|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
19.1.2010 16:36:53   
araz
Tulpika jest sem se sama naročila pri dr. Vasletu. Tko mi je rekla patronažna. Ti kar pokliči pa reci da bi se rada naročila za prvi pregled.

Jest imam pa jutri tudi sama pregled pri svoji ginekologinji.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 501
19.1.2010 17:39:40   
metkara
Pri nas je pa bil danes cel dan sončekuser posted image Res je pihalo, ampak smo vseeno izkoristili dan- itak je tak zadekana not...

Črpalka: imam ročno aventovo, izposojeno. Men je fajna, enostavna. Na začetku me  je črpanje kar bolelo, ampak zdj gre superuser posted image Si črpam (skoraj) po vsakem podoju, bolj zato, ker bi se naj potem kao več mleka delalo. Jo pa moja skoraj čisto izprazni. Če se spomnim, kake trde in polne dojke sm imela na začetku....zdj pa mlahaveuser posted image Glavno, da je mlekouser posted image

Posvetovalnica:
kaj ni to isto kot prvi pregled pri pediatru? Nas je kar patronažna naročila. Pri majhnih krajih to verjetno tako laufa. Pa hitreje. Mi smo roj. list dobli že drugi dan, ko sma prišle iz bolnice, davčno še tisti teden...pa drugo dokumentacijo smo tudi hitro porihtali.

Spanje čez dan: v dnevni sobi. Ob vsem hrupuuser posted image Mi je pomembno, da razlikuje dan in noč (čeprav smo na začetku kr imeli probleme (čez dan spala, ponoči budna ko sova)), pa da ni treba po prstih okrog nje hodit. Najraje pa itak spi v ležalniku (že od vsega začetka). Imamo pa takega, ki se fajn poleže. A so vaši tut tak radi "zabubani" kam? Ko vidim, da postaja tamala zaspana, ji dam pleničko ob glavi, pa kar hitro zaspi. Ji jo moram pa kar popravljat, ker ona da nos čist not. Pa ni dolgo, ko je spet čist v pleničkiuser posted image Prakticiram pa to samo čez dan, ko sem zraven, ponoči ne upamuser posted image

Zadnč sta se eni dve menili, da dajeta BioGia kapljice za krčke. Js sm ji tudi dala en dan (2 zjutraj, 3 zvečer), pa je tako kričala, kot še nikoli! Se mi je tako smilila, da ji jih ne dam več! Je pa vrjetno res od dojenčka do dojenčka odvisno. Po Sab simplexu se mi je pa zdelo, da je bolj polivala. Itak pa sem ugotovila, da najbolj pomaga ziza, čaj, da jo razvijem pa pustim, pa seveda cartlanjeuser posted image

Kak ste kaj s seksom punce? Pri nama je že več kot 6 tednov minilo, pa se kar ne spravima zraven. Bolečin ni več, izcedka tudi ne (no, razen tistega prozornega), želja je... Podnevi je večino mala pokonci, zvečer sva pa oba zmatrana, pa se nama niuser posted image Upam da nama rata ta tedenuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 502
19.1.2010 18:44:06   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: metkara

Kak ste kaj s seksom punce? Pri nama je že več kot 6 tednov minilo, pa se kar ne spravima zraven. Bolečin ni več, izcedka tudi ne (no, razen tistega prozornega), želja je... Podnevi je večino mala pokonci, zvečer sva pa oba zmatrana, pa se nama niuser posted image Upam da nama rata ta tedenuser posted image

user posted image sem tudi mislila vprašati. Sem nabavila glajtgel da bo boljši začetek, pa še nismo uspeli ga sprobati. Smo hoteli, pa je ravno se mala zbudila. Kot si rekla, želja je, čas je kritičen. Mogoče bo danes nam ratalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 503
19.1.2010 18:53:40   
pipika 13
Hvala vsem za nasvete. Je že malce bolje, sicer pa še vedno boli in je mesto na dojki še vedno rdeče. Danes smo večkrat dojili na to bolečo dojko in moram reč, da ko mali potegne v začetku boli kot user posted image  in je občutek kot da bi mi v male možgane nekdo iglo zarinil. user posted image
Potem čez nekaj časa je bolečina manjša.

