|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
9.3.2010 8:19:47   
Momtobe
marusi user posted image user posted image - verjamem, da je vse skupaj pravo mučenje. kaj so ti pa rekli - po teh 14 dneh? boš imela še vseeno omejen čas z malim ane? se spomnim, da sem dobila takrat navodila za vsaj en mesec (da ne smeš bit v bližini otrok 14 dni, pa da ne smeš bit ob isti osebi več kot pol ure naenkrat, pa pribor dvakrat prat, pa vodo dvakrat potegnit, pa .... svašta!). najbolj mi je bilo zanimivo to, da so rekli, da to radioaktivno sevanje NE vpliva na druge organe kao. zakaj pa potem vsi ti ukrepi? in zakaj ti da kapsulo ZA POJEST človek v zaščitni obleki z eprueto? user posted image . meni so dali pred tem za podpisat papir, da če se ne strinjam z zdravljenjem z jodom, da dvignejo roke in da me ne bodo več zdravli ... sej vem, da je to čist ena druga tema, ampak a ni to malo kruto? če jim ne pustim, da mi uničijo ščitnico potem naj se kar sama zdravim??
pri tebi je seveda popolnoma drugače. nič bat, glede na to, da ponavadi vedno uničijo preveč celic (že ko niso rakave), potem so sigurno pri tebi dali tako dozo, da se ni za bat. ščitnične hormone pa boš verjetno jemala s tabletami, kar se pa tudi zelo hitro navadiš. samo, da boš zdrava in boš lahko uživala s svojimi. drži se!

vneti učki - no pa smo tudi mi včeraj pridelali vnet uček. mu skoz teče iz njega. sicer ne vem kje, ker zunaj nismo bili. trenutno mu ga samo obrišem s kamilicami parkat na dan, pa upam, da čimprej mine.

ginekologi - ja, res so face. ko sem bila na pregledu po 6 tednih, je rekla, da je vse vidt ok. in potem sestro vprašam, kaj je zdej, če je še kakšen pregled, pa je rekla, da glede na to, da so mi jemali bris lani, da se vidimo leta 2012. smešno mi je, da so me pred zanositvijo 1 leto vlačli od ginekologa do ginekologa, iz urgence do leonišča do moje, ... ker sem 10 mesecev skupaj krvavela (skoz), pa niso nič pogruntali. očitno zdaj to ni več pomembno in mislijo, da sedaj bo pa vse ok? no, saj nosečnost res marsikaj spremeni. bomo videli.

spanje - moj mali diamant se je danes ponoči odločil, da bo jedel vsako uro oz. uro in pol! sem mislila, da bom kar skup padla ponoči. zdaj pa spi user posted image , verjamem, da je zmatran ja, haha.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
9.3.2010 8:22:15   
Momtobe
vreme je katastrofalno! :) pri nas trenutno ful sneži, včeraj pa ko je bil sonček je tako pihalo, da je bil tisti meter do nabiralnika že preveč ...

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
9.3.2010 8:37:34   
araz
MArusi fino, da imaš računalnik, pa TV, pa da lahko kakšno knjigo prebereš. Tako ti bo sigurno hitro minil čas. Pa še me ti bomo delale družbo.
Vreme je pa itak grozno, tako da smo itak vse bolj notri. Ampak to, ko si napisala, da si pod zemljo se pa tako strašljivo sliši user posted image . Bi blo boljš, če bi napisala, da si v kletnih prostorih user posted image .

Imam pa eno vprašanje zate. Ali si imela še kakšne druge težave ali si šla na pregled samo zaradi bulice, ki si jo odkrila?

