|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
21.1.2010 0:24:05   
d4rj4.84
punce zdej ste me pa res vstrašle glede mastitisa. jst sm danes dobila v eni uri vročino 39 in potem sem vzela lekadol pa se fejst prešvicala in je vročina padla, joške me nič ne bolijo. upam da je samo prehlad ker me tudi že grlo malo boli.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 526
21.1.2010 7:56:55   
tintara
Pozdravljene punce! Danes imam dopust in ga izkoriščam za vasuser posted image .  No, oba ta velika sta od doma, sploh ne vem, kaj bom počela ves dan? No, saj ob pol enih jih že poberem, da najdemo kako sonce. Do takrat sva pa sama z VAnetom. Noro, komaj drugič od kar sem rodila.
Dobrodošla Punsha, tudi mi smo pohiteli, še nekoliko bolj kot vi (rodila sem 7 tednov prej). Tudi jaz sem se pridruzila oktobrkam, sam zdaj pa se decmbrskih ne sfolgam in me tam pač ni.

No, takole, alarm. Sibam

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 527
21.1.2010 10:26:22   
Zibka
Pozdravljene!
Redno berem, ampak ni bilo časa za kaj več..
Včeraj smo imeli 1. posvetovalnico: natehtali smo 5200g, kar je 1kg več od teže, ko sva šli iz bolnice. Glavico je pa kar za 3 cm povečala, zrasla pa le 1 cm- sej ne vem, če so jo natančno zmerili user posted image
Se bila pa kar malo razočarana nad pediatrinjo, ki je v 1 minuti zdrdrala neke podatke, brez da bi jo imela možnost kaj vprašat in v 1min opravila pregled otroka in zaključila z: ti punčka si ok, in odšla skozi vrata user posted image
Včeraj sem končno spet dobila babylove (DM) plenice in moram rečt, da sem z njimi veliko bolj zadovoljna kot s Pampersovimi (ene pravite, da so trde, meni se pa ravno zdijo udobnejše, ker so debelejše in bolj bombažaste od pampersk). Imamo pa vneto ritko, bom videla če bo kej razlike, ker smo spet na dm pleničkah.
Tiste, ki imate punčke: kako čistite spolovilo- ne vem ali ga moram razpret in očistit ven ali ne (nekje imam v spominu, da so nam rekli, da je treba spolovijo pustit čisto pri miru in nič razpirat) user posted image
Drugače pa se redno masiramo in redno hodimo na sprehode (po 1 uro 1krat na dan)- mamica cel dan čaka, da je popoldan in da lahko gre ven user posted image
user posted image pa tudi mi še ne- danes je ravno 5 tednov pa imam še kar malo čišče. Tudi kake 2-3 mesece pred porodom nismo, tako da sploh ne vem če še znamo.. user posted image  Pri nas je tudi tako, da user posted image  proti koncu ni hotel, ker je imel ves čas v glavi dojenčka in  mu sploh ni bilo. No sedaj bo pa počasi treba, pa se nama spet nikamur ne mudi. Bo treba mal obnovit znanje user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 528
21.1.2010 10:49:16   
taraji
Lep pozdrav tudi od nas.

No, mi smo pa danes stari natanko 1 mesecuser posted image - joj, kako gre čas hitro naprej, pa saj sem komaj rodilauser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

.
Tiste, ki imate punčke: kako čistite spolovilo- ne vem ali ga moram razpret in očistit ven ali ne (nekje imam v spominu, da so nam rekli, da je treba spolovijo pustit čisto pri miru in nič razpirat) user posted image

jaz sem ravno zadnjil opazila, da če ji razprem spolovilo ima notri  - tako ob strani neke bele obloge in tudi nisem vedela ali naj sčistim ali ne, no in je ravno tisti dan prišla petronažna, pa sem jo vprašala in je rekla, da ga ne razpiram - umijem vsakič ko jo previjem z malo bolj mokro krpico - pazim da samo enkrat potegnem z isto krpico in to je to -  razpirat in čistit se ne sme.