Danes sem poskušala tudi prvič črpat s črpalko (imam Aventovo), na tej boleči dojki po podoju IN ni šlo. Očitno jo je tamali spraznil, boleče in napeto mesto pa je še ostalo.
Potem sem probala na polni drugi dojki - tam pa je šlo.
Očitno jo je izpraznil.user posted image  Hm, ne vem. Sploh nimam občutka, kdaj je dojka prazna. Ko pa sem poskušala ročno iztisnit je še nekja kapljic šlo. Vendar ročno iztiskanje boli. Mogoče pa črpalka ne more izčrpati vsega do zadnjega?
Ma ne vem. Kako vi veste, kdaj je dojka prazna? Pri črpanju očitno ne teče več, kaj pa tiste, ki samo dojite?
Upam, da res ne bo mastitis, ker imam vročino samo 37.6. Baje je pri mastitisu nad 38.4.
Čeprav sem se včeraj fejst ustrašila, ker me je zvečer tresla mrzlica in baje je to znak mastitisa.
Upam, da se Anuš kaj oglasi in mi kaj razloži, če je šla čez vse to. user posted image

Glede prvih pregledov - pri nas sami pokličemo in se naročimo k pediatru in k ginekologinji.
O ležalnikih in podobnih zadevah pa še ne morem debatirat, ker je naš fant star komaj 2 tedna.
Bil je že 2x kopan, ker je imel popek ok in danes ko je bil sonček je šel prvil ven.
Moram pa reč, da ne mara držanja v vodoravnem položaju, on bi se kar gor držal in že kar glavico vzdiguje.

Aja še to - ima katera počivalnik in stoleček Tatamia. Pri nas se hoče tetka izprsiti in ga kupiti za darilo. Baje je primeren tudi za ležanje novorojenčkov. Seveda se ne bomo branili takega darila. POtem vsaj ležalnika ne bomo potrebovali kupovati, ker je to vse v enem.
Aja, še to - kje in katere igralne podloge (ne vem kako se jim reče pravilno) ste kupile z vsemi tistimi mobili?

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 504
19.1.2010 19:01:58   
sassy0
pipika13 mogoče ti lahko jaz odgovorim glede mastitisa. Sicer sem januarka, ampak je naš pohitel za en mesec, tako, da sem tehnično decemberka in vas od časa do časa preberem, da vidim, kako naš kaj pade k sebi podobnim user posted image

Sem pa sama imela dva mastitisa. Pri prvem antibijotike, sem imela vročino nad 38,7 in zato so bili potrebni. Pri drugem, sem dobila pa vročino 38, pa sem že vedela pri čem sem.
Recept je pa takle: bolečo dojko si čim bolj grej-sama sem imela take vložke z gelom in sem jih segrela, lahko je tudi termofor. Ko ti mleko začne iztekat iz te dojke, si začni tam kjer imaš zatrdlino, masirat. Boli ko hudič, ampak pomaga, nato pa pristavi otročka ali pa si sčrpaj. Pa pomaga, da otroka pristvljaš vedno drugače, da ti sprazni vse vode. Enkrat v sede, enkrat v leže, lahko v položaju žoge, itd. Pa vedno ga najprej pristavi na prizadeto dojko. Če boš izvajala vse te ukrepe pred vsakim dojenjem, ti garantiram, da lahko v enem dnevu stvar rešiš in ne pride do hujših zapletov.

No upam, da ti uspe, pa srečno. Se še kaj oglasim, sem pa tja.

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 505
19.1.2010 19:48:36   
blondy_81
Kapljice D3: Naša Manca po Oleovit D3 kapljicah nima krčev. A jih ve vsak dan dajete? Jaz ji kar pozabljam. Upam, da ni ful narobe to.

Spanje v skupni postelji: Manca je spala pri nama samo 3 dni ko je bila bolna, drugače pa spi kar v svoji posteljici. Sem se v začetku bala, da otroka lahko poležiš, pa sem sedaj 100% prepričana, da jaz je ne morem. Čutim in slišim skoraj vsak njen dih. Me je bolj strah, da bi jo moj poležal, ker se v spanju včasih prav hitro obrne in takoj trznem in zavpijem, da je Manca v postelji. Prej je spala v zibki, sedaj pa noče več, ker ji je očitno že premajhna in se počuti utesnjeno. Zdej jo navajam spat v svoji sobi. Spi že 10 dni v svoji sobi, ampak zaenkrat jaz tudi še spim na stegljivem kavču pri njej in zbiram pogum, kdaj jo pustit samo.

