|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
21.1.2010 12:53:55   
Angel_Tian
Danes še banane nimam časa pojest - tolk je dela in tolk se trudim, da vam sledim user posted image user posted image
Pa še ideje za kosilo nimam, tako da je kak namig zelo dobrodošel. Naj bo pa nekaj na hitro, ker bom laaaaaaaaačnaaaaaaaaa user posted image

frcefela
- tejin primer (ki ga je sicer že nekaj časa nazaj opisala) mislim, da nam vsem lahko vliva le veliko dozo optimizma. Se res včasih iz že katastrofalnih napovedi izcimi nekaj čisto "nedolžnega" - HB, če se tako dobro konča. In verjamem, da bo tudi s tvojo pupo vse ok user posted image

zivepo - saj mogoče bos svojga lahko že malo prej prepričala, da v tretje pa gre rado user posted image Če pa tvojega zanima, kako "mini" bebike izgledajo, Tian je imel 3150 g user posted image
S fiško sva pa govorile o tistem "zibajočem" ležalniku - počivalniku.
Ja točno, to sem že čisto pozabla. Ko dobiš inekcijo, moraš še čakat. Eh, saj bo minilo.

jolcica - hvala za seznam. Se moram malo zraven spravit pa tega tvojega in onega od zivepo malo "predelat", da vidim, kaj je treba še nabavit. Sem že res čisto ven iz poporodniškega obdobja user posted image

teja k - user posted image user posted image user posted image vsaj do zaključka sva prišle, da nisem "taprava" user posted image Sem bila pa res že čisto zmedena hahahahaha

barvar
- pri nas je tudi začelo snežit user posted image in sodelavec mi je že lepo avto pod streho parkiral user posted image
Pa kr poskusi kako paniko zaganjat, saj veš, da te bomo hitro "umirile" user posted image

markicaa
- o tem sploh nisem razmišljala in še nikoli slišala, da bi blo potrebno imeti v P zraven pumpico. Sem pri Tianu na začetku imela bolj skromno mleko, se ga je komaj po nekaj dneh dovolj nabralo, tako da tudi zdaj o kakem "višku" ne razmišljam.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 12:55:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu markicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 652
21.1.2010 12:57:23   
m_o_i
zivepo user posted image a si vidla mojo intuicijo, ha?! bravo za Tjaso user posted image user posted image  ocitno ti je namenjeno se nekej vozickov preucit cez x let in pomagat drugim (kdo ve, mogoce se se kaka od nas takrat, ko bote vi pubece delali, znajde med noseckami)
hm...nove oblike solanja, pravis? jaz sem se vcasih kregala z instruktorjem in mu sred krizisc skakala iz avta(kaj se pa dere na meneuser posted image ), a po novem pa da je tak?! ah, staramo se user posted image

pokanje vratu moj poka s tem vratom x/na dan, zjutraj pa obvezno 3je poki v levo in 3je v desno. me ze ornk skrbi, da mu ne bo tilnik enkrat sel v malorouser posted image

fiška33 (skoz sem predvidevala, da si ribica po horoskopu, zaj mi je jasno, da ima nick povezavo z akvaristiko; si ribica tudi po zvezdah?) tvoj bo zahteval mir v bloku, da bojo se sosedje meli kej od melodij vasega narascaja. odlicno-tole zveni kot zelo ponosni ockauser posted image

milena2222 jaz bom po trgovinah sama hodla; mojemu je to smrt! vedno rece, da mi da kartico in da naj grem-samo da njemu ni treba user posted image  in je res tak najboljse!
danes sem se v DMu vclanla v babybonus klub-neki popusti so za izdelke za nosecnice, ko pa dobis dojencka, ti pa podarijo spet neke kupone za popust in paket plenickuser posted image

danasnji shopping je pa minil tako, da sva s prjatlco sli na kavo in potem se na kosilouser posted image  sem si privoscla sam holesterol-ocvrt sir, pomfri, tatarska in makaronckasta solata z rdeco pesouser posted image  zdaj itak dihat ne morem vec!

frcefela za ziher se kaka pikapoka user posted image  ampak bo sigurno vse OK-pozitivne misli!!