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
9.3.2010 8:38:58   
orhideja75
oooo marusi, ko sem prebrala za nazaj par strani, ker me nekaj časa ni bilo, ker me moje detece stalno potrebuje ob sebi, sem kar obstalauser posted image
in kako prav imaš, da je treba uživati življenje, ki ga imamo .... sploh drobne stvari za katere se sekiramo niso pomembne ... pa zunej sneži, pa dežuje, pa par kilc je preveč, pa enkrat je prevroče .... čist preveč obremenjevanja
želim ti, da čimprej okrevaš in se vrneš domov k svojim ljubeznim in začneš uživat življenje na polno user posted image user posted image user posted image
jst grem pa tut takoj poljubčkat mojga sončka, ki še spančka. tavelka dva sta šla že v šolo, moj pa delat
komaj čakam, da vsi pridejo domov in jih stisnem k sebiuser posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
9.3.2010 9:23:13   
Lenč.i
Marusi, tudi jaz ti pošiljam veliko pozitivne energije in verjamem, da boš kmalu bolje. Se pa strinjam, da se naše težave težko primerjajo s tvojimi. Optimizem je dobra stvar - drži seuser posted image .
Vsem ostalim pa želim veliko soncauser posted image , ker tudi  jaz imam že te zime vrh glave. Bi se že rada začela sprehajati po soncu, zima je letos res predolgauser posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
9.3.2010 9:27:17   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

spanje - moj mali diamant se je danes ponoči odločil, da bo jedel vsako uro oz. uro in pol! sem mislila, da bom kar skup padla ponoči. zdaj pa spi user posted image , verjamem, da je zmatran ja, haha.

enako ...

marusi: dobro jutro. tudi jaz upam da ti bodo ti dnevi kar najhitreje minili in da boš kmalu lahko objela svoja dva. user posted image user posted image user posted image user posted image Glej na stvari s te strani: usmeri vse svoje moči v zdravljenje, ker teh 14 dni ni nič proti vsem dnem, mesecem in letom,ki jih boš potem imela s svojimi

Je pa res ja, da se čist preveč sekiramo za nepomembne stvari, ker vse to je lahko v sekundi popolnoma nepomembno. V zadnjem letu se mi je zgodilo veliko hudega, veliko sem razmišljala, in ko takole pogledam okoli sebe lahko vidim, da ga ni človeka, ki ne bi s sabo nosil nek križ user posted image Tudi ljudje za katere mislimo kako imajo VSE...  razlika je le, kako se s tam spopadamo.

vreme: no comment user posted image user posted image

zdravje: pri nas tudi vsi smrkamo, smo se že kar navadli user posted image , trenutno sem še najboljša jaz.

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
9.3.2010 10:20:31   
ROmama
Dobro jutro, častim eno kavico user posted image , naša Ema je pa včeraj tako tiho zaspala, brez šmrkeljčkov, sem jo morala kar za trebušček prijeti, da sem čutila, da še diha. Ponoči ji tudi ni bilo porebno čistiti noska, zjutraj pa čisto druga pesem. Spet se ji je zabasal, tako da sem ji šla v pol ure trikrat  čistit, pa še sluz je pobruhala. Zdaj spet spi in sem naštimala paro iz kamilic. Učke so se tudi popravile, sem jo včeraj kar fajn pošpricala z mojim mlekom, izgleda da je pomagalo.
Ginekologi jaz sem si do zdaj tudi plačevala enkrat letno bris, ker to pa res ni za nikamor, moram prav vprašat svojo g. kdaj mi spet pripada, imam konec aprila tako pregled zaradi mirene. Pa še moja mama je imela raka na maternici, so ji leta 2007 vse ven pobrali. Bilo je dovolj hitro, ker ni potrebovala nadaljnjega zdravljenja.
Blondy - te čakalne dobe so tudi čisto mimo. Moja sestra je ful krvavela iz nosa. Na polikliniki imajo kao urgentno ambulanto. Ko ji je začelo teči, so jo peljali tja, do Lj. je od nje 40 min., v tem času se ji je kri ustavila in je niso hoteli vzeti, groza. Potem je tudi šla privat, da so ji žilico žgali, potem je bilo v redu.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
9.3.2010 11:25:19   
araz
Punce a vaši malčki kaj polivajo. Moja tolk, danes zjutri mi je cel obrok ven vrgla. Sem imela tako dnevno po tleh, da sem mogla celo pomit, pa še po omarah je bilo vse pošpricano. Da ne rečem, da ji moram vsakič, ko poje zgorjni del preoblečt, če ne pustim slinčka gor.
Pa še ne poje mi vsega. Včeraj zvečer mi je pustila skoraj tretjino, ponoči oz. zjutri pa tud kar nekaj. NO, zdej mi je pa vse vn vrgla.
Drugače je pa kar živahna. Razen ob popoldnevih, ko je res tečna.