Kaj početi z otrokom,ko je buden: jaz ji pojem, se pogovarjam z njo, igrava se na igralni podlogi, ful ima rada knjigico, ker pritiskaš in se oglašajo živali in se potem smeji zraven, gleda, posluša, skupaj pritiskava na tipke, je pa tudi že sama brez moje pomoči parkrat pritisnila. Pa pesmice poslušava. V glavnem se ful ukvarjam z njo, čeprav bi mi marsikdo reku, da se itak še nič ne zaveda in da zakaj vse to počnem z njo.
Najbolj pa mi je zanimiva, ko se spravim telovadit. Položim jo zraven sebe na tla na deko in me gleda kaj delam in se ji zdi ful zabavno, ko telovadim. In je začela določene stvari ponavljat za mano. Ko z nogami gonim kolo, ona tudi začne in se ful smeji zraven. Pa nogice dviguje in steguje.Ves čas me gleda v noge kaj delam in ponavlja za mano. Ne morem verjet, da je 2,5 meseca star otrok zmožen kaj takega.

Podiranje kupčkov: odkar smo samo na AM, sem zelo dosledna pri kupčkih. Če ga ne podre, hitro bruhne. Nosim jo tudi po uro čez rame, da ga podre. Najhujše je, če mi zaspi na rami, ker takrat ni šans, da bi ga podrla. Potem jo dam spat in takoj ko se zbudi, jo dvignem, dam čez rame in takrat pa sigurno podre kupček. Se pa zgodi, da pa v posteljici tudi bruha.

mastitis: nam so v šoli za starše rekli (no bla sem samo enkrat in takrat so to povedali),da je kljub mastitisu priporočljivo dojit. Samo jaz si ne predstavjam kako, ker pravijo da boli za znoret.

črpalka: jaz imam ročno črpalko,pa sem kar zadovoljna z njo. Črpalko bi pa jaz priporočala, da se kupi novo. Sama nikoli ne bi kupila rabljene, ker ne veš koliko je oseba pred tabo skrbela za čistočo črpalke. Tega pa sama res ne bi mogla rabljenega uporabljat.

posvetovalnica: meni je patronažna pri prvem obisku povedala imena pediatrov in telefonsko številko in je rekla,naj čim prej pokličem, da bom na vrsti, ko bo Manca stara nekje 5 tednov. Tako kot se moramo h ginekologu po porodu sami naročit, je potrebno tudi otroka naročit pri pediatru.
Tulpika to je pa nefer od patronažne, da ti ni tega povedala. Vsega pa itak ne mormo vedt, sploh če je to naš prvi otrok.

nivea:  Meni pa Manca sedaj poje ful različno. Od 50 ml pa tja do 130 ml. Hiti pa tako jest, da samo čakam, kdaj se ji bo ornk zaletelo. Pol pa kašlja, ko se ji zaleti zarad goltanja, pa vse mimo teče. Včasih v 5 min sprazni flaško, včasih mi pa zaspi zraven in poje samo 50 ml.

Naša Manca je imela pa danes UZ kolkov in ima zelo lepe. Baje ima fotogenične kolke user posted image user posted image user posted image je bla pa zelo dobro razpoložena in se je vsem po vrsti smejala.

No zdej pa grem....ALARM!!!

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 506
19.1.2010 23:31:37   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: metkara

Kak ste kaj s seksom punce?

čakava pregled pri 6 tednih user posted image user posted image
btw: se je katera odločila za mireno? 

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 507
20.1.2010 7:31:40   
araz
Dobro jutro,

Danes bom pa jest prva.

Glede seksa - danes imam pregled pa bom vidla kako bo. Mi pa še kar ne kako ne paše user posted image . Pa skoraj celo nosečnost nisva, ker se nekako nisva upala pa tudi priporočeno je bilo da naj rajš ne (bogi moj).

Črpalka - jest imam rabljeno ročno od Aventa. Manca ne vem zakaj ne rabljeno, saj itak fajn prekuhaš. Jest jo vsakič po uporabi fajn operem z detergentom potem pa še kuham 15 minut, prav tako flaške in pa dudo enkrat na dan.

Ukvarjanje z otrokom
- moja se ful rada pogovarja, ko je budna. Ji govorim, pojem pesmice ona me pa prav začudeno posluša in se smeji zraven. Drugače se pa zna tud že sama zamotit za kakšne pol ure. Nad zibko ima glasbeni vrtiljak z živalcami in jih ful opazuje in se pogovarja. Vsak dan slišim kakšen nov zvok od nje (novo črko). Na previjalni ima pa tako veliko rumeno račko in je tud čist navdušena nad njo. Najbolj mi je zanimivo, ko se z njo pogovarja in ji reče ga user posted image .

