Mala_Ajda
|
Ojla, pri meni kilce mal stagnirajo, 300 g v enem tednu (300 se mal več bere). Na začetku je šlo hitro dol (začela konec novembra, bi morala mal v dnevnik pogledat), potem pa decembra nihanje gor in dol, sedaj pa počasi gre. Iz 66 kg sem danes zjutraj pristala na 60,8 kg, še slabe 3 kg. Pa kako se to vleče, da ni res. Kakor pregovor, en korak naprej, dva nazaj ... Ursa za nakup. V teh "mrtvih" mesecih je orbitrek ena izmed rešitev. Po tem snegu se dobesedno pobijam med tekom, bi mi pa pasal, če bi imela domači orbitrek pred TV in ne v kleti, ko me zabava le muzika in odštevanje minut. Bi rabla kako mind machine na glavi . Sem pogledala na link, pa je orbitrek, ki si ga naročila videti čisto soliden. In če je zadevica doma, porabiš najmanj časa, da se spokaš k gibanju. Tudi pri meni je gibanje edino, ki mi bo prineslo manjko kg, če štartaš na BMI 25 ali še manj, gredo kg peklensko počasi dol. Aja, ju3 bom probala papat malček razširjeno verzijo 14 dnevne diete . Priznam, res je podn dieta ampak men se ne da več zaj... Ugotovila sem, da z Montijem v takšnem obsegu kot ga furam od novega leta ne pridem nikamor. Po moje sem shujšala (pa še to borno) le od tega, ker sem trikrat na dan v pogonu za najmanj pol ure. Ko sem prečekirala kalorije, sem se globoko zamislila. Res, da inzulin ne spravljam v obrate, med obroki je najmanj 5 ur , zvečer nič očitno OH in še kaj bi lahko naštevala, ugotavljam, da je beljakovin vseeno preveč. Za normalne smrtnike je to 0.6 do 0.8 g na kilogram teže. Potem pa zračunajte, če maznem 200 g skute, že pri večerji nahranim potrebo po dnevnem vnosu beljakovin. Da ne omenjam kosila. Vse ostalo pa gre lepo v... Saj veste kam. Še link do strokovne razlage: http://www.trenira-me-bostjan.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=38&limit=1&limitstart=2 Spomnim se, da sem na nekem predavanju o prehrani slišala to, da je za odraslega moškega dovolj beljakovin v zrezku, velikem kot zavitek igralnih kart in da je za dlan velik zrezek že pretiravanje. Bolje, da se spravim kaj počet, da ne bom zamorila še dodatno vseh, ki rahlo obupujete nad sabo. Pravijo, da se novoletne obljube drže v povprečju do 3. tedna v januarju. Me pa ne bomo obupale, a nede?
|