RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (27.11.2012 9:52:53)

dj zrihti za krompirušo[sm=smiley4.gif]

LittleSun -> RE: kaj danes kuhate? (27.11.2012 13:17:51)

Eno vprašanje imam punce. S tamalim sva delala muffine in sva pozabila dati noter pecilni [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ugotovila, ko so bili že v pečici in sem začela pospravljati in našla še zaprto vrečkico [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Je to za jest??

mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (27.11.2012 16:39:47)

IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun

Eno vprašanje imam punce. S tamalim sva delala muffine in sva pozabila dati noter pecilni [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ugotovila, ko so bili že v pečici in sem začela pospravljati in našla še zaprto vrečkico [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Je to za jest??

seveda [sm=smiley1.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (27.11.2012 16:45:42)

Pa še bolj zdravo [sm=smiley36.gif]

aprilčica07 -> RE: kaj danes kuhate? (27.11.2012 17:04:56)

Pri nas danes: jota, za tamala dva še palačinke, za naju pa "frtalja".

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (28.11.2012 10:16:42)

segedin, pa če se mi bo dalo še palačinke..

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (28.11.2012 12:09:37)

mineštra s piščancem in različno zelenjavo, ajdovi štruklji (kupljeni - pečjakovi)

LittleSun -> RE: kaj danes kuhate? (28.11.2012 12:17:53)

Mafini včeraj so bili odlični [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Danes pa pire iz krompirja in cvetače in ribje palčke ter solata.

aprilčica07 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:29:18)

Danes: mineštra in lazanja [sm=smiley1.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:31:32)

Včeraj: ričet
Danes mi diši po ribah... moram na kratek sprehod do ribranice. Kaj bo, pa pojma nimam. Verjetno kakšne male postrvi, blitva in popečen kruh.

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:34:35)

Mi smo vsako zimo velik na zelju, tko da men se zdi, da bo danes zelje [sm=smiley36.gif] Kakšno in kaj, se bom pa odločala v zadnjem trenutku. kot vedno.

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:37:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Včeraj: ričet
Danes mi diši po ribah... moram na kratek sprehod do ribranice. Kaj bo, pa pojma nimam. Verjetno kakšne male postrvi, blitva in popečen kruh.

Jaz sem v nedeljo delala blitvo in lososa. Kako narediš blitvo? Saj ne, da moja ni bila okusna, ampak jo že vrsto let delam po istem principu, zdej se mi je pa zaluštalo, da bi jo mogoče mal dodelala.
Moj recept. Kuham krompir v kosih, skupaj z na grobo narezano blitvo. Potem na kokosovem maslu na brzaka dam česen, da zadiši. ko je vse skuhano, pomešam zraven česen in zalijem z olivnim oljem, solim in popram. itak vse malo pretlačim, da je bolj "zdrizasto", da ni tistih ogromnih kosov krompirja. brez kakršnih koli drugih začimb. zdaj pa še tvoj receptek por favor [sm=smiley1.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:38:55)

Joj kako meni diši česen na olivnem olju ....
Mogoče pa bom tudi jaz delala ribe in blitvo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:43:13)

Jaz jo včasih delam z ali brez krompirja.
Princip v osnovi enak, s tem, da dam jaz krompir v kosih z blitvo kuhat. Ko je kuhan, precedim. Na olivnem olju prepražim česen (brez kokosove masti [sm=jezicek.gif]), dodam krompir z blitvo in popražim.
Včasih dam blitvo pa krompir kar v pečico, pokrijem in se dušita (dabita [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]), zadnjih 5 minut pa odprem, da se zapečeta.
Danes bom delala samo blitvo, nekak mi krompir ne diši. Pokuham (imam domačo, ne vem, kakšno ti uporabljaš), odcedim, na olivnem olju prepražim skupaj s česnom.

Dobra varianta za k ribam je tudi krompirjev narastek s cvetačo. Pokuham, fliknem v jonsko posodo, prelijem z mešungo jajc in kisle smetance, ko je pečeno pa narežem na take tanke kose. Tut fino. Moram 1x probat z blitvo. [sm=smiley1.gif]

Uška, ja meni česen+olivno taaaakkkooo dišiiiii [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:43:37)

Joj kako meni diši česen na olivnem olju ..

potem pa probaj narediti tole:

NA olivnem olju malo "zadišiš" česen, potem pa gor nasipaš polno ponvo rukole in malo podušiš. RAcimo minutko-dve, toliko, da skup pade.
Rabiš dosti olivnega in dosti česna. In vse tole z še malo večjo merico olivnega olja na kuhane špagete. Za na vrh in lep izgled krožnika daš tanke rezinice pršuta.

