|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
21.1.2010 15:07:29   
Teja K
Angel user posted image - ja šeficauser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 676
21.1.2010 15:09:26   
divans1
Moi, ne razumem še čisto, sory!!! Na tem naslovu sem samo jaz prijavljena, moja starša, ki sta že oba v penziji, ne bosta všteta zraven, ko bom dajala vlogo, ne? 

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 677
21.1.2010 15:12:35   
m_o_i
ce  nimas prijavljenega locenega gospodinjstva, se steje.a ne, punce!?

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 678
21.1.2010 15:16:19   
divans1
Aha, to pa možno, bi potem morala prijaviti, da mam ločeno gospodinjstvo! Če ne, je potem spet brez veze prikazan večji dodhodek, ne? Uhhhh, kuk je to tečno....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 679
21.1.2010 15:16:38   
Teja K
ja, točno tako Moi, če imaš ločeno gospodinjstvo od staršev potem se ne vštevajo njuni prihodki, če pa tega nimaš pa boš morala tudi pokojnino noter vnest.

Ločeno gospodinjstvo urediš na upravni enoti. Lastnik hiše mora bit s teboj in to vse tam urediš.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 680
21.1.2010 15:19:15   
frcefela
divans, recimo da imata oba 1000eur plače in ste vsi trije na istem naslovu - 2000/3 = 666EUR na osebo

če imaš ti 1000EUR kot edina prijavljena, tvoj pa je na drugem naslovu - sta v gospodinjstvu samo dva - ti in otrok - 1000/2= 500EUR na osebo.

Če imaš ti (precej) nižjo plačo kot on, potem se splača, drugače ne.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 681
21.1.2010 15:20:00   
m_o_i
ce imas prijavljeno loceno gospodinjstvo, potem moras imet tudi neke papirje, da ti placujes (simbolicno) najemnino tam-ceprav so to tvoji starsi. tudi za to nisem ziher; poguglaj "ločeno gospodinjstvo" user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 682
21.1.2010 15:24:28   
Teja K
ja mislim, da je to točno Moi, če prav nisem ziher... Namreč v MB-ju, ko sem se preselila nazaj domov (ko sva šla s prejšnjim narazen), je šla mama samo z mano in izjavila, da dovoljuje da stanujem doma (brez najemnine), in ne vem ali so naredili ločeno gospodinjstvo ali ne, ampak jaz nikoli njene plače nisem dajala niti pri vlogi za vrtec niti pri otroškem dodatku. To povejo tam!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 683
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 16:09:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 684
21.1.2010 16:45:04   
m_o_i
punce, pri nas je prava zima user posted image  vse je ze belo in se kr leti dol na veliko...
grem avto skidat pa na eno vroco cokoladouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 685
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 16:55:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 686
21.1.2010 17:01:09   
m_o_i
moj je ze vceraj iz LJ hodu zvecer in je blo menda odprto v smeri Lj-Štajerska, kontra pa ne...ne vem pa, kak je danesuser posted image
aja, vroco cokolado si bom jaz dala skuhat-greva z mojim na standardno popoldansko kavo (danes bom jaz pac cokolado z okusom pomarance mljask)

Neposredna povezava do sporočila: 687
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 17:20:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 688
21.1.2010 19:31:42   
sabri
Bom probala na hitro pa kar se spomnim:
markicaa: pumpico v porodnišnico ne rabiš, vsaj v LJ e, ker jo imajo tam, no enih par in jih lahko koristiš, če želiš.
janapan: te razumem, tudi jaz sem presenečena nad fuuul zgovornostjo letošnjih majčic, ker pri prvi moji smo goovrile glih tretjino tega. Se pa sigurno tudi zgodi, da ti tudi ena ne odgovori, sploh take kot jaz, ko preberem pa potem bolj malo komentiram ali pa sploh ne in grem kar mimo. Ne namenoma sevedauser posted image .
tejaK: zame tudi obvezno NASTAVKE ZA DOJENJE, ker brez njih nikoli nisem dojila, ker ne morem, premale bradavice. Jih pa nisem imela v porodnišnici, ker takrat sploh nisem še slišala za njih in sem kooooomaj čakal drugi dan mojega, da mi jih prinese, ker do takrat sem pa samo žalostno gledala malo in jo matrala in sebe pa poskušala pa ni šlo. Je pa res, d prvi dan niso tolk lačni. Meni je bilo najlažje nastavek zmočit, malo stisnit mleko notri, da mali dobi sleduser posted image , potem pa porinešv usteca kot bi bradavico.
Tamala sedi pri meni in mi živce požira, tkao da ne morem več pisat.

