|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
28.10.2010 12:30:38   
ronja
Mateyka, evo, ovčke so na blogu, s slikcami vred.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 926
28.10.2010 12:35:19   
ronja
svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta..

Joooj, to je včasih res veljalo, ja, samo medtem so piščance tako poredili, pri svinjah so morali pa tako začet pazit, da to niti pod razno ne drži več... (Imam kolege v teh krogih...) Pa nisem nad svinjino nekaj navdušena, v bistvu jo res zelo zelo redko jemo (samo pri eni babici v bistvu), ampak se ji pa godi krivica, ker analize kažejo res druge rezultate... (očetova prijateljica je veterinarski inšpektor, najin prijatelj je tik pred diplomo iz agroživilstva, lubi je hodil na agroživilsko sš,...)

Hehe, to je kuharica Baby and toddler cookbook - za vsakega otroka si eno otroško kupimuser posted image ("Ronjina" je boljša, ampak tudi ta ima kaj dobrega not). Ja, soljene polenovke so not, kaviarja pa res niuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 927
28.10.2010 14:13:17   
loremi
Včeraj sem nama skuhala:
- popečene svinjske zrezke
- kot priloga brstični ohrovt
- vse skupaj polito z omako iz smetane in zdenka sira
- paradižnikovo solato s sirom, fižolom, čebulo
- kruh po želji

Danes pa bo musaka.
Pa ena tortica user posted image .

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 928
28.10.2010 14:16:35   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

Zelo redko. Je pa včasih sladica kar za kosilo user posted image . Npr. kakšna kremna juha in potel zraven palačinke ali pa štrudelj (zavitek). Če je pa sladica kot npr. tortica, kremšnita, je pa to kupljeno, no lahko je pa kakšen piškot, to se pa spravim občasno delat med vikendom, ravno tako kakšni biskviti pristanejo v pečici za vikende. No poleti je pa včasih sladoled. Da bi pa prav namerno pripravljala sladice za po kosilu, to pa ne.

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 929
28.10.2010 14:53:39   
pelin
piščančji paprikaš in beli krompirjevi žgančkiuser posted image

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 930
28.10.2010 15:06:22   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?user posted image

zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! user posted image

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing user posted image  user posted image ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. user posted image

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.

Ooooo, tole se pa super njami bere. Hvala, bom poskusila pa javim!user posted image

Poročam. Njami, še bi mami!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Hudo dobro!

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 931
28.10.2010 16:53:26   
Freya88
Uhh... midva rihtava jedilnico slash kuhinjo, tako da so nasi obroki bolj skopi:D Recimo topli sendvici in french solata, sadje, cornwallske pite ipd.

Od nanasanja nivelana imam taksne roke, da mi sploh za kuhat ni:D Komi cakam da bo tega konc:) Drugace pa smo danes kljub temu jedli neke vrste makaronflajs in solato...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 932
28.10.2010 17:07:30   
Kerensa*
Kosilo: pire krompir, čufti v paradižnikovi omaki, mešana solata (zelje in fižol), vanilijev puding in jagodni sok.
Moj g. Mož pa: rižota z zelenjavo, svinjina, polnjena s kumarami, mešana solata (zelje in fižol), čokoladni puding in ribezov sok.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 933
28.10.2010 18:22:09   
mateyka
Klemy82, me veseli, da ste piro koristno uporabili user posted image

aja, nekomu sem še od zadnjič dolžna recept za čičerika s curry-jem in vermiccelliji - po domače rezanci user posted image
(je ful simpl in moj mož ga ma ful rad user posted image )

četrt kile suhe čičerike en dan prej zvečer namočiš v vodo.

(drug dan)
popražiš 3 sesekljane čebule in 1-2 rdeči papriki
dodaš česen in 2-3 polne žlice curryja v prahu (ali pasto, če jo imaš)
rahlo popražiš in zaliješ z vodo ali juho (cca 1.5-2l)

zavreš in dodaš:
- vegeto natur ali jušno bio zelenjavno kocko ter dosoliš
- 1-2 žlici paradižnikove mezge
- peteršilj in majaron
- čili po želji
- splahnjeno namočeno čičeriko

kuhaš eno uro na rahlem ognju. na koncu dodaš 7-8 gnezd vermicellijev in kuhaš še nekaj minut. nato temeljito premešaš in putiš stati še 15 minut, da se okusi premešajo in rezanci napnejo.

po želji lahko dodaš čebuli tudi narezanega piščanca.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 934
28.10.2010 21:04:45   
pelin
mateyka tole se tudi dober bereuser posted image ...men je čičerika tudi močno pri srcu...ko imam enkrat skuhano jo bi najraje stlačila skoraj povsod...Tako imamo takrat kar čičerikine dniuser posted image ...Meni ustreza med zeleno solato, pa v mineštri, pa kar tako zabeljena s panceto, pa tudi dober namaz se da iz nje naredit...no tole tvoje pa še pride na vrsto...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 935
29.10.2010 6:12:07   
ZARA
Pelin, a lahko racept za namaz iz čičerike?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 936
29.10.2010 8:57:48   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta..

