|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
30.8.2010 16:19:18   
Freya88
Evo me po dolgem casu... danes sem delala piščančje meso z jajčki in sojino omakco... riž in zelena solata!:)

LP:)

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 551
31.8.2010 12:47:18   
Pokora
Pastirska pita, zelena solata, višnjev zavitek.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 552
31.8.2010 12:49:25   
ledenaa
Krompirjeva pita--) ne jaz,ampak soseda user posted image   . Se bomo kar vriniliuser posted image user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 553
1.9.2010 9:31:44   
DanijelaNeli
Zelenjavna mineštra + domači slivovi njoki...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 554
1.9.2010 11:59:08   
Freya88
Lazanja in solatka...

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 555
1.9.2010 12:02:39   
naja17
Pri naju prvič tole, bom vidla kak bo:

http://www.kulinarika.net/recepti/8177/enoloncnice/fizol-v-pecici/

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 556
1.9.2010 14:32:34   
sonček33
okmaka iz rdeče leče, bučke in stročjega fižola + riž. pa ful sira čez.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 557
2.9.2010 8:12:15   
Saša27
Solata iz stročjega fižola, paradižnika in kumar ter pečeno meso (ali pa ocvrto, še ne vem).

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 558
6.9.2010 11:34:40   
ronja
Danes bojo pariški cmoki in en zelenjavni vok zraven. 

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 559
6.9.2010 11:42:12   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kakšni so pariški cmoki? meni se tudi nekaj knedla danes...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 560
6.9.2010 11:48:16   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

ronja, dej ko ti napišeš kaj jest napiši kr direkt recept zreven, ker tle nas je cel kup firbcov, ki... ja no, hočmo tvoje recepte... user posted image

sicer pa jest kuham pečeno polento z zelenjavo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 561
6.9.2010 11:50:10   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

to bi pa tudi mene zanimalo... pečena polenta z zelenjavo...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 562
6.9.2010 12:03:03   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

to bi pa tudi mene zanimalo... pečena polenta z zelenjavo...

hehe, to ni nobena umetnost... torej jest mam kupljeno polento iz eurospina (kuhana polenta v tak 'kvader' dana), sicer se na vodi po navodilih skuha gosto polento in se jo potem nadeva v model v katerem se ohladi (če delaš doma lahko še mal telovadiš, dodaš zelišča, česen, ... že v samo polento). potem od te polente odrežeš cca 1 cm debele rezine in jih popečeš na ponvi z olivnim oljem... zelenjavo pa preprosto, kar maš doma, popražiš na olju (jest mam dans čebulo in por, čajote (bučke), paradižnik, papriko in korenček) in potem 'preliješ' čez polento (moje je pač bolj tekoče zarad paradižnika, če ne daš nič takega pač streseš zraven). naribaš parmazan al pa še bolje, pekorino in voila.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 563
6.9.2010 13:35:47   
Freya88
Mi pa smo danes delali piscancji narastek, dusemo zelenjavo in solatko...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 564
6.9.2010 13:58:52   
ronja

hehe, tudi to ni nobena umetnostuser posted image :
PARIŠKI CMOKI
V 1 litru osoljenega mleka skuhaš pol kile pšeničnega zdroba (po potrebi dodaš še mleko), ko se zgosti, daš v drugo posodo in v vroče vmešaš 100 g masla, narezanega na koščke (da se hitreje stopi - najlažje je, če ga kar v tej posodi natehtaš). Zdaj imaš čas, da narežeš na koščke par kosov starega ali čisto suhega kruha in sesekljaš zajeten šopek petršilja. Zdaj, ko masa ni več čisto vroča, je pa še topla, vmešaš not še 4 jajca, tisti na kocke narezan kruh in sesekljan petršilj. Fino premešaš, da se razporedi, po želji še bolj začiniš (jaz nisem, ne jemo preveč slano, poper je pa prepovedan s strani naše starejše;) in z mokrimi rokami oblikuješ cmoke. Jaz sem jih soparila v bambusovem soparilniku, na splošno se splača vse cmoke soparit, ker se tako nikoli ne razkuhajo, počakajo, če ostalo še ni, so lepo čvrsti in niso sluzasti. Lahko pa narediš en velik cmok, pa ga zaviješ v krpo in skuhaš.

Tole so zelo velike količine, mi smo jih imeli za 2x, pa ne pojemo malo.

ronja, dej ko ti napišeš kaj jest napiši kr direkt recept zreven, ker tle nas je cel kup firbcov, ki... ja no, hočmo tvoje recepte...

Hehe, hvalauser posted image . No, evo, te ubogam: včeraj so bili za večerjo tile cmoki in sem zraven naredila eno impro-omakico iz korenja in ohrovta (oboje prepražiš na prej prepraženi čebuli, zaliješ z malo vode, podušiš in zaliješ s smetano - moja je bila posneta iz domačega mleka - sem pač porabila vse, kar je bilo za porabituser posted image ).

