|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
12.6.2010 22:40:24   
d4rj4.84
ninča77 moj tud noče pit. na forumu http://med.over.net/ sem prebrala, da velja, da če otrok nekaj zavrača, da tega pač ne potrebuje. Če je dojenček lepo polulan in urin nima vonja, je hidracija primerna, dojenčku pa dejansko silimo nekaj, kar ne potrebuje in zavrača. V potrebne tekočine vštejemo mleko, juho, vodo, tudi redko sadno kašico.
malega so eno noč tolk komarji popikali da sm mislila, da ma ošpice. ves je bil popikan zjutraj. potem sm pa kupila tisto proti komarjem ko se všteka v vtičnico pa je 100% bolš, pa še na okno je moj dal mrežo, da mamo lahko okno skos odprto. drugače pa obstajajo ene take mušice ko vsekajo ko user posted image  , jih človek sploh ne vidi. vsaj men rata taka bula, kot da bi me pičlo 5 komarjev na isto mesto.pa srbi tud in čez neki cajta izgine.

vsem biserčkom, ki so bili in še bojo stari pol leta čestitam in jim želim vse naj naj user posted image

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
13.6.2010 0:35:05   
tintara
Evo punce, da mal poročam kaj se nam dogaja(lo):

VAne j iz torka na sredo ponoči zelo slabo spal, nekaj težje dihal, in skoz nekaj stokal, sva zjutraj odšla na pregled, kjer so potrdili bronhiolitis, a je bila saturacija v redu (no, nad mejo za kisik). Še v laboratorij, ker se je zdravnici zdel bled, nato pa domov. Čez kako uro kliče zdravnica (to ni nikoli dobro), da je Vane ekstremno slabokrven in da ne sme ostati doma in prebolevati bronhiolitisa. Je imel hemoglobina samo 62! Po napotnico, na pediatrično, kjer so najprej ugotavljali (na osnovi barve) da že ne more imet tolk mal, pa so še enkrat kri vzeli in je bilo hemoglobina celo 60. Smo dobili sobo, dobil kisik, .... mal so že omenjali transfuzijo. NAjprej me je bilo ful groza, ko sme ga pa čez noč gledala kako se je matral in so mi zjutrjaj razlagali. da se v glavnem matra ravn zarad tega, sem pa sam čakala popoldne, ko je dobil transfuzijo. Od takrat naprej je šlo strmo navzgor, ne moreš verjet, je bil takoj po koncu ful lačen, pa dihanje se mu je umirilo, saturacija poštimala... Zjutraj je sam še po postelji lezel gore, dole, naokoli... Danes sva pa lahko odšla domov.
Zdaj bo pa treba ugotovit od kje tako ekstremna anemija, ali samo zaradi prehitre rasti, ali kaj drugega. Tako imamo čez 14 dni kontrolo na pediatrični, kjer mu bodo dali terapijo...
V glavnem pestro.
Evo, zdaj grem pa lahko spat, sem si lase umivala, pa sem si jih naravno sušila, pa je blo treba počakat.

Mejte se, T

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
13.6.2010 0:36:16   
tintara
Ha, ha, da se ne boste zjutraj šle katera je prva, jaz sem bila, sam za kavo je pa najbrž prezgodaj, kaj?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
13.6.2010 9:03:53   
Puffy
Jutro.

Niti dihat se mi ne da...že 2 dni se zbujamo spet na uro do dve, zbudi me pa z jokom - sploh ne vem kaj ji fali, lačna ni, toplo ji ni, pa tudi če spi pri meni, lih tko joče. Katastrofa user posted image  In pol k ustanemo, se mi pa smeji z gugalnika in itak čez pol ure začne zehat, k je vsa zaspana...

Včeraj mi je štrajkala s kašicami, par žličk je pojedla in to je blo to - tako da smo pili mleko cel dan spet, po dolgem času user posted image

Blagor enim k majo vrt, mi bomo naštimali bazenček pa kar na balkon user posted image  Bom šla drug tedn do baby centra po tisti tamali bazenček, da bo Kajčka uživala (ful se rada kopa).

