RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:02:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

tutan, kam prideš? [sm=smiley36.gif] Še ne vem kaj bom danes kuhala. Sem totalno brez ideje in volje za kuho. Nič mi ne diši[sm=jezicek.gif]

Včeraj smo dušeno ajdovo kašo s pršutom, sveže sv. zrezke, pa motovilec.

Tja kjer se bo to jedlo [sm=smiley36.gif]
Bi bila zdajle z veseljem v eni primorski dobri gostilnici, z starimi mizami, prebarvanimi na belo, pa karirastimi rdečobelimi prti, z velikim globokim krožnikom teh testenin. Pa deci rdečega zraven. Ouje! Zunaj bi pa pihala burja. [sm=smiley36.gif]
itak. Si te predstvaljem v oivnozeleni bundi s kapuco, ki ima tisti kosmati robo, kako se vlečeš skup, pa z rdečim šalom okrog vratu. Pa dlani tiščiš med bedra. [sm=jezicek.gif]

Aja, zdaj mi je potegnilo, da bi ti noter sedela verjetno [sm=jezicek.gif]

Verjetno. [sm=smiley36.gif] O lubijezus, kakšna predstava. [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:03:01)

Pošlji mi naslov v zs - ti pošljem malo našega olivnega olja (ful dobra letina letos) in refoška. Pa še kanček burjeti dam notri.

[sm=smiley3.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:03:45)

Pošlji mi naslov v zs - ti pošljem malo našega olivnega olja (ful dobra letina letos) in refoška. Pa še kanček burjeti dam notri.

[sm=smiley3.gif]

kaj?

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:04:00)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

tutan, kam prideš? [sm=smiley36.gif] Še ne vem kaj bom danes kuhala. Sem totalno brez ideje in volje za kuho. Nič mi ne diši[sm=jezicek.gif]

Včeraj smo dušeno ajdovo kašo s pršutom, sveže sv. zrezke, pa motovilec.

Tja kjer se bo to jedlo [sm=smiley36.gif]
Bi bila zdajle z veseljem v eni primorski dobri gostilnici, z starimi mizami, prebarvanimi na belo, pa karirastimi rdečobelimi prti, z velikim globokim krožnikom teh testenin. Pa deci rdečega zraven. Ouje! Zunaj bi pa pihala burja. [sm=smiley36.gif]

Srce moje zlato. Bele mize in rdeč karirast prt - no go v tipični primorski gostilni.
Pošlji mi naslov v zs - ti pošljem malo našega olivnega olja (ful dobra letina letos) in refoška. Pa še kanček burjeti dam notri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako dobim lahko zraven burjo? [sm=smiley36.gif]
A čisto resnično bi mi poslala to? Čist, čist zares?
Kaj je narobe s karirastimi prti? [sm=smiley36.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:06:10)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

[sm=smiley3.gif]

kaj?

kaj, jaz bi tudi. [sm=jezicek.gif]
Kaj pršuta imate nič? [sm=jezicek.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:07:06)

Ja bi ti. Oziroma ti bom. Že večkrat sem brala , da "sliniš" nad  primorskimi stvarmi, pa se mi zdi tako fanj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] da ti lahko pričaram  trenutek  ugodja ( ni isto če greš in si kupiš - je tako? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:08:27)

Ooooo [sm=smiley27.gif]
Zdaj se bom pa jokala [sm=smiley1.gif]
Pošljem, samo da usposobim ZSje. Nekaj časa zgleda traja?

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:09:15)

( ni isto če greš in si kupiš - je tako? )

[sm=jezicek.gif]itak. Gledano z več perspektiv. [sm=smiley36.gif]
Domače je domače [sm=smiley20.gif]

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:12:41)

Tutan, Paštetka - meni je uspelo vama poslati Zs . Sta dobili?

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:13:58)

( ni isto če greš in si kupiš - je tako? )

[sm=jezicek.gif] itak. Gledano z več perspektiv. [sm=smiley36.gif]
Domače je domače [sm=smiley20.gif]

domačeeee

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:46:18)

Ja, meni delajo ZS-ji.

Sicer pa, sem malo v šoku. Pa bom tako napisala...

