|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 17:07:02   
gigi1
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?user posted image

Jaz jo bolj kot ne uporabljam za sladkanje user posted image

Lahko jo za zajtrk jeste z jogurtom in sadjem..

Jaz jo včasih samo malo zmešam z orehi in medom.

ali jo malo zmelješ, dodaš naribana jabolka ali sesekljano suho sadje, mlete oreščke (lešnike, mandeljne, orehe...) in sladkorni prah (ni nujno).

Danes goveja juha z ulivanci, svinski zrezki s suhimi slivami in pire krompir s čemažem. Zelena solata.

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 901
27.10.2010 9:25:11   
Kerensa*
Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 902
27.10.2010 10:15:40   
mateyka
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?user posted image

zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! user posted image

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing user posted image  user posted image ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. user posted image

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.10.2010 10:16:26 >

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 903
27.10.2010 10:48:10   
špelin@
Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 904
27.10.2010 14:47:54   
pelin
danes ...pražen krompir, pečen piščanec, zeljna solata...

Ne, tudi pri nas ne delamo vedno sladic...včasih katera pade čisto naključno, drugače pa to počnemo bolj takrat , ko je več časa in volje...ponavadi čez vikend...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 905
27.10.2010 15:31:47   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

zadnjič sem naredila pirino kašo z šampinjoni in je zakon! user posted image

posebej skuhaj piro v slani vodi in pusti da se hladi.
- popraži čebulo in šampinjone,
- dodaj sladko papriko in česen, zalij z vodo in dodaj natur vegeto (reklama - wing wing user posted image  user posted image ) ter sol po želji.
- dodaj žličko moke, žlico Alnaturine paradižnikove mezge (ta nima konzervansa), šatraj, peteršilj in timijan
- pokuhaj kakih 20 minut in omakca je ready.
vmešaj piro v omakco in pusti da se malo prepojijo okusi ter pira do konca napne.
dober tek. user posted image

p.s. piro iz konzerve samo splahni z vodo in vmešaj v omakco.

Ooooo, tole se pa super njami bere. Hvala, bom poskusila pa javim!user posted image

Jst.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 906
27.10.2010 15:48:10   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Mene pa nekaj zanima. A ve vedno delate neko sladico za po kosilu? Ker pri nas je to bolj izjema kot pravilo.
Parkrat na leto.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 907
27.10.2010 15:49:49   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Včeraj ni bilo časa za kosilo, tako, da sem si privoščila samo večerjo - Fishburger, Nuggetse in križ-kraž krompirček. Vse seveda iz McDonald'sa. Kaj bom pa danes, pa še ne vem. Skoraj zagotovo nekaj nekje zunaj.

Karnisa, tukaj teče debata o kuhanju doma in ne o naročanju hrane po telefonu ali v lokalih. Kako ne razumeš?user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 908
27.10.2010 18:50:35   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Karnisa, tukaj teče debata o kuhanju doma in ne o naročanju hrane po telefonu ali v lokalih. Kako ne razumeš?user posted image

mojadva tudi hočeta kup "čiken fingersov" v soboto user posted image sta najavila vnaprej, da ne bo dileme in da se psihično pripravim user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 909
27.10.2010 18:55:27   
baguSka

Obicajno pade kaksno sadje.... Ampak odkar sem zacela zdravo jest in zivet, se to ne vec.user posted image pocakam tri ure in pojem kaksn kos sadja.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 910
27.10.2010 20:40:56   
mikina
Ker smo se v nedeljo prenajeli mesa iz pod peke, smo ta teden brezmesni. V ponedeljek je bil Rižev narastek in zraven kompot iz kutin, jabolk in hrušk. V torek makaroni z islo smetano ali pa z orehi. Danes langaš z skledo zelene solate. Jutri bodo krompirjevi cmoki z gozdnimi sadeži in mogoče kompot. V petek pa mogoče že kakšno meso.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 911
28.10.2010 8:25:37   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Obicajno pade kaksno sadje.... Ampak odkar sem zacela zdravo jest in zivet, se to ne vec.user posted image pocakam tri ure in pojem kaksn kos sadja.