No, user posted image mi tudi še nismo - itak imam še malo čišče pa tudi kako bo po tem si kar težko predstavljam - saj želja je samo ne vem kako bo to časovno zneslouser posted image user posted image - ma pa saj če je želja potem bo že - lepa tolažbauser posted image user posted image

Mi tudi pridno hodimo na sprehode, vsak dan najman eno uro in pol - ampak jaz se jo kar ne upam peljati ven ne da bi imela košaro pokrito s tetra - se mi zdi, da je premrzlo, da bi ona vdihavala več kot eno uro ta mrzel zrak.
kako pa ve - ali še vedno pokrivate košare s tetra ali ne?

Me pa zanima še nekaj - če greste naprimer z vašim biserčkom vkam v trgovino, pa je valda zunaj ves zadekan - kaj storite, ko pridete noter na toplo - meni se zdi za enkrat to tako neizvedljivo, da bi z mojo miško šla kam v kakšno trgovino, saj se mi zdi da ko bi prišli notri bi zakuhala pa bi jo potem zunaj zeblo.....user posted image ma nisem pametna

kar pa se tiče počivanja - ja že od nekdaj pravijo da je 6 tednov po porodu pod posteljo krsta - ampak kako je bilo pa včasih, še posebej z ženskami, ki so živele in delale na kmetiji - jaz mislim da se nobena ni pol tako pazila kot se sedaj me. No, jaz sicer res porskusim kar največ počivat če se le da, samo sprehodi, pa ukvarjanje z malo pa še kakšna ostala gospodinjska opravila - ja pač je pa treba opraviti.

No, medve greva ravno danes malo na potep - prvičl same in sicer greva pogledat mal sodelavke potem pa še mal k moji mami. Moram se počasi kar pripravljat začet ker same priprave trajajo približno tako dolgo kot potem cel obiskuser posted image user posted image

No, jaz pa zadnje čase opažam, da je pri nas povpraševanje po hrani večje kot ponudba in sem ji že parkrat morala dodati - pa sem kar žalostna zaradi tega, saj sem mislila da se bova lahko samo dojileuser posted image user posted image - se mi pa dogaja še nekaj - mala ima včasih pač neke svoje fore in mi noče in noče pit iz dojke - ko jo pristavim samo nekaj cuclja in zaspi zraven, ko pa jo dam dol se pa dere kot jesihar - pa vem da je še lačna in potem ji naredim flašo in jo zprazni v tren oka - mleko pa imam saj si ga potem spumpam.
Tiste ki dojite - ali so vaši sončki tudi kdaj tako "poredni" in seveda kako ve ukrepate v takšni situaciji?

Nič, grem se jaz počasi pakirat za veliko odpravouser posted image user posted image , vam pa želim da maksimalno izkoristite dan s svojimi biserčki.

La vita e bella

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 529
21.1.2010 10:58:44   
Zibka
Taraji,
no se mi je zdelo, da je tako s šiščenjem spolovila: torej pustiti čisto pri miru. naša je tudi imela kar zelo belo oblogo notri pa enkrat sem sčistila, potem pa nisem več. Je že tako prav.
Glede dojenja: če si želiš dojit, potem pospravi flaško- jaz samo dojim in se zgodi, da imam včasih premalo mleka: tisti dan se dojim nonstop (ja, dojenje je garanje!), joške dobijo enformacijo da je poremalo in že naslednji dan jio kar zaliva. Večkrat imam tak dan, da je mleka premalo. Ampak kerpotem ful velikrat (po seveda malo manj) pije, ima še vedno dovolj, joške pa naslednji dan naredijo toliko kolikor je bilo povpraševanja. In vztrajaj da pije, ne ponujaj flaške- seveda je po flaški veliko lažje piti in potem se otrok ne trudi sesati- sploh kadar je mleka manj, mora močneje sestai, ker mleko nastaja sproti. In otork se takoj nauči, da če bo jokal, bo dobil lažjo obliko in to izkoristi. Vse tole velja, če gre za 1 dan ali del dneva ko je mleka malo manj. Ne govorim, da bi bilo treba otroka stradat za vsako ceno. No moje mnenje, ki ti ga ni treba upoštevat...

