|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
19.1.2010 9:19:28   
orhideja75
ojla punce
tudi mi se polno dojimo, čeprav se mi je včeraj zvečer zdelo, da bi še jedel, jedel, jedel in na koncu smo mu dali še flaško. pojedel je kar 50 ml. sej sploh ne vem kolk bi mogel pojesti 7 tednov star dojenček.
drgač je pa pri meni isti, da je na eni dojki manj mleka kot na drugi. pa četudi sem ga večkrat pristavljala na to, kjer je manj. še vedno pa se tko dojiva, da najprej poje na eni, se greva previt, potem pa še na drugi. včasih berem, da ene dojijo en obrok na eni dojki, drugega na drugi. pri nas pa ne vem al je premal mleka, ampak vedno je na obeh. in da ne rečem, da hranjenje včasih traja tudi eno uro.
a vam ponoči že spijo? pri nas se še vedno zbuja na 3 ure. včasih spi tudi 4 ure, ampak to je že izjema. danes je spal 4 ure, ampak po mojem zato, ker smo mu dodali flaško. se mi vseeno zdi, da je tam močnejše mleko.
čez dan pa pri nas tudi zelo malo spi. ponavadi zjutraj po hranjenju še zaspi za urco do dve, potem pa med obroki sam še po kakšno urco. včasih mi je v miru skuhat kosilo že prava loterija. ampak pač tko je.
upam, da bo danes kej bolj lepše vreme, da greva na sprehod. čeprav se mi zdi, da je ful mrzlo zunej.
a tiste, ki dojite dodajate med obroki kej čajčka? ker naš bi tudi med obroki se crkljal pri meni. sploh nimamo enga ritma. mislim tisto na 3 ure.
grem zdej še kej nardit, ker itak bo že kmal pokonc.user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 476
19.1.2010 9:29:03   
d4rj4.84
ojla, tudi  mi nimamo nekega ritma, edino ponoči zaspi okrog enih in zjutraj se zbudi okrog šestih. nevem kaj naj počnem podnevi z njim ko je buden? kaj počnete ve poleg crkljanja? moj zvečer spije tud do 210 ml, drugače pa na škatli piše kolk bi moral spit dojenček glede na starost. user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 477
19.1.2010 9:41:06   
orhideja75
me zanima, če imate za svoje malčke enodelne kombinezone, al bundice posebej?
naš je prvo številko že prerasel, pa mu grem danes kupit novega. smo imeli enodelni kombinezon, ker se mi zdi najbolj praktičen. na prvi posvetovalnici sem pa opazila, da imajo skoraj vsi kar v dveh delih.
kje ste jih pa kej nakupovale? jaz sem prvega v BC, pa je bil kar drag. za en mesec, ko potem itak zdej v začetku hitro preraste.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 478
19.1.2010 9:44:03   
orhideja75
sem pa šele sedaj ugotovila, da pišem pod decembrčke. čeprav se je moj rodil pred rokom (novembra), se mi zdi, da smo se fino ujele že med decembrskimi nosečkami. sej niste jezne, če sem tukej aneuser posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 479
19.1.2010 9:50:03   
d4rj4.84
orhideja75 dobrodošla med nami! jst sm kombinezonček kupila kr na bolhi za 5€ pa je lep in očuvan. sej je itak vseeno al kupiš rabljeno al pa ti nekdo rabljeno da, vsaj pri meni je tako. pa tudi ko tega preraste bom spet kupila drugega. v bc so pa itak predrage stvari. rajši 20€ položim na njegov račun.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 480
19.1.2010 10:18:22   
maya2
Dobro jutro

