RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:02:24)

Mini super ideja, hvala. A vroč ravno skuhan puding gre tudi noter?
Jaz še itak ne vem kaj naj kuham. Zdaj je že malo na knap[sm=jezicek.gif]. Spekla sem kruh s semeni in eonjine piškote, hm....za kaj več pa nimam ideje. [sm=zmeden.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:09:30)

Če daš vročega se vse skupaj zmehčka, spet ne bo hrustalo[sm=jezicek.gif]. Jaz dam not vanilijevo kremo, pol pa še zmiksane jagode- božansko

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:10:10)

A vroč ravno skuhan puding gre tudi noter?

k ga skuhaš ga malo ohladi in polij čez napolnjene košarice s sadjem..
sem si pa js nabavla te mini vrečkice-ala tko kt je pecilni notr želatino k samo zmešaš z vodo pa lahko s tem poliješ..

sj pravim me zeeelo mika tole delat že dalj časa, ampak pri nas drugega kot jabolka ne grejo in samo zase jih polnit z raznovrstnim sadjem mi ne diši..
tko da se morm spomnt s čim nadomestit sadje[sm=zmeden.gif]
čeprav če pomislim..če bi nardila iz sadjem bi pol vse zame ostal..hmmmm vredno razmisleka[img]http://www.pic4ever.com/images/4fvfcja.gif[/img]

no morm rečt da je HB minilo to sladko obdobje v nosečnosti..nimam več sladke krize[sm=bravo.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:11:32)

Jaz dam not vanilijevo kremo, pol pa še zmiksane jagode

a to misliš v celotno to košarico to zliješ..čez pa jagode..
js sm imela v mislih samo malo čez sadje da ga kao glih neki skp drži

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:14:49)

Evo, jutri to sprobam. [sm=bravo.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:18:44)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Jaz dam not vanilijevo kremo, pol pa še zmiksane jagode

a to misliš v celotno to košarico to zliješ..čez pa jagode..
js sm imela v mislih samo malo čez sadje da ga kao glih neki skp drži

Naredim iz listnatega testa košare. sicer nisem še nikoli na mufin pekaču, ampak na narobe obrnjenih kozarcih[sm=smiley36.gif]. Pečene košare poberem dol, ohladim, not dam 1-2 žlici vanilijeve kreme, pol pa še 1-3 žlice zmiksanih jagod. kaj ni razumljivo al kaj j ečudno[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] sam dobro je, res pa je, ko ješ z roko, si umazan kopujsek, ampak je to najboljši del. Lahko pa vzameš žlico in si fin[sm=smiley4.gif].
Ma košare napolnim do roba, nič ne šparam, je pol kot 1 kos kremšnite[sm=jezicek.gif]

Aja sam moraš fajn namazat z maslom in fejst pomokat modelčke, da se ne sprime, ker pol se košare trgajo, mogoče na mufin pekačih ne, ker j eiz takega materiala[sm=zmeden.gif]

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:22:17)

Pečene košare poberem dol, ohladim, not dam 1-2 žlici vanilijeve kreme, pol pa še 1-3 žlice zmiksanih jagod. kaj ni razumljivo al kaj j ečudnouser posted image user posted image

lah loh bi čez polila..
no to pa je že boljša varjanta..

a sama nariš vanilijevo kremo-kako
sj če se mudi pa lahko pomoje daš notr tud uno kremo za kremšnite iz vrečke ane-nikoli še kupila samo razmišljam

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (29.11.2012 15:27:16)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Pečene košare poberem dol, ohladim, not dam 1-2 žlici vanilijeve kreme, pol pa še 1-3 žlice zmiksanih jagod. kaj ni razumljivo al kaj j ečudnouser posted image user posted image

lah loh bi čez polila..
no to pa je že boljša varjanta..

a sama nariš vanilijevo kremo-kako
sj če se mudi pa lahko pomoje daš notr tud uno kremo za kremšnite iz vrečke ane-nikoli še kupila samo razmišljam

Točno tako, ko se mudi al se mi ne da, pol je kaka vrečka čist ok[sm=smiley36.gif]. Men je bla ok tudi ena vrečka, puding brez kuhanja- ampak samo vanilija. Drugače pa sem kremo delala, tak kot za kremšnite, sam manjšo količino, al pa kako kremo iz kulinarike. Mi je pa boljš, če je krema trša[sm=smiley1.gif]

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (30.11.2012 9:02:58)

danes bo pa musaka in solata

Tippi -> RE: kaj danes kuhate? (30.11.2012 9:06:00)

Goveji zrezki in polenta + solata

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (30.11.2012 9:55:13)

zame bo buranja, prav kosila pa danes ne bo ker gremo na en rd in bo tam pica..

majčica1508 -> RE: kaj danes kuhate? (30.11.2012 19:39:54)

včeraj:čufti,pire krompir,zelena solata
danes:kus-kus z zelenjavo,motovilec
jutri:goveja juha,meso iz juhe,špinača,pire krompir.......

