MiNa*
|
taraja, glededojenja sestrinjam z Zibko. Več, ko boš dojila, več bo nmleka, ko enkratzačneš dodajati, nbo nmleka vedno manj - manjše povpraševanje, posledično manj mleka, hnkrtai dojenček pogrunta, da je pitje po steklenički enostavnejše in bo odklanjal zizo. Naš se tudi zvečer kar nekaj zaganja v zizo, jo prime, spusti, ..., se jezi na njo, joka ob njej, vendar mislim, da to ni zato, ker ne bi nbilo mleka, pač pa jo nekoliko matrajo krči. Po tehtnici (preverjamo na 14 dni pri pediatru) pa lepo pridobiva, oz. nad tisto mejo, ki je za priporočeno, kar naj, smo bili rojeni v 37. tednu in je super, če tako lepo napreduje. Sicer pa dojenje je zakon, zato vztrajajmo. Imam p ajaz težavo, dasi nikakor ne morem načrpati mleka. Bi rada malo zaloge v hladilnik, da lahko malega za kakšno uro pustim očkotu, in grem po svoje. Imam Aventovo črpalko, vendar mi ne gre - 1x je ratalo 60ml, sicer pa po 20 in to je to, pa čeprav vem, da imam še mleko. Glede počivanja, sem po CR, kjer je še bolj striktno priporočeno počivanje, vendar mi kar ne gre. Mali opravki po stanovanju, pa starejša hči, ..., ampak se dobro počutim, tako, da upam, da ni nič narobe tole brklanje, s telovadbo bom začela takoj po 6 tednu. Upam, da se ne bo na satrost maščevalo,to "ne počivanje", kot me straši mama. Kako ste pa kaj s kg? Meni se žal nič ne premakne in mi je ostalo na teži, kot sem prišla iz porodnišnice (z 9kg manj, vendar še vedno 8 nad začetno). Pa se mi zdi, da ne pretiravam s hrano, je pa bilo tudi pri prvi hčeri tako, doklersem dojila se kar ni premaknila teža, čeprav nekateri pravijo, da dojenje kuri maščobo in kg, no pri meni žal ne.
|