|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
24.1.2010 21:13:00   
kaja13
Matr ste načvekale punce, svaka čast. Jaz vas še brati ne folgamuser posted image .

Spanje... pri nas je še vedno vse po starem oz. še slabše. Ponoči mu nikakor ne rata par uric povezati, kar se na mojih podočnjakih že pošteno vidi. Tudi make-up ne pomaga več.

Krči... malo je pomagalo omejevanje mlečnih izdelkov, sem mislila, da smo že zmagali. Včeraj pa je bila norišnica. Zvečer je skoraj dve uri tulil kot zmešan. Bogo moje malo dete.

AD3 kapljice... počakali bomo, da malo minejo krči.

Rekreacija...A se lahko malo pohvalim? V petek sem začela s tekom!!! Kako je pasalouser posted image . OK, to ni bil ravno tek v pravem pomenu besede, samo začetek pa je bil. Pol ure, tko čist na iziuser posted image .

Kile... še 4-5kg moram izgubit. Bravo punce, vidim, da je večina bol pridna z izgubljanjem kil. Jaz imam tako velim apetituser posted image

Zmajči25... sprehodi s kričačiuser posted image . Kaj naj ti rečemuser posted image ... po ta novem imam sling by mama v rezervi in ga bom uporabljala, ko bo začel kričati v vozičku. Pa tudi prav daleč od bloka si ne upam... če se mu slučajno strga. Kroge delam v okolici naseljauser posted image .

Danes je bil pa tudi moj lump cel dan pokonci... očitno je nekaj v zraku. Upam, da bo potem vsaj ponoči bolje spal...

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 601
25.1.2010 9:12:57   
orhideja75
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

orhideja: kako pa zdržiš 6 ur ponoč brez dojenja. Te nič ne boli ???
Če jih pri meni ne sprazne v 3 do 4 urcah me začnejo grozn bolet...pol se pa še bojim, da bom kak mastitis fasala.
Pa do kdaj se je treba čuvat tega mastitisa?

prve dni, sem se tudi sama zbudila na 3 do 4 ure in so me dojke res mal bolele. sam sem se pozanimala, da je bolje, da nič ne iztiskam. zjutraj, ko je začel jesti, je pa itak najprej spraznil eno, sva se šla previt in potem še drugo. zdej so se pa dojke izgleda na ta ritem navadle. tko, da so zjutraj sicer res nabito polneuser posted image , sam ponoč me pa nč več ne bolijo. danes smo spet spali do 8ih.
ena je spraševala za igralno blazino. ja, mi smo jo kupil v pikapolonci. je ful bolj toplejše in za moje pojme lepšauser posted image
kdaj dajete malčkom AD3 kapljice? jst ponavadi po obroku, pa pol ga grem previt in pol še je na drugi dojki. sam včasih kupčka podre in gre kej ven. a pol ubistvu teh kapljic ne zadrži v sebi ane?
glede kilc pa ... men je še vedno ostalo 8 kg. z dojenjem ne gre nč doluser posted image . na hujšanje oz. diete bo pa treba počakat, saj še dojim

< Sporočilo je popravil orhideja75 -- 25.1.2010 9:14:37 >

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 602
25.1.2010 9:19:18   
kaja13
Zmajči25... še par idej za vozičkanje kričačev (včeraj je bil že alarm in nisem mogla nadaljevat)...
  • v košari sem naštimala brisače, tako da je malo dvignjen,
  • opazila sem, da ne mara pleničke čez košaro (očitno hoče ven videt, če se zbudi),
  • voziček ne sme mirovati, če se ustavim ga vedno malo tresem,
  • na strehi košare ima naštimano igračo, ki jo opazuje, če se malo zbudi...
Po mojih izkušnjah, se pri večini bebic odnos z vozičkom izboljša, ko jih daš v športni voziček. Bomo že potrpele teh par mesecevuser posted image user posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 603
25.1.2010 9:33:06   
punsha
Ojla :)

no pa sem se spravila, da še jaz kaj napišem. Nisem še nič povedala o sebi in malemu. Enej je bil včeraj star 4 tedne, se pravi mu manjkata še 2 tedna do pravega roka (nedonošenček, rojen 6 tednov prezgodaj). Sedaj smo počasi začeli z obiski, pa ima očitno res tako slab imunski sistem, da je joj. Danes ponoči je že nekaj kašljal, kihal, nosek ima zamašen, iz učkov mu pa tako že ves čas teče, tako, da sem bila že vsa slabe volje. Saj ne vem kaj naj naredim. Za nosek sem uporabila fiziološko...no sedaj vsaj diha kolikor toliko normalno. Upam da bo šlo mimo in ne bo kaj hujšega.

