|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
22.1.2010 16:05:36   
tulpika

vneta ritka: mi smo našo končno pocajtali...po menjavi več pleničk (mullerjeve, dmjeve, pamperske, mylove ipd.), smo najbolj zadovoljni s Fixies pleničkami in pa praško pasto (tud sudocrem nam je ni pocajtal). tako, da zdaj prakticiramo praško pasto in fixies iz baby centra in smo vsi zadovoljni..še najbolj pa lepa ritka user posted image

Araz: kje je ta lekarna v Domžalah s temi Oleovit kapljicami?

a je normalno, da hoče otrok čez dan jest na eno uro ???? Ponoč zdrži 3 ure brez hrane podnev bi pa kar naprej jedu. Še dobr da mam dost mleka. Sam se pa počutim k ena mlekarca...non stop sva v spalnici na hranjenju pfff....nč druzga ne morem narest.

je potrebno na csd javiti nov datum rojstva v primeru, da je otrok prenošen?

Terida: grozna zgodba. Pomojem bi na tvojem mestu enako reagirala.
jaz sam upam, da tega ne bom dobila.

Pipika13: upam, da čimprej urihtaš to svojo bulico na dojki.

jaz tud v dojkah čutim neki k rahle elektro šoke. Mogoče je povezan s kakimi živčki.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 576
22.1.2010 16:18:06   
Puffy
Nekaj me zanima glede starševskega nadomestila - na odločbi piše, da bom dobivala 193 euru. Prvo nakazilo je bilo 126 euru. A to je zato, ker sem rodila 11ega in posledično so mi zato nakazali manj denarja, ker ni bil cel mesec al kako? 

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 577
22.1.2010 16:19:08   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: araz

A ve pa že kar razmišljate o novem dojenčku. No roko na srce tud jest imam namem kar kmalu spet delati na tem. Glede na to, da sem že na Zojo tolk dolgo čakala in glede na moja leta nimam kaj veliko možnosti kot da kar takoj začneva delati na tem. No seveda, počakala bova da bo Zoja stara eno leto potem pa v akcijo. Aja, pa upam, da mi tokrat rata naravno.

ja, glede na moja leta, pa da bi jih rada imela malo več, bova morala iti čimprej v akcijo. Pravijo, da je drugega težje narediti, če je to res, je samo zaradi tega, ker se je malo težje spraviti poleg user posted image user posted image

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 578
22.1.2010 16:20:30   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: Puffy

Nekaj me zanima glede starševskega nadomestila - na odločbi piše, da bom dobivala 193 euru. Prvo nakazilo je bilo 126 euru. A to je zato, ker sem rodila 11ega in posledično so mi zato nakazali manj denarja, ker ni bil cel mesec al kako? 

ja

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 579
22.1.2010 17:17:03   
vijolca
Pozdravljene!

Na hitro vas malo pokomentiram, pri nas zadnje dneve ni kaj dosti miru, imamo kar dosti krčev in posledično nošenja, cartanja, dojenja...

Hvala punce za vse komentarje glede skupnega spanja. Sem pazljivo prebrala in se zdaj tudi meni zdi, da mogoče ni take panike, da bi otročka poležala. Zadeva nam sicer ni uspela, mislim, da pri 160 cm postelji to enostavno ni izvedljivo. Smo probali, in sicer je izgledalo tako: mož nalepljen na steno, jaz visela skoraj na robu, Erika pa je kraljevala na sredini, kjer sva ji pustila kak meter prostora (zato da je ja ne bi kdo poležal). Po pol ure sva se z možem samo spogledala in ugotovila, da tako pač ne bo šlo. Obstaja še ena možnost, da naredimo še na zunanji strani ograjico in Erika spi tam (posteljice ne moremo dati zraven, ker so naprej že omare). Zaenkrat pa se čez dan cartava v postelji, pa zjutraj si jo prinesem in po dojenju zaspi, dokler se vsi ne vstanemo. Se pa prav vidi, kako uživa.