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 8:14:09)

Včeraj smo kar zunaj jedli. Danes pa velike kozice na buzari, ta mal pa makarone v obliki Cars in omaka iz buzare. Sladica ronjini brizgani piškoti. Zvečer bomo kostanj spekli.
Jutri bomo pa zunaj grilali- najbrž baby ribs

aprilčica07 -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 12:28:00)

Danes: goveja juha, sv. zrezki v čebulni omaki, riž oz testenine (zame), solata. Sladica - tiramisu.

Jutri: tašča vabi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.12.2012 12:40:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

jakaracman -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 12:50:07)

ribe in sloata iz majoneznega krompirja in špinače
jutri pečeno kislo zelje pire krompir in pohan piščančji file sladica čokoladna rolada

StrawberrY -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 13:42:24)

Pečenice,zelje,krompir.

Popoldne pa peka piškotov, otrok že komaj čaka. Si je letos za roj.dan zaželel samo domače piškote[sm=smiley1.gif]

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 14:02:10)

Smetanov telečji golaž, popečena polenta, motovilec za solato.
Za sladico smo pa naredili košarice iz listnatega testa, jih napolnili z vanilijevo kremo, prelili z zmečkanimi jagodami, malo smetane in za na vrh metin vršiček.
Spekli smo še piškotke za jutrišnje potepanje ter ržen kruh s semeni.

Jutri bomo pa na sendvičih, sadju in piškotih [sm=smiley36.gif]

Mogoče kakšna ideja za sendvič, ki zna zdražati cel dan,pa da ga po možnosti še danes zvečer naredim [sm=zmeden.gif]

Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 14:07:13)

Mi smo danes imeli špinačo, pire, hrenovke pa jajčke, Za sladico sva z malim sčarala zagrebške.

Paštetka, pa saj jih boš dala v vsakem primeru v hladilno skrinjo? Tako da je praktično vseeno. Jaz sem nazadnje, ko smo šli na en daljši pohod + gobe, naredila kar tunine; kruh obrežeš, torej skorjico vstran (ni pa pomembno tole, jaz rada to naredim, da se fajn cel prepoji [sm=smiley36.gif] z okusi), na eni strani namažem z maslom, na drugi strani z majonezo, dam tuno, solato, paradižnik, koruzo, korenje in na tanko narezan sir - ementaler v mojem primeru, ker imamo tega najraje. Sestavim, ovijem v folijo in najboljši je ravno, če nekaj časa stoji, torej da se res cel prepoji z okusi.

Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 14:51:16)

Če bi lahko dala v hladilno skrinjo, potem ne bi bi problem narediti sendviča. Imela bom ruksak,pa mali enega. Hladilne ne spravim v ruksak. Imam sicr manjšo hladilno tudi, samo tja pa spet ne bodo šli 4 sendviči. [sm=jezicek.gif]

Mislila sem danes puranje zrezke spohati, pa potem solato noter. Kaj drugega, pa ne upam dodati. [sm=zmeden.gif]

Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (1.12.2012 20:03:32)

Danes sva bla od doma in jedla zunaj, za jutri se pa že kuha goveja juha, potem bo pa pire, pečen piščanec in omaka iz kolerabe.

Paštetka - dunajci se vedno super obnesejo, namažeš pa lahko s čimerkoli (maslo, margarina, kremni sir, majoneza) in dodaš solato, meni so pa sicer tudi ful kalčki všeč notri. pa pri nas gre vedno zraven domača francoska (v tupperware-u) - za poleti v hladilni torbi, zdej bi pa pomoje tudi brez zdržala.

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (2.12.2012 15:10:15)

Sendviči s piščančjim mesom. Fajn začiniš meso, popečeš, ohladiš in razkosaš na male koščke. Kruh namažeš po želji, nafilaš z mesom, dodaš sveže kumare-kolobarje, kolabar paradižnika, solato.
Danes sem pa jedla piščanec z avokadom in solato-rukolo. Isto na mini koščke razkosan piščanec, fajn začinjemo- za odrasle lahko mal pikantno. Avokado pa je tokrat bil v obliki omake- zmečkaš avokada, česen, sol, poper, limonin sok.

Lahko ostanke od kakega kosila-piščanca porabiš.

Majonezi pa jaz nikoli ne zaupam na izletu. Sicer še najbolj paše v sendvič, ampak mam skoz nek strah, kaj če uide[sm=zmeden.gif]

šrimpf -> RE: kaj danes kuhate? (2.12.2012 15:12:01)

danes smo jedli domačo govejo juho z rezanci, svinjsko pečenko (vratovina), obloženo z zelenjavo, njoke in solato z vrta (radič, motovilec). za posladek bo pa milka s celimi lešniki [sm=jezicek.gif]

_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (3.12.2012 9:06:41)

pri nas bo danes ekspresno kosilo, ker potem grem v vrtec na krašenje smrekice, bodo pa makaroni z jajci, pa solata

mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (3.12.2012 11:27:14)

bodo testenne..žal mi je zmanjkalo špagetov in bodo makaroni ker jih mam še ful[sm=zmeden.gif]jaaa men so bolš špageti in z marsikatero omako mi špageti boljše pridejo kot pa z makaroni[sm=zmeden.gif]čudna?!?

omako bom pa nardila iz mešane zelenjave-bučka, korenje, koleraba, sveža repa, dala notr jurčke in ko bo to v testeninah še polila s smetano..

Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>