|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
27.1.2010 9:56:48   
taipai
orhideja: mi smo bili do zdej zunej 3x! (prejšnji teden, ko je blo malo sončka), pa bo Anže star 6tednov. Kar ne upam.. Čeprav je pediatrinja rekla, da ima "fajn" zalogo, da ni panike:)
ampak poslušaš sebe ane user posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 676
27.1.2010 10:21:19   
marusi
punce, kaj vaši biseri delajo, ko so zbujeni? meni se zdi, da zna naš samo jokatuser posted image user posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 677
27.1.2010 10:41:48   
araz
Marusi moja se pogovarja al z mano al pa z glasbenim vrtiljakom ali pa posluša muzko.

Orhideja midve sva bile pa že kar nekajkrat zunaj. Pa bova tud danes šle. Jo bom tolk zadekala, pa košaro bom pokrila magari z dvema tetra pleničkama. Ima pa tud zamašen nosek. Pa jest tud user posted image .

Taipai
jest ji tud zdej dajem Oleovit in sem zadovoljna. Nima nobenih krčev.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 678
27.1.2010 11:57:32   
ShopGirl
Daaan!

Na hitrco,...user posted image

taipai, a veš da kr pozabljam na Oleovit kapljice - danes pa res začnem z njimi! Zdej mam še dodatno delo z daktarin gelom, s katerim ji mažem ustka... Zdej še te kapljice... Skos nekiuser posted image

Odkar pucam nos z aspiratorjem se mi zdi še bolj zabasan...čeprav je po moje bolj fora v tem, da zdej vidm mucke prej jih pa nism mogla, ker z vatko res ne uspeš tok spucat kot z aspiratorjem. Mislm, kaj to vse ven potegneuser posted image  Revca se mi prav smili. Dons mi je čist zamerla kr sm jo matrala s pucanjem noska - sam kaj ji jst morem. Če bi blo po njeno se tut previjale ne biuser posted image  Tečka.

Midve bova šle kr ven. Učer nisva šle in dons morva it... Nč ji ne bo.

marusi, mogoče zdej še ne kaže zanimanja za glasbo, vrtiljake,... ampak to se loh hitr spremeni - z dons na jutr. Tko je blo pri nas. En dan je začela strmet vame, drug dan je že poslušala melodije... Hitr napredujejo, boš vidla. Prej je pa tut sam jokala - še par dni nazaj! Sm že pomislila da mam nesrečnega dojenčka, oz. da jst kej narobe delam. Sam to ni to...so pač še tok mičkeni in ubogi da še sami ne vejo kaj bi in kaj jim je.

O ja...kok bo fajn na sprehodu dons - komi čakam. Ne razumem kako nekatere zdržite noter, dobre ste.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 679
27.1.2010 12:41:26   
malažabica
Ja pa je uradno. Dons pa ima moja tečkan dan. Je celo dopoldne bruhala, zdaj pa na srečo spi. Glede sprehoda danes, jaz ne bom šla, sva bile včeri na luštnem, pa je dobila neke mozoljčke po bradici, ne vem, mogoče od mraza? A se tudi vašim naredijo mozoljčki pri očkah, ko joka?
Najlepše pa mi je zjutraj, ko se zbudiva, in me gleda v oči (po zadnjem podoju zjutraj ostane pri meni v postelji) in se mi TAKOOOOO lepo smejčka. user posted image se mi lomi. A ste tudi ve tako nore na svoje otroke, da jih ne moretenehati cartat in lupčkat? Hvala bogu, da se še ne znajo upirati user posted image (tak kot ateki)user posted image user posted image user posted image

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 680
27.1.2010 13:03:48   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Ej moja tud ni nikjer zadovoljna. Ne v zibki, ne na sedežni, tud v ležalniku mi prej ni hotla. No hvala bogu je zdej mal zaspala. Ampak zdej bo pa itak treba jest.

Moja Ema je tudi taka, se na nek način počutim slaba mama, ker ne morem ugotovit, kaj ji paše, razen da je pri meni v naročju, pa še to mora biti v pokončnem položaju.

