|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
26.1.2010 13:12:19   
ShopGirl
Hellowwww ;)

Evo tko kot je blondy predvidevala, da mamo SOOR, ga mamo najbrž res. Sicer mi pediatrinja nč ni rekla da je to soor, sam rekla je da ma bele obloge v ustih in da pomaga daktarin gel. Zdej ji dajem to, pa ji je kr všečuser posted image  Mal se pači zraven...

Za nos sem kupla aspirator na vdih. Se mi zdi da sicer fajn spuca, sam še vseen pa mal notr ostane in mi gre na živce ko poslušam kako "na glas" diha. Dons sm ji mogla spucat ob 6h zjutri kr je revca kr kašljat začela k je mela tok zamašenuser posted image  In to kljub temu da sm ji spucala pred spanjemuser posted image

Dons ne vem a naj grem ven al ne... mislm da je ene -3 zuni, vsaj tko so napovedal vremenarji. Najbrž bova šle vsaj do videoteke da vrnem dvd-je.

Mejte se, punce. Mam mojstra na obisku, je pršou en ventil zamenjat...

Blondy&maya2: upam da vajina dojenčka kmal zaspita in da bo mir v bajti!!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 651
26.1.2010 13:14:03   
ShopGirl
ma včasih so sam sitni...nimaš kej nardit. Pri nas je tko popoldne.... Jokica jokasta. Pomaga sprehod user posted image  Zaspi kot ubita, al pa vsaj zadrema no (učer je blo tko).

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 652
26.1.2010 13:37:23   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Mi smo imeli kolke 1B in imamo pregled šele pri 3 mesecih. Do takrat pa nič. Seveda povijam široko. Po eni strani komaj čakam, da neham široko povijat. Po drugi strani ji je pa sedaj bolj toplo..

Večerna rutina: jaz nikakor ne znam vzpostavit večerne rutine- nikakor mi ne uspe, da bi se držala ene ure. In potem Klara ne zaspi pred 23h. Kdaj ve začnete z umivanjem? Kak imate postopek do postelje?

a so ti mogoče razložili kaj tole 1b pomeni? Tomaž ima enega 1a in drugega 1b... povijati pa naj bi nehali ko se vidi jedro.... v bolnici mi je pediatrinja rekla da bomo slikali pri 6 tednih, na odpustnici pa piše 3 mesece...... user posted image

večerna rutina: saj so še premajhni, ampak jo lahko vseeno izvajaš... meni je ratalo pridit od prvih dni ko je zaspal opolnoči zdaj tam nekje na pol deseto.... gledava pa nekako tako, da bova uskladila oba .. da bi nekako oba spala tam do devetih (sanjala svinja..... user posted image ) - to bi bilo že preveč idealno

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 653
26.1.2010 13:41:59   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Hellowwww ;)

Evo tko kot je blondy predvidevala, da mamo SOOR, ga mamo najbrž res. Sicer mi pediatrinja nč ni rekla da je to soor, sam rekla je da ma bele obloge v ustih in da pomaga daktarin gel. Zdej ji dajem to, pa ji je kr všečuser posted image  Mal se pači zraven...

moja hčerka je enkrat tkole imela smo tudi uporabljale daktarin gel, pa so mi rekli, da naj namažem tudi bradavice user posted image če dojim.... menda ker ko je, kaj gor ostane.... user posted image

Za nos sem kupla aspirator na vdih. Se mi zdi da sicer fajn spuca, sam še vseen pa mal notr ostane in mi gre na živce ko poslušam kako "na glas" diha. Dons sm ji mogla spucat ob 6h zjutri kr je revca kr kašljat začela k je mela tok zamašenuser posted image  In to kljub temu da sm ji spucala pred spanjemuser posted image

enako ob 6 sva čistila nosek, da je lahko revež spal naprej user posted image

Blondy&maya2: upam da vajina dojenčka kmal zaspita in da bo mir v bajti!!

sem ga že nesla k opoldanskem počitku v sobo, tam ima lepo mir... ker ko pride zdajle hči iz vrtca ......... user posted image user posted image štalaaaa user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 654
26.1.2010 13:50:31   
araz
Ojla punce,

Upam, da mi uspe kaj napisat. Sem že ene trikrat hotla pa mi vas je uspel samo prebrati.

Moja je pa danes kar pridna. Sicer moram bit skoz zraven samo ni tečna samo pogovarjat se hoče (je kot ena grlica, ko se pogovarjava user posted image ). Za eno urco sem jo uspela celo v ležalnik dat, da je poslušala muzko potem pa je še zaspala za eno urco. Mi je uspelo stroj pospravit pa na pol kosilo skuhat user posted image .

