blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice blaža- pri nas je bila driska pri ta malih potem, ko sta že nehali bruhat. So vam rekli za katrere viruse gre? Pri nas so bili Kalici virusi. biogaja in linex sta pa samo za črevesje, tko, da ne verjamem, da bo kej pomagalo. trebuh lahko boli tudi zaradi napenjanja mišic, ker bruha. Lunca144- pri nas je bilo to pred novim letom, je pa res, da tudi sedaj ta mali nista najbolj zdravi, sta obe na atibiotikih, ušesa, grlo , tako, da hvala za pikepoke Mi smo bli včeraj pri dežurnem in tam nimajo laboratorija tako, da so rekli, da naj imamo potrpljenje. če bi se še slabšalo bomo šlo še do naše P, ma še malo počakamo, ker sem klicala in pravi, da je okoli 4 dni taka viroza trebušna. Sej mi tudi ne bi vedeli pa je bila ta mala v bolnici in tem vse pregledajo , kri, vodo, blato. Domač zdravnik pa lahko reče samo, da gre za trebušno virozo, dokler se kaj ne zakomlicira. No, upam, da pri vas hitro mine. Glej, da bo dovolj pil, da ne dehidrira- nekako 1 dcl na 1kg teže, naši sta morali popiti 9 dcl na dan, za vsako bruhanje pa še 1 dcl več. Pa prašek za rehidracijo tudi priporočam in pije naj sladkan čaj, zaradi glukoze. nam so pa rekli obvezno nesladkan čaj najboljše šipkov. Ker sladkor še bolj spodbuja bruhanje. Je pa tudi on bil že enkrat v bolnici na infuziji nekje pri treh letih, ker je mel rota virus. Ta malega smo pa cepli proti Rota virusu. Čudno mi je, da nima driske. No bomo vidli kako bo. Pije po malem, nisem štela kolko dcl, po moje, da počasi bo.