|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 10:18:40   
ronja
Ne maram preveč paradižika...
user posted image Kako to možno?? Paradižnik je zakon!user posted image

Ne se smejat - ampak kaj je to fritata?

Fritata je jajčna slana jed, navadno z zelenjavo ali gobami, pečena večinoma v ponvi: jajca žvrkljaš, začiniš, zelenjavo po portebi prej blanširaš (večinoma ni treba), popečeš, zaliješ z jajci in spečeš. Je njami zadeva. Angleži rečejo temu omleta (omlette).

Felicita, kakšno čudo je ta kamen?

Pica kamen je glinena plošča (iz zelo kvalitetne gline), ki je odporna na zelo visoke temperature in zelo dosti toplote vsrka - zato bo temperatura v pečici manj nihala, ko boš mela plošno not, ampak bo pa temu primerno dalj časa trajalo,d a se segreje (če vmes delaš pico, imaš itak čas). POtem flikneš pico na razgreto ploščo in dobiš isti učinek kot če bi jo fliknila na razgeto dno krušne peči. Vsaj približno, no. Če imaš Gorenjevo pečico, ki gre do 275°C, potem je res isti učinek (preverjeno), sem včasih živela v hiši s krušno pečjo.user posted image

Sicer pa: kje sem ostala? V soboto se je mudilo s kosilom, ker smo prišli pozno domov (nabirali kostanj in šli po zimske obleke k bratu v klet), zato smo jedli fritato oz. omleto s slanino in sirom, za čez je še ostala robidova pita. Zvečer smo skuhali nabrani kostanj.
Včeraj pa smo z malimi ustvarjale orchetije (ušesca, take fajn testenince) z brokolijem, ki ga je lubi dobil od sodelavca in je bil tako lep, da ga je bilo treba nujno čim prej porabituser posted image . Jedilnik je bil lubijeva želja, ker je nor na te orčetije z brokolijem. Tega bi res pojedel, kolikor mu dašuser posted image . Za čez sem naredila pa rabarbarin kompot, ker je treba malo zmrzovalnik spraznit in sva imela 4 vrečke rabarbare not (zdaj sta samo še 2). Rabarbara je domača, vendar na žalost malo kisla, stebla so vsa bolj ali manj zelena, tako da punce nismo veliko pojedle (malidve ne marata preveč kislo, mene pa želodec peče, če jem fejst kislo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 10:26:33   
ronja
Aja, špelin, sem ti dolžna še špinačo z mandlji: ok, če prvič delaš, je priporočljivo, da si najprej pripraviš zadeve: torej vse za omako. Če si zelo hitra, lahko delaš pa sproti. Ok, najprej razgreješ vok, v njem na 2 žličkah sončničnega olja popražiš na lističe narezane mandlje - ne preveč, naj samo rahlo porjavijo (ko enkrat začnejo temnet, so zelo hitro preveč, moraš bit zraven! Res! Ne it takrat hodit otrokom riti brisatuser posted image ). Daj mandlje iz voka in prihrani.