Mi smo pa bolani, Ema ima zamašen nosek, skozi hrka in piska, pa tudi pokašlja, jaz upam, da je ta kašelj od nabranega šmrkeljčka v grlu. Se mi tako smili. Nosek ji čistim s fizološko in pumpico, pa gre bolj malo ven. Pa nad kamilično paro jo dam.
Luka je pa tudi bolan, kašlja, slišat je tudi, da se odkašlja, pa iz noska mu teče. Včeraj je bilo prav grozno, so mi čisto živci popustili. Danes pa  sem psihično že bolje, moram se navadit tudi na pri nas nepogoste bolezni, pa da bom lahko oba imela fejst bolna.
Občudujem vse mame z večimi otroci, res. Kje so moji starši jemali energijo, bili smo tirje otroci, pa služba, kemtija, zidanje hiše,...
Mi že od prejšnje srede nismo šli nilč ven, zdaj tudi zaradi Luka nebi šla, ker bi mu za tisti kašelj mrzel zrak samo škodil. Bomo kar na pomlad počakali user posted image .

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 681
27.1.2010 13:17:27   
tulpika

Vidim, da je včeraj bil res en čuden dan za dojenčke. Naš je po naravi (do sedaj) zelo priden, jokca če ga mal zvije al pa če je lačen oz. pokakan. Ampak včer je bil pa res tečko...tud zaspat ni mogel. Mogoče se mu je podrl ritem, ker smo včeraj šli k pediatru in se mu je full dogajal.
Mamica ga dobro hrani in ima okroglih 5 kilc user posted image . 1,5kg več od odpusta iz porodnišnice.

Marusi: naš sedi v počivalniku in se igra z zajčkom...no neki mu gruli :) pa mal se ga dotakne, da pol zajček zažvenketa. Včasih ga dam lepo na tla (seveda full dobr podloženo z dekcami ipd...da mu je mehko), se jaz zraven uležem in ga masiram...po boku in trebuhu (sej revčki skoz na boku spijo)....zraven mu pa kake bedarije govorim...tist kar mi pade na pamet (no...o politiki mu nč ne govorim...kaj pa njega briga zdej minister Erjavec :) )

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 682
27.1.2010 13:46:23   
pipika 13
Evo, malo ste me potolažile. Sem mislila, da samo jaz ne obvladam svojega otroka. Oziroma, z drugo besedo, včeraj in danes ponoči je bil tečen. Ni hotel spat, skoz ga je nekaj napenjalo, pa vsak mali prdec ga je zbudil iz spanja in potem jovo na notvo, traja uspavanje celo večnost. Celo noč se mi je zbujal in tečnaril. Ni hotel spat, pa ni bil lačen, pa kar nekaj bi hlastal po dojkah, ..... Noč je bila povečini budna in tako sva danes prespala dopoldne oba.

Vidim, da imate težave s prehladi, zato jaz ne mislim na nobene sprehode hodit v takem mrazu.
Če pa se slučajno prehladi, mi pa povejte:
- kako in koliko dam fiziološke raztopine v nosek
- a jo je potem treba z aspiratorjem ven odstranit

NO, še imam vprašanj:
- temenca - danes smo ugotovili, da jih imamo, kako se jih znebimo, lajšamo (namažemo z oljem in potem kapco gor al kaj?)
- kdaj, pri kateri starosti otrok začne že spremljat mobile? (naš je star 3 tedne, pa se že hoče gor držat, kravce hoče že past, že spremlja ropotuljico s pogledom itd. )

Malce sem tečna s temi vprašanji, vendar imam priložnost, ker ste vse že tako izkušene in ste že vse sprobale, jaz pa sem tazadnja rodila in imam najmlajšega otroka, ki pa ima že 4 kile in pol.

Aja, mastis se je uredil, zdaj pa redno pregledujemo dojke.user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 683
27.1.2010 14:57:55   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13
Malce sem tečna s temi vprašanji, vendar imam priložnost, ker ste vse že tako izkušene in ste že vse sprobale, jaz pa sem tazadnja rodila in imam najmlajšega otroka, ki pa ima že 4 kile in pol.

A tvoja je tudi med ta vlkimi? Moja ima sedaj pri 7ih tednih že 6kg!!!! Pa tudi moja je hotela takoj kravce pasti, mobile pa gledati tam okrog5-6 tedna. Prej sploh ne.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 684
27.1.2010 16:18:00   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: malažabica

IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

A tvoja je tudi med ta vlkimi? Moja ima sedaj pri 7ih tednih že 6kg!!!! Pa tudi moja je hotela takoj kravce pasti, mobile pa gledati tam okrog5-6 tedna. Prej sploh ne.

