|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
28.1.2010 9:06:52   
marusi
kako z vato potegnete mucke iz nosa?

kaj naredite z dudo? kako jo čistite? vsakič rekuhavate?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 701
28.1.2010 9:39:11   
maya2
Dobro jutro...

Midva sva pa danes celo noč dežurala... pa ne zaradi Tomaža (je bil tko priden sonček mali ko da bi vedel da mora bit user posted image )... hčerko je očitno dajala luna, pa še rahlo povišano temperaturo je imela in ni nič spala user posted image , prvič v skoraj 4 letih je želela k nama, ampak sva vztrajala da spi v svoji postelji (no saj ni spala), vsega skupaj je spala 4 ure, zjutraj pa v vrtec, ker je bila dobra, nobene vročine,... samo sitna k user posted image

Cepljnje: ne vem kaj zdaj tok poudarjajo cepljenje proti rota virusu, pri hčeri mi niso niti 1x omenili da obstaja možnost do sedaj... očitno spet dobro lobirajo izdelovalci cepiva ...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 702
28.1.2010 10:13:04   
malažabica
Mi z vato nismo uspeli nič dobiti iz noska. Z respiratorjem (al kak se mu reče) pa je boljše. Dude ne prekuhavam vedno. Po potrebi.
Danes pa je moja mala miškaspala vse do 3.30 (prvi podoj) in 7.00 (drugi podoj). user posted image user posted image user posted image To mi kr paše. upam da bo ostalo tak.

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 703
28.1.2010 10:15:45   
blondy_81
Joooj Manca je spet sitna. Tale luna, ki bo za vikend jo pa ornk daje očitno. Ne ve al bi spala, al bi jedla,al bi pila, al bi se smejala al jokala al bi trmala. Nč ji ne paše. Zdele je hvala bogu mal zaspala, sam mislim, da ne za dolgo user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 704
28.1.2010 10:24:31   
marusi
blondy - kako zgleda tisti angel care, si rekla, da ga imaš. meni so ekli, da lahko zavede - lažni alarm

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 705
28.1.2010 10:30:46   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

kako z vato potegnete mucke iz nosa?

Tako kot mi je pokazala patronažna: V nosek najprej nakapam malo fiziološke. Iz vate z roko naredim svaljke in mu jih potem vrtim po nosku. Ampak je treba it kar globoko v nosek.

kaj naredite z dudo? kako jo čistite? vsakič rekuhavate?

Jaz jo večkrat dnevno umijem pod vodo, prekuhavali naj bi pa enkrat dnevno, samo jaz jo redkeje, recimo na par dni.

IZVIRNO SPOROČILO: maya2

Cepljnje: ne vem kaj zdaj tok poudarjajo cepljenje proti rota virusu, pri hčeri mi niso niti 1x omenili da obstaja možnost do sedaj... očitno spet dobro lobirajo izdelovalci cepiva ...

Koliko pa je stara tvoja hčerka? Tole cepljenje za rota virus je namreč nova stvar. Moja ta starejša je letnik 2008 pa je bilo takrat to kar novo - ko sem pediatrinjo vprašala kaj mi priporoča, je rekla, da ne ve, ker nimajo kaj dosti izkušenj s tem.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 706
28.1.2010 10:33:56   
terida

blondy - kako zgleda tisti angel care, si rekla, da ga imaš. meni so ekli, da lahko zavede - lažni alarm

Tudi mi ga imamo. Sem ga dobila v dar pri hčerki. In ja, kar nekajkrat je piskal, pa je bilo s ta malo vse ok. Samo takrat se mi je zdelo, da raje kak lažen alarm preveč kot premalo. Zdaj pri Primožu ga pa skoraj nič ne uporabljamo, ker tako malo spi v svoji posteljici - čez dan ga nikoli ne dam tja spat, ponoči pa je več časa pri meni kot v svoji postelji.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 707
28.1.2010 10:42:08   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Tudi mi ga imamo. Sem ga dobila v dar pri hčerki. In ja, kar nekajkrat je piskal, pa je bilo s ta malo vse ok. Samo takrat se mi je zdelo, da raje kak lažen alarm preveč kot premalo. Zdaj pri Primožu ga pa skoraj nič ne uporabljamo, ker tako malo spi v svoji posteljici - čez dan ga nikoli ne dam tja spat, ponoči pa je več časa pri meni kot v svoji postelji.

Se strinjam s terido. Bolš alarm preveč,kot premalo. Samo pri nas še ni piskal.Razen, ko jo vzamem iz posteljice in ga ne ugasnem, pol pa ne zazna dihanja in piska ta glavna enota in prenosna enota.Imamo pa čist ta najnovejšega. Ima senzor za zvok, dihanje in premikanje. Pa temperaturo prostora meri,pa lahko naštimaš alarm, da piska ko temperatura preseže max. željeno temp. ali pade pod min. željeno temp. Pa prenosna enota ves čas nežno piska in daje znak,da otrok diha. Meni je všeč in sem mirna, ker tamala spi v svoji sobi.  