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 689
21.1.2010 19:53:35   
carly
IZVIRNO SPOROČILO: jolcica

Pomoje so tud hormončki in da ni nič hujšega sm previdnost ni nikol odveč :))) Upam pa da bo kmalu zginlo :))

Eto tole je seznamček. Zanima me vaše mnenje kaj boste oz. imate od tega že ve kupljeno in česa od tega ne boste kupili :))) hvala :))

MAMI
- blažilna krema za bradavice-JA, LANOLIN IN BEPANTEN
- čaj za dojenje 3x-JA
- nedrček za dojenje 2x-JA
- olje proti strijam-PRVIČ SEM UPORABLJALA KREMO DO PORODA, VERJETNO BO TUDI SEDAJ TAKO
- otroški dnevnik-ŽE IMAM, DOBILA OB ROJSTVO DVA NA ZALOGO
- priročnik za nego otroka in matere-DOBILI DARILO V PORODNIŠNICI
- prsna črpalka za izsesavanje mleka-IMAM, SEM JO KUPILA NAKNADNO, KO SE TAMALA NI DOJILA
- prsne podloge za dojenje 3x-JA
- zgoščenka s prijetno glasbo-NE

OČI
- fotoparat ali kamera
- mobilni telefon
- natančen seznam prijateljev, ki jih je treba obvestiti o novem rojstvu-VSE TROJE ŽE NA MOBIJU
- priročnik za starške-NE

NOVOROJENČEK
- avtomobilski varnostni sedež skupine 0 ali 0+-JA
- body benkica ali benkica 3x-BODY, VSAJ 7 DA JIH NE PEREŠ VSAK DAN
- bombažna vata-JA
- bombažne povijalne pleničke 6x-IMAM 1
- bombažne tetra krpice 5x-JA
- čaj proti trebušnim krčem-JA
- čistilne palčke-JA
- črpalka za nos-JA
- elektronska varuška-JA
- fixes pleničke 2-5kg ali 3-6kg-JA VERJETNO PAMPERS
- glasbeni vrtiljak za na posteljico-JA
- glavnik za temenca ali krtačka-JA
- grelnik za stekleničke-IMAM,KUPILI ŠELE KASNEJE, SMO GRELI MLEKO V POSODICI Z VROČO VODO
- komplet ( hlačke, majčka, kapica)-KAR NEKAJ KOMPLETKOV
- kopalna brisača z rokavičko-ROKAVIČKE NIKOLI RABILI
- krema za nego obraza-JA LEKARNIŠKA ZA OTROKE
- kremo za nego ritke-JA LEKARNIŠKO HLADILNO MAZILO
- mehka glasbena igrača-IMAMP PAR ISTIH LUNIC, DOBILI ZA DARILOuser posted image
- negovalna kopel-NA ZAČETKU NE RABIŠ
- nepremočljiva podloga za posteljo-JE ŠE PRI 14 MESECIH NE RABIMO, BO PRIŠLA V POŠTEV OB ODVAJANJU OD PLENIČK
- odeja-JA
- olje ali mleko za telo-DOMAČE OLIVNO OLJE
- otroška kad-JA
- posteljnina-JA
- postelja ali zibka-IMAMO OBOJE
- previjalna miza-JA
- previjalne podloge-JA
- prilagojeno mleko-JA V DM DOBITE MANJŠE PAKLČKE ZA ENKRATNO UPORABO, TOLK DA IMATE DOMA ZA VSAK SLUČAJ ČE BI SE RABILO
- robčke za enkratno uporabo za nego-JA ZA NA POT, DOMA VODA PLUS VATA (KRPICE)
- spodnja kapica (bombaž) 4x-2 DOSTI
- sodnje žabice ( bombaž) 4x-JA
- steklenička 125ml( za čaj)-JA NA ZAČETKU JE DOBRA TUDI ZA MLEKO, V PRVEM MESECU DOJENČEK NA OBROK POPIJE CCA.60ML
- steklenička 250 ml ( za mleko)
- sterilizator-JA, ČE BOSTE POLNO DOJILE GA NE RABITE
- škarjice ali ščipalec za nohte-JA
- termometer za telesno temperaturo-JA
- termovka za stekleničko-OB DOJENJU NEPOTREBNA,POLEG TEGA NE DRŽI DOLGO TOPLOTE, MI SMO PRAKTICIRALI TAKO DA SEM S SEBOJ (ČE SMO KJE BILI) VZELA ENO TERMOSKO Z VRELO VODO TER MRZLO VODO IN MLEKO V PRAHU POSEBEJ PA POTEM NAREDILA VEDNO SPROTI MLEKO
- tetra plenice 30x-JA
- tolažilna duda-JA,ČEPROV JE PRVIČ NISMO IMELI, JE NI HOTELA
- tople nogavičke ali copatke 2x-JA, NOGAVIČK KAR MAL VEČ, TAKO KOT JIH MI VSAK DAN RABIMO JIH TUDI DOJENČEK
- vodni termometer-JA
- voziček-JA
- vzmetnica-JA

Evo sem najprej komentirala seznam, zdej grem pa spet nazaj brat.

