terida
|
Dober večer, punce! Vedno vas preberem pa mi potem zmanjka časa za pisanje. Se bom zdaj oddolžila še za nazaj Sprehodi - dobre ste tiste, ki hodite ven vsak dan, meni je premrzlo. Sem bila danes z njim zunaj manj kot uro pa se mi ni dopadlo. Jutri so spet neke nizke temperature napovedane. Mislim, da bom kar lepo počakala, da bo vsaj 0 stopinj, v minus ne grem več. Je pa plus sprehodov to, da mi v vozičku vedno zaspi kot ubit. Res, kot bi odrezal, ni za verjet! Že vidim, da ga bom morala še po stanovanju z vozičkom vozit Kapljice - mi imamo AD3 in nimamo problemov. Dam mu jih enkrat dopoldne pred dojenjem z žličko, v katero nakapam prej nekaj svojega mleka. Je tako lušten, ko to poje in čudno gleda kaj za vraga sem mu dala zdaj po žlički Za krče pa sem vzela Bio Gaja kapljice in se mi zdi, da mu pomagajo. Kaj vem, mogoče si samo domišljam ali pa bi bilo bolje tudi brez kapljic, a odkar jih imamo, ima krče res zelo redko. Spanje in aktivnosti - včeraj sem mislila, da sem zadela na loteriji, ker je spal po vsakem podoju, danes pa se je vse obrnilo in čez dan ni spal skoraj nič. Kdo bi zastopil... Je pa gotovo bolje odkar sem začela uporabljat ležalnik. Mu je kar všeč in se zamoti z igračkami. Zdaj ima 7 tednov in pol in je že fejst aktiven - spremlja mene, igračke, rokice si v usta tlači in si jih včasih tudi že ogleduje... Pa gruli in smeji se tako lepo, da se človek kar stopi zraven Drugače pa čez noč lepo spi, tako da se ne smem pritoževat. Ker si neprespanih noči res ne predstavljam! Zaenkrat ga postavljam na bok in kar lepo spi v tem položaju. Pri hčerki pa je bilo tako, da se je vedno sama prevrnila na hrbet (pa sem ji podstavljala plenice, a ni nič pomagalo) in sem jo potem začela kar na hrbet dajat spat, ker se mi je zdelo, da je tisti položaj, ko je napol na boku napol pa na hrbtu, še slabši. Glavo pa je itak vedno imela vstran obrnjeno, tako da se nisem bala zaradi kakšnih zadušitev ali kaj podobnega. Daktarin - opazila sem, da ste se nekaj pogovarjale o njem. Tako kot ste že napisale, so glivice krive za tisto belo oblogo na jezičku. Zato se ta malim daje daktarin. No, pri meni pa se je zgodilo to, da so se glivice z njegovega jezika prenesle na moje dojke. Nič se ne vidi, samo bradavice pri dojenju bolijo kot Jaz sem najprej to opazila (torej moje boleče bradavice) in šele nato šla gledat, če ima tudi on glivice. Tako sva pri P dobila daktarin in zdaj se veselo maževa - njemu ga dajem na dudo, sebi pa mažem bradavice. Toliko v opozorilo - če katero še vedno močno (ampak res močno) bolijo bradavice naj malo preveri, da niso krive glivice. Jaz tega pri hčerki nisem vedela in so me bradavice bolele dokler ni imela 4 mesece!!! Se vidi, da takrat nisem brala forumov, sicer bi gotovo izvedela zakaj je bilo tako Temenca - pri hčerki sem poskušala z oljem tako kot svetujejo patronažne, a ni nič pomagalo. Potem sem v lekarni kupila en šampon za temence od Mustele in je šlo vse dol po dveh kopanjih. Super res, priporočam! Nosek - tudi pri nas je stalno "poln". Ni tako, da ne bi mogel dihat, samo lahko bi mu ga čistila 100-krat na dan, pa bi vedno kaj ven potegnila. Poskusila sem z aspiratorjem in vato, pa se mi zdi, da z vato več ven potegnem. Mu pa že zdaj teži, da mu po nosu šarim in se upira na vse pretege. Kaj šele bo... Kolki - mi imamo oba 1B in v porodnišnici so mi rekli, da ga moram previjat tako kot so ga tam: Pamperska, potem pa ena tetra plenička in povijalna plenička čez. Ne vem ali je to široko povijanje - mislim, da je pri tistem več kot samo ena tetra plenička No, v glavnem, na začetku se mi je zdelo fajn, da je malo več pleničk - ga je bilo vsaj kaj prijet. Zdaj pa so mu že vse oblekice premajhne in bi bila kar vesela, če bi lahko to opustila. A si ne upam - so rekli, da moram tako povijat do pregleda kolkov, ki bo šele pri treh mesecih. Pediatrinja - jaz imam tudi Avsenikovo in sem z njo in njeno sestro zelo zadovoljna! Hčerkico imam drugje in tam niso niti pol tako prijazni (saj zato sem pa ta malega dala drugam). Cepljenje - moram priznat, da si sploh še nisem prebrala prospektov, ki sem jih dobila pri pediatrinji. Hčerko smo cepili proti rota virusu, zato bom verjetno tudi Primoža. Sploh, ker upam, da bom dobila vrtec zanj že z 11 meseci. Je pa drag ta špas, ja. Dovolj sem napisala za en večer Lahko noč!
|