|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.11.2012 19:09:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2676
   RE: kaj danes kuhate?
26.11.2012 9:44:19   
_sonček
goveji zrezki, svaljki, solata

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
26.11.2012 9:46:13   
Tutan
A to delate tiste domače svaljke? Ala luleke? user posted image
A je to ful težko naredit?

Sicer pa - predvčerajšnim: zelenjavna musaka, zelena solata
včeraj: paniran piščanec, rdeče zelje, endivija s krompirjem
Danes; Pojma nimam. Mogoče bom delala luleke, če mi da katera trotlziher recept. user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
26.11.2012 10:15:59   
_sonček
jp, svaljki = luleki = njoki user posted image

Meni ni težko jih naredit, jaz jih naredim več in jih dam na pladnje in v skrinjo, ko so zmrznjeni jih pa poberem dol in v vrečko, tako mam zmeraj pri roki, ko rabim user posted image  pa še radi jih imamo user posted image

moj recept: krompir skuham v olupkih, ko je kuhan, ga olupim in ga pretlačim s stiskalnico z krompir, dodam moko, sol, maslo in jajca, vse skupaj zgnetem v kepo in potem na pomokani površini naredim dolge svaljke, to pa potem narežem na take male svaljke, njoke...tko delam jaz, sestavine pa po občutku, ponavadi dam kar ene 4-5 večjih krompirjev, ene 2 jajci, moko, sol in maslo pa po občutku, tako dam, da je "kompaktno testo"

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
26.11.2012 10:16:56   
_sonček
IZVIRNO SPOROČILO: _sonček

Meni ni težko jih naredit, jaz jih naredim več in jih dam na pladnje in v skrinjo, ko so zmrznjeni jih pa poberem dol in v vrečko, tako mam zmeraj pri roki, ko rabim user posted image  pa še radi jih imamo user posted image

moj recept: krompir skuham v olupkih, ko je kuhan, ga olupim in ga pretlačim s stiskalnico za krompir, dodam moko, sol, maslo in jajca, vse skupaj zgnetem v kepo in potem na pomokani površini naredim dolge svaljke, to pa potem narežem na take male svaljke, njoke...tko delam jaz, sestavine pa po občutku, ponavadi dam kar ene 4-5 večjih krompirjev, ene 2 jajci, moko, sol in maslo pa po občutku, tako dam, da je "kompaktno testo"

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
26.11.2012 10:29:39   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: _sonček

moj recept: krompir skuham v olupkih, ko je kuhan, ga olupim in ga pretlačim s stiskalnico z krompir, dodam moko, sol, maslo in jajca, vse skupaj zgnetem v kepo in potem na pomokani površini naredim dolge svaljke, to pa potem narežem na take male svaljke, njoke...tko delam jaz, sestavine pa po občutku, ponavadi dam kar ene 4-5 večjih krompirjev, ene 2 jajci, moko, sol in maslo pa po občutku, tako dam, da je "kompaktno testo"

A veš jaz imam en zvezek z recepti od moje že preminule ome. No in ona je FUL dobro kuhala in pekla. Ampak cel zvezek je napisan na tak način, kot si ga podala zgoraj, da se mi nikoli ne sanja, koliko česa gre not - recimo napiše orehe zmešaš s kislo smetanco. O well, odlično, koliko orehov in koliko kisle smetance? user posted image
Torej, jaz zadev ne bi zmrzovala, bi pa naredila tako količino za recimo 3 pridne jedce user posted image - dam 3 velike krompirje, pa 2 jajčki? pa koliko moke, masla, soli? Kolk kompaktno mora to bit? user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
26.11.2012 11:07:02   
mateyka
tutan, cirka tko nared:
http://www.kulinarika.net/recepti/131/testenine/krompirjevi-njoki/

pa ne mešaj mase nenormalno dolgo, ker boš padla v keč 22 (krompir spušča vodo če ga preveč dolgo mrcvariš in potem bo pocat, dodajala boš moko v nedogled in posledično naredila ful trde njoke). torej na hitro zmešaj, pomokaj površino vzami en del in... - ostalo pa veš user posted image
pomokaj krožnik in jih polagaj gor tako da se ne dotikajo. pol pa to v vrelo slano vodo in počakaj da priplavajo na vrh.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
26.11.2012 11:32:30   
_sonček
Evo recept iz kulinarike, to je to, za mene so to najboljši svaljki:
http://www.kulinarika.net/recepti/10504/priloge/njoki-moje-mame/
če nočeš imeti za v skrinjo pa razpolovi količine...jaz delam po občutku, ne vagam krompirja, pač dam ene 4-5 krompirjev, 2 jajci, pa moko in maslo in sol...je pa res to, kot je mateyka napisala, na hitro naredi maso

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
26.11.2012 14:53:48   
mini86
dušen kos svinjine iz zenfom, potem pa posebej dušeno korenje, repa, koleraba in krompir, kitajsko zelje za solato

< Sporočilo je popravil mini86 -- 26.11.2012 14:56:18 >

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
26.11.2012 15:00:19   
uškinamama
včeraj sem delala sirov burek in ker so mi ostale kore - na uškino željo- danes še mesnegauser posted image .
Jutri pa ima naročeno ajdove žgance z ocvirki - tudi uškina ideja.
No v sredo pa pridem na vrsto jaz -ječmenova mineštra.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
26.11.2012 15:04:40   
mini86
včeraj sem delala sirov burek in ker so mi ostale kore - na uškino željo- danes še mesnegauser posted image .

kako si ga naredila..nisem še nikoli delala pa bi mogoče res poskusila

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
26.11.2012 15:04:41   
Tippi
Omakca s stročjim fižolom z velik majarona, + kuhan krompir v kosih zame, za ostale pa piščanec z rožmarinom in zelena solata z zeljem.