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
13.6.2010 10:23:02   
taraji
Ja, tale vročina je pa res ubijalska - še dobro, da imamo klimo, ker drugače bi bilo za crknt

Tintara - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Vaneta, da se čimprej vse porihta. Je pa res bogi

IZVIRNO SPOROČILO: Ninča77

Vroče vroče vroče.......

Punce eno vprašanje. Moj pikec dobiva nekakšne flekce na koži, ki izgledajo kot bi ga kaj pičilo,npr.komar naredi se bela goba, okoli nje pa rdeč flek, ki vse supaj izgine po 10 minutah. In skor nikol ne vidim da bi ga kaj pičlo, pa tud zastoka nikol nč ne. Bela goaba pa nikol ni okrogle oblike, ampak bolj jajčasta. Kot nekakšna koprivnica, sam da je to sam na goli koži, pod bodijem nikol.mogoče en flekec na roki, en na nogi, kakšn pa na obrazu. Res mi je čudno, ker ne opažam na kak pik mrčesa. Res pa je da se mu je to začelo delat zdej ko je nehal pit. Upam da ni kej v zvezi ledvic.

Tintara a se spolniš kako me je skrbelo, da se moj pikec nč ne smeji, pa da je tečko. Postal je tak dobrovoljček, pa ful priden je, sam pit mi noče, ampak sej ko bo žejen bo pil a ne?

Zdej pa grem spat, sem tok zmatrana danes. Nočko bejbe in vaši sončki naj mirno spijo.

Ninča - naša Iris ima prav takšne pikice že od rojstva - se ji naredi rdeč flekec notri pa bela pikica - točno tako kot ti opisuješ. In sem že takoj vprašala patronažno kaj naj bi to bilo, pa je rekla da če izgine v enem dnevu da se čisti koža, če pa ostane dlje je pa lahko znak kakšne alergije. No, tudi Iris te pikice izginejo zelo hitro - se pravi da se čisti koža, zako da mislim da je tudi pri Matevžu tako. če to izgine hitro res nima biti kaj drugega, saj bi vsak pik mrčesa ali pa kakšen alergijski izpuščaj trajal dlje.Kar pa se pitja tiče pa tudi jaz mislim da pač ne potrebuje toliko tekočine - ne vem no, ampak jaz imam občutek da če bi bil žejen bi že pil - vsaj pri Iris je tako - ko je naprimer malo lačna ji ponudim vodo in čaj, pa mi vodo zavrača čaj pa pije, ko je pa res žejna pa pije tudi vodo, ravno zaradi tega sklepam da če bi bil žejen bi pil. Verjetno dobi dovolj vode s prehrano in ne potrebuje dodatne tekočine. Pa tudi to je res, da če so planičke normalno mokre - se pravi da je vsaj na vsake 3 ure polulan, pa da urin nima posebnega vonja potem ti res ni treba skrbeti.

Mi gremo pa sedaj počasi k moji mami - bomo imeli kosilo, pa valda bomo za naše nogometaše navijali, pa če ne bo kakšnih hujših ploh in neviht se bomo pa še malo namakali v bazenžku. Smo včeraj v pikapolonici kupili nov bazenček - smo imeli enega večjega, pa je pol ful zoprno ker gre toliko vode notri, pa se potem predolgo segreva. Imajo ene bazenčke v aciji za 12 EUR in so taki ful luštni z napihljivim dnom.

Evo - baje so jih ravno včeraj dobili in ko smo bili mi na blagajni so ga imeli eni pred nami, mi pa še dva za nami. Je rekla prodajalka da so jih včeraj dobili in da so jih že polovico prodali.

http://nakup.pikapolonica.com/igrace/poletje-igrace-za-v-vodo/wehncke-moj-prvi-bazen-napihljivo-dno-143x106/124504007383124503

Če ima kater namen kupit ga priporočam, ker kolikor smo mi sprobali izgleda super.

Lepo, a ne preveč vročo nedeljo vsem biserčkom in njihovim mamicam pa seveda tudi očkom.