Naš david ima danes 3 tedne in en dan. je 8 dni prenošen in verjetno od tod izvira njegova zvedavost in moč, posledično pa verjetno tudi hitro nabiranje teže. Že iz porodnišnice sva šla s preseženo porodno težo, saj vsi vemo, da ta pade po porodu, on jo je v 4 dneh že presegel. Včeraj je imel 4 kile in 600 gramov, pri 3 tednih. Raste, raste, je bister in zvedav, samo kaj, ko ga krči tako dajejo ob večerih, ponoči pa plini, ob katerih se vedno zbudi. user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 685
27.1.2010 16:25:18   
ShopGirl
pipika, temenca odpraviš z oljem, potem pa fajn počeši lasišče z otroškim glavničkom - malenkost manj nežno kot bi ga česala sicer. Men je rekla patronažna da če bom česala Kajo vsaj 2x dnevno se lahko temencam izognem...

kar pa se prehladov tiče pa; če boš otroka fajn oblekla in zadekala mu nč ne bo. mucke se v nosku delajo od suhega zraka ki ga povzroča ogrevanje...vrjetn tut premal zračimo stanovanja v zimskem času. Skratka treba je poskrbet za primerno vlažnost zraka. dojenčki dihajo na nosek in ne na usta in zato se jim najbrž še prej naberejo šmrkeljčki kot bi se jim sicer.

fiziološke ne morš dat preveč - daj par kapljic v obe nosnici, tok da boš lahko nosek spucala... nosek morš pucat tut če se tebi ne zdi da bi bil zamašen - vzemi košček vatke, gor daj eno - dve kapljici fiziološke in s prsti oblikuj v tanko palčko... par kapljic fiziološke v nosek in lepo spucaj s krožnimi gibi. sigurno bo kakšna mucka na vatki...

Evo, midve sva bli zunaj 2h in bilo je res krasno....tak sonček! Na PST-ju je blo full ljudi; tekačev in sprehajalcev...celo par mamic z vozičkiuser posted image

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 686
27.1.2010 17:03:30   
Zibka
malažabica, pipika 13, tudi mi smo veliiiiki: no, že ob rojstvu 4440g, 55cm user posted image  

Js tut mislim, da sprehodi našim dojenčkom ne morejo škodit, če so lepo zadekani. Mi smo tudi bili 1 uro zunaj. Včeraj sicer nismo bili, drugače pa vsak dan.
Shopgirl, a ti 2 uri hodiš? Pridna mamicauser posted image
Jaz sem zgleda še brez kondicije- če gremo na 1 urno sprehod (4,5km) sm čisto utrujena in me kar noge bolijo.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 687
27.1.2010 17:47:32   
maya2
Tako midva sva s pregleda.... zdravnica ni mogla verjet da je tko zrasel in se zredil user posted image ima že 5380g in 59cm pri 5 tednih user posted image , ni verjela da se dojiva, je 4x vprašala user posted image Dobila sva d3 kapljice sem ji rekla da ne bi AD3, pa mi je potem te napisala user posted image
Nosek imamo tudi mi non stop poln... zveni kot da bi smrčal user posted image
Dala ga je malo 'kravce past', je rekla da je že ok, saj pač dvignejo glavo kolikor zmorejo, naslednji teden imava še slikanje kolkov

Zabava: naš Tomaž se najraje zabava z metanjem dude iz ust (če mu jo kdo pobira user posted image ), še raje pa z opazovanjem obrazov... sposoben je dolgo strmeti v domače ali obiskovalce ... kot da bi si hotel zapomniti vsako gubico user posted image ...a ja pa hčerka mu je razstavila vse telebajske pa si je izbral zelenega user posted image user posted image

temenca: jaz sem jih že večinom odstranila.... najboljše je ko se kopa pa se zmoči glavca se lahko samo z brisačo malo bolj obriše in grejo rade dol, drugače pa sem malo namazala tudi z mandljevim oljem in počesala s tankim glavnikom....

mozoljčki po obrazu: zdravnica je rekla da lahko namažemo tudi s hladilnim mazilom iz lekarne.... ne vem nisem še poizkusila...