Tudi krče imamo na obisku. Je moj user posted image že zjutraj šibal v lekarno po kapljice. Do sedaj mu nisem nič še dala, pa je vedno huje, tko da bom pskusila, če bo kaj pomagalo. Je pa vzel te od gorenjskih lekarn...bomo videli.

hranjenje. Imamo tudi kar pestro z dojenjem. Jedel bi ves čas, od ene do dveh ur, ponoči od ene do treh. Ja si čisto crknjen od tega. Sedaj mu 2 dni zvečer dodajam dodatek, tako da mi vsaj enkrat spi v enem kosu 3 ure. Saj ne vem, ali delam narobe, ampak jaz enostavno ne morem.

ležalnik. mi imamo tudi PP in je tudi zelo rad notri, tak da sem ful zadovoljna. Imamo pa tudi ta igralni center, ampak Enej še ne spremlja prav zelo tistih igračk. sedaj ima celo kdaj odprte učke. Se vidi, da je bil prej rojen. Ko sem bila v P, sta obe punčki, ki sta bili v isti sobi gledali z velikimi očki, naš pa če je 1x na dan malo učke odprl, za sekundo, to je bilo pa vse. No sedaj jih ima že malo več odprteuser posted image

Tek. Joj, kako ste ve pridne. Jaz nisem še nič začela migat. Z malim niti zunaj še nisva bila (so nama rekli da vsaj 3 tedne nič). No sedaj bom pa čakala, da bo čisto zdrav, pa da bo vsaj par stopinj plusa.

Kilogrami. Še pol kilice, pa bom na prejšnji teži. Je kar vredu jauser posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 604
25.1.2010 9:44:06   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

glede kilc pa ... men je še vedno ostalo 8 kg. z dojenjem ne gre nč doluser posted image . na hujšanje oz. diete bo pa treba počakat, saj še dojim

user posted image sem že mislila, da sem edina, ki ji je še tolk kil ostalo user posted image ... ampak tudi pri hčeri sem shujšala šele po 10 mesecih, ko sem nehala dojit ....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 605
25.1.2010 9:44:25   
blondy_81
Dobro jutro mamice user posted image user posted image
No zdej si bom pa mal časa vzela pa spet kej pokomentirala. Sem Manco ravno dala nazaj spat. Upam, da ne bo bruhala, ker mi je na rami zaspala in nič kupčka podrla. Ko mi zaspi, takrat sigurno ne bo nič s kupčkom. Če je pa budna, pa lahko tudi 3 ornk kupčke podre, tako da rigne kot en ta velik user posted image user posted image user posted image

kakanje: odkar smo na AM kakamo 1x do 2x dnevno. Prej ko je bila pa samo na mojem mleku, mi pa tud po 5 dni ni kakala.

tintara: meni so porodniško podaljšali za 15 dni, ker sem jo rodila 15 dni pred 37.tednom. Tko da začnem 16.11. Drugač pa tud jaz razmišljam, da bi bil naslednji otroček nekje čez 2 leti. Moramo najprej za Manco poskrbet pa jo gor spravit,pol pa naprej user posted image user posted image

vneta ritka: v porodnišnici smo plenični izpuščaj pozdravili z Bepantenom. Zdele je imela pa ful hudega. Je bla prav bogica, jo je fejst peklo. Prej sem jo umivala z robčki, pa ni blo panike, zdej sem jo pa začela samo z vodo. Pa opazla sem, da so ji ble pleničke št. 2 že majhne in so jo tiščale, zato je pa tudi do takega vnetja prišlo. Pozdravla sem jo pa s čiščenjem z vodo, ritko popolnoma osušila, potem pa mazala izmenično s sudocremom in eno kremo od mustele. Res oboje super zadeva. Sploh od Mustele so mi zelo všeč izdelki. A katera ve, kje se jih kupi? Sem pa prebrala za sudocrem, da se ga dobi samo v lekarnah.V soboto sem ga pa vidla tudi v Leclerku med otroško kozmetiko.

pleničke: mi največ uporabljamo Pampers in Mots denfants (dobijo se v Leclerku) in sem zelo zadovoljna z njimi. Smo imeli pa tud DM-ove in Muellerjeve pa mi niso ble preveč všeč.

kile: jaz imam še +5kil. Sploh ne gre več dol. Sem že prišla na +3, pa sem šla 2 nazaj gor. Samo sladkarije bi jedla. Za normalno hrano mi pa kar časa zmanjka. Ko se pa že hočem spravit jest, se pa Manca zbudi. Vidim, da vas je ful tekačic. Jst pa sploh nisem za tek. Ful mal zdržim user posted image user posted image user posted image Pa bi ful rada tekla, pa mi ne rata ne vem kolk pretečt user posted image user posted image user posted image

