|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
6.9.2010 17:56:35   
špelin@
ronja, dobiš. Je iz Ramine knjižice receptov, zato bom kar poskenirala. Zvečer priklopim skener, smo nekaj prenavljali stanovanje in je treba določene reči še poštimat user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 576
6.9.2010 21:50:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
ronja, dobiš. Je iz Ramine knjižice receptov, zato bom kar poskenirala. Zvečer priklopim skener, smo nekaj prenavljali stanovanje in je treba določene reči še poštimat user posted image

Jutri. Nekaj me mašinerija/kablovje zafrkava, ampak ne grem zdajle vsega prelagat user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 577
7.9.2010 13:51:36   
ronja
kaj jih samo razkoščičim in fliknem v skrinjo? Pa se res obnesejo potem za kako pecivo? Še za kaj drugega?

Ja, jaz tako naredim. Iz njih lahko potem narediš tudi slivove cmoke, njami!

freya, ribja špinačna lazanja je malo bolj komplicirana reč (beri: imaš recej posode umazane;)
RIBJA ŠPINAČNA LAZANJA
Najprej zamesiš testo iz bele moke, pšenišnega zdroba (grisa), olivnega olja, rumenjakov in jajc, lahko daš še ščepec soli, ni pa treba. Zamseiš, da je je voljno, pustiš počivat.

Medtem pripraviš paradižnikovo omakco: pač popražiš čebulo in česen, lahko vržeš gor še kake inčune ali olive in kapre, če želiš, ni pa treba, ker je že sama lazanja zelo bogata. Potem čez to daš na koščke narezan paradižnik ali pa pač konzervo pelatov (ali paradižnika v koščkih ali paradižnikove kaše). in pokuhaš, da se malo zgosti, lahko pa še zgostiš s prežganjem, če želiš.

No, v drugi posodi (sem rekla, da bo precej umazanega), spet popražiš čebulo in česen, hkrati pa zavreš malo vode v velikem loncu in v njem podušiš špinačo (lahko tudi na suho, če nimaš malih otrok zraven, ki ti onemogočajo stalno mešanjeuser posted image ). Potem špinačo dobro odcediš, flikneš na popraženo čebulo, zmešaš in popražiš, ad ni preveč mokro. Začiniš s soljo, poprom, muškatnim oreškom. Lahko dodaš še malo smetane.

OK, zdaj si zavreš veliko vode (lahko vzameš isti pisker od prej od špinače, pa samo več vode not doliješ) in razvaljaš testo, ter ga narežeš na primerno velike plahte, ki jih skuhaš, in kuhane polagaš na kuhinjsko krpo (ne eno čez drugo, ker se rade sprimejo).

Segreješ ponev in v njej popečeš ribje fileje (lahko jih prej malo začiniš, samo ne pretiravaj s kakimi mešanicami, da ne bojo vsega preglasile).

Medtem, ko ti brbota paradižnikova omaka, se ti praži špinača, pečejo ribe in valjaš  testo in se kuhajo testenine, lahko vse skup že zlagaš skupaj (ok, priznam, malo moraš telovadit, ampak saj razgibavanje je dobro;)
Spodaj daš paradižnikovo omako, čez testeninske plošče, potem čez to špinačo in spet testenine, spet paradižnik, spet testenine, pa špinačo in ribe in testo in paradižnik in tako dalje, dokler ne zmanjka. Na vrh dam jaz paradižnik, da niso testenine suhe, nekateri zaključijo pa s testom. V vsakem primeru je pa treba čez posut sir - najboljše mocarelo ali kak drug dobro topljiv sir - pa ne šparat pri siruuser posted image . Pečeš na kakih 200 stopinjah in čez kake pol ure postrežeš. Lažje boš lepo razrezala, če boš 15 min pred serviranjem lahko vzela iz pečice in pustila na miru, da se plasti lepo spojijo, vendar nam to navadno ne ratauser posted image .

špelin, se ne mudi. Ampak čakaj: tele Ramine knjižice pa imam - bom pogledala, ča imam tapravo, da ti ne bo treba pisat, če mam.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 578
7.9.2010 17:17:53   
sonček33
da ti ne bo treba pisat, če mam.

egostika ronja, a za nas pa ne sme napisat user posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 579
7.9.2010 20:18:30   
špelin@
Evo, recept za brkinsko pito s slivami user posted image

user posted image

Kliknite jo, povečajte in bo.