Jaooo....kakšne lušte sem si naredila [sm=jezicek.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:46:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

NA olivnem olju malo "zadišiš" česen, potem pa gor nasipaš polno ponvo rukole in malo podušiš. RAcimo minutko-dve, toliko, da skup pade.
Rabiš dosti olivnega in dosti česna. In vse tole z še malo večjo merico olivnega olja na kuhane špagete. Za na vrh in lep izgled krožnika daš tanke rezinice pršuta.

Pridem.
Kombinacija rukola, pršut, olivno, česen - preverjeno odlična!
O damn. Lačna.!!!!!!!!!

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:48:33)

goveji zrezki v omaki, solata, kruhovi cmoki

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:54:26)

tutan, kam prideš? [sm=smiley36.gif] Še ne vem kaj bom danes kuhala. Sem totalno brez ideje in volje za kuho. Nič mi ne diši[sm=jezicek.gif]

Včeraj smo dušeno ajdovo kašo s pršutom, sveže sv. zrezke, pa motovilec.

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:55:02)

Princip v osnovi enak, s tem, da dam jaz krompir v kosih z blitvo kuhat.

ja, ja, jaz tud skupaj kuham, sem napisala [sm=smiley1.gif] se mi ne bi dalo pacati, vse posebej, čeprav jih dosti kuha posebej. ne vem v čem je štos?

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:56:59)

tutan, kam prideš? [sm=smiley36.gif] Še ne vem kaj bom danes kuhala. Sem totalno brez ideje in volje za kuho. Nič mi ne diši[sm=jezicek.gif]

Tja kjer se bo to jedlo [sm=smiley36.gif]
Bi bila zdajle z veseljem v eni primorski dobri gostilnici, z starimi mizami, prebarvanimi na belo, pa karirastimi rdečobelimi prti, z velikim globokim krožnikom teh testenin. Pa deci rdečega zraven. Ouje! Zunaj bi pa pihala burja. [sm=smiley36.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 8:59:13)

Delam, delam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , jaz dam še malo ostruženega grane paddano gor. (ostružen je nariban na široko  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem kako napisat.
Veš, da se da pocvret rukolo tako, da je hrustljava kot čips?

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:00:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Princip v osnovi enak, s tem, da dam jaz krompir v kosih z blitvo kuhat.

ja, ja, jaz tud skupaj kuham, sem napisala [sm=smiley1.gif] se mi ne bi dalo pacati, vse posebej, čeprav jih dosti kuha posebej. ne vem v čem je štos?

Pomojem samo v tem, da se blitva kuha manj časa. Samo jaz to elegantno (hehe) rešim s tem, da jo dam malo kasneje not.[sm=zmeden.gif]
Drugače ne vidim razloga.
Ok, obstajajo kekci, tako kot moja mama, ko ima posodo za vsako zadevščno. Torej posodo za krompir, pa posodo za čaj, pa posodo za pražen krompir, pa posodo za omake. Mogoče nočejo v posodi za krompir kuhat tako krompirja kot blitve [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:00:31)

Bi bila zdajle z veseljem v eni primorski dobri gostilnici, z starimi mizami, prebarvanimi na belo, pa karirastimi rdečobelimi prti, z velikim globokim krožnikom teh testenin. Pa deci rdečega zraven. Ouje! Zunaj bi pa pihala burja. [sm=smiley36.gif]
itak. Si te predstvaljem v oivnozeleni bundi s kapuco, ki ima tisti kosmati robo, kako se vlečeš skup, pa z rdečim šalom okrog vratu. Pa dlani tiščiš med bedra. [sm=jezicek.gif]

Aja, zdaj mi je potegnilo, da bi ti noter sedela verjetno [sm=jezicek.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:01:59)

Srce moje zlato. Bele mize in rdeč karirast prt - no go v tipični primorski gostilni.
Pošlji mi naslov v zs - ti pošljem malo našega olivnega olja (ful dobra letina letos) in refoška. Pa še kanček burjeti dam notri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:02:04)

Veš, da se da pocvret rukolo tako, da je hrustljava kot čips?

imam raje žilave stvari. [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>