Naš malček trenutno spi, včeraj pa smo imeli zelo pestro user posted image .... šele zjutraj sem ugotovila zakaj user posted image
Ves dan ni hotel jesti lačen kar naprej, jokal kaj jokal tulil, ves dan ni spal, kar naprej podiral kupčke, tudi če ni jedel, bruhal, vmes enkrat sluz... malce me je že skrbelo kaj se dogaja.... proti jutru se je zbudil kriče, pod noskom vse 'mokro', ni mogel dihat.... očitno je malo prehlajen,  ima zamašen nosek, ni mogel jesti, prejle sem ga pa kljub vpitju ornk sčistila in zdaj lepo spi user posted image

posvetovalnica: mi tudi še nimamo datuma, ta teden bo star en mesec, če me ne bodo obvestili, jih bom pa jaz konec tedna poklicala....

oblačila: mi smo tudi že pospravili en kombinezon, pa še nekaj drugih oblačil tudi... jutri grem v šoping na hitro po nekaj zadev....

grem malo pospravit preden se mali zbudi user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 481
19.1.2010 11:01:36   
orhideja75
jaz imam tudi dve od katerih dobim cunje za našega fantička. v začetku so itak vsa oblačila ohranjena, brez flekcov, ker itak še nič ne jejo druzga kot sam mleko
moram res še na bolho pogledat za kombinezonček

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 482
19.1.2010 11:24:22   
pipika 13
Evo, mi smo danes malce bolje spali. Očka je včeraj z gorenjskih lekarn prinesel dvojne kapljice in včeraj zvečer smo ene probali in začuda ni bilo joka, samo prdel je kot star dedc. Upam, da bodo tudi danes te kapljice delovale. So pa neke italjanske GAS BIMBI.

Problem pa imam jaz, ker imam probleme z dojkami. Imaam preveč mleka in mi očitno zastaja. Včeraj zvečer sem imela na določenih mestih desno dojko tako bolečo, da sem si dala 3 x gor mrzel obkladek. Potem pa me je začela tresti mrzlica. Čez noč sem pojedla 3 dalerone in se ful spotila. Danes imam malce vročine 37,5. Upam, da ni mastitis, ker me ful skrbi???? Boli pa tudi fejst na pritisk na določenih straneh.

Če imam mastitis dobim antibiotike a ne?user posted image IN potem je dojenje adijo?
Jaz pa sem hotela svojega dojiti vsaj do 6. meseca. Pa toliko mleka imam:user posted image

A katera ve, če lahko po zdravljenju še vedno dojiš? Ali je treba črpat mleko itd.??
Ful me skrbi, da sem zbolela.

Pa še v neko raziskavo inštituta Jožef Štefan sem vključena, kjer hočejo februarja moje mleko v preiskavo. user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

Neposredna povezava do sporočila: 483
19.1.2010 11:30:59   
orhideja75
pipika pejt pod topel tuš in si probaj zmasirati dojko, da bi šlo čimveč ven

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 484
19.1.2010 12:15:37   
nelicas
Pipika, daj si gor topel obkladek. Če pa boš dobila antibiotike, lahko še kjub temu dojiš.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 485
19.1.2010 12:24:56   
taraji
No, mi zaenkrat spančkamo, pa čakamo patronažno - ja danes sebomo prvič kopali pa bomo čez dva dni stari že en mesec. Začetku prejšnjega tedna je popek še malo rosil in je bilo kopanje prestavljeno.

No, pri nas pa se mi zdi  - vsaj zaenkrat da kar imamo nek ritem - spanje je tudi čez dan kar zadovoljivo, ponoči pa zaspimo tam okrog polnoči pa tja do petih šestih pa hranjenje in naprej do devetih.

Krči so pri nas zaenkrat kar znosni - zgleda pa pri nas to tako da se tam okrog 21 oz 22 začneva dojit in jo kar zvija zraven, pol se pa ubogo dete sploh ne more nasitit.Jo imam najprej na prsih več kot kakšno uro, no sedaj pa si tudi že dopoldan načrpam nekaj mleka da ji ga potem dam še po flaši - in včeraj mi je kljub temu da sem jo dojila potem po flaši popila še 65 ml - no in ko se dobr napoka se seveda zraven fino pokaka, pol pa mamo še na previjalni obvezno kakanje. In tako se potem lepo sprdi pa skaka in krči minejo - lepo mirno potem zaspi.