Mali se je očitno utrudil na pregledu še zmeraj spi, čeprav bi moral že jesti user posted image

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 688
27.1.2010 18:07:37   
taipai
punce, eno vprašanje, me kar skrbi:
Spravim se k previjanju mojga čmrlja, nakar se na pokaka na previjalni, zraven je blo pa še za nitko krvav user posted image user posted image kaj bi to lahko blo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 689
27.1.2010 19:30:43   
tulpika

kaj je razlika med oleovit kapljicami in ad3? Araz ti si prekinila z ad3 in nadaljujes z Oleovit kapljicami?

dobili smo recept za ad3 pa me skrbi, da bo hudo tako kot ste nekatere opisale, da so malčki meli hude krče.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 690
27.1.2010 19:38:13   
ShopGirl
Zibka, ja dons sm bla pa res dolg - sem krožla po kosezah in ob koseškem bajerjuuser posted image  Je bil taaak sonček in je blo prav prijetno. Glede kondicije sm pa bolj boga, sm bla kr utrujena vešuser posted image

taipai http://www.mama.si/forum/index.php?topic=24871.0

vprašaj pediatra jutri po tel.,...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 691
27.1.2010 19:45:01   
ShopGirl
baje je oleovit na bazi olja in naredi oblogo v želodčku...s tem prepreči krčke.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 692
27.1.2010 20:08:34   
taipai
sem klicala pediatrinjo, rekla naj nebi bilo nič hujšega user posted image user posted image user posted image ampak še vseeno me skrbi, je le še premajhen. Pa drekec je tak penast user posted image
ah, pri desetem user posted image bo drgac ;D

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 693
27.1.2010 20:20:59   
Zibka
Taipai, upam, da bo vse vredu. Če je tko rekla pediatrinja, potem že ne more bit nič hujšega..

Shopgirl, user posted image user posted image user posted image  za dooolg sprehod! Jaz sem pa mislila kak maraonec sem, ko prehodim 4,5km user posted image user posted image

Za tiste ki smo ostale na AD3 kapljicah: jaz jih dajem res zelo postopno počasi (1kapljica 3 dni, 2krat 1 kapljica 3 dni, 1krat 2 + 1krat 1 kapljica 3 dni, 1krat 2 + 1krat 2kapljice 3 dni, .....bom nadaljevala do 1krat 3 in 1krat 4 kapljice) in zaenkrat ne opazim nobene razlike. Meni je pediatrinja rekla, da ravno te kapljice naj ne bi povzorčale krčev, ker so na vodni osnovi. Kaj pa vem user posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 694
27.1.2010 20:29:08   
malažabica
Pa men pa po AD3 kapljicah bljuv. Sem parkrat dal na poln želodček, pa je šlo vse ven. Danes sem ji dala kapljice, pa podojila, pa je šlo vse ven. Očitno moram dati kapljice, pa počakati, pa podojiti. Problem je le, ker ponavadi pozabim na kapljice, oz. se spomnim po podoju...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 695
27.1.2010 20:30:07   
Zibka
Jaz pa malo podojim, potem pa dam kapljice (na žličko, v nekaj mojega mleka), potem pa naprej dojim.

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 696
27.1.2010 21:44:59   
araz
Midve sva bile danes tud zunaj več kot 1 uro user posted image . Sploh ni bil tak mraz na sončku. Sem same vozičkarje srečala user posted image .

Mala žabica moja je tud po AD3 kapljicah vse zbruhala, pa še krče je imela. In to samo po 1kapljici na dan. Zato sem prekinila in ji začela dajat Oleovit. Te pa dobro prenaša.

Tulpika - kakšna je  točno razlika med temi kapljicami ne bi natančno vedela. Pri AD3 je dodan še A vitamin medtem ko ga pri Oleovit ni (vsaj tako jest mislim). Pa še tako kot je Shopgirl napisala, da so Oleovit na oljni osnovi.
Ni pa rečeno, da vsak otrok te dobor prenese. Nekateri AD3 prenašajo ok nekateri pa Oleovit. Ti kar probaj pa boš hitro videla če mu ustreza.

Maya moja ima tut posebno veselje dudo ven metat iz ust user posted image . Samo zato, da sem pol skoz pri njej. Tako zbuja pozornost in me kliče.
In kaj še rada počne. Ko imava z mojim kosilo na mizi, se kot zanalašč vedno zbudi in začne jokcat. Tud enkrat nama še ni ratal normalno pojesti kosila user posted image .

Danes je bila taka tečka, da ni nobena stvar pomagala. Potem sem pa ugotovila, da mogoče ji pa premalo dam za jest. In sem povečala obrok pa je bila potem prec boljše volje. Zdej pa sladko spi - upam, da čim dlje.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 697
27.1.2010 22:30:50   
Ninča77
Pozdravljene,

Končno mi je uspelo, da nekaj napišem, sicer preberem vas še, ampak napisat pa bolj težko utegnem.