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 708
28.1.2010 11:27:40   
evangelie
mi smo imeli včeraj 1. pregled in smo zrastli na 59 cm (porodna 53 cm), prijedli pa smo 4.650 g (po konkretnem jutranjem kakanjuuser posted image , porodna 3.700 g). Načeloma je vse ok, sva se pa zaradi krvi v blatu (terida, kako ste vi danes), ki se nam pojavlja kakšen teden, dogovorili, da nadaljujem z dieto brez kravjega mleka in jajc, pa bomo videli kako bo. Čez 3 tedne imava spet pregled.

Sprehodi so zakon in obvezni na najinem urniku. Načeloma greva ven vsak dan, za danes pa res nisem prepričana, čakam, da se vsaj malo segreje, -10 je res prehladnouser posted image
Šport mamica pridno vsak dan lavfa na orbitreku, ta teden le 30 minut, drug tedn pa bomo podaljšali na 40. Je treba začet počasi, da se mi mleko ne skisa user posted image
Budnost naš je čez dan skoz buden (no, ene 2 uri že naklepa), ponoči pa ponavadi spi od 20h do 8h (s kratkimi odmori za hranjenje). Pa mi tudi paše, glavno da ponoći spiuser posted image
dojenje/krči jaz mojega user posted image dojim čisto po njegovi želji (beri podnevi nonstopuser posted image ), včeraj mi je P svetovala, da naj bi le vzpostavila nek ritem in naj poskusim najprej na 2, nato na 3 ure, ker naj bi to tudi pomagalo pri krčih - da ni ves čas nov dotok mleka. Sem včeraj poskusila, pa je začel kmalu jokati (drugače za hrano nikoli ne joka, ker mu itak takoj ponudim), pa ga nisem mogla gledat...itak. Pa bi tudi meni bolj pasalo...POnoči je super, ampak čez dan se pa naje, zaspi na dojki, ko pa ga prestavim v ležalnik, se pa po 10 minut prebudi, ves živahen in naspan, kmalu pa seveda tudi lačen oz. željan crkljanja.  Si pa pri krčih pomagam z dudo, da ga zamotim in mi kar uspeva - jest tako ali tako ne more, ko ga zvija...Kako imate vi urejen ta dnevni ritem?

Neposredna povezava do sporočila: 709
28.1.2010 11:28:52   
ShopGirl
taipai opazuj drekec še naprej in če bi blo več krvavih nitk spet kliči... Ker mene je pediatrinja opozorila da krvavo ne sme bit (kr sm rekla da ma Kaja včasih zelen kakec). Sj ena krvava nitka res ni panike najbržuser posted image  Bod mirna....ampak vseen pozorna.

terida ti maš tut Avsenikovo? Kuluser posted image  Ja sestra je tut full prijazna...zadnjič sta bili 2 in obe sta bli super. Sta me tko sočutno gledali ko se je Kaja drla na vsa ustauser posted image

morm si it kupit daktarin kremo za bradavice...ker ta gel je za oralno uporabo... Sej sm si dala mal na bradavičke ampak me pol full srbijouser posted image  Ma - čari materinstvauser posted image

Ponoč mi je spet skor razgnal obe dojki in sm jo mogla SPET zbudit za dojenje, kr nism mogla dočakat da se zbudiuser posted image  Kdo bi si mislil ane... V glavnem res me je strah mastitisa. In loh bi si vse to olajšala če bi zmogla črpanje.

Z vato se res kr namatraš...marusi mas opisano kako se z vatko spuca v mojem prejšnjem postu.

Dons grem pa vozičkat z Anuš...gresta Kaja in Taja na sprehod user posted image  Hmmm upam da nama kaj ne prepreči načrtauser posted image  Rabm družbo odraslega človeka ki tut doji in je pobruhan sem pa tjauser posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 710
28.1.2010 12:06:39   
natasa28
Tudi mi smo začeli z Oleovit kapljicami pa jih tamala dobro prenaša, ni  nobenih dodatnih krčov, zvija pa jo različno kak dan pol urce drugi dan pa malo več ampak ni tako hudo da bi jokala, pomagajo roke, malo čaja s kapljicami ali pa ziza da na njej zaspi, ugotavljam pa da čisto različno zahteva prvi nočni obrok, včeraj komaj ob pol treh, danes pa že ob tričetrt na 1, pa je jedla zvečer isto ob 22., zgleda da pač enkrat več poje drugič manj in je potem prej lačna, ni se mi pa vedno flaške za dajat in potem še mleko črpat, sicer slabo ni , ker je drugače tista ziza, ki je na vrsti zvečer zjutraj ob 5. že fajn polna in komaj čakam da si jo prislonim- predvidevam da je pri vas enako.
Nosek pa ji jaz tudi kar si fiziološko in vatico v svaljek očistim, pa kar gre, kar pa na ta način ne spraviva ven pa potem tak skiha ko jo žgečkam po nosu.
Me veseli ninča77, da je Matevž postal dobrovoljček, s hranjenjem pa je tak živi križ, meni pri dojenju tudi manj poje kot na flašo, samo pač večkrat potem je. Kako pa kaj prenaša čeveljčke, sta jih že dobila?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 711
28.1.2010 12:23:17   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie

Načeloma je vse ok, sva se pa zaradi krvi v blatu (terida, kako ste vi danes), ki se nam pojavlja kakšen teden, dogovorili, da nadaljujem z dieto brez kravjega mleka in jajc, pa bomo videli kako bo. Čez 3 tedne imava spet pregled.

Mi smo v redu, hvala user posted image Najbrž si katero drugo mislila, mi nimamo krvi v blatu user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

morm si it kupit daktarin kremo za bradavice...ker ta gel je za oralno uporabo... Sej sm si dala mal na bradavičke ampak me pol full srbijo  Ma - čari materinstva

Hm... jaz si pa kar s tem gelom za oralno uporabo mažem bradavice... Pediatrinja mi ni nič rekla, da bi morala kako drugo kremo vzet user posted image

Lepo, da se že dobivate za sprehode. Meni bi tudi kaj družbe pasalo... Vas bom kaj pognjavila, ko bo bolj toplo, ok?

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 712
28.1.2010 12:29:45   
marusi
evangelie: kot bi sebe poslušalauser posted image ne znam svetovat:(.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 713
28.1.2010 12:35:43   
blondy_81

morm si it kupit daktarin kremo za bradavice...ker ta gel je za oralno uporabo... Sej sm si dala mal na bradavičke ampak me pol full srbijo  Ma - čari materinstva

Hm... jaz si pa kar s tem gelom za oralno uporabo mažem bradavice... Pediatrinja mi ni nič rekla, da bi morala kako drugo kremo vzet user posted image

Lepo, da se že dobivate za sprehode. Meni bi tudi kaj družbe pasalo... Vas bom kaj pognjavila, ko bo bolj toplo, ok?

sej po moje je v redu z oralni gelom. Ker itak dojenček potem bradavico da v usta in oralni gel ne škoduje. Krema pa ne vem al škoduje al ne. Ko sem jaz oralni gel kupila so mi rekli naj si z njim mažem bradavice.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 714
28.1.2010 12:38:37   
blondy_81

Dons grem pa vozičkat z Anuš...gresta Kaja in Taja na sprehod  Hmmm upam da nama kaj ne prepreči načrta  Rabm družbo odraslega človeka ki tut doji in je pobruhan sem pa tja

Ja jst bi mela tud kakšno družbo za sprehode kadar sem sama. Mate srečo, da ste bolj blizu doma.

Neposredna povezava do sporočila: 715
28.1.2010 12:40:28   
marusi
katera je že full nazaj dala linke za horoskope? a bi jih še enkrat

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 716
28.1.2010 12:47:35   
evangelie

mi smo imeli včeraj 1. pregled in smo zrastli na 59 cm (porodna 53 cm), prijedli pa smo 4.650 g (po konkretnem jutranjem kakanjuuser posted image , porodna 3.700 g). Načeloma je vse ok, sva se pa zaradi krvi v blatu (taipai, kako ste vi danes), ki se nam pojavlja kakšen teden, dogovorili, da nadaljujem z dieto brez kravjega mleka in jajc, pa bomo videli kako bo. Čez 3 tedne imava spet pregled.

Sprehodi so zakon in obvezni na najinem urniku. Načeloma greva ven vsak dan, za danes pa res nisem prepričana, čakam, da se vsaj malo segreje, -10 je res prehladnouser posted image
Šport mamica pridno vsak dan lavfa na orbitreku, ta teden le 30 minut, drug tedn pa bomo podaljšali na 40. Je treba začet počasi, da se mi mleko ne skisa user posted image
Budnost naš je čez dan skoz buden (no, ene 2 uri že naklepa), ponoči pa ponavadi spi od 20h do 8h (s kratkimi odmori za hranjenje). Pa mi tudi paše, glavno da ponoći spiuser posted image
dojenje/krči jaz mojega user posted image dojim čisto po njegovi želji (beri podnevi nonstopuser posted image ), včeraj mi je P svetovala, da naj bi le vzpostavila nek ritem in naj poskusim najprej na 2, nato na 3 ure, ker naj bi to tudi pomagalo pri krčih - da ni ves čas nov dotok mleka. Sem včeraj poskusila, pa je začel kmalu jokati (drugače za hrano nikoli ne joka, ker mu itak takoj ponudim), pa ga nisem mogla gledat...itak. Pa bi tudi meni bolj pasalo...POnoči je super, ampak čez dan se pa naje, zaspi na dojki, ko pa ga prestavim v ležalnik, se pa po 10 minut prebudi, ves živahen in naspan, kmalu pa seveda tudi lačen oz. željan crkljanja.  Si pa pri krčih pomagam z dudo, da ga zamotim in mi kar uspeva - jest tako ali tako ne more, ko ga zvija...Kako imate vi urejen ta dnevni ritem?