POtem van flikneš 1 kilo oprane špinače in poduši, da skup pade, takrat TAKOJ zaliješ z omako iz 2 žlic šerija (lahko karkoli drugega, jaz sem dala pol žličke viskija, ker sem samo to imela v flaši, ki sem se je hotela znebit, da naredi prostor - nismo neki porabniki alkoholnih pijač - v bistvu samo za kuhanje), 2 žlici medu, 2 žlici sojine omake (če je bolj redka, daj kako žlico več, toliko se da tiste goste temne sojine omake, ki jo je zdaj tako težko dobit), 1 strok česna (strt, seveda) in pol žličke sezamovega olja. To potem pustiš, da omakca zavre, da alkohol, če si ga dala not, izpari in potem potreseš še z mandljevimi lističi 2 nasekljanima mladima čebulicama in vola - kosilo je tu (če si seveda prej dala že kak riž kuhat; če si pozabila, potem naredi hitro en kuskususer posted image ).
PO želji lahko daš česarkoli več ali manj, seveda. Je bil pa en akviziter čisto paf, ko je videl steklenico viskija v umivalniku (je lepa flaša, pa sem jo hotla umit). Je čist zmrznil, baje - nisem opazila, sem lih pito dajala pečt, lubi ga je videluser posted image . Hehe, če bi vedel, od kdaj je ta viski, bi bil čist pomirjen.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 877
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 10:51:26   
enea
otroci so doma, mama tudi - krompirjeve počitnice, mi bomo pa pašto jedli in golažuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 10:55:30   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Aja, špelin, sem ti dolžna še špinačo z mandlji: ok, če prvič delaš, je priporočljivo, da si najprej pripraviš zadeve: torej vse za omako. Če si zelo hitra, lahko delaš pa sproti. Ok, najprej razgreješ vok, v njem na 2 žličkah sončničnega olja popražiš na lističe narezane mandlje - ne preveč, naj samo rahlo porjavijo (ko enkrat začnejo temnet, so zelo hitro preveč, moraš bit zraven! Res! Ne it takrat hodit otrokom riti brisatuser posted image ). Daj mandlje iz voka in prihrani.
POtem van flikneš 1 kilo oprane špinače in poduši, da skup pade, takrat TAKOJ zaliješ z omako iz 2 žlic šerija (lahko karkoli drugega, jaz sem dala pol žličke viskija, ker sem samo to imela v flaši, ki sem se je hotela znebit, da naredi prostor - nismo neki porabniki alkoholnih pijač - v bistvu samo za kuhanje), 2 žlici medu, 2 žlici sojine omake (če je bolj redka, daj kako žlico več, toliko se da tiste goste temne sojine omake, ki jo je zdaj tako težko dobit), 1 strok česna (strt, seveda) in pol žličke sezamovega olja. To potem pustiš, da omakca zavre, da alkohol, če si ga dala not, izpari in potem potreseš še z mandljevimi lističi 2 nasekljanima mladima čebulicama in vola - kosilo je tu (če si seveda prej dala že kak riž kuhat; če si pozabila, potem naredi hitro en kuskususer posted image ).
Mmmmmmm, hvala, super recept user posted image Ajd', tisti viski oz. šeri bom pač spustila, ker imamo doma od žganih pijač samo deci paške travarice in na dnu flaše ruma nekaj kapljic, če še niso izhlapele, ker ga uporabim vsako leto eno žlico user posted image