Shopgirl: kolikor sem slišala slabih besed za najino G, sem bla jaz prav zadovoljna z njo. Se je ful zavzela in vsakič ko sem prišla, me je dala na UZ. Pa sem bla velikokrat tam, ker sem imela na koncu tolk problemov. Ja za naslednjič bova pa dale sladkor pregledat in bomo vidli kaj bo pokazalo.

nohti: mi že pridno strižemo nohte, rastejo pa ko konoplja. Skos ima dolge, pa se mi zdi, da po parih dneh ful zrastejo. Je pa dokaj pridna pri striženju. Posedem si jo v naročje in striževa nohte.

AM: jaz ostanek AM zlijem stran. Če ga ne poje in da bi po podiranju kupčka še jedla, ga malce pogrejem in ga poje do konca, drugač pa ga zlivam stran in pripravim vedno svežega.

sprehodi: Manca ful uživa na sprehodu. Je pridna. Ali spi ali pa pridno gleda.

spanje: naša Manca je pa danes prvič sama spala v svoji sobici. Je spala od 23h pa do 4.30h in sem bla prav vesela. Imamo sicer angelcare, da sem bolj mirna. Tko da je zjutraj prišla se mal pocrkljat k meni, ker je bla tako pridna.

No pa sem se načvekala. lepo se imejte.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 606
25.1.2010 9:47:34   
blondy_81
aja še to sem pozabla. Naša Manca je v 2 mesecih zrasla za 11 cm. Tko da jih ima sedaj že okrog 60 cm. Št. 56 smo že pospravli, 62 pa opažam, da bo v dolžino tud že kmal mejhna.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 607
25.1.2010 10:42:52   
Zibka
11cm? To pa je pridna punca!
Klara pa v 1 mesecu samo 1 cm: iz 55 na 56cm. Kaj pa vem user posted image  Mogoče ima kakšno vezo, ker je bila že ob rojstvu tako velika. Se je pa zredila 1kg od tiste teže , ko sva šle iz bolnice.

Neposredna povezava do sporočila: 608
25.1.2010 11:03:25   
ROmama
Dobro jutro,
mene pa poporodna otožnost dajeuser posted image . Moj je šel danes prvič v službo. Včeraj sem cel večer jokala. Problem je med drugim v tem, da moram tavečjega sama peljat v vrtec. Ker nimam nikogar doma, se moram potem odločat, ali pustim malo doma, ali jo v tem mrazu peljem zdraven. Danes je po težki noči ob pol sedmih zaspala, zato sem jo pustila doma za 10 minut. Sovražim mraz, mene ta vreme prav ubija. Eventuelno bi ga v vrtec lahko peljal  on, ampak se  odpre 5,15 in bi mož zamudil službo.

Sprehodi - a jih vseeno vozite ven, vtem mrazu.
Tiste z še enim majhnim kako vam uspeva, kot npr. pri meni. vožnja v vrtec.

Zdaj imam pa telefon.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 609
25.1.2010 11:21:06   
taraji
Lepo pozdravljene mamice biserčkov

No, naš biserček trenutno lepo spi, samo ne vem kako dolgo bo tako, saj jo zadnje 3 dni ves čas nekaj zvija - se boga revica med spanjem začne tako jokati da je joj. Včeraj so jo pa tudi krči zvečer tako matrali, da je bila prav uboga. Pa do sedaj ni bilo kakšnih večjih težav - sem mislila, da sem včeraj jedla kaj takšnega in sem ugotovila da nisem jedla nič česar do sedaj še nebi. mož me tolaži, da to ni ravno povezano z mojo prehrano - no, meni se pa revica tako smili, da bom kmalu začela jesti samo še na vodi kuhan riž in piti samo še vodo.

Včeraj smo se pa prvič sami kopali in je naša mala spet tako uživala - ful sem vesela, da se tako rada kopa.

