špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Aja, špelin, sem ti dolžna še špinačo z mandlji: ok, če prvič delaš, je priporočljivo, da si najprej pripraviš zadeve: torej vse za omako. Če si zelo hitra, lahko delaš pa sproti. Ok, najprej razgreješ vok, v njem na 2 žličkah sončničnega olja popražiš na lističe narezane mandlje - ne preveč, naj samo rahlo porjavijo (ko enkrat začnejo temnet, so zelo hitro preveč, moraš bit zraven! Res! Ne it takrat hodit otrokom riti brisat ). Daj mandlje iz voka in prihrani. POtem van flikneš 1 kilo oprane špinače in poduši, da skup pade, takrat TAKOJ zaliješ z omako iz 2 žlic šerija (lahko karkoli drugega, jaz sem dala pol žličke viskija, ker sem samo to imela v flaši, ki sem se je hotela znebit, da naredi prostor - nismo neki porabniki alkoholnih pijač - v bistvu samo za kuhanje), 2 žlici medu, 2 žlici sojine omake (če je bolj redka, daj kako žlico več, toliko se da tiste goste temne sojine omake, ki jo je zdaj tako težko dobit), 1 strok česna (strt, seveda) in pol žličke sezamovega olja. To potem pustiš, da omakca zavre, da alkohol, če si ga dala not, izpari in potem potreseš še z mandljevimi lističi 2 nasekljanima mladima čebulicama in vola - kosilo je tu (če si seveda prej dala že kak riž kuhat; če si pozabila, potem naredi hitro en kuskus ). Mmmmmmm, hvala, super recept Ajd', tisti viski oz. šeri bom pač spustila, ker imamo doma od žganih pijač samo deci paške travarice in na dnu flaše ruma nekaj kapljic, če še niso izhlapele, ker ga uporabim vsako leto eno žlico PO želji lahko daš česarkoli več ali manj, seveda. Je bil pa en akviziter čisto paf, ko je videl steklenico viskija v umivalniku (je lepa flaša, pa sem jo hotla umit). Je čist zmrznil, baje - nisem opazila, sem lih pito dajala pečt, lubi ga je videl . Hehe, če bi vedel, od kdaj je ta viski, bi bil čist pomirjen. O hudooooooooooooooooooo
|