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 530
21.1.2010 12:24:36   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

Punce, koliko časa po porodu lahko začnem malo telovadit itd.? Kar ne upam, ko so povsod tako poudarjali, da se moramo 6 tednov po porodu ful čuvat in samo počitvat itd...

na to temo.... zdej pa res ne vem več a pretiravam al kako.... danes me je spet ena starejša soseda (že druga) nahrulila da kaj se grem da se nič ne čuvam in tko kmalu po porodu že okol hodim, pa delam,..... da bi morala obvezno še počivat, da kaj če se prehladim... jaz pa že od dneva k sem domov prišla delam vse, ampak res vse..... pa kako naj počivam user posted image user posted image , treba je skuhat, pa hčerko poštimat, pa po opravkih it, pa na sprehod,..... pa malo peljat v vrtec ali ponjo it, pa aktivnosti,.... ne vem no, a smo zdaj ženske res tko 'nevemkaj' in so se včasih res tko čuvale??? user posted image Sem vprašala mami pa je rekla, da ne saj ni blo časa.... kako pa ve?

Tudi jaz praktično kuham od prvega dne, imam tudi 2 letnika doma. Po 14 dneh sem tudi že šla ven, pa v trgovino, drug teden bo pa treBa začeti Luka v vrtec vozit. Ko sem včeraj moji ssestri rekla, da imam antibiotike zaradi vnetja, me je ful nahrulila, da se moram bolj pazit, da 6 tednov nebi smela nikamor, da si bom nevem kake bolezni nakopala,... Zdaj sicer mož vozi malo na sprehod, ker mislim, da ji zdrak vseeno ne more škodit, pa pleničko ima čez voziček, da ji direktno ne piha noter. Ne vem noo. Pa saj so včasih po 2 mesecih morali že v službe, moja mami celo po 6 tednih, ker so ji rok narobe izračunali.
Po eni strani me je strah, da bo kaj narobe, po drugi strani se pa na splošno dobro počutim. Se pa tudi jaz bojim eno sosedo srečat, ker mi jih bo napela, že pri Luku mi jih je, pa sem šla ven šele po treh tednih.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 531
21.1.2010 12:26:15   
natasa28
Tudi mi se samo dojimo, oziroma pijemo mleko če si ga izčrpam tudi iz flaške, zanima me če dojenčke kdaj pred in po hranjenju vagate, da vidite koliko dejansko z enim podojem pojedo, meni se zdi da manj kot če pije po flaški takrat namreč spije 100-110 ml, je pa tudi res da ima potem skoraj 4 ure mir, če pa se doji pa max 3, ponoči včasih 4 ure.
Ena je pisala da punčkam ne razpirat sramnih ustnicv bolnici na pediatriji te učijo ravno kontra, da jih je treba in kar se vmes nabere očistit, drugače lahko pride do vnetja ki je lahko precej hudo.

Ali ve vsakokrat po previjanju mažete ritko ? Jaz jo samo zjutraj po negi in zvečer po kopanju, tako mi je predlagala patronažna, ker naj bi koža tako bolj dihala, mažem pa ji z Bebivalovo kremico pa do sedaj moram potrkat ni imela niti enkrat rdeče ritke.
Koliko pridobivate na teži, na teden?
Koliko časa je 7 tednov star dojenček lahko max.  zunaj, če je lepo vremo okoli nule da ni minus, če je drugače navajen bit okoli 1 ure na dan?