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 690
21.1.2010 20:04:45   
carly
IZVIRNO SPOROČILO: markicaa

lep pozdrav majčice!!!!!!!

najprej čestitke vsem za dobro opravljene preglede user posted image user posted image

Mam vprašanje za tiste, ki ste že mamice. A ste s sabo v porodnišnico vzele črpalko za mleko? Zadnjič mi je mamica dveh otročkov rekla naj to nujno vzamem s sabo, ker bo mleka tolk da bojo sise čist trde in pol mali ne more pituser posted image . Je kao treba najprej mal spumpat, da bradavica postane mal mehkejša, da bejbi loh zagrab. Pa če mu flaško ponudiš pol joške ne bo več hotu, ker iz flaške bolj teče, pri joški se je pa treba mal matrat? Zanima me kakšne izkušnje mate ve s tem

Lep dan še naprej vsem user posted image

Črpalke v porodnišnici ne rabiš, če jo boš slučajno rabila jo itak tam posodijo, vsaj na Jesenicah je tako.Sicer je pa naval mleka šele tretji dan, takrat se gre ponavadi že domov, pa tudi ni tako hudo da dojenček ne bi mogel piti,  je pa res da so joške takrat ko melone ki jih bo pravkar razneslouser posted image .Pa sama ne priporočam uporabe črpalke v ta namen sej telo (joške) po parih dneh same začnejo uravnavati kolk mleka je potrebno, če si pa črpaš in ga stran zlivaš ga je pa potem vedno preveč.Je pa črpalka fajn če morš kam it pa dojenčka doma pustit pa da ni panike ker ni mleka, al pa tako kot v mojem primeru če se otrok noče dojit, pa vseeno želiš da dobi tvoje mleko (no mi smo imeli alergijo na kravje mleko in navadnega adaptiranega mleka ni smela piti, tisti prov za alergijo je bi pa tako ogaben, da ni spravla več kot požirka po grlu).

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 691
21.1.2010 20:08:15   
Teja K
Zivepo kako pa urediš očetovstvo pred porodom? Jaz sploh pri prvi nisem vedela, da je trebaj to posebej uredit. A greš na upravno enoto, ali kako? Verjetno bo še katero zanimalo....

Sneg je prišel celo do Ljubljane, sneži in je že belo... Kako sem vesela, da se vozim v službo z busom.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 692
21.1.2010 20:09:46   
Teja K
Sabri jaz tudi nisem vedela, dokler mi ni praktikantka v bolnišnici rekla, in najbolj grozno je to, da so tako poceni in nimajo nobene zaloge v porodnišnici... no da se popravim, baje jih sedaj v ljubljanski imajo!

Nič punce moje, sedaj pa počivat! Želim vam noč polno spanja!

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 693
21.1.2010 20:27:17   
carly
Evo mi je uspelo prebrat.
Zivepo jaz sem pumpico za nosek rabila že od začetka, je taja že od poroda naprej imela na vsake toliko časa zamašen nosek, pa včasih samo fiziološka ni dobro sčistila.

Nastavke za dojenje sem jaz tudi rabila, sem jih pa že v porodnišnici dobila ker taja ni hotela zagrabit kljub normalnim bradavicam, no po parih dneh sem imela pa tako zgrižene in krvave bradavice da brez sploh nisem mogla dojit (sem se prve tri mesece matrala da sem jo najprej podojila potem sem si pa spumpala ko ni hotla več ona je pa po flaški naprej pila,v upanju da bo le začela se bolj dojit, no potem sem pa obupala in jo dojila samo še ponoči ker je bilo včasih samo dojenje dosti da je nazaj zaspala, velikokrat pa na žalost ne in sva mogal potem še flaško pripraviti).

Očetovstvo so pri nas urejale punce kar v porodnišnici.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 694
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 20:32:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 695
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 20:34:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu carly)
  Neposredna povezava do sporočila: 696
21.1.2010 20:53:23   
emibu
seznamček-

MAMI-
krema za bredavice-še nimam
čaj za dojenje-bom pila istega kot se kupi za bejbija,sem slišala da je kar uredu..
nedrček-ga še nisem kupla ker če ga bom sedaj mi bo vrjetno premajhen..
olje-imam+kremo nočno in dnevno pa sem useeno čist strijastauser posted image user posted image
otroški dnevniki itd...ne mislim kupovat ker to ponavadi vedno pride kot darilo
prsna črpalka-bom počakala da vidim če jo bom sploh potrebovala,kok sm slišala je sploh ne potrebujejo vse za brezveze je pa ne mislim kupovat
prsne podloge-ja vrjetno bomo mogl met če bo kj puščaluser posted image

