ronja
|
Aja, še jedilnike sem dolžna: torej, v pon. je bila res prirejena otroška karbonara (spagetti carbonara) - torej brez jajca, samo smetana, slanina, grah, verjetno še kaj, kar sem že pozabila... in ja, bila je sladica: borovničevi mafini - so bili polnozrnati in z rjavim sladkorjem, da se ne bo kdo usajal, kako nezdravo hranim otroke V torek si je Ronja zaželela vaflje - in ona zna to tako lepo povedat: "To mi deli, vafle mami!" in ma take lepe modre učke, da ji človek res ne more odklonit. Ker pa ne bomo ves čas sladko jedli, sem naredila slane toskanske vaflje - s čičerikino moko, pinjolami in pinjencem. Zelo zanimiv okus od čičerikine moke, čisto nekaj posebnega, malo sladkasto, zanimivo. Mimogrede, to so bili zadnji vaflji, za katere imam recept in jih še nisem naredila - do zdaj sem jih kakih 30 različniih, verjetno... Zraven pa glazirano korenje z rožmarinom (recept iz ramsaya, ene mojih omiljenih knjig - zaradi sentimentalne vrednosti - lubi dal enkrat za valentinovo) in kisla smetana. Za čez je ostalo še nekaj mafinov. V sredo, torej včeraj;), pa je bilo res na izi, ker sva šibala na en zastonjski tečaj za en statistični programerski program (končno sva spet skupaj šla nekam!!! je bilo ko v dobrih starih časih, sva si vmes pisala listke, ko je bilo dolgčas, samo da zdaj niso bili več papirnati, ampak v note padu ). Tako sva šla takoj, ko je lubi prišel in sem prej samo spekla še ostale toskanske vaflje (na srečo sem prejšnji dan naredila ogromno mase, hehe), zvečer pa sem "varuško" (teto alias bratovo punco) vprašala, ali ji paše sladko ali slano, pa se je odločila za slednje in sem naredila ene ultra nasitne popečene puranje sendviče z mocarelo, domačo pardižnikovo omako, parmezanom,... No, od tega smo bili pa tako siti, da je celo sladki kot počakal na boljše čase. Danes je lubi na terenu, zato Ronja izbira - oz. bo to, kar me že fehta, odkar sem prvič naredila: ovčke iz krhkga testa s sirovo omako in cvetačo. Bom poizkusila najt slikco.