Aja, ronja, danes sem za večerjo spekla tvoj "kiš", mmmmmmmmm user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 7.9.2010 20:19:53 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 580
7.9.2010 20:37:49   
Freya88
ronja najlepsa hvala za recept... bomo poskusli! Glede posode pa ni problema... sem mojega navadila, da jaz kuham on pa pomiva... tako da tudi ce bi rabila 100 posod... me ne gane.. sploh!!:P

Drugace pa, mi smo danes jedli palacinke!:)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 581
8.9.2010 12:42:01   
ronja
egostika ronja, a za nas pa ne sme napisat

Se posipam s pepelom - prej ni nobena napisala za ta recept - sem pa pomislila na to, takoj ko sem stisnila "potrdi"user posted image

Špelin, hvala. Pa sem vesela, da vam je bil kiš všeč! Jaz vedno rada talam recepte, ker se mi zdi, da so to take stvari, ki nimajo nobenega smisla, če samevajo v eni sami kuhinji;)

freya, dobro ga maš to ti navajenega!user posted image
Saj pri nas je tudi dostikrat tako - zadnje čase pa že sam dostikrat kaj skuha, pa me samo za nasvet vpraša, pa za začinit pokličeuser posted image - včeraj je recimo zvečer naredil juho iz blitvinih stebel (sva jih pozabila dat v vok;), ki jo bomo imeli danes (jaz bom pa verjetno kake mafine za čez naredila, se še nisem odločila kaj), ker se bo danes bojl mudilo, imam roditeljski sestanek v vrtcu (mi je prav hecno -jaz pa roditelj, sploh se ne počutim takouser posted image ). To bo moj prviuser posted image .

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 582
8.9.2010 12:47:04   
mateyka
danes? kaj pa vem kako bi temu rekla..
čičerika v curry omaki z rezanci in korenjem - podobno tem chinese noodles, samo s curryjem in čičeriko user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 583
8.9.2010 13:03:28   
constanca

Jaz danes sploh ne povem kaj sem "kuhala", ker sem sam iz zamrzovalnika v pecico naflikala pa konzervo odprla. Me je prav sram.
Ja, bomo pa zobke imeli.

No, bom pa za popoldne nardila eno pito ali pico al ne vem kok se to po slovensko rece iz gob in mozarele. Cist tanko testo itd.

Mateyka, bi ti lahko malo bolj specificirala to tvoje danasnje kuhanje? Slisi se zanimivo.

In ja, ko se ze pogovarjate o tem za koga so vse recepti.... Priznam, vse preberem pol pa spobavam. Super ste!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 584
8.9.2010 13:17:49   
ronja
Me je prav sram.

Kaj te bo sram? vse se včasih pač znajdemo, da ujamemo za rep dan, ki leti mimo nas. Tudi če kak dan sploh nič ne kuhaš, te nima bit kaj sram. Celo če ne bi nikoli kuhalauser posted image .

Za take hektične dni se splača met kako juhico v zmrzovalniku, če je kremna, se kar naješ, pa flikneš not še kake zlate kroglice, pa se preživi do večerje, hehe.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 585
8.9.2010 13:24:08   
tamiflu
sveže zelje z govedino in pire

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 586
8.9.2010 13:28:35   
constanca
oh ja ves Ronja, cisto prav imas. Pa kaj ko glava dela po svoje....imam pac rada malo kontrole in navadno ze za vikend naredinm priblizno plan, kaj je treba pokuhat med tednom (da se stran ne mece itd. in da jemo nekako normalno, ne vsak dan paste itd).

Grozno je to upanje in teznja, da ima clovek lahko nekaj kontrole v zivljenjuuser posted image . No, so dnevi, ki krenejo drugace in cisto po svoje in takrat lahko vsaj malo na net zginem, ce ze za kuhanje ali drugo delo nisem....mah kaj nakladam.

