polma
|
IZVIRNO SPOROČILO: njamka Kukuc Se vidi, da je pomlad zunaj, tu nobene...se martinčkate, kajne? Mi smo bli včer v ZOO, cela štala s tistimi kozicami. naš jih tudi ljubi Sam tam bi se naša podila z njimi, pa jih (pazi to!!!) lubčkala. Ne božat, kušvat. Me je blo kar sram na trenutke. Očitno ima mal kmeta v sebi. Moram napisat teb Polma za zadnjič, ko si sodelovala na tisti temi od moje kolegice. Ni tko kot si jo secirala, definitivno. Sem bla kar mal žalostna, ko sem te brala tam. Veš, ona ima eno zelo zelo težavno najstnico doma in zdej ko se je odselila je vse drugače. Vsi ti koraki so bili njena zavestna odločitev, v bistvu se je prav odločila, zavoljo sebe in njene družine. Ker tko živet nebi mogli več dolgo. In očitno ji paše, da živi tam pri babici, ne pri njeni mamici. Sej je kolegici hudo, jo boli duša...sam preživljat dneve v kričanju, izsiljevanju, lažeh, navsezadnje lažnih prijav na CSD, da se maščuje staršem ne vem no, sama bi še zdavnaj znorela, nebi imela takih mirnih živcev kot jim ima kolegica. Teh situacij ne privoščim nobeni, ampak res nobeni mami. Bogve kaj še mene čaka Jah...kar se tiče te debate, je pa tako... Mene vedno spravijo iz tira debate v smislu-otrok izsiljuje, blabla-ker enostavno ne razumem, kako lahko apriori malo bitje obtožiš izsiljevanja. to je grda človeška lastnost. In, če jo nekdo prepozna pri otroku-predvidevam, da je sam isti. Izsiljevanje je negativno zavestno, zavedno obnašanje. Ne razumem, zakaj bi se človek rodil s takimi občutki. Prav tako ne verjamem, da se človek rodi zloben. Seveda obstajajo izjeme in-o tem sem hotla kasneje nekaj napisat na tisti temi, ker smo po njej imeli neko debato o morilcih, posiljevalcih, itd...ki niso nijno vsi zlorabljeni v otroštvu, pa počnejo grozljive stvari. Tako da, dejansko res obstajajo Natural born killerji. Dejansko se nekaterim spodobnim Zemljanom rojevajo živi . V primeru tvoje prijateljice sem pa zasledila par izjav, ki so mi dale mislit, da je soodgovorna za hčerkino obnašanje. Nisem govorila kar napamet, ker sem šla skoz hude scene v življenju. Pač, rada opazujem ljudi in sem prišla do sklepa, da so otroci zadnji v vrsti za grdobijo. Pred njimi paradiramo generacije takih in drugačnih vzornikov. Verjamem, da ji je hudo, da trpi...jaz sem zaradi svojih izkušenj (kaj šele bo ) velikokrat dobesedno izmučena. V svojih dveh otrocih dnevno prepoznavam svojo trmo, histerijo, zaletavost, nedoslednost...bogve, kaj od tega je dejansko njuno in-kaj sem jima jAZ položila v zibko . Tako razmišljam jaz.