Mogoče bi tiste ki jih tudi mučijo krči poskusile to varianto - pri nas se zaenkrat obnese pa upam, da še naprej tako ostane.

Pipika
- mislim da je anuš pisala, da je imela tudi mastitis in da si je stiskala mleko iz prsi . sicer je bolelo ko sto user posted image , vendar ni rabila antibiotikov, ker ga je tako odpravila.
No, upam da nas kaj prebira pa ti bo sama najbolje opisala kako je zadevo rešila.

Kombinezonček
- mi imamo enodelnega - sem ga pa kupila še ko sem imela narobne predstave kolk so dojenčki v resnici velikiuser posted image user posted image tako da sem kupila prevelikega in verjetno bo kar za celo zimo - sedaj je notri bolj kot v vreči in ne kot kombinezonu.

Skupna postelja - naša je morda prvi teden ene dvkrat spala v svoji postelji potem pa ne več - kot prvo sva ves čas hodila preverjat če sploh diha kot drugo pa se je ponoči zbudila in ker sva spala se je kar ornk prebudila predno sem jo vzela k sebi. No, sedaj ko spi pri nama se samo rahlo prebudi, jo priklopim na zizo, ona lepo poje in nato spimo dalje - se sploh ne prebudi do konca. Kupček podreva kar tako, da se jaz usedem, malo pokrčim noge, jo dam čez kolena in potem podiramo kupček, pol se pa naprej podojiva - no na koncu dojenja ji ga pa ne podiram saj se navadno zgodi da obe zaspivauser posted image . Ni pa panike, da bi dojenčka poležal - jaz včasih nisem slišala tudi če bi s topom streljal, sedaj pa ona začne samo malo stokati in se takoj prebudim. Imamo pa ves čas prižgano lučko tako da ni popolnoma temno v sobi. Imam pa sedaj posteljo ob steni, tako da enkrat spi mala med nama, ko pa jo prestavim na drugo dojko pa spi ona ob steni - tako da ni variante da bi mi kam padla. smo pa nekaj časa delali tako, da sva se z atijem menjala in je bila ona ves čas na sredini.

Podiranje kupčkov
- mene zanima koliko ste vi dosledne s tem - pri nas to ne laufa ravno najbolje - pa poskušava  na več načinov in včasih nama kar ne uspe. Me pa zanima, če morda katera ve kaj je lahko narobe, če se kupčki ne podirajo redno.

Ninča  - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate in za tvojega Matevža - ste res bogi s temi čeveljčki, ampak slej ko prej se bo tudi to porihtalo in boste samo še lepo uživali.

Naredite si kar se da lep dan in uživajte s svojimi biserčki.

La vita e bella

Neposredna povezava do sporočila: 486
19.1.2010 12:40:37   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: taraji

No, mi zaenkrat spančkamo, pa čakamo patronažno - ja danes sebomo prvič kopali pa bomo čez dva dni stari že en mesec. Začetku prejšnjega tedna je popek še malo rosil in je bilo kopanje prestavljeno.

user posted image user posted image pri nas tudi popek še ni v redu, pa smo ga vseeno kopali po 14 dneh ... je rekla patronažna da je v redu.... da lahko vseeno kopamo user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 487
19.1.2010 12:44:26   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

a tiste, ki dojite dodajate med obroki kej čajčka? ker naš bi tudi med obroki se crkljal pri meni. sploh nimamo enga ritma. mislim tisto na 3 ure.
grem zdej še kej nardit, ker itak bo že kmal pokonc.user posted image

teoretično, je dovolj samo materino mleko do 6 meseca, ni potrebno vode ali čaja (za tiste ki polno dojijo). Na ritem pa ne misli, rajši ga doji po potrebi (preberi materinstvo iz srca). mi je moja mama povedala kako ji je žal, ker takrat ko sem bila jaz mala, je veljalo podoj na 3 ure, ne prej, in sem bila dostikrat lačna, pa mi je dajala vodo za piti, ker je čakala da bo mimo 3 ure. Ji je pa zmanjkalo mleka že po 3 mesecih. (in jaz trdim, da imam zato danes probleme z hrano (berite: bi nonstop jedlauser posted image user posted image user posted image ).