Drugače se mi je pa danes spet dva krat tako pokakala. Sva bile kar 2x po eno uro na previjalni. Pa trikrat sva se že preoblekli user posted image .
Mi je mami rekla če imava modno revijo. Pa sem ji rekla da ja ampak nujno modno revijo user posted image .

Zdej imate pa še skor vse probleme z temi zamašenimi noski.
No moja ga ima že skor od rojstva pa ne pomaga čist nič. Pucava ga zvečer, pa zjutri pa tud čez dan, če je treba.

Zdej moram bit pa jest tud mal bolj pozorna na tale ssor v ustih. Sem opazila, da ima večkrat bel jeziček. Sicer predvidevam, da je to od mleka. Bom probala, če ji gre dol oz. bom vidla kaj bo po dveh urah, ko poje.

Pregled kolkov - moja ima kolke 1A pa morava vseeno na široko previjat do drugega meseca. Pregled pa imava, ko bo stara dva meseca in pol. ampak jest sem začela kar mal opuščati to široko povijanje, čez dan. Samo ponoči jo še tako povijem. Itak je bilo rečeno, da je vse uredu z kolki in da naj samo preventivno, ker je imel od mojga brat težave z kolki.

Jest pa komaj čakam, da se začne pomlad. Mene tole vreme čist pobija. Pa imam ful rada sneg pa zimo. Samo letos mi pa ne ustreza. Nič ne morem v hribe, smučat. Še vem grem tolk mal, da sem že čist brez energije.
Tečt se tud ne upam v takem mrazu. Sama sebi grem že na živce, ker sem skoz doma.

BOm jutri mojmu avto zaplenila pa bova šle kam na obisk, ker drugače se mi bo še zmešalo.

No pa se je Zoja naveličala muzike bo treba jo mal zmotivirat, da zaspi.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 655
26.1.2010 14:27:25   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Jest pa komaj čakam, da se začne pomlad. Mene tole vreme čist pobija. Pa imam ful rada sneg pa zimo. Samo letos mi pa ne ustreza. Nič ne morem v hribe, smučat. Še vem grem tolk mal, da sem že čist brez energije.

ja pa pol manj jih bo treba oblačit za ven ....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 656
26.1.2010 14:32:54   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie

uf, ste se razpisaleuser posted image
ker naš mali zeeelo malo spi, če pa ga dam v sling (jaz imam kar home-made trak) pa spi tudi dobre 2 uri. Pa še lahko narediš kaj vmes...Drugače pa naš zaspi po dojenju na rokah....

Evangelie, kako ga nosiš v slingu? Počez, ali kar navpično?

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 657
26.1.2010 14:38:04   
malažabica
Rutina zvečer: od 19-20 ure umivanje, in pidžamica, zaspi pa mi ponavadi med 21.00 in 22.00 uro. Ker se ponoči zbudi okrog 2-3 ure in 5-6 ure za ziziko, bi jo rada nekako ''navadila'' da bi mi spala vsaj do 5 ure brez dojenja. SEm tudi probala da sem jo podojila okrog 23.00 ure, pa ni razlike, zbudi se mi redno med 2. in 3. ure za prvi podoj. Kak uspeva vam, ki spijo ponoči? A je tako od rojstva, ali se vam kaj spreminja?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 658
26.1.2010 15:45:54   
ShopGirl
men se tut zbuja med 2. in 3. zjutraj za 1. podoj. zgleda je pač takrat lačna...

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 659
26.1.2010 16:01:00   
araz
Midve pa jeva tak okrog 1 zjutri potem pa od 5 - 6 enkrat. Zvečer pa od 8 - 9 enkrat.
NImava pa še nobene rutine.

MI kar v dnevni spimo do 1 zjutri potem gremo pa v spalnico. Sem pa že razmišljala, da bi bilo fino jo zdej počasi navadit, da gre v spalnico spat kjer je tišina in tema po večernem obroku.
Počasi jo bo treba navadit na en red.