A dela kakšne telovadne vaje z user posted image ? a se  to sploh že lajko začne?. Jest ji edino mal nogice dvigujem in spuščam. Pa za rokice jo primem pa se hoče kar dvignit in se ful smeji zraven. To ji ful paše. Glavo mi pa tako dviguje sploh, ko podirava kupček in jo imam čez rame. Ful je močna, sploh ne morem verjet.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 508
20.1.2010 7:42:08   
blondy_81
Ne sej to z nogicami dela kot bi tudi sicer, samo mi je zanimivo ko me gleda in začne delat. Noge vrti ona že nekaj časa, pa jih sama dviguje, tko da jih meni ni treba, to kr sama naredi. Drugač pa ne delava nič takega, kar ne bi smela

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 509
20.1.2010 7:48:52   
tulpika

ahaaaaaaaaa....madonca sem smotana. Šele zdaj sem dojela da prvi obisk pri pediatru imenujete tudi posvetovalnica user posted image . Jaz sem pa mislila, da je to še en dodaten pregled oz. nek posvet s kakimi strokovnjaki user posted image .
Ja, pri pediatru smo se pa naročili (to pa mi je rekla patronažna), sam nisva uporabljali besede posvetovalnica ali pa sem jo jaz preslišala ker sem hotla posrkat vse informacije, ki jih je govorila.
No, kakorkoli zdej bom za vse večne čase vedla user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 510
20.1.2010 9:14:43   
maya2
Dobro jutro...

Midva sva se danes spet dojila na uro in pol ponoči user posted image včeraj je pa ves dan spal razen ko je vmes jedel in kakal user posted image
sem ga včeraj stehtala pa ima že 5 kilogramov, saj ni čudno če kar naprej je user posted image

posvetovalnica/pregled: samo toliko: mamice vemo najbolje... opozorite pediatre, če kaj opazite, pa ne se pustit kar tko odgnat... jaz sem pri hčeri nekaj mesecev opozarjala, da nekaj ni v redu, pa so me vsi prepričevali, da pretiravam, da vidim stvari, ki jih ni,.... no pa se je izkazalo, da sem imela prav že od samega začetka, pri 9 mesecih so nam končno potem dali napotnico za razvojno in nfth... zdaj spet opažam neke zadeve pri Tomažu in nameravam takoj ornk zatežit....user posted image

oleovit kapljice: se dobijo v Domžalah? kje?

Me je včeraj ful razveselilo, ko sem opazovala hčerko ko se je pogovarjala s Tomažem, ga objemala, on pa nazaj user posted image očitno sta že ustvarila neko povezavo, kar me res veseliuser posted image

grem malce pospravit, kosilo sem že včeraj pripravila user posted image , grem kasneje mal v šoping user posted image

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 511
20.1.2010 9:45:29   
orhideja75
o maya2 mi imamo tudi Tomaža. pa sem mislila, da bomo izbrali ime, ki sedaj ni več tolk aktualno. nam je bilo ful všeč to ime.

glede sexa mi tudi zadnje mesece nismo nič, potem sem zdej čakala 1.pregled, zdej po pregledu pa nama tudi nekako ne uspe. pa kaj pa vem. se mi zdi, da zvečer, ko tamau zaspi, sva tudi midva ful utrujena.

zvečer se hranimo tudi po tri ure. sploh ne vem zakaj. bi jedel, pa ne bi jedel, ... zdej je tko že ene tri dni. potem pa tam nekje ob polnoči al pa enih zaspi in spi do sedmih.

upam, da bo danes kej sončka, da greva mal na sprehod. včeraj je bilo ful čudno vreme, pa mraz, da ti je kar skelelo za ušesiuser posted image

včeraj sem mu kupla ležalno podlogo v pikapolonci. imajo ful dobre. pa ful tople so. tiste, ki sem jih gledala v BC so pa tko tanke, da bi mogla imet zraven še kakšno dekco, pa še spodaj bi mogla kej dat

danes moram pa za kombinezon mal pogledat. bom verjetno kej na bolhi našla. upam. ker za en mesec al dva, se pa res ne splača tolk dat, kot so novi

punce, mejte se in uživejte s svojimi sončki

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 512
20.1.2010 10:55:42   
metkara
Mi pa imamo spet sončekuser posted image Sam tudi spet pihauser posted image Ampak sam da je sonček, je človek kar boljše voljeuser posted image