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

Neposredna povezava do sporočila: 488
19.1.2010 12:48:10   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

Problem pa imam jaz, ker imam probleme z dojkami. Imaam preveč mleka in mi očitno zastaja. Včeraj zvečer sem imela na določenih mestih desno dojko tako bolečo, da sem si dala 3 x gor mrzel obkladek. Potem pa me je začela tresti mrzlica. Čez noč sem pojedla 3 dalerone in se ful spotila. Danes imam malce vročine 37,5. Upam, da ni mastitis, ker me ful skrbi???? Boli pa tudi fejst na pritisk na določenih straneh.

počakaj bo minilo (seveda si zatrdline spravi ven!) Moja je bola roj 1.12., in sem do novega leta imela štalo z zizikami - FUUUL POLNE, in ful trde. Po novem letu pa se je uravnalo, danes imam redko čisto trde dojke, razen včasih kdaj ponoči, je tista ki je zjutraj na vrsti fajn polna, a jo moja lepo sprazni. Kot so ti rekle, pod tuš, pa ven brizgaj.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 489
19.1.2010 12:51:43   
malažabica
IZVIRNO SPOROČILO: taraji
Podiranje kupčkov- mene zanima koliko ste vi dosledne s tem - pri nas to ne laufa ravno najbolje - pa poskušava  na več načinov in včasih nama kar ne uspe. Me pa zanima, če morda katera ve kaj je lahko narobe, če se kupčki ne podirajo redno.

Sem nekje brala, da če ne podre v rvih 5-10 min, da ga ne bo. Pri moji je tako, da ji med dojenjem uspem parkrat podreti kupček, včasih pa tudi pol ure po podoju, ko že spi se zbudi in začne kričati, potem jo dvignem in takoj podre kupček. Včasih traja.

Glede cotic, sem imela srečo da iz dveh strani dobim cotice, edini problem je da sta oba zimska fantka, jaz pa imam pupo. No pa smo doma vse modre cotice pobarvali na zelenouser posted image

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 490
19.1.2010 13:51:26   
metkara
Pozdravljene! Vas redno berem, samo pišem bolj po redko - starejši smo, manj časa spimo, več pozornosti zahtevamo user posted image

orhideja : meni fajn spi ponoči (moram trkatuser posted image ). Danes je recimo od polnoči do 7-ih. Okol 5-ih se je začela nekaj prebujat, pa pritiskat, pol je pa ornk prdnala, pa je zaspala nazajuser posted image
Js polno dojim pa ji dajem tudi čaj. Še posebej zvečer, ko jo krči matrajo, se mi zdi, da se laže pokaka. Zdj trenutno mam čaj iz lekarne za otroke, al pa kar janež pa kumino not vržem.
Kombinezon mi je pa tašča v BC-ju kupla, ker je bil ful znižan, pa bo počasi že premajhen. Drugače imam pa eno zimsko vrečo kar iz Kik-auser posted image Meni se zdi brezveze kupovat drage cote za otročičke, ko itak hitro zrastejo. Sem pa večino dobila iz druge roke.