Glede krčev, kaj pomaga: nič kaj dosti se ne da narediti, nam še kar pomaga nošenje na trebuščku in včasih dojenje. Ampak pri res hudih tudi to odpove.

Blondy, mislim da si ti napisala, da imate vneto ritko s pikicami, poskusite mazati s Canestenom, se dobi v lekarni brez recepta. Nam so kar po telefonu svetovali Canesten in tudi zdravnica je kasneje v posvetovalnici povedala, da nič drugega ne predpisujejo in da lahko mažeš s Canestenom dva tedna.

Čiščenje spolovila pri punčkah: patronažna je rekla, da se notranjost nikakor ne čisti, če je res kaj od kakanja tam, samo tisto nežno odstraniš (malo bolj se tako med kopanjem spere), tiste bele obloge ali kakorkoli to poimenujete pa niso ostanki od kreme ampak izloček sluznice, ki mora tam ostati (tega ne umivamo!).

Elektrošoki v dojkah user posted image (jaz bi jih opisala kot mravljince, podobno kot če noga zaspi): niso znak vnetja (hvalabogu), samo da žleze delajo s polno paro in nastaja mleko. Včasih jih začutim že med dojenjem (ponavadi pa med dojenji) in takrat začne Erika bolj hlastno goltati, iz druge dojke pa curljati mleko. Glede mastitisa pa poskusite biti čimveč časa brez modrca - vem da ni prijetno, meni se zdi, da prav čutim, kako gravitacija deluje user posted image , ampak mi pa modrc za dojenje prav pošteno pritiska na stranske žleze in me vedno bolijo, če ga imam več ur skupaj na sebi.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 580
22.1.2010 17:35:53   
araz
Tulpika lekarni se reče Flerin. Če prideš iz Trzinske smeri zaviješ pri bencinski proti centru DOmžal. Potem se pelješ enih 500 m in na desni strani boš vidla tako malo večjo stavbo rumene ali pa zelene barve (se ne spomnim točno - je šel moj dragi iskat). Itak pa na stavbi piše lekarna.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 581
22.1.2010 17:48:18   
METULJ1
Hoj,

da se še jz mal javim. Mi bomo v pon stari 3 tedne (rodila sem 5 dni čez rok).
Nisem povedala, da sem ostala brez mleka, tko da smo na Novalacu. Par dni nazaj sem bla čist iz sebe. Sam so me zdaj domači pomiril. Dala sem res vse od sebe, samo mleka kr ni in ni. Tko da smo se sprijaznil, da smo na flaši. Drugač pa zaenkrat vse kr dobro poteka. Čakamo na prvi pregled.

Vsem želim čim manj težav z vašimi malčki pa da bi bilo vse dobro.

Pozdravčki do naslednjič

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 582
22.1.2010 18:22:57   
taraji
Pozdravljene. mi imamo pa danes spet en tak tečen dan - no še dobro, da so takšni dnevi pri nas redkost, ker so zelo utrujajoči - pa nebi spala, pa nebi cuzala, pa bi bla na joški, pa je lačna pa ji ne dam flaše....ma, ni da ni. Končno je malo zaspala - samo vprašanje ali bom lahko post napisala do konca ali neuser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolca

Čiščenje spolovila pri punčkah: patronažna je rekla, da se notranjost nikakor ne čisti, če je res kaj od kakanja tam, samo tisto nežno odstraniš (malo bolj se tako med kopanjem spere), tiste bele obloge ali kakorkoli to poimenujete pa niso ostanki od kreme ampak izloček sluznice, ki mora tam ostati (tega ne umivamo!).

Natanćno tako je meni tudi razložila patronažna - eni pa sedaj pravijo drugače - ma pa bodi pameten potemuser posted image - mi imamo v torek posvetovalnico in bom prav vprašala kako je sedaj s tem čiščenjem.