La vita e bella

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
13.6.2010 14:45:27   
Lenč.i
Mi smo včeraj uspešno prestali krst. Ampak je bilo user posted image  vroče - vsaj v cerkvi je bila prijetna temperatura.
Sem pa včeraj imela takooo bolečo levo bradavico, da sem zvečer kar vročino fasala (38,3). Ponoči sem kuhala pod odejo, zjutraj je bilo že dobro. Čutim pa neko zatrdlino - menda ja ne bom dobila mastitis. Sem že mislila, da imam bolj malo mleka,pa zgleda, da ga je še dovolj. Saj zdaj, ko že drugo hrano je, ne popije toliko mleka.
Ostale tekočine tudi naša noče piti, najverjetneje dobi dovolj v "redki" hrani in mleku.
Z različnimi ispuščaji nimam izkušenj, zato ne bom komentirala.
Vanetu user posted image .
Oblačenje: je tudi naša nedonošenček, pa jo oblačim tako kot ve. Res je majhna, ampak ji je zato tudi lahko vroče, kaj neuser posted image .
Joj, tudi jaz bom morala kupiti bazenček, alli pa kakšen čolniček.
Pru uvajanju GH pri nas prvič ni bilo pačenja, ji je krompirček kar pasal. Pojedla ni veliko, ji tudi preventivno veliko nisem dala. Pri kakšnem obroku čudnega okusa so bili pa tudi čudni frisi - lušno za nasmejat.  
Kotalimo se še ne - no ja, razen ko ji pomagam. Jo tudi jaz imam veliko na tej pisani odeji iz BC (dobila od sodelavcevuser posted image ) na tleh. Enkrat se bo že začela.
Sončna očala - super, moram nabavit, bo še večja frajerka.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
13.6.2010 19:50:24   
Poopsy
taraji, dober nakup bazenčka. Mi ga imamo že par tednov, pa smo ga do sedaj uporabljali v dnevni namesto stajice - položila sem jo v bazenček in nad njo dala igralni lok. To je bilo veselje. user posted image  Sedaj pa smo ga prestavili ven in skupaj z atijem veselo čofotata v njem.   

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
13.6.2010 20:19:09   
*nivea
čestitke vsem za obmesečnice user posted image user posted image user posted image

Zoja88 tebi pa za poroko user posted image user posted image user posted image

pošiljam kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vanetu, da bo mali biserček čim prej ozdravel

se je taja danes prvič kopala. en mali bazenček ma, z gobico da ni na direktnem soncu. najprej ji je čudno blo v vodi, potem je pa kar uživala.. pa spale sve potem vsaj malo.

zdaj pa čakam, da prideta z babico s potepa, da bo gospodična imela večerjo, pa gremo pred tv

sem pravi fuzbal fan postalauser posted image

uživajte

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
13.6.2010 21:59:14   
ROmama
Joj Tintara, samo da ste boljše. Me je kar mraz stresel (kjub tej neznosni vročini) ko sem prebrala besedo bronhiolitis. Me je spomnilo na nas, ko smo bili en teden v bolnici zaradi njega.
Upam, da se tudi hemoglobin v bodoče ne bo tako nizko spuščal.

Mi smo bili pa danes pri meni doma. Emica je bila kar nekam sitna, pa cel čas mene iskala. Potem pa se vsedem k vozičku in začnem z dudo drgnit malo po spodnji dlesni. Potem pa zagledm na jezičku pikico krvi, groza, sem se ustrašila. Potem pa ugotavljamo ali je zobek, ali pa si je mogoče z nohtkom radnila dlesen. In kaj ugotovim: Ema ima prvi zobek, juppiiiiii. Sem ji z žličko podrsala po dlesni in je že prebil ven.

Imamo pa tudi novega družinskega člana. Mucko - Luka ji je dal ime Lizika. Imamo eno knjigo, kjer sta kuža Albert in muca Liza. Navadili jo bomo, da bo zunaj oz. v garaži, sploh zdaj, ko je Ema še majhna.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
14.6.2010 7:15:18   
marusi
jutro! častim kavico....

spanje: a se vaši biseri kaj zbujajo po noči? naš se e spet začeluser posted image

red: a jih poskušate navajati na kakšen red: hranjenje na tri ure, spanje ob določenih urah????

no, pa grem še kavico spituser posted image

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
14.6.2010 7:54:36   
araz
Dobro jutro,

Marusi hvala za kavico user posted image

Romana čestitam za prvi zobek user posted image .