Naš Matevž je zahteven fantuser posted image , postal je doborovoljček(Tintara hvala za vzpodbudne besede), začel se je tudi on lepo smejat in pogovarjat, imamo pa problem s prehranjevanjem. Začel je ful zavračat hrano in pediatri v bolnici sumijo na refluks(groza, kaj vse še ga bo doletelo) in imava v teh dneh enkrat ultrazvok želodčka, da domo videli za kaj se gre, ali ga pač muči neješčost nedonošenčkov, ki je baje kar pogosta. On bi pojedel včasih po 5 urah samo 40ml in bi imel dovolj, ker sem pač vztrajna in jemo tudi eno uro včasih, da pojemo vsaj 100ml.

Težki smo tudi že 5555g in 57,5 veliki. Včeraj pa sma imela tudi prvo cepljenje obvezno in dala sem ga cepit tudi za rota virus- vseeno bova veliko še po bolnicah in je pediatrinja predlagala, da boljše če se cepimo. Sam ta hudič stane 2x75€, ampak za otroka vse.

Nosek je pri nas tudi non stop zabasan, ampak je v nosku samo belo in mislim da je to mlekec. Čistim s fiziološko večkrat na dan in aspirator na vdih. Kar gre, sam mali se dere kot bi ga narazen trgala.

No še malo pa v nove boje s hranjenjem zadnji obork pred jutrem, ampak saj v spanju še nekak v miru poje.

Lepo bodite in čuvajte vašeuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 698
27.1.2010 22:46:31   
terida
Dober večer, punce! Vedno vas preberem pa mi potem zmanjka časa za pisanje. Se bom zdaj oddolžila še za nazaj user posted image

Sprehodi - dobre ste tiste, ki hodite ven vsak dan, meni je premrzlo. Sem bila danes z njim zunaj manj kot uro pa se mi ni dopadlo. Jutri so spet neke nizke temperature napovedane. Mislim, da bom kar lepo počakala, da bo vsaj 0 stopinj, v minus ne grem več. Je pa plus sprehodov to, da mi v vozičku vedno zaspi kot ubit. Res, kot bi odrezal, ni za verjet! Že vidim, da ga bom morala še po stanovanju z vozičkom vozit user posted image

Kapljice - mi imamo AD3 in nimamo problemov. Dam mu jih enkrat dopoldne pred dojenjem z žličko, v katero nakapam prej nekaj svojega mleka. Je tako lušten, ko to poje in čudno gleda kaj za vraga sem mu dala zdaj po žlički user posted image Za krče pa sem vzela Bio Gaja kapljice in se mi zdi, da mu pomagajo. Kaj vem, mogoče si samo domišljam ali pa bi bilo bolje tudi brez kapljic, a odkar jih imamo, ima krče res zelo redko.

Spanje in aktivnosti - včeraj sem mislila, da sem zadela na loteriji, ker je spal po vsakem podoju, danes pa se je vse obrnilo in čez dan ni spal skoraj nič. Kdo bi zastopil... Je pa gotovo bolje odkar sem začela uporabljat ležalnik. Mu je kar všeč in se zamoti z igračkami. Zdaj ima 7 tednov in pol in je že fejst aktiven - spremlja mene, igračke, rokice si v usta tlači in si jih včasih tudi že ogleduje... Pa gruli in smeji se tako lepo, da se človek kar stopi zraven user posted image Drugače pa čez noč lepo spi, tako da se ne smem pritoževat. Ker si neprespanih noči res ne predstavljam! Zaenkrat ga postavljam na bok in kar lepo spi v tem položaju. Pri hčerki pa je bilo tako, da se je vedno sama prevrnila na hrbet (pa sem ji podstavljala plenice, a ni nič pomagalo) in sem jo potem začela kar na hrbet dajat spat, ker se mi je zdelo, da je tisti položaj, ko je napol na boku napol pa na hrbtu, še slabši. Glavo pa je itak vedno imela vstran obrnjeno, tako da se nisem bala zaradi kakšnih zadušitev ali kaj podobnega.