Elektrošoki v dojkah user posted image (jaz bi jih opisala kot mravljince, podobno kot če noga zaspi): niso znak vnetja (hvalabogu), samo da žleze delajo s polno paro in nastaja mleko. Včasih jih začutim že med dojenjem (ponavadi pa med dojenji) in takrat začne Erika bolj hlastno goltati, iz druge dojke pa curljati mleko. Glede mastitisa pa poskusite biti čimveč časa brez modrca - vem da ni prijetno, meni se zdi, da prav čutim, kako gravitacija deluje user posted image , ampak mi pa modrc za dojenje prav pošteno pritiska na stranske žleze in me vedno bolijo, če ga imam več ur skupaj na sebi.

Te elektrošoke pa tudi jaz občutim - sem pa zadnje par dni opazila, da so veliko močnejši, če dojka ni popolnoma izpraznjena - meni z desne strani nekako noče piti in mi je skoraj nikoli ne izprazni do konca - in sem v desni dojki vedno močneje občutila te elektrošoke - sedaj, ko pa si jo potem še spumpam pa te elektrošoke čutim manj - ali je tudi pri vas tako??

Aha - na hitro samo še to - shopgirl - če smem vprašati katero pediatrinjo imaš - predvidevam, da si v ZD šiška

Nič,si grem pogret juho pa pojest, ker imam zaenkrat še mir - če pa se bo ta mir nadaljeval pa kasneje še kaj pokomentiramuser posted image

La vita e bella

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 583
22.1.2010 20:39:17   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

vneta ritka: mi smo našo končno pocajtali...po menjavi več pleničk (mullerjeve, dmjeve, pamperske, mylove ipd.), smo najbolj zadovoljni s Fixies pleničkami in pa praško pasto (tud sudocrem nam je ni pocajtal). tako, da zdaj prakticiramo praško pasto in fixies iz baby centra in smo vsi zadovoljni..še najbolj pa lepa ritka user posted image

Araz: kje je ta lekarna v Domžalah s temi Oleovit kapljicami?

a je normalno, da hoče otrok čez dan jest na eno uro ???? Ponoč zdrži 3 ure brez hrane podnev bi pa kar naprej jedu. Še dobr da mam dost mleka. Sam se pa počutim k ena mlekarca...non stop sva v spalnici na hranjenju pfff....nč druzga ne morem narest.

je potrebno na csd javiti nov datum rojstva v primeru, da je otrok prenošen?

Terida: grozna zgodba. Pomojem bi na tvojem mestu enako reagirala.
jaz sam upam, da tega ne bom dobila.

Pipika13: upam, da čimprej urihtaš to svojo bulico na dojki.

jaz tud v dojkah čutim neki k rahle elektro šoke. Mogoče je povezan s kakimi živčki.

pri nas je tudi tako. čez dan sploh nimamo nekega ritma, včasih je na uro, al dve al pa tri, včasih je pa že čez pol ure tečkast in bi bil na joškiuser posted image . ponoč pa spimo 6 ur

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 584
23.1.2010 11:43:26   
pipika 13
Pozdrav
Mislim, da sem ugotovila vzrok četrtkovega nespanja in izpadov našega Davida. Zjutraj sem si pomotoma skuhala pravo kavo, namesto tiste prekzkofeinske in verjento je bila posledica to, da je bil nemiren, živčen, da je bil zaspan, pa ni mogel spati. Zato je bil tečen, se je zbujal po 5. minutah uspavanja in čez dan praktično ni spal v kosu nič. Zvečer smo padli v posteljo okrog 11 in spali do 2 zjutraj, se nahranili, se previli in spet spali do 6, zjutraj in se zjutraj ob 9. zbudili dobre volje. To noč je bilo podobno, čez dan pa je malce več buden in malce težje zaspi. Ti prdci, krči ga zbudijo in potem sledi spet uspavanje. No vsaj joka ne več, zaradi krčev, očitno kapljice pomagajo proti bolečinam, posledično pa je več prdcev in napenjanja.