[/quote]

< Sporočilo je popravil evangelie -- 28.1.2010 12:48:08 >

Neposredna povezava do sporočila: 717
28.1.2010 12:50:15   
evangelie
terida, sorry...user posted image mislila sem taipai user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 718
28.1.2010 12:58:07   
marusi
ttp://video.google.com/videoplay?docid=4052428020269668962# pri nas kar velja

Neposredna povezava do sporočila: 719
28.1.2010 13:05:44   
maya2

IZVIRNO SPOROČILO: maya2

Koliko pa je stara tvoja hčerka? Tole cepljenje za rota virus je namreč nova stvar. Moja ta starejša je letnik 2008 pa je bilo takrat to kar novo - ko sem pediatrinjo vprašala kaj mi priporoča, je rekla, da ne ve, ker nimajo kaj dosti izkušenj s tem.

a ha to bo to hčerka je letnik 2006...

Drugače pa sem se prejle spomnila na eno knjigo ki mi jo je kolegica prinesla pri hčerki.... je res fajna za takrat ko zmanjka idej user posted image .... notri je kar precej aktivnosti s katerimi lahko zamotimo naše malčke, razdeljene so glede na strost tam do 36 mesecev ....

http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1400067624

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 720
28.1.2010 13:56:49   
orhideja75
kolk vam je fajn, da ene lahko skupej vozičkate. sem vam kr foušuser posted image
jst pa tukej nimam nobene za tako družbo med sprehodom, ker moj tud vedno ne more it zraven
mi se tudi dojimo, ko pač pokaže, da bi jedu. čez dan sploh nimamo ustaljenega ritma. včasih je 10 min in je sit, saj zaspi na dojki. včasih je mal več časa. ampak čez dan mu nikol ni dovolj za 3 ure. zvečer je pa nenasitenuser posted image . tko, da mu že par večerov dodajamo po flaški. vsaj ponoči je pa priden.
upam, da bo kmal kej topleje, ker tale minus zunaj mi nič ne ustreza

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 721
28.1.2010 14:03:43   
marusi
punce, tiste, ki pazite na hrano - kaj pa pijača? meni čaj za dojenje že iz vseh lukenj ven gleda... pa jabolčni kompoti tudi... kako je pa s sokovi? a jih pijete? 

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 722
28.1.2010 14:10:05   
tulpika

Pri nas je pa cena za cepljenje proti rotavirusu 2x70€. A to ma vsak ZD svojo ceno?

Marusi: iz kosma vate naredi svaljkec ga pokapaj s fiziolosko in mu ta svaljkec nato vstavis v nosek in vrtis v eno smer. Res se full nabere muck.

Mi imamo tud tanajnovejši model angel care-a. Je že 2x piskal...pa upam, da je bil lažni alarm. Bolje da mi zapiska za brezveze...tko kot pravijo ostale punce...sem vsaj bolj mirna. Pa fajn je k ma tako lepo nočno lučko mi ponoči ni treba posebej luči pržigat da ga podojim...je ta svetloba full fajn...tolk da vidim kam tamalemu bradavico molim user posted image
Marusi, če boš naročala ga naroči preko amazona je še 1x ceneje kot pri nas.

mi tud nimamo še dnevnega ritma...včasih je na eno urco...10 minut vleče in pol zaspi....ponoči pa tud do 4 urce spi. Upam, da ga kmalu navadim na nek ritem. Mi pa vsi pravijo...dajte ga na dojko vsakič, ko si otrok to zaželi. Ja nonstop bi on bil na dojki user posted image .

Kaj pijemo? jaz pijem sadne čaje čez dan in pa eno belo kavo zjutraj.

Neposredna povezava do sporočila: 723
28.1.2010 14:14:48   
evangelie
pijem samo vodo in nesladkan čaj. V bistvu sem že prej pila samo vodo in to v nenormalnih količinahuser posted image So sodelavci (delam v termah) pravili, da če ne bi bilo mene,bi že zdavnaj imeli vodni parkuser posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 724
28.1.2010 14:28:06   
tulpika

tiste, ki imate ležalniček PP Melodia...a se sam guga al ga je treba nožno/ročno gugat ?

Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

nelson10

180 (93%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (7%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!