Prejle sva imele spet modno revijo user posted image . Ne vem kaj ji je danes. Že tretjič se mi je pokakala, da je vse skoz prišlo user posted image .
Pa sploh mi noče nič spat danes. Zdele mi sicer spi v ležalniku ampak vprašanje kolk dolgo.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 660
26.1.2010 16:05:38   
ShopGirl
evo men tut ne spi dons....za popi...., prejle je spala eno uro - ponavad spi 3 ali 4! in skos sitnari, jokca,...

sem jo dojila, je zaspala... jo dam v košek, se missica zbudi in cmera. zeha pa na vsa usta user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 661
26.1.2010 16:11:02   
araz
Ej moja tud ni nikjer zadovoljna. Ne v zibki, ne na sedežni, tud v ležalniku mi prej ni hotla. No hvala bogu je zdej mal zaspala. Ampak zdej bo pa itak treba jest.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 662
26.1.2010 16:37:36   
mala bejba
Zgleda je dons tak dan.Moja je tud sitna,sploh noče sopat nikejr,ne v ležalniku,ne v pojstli,niti ne na rokah.Jst pa čist zmatrana...

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 663
26.1.2010 19:06:24   
kaja13
Moj lump je tudi tečen danes.  Groza.... Cel dan mu čisto nič ni prav, samo joka, tečnari, gnjavi. Ne paše mu ležalnik, lupinica, naročje,... nič od nič. Samo na joški bi bil. Mir sem imela samo med dojenjem....  kar pa v bistvu sploh ni bilo malo, ker se je dojil vsake pol ure. Sem že pomislila, da mi mleka zmanjkuje in sem AM pripravila. Ko sem mu flaško ponudila, se mu je pa kar zmešalouser posted image .

Očitno naše biserčke sobota luna meče.... 

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 664
26.1.2010 19:18:18   
ShopGirl
hahaha...mal ste me nasmejale... vidm da smo vse v istem dreku user posted image
jst sm ji naštimala v košek chicco zvezdico ki ma melodije od bacha in mozarta... Najprej se je drla par minut in preglasila melodijouser posted image  pol pa zakinkala... Je spala skor 2huser posted image  vmes je sicer imela "prebujenje" ampak je skrbna mami takoj spet pržgala muzikouser posted image  

joj kok je luštn ko spi...pa ne me narobe razumet - obožujem jo - sam ni pa hujšga kot neprespan siten dojenčekuser posted image

grem dojituser posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 665
26.1.2010 19:28:13   
kaja13
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

joj kok je luštn ko spi...pa ne me narobe razumet - obožujem jo - sam ni pa hujšga kot neprespan siten dojenčekuser posted image

user posted image user posted image user posted image Čez dan bi jih večkrat lahko kar zadavila, zvečer grem pa v otroško sobo in se čudim kako krasne otroke imam... res je, najlepši so kadar spijouser posted image ...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 666
26.1.2010 19:32:43   
ShopGirl
user posted image user posted image user posted image  kajauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 667
26.1.2010 19:48:53   
evangelie

[/quote]

Evangelie, kako ga nosiš v slingu? Počez, ali kar navpično?

[/quote]

Prej sem ga počez (položaj za dojenje), zadnja 2 dni pa navpično in mu tudi ful paše. Mal sprobavi kaj vama bolj ustreza, na začetku boš verjetno malo 'lesena', ko se pa navadiš zavezovanja, je pa super.

Berem, kako so vaši user posted image danes jokavi, moj ima pa ravno danes bolj zaspan dan. Sem ugotovila, da naš bejbi spi malo več čez dan (beri 2-4 ure) ravno vsak 3 dan, ostale dni pa spi po 15-30 min, potem pa že gleda kot čukuser posted image Dostikrat v celem dnevu nabere komaj 2 uriuser posted image (Pa še to zato, ker se voziva v vozičku in nosiva v traku, drugače bi bilo še manj).

spanje ponoči naš spi prvo rundo ponavadi nekje 3-4 ure (zaspi pa ponavadi okoli 8h oz.odvisno od krčev), nato pa se zbuja na pb. 2 uri. 2x mi je pa že spal v kosu pb. 5 uruser posted image . Jaz mislim, da jih daljšega spanja ne moremo navadit, ampak bodo sami prišli do tega - eni prej, drugi pa malo kasneje.

Danes pa (še) nimamo krčev!!!user posted image user posted image user posted image Upam, da tako ostane, mu tako privoščim, da si malo odpočije...

lepo noč vam želim...

Neposredna povezava do sporočila: 668
26.1.2010 21:08:53   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie
Prej sem ga počez (položaj za dojenje), zadnja 2 dni pa navpično in mu tudi ful paše. Mal sprobavi kaj vama bolj ustreza, na začetku boš verjetno malo 'lesena', ko se pa navadiš zavezovanja, je pa super.

saj sem si naredila taki homemade trak, in jo prenašam okoli, samo zanimalo me je, ker jo tudi jaz nosim z nogicami dol, itako da ji nogice ven binglajo - oni buddha položaj pri moji več ne gre skozi, ker je user posted image .

spanje na hrbtu a katera ve, kdaj lahko otroka daš ponoči spati na hrbet, in ne več na stran?