Opažam, da je naš David od 18. do 23. ure pač bolj zahteven in da takrat ne bo spal, čeprav se mu spi. Bo pač treba potrpet.
V četrtek, ko je bil ta grozen dan, smo tudi pridelali vneto ritko. Verjetno je posledica nošenja in pretiranega pestovanja po rokah. (zraven pa pritiskanja drekca na ritko, seveda nevede)

mastisti je bolje, vendar moram pazit in si nonstop pregledovat dojke, če ni kje drugje kaka bulica ratala.
Ponoči ko minejo 3 ure, komaj čakam, da se mali zbudi injih izprazni, ker me že boli. Mleka je še vedno preveč in na mastitis moram še vedno pazit. Opažam, da če sem nepazljiva semi hoče kje drugje narediti kaka nova bulica, a še stare nisem do konca sanirala. Terena za pregledovanje pa je preveč user posted image

Glede kil - sem 18 dni po porodu in dol je šlo 13 kil. Jih je pa ostalo še kar nekaj. To je bil moje prvo tehtanje po porodu. Me je kar v dobro voljo spravilo, ker še vendo ne morem obleč mojih starih oblačil.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 585
23.1.2010 15:10:03   
ShopGirl
Živjo  mamice!!!

Moja Kaja pančka, vmes sem mal stanovanje pospravljala in pomivala posodo, zdej pa res morm še mal na net skočituser posted image

Blondy, možno da je bla res še sladkorna v igri...je pa fino, da bo G pri naslednji nosečnosti še bolj pazljiva in te bo mela bolj na očeh. Čeprav je najina G že tko kar natančna, se mi zdi.

araz, zdej se kr mal boljš počutim ko berem da je tebi in Blondy G enako svetoval keglove vaje. Jst sicer nimam večjih težav z zadrževanjem urina - razn če je res orng kriza mal kapljic uide, in to sem G tut povedala. Pa je rekla da se ne gre za to, ampak da morm met močnejši stisk teh mišic tut zarad drugih stvari. Vsi vemo kerih ane? user posted image  Sm skor dol z mize padla...

Kakcanje: a to se zna tko spremenit? Prej ej Zoja full kakala ane? Hmm moja Kaja je vsakič pokakana...pa rajš jo mam vsakič pokakano kot da je zaprtauser posted image  Upam da se mi temu izognemo...

50 eur za PP Melodia - kakšna super cena, jst sm pa zadnjič gledala pa nč niso mel...oz. so bli sami stari oglasi.

d4rj4.84 - pozdravi se... upam da je araz tut že boljeuser posted image

Vnete ritke: probite nadomestit čiščenje z robčki rajš z vodo in bombažnimi krpicami za enkratno uporabo... Nam pomaga. Če pa že skos pucate z vodo pol pa ne vem kaj pomagauser posted image  Skratka bepanthen, sudocrem so super...preverjeno. Po moje ni nč nenavadnega da se jim sem pa tja koža vname, saj so skos v pleničkah revčki...

marusi, Kaji med krčki paše če se doji, ugotovila sm da tut dudica pomaga...mogoče še bolj kot samo dojenje, ker ji dejansko ni treba požirati ampak se samo crklja in sesa. Baje jih manj boli če sesajo! Pomaga tudi položaj ko daš dojenčka čez kolena (kot da bi podirala kupček) in ga trepljaš po ritki... Učer je bla čist blažena za ene 10  min. Paše tut če ji menjam položaje...če jo boli v leže, potem jo dam čez ramo in je mal boljš...in velik jo nosim po stanovanju. Čimveč masiraj bušija v smeri urinega kazalca. Predvsem pa pomagajo tvoje roke in ljubezen.

tulpika, a ma res potrebo po hranjenju al sam po crkljanju pri mamici? Dokler nism Kaje sfintirala z dudko bi tut kar naprej sesala... In sm mislila kok je ta otrok lačen, bogi... Ja ja...pol ji je blo pa slabo pa full se je zvijala. To so mali sesalci, oni bi skos sesaliuser posted image  Je pa res, in to je patronažna opazla pri Kaji, da ona bolj počasi sesa in rabi več časa da se nasiti, posledično je dalj časa budna in porabi več kalorij - zato je kmalu spet lačna. In ker veliko kaka, gre dosti hrane iz nje...in more spet kmal jest.