Naša je pa danes spala do 8-ih! 8 uruser posted image Brez dojenja ponočiuser posted image   Še več takih noči! Je pa potem zjutraj tak dobre volje, se kar naprej smejeuser posted image

No, sva se včeraj pol spravila k stvari (beri:user posted image ), pa mi nekako ni bilo prijetnouser posted image Kar s strahom sma začela, pa me je kar peklo, tak da sma pol rajš končalauser posted image No, za prvič je bilo čist dostiuser posted image   Na pregled sem pa naročena šele čez 2 tedna, ker ima moj ginekolog ful gužvo. Zadnje mesece v nosečnosti tudi midva nisma seksala, ampak ne zaradi mene, js bi, njega je bilo pa strah in ni hotel jenčija motituser posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 513
20.1.2010 12:38:34   
punsha
Ojla punce user posted image
sicer sem ves čas pri februarčicah 2010, ampak je mali malo prehitel (6 tednov), tako da je prijokal že 27.12. Bi se vam pridružila, če me sprejmete zravenuser posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 514
20.1.2010 12:39:14   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

o maya2 mi imamo tudi Tomaža. pa sem mislila, da bomo izbrali ime, ki sedaj ni več tolk aktualno. nam je bilo ful všeč to ime.

saj ni tako pogosto,... sem gledala na statističnem uradu.... zbrala ga je pa hčerka, ne vem od kod ji, sicer imamo enga kolega k je Tomaž, vendar ga kličemo Tomo in ni povezala dokler ji nismo povedal.... možno je da ga je izbrala ravno zato ker nikogar s tem imenom ne pozna, ker moja hči je mnenja, da ne more bit še nekdo z istim imenom user posted image ... se pravi če ima ona prijateljico Niko potem ne more bit še ena Nika....user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 515
20.1.2010 16:33:45   
tulpika

dobrodošla Punsha user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 516
20.1.2010 16:34:48   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: maya2

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

saj ni tako pogosto,... sem gledala na statističnem uradu.... zbrala ga je pa hčerka, ne vem od kod ji, sicer imamo enga kolega k je Tomaž, vendar ga kličemo Tomo in ni povezala dokler ji nismo povedal.... možno je da ga je izbrala ravno zato ker nikogar s tem imenom ne pozna, ker moja hči je mnenja, da ne more bit še nekdo z istim imenom user posted image ... se pravi če ima ona prijateljico Niko potem ne more bit še ena Nika....user posted image user posted image user posted image

pri nas sta ga tudi prva dva izbrala. in mi je bil takoj všeč, pa mojmu tudi. predvsem pa res ni tolk pogost tko, da v razredu sigurno ne bodo trije tomažiuser posted image

me zanima, če boste vse dale svoje otroke cepit proti rotavirusu?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 517
20.1.2010 16:36:57   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

dobrodošla Punsha user posted image

ja dobrodošla. mene so tud vzele med sebe, čeprav je naš tudi pohitel in se rodil konc novembrauser posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 518
20.1.2010 17:05:17   
ROmama
Pozdravljene,
že nekaj časa se nisem javila, preletavala sem vas bežno, za pisat pa kar ni bilo časa. Moja Ema čez dan malo spi, ko je pa budn, hoče biti na rokah, srca pa nimam, da bi jo pustila jokat v nedogled. Danes je šel tudi njen starejši bratec v vrtec in je bil ores znosnejše, pa tudi on se je v vrtcu super počutil.
Moram povedat, da sem na antibiotikih. Tako kot ti pipika13 sem tudi jaz dobila vročino 37,5 pa ponoči me je tako zeblo, vzjutraj pa se mi je začela delat tema, tako da sem komaj iz postelje vstala. potem sem šla k zdravniko, kjer so ugotovili, da imam vnetje. Zanimivo je to, da razen rahlih bolečin v grlu, drugih znakov bolezni nimam. V glavnem, po treh tabletah mi je že boljše, v petek bom morala spet dati kri, upam, da bo kri v redu.
user posted image  bi mi pasalo, ampak bomo počakali na pregled 15. februarja. Bogi moški.