Spanje - moja se enkrat na noč zbudi za jest že skoz.
Sem imela pa v soboto pestro. Se je zbudila ob 22 (spat gre ob 19-20 enkrat) in se začela jokat. Je nisem mogla pomirit skoraj eno uro. Potem sem jo dala k meni v posteljo ji skoraj eno uro pela pesmice in potem je mene zmanjkalo, Kdaj je ona zaspala ne vem user posted image . Sem bila pa zjutraj čist polomljena. Me je skoraj iz postelje vrgla z svojim preobračanjem in brcanjem.

Red - ja, tud mene zanima, če jih imate že navajane na kakšne red. Pri nas je tko na približno. Se ne držim točno ure kot pijanec plota. In se tud ne mislim.
Pri nas je tako: zjutraj, ko se zbudi se previjeva in potem jeva (ponavadi od 7-8 enkrat) potem gre še mal počit in potem še enkrat mal mlekca poje. Potem se umijeva, napraviva in greva ven. Okrog 13-14 je kosilo in potem spanje (velikokrat ga kar preskoči). Ko se zbudi še mal mlekca popioje in greva spet ven ali pa se igra zunaj na terasi. Zvečer se pa približno okrog 18-19 skopamo ali umijemo potem pa gre spat (od 19-20 enkrat). Potem pa ponoči spet je od 1-2 enkrat. Včasih pa se zbudi šele ob 5 in potem se ves ritem podre user posted image .

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
14.6.2010 9:08:24   
taraji
marusi - hvala za kavico

romama - čestitke za prvi zobek

spanje ponoči - mi smo začeli pred kakšnim mesecem zvečer zraven mlekca dajati riževo kašico - po žlički zmešano z vodo. In iris je potem začela spati po celo noč - no spat gre tam okrog 21 ali najkasneje ob 21 30, zbudila se je pa potem okrog pol šestih, pa sem ji dala samo malo čaja za spit in je spala naprej tam do 7 30 ali 8. Potem pa se mi je čez kakšne 14 dni spet začela prebujati okrok pol treh, pa pol ob pol šestih. To je trajalo kakšen teden. Sedaj ji pa dam zvečer riževo kašico z mlekom in potem seveda še mleko pa spet spi do nekje pol šestih. Očitno se zvečer sedaj bolj naje. Hranimo pa se ponoči že kakšen mesec ne več. Ko se zbudi ji dam samo čaj in potem spi dalje. Glede na to da ima naša punca že tam blizu 9 kg se mi ne zdi potrebno da bi jo tudi ponoči hranila in ker mi lepo zaspi nazaj tudi po čaju prakticiramo kar to.

red - ja nekako se ga poskušamo držati ampak kaj ko to ni ravno v naši moči.Imamo že kar kašen mesec odkar smo začeli uvajati Gh nekako približno enak urnik. Deveda pa pride dan, ko se nam sistem poruši in takrat se seveda 100 % prilagajamo princeskiuser posted image user posted image user posted image

Nekako poskušam da ima vsaj kosilo nekje približno isto uro - med 14 30 in 15 30, če nam seveda uspe. Pa tudi obrokov imamo nekje pet na dan - več ali manj nam uspeva seveda pa ne čisto vedno, odvisno koliko pač poje na obrok.
naš ritem je približno takšen . med 73o in  8 ima obrok mleka (poje nekje 150 ml), tam okrog 11 in 11 30 obrok sadne kašice in potem po potrebi še mleko, kosilo med 14 30 in 15 30 - zelenjavna kašica - obrok brez mleka, nekje ob 18 spet obrok mleka - ta je pa čisto odvisen ali že dopolda je mleko ali ne in če je imela do takrat 2 obroka brez mleka ga popije tudi 210 ml, če pa je dopoldansko ibrok z mlekom pa nekje 150-180 ml, zvečer okrog 20 30 pa umivanje, obrok riževe kašice po žlički in nato še mleko kolkior ga pač popije.