Puffy - ja, zato si dobila manj. Pri meni je bilo enako. Ta mesec, ko sm polni mesec na porodniški, pa sem dobila tak neto kot sem si ga naračunala (v odločbi ti piše bruto znesek).

vijolca, kako ni izvedljivo pri 160 cm široki postelji?user posted image  midva mava tok pa smo vsi na komot...Ok tamala je res bolj pri meni in ji ne dava 1m prostorauser posted image  Ma ni šans da bi jo poležala, verjemi.

taraji, imam dr. Avsenik. Zaenkrat zelo zadovoljnauser posted image  Ona z nami najbrž malo manj ker se je tamala drla kot jesihar in sm jo mogla dojit da smo se lahko z zdravnico kej pogovoriliuser posted image  hi hi... katero imaš pa ti?

kile...sem se dons tehtala pa jih mam še 3,8 za zgubit user posted image  loh bi napisala 4 ampak se 3,8 tko fajn sliši user posted image  ma sej bo, vidm da bom glede na to kok mam mal časa za hranjenje in kok je garaško bit starš, kmal v minusuuser posted image  pa še kar nekaj šteng mam za prehodit ko greva s Kajo na sprehod. Smo v tretjem nadstropju brez lifta... Dobr da mamo klet, v kateri je voziček, v pritličju. Drgač ne vem kako bi vozičkalauser posted image

Dons ponoč sm po pomoti dojila 2x iz iste J... Ob pol sedmih me je J tok bolela in še eno velko otrdlino sm mela, da sm šla tamalo kr zbudituser posted image  Rajš jo zbudim pa tvegam da smo pol budni 2h kot da staknem mastitis! Zaspala je kot ubita, ker se je tok najedla, revca.

Grem...zdej ko spi loh še pogledam za kak PP ležalnik, mejbi tut jst najdem kej ugodnega. In še igralno blazino ji morm kupit. Kakšni predlogi?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 586
23.1.2010 15:37:26   
araz
Shopgirl jest sem zdej že uredu.

Moja Zoja je bla pa danes že v ležalniku user posted image . Ful se ji dopade, ko skoz muzika igra. Čist je zmešana samo, da sliši kakšno muzko. Pa skoz ji moraš kaj pet  - tolk posluša in se smeji zraven.

Zoja je prej res tud 10 krat na dan kakaka. Zdej pa vsak drugi dan. Danes se je pa že dvakrat user posted image . Sem jo šla previt (je bila samo polulana) pol sem jo dala pa še kravce past in se mi je pokakala kot taprava kravca user posted image . Nisem vedla kaj naj naredim. Cel trebuh je bil pokakan, obe nogici. Pol sva šle pa jest čez eno uro. In sem nekaj čudno slišala tam spodaj. Greva spet na previjalno, se mi ful smeji. Jo slečem in mi je bilo takoj vse jasno. Tokrat je bil hrbet čist pokakan. Pa sva ponovile vajo. Sem ponucala dva paketka krpic v parih urah.
Ampak glavno je da je kakala. Je pa zanimiva, kako se vedno smeji, ko se pokaka. Danes je pa itak tak dobrovoljček. Se samo smeji in spušča take smešne zvoke. Pa ful je hecno kako se včasih trudi iz ust spravit kakšen zvok.

No zdej pa pridno spančka in grem jest na zasluženo kosilo (lososa in krompirček).