Zadnjič sem v lekarni hotela kupit kapljice za krče, ker mislim, da jo občasno zvija, ampak mi je v lekarni svetovala, naj ji za enkrat raje kak čajček dam po žlički in se raje posvetujem z pedriatrinjo v posvetovalnci.

Sprehodi mi kar hodimo na sprehode za eno uro, več ne zdrži in se začne dret, no zdaj jo vozi ati, drug teden pa jo bom jaz, če bom z zdravjem v redu.

Črpanje jaz se ne črpam, za to poskrbi narava, ponoči mi namreč veliko melka steče ven, toliko, da moram pidžamo zamenjat.

Kopanje včeraj bi se mogli kopat, ampak sva se z patronažno zemnili za drug tede, ko bom bolj stabilna na nogah.

Kupčki mi še ne znamo podirat kupčkov, ali pa podre tako na nežno, da če nisem pozorna, sploh ne slišim.

Kombinzonček mi imamo za enkrat vrečo, (kombinzonček brez nogicuser posted image ) za kasneje pa bomo uporabili kombinizonček od bratca, pač ne bo rozika. Drugače pa moram povedat, da sovraži kapico na glavi, zaradi tega se tudi tako dere, ko se odpravljmo ven.

Spanje ponoči v svojo posteljico gre spat okrog 10 11 ure zvečer in spi okrog 4 ure, poje, potem pa kakor je, ali se zbuja na eno uro, danes je potegnila do pol šestih, pol ure pokonci, potem pa še do pol devetih.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 519
20.1.2010 17:35:23   
pipika 13
Sassy, hvala za nasvete in podporo. Poskušam masirat, pa ne vem, koliko moram pritiskat in v kateri smeri in kako se masira.. Nekaj gnetem to mesto, pa ne vem, če delam prav?user posted image  Boli pa med masiranjem ko user posted image , in ko otroka pristavim na dojko tudi.

Danes je patronažna rekla, da naj grem jutri vseeno k zdravniku po antibiotike, čeprav nimam vročine nad 38, ker se to že vleče od ponedeljka zvečer.
Bomo videli stanje jutri.
Upam, da mi bo uspelo tega user posted image  izčrpat ali izsesat ven, ker počutje ni ravno ok.
Še detece ne moram normalno pestvat, ker mi na dojko pritiska in me potem boli, pa samo na hrbtu lahko spim, ker me spet boli itd.

Uf, samo jamram, grem spet obkladke gor dat.
Mali pa napreduje in moram reč, da tiste kapljice GAS BIMBI pri nas delujejo, samo prdenja je več. No, vsaj boli ga ne več. user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 520
20.1.2010 19:07:14   
sassy0
Pipika, masiraš tako, da gladiš od dojke proti kolobarju, lahko z enim ali dvema prstoma. Jaz sem si najprej tako krožno malo zmasirala, potem pa to glajenje in črpanje, pa kar ornk sem pritiskala, je tudi mene bolelo ko hudič. Tudi, če boš dobila antibijotike, si boš mogla vseeno spravit ven to zastalo mleko. Ker antibijotiki preprečijo samo bakterijsko vnetje, ne sprostijo pa voda. Tako, da kar pridno gret in masirat in črpat-pa držim pesti, da ti rata čim prej to nadlogo odpravit. A ja mogoče je še bolje, da si probaš po podoju še počrpat in ko z eno roko črpaš, z drugo masiraš to zatrdlino, pa tudi med dojenjem, če lahko.
Pa še en nasvet, če imaš aventovo črpalko, odstrani tisto gumo, ki je na unem delu, ko daš dojko not. Gre ful bolj, se naredi večji vakuum in bolje deluje. Jaz si s tisto gumo gor nisem načrpala niti 10ml, ko sem jo dala dol pa 100 in več.

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 521
20.1.2010 20:54:43   
mala bejba
Hej.
Da se še jst po malo javim,k vidmdmate debato o pordiranju kupčkov.Midve sva ble par dni v bolnici ravno zarad ne podiranja kupčkov.Tamala se čist premalo redi in po vsakem obroku bruhne.Smo mele uz želodčka in so ugotovili d ma tamala velik zraka v želodčku,to pa zto k mava težave s podiranjem kupčka.Posledica tega je pogosto bruhanje in premajhno napredovanje v  teži.Pa mala ful prdi pa črviči jo zrd tega.Dan sm jih končno prosila če naju spustijo domov,dj mamo tedenske kontrole,tehtanje in če ne bo dobr mormo pridt nazaj.
So pa rekli d je kupček podret nujno,pa tur če se trudimo dve uri.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 522
20.1.2010 21:36:01   
Momtobe
Punce, koliko časa po porodu lahko začnem malo telovadit itd.? Kar ne upam, ko so povsod tako poudarjali, da se moramo 6 tednov po porodu ful čuvat in samo počitvat itd...