Tega urnika se nekako probamo držati in v večini nam kar uspeva, so pa seveda izjeme.

Ma, zdej sem pa napisala cel roman in je polasi dosti.

Uživajte s svojimi biserčki - ta teden bodo temperature nekoliko znosnejše in bomo lahko več zunaj.

aja, pa še to - včeraj smo sprobali novi bazenček in je super - moramo večkrat ponoviti

La vita e bella

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
14.6.2010 10:43:29   
natasa28
Smo uživali v Moravcih, sicer tamalo sem imela v toplicah le v soboto v vodi, ker je bla ful gužva, pa še to je bila le par minut v obroču pol pa na rokah. V nedeljo pa se je kopala v njenem bazenčku, iz Pikapolonice pa sem ji dla obroč gor brez naramnic pa je v nulo uživala se odrivala z nogami in rokami od robov, vriskala... Ji je res pasalo. Tak da moram it še en ta baženček za doma nabavit, ker tega sem ji kar na vikendu v Moravcih pustila. Sicer moji imajo veliki zidan bazen, pa se mi zdi da za kaluženje dojenčkov so ti napihljivi bolj primerni. Se pa res kar namantraš da ta Fredov obroč tudi brez naramnic pracv namestiš. je pa Danaja tudi dobila pikice malo po hrbtu in po rokah. Ampak to naj bi ble res te t.i. vročinske.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
14.6.2010 11:47:00   
terida
Živjo, punce!

Ne vem, če se me sploh spominjate, jaz sem tista, ki ima zobatega user posted image Primoža, ki je bil en tak naporen dojenček, saj se je hotel non-stop po rokah nosit in je zaspal samo na joški. Ponoči je spal pri nama in se je vsaj trikrat zbujal, čez dan pa spal vsakič največ po pol ure. Evo, lahko veselo in ponosno sporočam, da je vse to preteklost user posted image Odkar sam sedi (malo pred 6. mesecem je začel že kar stabilno sedet), se kar lepo sam zamoti in ga ni treba več naokoli nosit. Zaspi tako, da ga položimo v njegovo posteljico, kjer se stisne k tetra plenici (ali pa moji kanotjerci - zdaj lahko uporabljam ta izraz, ker ste se izobrazile user posted image ). Ker se ne doji več 15-krat na dan, se pri vsakem dojenju bolj naje in se čez noč ne zbuja več tako pogosto - navadno enkrat bolj proti jutru. Edino dnevna spanja so še vedno prekratka, tega še nismo uspeli spremenit. No, za tole samostojno spanje smo se morali kar fejst potrudit, a nam je uspelo user posted image Ne morem vam povedat koliko lažje je zdaj naše (predvsem moje) življenje! Če ima katera težave z uspavanjem ta malega, lahko povem kaj več, sicer ne bom zdaj s temi "metodami" utrujala (nismo ga pustili jokat, en drug način smo ubrali)...

Glede ritma se zato zdaj lahko pohvalim, da ga končno imamo! Ne gre za nek na minuto točen urnik, a imamo nek ustaljen ritem. Držim se predvsem tega, da ga hranim po spanju, ne pred njim, ker jim to bolj paše (ko se dojenčki in mali otroci najejo, dobijo veliko energije, ki jo morajo skurit in jim takrat ne paše spat). Bolj na grobo izgleda to tako, da se zbudi okrog 7:30, poje, se igra in gre spet spat okrog 9:30. Ko se zbudi, spet poje in se igra in gre spat enkrat okrog 12:30. Potem spet poje in se igra in zaspi eno kratko rundo še okrog 16:30. Potem spet poje. Zvečer ga dojim še okrog 19h, potem kopanje in spanje (zaspi navadno okrog 20h). Enkrat med 22:30 in 23h ga podojim v spanju (ga vzamem ven iz posteljice in ga podojim na obeh straneh - malo se prebudi, a vedno takoj zaspi, ko ga dam nazaj v posteljico). Ponoči se zbudi za dojenje okrog 4h in potem zaspi spet nazaj do jutra. Kot rečeno, tale naš urnik ni zacementiran in se (razen večernega obreda) navadno premika kake pol ure gor ali dol.