Aja še kile - jest jih moram pa še kar 7 zgubit. Ampak zdej sem dobila dovoljenje za telovadbo in bom počasi začela trenirat za maraton (no čez kakšen mesec ko bo bolj toplo). Pa user posted image bo tud treba spet probat. Sem že čist pozabila kako se to  gre user posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 587
23.1.2010 15:42:28   
ShopGirl
Ljubljanski maraton al kater drug? Uuu jst bi tut šla...sej to smo se pa že pogovarjale ane...da bomo po porodu šle laufat... Sam ne morm se spomnit s katero sm se menilauser posted image  

Skratka, takoj ko snegec mal skopni gremo tečuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 588
23.1.2010 18:05:36   
araz
Ja Shopgirl, Lj maraton. Jest sem že predlanasko leto tekla na 21km.
Ej, res bi se lahko zmenile pa tekle. Pa bi imele majice z napisom decemberski biseri. Mislim, da nas je bilo kar nekaj, ki smo omenjale maraton pa se tud jest ne spomnim več katera vse je rekla, da bo trenirala.

Jest sem rekla, da začnem tam enkrat aprila - maja zares trenirat. Do takrat pa tko mal za dušo, pa da spet dobim tist filing tekača.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 589
23.1.2010 21:30:11   
evangelie
Da še jaz poročam...

Od srede imamo spet zelen kakec (ja, glih ko sem se hvalila, da ga nimamo večuser posted image ), ki je bil včeraj pomešan s krvavimi nitkamiuser posted image . Mali je bil tud včeraj ful bogi, od 8h do 21h je spal mogoče 1,5 ure (po koščkih). Še v vozičku je bil buden..Potem je na srečo spal celo noč in tudi danes spi zgledno, kot se za dojenčke spodobiuser posted image Mu je vidno boljše, pa tudi kakal je že rumeno...Jaz sem pa sedaj dokončno in brez izjem na 2-3 tedenski dieti brez jajc in mleka, pa da vidimo kako bo...

Vneta ritka
jaz uporabljam le ribjo mazilo in zaenkrat je super, nimamo nič težav.

maraton
jz se tud prijavim, komaj že čakam, da začnem tečt! Marca sigurno...če bom zdržala do takrat :)

Ležalnik/gugalnik
v sredo smo nabavili ležalnik (PP melodie) in mu je fuuuul všeč, prav neverjetno. Prvi dan je v njem prebedel ziher 2-3 ure, pa opazoval igračke, ki visijo na igralnem loku...se je tud pogovarjal z njimi, sploh metuljček mu je nadvse všečuser posted image Danes pa ful spi v njemu. Zgleda mu odgovarja, ker leži na hrbtu, da se lahko preteguje in prdiuser posted image Bomo pa nabavli tud igralni center za na tla, tisto tudi ful hvalijo. Sva jih že gledala v BC, baje pa so v Pikapolonci boljši. Ga že ima katera?

nohti
jih je katera že postrigla? Se kr ne morem zravn spravit...

sigurno je še cel kup tem, ki sem jih želela pokomentirati, pa seveda pozabilauser posted image

Aha, da se še pohvalim - danes sem ga prvič čisto sama kopala, ati dela popoldan, slej ko prej pa je bilo potrebno začet. In nama je super uspelouser posted image

lp in mirno noč...

< Sporočilo je popravil evangelie -- 23.1.2010 21:32:27 >

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 590
23.1.2010 22:10:15   
ShopGirl
Kul, smo že 3 za maraton...več nas bo, lepše bo.

Z zelenim kakcem ni nč narobe, tko mi je rekla pediatrinja. Ne sme pa bit krvav. Če bi jst opazla rdeče nitke bi kr pediatrinjo poklicala...

Nohtki: sm jih že 2x postrigla s topimi škarjicami. Ni easy...pa skos kriljo s temi rokcami...