Joooj, to je včasih res veljalo, ja, samo medtem so piščance tako poredili, pri svinjah so morali pa tako začet pazit, da to niti pod razno ne drži več... (Imam kolege v teh krogih...) Pa nisem nad svinjino nekaj navdušena, v bistvu jo res zelo zelo redko jemo (samo pri eni babici v bistvu), ampak se ji pa godi krivica, ker analize kažejo res druge rezultate... (očetova prijateljica je veterinarski inšpektor, najin prijatelj je tik pred diplomo iz agroživilstva, lubi je hodil na agroživilsko sš,...)

Drži. Točno o tem sem poslušala predavanje ene dietologinje, ki je pojasnila, da svinjina sploh ni tako nezdrava oz. ima lahko govedina mnogo več maščob. V svinjini se pač vsa maščoba "na uč" vidi, drugje pa je hinavsko skrita. Da sploh ne govorimo o "onesnaženju" perutninskega mesa - govorim o "onesnaženju" z antibiotiki ipd.

Vam povem eno prigodo. Imam alergijo na penicilin. Pred leti sem v Intersparu jedla puranji zrezek in dobila identično reakcijo kot na Ospen... In dobila pri zdravniku razlago, zakaj user posted image

Aja, ronja, hvala za ovčke user posted image To bom pa zagotovo kmalu naredila.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 29.10.2010 8:58:30 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 937
29.10.2010 9:00:57   
Andromeda
Danes bomo imeli ocvrte kalamare, za prilogo blitva s krompirjem in zeljnata solata. Za sladico pa čokoladni puding.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 938
29.10.2010 9:06:52   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

baguska, pšenične je zelo lahko naredit, za korzune moraš met pa malo grifa (če nimaš mase harine, kar je jaz nimam - če slučajno zvohaš, da se jo kje v slo. dobi, bom pa zelo hvaležna!).

Na, se dobr da si povedala!user posted image vceri sm sicer delala psenicne ja... In so kr uspele.. Moz npr sploh ni vedu da sm jih sama nardila.user posted image sele pr tretji je reku zakaj sem jihntok nardila in sm pac rekla da je tok mase prslo in sm jih kr vse spekla... Do takrat je bil zihr, da sm jih kupila.user posted image

Sm pa glih vceri potem tuhtala, da bi rajsi koruzne nardila ja... Bom pa probala posnjohat za tole maso.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 939
29.10.2010 14:17:27   
hrchy
danes sem zelo bizi, zato crno (leca) - rdece (pesa) - belo (polenovka) - zeleno (por) zlozenka iz pecice. Za posladek me pa caka cel hladilnik cupcakesov, ampak upam, da se jim uspem upret... user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 940
29.10.2010 14:26:31   
pelin
Zara....jaz ga delam takole...čičeriko prejšnji večer namočim...skuham, kuhano  s paličnim mešalnikom zmiksam, dodam trdo kuhana jajca, eno čebulo, dve žlici kisle smetane, eno žlico majoneze, pol žlice masla, svež drobnjak, peteršilj,sol, poper.Vse  zadeve dodajam po okusu, nič ne tehtam...če želim bolj tekoč namaz dam več kisle smetane in majoneze, če bolj mastnega in mazavega več masla, če bolj pikantnega več popra...skratka po okusu...Nam najbolj potegne na popečenem toastu...
Upam, da nisem česa pozablauser posted image ...Nekje sem enkrat staknila podoben recept, ki je imel še nekaj dodatkov, ki nam ne gredo preveč zraven  (rdeča paprika, slaniki, kapre, olive, mozzarela..) in tega sem potem priredila "po naše". Podobnega delam tudi iz soje...

aja...današnje kosilce...goveja juha z ribano kašo, šnite, breskov kompot...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 941
29.10.2010 15:12:30   
bit
meni se pa ajdova kaša valja v predalu....

rabim kak nov recept? Vem da ste jih polne.user posted image ... gob ne jemouser posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 942
29.10.2010 15:21:26   
naja17
Ste ve kej zbirčne? Ker ko berem ronjo in mateyko, je vse super, sam zraven njiju bi jest lačna ostala... Jaz nič od tega ne maram, katastrofalna sem...