d4rj4.84: kaj počnemo, ko je budna? Imamo sredi dnevne sobe viseče igrače, ki jih vrtim in ona tisto tako gleda pa vriska da je veseljeuser posted image Še nad previjalno sm ji namontirala domač izdelan vrtiljak in zdj se raje previjauser posted image Al pa ji pojem, se pogovarjam z njo, tudi plesale sva že. Al jo pa bici pa dedanu nesem v spodnji štukuser posted image

maya : nosek kr redno čistim zjutraj in zvečer. Še posebej zjutraj ima kr polnega. Pa ne vem, a je to od suhega zraka (kr redno skrbim za vlago), al se, kot je že ena pisala, od mleka naberejo mucke v nosu. Je pa seveda jokanje zraven, ko ji vlečem vn z aspiratorjem na vdihuser posted image

pipika13: tudi če dobiš mastitis in posledično antibiotike, lahko še naprej dojiš, še priporočljivo je. Verjetno pa res boli user posted image

taraji: mojo tut krči matrajo in delam podobno kot ti. Zvečer se pogosteje dojima, pa pustim jo razvito na previjalni. A katera široko povija? Mi imamo priporočljivo široko povijanje (sg bolnica še to prakticira), čeprav so bili kolki 1a. Js ji zvečer dam samo pampersko gor, ker veliko laže brca in prdi, kot pa čist zavita nt. In potem je tudi krčkov manj. Je bila tudi čez noč samo v pamperski in kar slišim kako prdi ponočiuser posted image Gremo počasi na uz kolkov, da dobim še uradno potrdilo, da ne rabimo več široko povijatuser posted image

Skupna postelja: js se pa ne naspim, če jo imama pri nama v posteljiuser posted image Zato jo raje dama v njeno posteljico, ki je ob najini. Zjutraj pri zadnjem dojenju jo pustim še, da se pocrkljava. In potem ponavadi kr celo dopoldne potegne, ker je v veliki postelji tako fajnuser posted image

Podiranje kupčkov: včasih takoj, včasih se dolgo matramo, včasih sploh ne... Po dojenju jo dvignem in če v roku 2 minut ni kupčeka, jo kar dol položim. Se začne tak sama bunit, ko bi rada rignala. Ponoči ji ga pa načeloma ne podiram, ko prej zaspiuser posted image Mislim, da ne more bit kaj narobe, če se kupček ne podre. Lahko pač malo polije, verjetno.

Lep dan, šibama na sprehoduser posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 491
19.1.2010 13:58:21   
araz
Heej,

Danes pa ne bo nič sončka user posted image , da bi šle lahko kaj ven. Pa še ful je mrzlo.

Maya jest sem mogla pa sama klicat v posvetovalnico in se naročiti in sicer 4 tedne porojstvu. Mi je patronažna tako naročila.

Orhidejy75 seveda si dobrodošla med nami. Pa kaj potem če je user posted image mal prej prišel na svet. Ne vem kam se mu je tko mudilo user posted image .
A sem si prav zapomnila, da si ti iz Domžalskega konca?

Kombinezonček - midva imava tud enodelnega. Sem ji pa mogla it enega kupit št. 56, ker ji je bil 62 čist prevelik. In še vedno tega nosiva. Sem ga pa kupila v BC za manj kot 10EUR. Drugače pa večino stvari, če jih ne dobim kupim preko bolhe. Tudi cunje in sem zelo zadovoljna z vsem kar sem sedaj kupila.
Moji je tud nekaj stvari že prekratkih zaradi plenic. Jo namreč še kar široko povijam in to ful pobere.

Zdej grem pa likat, pa kosilo skuhat. Zoja tko lepo spi in moram iskoristiti.

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 492
19.1.2010 13:59:04   
ShopGirl
Hey drage moje,

katera pozna lekarno Arnica iz Škofje Loke? No, baje ne obratuje več, se pa še vedno da dobiti kapljice proti krčkom in pa Oleovit D3 kapljice. Sem ravno govorila z gospo (lastnico, predvidevam), in jih jutri že dobim. Upam da bodo res pomagale proti krčkom in da jih D3 ne bodo povzročaleuser posted image  V glavnem, te kapljice proti krčkom full pohvalijo, zato sem polna zaupanja da bodo pomagale tudi nam.