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 653
21.1.2010 13:20:00   
Teja K
Markicaa ti bom pa jaz odgovorila na tvoje vprašanje na dologgooooooooooooooooooooo user posted image user posted image

No pri meni je bilo tako, da mali ni in ni hotel zagrabit... Tudi sestre so bile toliko "prijazne" da niso imele časa prit pogledat, kaj je narobe in so samo rekle, da je preveč porodne vode spil in da ni lačen... No po 1 dnevu in pol sem rekla svoji mamiki, naj mi prinese črpalko v bolnico, da si jaz spumpam in poskusim dat flaško ta malemu... in ko sem začela pumpat je prišla ravno vizit in me je doktor: "kaj vi pa ne misite sploh poskusit dojit?" in da vidiš mene user posted image ko sem popizdla... no kaj je bilo... tik pred tem sem bila da fašem mastitis, to pomeni, da sem imela čisto trde joške... v glavnem ena praktikantka je prišla in mi pomagala: rekla je, da imam vdrte bradavice in da zato mali ne more zgrabit, je joško prijela in mu nekako v usta stlačla in mali je veselo pil... svetovala pa mi je, da si naj nabavim nastavke za dojenje, so čisto poceni in olajšajo dojenju, sploh na začetku.

Tako, da jaz pumpice ne bom imela s sabo, saj imajo v porodnišnici tudi elektronske pumpice, bom pa definitivno imela nastavke za dojenje (spominjajo na takšne velike dude ampak otroka ne polenijo, tako, da potem še vedno pije iz joške... nastavke pa odstraniš takrat ko že uspešno dojita.. meni je tudi patronažna veliko pomagala potem doma)... No toliko od mene :-)

Pa se opravičujem vsem za takšne dolge poste user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 654
21.1.2010 13:34:35   
Angel_Tian
m_o_i - ne skrbi glede pokanja vratu. Pri nas, ki to počnemo, je to prava sprostitev. No, meni deluje samo na levo stran, tak da očitno še nisem tak na slabem kot tvoj user posted image
Tole v DM bo pa treba it malo preverit ja, da vidimo te vse mogoče ugodnosti in popuste in... za nosečke user posted image

teja k - kaj se imaš pa ti za opravičevat s tem postom o neuspešnih začetkih dojenja? Kvečjemu kateri na novo pečeni mamici s tako nazornim opisom lahko samo pomagaš user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 655
21.1.2010 13:36:16   
Teja K
Angel user posted image - nisem ziher, če ta moja izpoved paše pod temo nosečnost user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 656
21.1.2010 13:43:42   
markicaa
Teja K hvala za podroben opis, nastavki grejo obvezno z mano v porodnišnico. Je pa tko, sej veste, sto nosečk, 200 različnih zgodbic user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 657
21.1.2010 13:46:40   
Teja K
Markica se ne strinjam s tabo

100 nosečk vsaj 500 različnih zgodb user posted image user posted image , ker še vsaka pove od kakšnih svojih prijateljic in od prijateljic prijateljica do prijateljice in ne vem katere prijateljice... in pol pravijo, da nosečke imamo slab spomin, sploh ni res, kar se nosečnosti tiče smo na tekočem, za vse znanke in neznanke daleč na okrog user posted image user posted image

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 658
21.1.2010 13:48:48   
m_o_i
tejaaaaaaaaaaa user posted image   pod nosecnost ze pase, samo pri majcicah 2010 se pise o barvi nogavic, ki jo nosis danes in ne o dojenju-mas prav...ne pase user posted image

hepanke user posted image user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 13:53:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu markicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 660
21.1.2010 13:53:41   
m_o_i
kap me bo-snezi user posted image user posted image  zaj ce se mi ze ni cisto zmesalo, je se pred dvema urama sonce sijalo...
a ste vidle, ko tok cvekateuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 661
21.1.2010 13:54:31   
divans1
Ka pa tale nastavek si natakneš na bradavico, da mali lažje zagrabi????user posted image

A mogoče kira ve, kuk dobi mamica samohranilka na mesec?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 662
21.1.2010 13:58:52   
Teja K
Divas! nastavek samo položiš na bradavico.

kako to misliš koliko dobi mamica samohranilka na mesec? A od očeta? Daj bolj jasno vprašaj pa ti povem, ker sem na tem področju tudi vsega pretrpela in doživela in ti lahko na dolgo poročam kaj in kako.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 663
21.1.2010 14:04:16   
divans1
Jahh, mal sm hecno vprašala. Zanima me, koliko evrčkov dobiš na mesec, če s partnerjem nista prijavljena na istem naslovu in si pač samohranilka?

Sory, k mi ni še čisto jasno.... in ko ta nastavek daš na bradavico, potem mali lažje zagrabi kot pa brez nastavka?user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 664
21.1.2010 14:12:08   
Teja K
Divans! to imaš ti malo tako zelo čudno vprašanje, ampak ti razložim osnovo, več pa se boš potem pozanimala na CSD, če boš še to hotela:

1. Če hočeš, da te tretirajo ko samohranilko, moraš urediti vse za postopke, da ti določijo preživnino, ki ti jo oče plačuje za otroka (vlogo daš na Sodišče, ker te potem povabijo na obravnavo, da se stvari dogovorijo, kdo bo skrbel za otroka, koliko bo oče plačavel - to že narediš v vlogi - okvorni obrazec vloge dobiš na Centru za socialno delo), torej je postopek tak kot da ste dejansko se skregala in šla narazen.

