa ni bil nč posebnega... Zdej greva pa hitr na sončka
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 10:38:34
|
|
|
|
baby blue
|
Dan Lana spi drugo rundo... Se je zbudila ob sedmih in pol še malo pri nama pospala... Zdej ko se zbudi pa pojemo pol pa šibamo na sončka... Je tko fino toplo
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 11:35:45
|
|
|
|
čili
|
Dan! Pri našmu A. tudi ni razlike, če spi v bol temnem ali svetlem.Vedno vstane nekje med 7.30-8.00 . Si pa dragi privošči daljši spanec kadar ima temno in jutranji sonček ne more skoz rolete.Pol pa čukast gleda:"nisem vedu, da je že tok ura" Tko da mu jaz ,ko vsanem lepo mal sončka not spustim . Mateja možno da hormončki nardijo svoje. Meni se sicer ne vrti, me pa noro špika v jajčnikih ,ko imam ovulacijo. Bolečih m. pa nimam že od rojstva Žana, me je prej tud matralo. Sem včeri Ažbetu naredila juhico in sem namesto riža oz. krompirja dala no ajdovo kašo. Kako mu je bilo to dobro. še nič ni tko z užitkom jedel. Pa prvič sem malo piščanšjega fileja zakuhala not . Potem sem pa to ponudila še Žanu, ko je prišel iz šole. Je pojedu samo zato ,da si je smel potem še toast nardit...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 15:02:58
|
|
|
|
Rosca79
|
Naša piška danes celo misli da je noč ko sije sonček - vsaj tko zgleda...počiva že od pol 12h jst pa tko težko čakam da greva še kaj ven
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 17:52:46
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Naša piška danes celo misli da je noč ko sije sonček - vsaj tko zgleda...počiva že od pol 12h jst pa tko težko čakam da greva še kaj ven Hej, hej; naš je pa danes v vozičku celo kake pol ure odspal, kar je čista redkost, pa dopoldne je tudi pol ure spal. No ja,
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 20:55:57
|
|
|
|
čili
|
kaj to čudno da ta mala bitja tako malo spijo. Ažbe je sicer dopoldan odspal dve uri (11.00-13.00) potem smo šli pa na popoldanski izlet na Zbiljsko jezero in ni niti lepotnega spanca užgal. Torej od 13.00 nič več. Sem mislila da bo na šetkaju ob jezeru mal mrknu, mi bomo pa potem pokofetkal. No je pa še on pokofetku .Začuda nč kej dost siten samo mrknu je pa potem na flaši (ob osmih). Ga tudi tank nebi zbudu. Ne vem kaj čmo, kar doma čukat, da bo spal letom oz. mesecem primerno.. jest bom pa tipkovnico znucala...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 9.4.2010 21:46:42
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Naša piška danes celo misli da je noč ko sije sonček - vsaj tko zgleda...počiva že od pol 12h jst pa tko težko čakam da greva še kaj ven no ja, eni malo drugi veliko....
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 7:58:10
|
|
|
|
mateja8
|
za vas. Včeraj zvečer je pa RR mal nagajala, nisem mogla nič napist. No danes imamo pa očija doma in to bo crklanja na pretek. Upam, da vreme zdrži, da gremo vsaj kako urco ven. ni res veliko spijo, tko k moja -vita, drugi pa malo. Vita od jutra ko vstane pa do večera spi spfi sigurno 5 ur. Včas pa tut več. Zdej pa gremo mlečno kašico delat, ker je naša mala že v akciji.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 8:05:57
|
|
|
|
čili
|
Jutro! mami kava Ažbe pa tudi mlečna kaša
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 12:10:14
|
|
|
|
Mož*
|
Dober dan, jaz sem pa ta vikend sama z obema sinovoma. Čista milina. Starejši je pri 12 in pol čisto odrasel (tako in drugače). Glede spanja, ja, eni veliko spijo, drugi pa malo: naš Klemen čez dan nikoli ne nabere več kot slabo urico, ali pa še to ne (parkrat po 10-15 minut). Je isti, kot sorojenc, ki so vsi pred drugim letom opustili popoldansko spanje, s tem, da je tretji še ponoči tako malo spal. Kaj hočemo, so vsi po meni Še tu vprašam: ali slučajno veste za AM, ki bi bilo pakirano po posameznih vrečkah za posamezni obrok? (Potrebujem 1-2 obroka AM mesečno in sem pravkar vrgla stran skoraj polno, 3 mesece odprto škatlo).
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 15:07:08
|
|
|
|
čili
|
kaj dej to za en s to RR. Glih čas imam čakat da se mi strani odprejo Mož DM ima čisto mala pakiranja( mislim da Aptamil )
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 18:08:14
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili kaj dej to za en s to RR. Glih čas imam čakat da se mi strani odprejo Mož DM ima čisto mala pakiranja( mislim da Aptamil ) Najlepša hvala. Danes sem tudi v baby centru našla Milupin Milumil Confortis 1 v 27g pakiranju in jih nabavila pet. Potem sem se zavedela dejstva, da imam samo ta male Aventove stekleničke do 125 ml. Zdaj bom morala očitno še eno ta veliko stekleničko kupit
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 18:37:08
|
|
|
|
čili
|
pa naredi v dve tamali...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 18:43:28
|
|
|
|
čili
|
evo Ažbe kolkr tolk samostojno sedi,sem ga dala v hojico. Se mu kr meša, ker je svet kar naenkrat bol dosegliv. Pomoje bo hotel še spat notr hehe... Bom šparala, da bo not samo takrat,. ko bo siten al pa bo mene zagrabl na tavelko .
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 18:47:43
|
|
|
|
dolenjka
|
Mož, a ni enka samo do 6 mesecev A imajo tudi 2?
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 18:51:22
|
|
|
|
čili
|
JA KJE SI PA TI HODILA
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 10.4.2010 19:00:19
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili JA KJE SI PA TI HODILA mah lenoritis imam pa Maks spet smrka in kašlja
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?