No, mi smo bili pa v soboto v šopingu in smo kupili ležalnik. Sem mislila najprej kupiti PP Melodia, pa si je damica potem izbrala drugegauser posted image user posted image , namreč Fisher price - ima vgrajeno vibro, tako da jo malo trese, ko jo daš notri in že o smo v BC sprobavali, jo je ravno nekaj zvijalo in ko sem jo dala v ta ležalnik se je lepo pomirila in začela smejčkat. Ima tudi igralni lok, je ma na žalost brez melodij, samo smo sedaj gor obesili eno pikapolonico, ki jo naviješ in se potem pesmica odvrti in mala tako uživa notri v ležalniku da je kar joj - sva včeraj z možem prvič pojedla kosilo v miru ob tem, da je bila ona ves čas budna. Sem vesela, da je tako dobro izbrala in ji je sedaj všečuser posted image user posted image

Kile - jaz sem še na +2, ampak to me ne skrbi ravno, saj vem da če le malo manj sladkarij jem da bo ščo tudi to dol. Bolj me skrbi moj trebuh, ki je še vedno kot puding, pa baje zaradi CR vsaj 6 mesecev ne smem kakšnih trebušnjakov ali kakšnih vaj za krepitev trebušnih mišic delatiuser posted image user posted image - pa sedaj ne vem, če je to res - me kar skrbi kakšna bom letos na morju zgledala.

Shopgirl - mi smo izbrali dr. molka - jo imajo naši prijatelji in so zadovoljnji z njo - no, jutri sporočim kako sem zadovoljnja saj imamo jutri posvetovalnico.

Mene pa zanima, če so vaši biserčki tudi takšni požeruščki - naša se namreč zvečer kar ne more nasititi - jo najprej dojim in ko ugotovim, da so joške že čist spraznjene ji moram narediti še Aptamil - in ga je sposobna popiti tudi 80 ml, čeprav mi je prej več kot eno uro visela na joškah.

Tiste ki dojite - kako se kaj prehranjujete - ali jeste dosti sveže zelenjave in sadja - jaz si kar nekako ne upam, saj jo že sedaj zvija - ma ne vem - pa zelo pogrešam sveže sadje in vsaj kakšno solato - je nisem jedla že več kot en mesec.

Mene pa zanima, če bo šla katera s svojom malčkom na plavalni tečaj - mi smo namreč gledali ponudbo v atlantisu in bomo verjetno kar šli - da se malo na morje pripravimo.

Sedaj se pa odločam ali naj greva danes ven ali ne - zaenkrat sem še bolj za ne kot ja - no pa bomo videli.

nič, naša sirena se spet nekaj oglaša tako da moram iti.

La vita e bella

Neposredna povezava do sporočila: 610
25.1.2010 11:41:10   
punsha
glede prehrane... ma jaz kar pazim. Ne jem nobenega sadja, razen v kompotu jabolka, potem nobene zelenjave neprekuhane, pa ne čokolade, nič preveč začinjenega... kaj pa vem no. Malega že tako zvija, pa ne vem, ali bi bilo sploh kaj drugače če bi jedla vse to. Zaenkrat še ne bom, potem pa postopoma. Je toliko različnih mnenj glede tega.

taraji, moj je tudi zvečer ves čas lačen. Pa sem že gledala če se hoče le crkljati ampak ne, on ves čas požira. Sedaj mu par dni tudi dajem zraven še Aptamil. Sem imela najprej takooo slabo vest. Kot da bo sedaj vse narobe, če ga ne bom le dojilauser posted image . Če mu dam ta dodatek, potem vsaj zaspi za 3 urice, drugače sva pa lahko ves čas priklopljenauser posted image .

Tole s plavalnim tečajem mi je pa všeč. Sploh še nisem pomislila. Bi se bilo pa fino mal pozanimat.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 611
25.1.2010 11:45:20   
blondy_81
plavalni tečaj: v Atlantisu stane 96€ za 10 ur. Mene pa neki zanima. Glede na to, da so bazeni znani po tem, da niso ravno najbolj čisti, kako je to pri dojenčkih, ki so že tako bolj občutljivi. Pa klor, ali jim nič ne škoduje? Jaz bi sicer šla na tečaj z njo, samo me skrbi vse tole glede vode.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 612
25.1.2010 12:44:56   
Momtobe
hrana - jaz si ne upam nič pametnega jest user posted image . mi je ful hudo, če ga zvija, tako da ne jem ne sadja, ne zelenjave, ne začinjenega, ne svinjine, ne čokolade, ne oreščkov, ... jem samo suhe slive namočene, če hočem sploh kdaj na wc it user posted image user posted image

kile - hmmmmmm ... jaz sem še ne +10 user posted image  ... sem se zredila 18 kg med nosečnostjo. user posted image  heh, sem pač rada jedla. se že celo življenje ubadam s hujšanjem in rejenjem, tako da sem si že prej rekla, da bo še čas za tole - počakam še tale teden, da bodo uradno 4 tedni mimo, potem pa začnem še kaj migat. če bo le šlo.

drugače pa se je moj mali že lepo poredil. danes smo se prvič skopali - je bila babica na obisku. ven pa še vedno nismo šli, ker je vreme bedno in ceste še vedno s kupi snega user posted image . no, saj bo še čas ...