Sem bila včeri prav slabe volje. Moj je prišel ob 16 domov, pojedel pol je šel pa na biljard. PA točno ve, kako je popoldne, da je tamala tečna in da jo imam jest že itak cel dan, da bi mi mogoče mal pasal, če bi jo še on mal imel, pa se ukvarjal z njo. Ne, on gre rajš na biljard, da mu jo ni treba poslušat.  Pa tko bo spet jutri, pa v petek, pa v soboto, pa ............
Pol mi pa še skoz hodi z idejo o treh otrocih user posted image . Bi ga najraš kar nekam poslala. Še z to se skoraj nič ne ukvarja. Pol se mu pa čuden zdi, ko jo vzame v naročje, da se joka. Ja, a ni čuden, sej ga komaj pozna.

Ma, sem se mogla mal izkašljat. Sej mogoče sem mal pretirano napisala, ampak res sem bila slabe volje. In sem šla pol kar že ob devetih spat z Zojo.

Pa še tale vreme me čist depresira. Še tečt ne morem v takem vetru in mrazu.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
9.3.2010 11:26:55   
araz
Aja, Romana hvala za kavico. Bi pasala še tud tko u živo.
Sej, ko bo vreme mal boljš, se bomo pa lahko kaj zmenile z našimi biserčki. Da se še oni mal spoznajo.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
9.3.2010 11:30:28   
katja.nero
Pozdravljene!
Moj Tarik je star 3 mesece in ima že več kot 1 mesec take suhe spuščaje po telesu. Najprej jih je imel po glavi, sedaj pa se širi po ramenih in nogah. Ga samo dojim, pri zdravniku so mi dali olivno kremo in neko drugo kremo, ki se lahko maže le 5 dni 1x na dan, pa nič kej ne pomaga. Ali gre le za občutljivost na prašek, e vem, jem skoz isto, nič kaj posebnega močnega. Upam, da ni atopični dermastitis, tam gre za občutljivost predvsem na sklepih.  Kaj ve katera, kako ravnati, prosimmmm!
Katja

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
9.3.2010 11:34:50   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Sem bila včeri prav slabe volje. Moj je prišel ob 16 domov, pojedel pol je šel pa na biljard. PA točno ve, kako je popoldne, da je tamala tečna in da jo imam jest že itak cel dan, da bi mi mogoče mal pasal, če bi jo še on mal imel, pa se ukvarjal z njo. Ne, on gre rajš na biljard, da mu jo ni treba poslušat.  Pa tko bo spet jutri, pa v petek, pa v soboto, pa ............

jaz sem bila včeraj tudi čist znervirana (tud vreme doda svoje), le da mojega ni nič doma zaradi službe, mali ga že večkrat tudi po dva dni ni videl, ker  gre prej spat preden pride user posted image dopoldan je še kar nekako, popoldan pa dobim domov iz vrtca še malo... no ja mamo pestro user posted image da ne govorim o tem, da je tudi gospodinjstvo vse na mojih ramah... ampak dokler smo vsi zdravi bomo že nekak user posted image

ja pa še to: mamice smo mamice že od začetka pa potem ko čutimo brcike, otroci so nam'realnost' veliko prej... očetje pa se morajo navadit na to da so očetje (no al pa jim moramo mal 'pomagat' user posted image user posted image user posted image )

< Sporočilo je popravil maya2 -- 9.3.2010 11:38:41 >

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
9.3.2010 11:53:06   
Zibka
Katja.nero- ko sem jaz predelovala temo mleko in Klarino vneto ritko, sem v literaturi našla, da se alergija na mleko laho kaže tudi kot izpušćaji pri otrku. Poskusi iz svoje prehrane črtati mleko in mlečne izdelke, pa mogoče še jajca. Nič te ne stane, mogoče pa pomaga.. Nam je v parih dneh 100%! Že dvakrat preverili, da je res mleko (in jajca, sladkor- samo za to dvoje je manj verjetno).

Marusi, drži se! Vsi ti pošiljamo pozitivno energijo!

Araz, te razumem- jaz sem imela tak depresiven izpad prejsnji teden- sam da moj ni sel na biljard ampak se je meni zdelo, da pretirava s službenim perfekcionizmom.... In ker je potem utrujen, nima energije da bi se Klari posvečal tako kot sem si jaz predstavljala... Smo se pomirili..