Jst ne najdem nobene ponudbe na bolhi za PP Melodia in bom kr novega naročila... Igralni center sem pa gledala v Sončku in mi je en full všeč. Je pa 50 eur... user posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 591
23.1.2010 22:27:24   
tulpika

orhideja: kako pa zdržiš 6 ur ponoč brez dojenja. Te nič ne boli ???
Če jih pri meni ne sprazne v 3 do 4 urcah me začnejo grozn bolet...pol se pa še bojim, da bom kak mastitis fasala.
Pa do kdaj se je treba čuvat tega mastitisa?

ShopGirl: naš res papca in to na veliko. Včasih 10 minut včasih pa 20. Pa sej mu dam vedno za jest k ne vem...mogoče je pa včasih samo žejn.

Kilce; jaz mam še 2,7 za zgubit. ShopGirl res se bolj sliš kot pa če bi napisala 3kg user posted image

Tek: Jaz sem za tek ampak ne za maraton. Bi pa šla na DM tek, ki je ponavadi nekje konec maja (mislim, da 5 al 7 km)

Nohtki: jaz se tud še nisem spravla tega počet. Me je kar groza te male nohtke strižt.

Mi mamo pa jutri 1 mesec tralalalala user posted image user posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 592
24.1.2010 9:24:06   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Z zelenim kakcem ni nč narobe, tko mi je rekla pediatrinja. Ne sme pa bit krvav. Če bi jst opazla rdeče nitke bi kr pediatrinjo poklicala...

Nohtki: sm jih že 2x postrigla s topimi škarjicami. Ni easy...pa skos kriljo s temi rokcami...

Sem tud jz takoj pediatrinjo poklicala in je rekla, da naj izključim jajca in mleko, v sredo pa imava itak pregled. Upam, da bo vse ok...

Nohtke je baje najboljš stičt ko spijo - takrat so vsaj pri miru user posted image

Kile...trenutno na +2, nekaj od tega ziher na račun povečanih prsi (user posted image user posted image )

Tulpika lahko gremo za ogrevanje na DM tek, potem pa še na maraton user posted image

mam alarm....

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 593
24.1.2010 13:21:08   
taipai
hej!

mi smo bili včeraj prvič na obisku pri nas doma, z avtom se naš Anže ful rad vozi..očitno čist po očiju user posted image smo mu pa mal ritem zmešal, ker ni popoldan nič spal. Sem ugotovila,da ga ful zanimajo novi obrazi, in je neverjetno priden,če koga na novo vidi..opazuje in opazuje user posted image da ga vsi hvalijo,hehe :D
ponoči je bil ANže mali tečko,na vsake dve uri je hotu jošk, pol sem ga pa kar pri nama pustila spat, da mi ja ni blo treba skoz vstajat - oči sem imela pa zjutraj čist krvave :D prvič po enem mescu user posted image

kile:
js sm na -2 :) kako je to ratal, ne vem..verjetno pa je res dojenje:) naš malček pa že okroglih 5!

nohtki: meni je patr.svetovala,naj mu postrižem, ko bo spal. Tako da smo eno rundo že postrigli,danes ko pa bo kopanje,bomo pa spet.. nohtki so mehki in gre lažje.

Naš Anže pa ponavad papca iz obeh jošk user posted image al mam tok nenasitno mleko al kaj? pa lah 1h gor visi user posted image

Zdej pa spi,sem 1hpa pol zraven njega bla,da je zaspal (+jošk), pol sem pa kr eno cunco zraven pustila, ki diši po mamici, da bo mislu, da sem tam user posted image naj počaka tolko, da mamica poje, pol pa  kr alarm user posted image

lp!

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 594
24.1.2010 14:36:33   
d4rj4.84
Pozdravljene,
zanima me kaj naredite z adaptiranim mlekom ki vam ostane? Moj mali namreč pije, pije in potem neha in čez kakih deset minut bi še pa se bojim da mu bo to premrzlo. Kaj ga lahko dam za teh deset minut na radijator? Včasih med hranjenjem kar zadrema in se spet zbudi. Kaj pa se lahko naredi mleko za neslednji dan s tem da je v hladilniku?