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 669
26.1.2010 23:10:06   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: kaja13
Samo na joški bi bil. Mir sem imela samo med dojenjem....  kar pa v bistvu sploh ni bilo malo, ker se je dojil vsake pol ure. Sem že pomislila, da mi mleka zmanjkuje in sem AM pripravila. Ko sem mu flaško ponudila, se mu je pa kar zmešalouser posted image .

podobno... že dva dni se non stop dojiva .... user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 670
26.1.2010 23:11:36   
blondy_81
malažabica: Manca že kake 3 tedne spi na hrbtu ponoči. Tud če jo dam na bok, se mi obrne na hrbet.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

Neposredna povezava do sporočila: 671
27.1.2010 0:32:17   
ShopGirl
moja tut spi na hrbtu. sicer mi je pediatrinja svetovala naj bo raje na boku, podprta, in pa da ji podložim tudi med nogami. no men je to krnekiuser posted image kako naj ji podložim med nogami ne da bi jo pri tem zbudilauser posted image  pa tut dvomim da bi ji to pasalo. dokler mamo kolke 1a in ni neke zdravstvene indikacije za to, tega ne mislm počet.

evo, budna je bla do zdejuser posted image  se pravi nekje od 19h do zdele...uf.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 672
27.1.2010 0:44:22   
araz
MOja je pa zaspala ob 8.30 in še zdej spi user posted image .
Drugače pa jo jest tud dajem spat na bok pa se mi sama obrne na hrbet. Ali pa glavico obrne čist v kontra smer.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 673
27.1.2010 8:42:47   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: araz

MOja je pa zaspala ob 8.30 in še zdej spi user posted image .
Drugače pa jo jest tud dajem spat na bok pa se mi sama obrne na hrbet. Ali pa glavico obrne čist v kontra smer.

enako je pri nasuser posted image
a v tem mrazu hodite kej ven z malčki? midva sva kr noter, se mi zdi, da je premrzlo zunej
midva sva imela kolke 1a in nama ni bilo nič rečeno, da nej na široko povijava. zdej imava pa kontrolo pri 3 mesecih
večerni ritual pr nas traja tudi 2 do 3 ure. pred polnočjo nikol ne zaspi. pa, če zaspi ob 11ih, se obvezno ob polnoči spet zbudi, se naje in potem spanje do jutra. dons smo spal do 6.30 se je najedel in zdej čakam, da vstane, da se zrihtava ... umivanje, previjanje, hranjenje ... potem pa crkljanje na sedežniuser posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 674
27.1.2010 9:55:14   
taipai
ola!
no, pa smo dočakali sonček user posted image sicer imamo -8, tko da Anžeta tut podrazno ne bom vozila ven:/ popoldan ko bi se pa vsaj delnmo ogrelo, mam pa gin. tko da dans sprehodka ne bo user posted image itak ma pa revček nosek zabasan! tko da imamo mi tudi s tem probleme user posted image
zvečer in zjutraj mu malo nakapam fiziološke, potem pa še z apsiratorjem ven potegnem, da lazje diha in se mi zdi, da kar pomaga :)

zdele pa spi in imam cas kej narest  v miru in vas prebrat :)

drugače pa se mi ponoči še zmerom zbuja na 2-3- ure za papat, tko da sem kar utrujena! pol je pa histerik pravi,.. tok je sestradan, da še za bradavico ne more prjet in se dere in dere. Vztrajen pa je, ni kej user posted image

s kapljicam Oleovit sem kar zadovoljna:) ShopGirl kako se pri vas obnesejo??

lezanje na hrbtu: men je rekla patronažna, da če se le da, naj spijo na boku, ker se jim glavica še vedno oblikuje, in je to fora tega user posted image na hrbtu pa naj nebi, da se jim slučajnom kaj ne zaleti. sam naš se sam obrne kokr mu paše user posted image

uzivejte sonček!

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

MATIČNE CELICE
Admin

Kaj menite o shranjevanju matičnih celic?

Shranili smo jih (12%)

Nismo jih shranili (27%)

Radi bi jih shranili, vendar je to prevelik finančni zalogaj (42%)

Ne bomo jih shranili (12%)

Matične celice nas ne zanimajo (8%)

Število vseh glasov: 388

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!