ROmama- kako se obnese mirena? Jaz tudi razmišljam o njej, čeprav me je strah tujka in hormonov...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
9.3.2010 12:12:22   
katja.nero
Zibika hvala za odgovor!
Ja, mleko res ful uživam s čokolinom, pa tudi jajc pojem vsaj 3 na teden. Bom ukinila to dvoje, pa še kikiriki ni pomoje fajn. Res ima grozne suhe izpuščaje. Ali katera ki doji polno še daje dojenčku tudi kaj drugega za piti?
Jaz ne, ga samo dojim, star je bil 3 mesece. Hvala,
KATJA

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
9.3.2010 12:13:08   
marusi
koliko časa se bo morala izogibati zmajčku, še ne vem... mi bodo jutri povedali, ko me bodo izmerili. ampak verjetno nekaj takega, ja 14 dni. moja dva sta kar v kp. ja, pa jaz nisem imela druge izbire, kot, da se pustim... smo se najprej pogovarjali, da bi to naredili kasneje, ko bo mali majčkeno zrastel, da bi ga še dojila, pa ni šlo, ker je bilo vse skupaj kar veliko.

težav pa nikoli nikakršnih nisem imela. res, da sem se full zredila med nsoečnostjo, pa nisem veliko jedla... baje ima pa tako ali tako 30% nosečnic težave s ščitnico. ne vem, zakaj tega ne pregledujejo bolj!!!! ker zdaj sem spoznala še polno mamic, ki so imele podobne probleme.
ugotovila sem pa tako, da me je mali popraskal po, ko sva se dojila in sem potipala, koliko me je popraskal in sem začutila bulico. moj je še rekel, da je to mišica. naslednji dan sem šla k dr, da bi me pomirila, pa me je poslala na ORL. in potem se je začelo: punkcija, pa UZ, pa še ena punkcija, pa še ena, pa še en UZ, pa kar diagnoza in operacija. vse skupaj v enem mesecu. grozno je bilo, ker ni bilo tipišno za ščitnico in so morali najprej izključiti možnost raka na jajčnikih, pljučih... tisto je bilo pa full mučno čakat. a, ja. pa na krvi se ni nič videlo! zakaj pa pride do tega, pa nihče ne ve. edino, kar je dokazano, je sevanje. in mi smo ravno prav stari, da smo pobrali černobilsko sevanje. je baje full v porastu ta bolezen in večinoma med mladimi. ko sem začela o tem brati (prej semkomaj vedela, kaj je ščitnica), sem bila presenečena.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
9.3.2010 12:34:01   
Lenč.i
Tudi mene naš očka kdaj neprijetno preseneti z odhodom od doma. Saj ima user posted image  zelo rad in mislim, da mu bo še žal, da se več ne ukvarja z njo. Hočem ga razumeti, a včasih ne gre in me popadeuser posted image .
Jaz mojo pupo samo dojim in ničesar ne dodajam (razen AD3 kapljice). So mi rekli, da mi ni treba ničesar dodajati do šestega mesece. Res ima naša šele 3,4 kg, Rodila se je 2 meseca prezgodaj - bom še videla, kdaj bom morala dodajat. Najbrž se bom s pediatrinjo sproti posvetovala. Zdaj normalno pridobiva na teži.
Je pa tudi po obrazu kar posuta z mozoljčki. Pravijo, da se čisti koža - kaj pa vemuser posted image , če je res. Bom naslednji teden zdravnico vprašala.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
9.3.2010 12:50:54   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Aja, Romana hvala za kavico. Bi pasala še tud tko u živo.
Sej, ko bo vreme mal boljš, se bomo pa lahko kaj zmenile z našimi biserčki. Da se še oni mal spoznajo.

