Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:43:13)
|
Jaz jo včasih delam z ali brez krompirja. Princip v osnovi enak, s tem, da dam jaz krompir v kosih z blitvo kuhat. Ko je kuhan, precedim. Na olivnem olju prepražim česen (brez kokosove masti [sm=jezicek.gif]), dodam krompir z blitvo in popražim. Včasih dam blitvo pa krompir kar v pečico, pokrijem in se dušita (dabita [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]), zadnjih 5 minut pa odprem, da se zapečeta. Danes bom delala samo blitvo, nekak mi krompir ne diši. Pokuham (imam domačo, ne vem, kakšno ti uporabljaš), odcedim, na olivnem olju prepražim skupaj s česnom. Dobra varianta za k ribam je tudi krompirjev narastek s cvetačo. Pokuham, fliknem v jonsko posodo, prelijem z mešungo jajc in kisle smetance, ko je pečeno pa narežem na take tanke kose. Tut fino. Moram 1x probat z blitvo. [sm=smiley1.gif] Uška, ja meni česen+olivno taaaakkkooo dišiiiii [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|