Danes bo pa zraven vok omakica iz stročjega fižola, rumenega in oranžnega korenja, malo romanesca, stebla blitve (liste smo že pojedli,se je zadnjič lubi spravil stebla dat posebejuser posted image ), koromača, še malo ohrovta,... in mogoče je še kaj, kar je za porabit. Popražiš najprej česen in čebulo, če boš to dala, potem vso zelenjavo (začneš z najtršo - kdo bi si misliluser posted image , končaš z listnato), potem pa zaliješ z omako, ki jo vmes namešaš iz: sojine omake, juhe (lahko iz kocke), medu (otroci imajo radi, če je malo sladkasto), riževega kisa in začimb po želji (na sladko varianto paše 5 spice - mešanica 5ih začimb), na koncu pa malo zgostiš z žličko škoroba zmešanega v malo hladne vode. Čisto preden postrežeš, dodaš še malo sezamovega olja za okus in da se omaka lepo sveti in je ravno tako apetitlih kot v kaki fensi šmensi kitajski restavraciji, pa vsaj nam boljše:).

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 565
6.9.2010 14:03:28   
ronja
Pečeno polento imamo pa tudi mi radi, hvala, da si me spomnilauser posted image . Kadar se mudi (kar je skoraj vedno;) in se nisem prej spomnila skuhat polente in jo dat v model ohladit, jo skuham in vlijem na leseno desko - tam se hitro ohladi in strdi, ker je bolj na tanko razmazana (za en prst)in potem jo razrežem na poljubne oblike - debelina je pa ravnotako nekje 1 cm.
Navadno jo damo skup z zelenjavo kar v pekač in v pečico.
Kadar pa jo popekam v ponvi, pa dostikrat naredim sladko varianto (polente nič ne sladkam, ko jo kuham, samo postrežem zraven sladke stvari): zraven dam kompot, marmelado, kake sadne omakice ali sladkor in cimet. To je fajn za kako večerjo na hitro.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 566
6.9.2010 14:26:35   
zvesta
ooo, hvala za recepte... te cmoke jaz delam že... ampak brez kruha... bom poskusila še s kruhom :P

aha, polenta mi na tak način ne diši najbolj... jaz se zanimam za tisto, ko s ezelenjava že vmeša v polento, pa s epeče v pečici potem in se potem reže kot rezine za prilogo?

Pomagajte:

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 567
6.9.2010 14:37:31   
blaža
Kuhana cvetača in korenček, posuta z sirom in zapečena v pečici + pečeni melancani z česnom in peteršiljem, paradižnik z origanom in malo olivnega čez vse skupaj.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 568
6.9.2010 15:19:13   
constanca

Koromaceva juha
Ronjina lecina pita (pozela spet veliko navdusenje)
in ena hitra pita iz nektarin, ki bi jih skor konc uzel pa mandljev

zdej pa dieta....ko si sit je lahka

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 569
6.9.2010 15:47:53   
špelin@
"Kao" džuveč (paradižnik, paprika in stročji fižol s koščki svinjskega mesa), pire krompir, zelena solata.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 570
6.9.2010 16:45:16   
ronja
PS: "za čez" bo pa babičino slivovo pecivo (malo prirejeno, ker nisem mela mleka in sem dala pinjenec - se že peče in vse diši po cimetu in slivahuser posted image )

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 571
6.9.2010 16:52:30   
špelin@
PS: "za čez" bo pa babičino slivovo pecivo (malo prirejeno, ker nisem mela mleka in sem dala pinjenec - se že peče in vse diši po cimetu in slivahuser posted image )

Hehe, pri nas pa brkinska pita s slivami user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 572
6.9.2010 16:59:02   
ronja
Slive so zakon (kot vse sadje:) samo slive so fajn za peciva, pa hitro jih izkoščičišuser posted image .
Špelin, a daš recept za tole pito? (tle si zdaj zamisli unega smeška, ki mežika z učkami, pa zapeljivo gor gleda)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 573
6.9.2010 17:10:18   
blak
Se uštulim, ko je ravno govora o slivah. Danes zvečer bom kuhala marmelado iz njih (za to sem stručko pa ne rabim nasvetovuser posted image ), bi jih pa nekaj rada zmrznila, ker so baje dobre za peciva. Ronja (ti to sigurno obvladaš)  pa tudi ostale, kaj jih samo razkoščičim in fliknem v skrinjo? Pa se res obnesejo potem za kako pecivo? Še za kaj drugega?

Za kosilo pa smo imeli pašto z melancani, bučkami in paradižnikom z veliko bazilike gor pa na debelo nariban paški sir in skleda zelene solate.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 574
6.9.2010 17:54:30   
Freya88

Včeraj chili con carne z basmati rižem. Za posladek pa rjavčki (browniji), cookiji (keksi s koščki čokolade not) in 9 različnih domačih sladoledov - nekaj tistih, ki sem jih že omenjala in tile novi: temni čokoladni, mlečno čokoladni s koščki keksov, vanilijev s koščki karamele in tisti od prej: stračatela, kivijev, bezgov z vijolicami, limonin s pinjencem, kulfi in hruškov s čokolado.
Zvečer sem spekla še en kruh - poljski kolač - tak luškan, posut z makomuser posted image .

Danes pa bo ribja lazanja s špinačo. Testo sem že včeraj zamesila in ga danes samo še razvaljam in skuham, fileje rib sva dala odmrznit in jih danes začiniva in spečeva, špinačo smo dobili domačo, treba hitro porabituser posted image ,... Pa še en sladoled bom danes končala: vanilijev s koščki rjavčkov.

Mal pozno sem tole opazila... ampak res me zanima recept?!?

Hvalaa?;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?