Obvezno se dobimo na kavi, samo da se to vreme uredi pa da minejo te viroze. Jaz sem se že nekako sprijaznila s tem, da ne morem vozičkat kot sem pri Luku. Pa bi tako pasalo. Parkrat sem šla sama ven na sprehod, samo imam potem kar slabo vest, ker se ponavadi tamala dere, ko me ni. Pri mojmu user posted image  je pa tako, da bi se ukvarjal s tamalo, ampak mu Luka sploh ne pusti. Če jo vzame v roke, se začne takoj jokat. Včeraj sem potem jaz Luka nosila, pa ga dajala na okensko polico, da sva skupaj ven gledala, se je komaj pomiril.
Maya - kako je pri vas s tavelko, naš obvezno Emo enkrat na dan udari, ne vem kako naj mu to dopovem, da je ne sme, kakšna ideja?
Zibka - zabolelo me je samo pri ustavitvi, potem pa še občasno čutim rahle bolečine kot pri menstruaciji. Prvi teden nisem skoraj nič krvavela, zdaj pa cel čas, pa bo 16. že en mesec, tako za en vložek na dan, mi gre prav na živce, user posted image  nisva še, ubogi moj, med nosečnostjo mi ni pasalo, zdaj pa to, pa še skrbi zaradi otrokuser posted image . No ja enkrat v petih letih nama bo že uspelo, da bo mirena imela svoj namenuser posted image
Čaj - jaz samo dojim, čaj mu dam, če vidim, da ga preveč napenja. Me pa zanima, tiste ki dajete čaj, a ga vsakič sproti kuhate in hladite na pravilno temperaturo.
Marusi sem se spomnila, da je moja znanka morala tudi po porodu takoj na operacijo za ščitnico. Mogoče res nosečnost izzove spremembe na telesu. Pa je tudi sedaj v redu, mislim, da ima že drugega otroka.

Joj danes sem pa mojo malo že tretjič položila v posteljico, ker mi je v naročju zaspala, pa se je spet zbudila, lumpika, po pa ponoči bolj spala. 

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
9.3.2010 13:24:24   
pipika 13
Marusi, zdaj si me pa čisto prestrašila, ker jaz imam težave s ščitnico že 7 let. Meni ščitnica sploh ne dela že več let. Jem tablete in jih bom do smrti, da dobim manjkajoči hormon. To bolezen sem imela več let in preden so jo ugotovili, sem se fejst takrat zredila in bila nonstop utrujena, skoraj depresivna. To so značilnosti, če ti manjka ščitniški hormon. Med nosečnostjo so mi 3x kontrolirali ščitnico in prisotnost hormona, zdaj po porodu pa nič.
Tvoji problemi so me vpodbudili, da bom prosila za kontrolo hormona. Ne vem, mogoče mi ga spet primanjkuje, ker polno dojim in nič ne gredo kile dol. Imam pa 10 kil viška in me jezi, ker mi od garderobe ni prav, pa sta minila že 2 meseca.
No, da povem, takrat, ko so mi odkrili bolezen in ko so tablete čez par let začele delovat in vspostavile pravo presnovo in hormonsko ravnovesje, sem potem s pomočjo pravilne prehrane in telovadbe shujšala 33kg v 15 mesecih. Zdaj pa si grem na živce, ker mi je 10 kg ostalo. Nočem več bit debela. Vem, da sem smešna, vendar to ni nič v primerjavi s tvojimi problemi in držim pesti zate in grem sama tudi na pregled, da ne bo kaj hujšega narobe.

Na David lepo napreduje, star je 2 meseca in še par dni. Ima 6100  in 60 cm. Lepo napreduje, se smeje, ful intenzivno opazuje, obežene igračke že udarja in si katero tudi že zanese v usta. Glavico drži gor že čisto stabilno, pase kravice z dvignnjeno glavo kar par minutk, glavo dvigne ko ga primemo za roke itd. Je pediatrinja rekla, da res zelo hitro napreduje.

Jaz jem že skoraj vse. Jem radič, jedla sem olupljeno jabolko, jedla sem kislo zelje, jedla sem svinjino in tudi suhomesne izdelka. Malemu se ni nič posebnega dogajalo, mogoče je velkrat spuščal pline, torej ga je malo napenjalo, bolelo ga pa ni. Vsako popolne in zvečer je malo siten. Se je treba več z njim ukvarjat. Ga izmenično malce nosimo okrog, se z njim igramo jaz, atek in moja mama, pa tudi moj ata ga kaj nagovarja v gugalniku. Ponoči zadnji teden kar dobro spimo, glede na prej. Ob 11. zvečer, po kopanju zaspi in spi do 3. zjutraj, ko ga podojim in potem ponavadi do 6, zjutraj, ko ga previjem, se dojimo in potem še malo pančka do 9. Čez dan, spi zelo malo, če smo notri in se je potrebno z njim veliko ukvarjat. Ča pa je lepo vreme greva pa tudi ven kar 2x. Enkrat dopoldne za 1 uro in potem še po kosilu za 1 uro in takrat spi kot polh, še potem ko prideva domov za kako uro.

