grahek85
|
Živjo! Sem pozabila včeraj napisat, da so v Supernovi na Rudniku zaprli Turbo malčka Mi je ful škoda, ker so meli res zelo lepe stvari za oblečt pa precej poceni. Bo zgleda treba v Zagreb IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 nikita a jaz to prav vidim na tickerju, da se nekaj dogaja? Nič ni, nič :)...samo ticker zgleda nekaj nagaja..sem ga kar zbrisala... uf pol je bil pa verjetno še lanski, pa se je spet od začetka sprožil menstruacije jaz še nimam (se samo dojiva in sem brez kemične kontracepcije) in jo nič ne pogrešam! Sem glih zadnjič razmišljala, da sem jo zdaj v dveh letih mela samo 5x in mi je super Ko sem nehala s KT pred dvemi leti sem bla pol pol leta brez, pol sta bli dve, potem sem zanosila, potem smo morali spet čakat tri krvavitve, potem sem pa spet v prvo zanosila. Čisti luksuz, res Sploh ker sem mela ponavadi zelo močne in tudi boleti me je znalo precej. Tak da zaradi mene sem lahko še vsaj eno leto brez glede otroške hrane - jaz sem po pravici bolj za to, kupljeno v flaškah, kot pa za doma narejeno. Vsaj na začetku. Zakaj? Ker je njihova proizvodnja izrazito strogo nadzorovana od semena dalje. Nobenih gensko modificiranih semen, nobenih umetnih gnojil, nobenih škropiv in nobenih svinjarij v prsti. Tudi hrana je pripravljena tako, da je izguba vitaminov in mineralnih snovi minimalna, seveda brez konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa. Brez nepotrebnih nitratov, ki jih otrokov organizem lahko odstrani šele po 6. mesecu. Iz kupljene zelenjave in sadja se mi sploh upira delat kašice, ker včasih še zase razmišljam, če je sploh za jest, kamoli za otroka. Kolega je delal v sadjarstvu in vem, kaj vse se dogaja s tistimi jabolki in korenčki, preden pridejo na police. Mogoče, če bi kupila bio izdelke. Kar se pa domače zelenjave tiče - tašča me lahko še tako prepričuje, da ma bio vrtiček. Sam kaj ji to pomaga, če ga vsaj štiri sosedove mačke redno uporabljajo za WC, sosed 3m stran pa fanatično šprica svoj paradajz skoraj vsak teden. Tista termična obdelava pri pripravi kašice je pa tukaj kot prdec v temo - nič koristi. Aha pa še to je - rada bi, da bi mali čim več okusov sprobal, da ne bo kasneje izbirčen in jaz če se na glavo postavim, ne morem zagotoviti takšne raznolikosti kombinacij okusov. Tako da mi bomo kar lepo na kašicah iz lončka. Seveda pa vsaka mamica po svoje nincrli, mi stolčka še nismo sprobali, sam kolkr sem gledala tukaj po RR ga mamice ful pohvalijo, da je lepo simpl pa uporaben. In varen. Paparica je bla 4,2€ (tista od revije Mama). Če je sila jo lahko jaz kupim tukaj v BTCju v BC (menda jo še majo), pa jo dam na pikniku. Če bo za takrat do počakat Sem jo pa že vidla tudi v bolje založenih trafikah. stolček - moja mami ma slabe izkušnje s tem lesenim trip trapom, starejši brat je bil bolj živahen poba in je tisti naslon po celi višini hrbta ful manjkal. Je bil kot vrtavka, pa parkrat je zadaj skoraj padel ven ker se je toliko zvijal. Tudi tista situacija iz filmčka mi je tudi znana, k sreči je bila za stolčkom takrat ena ogromna košara s perilom in se ni čisto prevrnil. Čeprav pri tamalem bratu bi bil pa verjetno ok, ni bil tako živahen.