Par dni nazaj, je ena babica (nisem takrat vedela, da je babica) kupila od mene ene majčke s kratkimi rokavi, ki sem jih imela na bolhu, ki so imele en tak mini flekec. Nikoli nisem ničesar prodajala, sploh kakšnih takih zadev, pa sem si mislila, ajde, da jih ne bom samo v cerkev dajala, mogoče pa komu prav prideje, za doma, ali za ustvarjanje, pa ko glih nikomur denar ne raste na drevesu....
Cena je bila 0,5 eura...amapak to nima veze.
Kar želim povedati, je to, da mi ta babica odpiše, da se je njena vnučka ful razveselila teh majčk, in da se lepo rahvaljuje. WTF![sm=zmeden.gif] Ne poznam otroka, ki bi se sredi zime razveselil popackanih majčk s kratkimi rokavi. Pa sem vprašala gospo, če bi se ji zdelo vredu, da deklici še kaj pošljem, ker nisem želela, da bi si kaj mislili. Pa mi napiše: da je težko, da se trudita tudi ona dva z dedkom pomagati. Evo, sem napakirala poln paket oblačil (lepih, z dolgimi rokavi [sm=smiley36.gif], kavbojke...), sladkarij, ipd...in poslala včeraj.
Počutila sem se odlično, vedela sem, da bom dobila enkrat povrnjeno.

Hvala ti Uš. Sem se zdaj še spomnila na tisti filmček, ko ga je kakšen teden dni nazaj dala gor ena RR-jevka, ko so verižno drug drugemu pomagali. Upam, Uš, da se tudi tebi kmalu povrne prijaznost, nesebičnost. [sm=smiley1.gif]

Joj, sem še vedno malo pod čustvi. Noseča nisem, najverjetneje bo bližajoči se Božič kriv [sm=jezicek.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:51:21)

Ja, meni jih je tudi uspelo usposobit [sm=smiley1.gif]
Hvala, Uška, še 1x tukaj! Super si in upam, da ti bom lahko vrnila s čim [sm=smiley1.gif]

Paštetka, a ni to tak fajn filing, ko veš, da za nekoga narediš nekaj lepega, pa čeprav malega?
Pri nas so bile zdaj kar močne poplave in smo zbirali za te družine oblačila. In res sem napakala en kup oblačil, mi srce ni dalo, da bi ta slabše al pa popackane ven poiskala, in so bili tako hvaležni. Mi je bilo tako hudo, ko gledaš spodnje sosede ob vodi, kako so nemočno gledali, kako jim je voda odnašala vse. Od koles, oblačil, ozimnice, ma vse.... [sm=smiley19.gif]

Poka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:57:14)

Paštetka, to je bilo tako fajn prebrat... Fajn si to naredila. [sm=bravo.gif] Res so eni revčki... [sm=smiley13.gif]

Meni se je ful grdo zdelo, ko je moja svakinja na vrtu zažgala velik kup novih in dragih cunj od njene tamale, ker se ji ni dalo na RK nosit. Sicer je iskala koga, ki bi potreboval, pa ni bilo nikogar. Same fante tistih let smo poznali. Res so bila pa oblačila za zelo suhe in velike, sam vseeno. Meni je bilo grozno, da se en ne potrudi nekoga poiskat. Takrat še sicer ni bila taka kriza, sam takih oblačil, ki so bila ta, si skoraj nihče ne privošči, vedno se najde kdo, ki rabi.

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 9:57:17)

Pri nas so bile zdaj kar močne poplave in smo zbirali za te družine oblačila. In res sem napakala en kup oblačil, mi srce ni dalo, da bi ta slabše al pa popackane ven poiskala,

enako. Jaz sem šla v hčerkino omaro, pa par novih reči z etiketo sem dala, ker sem ji nisem želela podariiti nsamo neke majičke..., ampak tisti občutek, ko dobiš kaj novega, lepega.

uškinamama -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:05:46)

O poplavah. Z možem sva nabirala deke,  pregrinjala, oblačila....pač tisto kar je bilo objavljeno kot najnujnejše na seznamih. In Uška pravi, da to ni v redu, da  če bi on ostal brez hiše , da bi potreboval pižamo, knjigo, eli (ninico) topel čaj, med, svetilko in škornje (da bi iskal svoje stvari po vodi) , zobno ščetko...in ko tako našteva, mu skoraj soglasno rečeva : pa pripravi še ti svoj paket za nekoga... in res ni minilo deset minut, ko je že vse znosil na kup...
Se mi je zdelo tako fanj. Naš Uš ne da zlahka stvari od sebe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

In res je, vse nekako kroži.

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:14:51)

uš, a veš, da sta moja maladva podobna...
Ko jima je kaj premajhno ali igrače niso zanimive, rečeta mama to lahko daš drugim otrokom, midva več ne potrebujeva. Včeraj si je mala umivala zobke pa pravi: mama veš, jaz že dosežem do umivalnika, pručko lahko daš drugim otrokom.
Pri nas sicer ni bilo poplav, so pa zdaj v novembru lahko nosili igrače, knjige v šolo, ki jih več ne rabijo, ker bomo v šoli naredili sejem in bo denar šel za "lačne otroke". PA sva tudi napakirala dve vrečki. Ne vem, ampak nekak jima ni težko dati, ko vesta komu gre, drugače pa tudi ne dasta samo tako od sebe.