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 523
20.1.2010 22:45:45   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

Punce, koliko časa po porodu lahko začnem malo telovadit itd.? Kar ne upam, ko so povsod tako poudarjali, da se moramo 6 tednov po porodu ful čuvat in samo počitvat itd...

na to temo.... zdej pa res ne vem več a pretiravam al kako.... danes me je spet ena starejša soseda (že druga) nahrulila da kaj se grem da se nič ne čuvam in tko kmalu po porodu že okol hodim, pa delam,..... da bi morala obvezno še počivat, da kaj če se prehladim... jaz pa že od dneva k sem domov prišla delam vse, ampak res vse..... pa kako naj počivam user posted image user posted image , treba je skuhat, pa hčerko poštimat, pa po opravkih it, pa na sprehod,..... pa malo peljat v vrtec ali ponjo it, pa aktivnosti,.... ne vem no, a smo zdaj ženske res tko 'nevemkaj' in so se včasih res tko čuvale??? user posted image Sem vprašala mami pa je rekla, da ne saj ni blo časa.... kako pa ve?

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 524
20.1.2010 23:46:00   
terida
Po dolgem času se javljam - z zgodbo o mojem mastitisu. Vam bom prav napisala kako je bilo pri meni, da boste vedele, če se še kateri to pojavi, ker meni ni bilo (in še zdaj mi ni) jasno, da je to res to.

Začelo se je prejšnji torek, ko sem se slabo počutila (vse kosti so me bolele, kot bi se me lotevala gripa), pa malo vročine sem imela. Potem pa je udarilo - v sredo, četrtek in petek sem imela vročino okrog 39 stopinj, v soboto pa že skoraj 40 stopinj, glava pa me je tako bolela, da sem mislila, da jo bo razneslo. Meni se je počasi že mešalo, res sem se počutila slabo za znoret in še dobro, da je lahko prišla mama na pomoč. En večer me je mož vprašal a lahko kaj naredi, da bi mi pomagal, pa sem mu rekla, da naj me ustreli. Saj zdaj se butasto sliši, vem, samo takrat bi naredila vse, samo da se tista vročina in bolečina v glavi neha. No, pri vsem tem pa nisem pogruntala, da bi lahko bil mastitis, ker me dojke sploh niso ne vem kako bolele. V četrtek mi je prvič postala sumljiva leva dojka, ko se je Erika enkrat naslonila nanjo in me je zabolela. Do takrat je sploh nisem čutila, pa tudi mehka je bila, ko mi jo je Primož izpraznil. Potem pa sem postala pozorna nanjo in enkrat v petek zvečer je bila pa res že videt vneta. Ampak tiste hude bolečine, ki naj bi jo človek čutil pri mastitisu, ni bilo nikjer. Malo me je bolela, a tudi približno si nisem predstavljala, da je to lahko vzrok za mojo vročino. V soboto sem imela vsega dovolj in sem šla k dežurni zdravnici, ki mi je dala pregledat kri (CRP, ki mora biti pod 10, sem imela 166) in mi predpisala antibiotik. Od takrat sem ok. Danes sem imela še eno kontrolo krvi in sem že praktično zdrava (CRP je padel na 30). Še vedno ne morem verjet, da je bilo to res to... Drugače pa me na vso zgodbo spominja en lep velik herpes, ki se je pojavil skupaj z visoko vročino. Ah, ja, tako pač je pri meni, ko mi pade odpornost.

Torej - najprej je bila vročina in hud glavobol in šele nato boleča dojka. K'r neki! No, važno je, da je mimo. Nobeni ne želim, da bi šla skozi to, ker tista vročina je bila res peklenska in sem se non-stop vrtela v krogih: vročina raste (te trese od mraza, boli glava ipd.), poješ lekadol, vročina pade (se ves prepotiš) itd. itd.

Drugače pa je naš mali korenjak dal skozi pregled pri prvem mesecu, kjer so mu namerili 5070 g. To pomeni, da je pridobil točno 1400 g v petih tednih. Ni slabo user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?