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 613
25.1.2010 12:52:32   
marusi
taraji: mi bomo šli na tečaj, samo še ne vem kam. mogoče v logatec. sicer imajo pa tudi na DIF-u to. od katerega meseca naprej pa bi naj to bilo?
koliko si pa dala za FPm ležalnik. jaz mislim, da bi bil naš biser tudi bolj vesel tresenja kot glasbe. čeprav rad posluša DC-je.

hrana - jaz tudi ne vem več, čemu naj se še odpovem. mu pa dajem sab simpex, pa se mi zdi, da pomaga. sicer full veš poliva, ampak krkčov ima pa manj. ali se mi pa samo zdi...

mleko: kako ga nadomestite? c čim?

Neposredna povezava do sporočila: 614
25.1.2010 13:11:53   
punsha
momtobe koliko je pa star tvoj mali, da ste se dans prvič kopali?
Kaj pa ostale, na koliko časa kopate svoje biserčke? Saj gotovo ste o tem že govorile, ampak je malo preveč za brati, ker vas prej še nisem spremljala user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 615
25.1.2010 13:17:51   
Momtobe
punsha, moj fantek ima danes 23 dni (rodil se je 2.1.). je pa rekla babica, da naj ga kopam 2x na teden, ostale dni pa pač umivam, kot dosedaj.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 616
25.1.2010 13:45:32   
maya2
Joj k je danes en težak dan user posted image , mali se doji na uro user posted image , vmes sem mu ponudila dodatek pa noče user posted image , kakal je dopoldan 4x user posted image pa se zdajle spet napenja... zgleda da ga nekaj daje.... user posted image , kakor hitro me izgubi z vida že joka ...

plavanje: me s hčerko smo začele ko je bila stara 6 mesecev, ponavadi imajo za malčke točno določen termin, ko je voda toplejša... je pa sploh pri punčkah vedno ta težava s čistočo vode.... mi že eno leto nismo bili na bazenu ker je imela vseskozi težave user posted image

evo spet sirena... dons pa tok joka da je groza.... nisem tea vajena ...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 617
25.1.2010 14:24:23   
ShopGirl
Hey Mamice :)

Mi je celo uspelo neki nardit medtem ko spi. Mam kr slabo vest če nč ne nardim...a ve tudi? Skratka, zdj loh brez slabe vesti mal preberem kaj ste napisale in še sama kej pokomentiramuser posted image

Mastitis lahko staknemo tudi po 4-ih mesecih dojenja... Tko mi je rekla patronažna, ki je mela en tak primer. Groza ane? Pri meni je tudi tako, kot pri tebi tulpika - če ne dojim na 3h do max 5h me full bolijo, puščajo in pa otrdlina se nardi.

Da se pohvalim... Dons mi je uspelo navleč nase stare kavbojke. Tko da sm končno opravla z nosečniškimiuser posted image  Jp, do zdej sm v nosečniških kavbojkah okoli pohajkovala... Končno jih lahko dam naprejuser posted image  

Jst sm za DM-ov tek!!! Sam baje je full ampak res full gužva in da se ženske rade komolčkajouser posted image  Babe tekmovalneuser posted image

evangelie, upam da bo vse OK!!! Ma itak da bo... Sam je pa skos neki, ane? Pozabla sm vam povedat da je pediatrinja rekla da morm Kaji dajat neke kapljice proti belim oblogam v ustih, ima neke bakterijeuser posted image  Nč tazga baje. Se ne sekiram, začudauser posted image  Pač neki morjo najdt in če je to vse, sm prou srečna.

V porodnišnici so mi rekli da je treba adaptirno mleko porabit v roku dveh ur. Se strinjam da je bolje pripravit vedno sveže... Čeprav d d4rj4.84 primeru je mal smotano vsakič sveže pripravljat...jst bi ga kr pogrela pod toplo vodo al bi si pa dala mleko v termofor za ta čas ko pančka!

zmajči25, probi jo sfintirat z dudko... Mene je skos strah da bi se mi na sprehodu zbudila in začela dret, zato mam zdej skos dudko v torbi in pa sladke kapljice (te proti krčkom). Včeri je neki protestirala ko sm jo dala v voziček, pa sm to foro z dudo uporabla in je takoj zaspalauser posted image

kaja13, a si tle po kosezah tekla al si šla na štadion? Mene je strah da mi spodrsne, kr je mal ledenouser posted image  Ne predstavlam si da se kej "pohabim", kako bom pol za tamalo skrbelauser posted image  Ne mislt da kompliciram...sam res mal cvikam.