Neposredna povezava do sporočila: 2687
26.11.2012 15:07:31   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kako si ga naredila..nisem še nikoli delala pa bi mogoče res poskusila

A sirnega?  Ali mesnega?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
26.11.2012 15:11:25   
mini86
če ni preveč za pisat mi dej za obauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2689
26.11.2012 15:21:54   
uškinamama
user posted image  
Bom napisala kako delam - čeprav se bo sigurno kakšna oglasila, da to ni original bosanski burek. Seveda ni, saj nimam nobene prednice, ki bi mi lahko to "originalnost " zapustila.
Kore , smetano in  skuto kupi mož na ljubljanski tržnici  (ga lahko vprašam točno pri komu).
V eno skledo dam kilogram skute , 1 žlico soli, jajci, 5 žlic kisle smetane, zmešam. Če je je skuta ful vlažna, jo s kuhinjsko krpo ožmem. V pekač dam malo olja, dve kori, skutino maso, koro, maso, koro...na kocu spet dve kori  s tem, da ju zmočim in malo pomečkam. Pečem cca 40 minut na 200.
Za mesni je postopek isti, damo , da pocvrem čebulo in meso, sol, da se spusti voda in se le-ta pokuha. Ker prvič se delala "original" user posted image  in je potem meso spustilo v pečici preveč vode in je bilo vse pocast . Pri mesnem pa dam dve kori , maso in zavijam v polžke.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
26.11.2012 15:44:40   
mateyka
a potem v bistvu delaš sirni lazanja-burek?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.11.2012 15:46:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 2691
26.11.2012 15:54:46   
uškinamama
Joj mateyka, pač burek , je pa res , da je podobno  zložen kot lasagna user posted image . Upam, da ne misliš, da dam  testo za lasagno, al?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
26.11.2012 16:15:46   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a potem v bistvu delaš sirni lazanja-burek?

user posted image

do zdaj sem mislila, da je burek sam zaviti oz zrolani,prvič slišim za tega lazanjastega. Zakaj ga pa ne zarolaš, a je tak boljši, v čem je fora?

Mi smo danes imeli steak na žaru in rukolo, za večerjo pa irish soda bread, bo še za zajrtk.
Jutri bo jota. Me pa mika tale burekuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.11.2012 16:18:13 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
26.11.2012 16:42:41   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Joj mateyka, pač burek , je pa res , da je podobno  zložen kot lasagna user posted image . Upam, da ne misliš, da dam  testo za lasagno, al?

ne, da zlagaš po plasteh in jih ne zviješ - to mislim. tehnika, ne material user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.11.2012 16:43:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 2694
26.11.2012 19:04:18   
uškinamama
Evo, to je primer lazanjasto zloženega bureka user posted image - Pri nas (primorska) je večino kupljenih burkov tako zloženih. To na sliki je četrtina. Hope, ne vem, tako sem se naučila in tako delam _ Je fora samo v tem, da če pečeš v lazanjasti obliki, lahko odvečno tekočino odliješ iz pekača (v primeru da imaš mokro skuto. Če pa skuto zrolaš v kore, ti potem kore popokajo . Drugače pa v okusu ni razlike.

user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
27.11.2012 9:18:18   
mini86
mmmm zgleda odlično..si me učeri zdražla s tem burekom zvečer da dobr da je bil še en v skrinjiuser posted image

no danes bom pa naredila pohane malancane-domače, jih mam v skrinji, in pa kr riž zraven..za solato še ne vem ampak pomoje mešan radič k ga je toook na vrtu in že počas mi gnijeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2696
27.11.2012 9:20:32   
_sonček
puranji dunajski, pečen krompir, solata

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
27.11.2012 9:30:16   
LittleSun
Male pice iz pirinega testa, obložene ene s tuno, ene samo s sirekom in ene s suhimi klobasami, solata.

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
27.11.2012 9:44:19   
Hope2
Super zgleda tale burek. Kolk mesa daš in kakšno meso - goveje, svinjsko, mešano? kako zmoćiš in pomečkaš zadnji dve kori? Kako zavijaš v polžke, jao men nič jasnouser posted image

Pa saj sem tudi jaz večkrat dobila v takem trikotniku, sam so še vedno bili rolaniuser posted image . Bom probala enkrat, nisem še sploh nikoli bureka peklauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 27.11.2012 9:46:48 >

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
27.11.2012 9:49:00   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Super zgleda tale burek. Kolk mesa daš in kakšno meso - goveje, svinjsko, mešano? kako zmoćiš in pomečkaš zadnji dve kori? Kako zavijaš v polžke, jao men nič jasnouser posted image

Pa saj sem tudi jaz večkrat dobila v takem trikotniku, sam so še vedno bili rolaniuser posted image . Bom probala enkrat, nisem še sploh nikoli bureka peklauser posted image

Jaz imam prijateljico bosanko (tole ni nič slabšalnega, je odlična oseba in tipična bosanka, sploh kar se kuhe tiče user posted image ) in ona ga tudi tako prelaga, s tem, da dela ogromno testo (dela ga sama) in potem ko začne nekako prelagat, še vedno zgleda kot da je zvito, pa vendarle je preloženo. Jo bom 1x vprašala, če bi delila recept. Je pa res dober. Pa njena krompiruša tut, pa še en kup takšnih zadev dela. Pa baklave user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
TOP 7 juh za hladne zimske dni
Tople juhe nas v hladnih dneh ne le pogrejejo, temveč so lahko vir številnih zdravilnih snovi, ki jih potrebujemo v času...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......