NOVOROJENČEK-
sedež-mamo in isofix
cotke-prb. 12 velikih škatel od tega 4 z etiketami ker so preveč kupli in ni ponosil...
vata-mamo
povijalne-mamo
tetra-mamo
čaj-mamo
palčke-mamo
črpalko-mamo
elektronske varuške-nimamo ker bo itak posteljica na začetku v najini sobi potem bomo pa slišali ker sem bolj lahkega spanca oz. bo vrjetno že spau po celo no takrat.
fixes pleničke-ja pampers
glasbeni vrtiljak-še nimamo ker kok jst poznam našga atija bomo dobili za darilouser posted image
glavnik-mamo
grelnik-se mi ne zdi nekak ful potreben segreješ vodo oz mleko in ga zliješ v flaškouser posted image user posted image user posted image
brisačo,rokavičko-mamo k je biu res cart komplet
kreme,olja-imamo use na seznamu in sicer firmo bubchen jo je ginekologinja-porodničarka priporočila+moja mami
podlogo-gremo še kupit
kad-naročila pri pikapolonici,mi je res ušeč
posteljnina-mamo iz recinka tut zelo zadovoljna
previjalna-komoda z previjalno podlogo
mleko-še gremo kupit,kr me mal skrbi zrd roka uporabeuser posted image
robčki za enkratno uporabo-jaaaa se mi zdi super zadeušna že mamo par paketov nabaulene
stekleničke,dude,škarjice-mamo
voziček-dobimo
vzmetnica-mamo

Neposredna povezava do sporočila: 697
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 22:11:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 698
21.1.2010 22:20:03   
fiška33
Meni se pa zdi, da me še tolko luštnega čaka s tem nakupovanjem za bejbija, pa zaenkrat še nočem pretiravat in raje kar hodim in ogledujem po štacunah, če je pa kje res kaj ugodnega, kot npr. tale današnja kahlica, ki je bla 1,5 € v Mercatorjevem diskontu, (prejle sem jih v BC gledala tudi po 15 - 20 € ), pa kupim user posted image .
Danes sem mojega zvlekla tudi do Europarka in na srečo sva tam srečala njegovega kolega user posted image . Onedva sta šla na 2 pira, jaz pa po štacunah. Kupila pa sem sebi nekaj majčk, sicer modno nič posebnega, ampak tri celo takšne z malo več gumbki na dekolteju, tako da si jo lahko lepo odprem in dam joško ven. Jaz sem se odločila, da bom dojila user posted image . Drugače so pa moški model, kratek rokav, v Bershki, trenutno so znižane iz 12,95 € na 5 €. Zna se zgoditi, da bom še po kako skočila, ker zdaj, ko sem jih še doma probala, so super. Imajo pa črno, belo, roza in modro. Zelo zadovoljna user posted image .
Sva se pa odločila, da za našo pupo ne bova nič roza kupovala. Bolj olivno, oranžno, rumeno, bež, zeleno, belo, no mojemu se tudi modra zdi tak neutralna user posted image , meni vijolična user posted image , ker je tašča že kupla tri stvari za oblečt in so vse roza user posted image .

Lep večer in držite pesti, da bojo zjutraj ceste OK. Ob 5.30 štartam proti SG, me je celo danes še enkrat sestra poklicala iz bolnice, če sem slučajno pozabila na ponovni test za cuker user posted image . Sem pa že čisto blizu, da dobim novo g v Mariboru (tašča ureja), ker tole zdajle pa ni več hec. Še malo, pa se začne na 14 dni hodit - tehtat, pritisk merit user posted image ....

Zivepo, drzim pesti za biskvit user posted image !

LP

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 699
22.1.2010 8:11:45   
nusi
Jutro čvekice user posted image

gremo po vrsti
živepo - čestitke za še eno pupo user posted image , sej je že taprva tko cortkana, da bi bli naši fantje prav prikrajšani, če ne bi še ene zrihtala

teme na forumu - sej js tut komi preberem če nisem vsak dan gor, sam se ne sekiram, men je čist ok, je pa res, da imamo eni več, drugi pa manj časa za to

milena - upam, da bolezen hitro mine

nakupi - še vedno čakajo na boljše čase user posted image
seznam - najlepša hvala, do konca nosečnosti vas bom zihr še 5x prosila zanj
cukr test - mam v februarju pa mi je rekla, da ni treba bit tešč, smo že ugotovila, da to vsak mal po svoje razlaga

Am, če se spomnm kaj sem hotla še komentirat, se javim user posted image

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?