Spanje v skupni postelji - vijolica, jst to prakticiram že cca. 2 tedna in ti lahko povem, da je super. Kar se tiče dojenja ni nobenega problema - če si nazadnje dojila recimo na levi strani, si malo položiš spat na desno stran in jo podojiš iz desne. Ko se bo zbudila za naslednje dojenje si jo boš pa samo prestavila na levo stran postelje in dojila iz leve. Kaja še ve ne, kdaj jo prestavim... Je pa kot ena mala mucika, sploh ne joka ampak samo mal pojamra ko se hoče dojit. Še zbudi se ne do konca, se že hraniuser posted image  Men je luštno, res. Vmes itak zaspim, ko dojim (ona pa tudi), tko da je mala na jutranji negi čisto bela okrog ustk od mlekauser posted image  Zbujam se veliko bolj spočita, kot sem se prej, ko sem za vsako dojenje vstajala iz postelje, pa še mala je bla budna kot čuk, ker se je vsakič do konca predramila predn sva se začele hranit.
Me je blo mal strah, da ne bo hotla več spat v košari, odkar spi pri nama. Zaenkrat s tem ni težav, upam da tako ostane.

Ritko sm že skoraj pozdravla, in ni več tk ordeča. Jupi... Mi je bl kr težko gledat pordelo kožo user posted image
Jutri imamo pediatra - tudi mi mamo pregled malo pozno, Kaja bo ravno v šestem tednu. Se ne sekiram zarad tega, men je važno samo to da bo vse OK in da mi ne najdejo kakšne pomanjkljivosti - priznam da mal cvikam zarad pregleda.

Ninča, ti si pa tok pogumna in močna punca...vsa čast res. Verjamem da si jokala - mislim da ni mamice ki ne bi jokala. Že jst se zjokam vsak drug dan, ker je že samo materinstvo in vse te spremembe, ki jih prinese NAPORNO. Tako da - kar tako naprej... kmalu bo vse to za vami in si boste lahko oddahnili in zadihali na polno! Pa še lepše vreme se bo začelo, pomlad...in takrat bo vse lepše... Pomlad prinaša nov začetek user posted image

Orhideja, ti spadaš med decemberke - itak user posted image  Pa več nas je lepše se mamo ane? Čeprav jst nimam glih časa za forum...he he sem pa med nosečnostjo tok visela gor, da sm še vedno v plusu glede prisotnosti in dolžine postov user posted image

Hmm ja...vidm da mate vi tut "problem" kaj počet z otrokom ko je buden. Moja Kaja še ne vidi dobro pa tut ne kaže nekega interesa za daljše pogovore al pa poslušanje pravljic. Večinoma me niti ne gleda, razn ko jo dojim - takrat strmi vame, ampak rajš gleda v lučuser posted image  Je pa kr zahtevna. Ne morm je npr. odložit na odejico in bit zraven nje, ampak jo morm met v naročju, na kolenih al pa na rami. Al pa, še najraje, na dojkiuser posted image  Najbrž bo sčasoma boljše, trenutno nam pa nobena igralna podlaga ne pride v poštev. Tut uspavank noče poslušat ampak lepo joka zravn in preglasi melodijo... user posted image
Jst jo nosim po stanovanju in ji razlagam kje sva. Ko jo previjam, ji razlagam kaj počnem... Ko je snežilo, sem jo mela na rami in jo usmerla proti oknu da je gledala snežinkeuser posted image  Čeprav jih itak ni vidla...ampak OK. Pojem ji pa eno pesmico ki sm si jo sama zmislila in nima nekega besednega zaklada - ampak jo pa kr posluša...vsaj to.