No, vidiš, točno o tem razmišljam. Ker meni takoj po kosilu ne paše pojest še nečesa dodatnega. Pri nas imamo sladico in/ali sadje za malico, par ur po kosilu.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 912
28.10.2010 8:28:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Kje pa sem napisala, da ne razumem? user posted image  Jaz sem si naslov samo prikrojila po svoje in napišem odgovor na "Kaj danes jeste?".
Včerajšnje kosilo: matevž, puranji zrezek v omaki iz lisičk, mešana solata (zelena, radič in kumare), vanilijev puding in Cockta. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 913
28.10.2010 9:51:18   
ronja

Pri nas je to (kot si verjetno opazila) skoraj bolj pravilo kot izjema. Vsaj parkrat na teden je ziher nekaj sladkega na mizi, skratka. Samo mi imamo "sladki kost" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstajauser posted image ! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladicouser posted image . Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razviluser posted image , ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

špelin, PAR UR po kosilu??? Moji bi se že poklali, da so par ur brez hraneuser posted image (so vsi tečni, če so lačni, zato pa skoz kuham, heheuser posted image ). Ma, mi smo ko kobilice: non stop jemo... saj dokler porabimo, je še ok, a ne?user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 914
28.10.2010 9:52:34   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Samo mi imamo "sladki kot" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstajauser posted image ! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladicouser posted image . Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razviluser posted image , ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

Podpiiis! Pri nas imamo tudi to! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 915
28.10.2010 9:57:31   
baguSka
Dons pa tortilje z mletim meskom in kitajskim zeljem! Upam da mi ratajo, ker jih bom delala prvic...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 916
28.10.2010 10:00:49   
ronja
Aja, še jedilnike sem dolžna: torej, v pon. je bila res prirejena otroška karbonara (spagetti carbonara) - torej brez jajca, samo smetana, slanina, grah, verjetno še kaj, kar sem že pozabila... in ja, bila je sladica: borovničevi mafini - so bili polnozrnati in z rjavim sladkorjem, da se ne bo kdo usajal, kako nezdravo hranim otrokeuser posted image

V torek si je Ronja zaželela vaflje - in ona zna to tako lepo povedat: "To mi deli, vafle mami!" in ma take lepe modre učke, da ji človek res ne more odklonit. Ker pa ne bomo ves čas sladko jedli, sem naredila slane toskanske vaflje - s čičerikino moko, pinjolami in pinjencem. Zelo zanimiv okus od čičerikine moke, čisto nekaj posebnega, malo sladkasto, zanimivo. Mimogrede, to so bili zadnji vaflji, za katere imam recept in jih še nisem naredila - do zdaj sem jih kakih 30 različniih, verjetno... Zraven pa glazirano korenje z rožmarinom (recept iz ramsaya, ene mojih omiljenih knjig - zaradi sentimentalne vrednosti - lubi dal enkrat za valentinovo) in kisla smetana. Za čez je ostalo še nekaj mafinov.

V sredo, torej včeraj;), pa je bilo res na izi, ker sva šibala na en zastonjski tečaj za en statistični programerski program (končno sva spet skupaj šla nekam!!! je bilo ko v dobrih starih časih, sva si vmes pisala listke, ko je bilo dolgčas, samo da zdaj niso bili več papirnati, ampak v note paduuser posted image ). Tako sva šla takoj, ko je lubi prišel in sem prej samo spekla še ostale toskanske vaflje (na srečo sem prejšnji dan naredila ogromno mase, hehe), zvečer pa sem "varuško" (teto alias bratovo punco) vprašala, ali ji paše sladko ali slano, pa se je odločila za slednje in sem naredila ene ultra nasitne popečene puranje sendviče z mocarelo, domačo pardižnikovo omako, parmezanom,... No, od tega smo bili pa tako siti, da je celo sladki kot počakal na boljše čase.

Danes je lubi na terenu, zato Ronja izbira - oz. bo to, kar me že fehta, odkar sem prvič naredila: ovčke iz krhkga testa s sirovo omako in cvetačo. Bom poizkusila najt slikco.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 917
28.10.2010 10:03:27   
ronja
baguska, pšenične je zelo lahko naredit, za korzune moraš met pa malo grifa (če nimaš mase harine, kar je jaz nimam - če slučajno zvohaš, da se jo kje v slo. dobi, bom pa zelo hvaležna!).

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 918
28.10.2010 11:11:01   
Felicita

Samo mi imamo "sladki kot" - to je taka dedna in hkrati nalezljiva zadeva: dobiš jo ali od staršev (dokazano pri nas 3 in pri najinih puncah) ali se je nalezeš od punce (dokazano pri lubiju). To je poseben predel želodca, ki se ne more zapolnit z ničemer drugim kot sladkim. To res obstajauser posted image ! Mi ga vsi imamo! Ne glede na to, koliko si pojedel, sladki kot je še vedno prazen, če nisi pojedel še nekaj sladkega. Včasih sladki kot sprejme kako sadje, samo mora bit res fajno, večinoma hoče pa sladicouser posted image . Lubi se je včasih temu smejal, zdaj ga je pa tudi on razviluser posted image , ga ima že nekaj let... To je hudičeva zadeva, se ne rešiš!

