4pikice
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pigy IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice IZVIRNO SPOROČILO: 2violina Blagor vsemi, ki s prebavo nimate težav. Sama imam s prebavo že tako in tako težave, sedaj, da ne govorim. Groza. Ne gre in ne gre. Pigy, imaš iste težave. Priporočam, se da se ne tehtaš vsak dan in, da nekako poizkušaš prebavo spravit na tirnice. Sama se trudim in s trudom gre nekaj tudi ven. Tudi sama sem bolj te sorte. Zadnje dni ugotavljam, da mi pomaga naslednje. Zvečer namočim suhe slive v vodo. Zjutraj, ko vstanem vse to popijem in pojem (to je hkrati še moj zajtrk), čez pa še eno močno (4 s kupom polne kavne žličke) kavo spijem in v eni uri ali prej... 4pikice saj tudi jaz evo sedaj že drugič kar za zajtrk pojem suho sadje namočeno v vodi (jaz marelice) in potem spijem kavo, pa nič, včeri sem si še donat pogrela pa ni učinka . Sej tudi prej nisem imela prebave glih najbolj urejene, ampak me vsaj trebuh ni tok bolel kot me sedaj. Če še danes ne bo nič, bom pač spila odvajalni čaj , pa upam da bo kaj pomagal. Brala vas ne bom kr bo prišla debata na pico, tko da vas preberem zvečer. pozdrav in tiste, ki ste z mano na sadnem dnevu- zdržite. To je z neta: Pektinske snovi, ki jih vsebujejo slive, mehčajo blato in lajšajo iztrebljanje. Če imate težave s prebavo, strokovnjaki za prehrano svetujejo, da zvečer namočite v vodo pet do deset suhih sliv in jih skupaj z vodo zjutraj na tešče zaužijete. Če vas muči trdo blato, ali greste na blato zelo redko, si lahko vsako jutro pomagate tudi z eno do dvema žlicama goste slivove kaše. Izrecno piše suhe slive in ne suho sadje namočeno v vodi. Torej poskusi s slivami in vztrajaj nekaj časa. Jest bi v tvojem primeru, ko je sadni dan, pila (jedla) vse obroke samo namočene slive. Upam, da ti ne bo potrebno posegati po odvajalih in čaju za odvajanje. Te zadeve so za kratkoročno uporabo, ker s tem poleniš črevesje in ti bo brez tega še težje. Tudi to, da popiješ veliko tekočine na dan in da se gibaš, pripomore k boljši prebavi.
< Sporočilo je popravil 4pikice -- 15.1.2010 8:56:24 >