Ta teden bo torej siten, ker ne bo mogoče iti ven v taki burji. Če bi samo sneg padal, bi še šlo, burja pa ne.

Marusi, držim pesti zate, da ti hitro mine zdravljenje in okrevanje. Potrpi, samo da bo vse ok.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
9.3.2010 13:42:59   
evangelie
Araz, jaz sem bila (po moje) včeraj še na slabšem. Mali je bil cel dan tečkica, moj se je pa zmenil, da pridemo popoldan k njegovim na obisk, ker je tast prišel po 14 dneh iz službene poti. In pol ga je tam itak ful matralo, njegova dva pa sta vsak trenutek, ko mu je bilo malenkost bolje, začela skakat okol njega in prav silit vanjuser posted image Jooj, sem bila jeznauser posted image Pa razumem, da sta ga vesela, ampak a ni očitno, da ni razpoložen, če ga trebušček boli?! Pol pa preden se moj zrajta, da res že hočem domov, še itak pol ure traja, da res gremo, ker kar ne nehajo govorit...tamali pa joka...grrrrrrrrruser posted image

Za povrhu sem potem še skoraj celo noč bedela, ker ga je od 1h naprej napenjalo...

No, ampak potem pa sem dopoldan uspela vsaj stanovanje pospravit, pa je že malo boljše, popoldan pa bom verjetno kljub burji in snegu šla malo tečt, da spravim vso to jezo od včeraj venuser posted image
Čeprav, če pomislim, mi je že zdaj kar malo lažje, ko sem pojamralauser posted image

Punce, vsem želim veliko moči in pozitivne energije...pa naj bodo težavice majhne, kot so moje ali pa velike, kot so od katere druge....
Predvsem pa veliko lepih trenutkov z našimi biserčki...z našimi čudovitimi biserčkiuser posted image

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
9.3.2010 13:46:53   
evangelie
Na David lepo napreduje, star je 2 meseca in še par dni. Ima 6100 in 60 cm.

Uf, bravo David!user posted image Naše je imel pri 2 mesecih prav tako 60 cm, vendar točno 1 kg manjuser posted image

< Sporočilo je popravil evangelie -- 9.3.2010 13:47:49 >

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
9.3.2010 14:06:48   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Maya - kako je pri vas s tavelko, naš obvezno Emo enkrat na dan udari, ne vem kako naj mu to dopovem, da je ne sme, kakšna ideja?

kaj pa vem... včasih se mi zazdi da nimam pojma kaj počnem pri vzgoji user posted image ... mala ima Tomaža ful rada in pol ga stiska (ne rabim poudarjat da nima občutkauser posted image ), pa se kar zvali nanj, revež kr zastoka, če jo umaknem pa ji kaj rečem pa razume kot prepoved, zavrnitev, tako da se vrtimo v krogu.... ni ga pa še udarila (pa včasih mislim, da bi bilo mogoče bolje, če bi svoje frustracije direkt pokazala, bi vsaj vedla takoj reagirat), je pa definitivno boljše kot na začetku ko bi ga najraje kr eni tetici dala ... Ima pa svoje dneve user posted image ko se vidi, da jo še vedno muči, da ni več edina violina user posted image . Kolegica, ima podobno razliko kot ti najprej punčka drugi fant in ravno v nedeljo je rekla (mali bo star 2 leti kmalu), da ga še vedno pogosto udari......

sem pa ravno danes mojmu rekla kako lepo semi zdi od nje, da mu da svoje igrače in to brez težav, še svojo ninico mu je ponujala, pa je res navezana nanjo user posted image

Saj hodi v vrtec ne? si preverila pri vzgojiteljici, če se je tam njegovo vedenje tudi spremenilo? Pri nas se ni....