Blondy, Mustela izdelke sm opazla v lekarni...samo jih pa nimajo v vseh lekarnah, ne vem kako to... V Kranju v tavelki lekarni bi zihr mogl met! Men je bil všeč vzorček od Mustele, ki smo ga dobile v Baby paketu (tista krema proti strijam). Morm si nabavit...

Čestitke tebi in Manci za prvo samostojno prespano noč v svoji sobici! Matr, to je pa res za pohvalit... Jst si trenutno tega ne predstavljam, je pa res da je Manca mal starejša od Kajeuser posted image

Sladkarije: njami...jst bi tut sam to loh jedla. Baje da je to zarad utrujenosti...cuker pa začasno dvigne nivo energije in nam zato tok paše. Po moje bi bla že na pred nosečniški teži če bi se loh cukru odrekla.

Zibka, važno da lepo napreduje...1kg od porodne teže je super!!! In ja, 55 cm velika punčka je kr fajn velikost. Kaja je bla velika 50cm in je zdj po enem mesecu velika 56cm - torej sta s tvojo Klaro na enaki velikostiuser posted image

ROmama, joj ta poporodna otožnostuser posted image  Mene tut zvije sem pa tja... Malo fajn obleci in zadekaj v vozičku, ne met slabe vesti da jo vlačiš ven v mraz. Dokler ni bolj mrzlo od -5 jim baje nč ne škodi. Pazi samo da ne začne jokat, da ne vdihava mrzlega zraka direkt v pljučka... Daj tetra pleničko magari na voziček. Saj bo...pa kmalu bo lepše vreme (jst se s tem tolažim). Mi smo bli včer zvečer zuni, na sprehodu, pa Kaji ni nič škodilo...se mi zdi da tut otrokom paše sprememba zraka - tako kot nam.

taraji, jst sm tut hotla dr. Molka, ampak je bila ravno na dopustu, ko je blo treba Kajo naročit na prvi pregled. In sm izbrala dr. Avsenik. Obe full pohvalijo!
In ja...mene tut skrbi kakšna bom letos na morju ker mam trebuh katastrofa... Takih šlaufov še nism mela... Vsaj uni na hrbtu pod lopatkami se počas poslavljajo. Vsaj neki!

Glede tečaja mam pa enake pomisleke kot Blondy. Pa mal se mi zdi dragouser posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 618
25.1.2010 14:58:52   
natasa28
Se mormo pohvali, smo tudi mi presegli magičnih 5 kg, stari pa smo 7 tednov in 2 dni, lepo papcamo in se tudi redimo, jaz pa še  lepše zgubljam kile, ko sem prišla iz P sem bila na - 18kg zdaj pa sem v dobrem mesecu šla dol še 8 , pa ne hujšam  ali da bi extra pazila kaj jem, zaradi dojenja že, ne pa zaradi diete, tako da sem na minus 12 kg kot pred nosečnostjo, mam pa še kljub temu kaj na zalogi, tako da moj kar pravi naj gre tako naprej in bom kmalu "šlankerca". S športom pa bom jaz tudi kmalu začela ,sem že v nedeljo mislila iti prvič jahat pa nekak ni blo vreme za to , tako da enkrat ta teden pa sigurno grem, sicer se bojim da bo malo podobno rodeu, ker mi kobile celo nosečnost ni noben jahal ali ipak enkrat je treba začet.
Greva pa midve kar vsak dan vsaj za pol urce ven, če že ne z vozičkom pa kar na rokah, efekt je isti po 10 minutah spi kot polh, max pa sva tudi do 2 ur zunaj če je sonček.
Spimo pa mi tudi zelo različno. prek dneva ponavadi zelo malo, noči pa so zelo različne, včerajšnja je bila super, smo se skopali, ob 21. najedli, šli v svojo posteljo ob 21.30 in spali do 2.45, se znova najedli in spali od 3. dalje do 5.45 šli k mami v posteljo malo jedli in spali do 8.30, tako sem prespala vsa sms od kolegice ki je ta čas že rodila.
je pa res da mi je manjkal spanec od prejšnje noči ko je bila od pol treh gor in ni hotla spat tam do pol sedmih zjutraj, pač spravljamo not manjko spanca v naslednjih dneh.
Drug teden pa imamo že drugo posvetovalnico, pa se še kar nisem odločila jo cepit za rotavirus ali ne, nekaj ste sicer že debatirale o tem pa jih boste cepile ,ja ali ne?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 619
25.1.2010 15:06:05   
blondy_81
Obloge na jeziku: Shopgirl sem že povedala, zdej pa še ostalim, če še ne poznate in se boste slučajno srečale s tem problemom. Bele obloge niso nujno od mleka, lahko je soor (glivično vnetje ustne votline). Najprej poskusite jezik očistit s prstom ali gazico. Če gredo obloge dol, je mleko, drugače je lahko soor. Pri sooru je tudi nebo in dlesni polno belih pikic in v ustih zgleda kot bi se nabirala nekakšna sirotka, skisano mleko. Pomaga daktarin oralni gel, ki se ga parkrat na dan namaže po jeziku in ustih ali pa se ga da na dudo. Manca je imela precej hudo obliko, da že požirat ni mogla, ampak je šlo v parih dneh na boljše. Jaz tega nisem vedla, zato sem predolgo čakala. Vam pa rajši povem,da boste tudi na to pozorne.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 620
25.1.2010 15:09:52   
blondy_81
natasa28 blagor tebi glede kil. Jst bi tud, pa se nikamor ne premakne. Sm ti kar fovšuser posted image user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 621
25.1.2010 15:42:45   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

