blondy_81
|
Kapljice D3: Naša Manca po Oleovit D3 kapljicah nima krčev. A jih ve vsak dan dajete? Jaz ji kar pozabljam. Upam, da ni ful narobe to. Spanje v skupni postelji: Manca je spala pri nama samo 3 dni ko je bila bolna, drugače pa spi kar v svoji posteljici. Sem se v začetku bala, da otroka lahko poležiš, pa sem sedaj 100% prepričana, da jaz je ne morem. Čutim in slišim skoraj vsak njen dih. Me je bolj strah, da bi jo moj poležal, ker se v spanju včasih prav hitro obrne in takoj trznem in zavpijem, da je Manca v postelji. Prej je spala v zibki, sedaj pa noče več, ker ji je očitno že premajhna in se počuti utesnjeno. Zdej jo navajam spat v svoji sobi. Spi že 10 dni v svoji sobi, ampak zaenkrat jaz tudi še spim na stegljivem kavču pri njej in zbiram pogum, kdaj jo pustit samo. Kaj početi z otrokom,ko je buden: jaz ji pojem, se pogovarjam z njo, igrava se na igralni podlogi, ful ima rada knjigico, ker pritiskaš in se oglašajo živali in se potem smeji zraven, gleda, posluša, skupaj pritiskava na tipke, je pa tudi že sama brez moje pomoči parkrat pritisnila. Pa pesmice poslušava. V glavnem se ful ukvarjam z njo, čeprav bi mi marsikdo reku, da se itak še nič ne zaveda in da zakaj vse to počnem z njo. Najbolj pa mi je zanimiva, ko se spravim telovadit. Položim jo zraven sebe na tla na deko in me gleda kaj delam in se ji zdi ful zabavno, ko telovadim. In je začela določene stvari ponavljat za mano. Ko z nogami gonim kolo, ona tudi začne in se ful smeji zraven. Pa nogice dviguje in steguje.Ves čas me gleda v noge kaj delam in ponavlja za mano. Ne morem verjet, da je 2,5 meseca star otrok zmožen kaj takega. Podiranje kupčkov: odkar smo samo na AM, sem zelo dosledna pri kupčkih. Če ga ne podre, hitro bruhne. Nosim jo tudi po uro čez rame, da ga podre. Najhujše je, če mi zaspi na rami, ker takrat ni šans, da bi ga podrla. Potem jo dam spat in takoj ko se zbudi, jo dvignem, dam čez rame in takrat pa sigurno podre kupček. Se pa zgodi, da pa v posteljici tudi bruha. mastitis: nam so v šoli za starše rekli (no bla sem samo enkrat in takrat so to povedali),da je kljub mastitisu priporočljivo dojit. Samo jaz si ne predstavjam kako, ker pravijo da boli za znoret. črpalka: jaz imam ročno črpalko,pa sem kar zadovoljna z njo. Črpalko bi pa jaz priporočala, da se kupi novo. Sama nikoli ne bi kupila rabljene, ker ne veš koliko je oseba pred tabo skrbela za čistočo črpalke. Tega pa sama res ne bi mogla rabljenega uporabljat. posvetovalnica: meni je patronažna pri prvem obisku povedala imena pediatrov in telefonsko številko in je rekla,naj čim prej pokličem, da bom na vrsti, ko bo Manca stara nekje 5 tednov. Tako kot se moramo h ginekologu po porodu sami naročit, je potrebno tudi otroka naročit pri pediatru. Tulpika to je pa nefer od patronažne, da ti ni tega povedala. Vsega pa itak ne mormo vedt, sploh če je to naš prvi otrok. nivea: Meni pa Manca sedaj poje ful različno. Od 50 ml pa tja do 130 ml. Hiti pa tako jest, da samo čakam, kdaj se ji bo ornk zaletelo. Pol pa kašlja, ko se ji zaleti zarad goltanja, pa vse mimo teče. Včasih v 5 min sprazni flaško, včasih mi pa zaspi zraven in poje samo 50 ml. Naša Manca je imela pa danes UZ kolkov in ima zelo lepe. Baje ima fotogenične kolke je bla pa zelo dobro razpoložena in se je vsem po vrsti smejala. No zdej pa grem....ALARM!!!