Je pa ful hecna k kam gremo, potem pa VSEM razlaga kako ma ona bratca in mu je ime Tomaž in ga ma radaaaaaaaa user posted image , zato se tudi manj sekiram zdaj ker vem da se imata rada, sklofala se pa prej ko slej bosta user posted image ......
Po mojem je še vedno najbolj da se nekaj časa na dan igramo samo s ta večjim, pa upamo da kmalu prerastejo user posted image ...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
9.3.2010 14:17:26   
ROmama
V vrtcu je baje tudi vsem nagajal, sploh po tem, ko ga en teden ni bilo v vrtcu, samo se je potem unesel. Včeraj jo je udaril, ko je hotel iti k meni ravno takrat, ko sem jo dojila. Pa jo vedno odložim, ko jo neham dojit, pa ni mogel počakat. Ali pa če jo imam na eni strani, bi ravno on hotel biti na tisti strani, ponavadi, ko kupčka podirave. Drugače pa tudi vsem razlaga, da ima sestrico, da jo ima rad, v vrtcu imajo ravno temo družina, pa sem slikce dala,..
Evo, peta budilka danes, sploh ne more zaspati zaveč kot 15 minutk.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
9.3.2010 14:19:56   
maya2
http://www.welkestijl.nl/

tole poslušam že dve uri user posted image (upam da dela)

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
9.3.2010 14:30:43   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama
Včeraj jo je udaril, ko je hotel iti k meni ravno takrat, ko sem jo dojila. Pa jo vedno odložim, ko jo neham dojit, pa ni mogel počakat. Ali pa če jo imam na eni strani, bi ravno on hotel biti na tisti strani, ponavadi, ko kupčka podirave.

ja med dojenjem jim je baje najhujše, odvisno kakor kdaj, včasih gre stran se lepo sama igra, včasih gre ležat zraven,včasih hoče flašo z mlekom zase... včeraj je seveda hotla takrat lulat, odvisno od njenega razpoloženja očitno....  ja pa vedno reče: a spet je lačen??? sej se res na 2 uri dojiva, se še men zdi pogosto :)

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
9.3.2010 14:43:38   
ShopGirl
marusi, a veš da sem prav razmišljala o tem, kako je z dojenjem zdaj ko nisi doma. No evo, pa je na koncu mogoče še boljše da dobi  mleko po flaški! Eni dojenčki tut ne znajo pit po dojki in se revčki full matrajo. Pa še tok enga zraka se zraven "najejo", da so res ubožčki. Kapa dol tvojemu, da sam skrbi za sinčka. To ni enostavno... Že mi se namatramo z našimi srčki, sploh kadar imajo kak slab dan. V glavnem, si v mojih mislih, kr velik, pa žal mi je da moraš to prestajat! Drugače pa, kar se vremena tiče - nič ne zamujaš. Katastrofa, ti rečem... Tak veter da je joj.

araz... sem mislila da je tako samo pri nas. Me mal tolaži misel, da je pri tebi enako. Ne vem, kako ne dojamejo da nam full pomagajo že s tem ko nam vzamejo otroka iz naročja za kako uro. Da tut nam paše da mal zadihamo, da si vzamemo uro zase in gremo na sprehod ali pa preprosto ne počnemo nič in si spočijemo od vsega dneva. Ne vemuser posted image  Že tko so cele dneve po službah, pol pa še te aktivnosti njihove. Prej je hodu 1x na teden na rekreacijo, zdej si je omislu še 1x na teden fitness. Pa učeri je prišel domov šele ob pol devetih, ker je mel neke opravke (ne da se mi zdej pisat kaj vseuser posted image ), in po opravkih je šel še na pivo h koleguuser posted image  Jst pa sama s tamalo, ki ni spala dlje kot pol ure v celem dnevu... In ja, naši popoldnevi in večeri so tut najbolj naporni, ker je Kaja utrujena od celega dneva, pol jo še kej napenja, pa je sitkana... In ni važno kok je naporno, jst vem da bo on šel na rekreacijo pa če je ne vem kaj. To me full full pogreje. Pol si je pa še zadnjič drznu neke komentarje o pospravljanju stanovanja spuščat, sem bla tok jezna nanj da sva šle tut midve s Kajo še pred 21. spat. Pa full mi je blo hudo... Tut sanja se jim ne, kok gre to ene energije, da cel dan skrbiš za dojenčka. No po tem prepiru, se je mal popravuuser posted image  Maluser posted image

katja.nero, ja jst sm ji dajala čaj ko je fejst kašljala in šmrkala. Drugače baje ne rabijo, samo če pogledaš realno: zima je, suh zrak, na polno se kuri... Mislm da so včasih tut žejni naši srčki... Probaj Hipp komarčkov čaj, primeren za dojenčke že po 1. tednu. Imajo v lekarnah. Kikiriki full ni v redu, ker so oreščki zelo alergeni. Lahko pa ješ indijske oreščke, ti niso praženi in so OK.