taraji: mi bomo šli na tečaj, samo še ne vem kam. mogoče v logatec. sicer imajo pa tudi na DIF-u to. od katerega meseca naprej pa bi naj to bilo?

Evo - tukaj si lahko vse prebereš:
http://www.aquamania.si/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=159

Res je nekoliko drago, samo poznam kar nekaj ljudi, ki pa so bili zelo zadovoljni s tečajem, osebjem....ravno zaradi klora je omejen čas bivanja v vodi, pa še tej bazeni kjer je vadba za dojenčke so manj klorirani..

koliko si pa dala za FPm ležalnik. jaz mislim, da bi bil naš biser tudi bolj vesel tresenja kot glasbe. čeprav rad posluša DC-je.

Tega, ki smo mi kupili je bil 85 EUR - ampak sem res zelo zadovoljna z njim - danes mi je že dvakrat notri zaspala drugače pa če ima tečen dan kot danes jo moram skoz nositi in mi zaspi samo v naročju, pa še potem, ko jo odložim v zibelko se zbudi - v ležalniku jo pa kar pustim in lepo spi. Midva imava nek player z zvočnikom in sva nanj posnela uspavanke pa melodije in sva ji kar tistega gor obesila in je ful dobr - ma muzko pa še trese jo - se mi zdi da ji tresenje in nasploh položaj v ležalniku pomaga pri krčkih.
hrana - jaz tudi ne vem več, čemu naj se še odpovem. mu pa dajem sab simpex, pa se mi zdi, da pomaga. sicer full veš poliva, ampak krkčov ima pa manj. ali se mi pa samo zdi...

mleko: kako ga nadomestite? c čim?

Romama - ja tebe pa čisto razumem kako je, ko gre mož v službo - moj je bil kar 3 tedne doma ker so bili ravno prazniki in mi je bilo potem, ko je šel spet delat ful težko nekaj časa - ma sem enkrat celo ob 13 že lahko zajterk jedlauser posted image user posted image - pa je to moj 1. otrok tako da nimam še za koga skrbet. jaz po moje bi dojenčka na tvojem mestu kar sabo vozila ko pelješ večjega v vrtec -jaz se moje ne upam pustiti niti toliko same da bi šla dol pošto podpisati.

maya - a pol je danes nekaj v zraku - no naša je tud dons neki tečkana - zdele je pa že čudež, ker mi spi že 30 min

La vita e bella

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 622
25.1.2010 15:47:17   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

taraji, moj je tudi zvečer ves čas lačen. Pa sem že gledala če se hoče le crkljati ampak ne, on ves čas požira. Sedaj mu par dni tudi dajem zraven še Aptamil. Sem imela najprej takooo slabo vest. Kot da bo sedaj vse narobe, če ga ne bom le dojila.

Tole je pa tako, kot bi jaz sebe opisala - sem bila namreč tudi vsa nesrečna, panična in žalostna ko sem ji prvič dala dodatek. pa še vedno mi ni vseeno, ker jo ne morem samo dojiti - ampak verjetno imam  zelo ješčega otroka, jaz pa sem bolj slaba mlekaricauser posted image user posted image user posted image - pa mislim, da sem naredila vse kar je bilo v moji moči da bi povečala proizvodnjo pa nič od tega. No, počasi sem se sprijaznila da je bolje dodajat kot pa imet lačnega in sitnega otroka pa še živčno in tečno mamiuser posted image user posted image

La vita e bella

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 623
25.1.2010 16:54:29   
*Mojca*
Hej punce!