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 532
21.1.2010 12:42:10   
Momtobe
Ja, saj si tudi jaz ne predstavljam, da bi 6 tednov ležala in počivala. Sem čisto živčna, če je hiša razmetana. Res, da počnem samo tisto, kar se mi zdi nujno (perem, kuham, sesam, pospravljam na grobo), za ostalo pa trenutno poskrbi moj - je ful ful priden!
Ne upam, da še nič dodatno počet (telovadit, itd.). Že zato, ker imam ful malo mleka in mali je Aptimil, pa so me že parkrat nahrulili, da moram več ležat, da se v leže mleko dela itd. Še ven si ne upam it ... kmalu bo mali 3 tedne star, tako da za vikend, če bo lepše vreme gremo testno ven user posted image . Tu, kjer živimo je skoz megla, snega je bilo ogromno in še ni skopnel, nimamo pa pločnikov + ceste so ful ozke, ljudje pa divjajo ... pa čakam, da sneg skopni, ker sedaj so zaradi snega ceste še ožje, zato ne upam z vozičkom, da mi ga kdo ne zgazi user posted image .

Papirji - me še nekaj zanima ... Ko smo urejali papirje na CSD za porodniško itd ... pa so potem poslali papirje za 3 mesece al 4 - pač tisti prvi del porodniške. Kaj pa potem za naprej za tisti drugi del porodniške, ki ga lahko kao izkoristiš sedaj ali pa tekom let? Kaj moram spet kaj urejat ali oni avtomatično pošljejo še za naprej?

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 533
21.1.2010 13:06:32   
marusi
punce, ki ste opustile mleko in mlečne izdelke. a jeste sojine nadometke? jaz razmišljam o tem, ker malega vsako jutro full zvija in je totalno bogi. dokler se ne sprdi. in se mi full smili. kaj predlagate?

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 534
21.1.2010 13:09:33   
Netta
punce, ki ste opustile mleko in mlečne izdelke. a jeste sojine nadometke? jaz razmišljam o tem, ker malega vsako jutro full zvija in je totalno bogi. dokler se ne sprdi. in se mi full smili. kaj predlagate?

bio gaja kapljice...dobiš v lekarni;
pa jaz sem ful začela pit čaj - kamilica, janež, kumina - tudi liter na dan - pa par žličk tudi mali dobi - in nimamo več težavuser posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 535
21.1.2010 13:13:56   
Netta

Mi tudi pridno hodimo na sprehode, vsak dan najman eno uro in pol - ampak jaz se jo kar ne upam peljati ven ne da bi imela košaro pokrito s tetra - se mi zdi, da je premrzlo, da bi ona vdihavala več kot eno uro ta mrzel zrak.
kako pa ve - ali še vedno pokrivate košare s tetra ali ne?

ne pokrivam, mu pa dajem šal čez ustauser posted image

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 536
21.1.2010 13:13:59   
Netta
Koliko časa je 7 tednov star dojenček lahko max. zunaj, če je lepo vremo okoli nule da ni minus, če je drugače navajen bit okoli 1 ure na dan?

pomoje je tam okrog ure do največ dve kar ok...no vsaj mi smo takouser posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 537
21.1.2010 13:21:51   
Netta
A so vaši tut tak radi "zabubani" kam? Ko vidim, da postaja tamala zaspana, ji dam pleničko ob glavi, pa kar hitro zaspi. Ji jo moram pa kar popravljat, ker ona da nos čist not. Pa ni dolgo, ko je spet čist v pleničkiuser posted image Prakticiram pa to samo čez dan, ko sem zraven, ponoči ne upamuser posted image

hihi, ja ista fora, le da pr nas pali moja majica, diši po meni in se ful lepo umiri in brez problema zaspi v posteljici brez nošenja okroguser posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 538
21.1.2010 13:21:55   
Netta
Kak ste kaj s seksom punce? Pri nama je že več kot 6 tednov minilo, pa se kar ne spravima zraven. Bolečin ni več, izcedka tudi ne (no, razen tistega prozornega), želja je... Podnevi je večino mala pokonci, zvečer sva pa oba zmatrana, pa se nama niuser posted image Upam da nama rata ta tedenuser posted image