2. Torej preživnine dobiš toliko kot se dogovoriš na sodišču.
2. Porodniško dobiš takšno kot ti jo obračuna CSD, ali povprečje plač ali pa v skladu kako si bila / nisi bila zaposlena...

3. Če pa hočeš dobivat še kakšno drugo socialno pomoč, ker kao nimaš partnerja, pa je to odvisno od Centra, če ti odobori. Torej, da bi zato, ker si samohranilka dobivala kakšna nakazilo - tega ni! Center ti samo pomaga z socialno pomočjo v višini in dolžini ki jo sami določijo

4. Otroški dodatek, za katerega tudi oddaš vlogo tudi ni vezan na to, če si samohranilka ali ne oz. njegova višina ni... Razlika je samo v izpolnitvi vloge.

5. Možno je, da dobiš večjo socialno pomoč, ni pa nujno...

Upma, da sem ti odgovorila

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 665
21.1.2010 14:17:16   
barvar
Jaz pa sem se ravno vrnila iz sprehoda s user posted image . Je bila revica podobna snežaku. Sem jo mogla v tušu odtalit user posted image .
Jaz pa zdaj čakam, da se kosilo do konca skuha, ker sem že lačna. Jem pa danes enolončnico z lečo in piščančjim mesom, pa puding sem si skuhala za poobedek user posted image user posted image user posted image .
Tiste, ki končujete s šihtom pazite na poti domov, ker pri nas ceste niso najlepše!

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 666
21.1.2010 14:18:36   
fiška33
Ja, zgleda da imam tudi jaz preveč časa, ker če stisnem refresh, pa ni novega sporočila, sem kar malo žalostna user posted image . Meni tempo tukaj čisto odgovarja. Spet sem se fino nasmejala, hvala punce! user posted image

Seznam sem si jaz skopirala od Zivepo (čestitam za Tjašouser posted image ) v excel in zraven dopisujem vaše komentarje, cene,... kar se mi zdi pomembno in uporabno.
Trgovine pa najrajš sama obdelujem, ker je moj dragi bolj h ciljem naravnan ne toliko poti in bi kupil kar ta prvo stvar, ki jo vidi - moški pač user posted image .

Moi, ja, po horoskopu sem levinja, fiška pa je izpeljava iz nekega drugega nicka, ki sem ga uporabljala na akvarističnem forumu, oz irc kanalu, od kjer tudi poznam mojega dragega user posted image .

A_T, hvala za info, če boš uspela najt kako slikico Tiana v ležalniku, bom zelo vesela.

Teja, pišeš, da ti je blo žal, da nisi mela elektronske varuške. Zakaj? Mene je moj že pred pol leta nahecal, ko je hotel met walki talkije za 30 € in na škatli piše, da so lahko tudi varuška in me malo skrbi, da ne bo delovalo, tak ko bi moglo. No, ko je v jadrilici in jadra nad Pohorjem, zelo prav pridejo, ker gor telefon ne lovi v redu in mi je super, da sva na vezi, on je pa na 2000m v luftu user posted image . Tak da čisto zgrešen nakup vseeno ni bil user posted image .

Aja, še glede plišastih pajackov... menda so pajacki pretopli, če že imamo pliš, naj bojo to posamezni kosi, al samo žabice, al pa samo zgornji del, da lahko po potrebi kombiniramo z drugimi kosi, oziroma slačimo, kjer je prevroče - prepisano iz excelovega opombnika user posted image .

PS prej sem bila zunaj in kupila naši bodoči pokakani riti kahlo...če je bila pa tak lepa, pa poceni user posted image .

Uživajte!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 667
21.1.2010 14:20:21   
divans1
A tako je to ??? To sm si pa čisto drugače predstavljala.... Ko se pogovarjam s kolegicami, pa rečejo, da se to splača, da pol še neki od države dobiš. Ker moj fant, to se pravi bodoči očka, živi pri meni, samo prijavljen je pa še pri sebi doma. Če so pa take kolobocije, pa veš, da si ne bom šla to urejat!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Pol je najbolš, da si tudi on kmalu uredi papirje in si spremeni naslov, če to nč ne pomaga...???

Potem si bom šla pa uredit porodniško in otroški dodatek, ko bo čas za to, ne? Ampak očetovstvo pa mora potrdit, ker nisva poročena, ne???