PO želji lahko daš česarkoli več ali manj, seveda. Je bil pa en akviziter čisto paf, ko je videl steklenico viskija v umivalniku (je lepa flaša, pa sem jo hotla umit). Je čist zmrznil, baje - nisem opazila, sem lih pito dajala pečt, lubi ga je videluser posted image . Hehe, če bi vedel, od kdaj je ta viski, bi bil čist pomirjen.user posted image
O hudooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 879
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 12:00:50   
gigi1
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Včeraj se je fajn obneslouser posted image

Danes bodo pa goveji zrezki in česnove bučke na žaru. Išče še idejo, kaj zravenuser posted image



Njoki s smetano in/ali sirom in/ali čemažem. pire krompir s čemažem ali ohrovtom ali kolerabo ali zeleno, pečen krompir z rožmarinom, pečena zeliščna polenta, rizi bizi oz riž na 101 način....

Včeraj klasično nedeljsko kosilo. Goveja župa, mrežna pečenka, tenstan krompir in zelena solata z bučnim oljem. Za sladico pa čokoladne rezine.

Pa včeraj skuhala še pasulj za danes user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 880
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 12:21:46   
ronja
Ajd', tisti viski oz. šeri bom pač spustila, ker imamo doma od žganih pijač samo deci paške travarice in na dnu flaše ruma nekaj kapljic, če še niso izhlapele, ker ga uporabim vsako leto eno žlico

hehe, potem ste taki uporabniki ko miuser posted image . ta viski je enkrat oče dobil od enega svojega diplomanta, pa se mu je valjal, pa sta se mojadva vmes ločila, pa preselila, pa sem ga potem vzela za v torteuser posted image . No, zdaj je pa riknu, pa prestrašil ničhudega slutečega akviziterjauser posted image . Ja, komot spustiš, jaz tudi navadno nič ne dam not, v sob. sem pa lih tisto flašo vidla, pa sem rekla, da bom mal placa naredila (so me tle na rr spodbudili, da omilim svoje hrčkanjeuser posted image ).

Aja, za danes sem pozabila napisat: ne bom se pretegnila, šparam močiuser posted image . Zdaj sem naredila grisek s čokolado posut in grozdje zraven, ko se lubi vrne, bojo pa špageti carbonara. če se mi bo dalo, mogoče borovničevi mafini za čez, ampak ne obljubim.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 881
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 14:21:10   
Freya88
Danes je kuhal moj predragi oce... in sicer kislo juhco.. mmm:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 882
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 15:01:05   
botrca
Danes je bila za kosilo fižolova mineštra user posted image .

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 883
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 15:06:27   
Klemy82
Sladko zelje in kruhovi cmoki.

_____________________________

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 884
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 15:47:11   
Kerensa*
Puranov zrezek v gobovi omaki, kruhovi cmoki in kumarična solata. Plus tiramisu z limeto.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 885
   RE: kaj danes kuhate?
25.10.2010 20:23:58   
pelin
špageti z morskimi sadeži, zelena solata (kristalka) s koruzo...kofi za odrasle in bananin frape za škrate...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 886
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:14:35   
sonček33
pečena rebra, pečeno kislo zelje, krompir v kosih in pečena buča.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 887
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:17:53   
Felicita
popekla bom bučke in piščanca na žaru... dodala češnjev paradižnik, nekej sira in dobila, upam, neko toplo solato user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:19:20   
Andromeda
Kislo zelje, matevž in pečenice user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 889
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:29:00   
Klemy82
Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?user posted image

_____________________________

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 890
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:40:30   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?user posted image
Ja, stran ga vrži.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:52:17   
ronja
Piro lahko postrežeš tako kot riž ali katerkoli drugo kašo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 892
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:54:28   
baguSka
ah pa je na stran... ce jo ze ma(s) nej jo porabi ane.. to je pa zdravo!user posted image

jst bi jo npr dala v solato - mesano..

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 893
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:57:21   
baguSka
lahko tud kot prilogo z zelenjavco ja... al pa samostojno jed. odvisno od prehranjevalnih navad. :D

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 894
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 13:58:45   
baguSka

kaj danes kuhate?


in se tole:

- moz bo dons dubu pico
- jst pa si bom prvoscla kitajski zele s koruzo v solati :)))

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 895
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 14:13:03   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Ja, stran ga vrži.

user posted image


_____________________________

Jst.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 896
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 14:13:52   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Piro lahko postrežeš tako kot riž ali katerkoli drugo kašo.


Hvala. Bom nekaj naumila, pa upam, da bo gospod jedel.user posted image


_____________________________

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 15:11:18   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

pa upam, da bo gospod jedel.user posted image



no, tuki pa ni zagotovila... user posted image user posted image user posted image  good luck!

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 898
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 16:23:03   
pelin
danes je pa en tak čuden dan...kosilo kar tako nekaj ......zame in za dragega pražena sv. jetrca  in sveže pečen domač kruh,... za škrata, ki se skoraj onesvestita, če omenim jetrca, pa krompirjev golaž in čokoladno-bananino pecivo...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 899
   RE: kaj danes kuhate?
26.10.2010 16:52:47   
constanca

spet sem poskusala taksno kolerado (podzemna s krompirjem, korenom, fizolom...) skuhat, kot jo nasa stara mama. Sem ze blizje cilju, dobro ratalouser posted image .
Pa palacinke na hitro

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?