še mam čiščo...kar traja tole res...vendar pa sva že oba malo na trnih...bo verjetn treba počakat do pregleda pri Guser posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 539
21.1.2010 13:22:39   
Netta
uf, zdaj sem pa naklepala postov za ves mesec nazajuser posted image user posted image

sem vas uspela mal pokomentirat...le še pozdravim in želim lep dan vsem!:)

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 540
21.1.2010 13:42:23   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: **mirjam**

bio gaja kapljice...dobiš v lekarni;
pa jaz sem ful začela pit čaj - kamilica, janež, kumina - tudi liter na dan - pa par žličk tudi mali dobi - in nimamo več težavuser posted image

jaz sem najprej opustila mleko in mlečne izdelke, se je izboljšalo, zdaj jem mleko vendar res minimalno, malemu dajem kapljice oz nek sirup od Ljubljanske lekarne, kar na dudo vsake toliko ko vidim da se napenja al ga pa matra....pijem čaj ki vsebuje kumino in janež, po mojem skozi mleko preide tudi kaj na malega user posted image , pa njemu bom tudi skuhala mal čajčka iz kumine in janeža (par zrnc). 

Mi smo res malo zunaj.... se mi zdi premrzlo .. ne vem no že tko ima zabit nosek user posted image rada bi vsaj 4,5 plusa user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 541
21.1.2010 14:02:28   
MiNa*
taraja, glededojenja sestrinjam z Zibko. Več, ko boš dojila, več bo nmleka, ko enkratzačneš dodajati, nbo nmleka vedno manj - manjše povpraševanje, posledično manj mleka, hnkrtai dojenček pogrunta, da je pitje po steklenički enostavnejše in bo odklanjal zizo.
Naš se tudi zvečer kar nekaj zaganja v zizo, jo prime, spusti, ..., se jezi na njo, joka ob njej, vendar mislim, da to ni zato, ker ne bi nbilo mleka, pač pa jo nekoliko matrajo krči. Po tehtnici (preverjamo na 14 dni pri pediatru) pa lepo pridobiva, oz. nad tisto mejo, ki je za priporočeno, kar naj, smo bili rojeni v 37. tednu in je super, če tako lepo napreduje. Sicer pa dojenje je zakon, zato vztrajajmo.
Imam p ajaz težavo, dasi nikakor ne morem načrpati mleka. Bi rada malo zaloge v hladilnik, da lahko malega za kakšno uro pustim očkotu, in grem po svoje. Imam Aventovo črpalko, vendar mi ne gre - 1x je ratalo 60ml, sicer pa po 20 in to je to, pa čeprav vem, da imam še mleko.
Glede počivanja, sem po CR, kjer je še bolj striktno priporočeno počivanje, vendar mi kar ne gre. Mali opravki po stanovanju, pa starejša hči, ..., ampak se dobro počutim, tako, da upam, da ni nič narobe tole brklanje, s telovadbo bom začela takoj po 6 tednu. Upam, da se ne bo na satrost maščevalo,to "ne počivanje", kot me straši mama.

Kako ste pa kaj s kg? Meni se žal nič ne premakne in mi je ostalo na teži, kot sem prišla iz porodnišnice (z 9kg manj, vendar še vedno 8 nad začetno). Pa se mi zdi, da ne pretiravam s hrano, je pa bilo tudi pri prvi hčeri tako, doklersem dojila se kar ni premaknila teža, čeprav nekateri pravijo, da dojenje kuri maščobo in kg, no pri meni žal ne.