Lenč.i. welcomeuser posted image  

Romama, jst si prekuham vodo za čaj, potem pa samo pogrejem da je topla preden ji ga dam... Ne prekuhavam pa vsakič sproti ker je preveč zamudno... Ko Kaja hoče pit je treba kar skočit user posted image

pipika, upam da je vse OK kar se zdravja tiče in da bojo kilce hitro skopnele. Drugač pa kakšna vadba...full pomaga veš, tut pri razpoloženju. Jst tok energije dobim če mal pomigam...sem kot prerojena.

evangelie, tut to mi je dobro znano; nerazpoložen in jokav dojenček, pa dedek in babi ki kar rineta vanj. groza...jst kr penasta ratam...onadva pa: "ja sej ni tko hudo no, dej se nasmejčkaj, dej...no dej" Tamali se pa meša od bolečinuser posted image  Ne res ni tko hudo.

Uhh... včasih je res naporno biti mami.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
9.3.2010 15:03:01   
mel*
Živjo Upam da mi bo uspelo kaj napisat po dolgem času.

Ljubosumje tavelike nam je zadnje čase vzelo veliko časa tako da vas tudi brala nisem kaj veliko, pa še v Kranjsko goro smo šli smučat in je bilo tolk za pripravljat in potem še za pospravljat da mi je bilo kar mal žal ker smo šli, zdele pa imam 1 uro časa če bo Lukas spal.
Pri drugi posvetovalnici je bil težak 4750g in zdrav, ter lepo napreduje glavico že drži pokoncu in iz trebuščka se mu uspe prekucnt na hrbet. Ponoči spi s tem da se 1-2x zbudi za 10 minut da je.
Mi uporabljamo pleničke od DM so edine ki ne prepuščajo. Ven greva vsak dan tudi včeraj čeprav je pihalo, danes pa pada sneg in je bil ful tečen ker nisva šla nič ven in je zelo težko zaspal.

Uf sem misla da se samo moj ne ukvarja s tamalim dvema. Sem bla prejšen teden tako jezna nanj da se tudi pogovarjat nisem hotla več z njim, sem imela roditeljski sesanek sem vzela Lukasa kar s sabo potlej je začel pa očitno razmišljat da je nekaj narobe pa se tako vrti okoli mene pa skos sprašuje če mi kaj pomaga.

Maya2 mi smo ljubosumje rešili tako da imamo urnike ker si ni dotla umivat zob sem naredila razpredelnico za vse tri s slikco in vsak večer delamo kljukice kdor si umije zobe kdor ima najmanj kljukic bo dal za pico. V marcu pa gremo v kino, tako da sedaj ni več problem s tem. Za trmo sva ji dala en bonus da se lahko enkrat na mesec strma  (saj mora spravt iz sebe) in s tem zasluži nagrado za 5 evrov. Vzadnjem mesecu sem prebrala kar nekaj knjig in ti dve svetujem da si jih prebereš in mož prav tako (moj jih noče ga moram še prepričat) naslov jim je: Otroško srce je zaklad in pa Mala knjiga za velike starše. No pa začela sem se zelo veliko ukvarjat z njo ugotovila kaj jo veseli. Naučila me je igrat šah user posted image tako da bravo mami. Je pa vse skupaj zelo utrujajoče tako da zvečer samo padem v posteljo. Aja pa dovolila sem ji da lahko spet spi pri nama ker je pred nosečnostji spala pri nama 6 let.
Tise ki ste bolne upam da se čimprej pozdravite in vaši biserčki prav tako za vse veliko user posted image .

Še to Lukas je bil včeraj prvič pri frizerju in smo mu skrajšal lase na 1cm dolge. Las je imel za eno dobro mojo pest tako da ima še en spominček več.

Joj kar ne morem nehat ali boste vpisale svoje biserčke v vrtec mi bomo ampak dvomim če bomo dobili prostor ker letos je ogromno otrok. Tako da bomo moral varstvo iskat drugje.

Lepo se imejte

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?