Podpiiis! Pri nas imamo tudi to! user posted image

a tkooooo se temu reče user posted image mi smo samo ugotavljal, da maš v želodcu en skriti predalček, ki sprejme sladkarije, na glede na to kolko si sit user posted image zdej vem ime user posted image

drugač bo pa dans segedin user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 919
28.10.2010 11:17:49   
špelin@
ovčke iz krhkga testa s sirovo omako in cvetačo

Hopla, obvezno mi povej, kako narediš tole, ker mi dišiiiiii user posted image

O ja, vem, kaj je to sladki kot user posted image Oz. se še spomnim user posted image Samo mene je potem moj dragi streniral drugače, ker nikoli ni mogel jesti sladice takoj po kosilu in sem se jaz vdala user posted image In navadila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 920
28.10.2010 11:42:20   
mateyka
prirejena otroška karbonara (spagetti carbonara) - torej brez jajca, samo smetana, slanina, grah, verjetno še kaj, kar sem že pozabila...

čaki čaki, zakaj "prirejena otroška"?? user posted image
otroške jedi ne vsebujejo svinjine do 3 leta. vsaj v vrtcu ne. torej - zakaj potem brez jajca? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 921
28.10.2010 11:44:34   
ronja
O ja, vem, kaj je to sladki kot user posted image Oz. se še spomnim user posted image Samo mene je potem moj dragi streniral drugače, ker nikoli ni mogel jesti sladice takoj po kosilu in sem se jaz vdala user posted image In navadila.

Pri nas je bilo ravno obratnouser posted image . on se ni mogel upret sladicam - in ko parkrat poizkusiš... se ti kot razvije... Ti si prvi primer, ki ga poznam, da je sladki kot dejansko izgubil... Samo po moje samo ne veš, da ga še imaš. Pridi na kosilo, pa boš videla, hehe.

aja, ovčke - ma to je izi: zvaljaš krhko testo (po kateremkoli receptu - moka, maslo, jajce ali samo rumenjak ali nič od tega - po želji), izrežeš s tistim narebrenim krogcem velike in male krogce (za telo in glavo) in še nogice in sestaviš ovčke, ki jih lepo spečeš v pečici. Cvetačo samo skuhaš, za sirovo omako je pa lahko katerikoli fondi recept (jaz delam z jabolčnim sokom, sirom, smetano, po želji še maslo, različne vrste sira, lahko še soliš in popraš - za otroke rajši ne) - to vse skup stopiš na malem ognju, preliješ v skodelico, da se otroci ne popečejo in ponudiš z ovčkami in cvetačo (razrezano na cvetke), da to pomakajo not v sir. Pri nas je to hit! Odkar sem naredila VSAK DAN, pa ne pretiravam, res VSAK DAN poslušam: mami, kdaj boš spet ovčke naredila? Mami, kdaj bomo ovčke jedli? Mami, a boš danes ovčke naredila?... no, danes bojouser posted image

Bom dala natančen recept in slikce na blog, če bo katero zanimalo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 922
28.10.2010 11:47:33   
ronja
Zato ker je iz ene knjige z recepti za dojenčkeuser posted image . Pa ker nisem mela jajcuser posted image . V našem vrtcu jejo tudi svinjino, kolikor vem... Ma, glede tega je itak 100 različnih teorij... MOjidve zdaj jesta vse: svinjino, jajca, celo arašide sta že poizkusili in zaenkrat nista na nič alergični. Na začetku sem pa pazila z uvajanjem da sem šla po reglcih, ker sem sama alergik. Ampak meni so rekli po 1 letu lahko vse (alergologi), samo ne preveč arašidov.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 923
28.10.2010 11:47:37   
mateyka
tele ovce tud mene zanimajo. če jih ni treba iz kože devat, me mika probat.. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 924
28.10.2010 12:29:08   
mateyka
Zato ker je iz ene knjige z recepti za dojenčkeuser posted image . Pa ker nisem mela jajcuser posted image . V našem vrtcu jejo tudi svinjino, kolikor vem... Ma, glede tega je itak 100 različnih teorij... MOjidve zdaj jesta vse: svinjino, jajca, celo arašide sta že poizkusili in zaenkrat nista na nič alergični. Na začetku sem pa pazila z uvajanjem da sem šla po reglcih, ker sem sama alergik. Ampak meni so rekli po 1 letu lahko vse (alergologi), samo ne preveč arašidov.

svinja je premastna imho. tudi najmanj masten del je 20% bolj masten kot katerakoli druga žvalca. meni se zdi čisto pametno počakat do 3 leta.. čeprav pol se vprašam, če je tko bad, a se sploh splača jest to kasneje user posted image
koja kuharca za dojenčke je pa to? a kak recept s polži, soljenimi polenovkami ali kaviarjem je tud not?  user posted image
arašide sem pajaz ponujala že 1,5 leta user posted image samo naša je itak zbirčna in jih je šele zdaj probala. samo, če jih sama olupi seveda. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Recept za dojenčke: Odlična polenta
Glavna zvezda današnjega recepta je polenta, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za 8 mesečnika in ...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?