Ko smo lansko leto tukaj zbirale hrano in oblačila za mamico s tremi otroki (če se katera spomni, mislim, da je bil ravna ta čas), mi je mala skoraj pol kuhinje spraznila. [sm=smiley36.gif]Pa to bodo rabili, pa to...Sem mogla par reči ven vzet in dat nazaj v omaro[sm=jezicek.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:17:47)

Mi smo pa danes imeli hrenovke v testu- prvič v življenju[sm=smiley36.gif]. Kar mi je pa ostalo testa, pa sem oblikovala v parklja.
Zraven hrenovk pa praženo zelenjavo (malancan, bučka, čebula, šampijoni, veliiko česna), ki sem jo posula po domači rukoli[sm=smiley1.gif]

Kak ste pridne, lepa gesta[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:24:27)

Če komu zadiši tak način špinače k ribi. Jaz sem zadnjič naredila lososa - http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/panko-crusted-salmon-recipe/index.html (sam morajo biti res japonske drobtine) zraven pa špinačo - na olivnem olju sem prepražila veliko česna, dodala špinačo (odtaljeno, ožeto v celih listih- ne zmiksano), zalila s smetano. Aja pa mal njokov sem not vrgla[sm=smiley1.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:29:26)

Mi smo pa danes imeli hrenovke v testu- prvič v življenju . Kar mi je pa ostalo testa, pa sem oblikovala v parklja.

Ej, to smo mi eni tri tedne nazaj. Pa sem tudi prvič delala. Nisem znala kam z listnatim, pa se nam je nekaj luštalo za večerjo [sm=jezicek.gif]. Ker je bilo precej testa sem pa ostanke zelenjave v hladilniku spucala (tunina, koruza, čebula, paradižnik, paprika, kapre) in sem listnato testo nadevala. V bistvu sem naredila žepke in ob strani z vilico pritisnila, da sok ni ven tekel. Je bilo tudi zakon tak pred TV-jem za žret zvečer [sm=jezicek.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:31:30)

sam morajo biti res japonske drobtine)

to pa lahko ti pošlješ [sm=jezicek.gif]

Kakšne so to japonske drobtine, ko mil inka ne odpira? A stolčeš suhe žemlje in jih malo na Japonsko pošlješ na neznan naslov in ko se vrnejo, so OK? [sm=jezicek.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:31:42)

Jaz sem mesla testo, ne listnato. Sem pa mogla hrenovke porabit, ker se jih mali več ne dotakne, pa sme mislila, da jih bo tak kaj jedel. Pa je samo kruh dol pojedu[sm=zmeden.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:33:30)

sam morajo biti res japonske drobtine)

to pa lahko ti pošlješ [sm=jezicek.gif]

Kakšne so to japonske drobtine, ko mil inka ne odpira? A stolčeš suhe žemlje in jih malo na Japonsko pošlješ na neznan naslov in ko se vrnejo, so OK? [sm=jezicek.gif]

maš jih v šparu sigurno, na oddelku kjer so mednarodne kuhinje. ne so iz belega kruha in so čist bele drobtine, pa velike, trde, hrustave. Jaz sem se zdaj zaljubila vanje[sm=smiley36.gif], ker pride ful hrustljavo vse. aja sam ti baje rada bolj žvečiš[sm=jezicek.gif]

http://www.bakersandlarners.co.uk/blue-dragon-panko-breadcrumb-flakes-120g-pid2682.html

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:36:38)

a tisti link ne odpre? tu maš še enga http://judicialpeach.com/2011/01/30/panko-crusted-salmon-with-french-lentils/

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 10:38:30)

ker pride ful hrustljavo vse. aja sam ti baje rada bolj žvečiš

ja, vampi varijanta [sm=smiley36.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 12:22:54)

punce kapo dol za vašo veliko srce..dostkrat se spomnim da bi tudi jaz kaj podarila..ampak..mamo še zase komaj[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

drugače pa danes bodo špageti in bolonese omaka..pa radič zraven..

drgač pa če vam ostane listnato testo okol obrnite pekač za mafine in s kvadratki obložite tiste kroge in spečte..pol pride taka "košarica", in daste loh notr marsikej..npr. sadje in po vrhu polijete z vanilijevim pudingom..
mmmmmm..no sj ne da sem to že gdaj delala ampak važna je želja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>