No dons sm si uspela umit zobe ob 13h, ko je zaspala...noro. Aja, še o kombinezončkih je blo govora... Mene so vsi napadli naj ne kupujem št. 56 ampak naj raje kupim št. 62 - da bo za dlje časa. Ko je blo treba it iz P, je iz tega 62 velikega kombinezona Kaji vn štrlela sam glava - in je bla kot vesoljc. Groza res... Sem kupla 56, pa ji je še zdej tok velik da bo prej zime konc, ko ji bo prav. Ne pretiravam - rokic sploh nima v rokavih, ker nima smisla da jih not tlačim. Še vedno ji je prav body št. 46user posted image  

pipika 13, daj si raje tople obkladke na boleče dojke in si privošči mal bolj vroč tuš... pa MASIRAJ zatrdlince. Men je to pomagalo pri navalu mleka v P. Če nimaš črpalke, da bi si črpala mleko, potem lahko to nardiš tut z roko...recimo med masiranjem pod tušem. Al pa takoj po tuširanju prični z dojenjem, da si sprostiš napetost v dojkah. Srečno...upam da ne bo mastitisa!!!!

taraji, jst mam podoben sistem kot ti glede dojenja ponoči in podiranja kupčkovuser posted image  nč ne more bit narobe če kupčka ne podreš. Če ti mirno zaspi po dojenju je vse OK.... in te ne rabi skrbet za kupček (tko mi je rekla patronažna).

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 493
19.1.2010 14:04:33   
evangelie
kupčki kolkr jz vem, če ga ne podreš, ima potem težave s krči, prdci in polivanjem. Tako da je v vsakem primeru boljše, da ga podre
kombinezon mi imamo sedaj enodelnega, večjo številko, pa se mi vseeno zdi nepraktičen za oblačit. Drugi nakup bo dvodelen.
dojenje/mastitis a si katera po koncu podoja iztiska preostalo mleko? to naj bi preprečevalo mastitis. Jz se trudim, da mi mali čimbolj izprazni, včasih pa tudi na roke malo stisnem, ampak nisem vztrajna, ker boli, pa še občutka nimam kdaj je čisto prazno. Mleka pa načeloma dost. Nimam pa kakih zatrdlin...Morm nabavit črpalko. Ko smo ravno pri tem...tiste, ki jo imate, imate ročno ali elektronsko? Za občasno črpanje je menda ročna ok?

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 494
19.1.2010 14:32:13   
orhideja75
ja araz mi smo iz domžalskega konca
mi imamo tudi probleme s podiranjem kupčka. včasih traja tudi pol ure, da ga podre. včasih ga pa takrat, ko ga položim v posteljo. posledično zato bolj prdkauser posted image . sam mislim, da ni nič narobe, če ga včasih ne.
pr nas ponoč tudi spi pri nama. ponavadi, ko se ponoči zbudi, ga podojim in potem do zjutraj spi pri nama.
kakšne črpalke imate?
a si po dojenju vedno ostanek izčrpate?
a je dobr, če kupim rabljeno, al je bolje novo?
a čez dan vaši redno spijo v posteljici? jaz ga imam včasih kar v ležalniku, pa itak je že velik buden, ker ga vse okrog sebe zanima.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 495
19.1.2010 15:14:35   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

kakšne črpalke imate? kolegica mi je posodila Aventovo, sem včeraj prvič ponoči črpala... da sem videla kolk ostane...
a si po dojenju vedno ostanek izčrpate? ne

a čez dan vaši redno spijo v posteljici? jaz ga imam včasih kar v ležalniku, pa itak je že velik buden, ker ga vse okrog sebe zanima.
jaz ga dam 1x na dan čez opoldan v sobo v posteljo, ostalo spi v dnevni sobi ob vsem hrupu....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