Danes za južno: jahnija - kot nek golaž s krompirjem

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 943
29.10.2010 15:22:25   
Klemy82
U, jaz bi tudi čičeriko... pa je moj ne mara. No, pirino kašo je pa hvalil, kako je to dobro. user posted image
Danes pa pri nas jemo zelenjavne polpete (by Pečjak), pire krompir in zeleno solato.

Jst.

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 944
29.10.2010 15:27:07   
enea
Danes kosila sploh ne,...user posted image user posted image user posted image
Sva z ta večjo šle po burek in jogurtuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 945
29.10.2010 15:32:09   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Ste ve kej zbirčne? Ker ko berem ronjo in mateyko, je vse super, sam zraven njiju bi jest lačna ostala... Jaz nič od tega ne maram, katastrofalna sem...

Danes za južno: jahnija - kot nek golaž s krompirjem

Naja, jaz sem bila včasih totalno anti zelenjavni tip, zdaj se mi pa že kakšno leto, dve obrača na bolje, celo zeleno solato sem začela jest, je pa res, da mora bit ful česna gor.user posted image Zdaj ko sem noseča bi pa itak skos neki kuhala pa to zelenjavo, da ne bo pomote, za meso mi dol visi, se moram prav načrtno spravit meso delat, če ne bi ratali kar vege, pa še dragi bi mi jo po moje že pobegnil. Je bil ful strpen in tiho vse pojedel, kar sem na mizo dala, ko sem imela še te blesave slabosti (mesouser posted image ), zdaj pa jst njega crkljam s čevapi in zrezki vsaj 2x na teden. Se zaenkrat ne pritožuje.user posted image

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 29.10.2010 15:33:12 >

Jst.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 946
29.10.2010 18:01:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Zara....jaz ga delam takole...čičeriko prejšnji večer namočim...skuham, kuhano  s paličnim mešalnikom zmiksam, dodam trdo kuhana jajca, eno čebulo, dve žlici kisle smetane, eno žlico majoneze, pol žlice masla, svež drobnjak, peteršilj,sol, poper.Vse  zadeve dodajam po okusu, nič ne tehtam...če želim bolj tekoč namaz dam več kisle smetane in majoneze, če bolj mastnega in mazavega več masla, če bolj pikantnega več popra...skratka po okusu...Nam najbolj potegne na popečenem toastu...
Upam, da nisem česa pozablauser posted image ...Nekje sem enkrat staknila podoben recept, ki je imel še nekaj dodatkov, ki nam ne gredo preveč zraven  (rdeča paprika, slaniki, kapre, olive, mozzarela..) in tega sem potem priredila "po naše". Podobnega delam tudi iz soje..

Najlepša hvala, mora bit dobro. A to zdrži kakšna 2 dni v hladilniku?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 947
29.10.2010 18:03:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Ste ve kej zbirčne?

Pri določenih stvareh zelo, vendar bolj pri pijači, kakor pri hrani (sem bila v življenju prevečkrat lačna in sem posledično skoraj nehala komplicirati).

Današnje kosilo: oslič po dunajsko in s tatarsko omako ter krompirjeva solata.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 948
29.10.2010 18:39:44   
pelin
ja, Zara lahko rečem da je zadeva zelo nepokvarljiva...v hladilniku nam je npr. na morju zdržala tudi skoraj en teden, samo potem smo jo nekaj  vrgli stran, pa še to, ker  se nam je ni dalo več jest in ne zato, ker se bi pokvarila...user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 949
29.10.2010 18:45:12   
pelin
Če sem kaj izbirčna?
Od svojih najstniških nerodnih let sem se kar dosti spremenila...največ pa je k temu pripomoglo to, da sem začela sama kuhat in sem spoznala, da je treba v to kar nekaj truda vložit.
Sedaj jem veliko večino jedi, važno je le to, da so okusno pripravljene...še vedno pa mi žal ne potegnejo npr. vampi, krvavice, ledvičke v omaki ali kaj podobnega user posted image . Ker pa pri nas nekateri doma to radi jedo, pa te zadeve kljub temu včasih pripravim...
Drugače pa sem strašno velik ljubitelj zelenjave in  večino časa pripravljam meso predvsem zaradi moškega dela družine...ženski del, bi brez težav zdržal teden tudi ob sami cvetači , solati in podobnem ...

< Sporočilo je popravil pelin -- 29.10.2010 18:50:12 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?