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 542
21.1.2010 14:12:31   
taipai
hej !!
mi smo danes s prvega pregledauser posted image Anže moj pridno raste in se redi. Zrasli za 2cm, pa 1600g več kot pa je bila idpustna, tako da bomo kmalu na 5kg in bo treba menjat velikost planičke user posted image če ktera rabi tisto do 5kg naj javi user posted image
pediatrinja nam je predpisala za kapljice, pa res kar malo cvikam, glede na to da so po teh AD3 in D3 dosktrat možni krčki :/ za 1x jih nimamo in UPAM, da tako ostane ..
bi rajše dala te Avstrijske, pohvalijo :)

SHopGirl: ta lekarna naj bi bila zaprta.. gospa pa še vedno "obratuje" preko gsmja..  jaz sem iz tega konca in bom verjetno res šla na Oleovit kapljice!
Kako se to prakticira? Po eno na dan ?
Pri teh AD3 naj bi se po eno na dan, postopoma, da se pride do 7 (če polno dojiš).
Pa še vseeno nebi rada reskirala in probavala:/

noči imamo kar mirne; 2x na noč sicer alarm, tolko da se podojimo in zaspi nazaj; drugo rundo pa ga vzamem k sebi :) zjutraj pa rad potegne do 9h-10h.. Danes je bolj zaspančkan, ker sem ga zjutraj "vrgla iz postle" ko je bilo treba it na pregled user posted image mam vsaj mir kaj narest
Drugače pa tudi čez dan ni taka tečka, le takrat je pravi histerik, ko rabi jošk ;D

kupčke mi lepo podiramo, čez ramo,m ko pa ga dojim sede ga pa takrat že sam od sebe, brez pomoči mamice user posted image (ker ima glavco malo višje od nogic).Za dojenje v sede imam tisto podlogico od Odeje in kar laufa, zjutraj sem pa prakticirala na povštru, ker smo na hitro mogli potešit žejo:)

a kej dajete čajčka? meni je rekla patr.danes da polnodoječim ni treba tekočine dajat, načeloma niso žejni user posted image ne vem no..

Budno stanje: jaz mojemu Anžetu pojem, malo ga ogovarjam, veselje ima gledat skozi okno, tako da ga kar zamotim,. NA previjalni je pa sploh navdušen (če ne traja predolgo). zdej se je cist  navdušu nad eno pojočo igračko :D če pa lula in kaka še na P. pa traja predolgo in postane nemirn ..

SMo pa že na 62 št. - vsaj kar se tiče bodyev :)

Grem, počasi bo alarm

lp

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 543
21.1.2010 14:16:23   
d4rj4.84
csd vse zrihta, vsaj je tako meni rekla.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 544
21.1.2010 14:56:31   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

jaz moji redno preverjam in čistim, ker se je zgodilo da je bil že kakec noter. Ji pa ne hodim blizu ''luknje''.

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 545
21.1.2010 14:59:42   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

Papirji - me še nekaj zanima ... Ko smo urejali papirje na CSD za porodniško itd ... pa so potem poslali papirje za 3 mesece al 4 - pač tisti prvi del porodniške. Kaj pa potem za naprej za tisti drugi del porodniške, ki ga lahko kao izkoristiš sedaj ali pa tekom let? Kaj moram spet kaj urejat ali oni avtomatično pošljejo še za naprej?

Meni so zelo hitro poslali še odločbo za ostalih 9 mesecev. Preveri, ker ene referentke naredijo to avtomatsko, pri nekaterih pa moraš ti vložit še enkrat papirje.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 546
21.1.2010 15:30:06   
Zibka
Hja, pa smo tam: razpirat spolovilo ali ne? user posted image

Naj pa še tole napišem kar nam je povedala pediatrinja:
kapljice ad3 imajo slab sloves od prej. sedaj so na vodni osnovi in nikakor ne povzročajo krčev. Pravi, da starši to povezujemo s temi kapljicami, v resnici pa te kapljice torej ne morejo povzročat krčev, ampak so krči povezani pač z obdobjem okrog 1 meseca, kipač spovpada z začetkom dajanja teh kapljic. Kaj pa vem, ko pa toliko mamic pravi, da so morale nehat dajat kapljice in da so po tem krči minili user posted image  Mi smo včeraj začeli z 1 kapljico, danes spet 1, jutri pa 2krat 1, pa spet 2krat 1, .... do 2krat 3, je rekla. Pravi da je nujno jemanje teh kapljic in da lahko naredimo veliko škodo, če jih ne dajemo. user posted image