Neposredna povezava do sporočila: 496
19.1.2010 15:37:18   
tulpika

govorite o nekih posvetovalnicah? jaz nič ne vem o tem.
Araz meni patronažna ni nič rekla, da naj pokličem. Bi morala ? a kar pokličem in se naročim al kako?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 497
19.1.2010 15:40:23   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

govorite o nekih posvetovalnicah? jaz nič ne vem o tem.
Araz meni patronažna ni nič rekla, da naj pokličem. Bi morala ? a kar pokličem in se naročim al kako?

ne vem kako imate to pri vas, pri nas naj bi nas naročila patronažna in nam sporočila termin.... do petka bom še počakala, če je slučajno pozabila, potem bom pa sama klicala.....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 498
19.1.2010 16:10:35   
*nivea
da še se jaz malo javim, preden me pozabite user posted image

je naš ati na očetovskem, pa ni časa za računalnik. pa Taja zdaj že 3dni čez dan nič ni spala, tak da ni blo časa kaj dosti da bi bluzila po netu. zvečer pa ko zaspi, pa grem hitro za njo tudi jazuser posted image običajno po vozičkanju ona fajn aja, a danes ne. pa smo eno dolgo turo nardili. te pa prišli domov, se je najedla, in zaspala. jaz pa tud hitro za njo v posteljo user posted image zdaj pa že ati spi z njouser posted image

ponoči pa, da potrkam na les, fajn spimo. sicer se zbujamo še 2x v noči, ampak boljše kot da ne bi spali..
proti krčom mi uporabljamo Sab simplex in moram priznati da ji pomagajo.

posvetovalnico smo mi meli pri enem mesecu in nas je tudi patronažna naročila.

kupčeka podiramo, ker drugače bi ona tud polivala.
blondy81 veš da sem ti pred časom napisala, da naša poje 90 ml mleka. no zdaj smo še vedno na tej količini, ker če več poje,potem gre nazaj iz nje... je pa tudi naša taka, da tak hitro je, pa te se ji zaletiuser posted image pa vse bi rada v tistem trenutku mela kak si ona zmisli. že zdaj si zahteva svoje user posted image

toliko zaenkrat

mejte se

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 499
19.1.2010 16:32:07   
Momtobe
Naš mali je imel tudi krče po AD3, tako da smo potem nabavili Oleovit D3. Danes je dobil prvo kapljico in zaenkrat ga nič ne šraufa. Super. Me je skoraj pobralo, ko sem revčka gledala, kako je na ves glas kričal zaradi krčev. user posted image user posted image  Bomo pa kasneje začeli z AD3.

Črpanje mleka - mene tudi včasih bolijo dojke, ker so prepolne oz. se kakšen od kanalov očitno zamaši, pa si potem mleko sčrpam in to zadevo reši. Kupili pa smo ročno črpalko od Aventa in je super. Na začetku je sicer zgledala kot mučilno orodje user posted image , ampak nič ne boli in opravi svoje delo, tako kot treba. user posted image  ... zdaj vsaj vem, koliko mleka imam. Odločno premalo, da bi bil mali brez dodatka. Škoda. Morda se bo količina kaj povečala, glede na to, da si mleko sedaj še črpam.

Posvetovalnica - sem mislila, da rečejo posvetovalnica prvemu obisku pri pediatru ... user posted image  Kako pa to zgleda? Meni je še vedno panika, ko moram z malim kam it, ker še vedno študiram, kdaj se bo pokakal, a bo lačen, a bo kričal, a mu bo vroče, .... user posted image . K sreči je vedno zelo priden, tudi v avtu. Upam, da tako tudi ostane.

Spanje v isti postelji - pri nas to prakticiramo že od začetka. Prostora je dovolj, past nima kam. Od začetka je bilo to potrebno, glede na to, da se je dojil tudi po 3 ure ... sedaj mu sicer ponoči dajem Aptamil, ampak tudi rabiva kakšne 45 minut, da pojeva in se previjeva (vedno se pokaka, ko je, pa nimam  srca, da bi ga pustila pokakanega). Pa nič se bat, da bi ga povalali ...

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?