Daktarin - opazila sem, da ste se nekaj pogovarjale o njem. Tako kot ste že napisale, so glivice krive za tisto belo oblogo na jezičku. Zato se ta malim daje daktarin. No, pri meni pa se je zgodilo to, da so se glivice z njegovega jezika prenesle na moje dojke. Nič se ne vidi, samo bradavice pri dojenju bolijo kot user posted image Jaz sem najprej to opazila (torej moje boleče bradavice) in šele nato šla gledat, če ima tudi on glivice. Tako sva pri P dobila daktarin in zdaj se veselo maževa - njemu ga dajem na dudo, sebi pa mažem bradavice. Toliko v opozorilo - če katero še vedno močno (ampak res močno) bolijo bradavice naj malo preveri, da niso krive glivice. Jaz tega pri hčerki nisem vedela in so me bradavice bolele dokler ni imela 4 mesece!!! Se vidi, da takrat nisem brala forumov, sicer bi gotovo izvedela zakaj je bilo tako user posted image

Temenca - pri hčerki sem poskušala z oljem tako kot svetujejo patronažne, a ni nič pomagalo. Potem sem v lekarni kupila en šampon za temence od Mustele in je šlo vse dol po dveh kopanjih. Super res, priporočam!

Nosek - tudi pri nas je stalno "poln". Ni tako, da ne bi mogel dihat, samo lahko bi mu ga čistila 100-krat na dan, pa bi vedno kaj ven potegnila. Poskusila sem z aspiratorjem in vato, pa se mi zdi, da z vato več ven potegnem. Mu pa že zdaj teži, da mu po nosu šarim in se upira na vse pretege. Kaj šele bo...

Kolki - mi imamo oba 1B in v porodnišnici so mi rekli, da ga moram previjat tako kot so ga tam: Pamperska, potem pa ena tetra plenička in povijalna plenička čez. Ne vem ali je to široko povijanje - mislim, da je pri tistem več kot samo ena tetra plenička user posted image No, v glavnem, na začetku se mi je zdelo fajn, da je malo več pleničk - ga je bilo vsaj kaj prijet. Zdaj pa so mu že vse oblekice premajhne in bi bila kar vesela, če bi lahko to opustila. A si ne upam - so rekli, da moram tako povijat do pregleda kolkov, ki bo šele pri treh mesecih.

Pediatrinja - jaz imam tudi Avsenikovo in sem z njo in njeno sestro zelo zadovoljna! Hčerkico imam drugje in tam niso niti pol tako prijazni (saj zato sem pa ta malega dala drugam).

Cepljenje - moram priznat, da si sploh še nisem prebrala prospektov, ki sem jih dobila pri pediatrinji. Hčerko smo cepili proti rota virusu, zato bom verjetno tudi Primoža. Sploh, ker upam, da bom dobila vrtec zanj že z 11 meseci. Je pa drag ta špas, ja.

Dovolj sem napisala za en večer user posted image Lahko noč!

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 699
27.1.2010 23:15:16   
tintara
Ninča, sem ful vesela za smeh Matevža! Ma je res ni lepše stvari v prvih mesecih. No, potem je tudi fajn, k se začnejo na glas smejat. Včasih še tebi pritečejo solze od smeha zraven, k so tok lušni.

Sprehodi: ma, mi smo zunaj vsak dan. Tudi po tri ure. Res da gremo zaenkrat ven samo 1x na dan (smo šli tudi že dvakrat, takrat ko je padal sneg, ko je bilo okrog nule). Midva greva vsak dan v kake dva kilometra oddaljeno šolo in vrtec. Tja grede sva hitra, nazaj pa ne tolk, tako da sta dve uri in pol zagotovo mimo. No, eni prehodite isto razdaljo v eni uri, mi smo pa počasniuser posted image . Res me pa včasih fejst zebe že na koncu. Pa ne danes, dans je bilo fajn, k je sijalo sonce. Tista nizka oblačnost je pa za znoret, pa kakih minus 5 in te zebe. Mali pa zadekan notri in je vedno topel. Sam naš je res fuuul zadekan notri. Zimska vreča, notri mu dam še dekico, pa vreča - bundica in še flisek. Ogromno, ampak mu čist paše.

Itak si ne predstavljam, kako bi brez sprehoda. Pri nas notri ne spi oz spi le na rokah po kake pol ure. Vstaja zdaj pred sedmo, pa sva danes komaj zdržala do pol dveh da sva šla po otroka. Vmes je na rokah spal pol ure. Pol pa spet do večera nič.

Nič, računalnik ni na kablu, opozarja, da je treba nehat. Mejte se.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Koliko ss ste imele?
metuljcek27

1 (79%)

2 (10%)

3 (3%)

4 (1%)

več (7%)

Število vseh glasov: 189

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!