No, do tu vse ok, uvajanje GH pa nam ne gre... Začela sem že malo pred 6. mesecem, a smo še zdaj na žlički, največ dveh na obrok. Ne gre in ne gre mu tale GH. Ne mara ne zelenjave ne sadja, tudi banane ne, ki je sicer ta glavni hit pri dojenčkih. Saj vem, da se bo obrnilo (ne bo celo življenje samo na mleku), a je na momente prav frustrirajoče...

Čestitke vsem za obmesečnice in zobke! Mi delamo zdaj zgornje enke in je prav bogi! Upam, da bodo kmalu zunaj, da se neha matrat (do dvojk, seveda user posted image ). Pa kup user posted image user posted image user posted image za vse bolančke. Tudi mi nismo zdravi. Saj ne vem kaj je, mislim, da je pač samo en prehlad, a teži mi, ker traja že 14 dni (pokašljuje in smrka). V sredo imamo sistematski - po moje spet ne bomo cepljeni. Ah, bo že, raje vidim, da ga ne cepi, če ni 100% zdrav. Saj imamo še čas za cepljenja - do vrtca bo že. Mimogrede, mi smo v Lj. in smo za starejšo hčerko dobili vrtec, Primož pa je 12. na čakalni vrsti... Nekaj pravijo, da bodo verjetno januarja odprli še eno skupino, kar bi pomenilo, da bi tudi Primož prišel noter. Nočem preveč računat na to (sem se že dogovorila z varuško), a držim pesti, da nam uspe...

Srečanje... Ves čas sem spremljala ali se boste kaj dogovorile, ker sem tudi sama zainteresirana za to, da se dobimo. Navijam za ZOO, ker mi je Arboretum dlje in bi morala dragemu vzet avto, kar bi pomenilo, da bi moral on dobit en drug prevoz za v službo... Kako torej, a se dobimo ta teden?

Pitje... Jaz dajem Primožu navadno (neprekuhano) vodo z Aventovim magičnim lončkom in tudi kar s kozarcem (nisem zasledila, da bi še katera to počela). Rada bi, da se obojega navadi, zato sem mu začela kar oboje ponujat. In ne boste verjele - še najlepše pije kar s kozarca. No, ravno danes nam ni preveč šlo, ker je hotel kozarec sam držat in je bilo vse skupaj ena packarija, a navadno kar lepo pije s kozarca. Vsega skupaj popije par požirkov, a se ne sekiram, ker tudi GH skoraj nič ne poje, in dobi tako hrane kot tekočine dovolj samo z dojenjem.

Uf, zdaj pa sem se razpisala... Lepo se imejte! Računam, da se vam bom zdaj (ko je Primož bolj priden in imam več časa) kaj pogosteje javila.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
14.6.2010 12:07:04   
d4rj4.84
terida mene zanima kako uspavaš svojega Primoža. Naš še zmeraj zaspi v naročju, ker če ga položim v posteljico, bi se samo obračal pa smejal in bi zaspal šele po eni uri, to je pa ful naporno ker treba bit zdraven in  dudo mu skos v usta dajat, ker brez nje ne zaspi. zaspi pa tudi tako, da ga stisnem k sebi, ampak tako gremo spat samo popoldan, ker ga nebi rada preveč navadila.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
14.6.2010 12:54:07   
evangelie
terida, tudi jaz bi želela slišat kako ti je uspelo- Vitan tudi zaspi zvečer samo pri meni, med dojenjem. Čez dan pa včasih (ampak res samo včasih) tudi v ležalniku.

Srečanje - dejmo se res zmenit, jaz sem sicer z Dolenjske, ampak bova že prišla do LJ. Sem pa tudi jaz za bolj zgodnjo uro, da se ne bom nazaj vozila po preveliki vročini (nimam klime)

uvajanje GH - jaz sem kar pavzo naredila, ker očitno še ni pripravljen in ga ne mislim silit. Bom spet začela ćez nekaj časa oz. ko bom opazila, da se mleka ne naje.