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 595
24.1.2010 16:55:09   
Momtobe
adaptirano mleko se mora porabit v roku ene ure od takrat ko ga pripraviš. moj tudi zaspi vmes pa bi potem čez nekaj časa še jedel ... pa postavim stekleničko za minuto v vrelo vodo in je hrana spet topla. za naslednji dan pa ga ne pripravljaj. raje naredi sveže.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 596
24.1.2010 18:56:39   
zmajči25
Da še jaz malo pokomentiram....
Danes smo bili ful tečni pa skozi jo je nekaj napenjalo, pa nič ji ni bilo prav, uf je bilo kar naporno. Sedaj na srečo spi, bomo videli, koliko časa bo trajalo.
Krči: vidim, da moja user posted image ni edina, ki jo močno matrajo krči, srečne tiste, katerih user posted image nimajo teh problemov. A ve ste izključile tudi vse jedi, ki vsebujejo jajca? Za mleko sem vedela, da lahko povzroča krče, za jajca pa ne. In potem koliko časa se tega držiš?
Spanje in hranjenje: nimamo nobenega ritma, vsak dan imamo drugačen urnik, ponoči še vedno bolj malo spimo, kako sem fouš tistim, ki imate user posted image , da vam spijo po 4-5 ur v kosu!
Nohtki: sem ji postrigla samo enih par nohtkov, ki so bili res že dolgi in ful ostri, strižem pa jih z mini ščipalko za nohte.
Kile: jaz sem na +5kg, se ne sekiram preveč, bo že šlo dol, ko se bom spravila na dieto.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 597
24.1.2010 18:58:39   
zmajči25
Ali hodite na psrehode, ko vam user posted image spančkajo? Moja se vedno začne dret in je sprehoda kmalu konec, kako prakticirate sprehode tiste, ki imate kričače?

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 598
24.1.2010 19:04:00   
zmajči25
Glede vnete ritke je poleg praške paste zelo dobra tudi Pasta di Fissan, ki se jo dobi samo v ital.lekarnah. Jaz ji redno mažem s to kremo in zaenkrat nismo imeli nobenih težav, uporabljamo pa Pampers plenice. Sem probala tiste od DM-ja in so ful predebele, trde in ne vpijejo tekočega drekca (pamperske imajo tako mrežico, ki hitro vpije drekec), zato ne bomo menjali. Tudi za starejšo hči sem uporabljala samo Pamperske, čeprav sem probala ful različnih vrst plenic in nobene nam niso odgovarjale, očitno bomo tudi pri tamali ostali na Pampers plenicah.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 599
24.1.2010 19:21:13   
d4rj4.84
Tudi mi uporabljamo pampers plenice in mažemo ritko z ribjim mazilo ali z bepanthenom in nismo imeli vnete ritke (moram potrkat).

Glede nohtkov. Kolk so pa vaši že stari da jim strižete nohtke? Moj je v sedmem tednu in ma še zmeraj tako mehke, da mu kr sami odstopijo, jst pa samo odtrgam do konca.

Sprehodi. Moj se je parkrat na sredini sprehoda začel dret. Pa sem ugotovila da mu je bilo prevroče, obvezno mora imeti tudi dudo.

Kile. Jst sm še zmeraj na +10 in sem mislila da bom kaj shujšala zdej ko sem bolna, ker že od četrtka nič ne jem, pa vaga še zmeraj isto kaže.

Danes smo meli pester dan. Mali je bil cel dan pokonc. Morala sm kr poklicat mojo mami da naj pride da je moj dec lahko vsaj kosilo skuhal in psu dal jest. Jst se glih ne morem še sprehajat z njim ker se mi vrti pa ful sm švoh. V glavnem sploh ne vem kaj mu je blo. Sit je bil, žejen ni bil, previt je bil, zeblo ga ni. No v glavnem zdej spi in upam da se bo zbudil za jest in da bo potem še ponoči spal.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?