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 547
21.1.2010 15:36:35   
blondy_81
AD3: pri nas je blo tako. Ko sem ji naenkrat dala 7 kapljic, so bili hudi krči, zdej ko pa postopoma povečujem, pa nimamo problemov. Zdej smo na 4 kapljicah, pa je še vse ok. Krčev že kar nekaj časa nima in če jih bo imela, bom vedla, da so kapljice.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 548
21.1.2010 19:22:25   
pipika 13
Evo, sem šla danes k zdravniku zaradi joške in ...

nič, tam je bil en mlad dohtar, 1. vič sem ga vidla, je očitno direkt s faksa, ne bi mu dala niti 20 let in pravi, da mi ne bo dal antibiotikov, ker je otrok še premajhen zanje, da se oteklina zmanjšuje, da je temperatura padla in da naj kar nadaljujem z masiranjem in obkladki.
No, bomo videli, to masiranje in obkladke izvajam že od ponedeljka in res se je bolečina in otrdlina malce zmanjšala, vendar......še vedno je in je trdovratna.

Tiste, ki ste to dale čez - koliko časa traja, da razbiješ z masažo in obkladki te otrdiline v dojki???

Aja pa še to, kdaj se bodo dohtarji med seboj zmenili ali antibiotik za mastitis in hkrati dojenje da ali ne?user posted image
Eni pravijo, da se lahko doji, ta danes mi je rekel, da za otroka to ni najboje????!!!!
Še sami ne vejo in potem naj mi vemo?

Drugače pa je danes grozen dan. Mislim, da vpliva fejst na počutje. Ponoči smo bili budni od 2 do 4 zjutraj. Lepo smo se nahranili, potem pa zaspi in vsakih ko mora prdnit, se zbudi in spet zahteva mojo dojko, da lahko zaspi. Sploh ne zna zaspati brez da ne bi bil priklopljen.
Tako je danes že cel dan. Od 11, do sedaj sploh še ni spal konkretno v kosu, samo po kake pol urce in se od napenjanja zbudi in potem ne more zaspat, če ga kdo ne nosi ali pa če ni priklopljen name. Ko se jaz odmaknem spi približno od 5 do 15 minut in potem ista pesem dalje. Enako je z nošenjem (seveda to prakticira moja mama, mene preveč joški bolijo, če ga naslanjam in prenašam na njih, se bojim š+e večjega vnetja), ko ga da v ležeč položaj na posteljo, se zbudi in spet joka.

Ima še katera take probleme? Smo ga že razvadili? A je to možno, saj je star komaj 16 dni????
Kaj storiti, saj očitno ne zna sam zaspati nazaj. Dojka je zanj očitno tudi tolažba in uspavanje in ne samo hrana. Dude ne mara, poskušali smo Aventovo, Nukovo, v rezervi imam še od Mam. Hm, ne vem, kako naj ga navadim, da se sam pomiri, če se zbudi in da bi zaspal brez prikopa na dojko?
Danes smo že vsi obupani, ker nikakor noče zaspati. Zdaj joka že od utrujenosti. A je danes kaj takega v dnevu????

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 549
21.1.2010 20:14:38   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

Dude ne mara, poskušali smo Aventovo, Nukovo, v rezervi imam še od Mam. Hm, ne vem, kako naj ga navadim, da se sam pomiri, če se zbudi in da bi zaspal brez prikopa na dojko?
Danes smo že vsi obupani, ker nikakor noče zaspati. Zdaj joka že od utrujenosti. A je danes kaj takega v dnevu????

stara finta iz bolnice, daj mu na dudo malo daktarin gela, potem takoj zagrabi dudo.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?