Pitje - jaz imam tudi aventov magični lonček, pa se bolj igra, kot pa pije. Bom pa tudi jaz poskusila z navadnim lončkom, na cucelj ga ne mislim navajat...

nč, grem sčistit kopalnico, Vitan je končno zaspal, pa vem, da ne bo dolgo trajalo...
lp

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
14.6.2010 14:12:17   
Poopsy
terida, to z uspavanjem pa tudi mene zanima. Naša sicer zaspi v posteljci, ampak kot je napisala že d4rj4.84 - po enournem obračanju in filanju dude. Poskusiti ni greh, mogoče bo pa tvoja metoda uspešna ...

Krema za sončenje: Katero uporabljate? Mi smo nabavili Eucerinovo ZF 30, je še kar ok. Se dobi tudi mleko za sončenje za dojenčke? Ker se krema dokaj težko razmaže, naše dete pa ni tak potrpežljivo. user posted image  Mi je pa pediatrinja povedala, da naj ne kupujem tistih z višjim faktorjem, da je 30 čist dovolj. user posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
14.6.2010 15:19:49   
orhideja75
no punce sedaj pa tudi jaz lahko rečem, da se že obračamo. sicer nam je iz trebuha na hrbet ratalo že kar nekaj časa nazaj, včeraj pa se je začel obračat še iz hrbta na trebuh in zdej moram imet celo dnevno obloženouser posted image

mi nekega čist točnega ritma nimamo. sam se pa nekje zjutraj zbudi okrog 7.30 in potem se še mal crkljamo, okrog 8ih jemo, se previjemo, ... naslednji obrok je tam nekje ob 10.30 do 11ih odvisno od tega al zaspi in ga pač ne zbujam, pa tko potem naprej, ob 13.30 do 14ih enkrat je čas kosila, pa potem nekje ob 17ih spet jemo, pa potem ob 20ih do 20.30. sem pa zasledila, da imajo ene 6 obrokov. no, to se verjetno zgodi, če zjutraj je prej ane

zoo sem za, da se dobimo ta teden. lahko tudi petek, če bo vreme. zadnje čase ne spremljam tolk poročil in nisem na tekočem. odgovarjalo pa bi mi tam nekje ob 9ih. kaj pa ostalim?

mi čajček lepo pijemo, kar iz flaške. pa tudi glede GH nimamo nobenih problemov. kakšen dan mu kej bolj paše, če pa ne, ga pa ne silim. pa pač dobi flaško mleka.

kremo za sončenje imamo mi avene

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
14.6.2010 18:18:40   
pipika 13
Terida, tudi mene zanima tvoj način uspavanja.

Drugače pa, sor se počasi zdravi, kopamo se v bazenčku. Danes smo se že in še enkrat se bomo, ker ne bo večernega kopanja, ker atka ni doma do jutri zvečer.
Ob večerih smo uvedli rutino kopanja z enim od staršev in je zakon. V kadi sva že pofotala ja in mali, z igračkami ribicami in moram povedat, da se mali nič ne boji vode. Uživa v kadi, lahko ga špricamo s tušem, tudi po obrazu in v bazenčku dejansko leži. Natočeno imamo le toliko vode, da mu v ležečem položaju zalije ušesa in pote on leži in brca, ter duti kravce pase v vodi. Seveda ga zraven budno pazimo, da se slučajno ne bi obrnil in obraz potunkal.

Uvajanje goste hrane gre počasi - danes je bil na vrsti brokoli in mu ni bil najbolj všeč. Popoldne uvajamo tudi sadno kašico in tudi teh ne obožuje ravno.

Glede dopustov - smo se odločili, da bomo julija šli za kak teden v Logarsko dolino, namesto na morje. Ne da se nam v to gužvo, in v to vročino. Se mi zdi, da bo mali in mi bolj užival v planinah, hribih, gozdovih. Rabimo samo nahrbtnik zanj. Katerega priporočate? Mali bo takrat star6. mesecev.