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 587
8.9.2010 13:31:29   
uškinamama
imam v hladilniku pripravljno za burek...samo že zdaj vem, da se mi ne bo dalo user posted image

zelena solata +cvrta jajčka+kruh

brezveze, se bom čez vikend potrudila

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 588
8.9.2010 14:19:03   
Saša27
boranja in pire krompiruser posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 589
9.9.2010 10:24:46   
anchika
za večerjo mislim da bodo danes kar cvrta jajčka

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 590
9.9.2010 11:55:13   
ronja
Danes bo pa "makaronflajš"- na lubijevo željo - že zelooooo dolgo nismo jedli nobenega mesa in mu je začelo manjkatuser posted image . Tako da testenine in omaka iz domačega paradižnika, čebule in mletega mesa.

Včeraj za čez niso bili mafini, ampak "ovsenček". Danes pa sladice verjetno ne bo, ker imamo še en bizi dan (moramo it zamenjat poletne obleke za zimske - vse imamo namreč spravljeno pri bratu v kleti in je to spet cela ekspedicija;).

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 591
10.9.2010 12:44:37   
Freya88
Evo js sem pa danes delala testenine z zelenjavo in besamel omakco, pecene v pececi... kaj vem kako se temu rece...: kuharija ob praznenje hladilnika!:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 592
10.9.2010 12:48:35   
blaža
Piščančja prsa s kostjo in kožo, dušim z eno veliko čebulo in korenčkom. Ko se to skuha, vzamem piščanca proč, zmiksam čebulo, korenček in omako, dodam malo gorčice in dodam šampinjone.

zraven pa še zelenjava( tenstane bučke, melancani, korenček, + paradižnikova mezga)

+ solata iz paradižnika in kumar.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 593
10.9.2010 14:49:26   
ronja
Danes bojo kruhovi cmoki (taki pisani, ker bojo iz pesinega kruha), pa gobova omaka zraven (tašča in tast sta nabrala kraaaaasne jurčke!!! Jemo jih pa seveda miuser posted image ) Pa mogoče še stročji fižol zraven.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 594
10.9.2010 14:55:09   
sanelaa
Ronja, jaz bi imela pa tvoj recept za cookije in brownije, ko boš imela čas. Ne vem zakaj, ampak imam občutek (ki me ponavadi ne vara), da narediš odlične............

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 595
10.9.2010 16:56:05   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

kuharija ob praznenje hladilnika!:)

mi temu pravimo pometačinauser posted image

mi smo imeli pečenega piščanca v pečici s krompirčkom in bučkami.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 596
11.9.2010 18:53:15   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: blak

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

kuharija ob praznenje hladilnika!:)

mi temu pravimo pometačinauser posted image

mi smo imeli pečenega piščanca v pečici s krompirčkom in bučkami.

No, ali pa tako!:) Smo pa danes meli samo eno hitro rižoto in solato, ker je bil deloven dan... beri: trgovine, potem pa kolo!:D

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 597
11.9.2010 19:53:38   
ronja
sanelaa, kateri kukiji in rjavčki te zanimajo - vsakič delam po drugem receptu, hehe?user posted image Bom pogledala, kateri so nam bili najbolj všeč: pri brownijih (rjavčkih) je pravilo, da čim več jajc in čokolade in čim manj moke, tem boljše jeuser posted image .

Pri kukijih je pravilo, da morajo met not kake koščke čokolade ali pa vsaj rozine ali kake oreške ali kaj, da so bolj zanimivi. nam so všeč " drop cookies" - torej taki, kjer maso samo z žlico "nakapljaš" na pladenj, da ti ni treba izrezovat z modelčki ali delat kroglic. Taki so namreč malo mehkejši, ker je že samo testo mehkejše - poleg tega, da se jih precej hitreje narediš, saj samo zmiksaš in z žlico zajemaš ter daš na pladenj.

danes smo jedli zunaj! Častil mamin (torej babicin) fantuser posted image ! Jedli smo pa - ostali pice (lubi mehiško, babičin fant pa treviso in ona zelenjavno), jaz pa njoke z zelenjavno omako in je bilo zelo dobro. Za posladek pa tiramisu in sladoled.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 598
12.9.2010 18:50:01   
sanelaa
Ronja,

če se ti ljubi lahko kar za klasične cookije in brownije.

MI smo pa danes jedli juhico, pa puranjo prsa, polnjena z zelenjavo in riž.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 599
14.9.2010 12:43:34   
Hope2
Rižota z jurčki in lisičkami, zelena solata. Zdaj še preštudiram zgornji recept za slivovo pito in če bom pri volji, bo še to.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?