pipika 13
|
Marusi, zdaj si me pa čisto prestrašila, ker jaz imam težave s ščitnico že 7 let. Meni ščitnica sploh ne dela že več let. Jem tablete in jih bom do smrti, da dobim manjkajoči hormon. To bolezen sem imela več let in preden so jo ugotovili, sem se fejst takrat zredila in bila nonstop utrujena, skoraj depresivna. To so značilnosti, če ti manjka ščitniški hormon. Med nosečnostjo so mi 3x kontrolirali ščitnico in prisotnost hormona, zdaj po porodu pa nič. Tvoji problemi so me vpodbudili, da bom prosila za kontrolo hormona. Ne vem, mogoče mi ga spet primanjkuje, ker polno dojim in nič ne gredo kile dol. Imam pa 10 kil viška in me jezi, ker mi od garderobe ni prav, pa sta minila že 2 meseca. No, da povem, takrat, ko so mi odkrili bolezen in ko so tablete čez par let začele delovat in vspostavile pravo presnovo in hormonsko ravnovesje, sem potem s pomočjo pravilne prehrane in telovadbe shujšala 33kg v 15 mesecih. Zdaj pa si grem na živce, ker mi je 10 kg ostalo. Nočem več bit debela. Vem, da sem smešna, vendar to ni nič v primerjavi s tvojimi problemi in držim pesti zate in grem sama tudi na pregled, da ne bo kaj hujšega narobe. Na David lepo napreduje, star je 2 meseca in še par dni. Ima 6100 in 60 cm. Lepo napreduje, se smeje, ful intenzivno opazuje, obežene igračke že udarja in si katero tudi že zanese v usta. Glavico drži gor že čisto stabilno, pase kravice z dvignnjeno glavo kar par minutk, glavo dvigne ko ga primemo za roke itd. Je pediatrinja rekla, da res zelo hitro napreduje. Jaz jem že skoraj vse. Jem radič, jedla sem olupljeno jabolko, jedla sem kislo zelje, jedla sem svinjino in tudi suhomesne izdelka. Malemu se ni nič posebnega dogajalo, mogoče je velkrat spuščal pline, torej ga je malo napenjalo, bolelo ga pa ni. Vsako popolne in zvečer je malo siten. Se je treba več z njim ukvarjat. Ga izmenično malce nosimo okrog, se z njim igramo jaz, atek in moja mama, pa tudi moj ata ga kaj nagovarja v gugalniku. Ponoči zadnji teden kar dobro spimo, glede na prej. Ob 11. zvečer, po kopanju zaspi in spi do 3. zjutraj, ko ga podojim in potem ponavadi do 6, zjutraj, ko ga previjem, se dojimo in potem še malo pančka do 9. Čez dan, spi zelo malo, če smo notri in se je potrebno z njim veliko ukvarjat. Ča pa je lepo vreme greva pa tudi ven kar 2x. Enkrat dopoldne za 1 uro in potem še po kosilu za 1 uro in takrat spi kot polh, še potem ko prideva domov za kako uro. Ta teden bo torej siten, ker ne bo mogoče iti ven v taki burji. Če bi samo sneg padal, bi še šlo, burja pa ne. Marusi, držim pesti zate, da ti hitro mine zdravljenje in okrevanje. Potrpi, samo da bo vse ok.