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 668
21.1.2010 14:24:03   
Teja K
Fiška, veš kaj se je meni dogajalo, vedno sem hodila v sobo in kontrolirala ali mali še spi ali je buden, bil je zmeraj zraven mene, ker nisem imela te varuške, drugače bi se verjetno navadil tudi sam nazaj uspavat ipd...., zato sem rekla, da tokrat pa sigurno imam to varuško... če ne druga imam vrt zraven spalnic in sem lahko jaz na vrtu, ko pupa spančka... v glavnem tokrat jo bom imela, mogočepa bom potem tretjič spet rekla da je varuška brzeveze, kaj pa veš, bom poskusila user posted image user posted image

Fiška glede kahle pa vsaka čast user posted image user posted image , mislim, da si kakšno leto ali dve ali tri preihitra, ampak če imaš prostor in ker je bila res lepa in poceni user posted image čestitam za nakup user posted image

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 669
21.1.2010 14:31:34   
Teja K
Divans ja očetovstvo mora potrdit, pri meni je bilo tako, da ko sem šla po rojstni list na Upravno enoto, je šel zraven in tam potrdil očetovstvo... kako pa je sedaj s tem pa ne vem točno,... takrat (skoraj 8 let) nazaj pa je bilo tako... Kar pa se tiče urejanja samohranilstva, je pa tudi moj zdajšnji partner (bodoči očka) prvo na to pomislil, ko pa sem mu razložila pa je rekel, da to pa ne... da noče, da zgleda tako, kot da sva šla narezen in da ga ni denarja, ki bi to poplačal...

Vem, da ljudje o tem govorijo, da se kao splača, ampak jaz nisem imela nobene koristi od tega...

Aha pa še to... Dejansko je Samohranilka tista, ki ima ima te papirje urejene, torej določeno preživnino, ki pa je oče ne plačuje, in ki dobiva del preživnine in državnega sklada,... Seveda pa država toži očeta, da dobijo denar nazaj...

Če pa sta prijavljenja na drugih naslovih pa je razlika samo v tem koliko pride zaslužka na družinskega člana potem ti odmerjajo otroški dodatek in kakšno socialno podporo.

Uhhh, upam, da sem ti vse pojasnila, me pa res zanima, kaj je tolko ugodnejšega v tem, da si samohranilka, tako, da če katera pozna odgovor, prosim, naj me seznani kakšne so mi potem pravice pripadale, ki mi jih je socialna delavka zamolčala?! user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 670
21.1.2010 14:37:31   
m_o_i
tudi midva bova prijavljena vsak na svojem naslovu in sem se malo razgledala glede tega: samohranilka v tem primeru NISI! samohranilka je tista, ki ima otroka z neznanim ocetom in posledicno ni prezivnine oz. kakrsnekoli financne pomoci z ocetove strani. al pa tak, kot je teja napisala-da ne placuje za njega.
samo in edino to je-ce sta na razlicnih naslovih-da se potem njegov prihodek ne uposteva pri odmeri za vrtec, otroskemu dodatku ipd., se pa upostevajo prihodki vseh prijavljenih na tistem naslovu.
tak da ce isces luknje, kako od drzave "potegniti" vec, dobro premisli, ce se splaca! da ne bo prihodek na clana druzine vecji (oce, mama s fajn prihodki), kot bi bil, ce bi bili prijavljeni skupaj...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 21.1.2010 14:38:06 >

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 671
21.1.2010 14:50:56   
divans1
Mh, po moje je bolš, da sva na različnih naslovih, da ni toliko dohodka na enem naslovu in je potem mogoče otr. dodatek kaj večji. user posted image Kaj pravite?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 672
21.1.2010 14:54:32   
m_o_i
visino dodatka si lahko izracunas na strani CSD siska (odlicna stran)-malo se poigraj in poskusi kombinacije.
njegov dohodek ne bo pristet k ostalim na tvojem naslovu, ampak potem se bo tudi celotna vsota delila z manjsim stevilom clanov...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 673
21.1.2010 14:59:57   
Angel_Tian
Da bo jasno za vselej - vse, kar napišemo, spada pod temo nosečnost. Pišemo naše zgodbe, izkušnje, to je naše življenje in tokratna nosečnost je del tega. Ma saj nimam kaj komplicirat, tu smo postale taka mala familija številka 2, kjer si pač lahko povemo čisto vse. Razumeš teja kuser posted image user posted image

Ostalo bom pa jutri predelala, ker šibam zdajle domov.
Pridne bodite

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 674
21.1.2010 15:01:47   
m_o_i
ova je spet po mizi vsekalauser posted image  jaoj, bogi njen danes...je mocna ko user posted image
ajd, sibaj domovuser posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?