tintara
|
Uauuu, drugič danes, ne morem verjet! Ej, zaspali smo ob pol devetih, prvič nam je uspelo zaspati pred deseto zvečer in najbrž tretjič ali četrtič pred pol polnočjo! Jupi!!! Noro, kakšna tišina, vsi trije spijo. Hm, vem da sem kar nekaj prebrala in hotel apokomentirat, no, zdaj pa ne vem kaj. Spolovilo pri deklicah: meni so v P in patronažna rekli (govorim za NAdjo, da ne bo pomote), da razprem in očistim belo oblogo toliko, kolikor gre dol - torej na rahlo, ne drgnit. Če je imela rdeče (ali še ima, če si nekaj časa sama umiva lai briše rit v kontra smer) sem ji /ji še namažem tudi z bepantenom. Takoj pomaga. Notri gre tudi drekec občasno, tako da pomoje je kar nujno umiti, vsaj dvakrat na dan, če se bojite vsakič. Mazanje ritke: jaz mažem vsakič. Menis e zdi zoprno imeti gor tudi lulanje, tako da jaz sme pri obeh prakticirala mazanje dokler smo bili v plenicah (tudi kasneje, ko kakajo le še 1x na dan). In bom tudi pri Vanetu. Poleti je pa fajn rito pustiti kar brez plenice, sam mora biti toplo. Kako lužico je treba pobrisat, ampak uživajo pa na ful. No, saj kasneje pride še težko previjanje, ko je treba teči za njimi Počivanje do 6 tedna: madonca, pa potem bi jaz in Ninča bili že zdavnaj mrtvi. Jaz sem tudi bila po CR in sem že takoj z intenzivne letela dol in stala zraven posteljice, res nisme zdržala dolgo, ampak po kake pol ure pa že. Saj je bilo težko in je pot lil iz mojega hrbta, ampak da ga pa ne bi obiskala in mu dala svoje topline, toliko pa spet ne. Pa potem tekanje po P, od laktarija do intenzivnega oddelka, pa od tam v sobo... Sestre me že prvi dan niso peljale z vozičkom (vse druge peljejo), in me je prav butasto pogledala, če res ne bi mogla peš. No in sem šla, prosit pa ne mislim dvakrat. Poglejte, jaz sem šla 5 dan po CR domov in od takrat še cel mesec hodila v Lj vsak dan, hodila kak km v vsako smer od parkirišča, hodila nato iskat otroka v vrtec in šolo.... No, živa sem še, prvič sem bila utrujena, drug dan pa še to ne več. Mislim, da sprehod res ne škodi, pa tudi kaj pospravljanja ne. No, tega sem takrat konec dneva res kak teden čisto prepustila možu. In zdaj še o nas: mi smo imeli včeraj razvojno ambulanto. Težki smo že 4330 (z bodijem skupaj) in veliki 53 cm. Torej dobre dve kili plusa od rojstva in 10 cm večji. Kar v redu, se mi zdi. Me je vprašala, če se tudi kaj dojiva in sem jo butast pogledala in rekla, svedea na polno. No, pohvaljeni. Vane je dopbil vse pohvale za komunikativnost (se je ful smejal in iskal kontakt z menoj in njo). Tudi glede razvoja - telesnega, je kar v redu. Pravi, da sicer malo sili v iztegovanje, da pa se da vs epopravit s handlingom, da ima dober občutek, da fizioterapije ne bo potreboval. Kazala mi je podiranje kupčka ne čez ramo, ampak sede in nekako čez nogo, ampak nama ne gre. Če že podre, vedno zraven fuuul bruhne ali pa ne podre in tudi bruhne zato. Skratka, mislim, da je glede tega ne bom ubogala in delala še naprej po starem. Aja, proporočila je cepljenje za Rotavirus, Araz, mislim, da si ti spraševala. No, glede na to, da imam dva potencialna prinašalca doma, se bomo tega kar držali. Cena je pa okoli 70 evrov za eno dozo, rabi pa dve dozi. Se pa cepivo poje. Baje da stranskih učinkov ni, edino kaki krčki en ali dva dni - bolj zeleno kakajo. To bomo pa že preživeli. Blondy, berem kako Manca napreduje. Ful super. Našega ful nese, no, smejat se je naš tudi kmalu za njo začel, sicer ga je pa igralni cenzter komaj danes malo zanimal. se mi zdi, kot bi bila donošena - ali so tebi kaj rok spreminjali ali si imela skoz tega? Sicer pa imam prijateljico, ki je rodila na isti dan kot ti, tudi punco. Pa ko berem tvoje in njene dogodiščine, se mi zdijo kar prbl enake. Bravo MAnca! Aja, seks: ah, mi smo že rutinerji, k smo tako kmalu na svet prišli. No, ampak ko je bil na očetovskem je šlo fajn, zdaj je treba pa že kar orenk lovit čas: čez dan se ne da, ko sta ta velika pokonci, po polnoči, ko zaspi Vane, pa ni neke romantike - vidim posteljo samo še za spat. Tako da imamo kar otroško kontracepcijo Ne vem, kaj tako sanjajo o Lučki, Jakcu in Jakatu (tako bo namreč baje ime našim dojenčkom, ki jih bomo baje še imeli). Mislim, v nedeljo sme pa že fasala prvo menstruacijo. Bljak, tudi če bi počakala še kake pol leta, me ne bi prav nič motilo. Saj sem se komaj čišče losala. Lilo je pa tudi kot pri norcih, bodite pripravljene. No, očitno moje telo pravi, da smo (kljub polnemu dojenju) pripravljeni na novega dojenčka. Uf, zdaj sme pa naklepala. Po strani pomoje. Copy paste bo treba, verjetno. Držite se punce, in uživajte. T
|