Evo, po dolgem času se javljam. Kar nekako ne najdem časa za RR, dnevi letijo kot za stavo, jutri bomo stari že 1 mesec user posted image user posted image

Kje naj začnem? Najboljš na začetku a ne user posted image Sara je pridna dojenčica, večino lajfa prespi. Imamo težave s podiranjem kupčkov in posledično kar veliko poliva. Damica pač, riganje je za dece user posted image Sicer se polno dojiva, mami ima mleka za izvoz. Ponoči spimo tudi po 6 ur, sicer pa se zbujamo 1x do 2x, pojemo in zaspimo nazaj. Ker je tolk pridna se bo mami počasi lotila tudi kakih izpitov počasi...
Jutri imamo tudi prvo posvetovalnico in bomo videli koliko je zrastla in se poredila.

Drugače vsak vikend pohajamo in obiskujemo babice. V avtu itak skoz spi, tudi če se 2 uri furamo.

Kakanje: še vedno kaka skoraj po vsakem dojenju, najraje spusti en rafal med previjanjem, ko je vsa odvita valda.

Kile: še vedno na +4 user posted image Ste se nekaj pogovarjala o maratonu? Jaaaa, jaz sem tudi za. Sicer pa bom marca začela z aerobiko. Meni tudi ful sladkarije dišijo, sem se pa odločila, da se ta teden začnem malo brzdat. In danes sem si kupila veliko sadja in celo popoldne po malem jem pomelo. Sicer glede hrane ne pazim več nič, tudi s krčki nimamo težav. Že trkam....

Nohtki: mi jih tudi strižemo v spanju, jaz jih kar s ščipalčkom. So mi te tope škarjice tolk štoraste...

AD3: Jaz jih bom dala, s postopnim uvajanjem. Se mi vseeno zdi da je prav, da otrok dobi vitamin D3. Zdaj je zima, slabo vreme in zato se vitamin D3 ne more tvorit sam v zadostni količini. Zato rahitisu pravijo tudi angleška bolezen...ker imajo skoz dež reveži in posledično premalo vitamina D3.

Plavanje: jaz sem z Lukcem hodila na DIF plavat in je bilo super. Mali je užival 100 na uro, je pa res cena malo zasoljena. Zdaj razmišljam o Atlantisu, predvsem zato ker lahko gre tudi partner, pa ni treba tolk noret kot na DIF-u (tečaji so na vsako uro in ko končaš te preganjajo, ker zunaj čaka že nova skupina in je malo neprijetno...). Se pa lahko gre na tečaj po 4.mesecu.

Kopanje: mi se kopamo vsak večer, 1-2x tedensko z milom. Imamo eno tako večerno rutino in se že pozna učinek user posted image

Tako, toliko za enkrat. Lep dan še naprej user posted image

< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 25.1.2010 17:01:10 >

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 624
25.1.2010 17:36:15   
zmajči25
Moja user posted image zaenkrat še spi, zato na brzino malo pokomentiram še jaz...
Rekreacija.... kaj je že to? Pred nosečnostjo in še ene tri mesece v nosečnosti sem hodila na aerobiko 3x na teden in sem se fajn zlaufala, sedaj pa ne vem, kdaj bom lahko spet začela s tem, saj nimam varstva za user posted image v tem času. Mogoče, ko bo tamala malo večja, jo bom uspela uštuliti nonotom, ker si je sedaj ne upajo čuvat user posted image . Za tastarejšo hči pa itak ni problema z varstvom, če ni drugega, jo lahko peljem sestrični, ker je res že ful samostojna.
Srehodi s kričači.... če bi moja user posted image hotela dudo, bi bila jaz najbolj srečna mama na tem svetu, a kaj ko jo pljuva ven in se zraven prav smešno kremži. Smo probali tudi finto s sladkimi kapljicami pa je isti šmorn, dvakrat poduda in jo potem veselo izpljune in se dere naprej user posted image
AD3 kapljice... dokler imamo krče jih ne bom dajala, tudi pri starejši hčeri sem jih začela dajati šele po 4. ali 5. mesecu in ni bilo nič narobe.
Kopanje...mi se tudi kopamo vsak večer, vsaki dan ji namilim samo rokice in ritko, laske in po telesu pa ji namilim 1-2x tedensko. Smo začeli z uvajanjem večerne rutine, se mi zdi, da jo voda tudi fajn zmatra in lažje zaspi, čeprav ne za dolgo.
Kako uspavate vaše user posted image ? Moja redko kdaj zaspi na zizi, ponavadi jo moram nositi naokoli da mi zaspi in me posledično roke kar precej bolijo. Sem razmišljala, da bi si nabavila sling, samo ne vem, če to pali tudi za uspavanje, ker če je preveč zamudno si dajat gor sling, se mi tamala v tem času fajn zbudi in dere, potem mi ne bi nucalo. Tudi cenovno ni najbolj poceni (v BC stane pestunja 75 EUR).

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?