Na morje bomo šli enkrat septembra, izven sezone. Sem učiteljica in bi rada izkusila, kako zgleda biti na morju septembra, ko ni gužve, pretirane vročine in ko so seveda spet cene nižje Seveda bomo šli na slovensko obalo, ker se mi ne da še malemu osebno dat delat. Katera slovenska obala (zaliv, hotel ali apartma) je primerna za majhne otroke. Ve katera? Pojma nimam kako to zgleda pri nas, ker sem pred leti samo enkrat bila v Izoli in to je vse.

Evo zbudil se je, gremo še papat banano in še enkrat v bazen, potem malo vozičkanja in izležavanja na dekici, tam nekje skoraj do 21, bomo zunaj in do 21.30 mora spat. Takšna je po novem rutina zadnja 2 tedna pri nas, ker popoldne ko je ta vročina več spi in potem moramo zvečer dlje biti pokonci. Pa še meni to bolj paše, da smo pozno popoldne in zvečer zunaj, v vročini pa počivamo.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
14.6.2010 21:02:59   
Momtobe
mi smo pa malo tečni danes. že ponoči je pol noči prejokal oz. se premetaval in se bunil ... čez dan je tudi bil ful čuden. pa eno uro nazaj je zaspal in je zdaj spet jokal ene 10 minut - ni bil ne lačen, ne žejen. no, zdaj mu je bilo po moje vroče, sem ga čisto slekla, je samo v plenički... ampak drugače pa ne vem kaj bi blo. zobkov ni vidt :)

posledično se mami ni dalo nič počet cel dan, ker je bla neprespana in zmatrana ... tako da nisva nič koristnega počela danes. jutri pa imava 3. cepljenje.

sem ga v soboto hotla skopat v malo bolj hladni vodi kot ponavadi (beri. 35 stopinj), pa je čisto znorel ... verjetno, ker mu je bilo toooook vroče, da je bla ta voda zanj še bolj hladna? ker se drugače ne krega, ko se kopa.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
14.6.2010 22:03:52   
ROmama
Naša Ema je tudi danes ugotovila, kako se kotalit. Gre samo v eno smer iz hrbta na rebuh in tako naprej. Pa ne bo več brezskrbnega puščanja na kavču. Zdaj je pa tudi tako vroče, da bi jo lahko tudi na tla že dala, drugače imamo pozimi kar mrzla tla. Pri Luku sem na tepih dala še deko, tako bom tudi pri Emi, ko bo jesen.
Danes je bila tudi naša user posted image  kar sitna, spala je od približno 13,30 pa do 15 ure, potem pa nič več do sedme ure. Videlo se ji je, da je utrujena, zaspat pa nikakor ne. Ker se zraven prvega zobka, kaže še ena bela lisa, sem predvidevala, da se ji prebija tud idrugi zobek, zato sem ji dala kar pol žličke Calpola, potem pa je v 15 minutah zaspala.
Pa še malo o NEdojenčkih: naša muca je tako simpatična. Sva jo imela z možem spuščeno in je bila cel dan v kuhinji, v dnevno sobo je nisem pustila. Cel čas se drži mene, tudi popoldne ko smo bili na vrtu, je spala pod mojim ležalnikom. Pa zvečer, ko sem šla paradižnike privezat tudi, skozi okrog mene skaklja. Imam še enega otročka. Luka jo pa tako prenaša, kot bi jo vsak drugi dvoletnik, še sreča da je navajena od doma, ker bi ga drugače napraskala.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
14.6.2010 22:38:17   
terida
Evo, mož je zapravil večer za fuzbal, jaz pa sem vam lahko v miru napisala kako se gremo mi uspavanje. Vse tiste, ki vas to ne zanima, lahko mirno preskočite spodnjo klobaso user posted image
Ostale: upam, da vam bo prišlo prav!

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
14.6.2010 22:41:14   
terida
Uspavanje dojenčka

To metodo sem odkrila v knjigi The Baby Whisperer Solves All Your Problems od Tracy Hogg (http://www.amazon.com/Whisperer-Solves-Problems-Teaching-Questions/dp/0743488938). Imenuje se Pick Up / Put Down (ali na kratko PU/PD, prosti prevod: dvigovanje in polaganje) in je primerna za dojenčke starejše od štirih mesecev. Z njo se dojenčka nauči, da se sam pomiri in sam zaspi. Gre pa nekako takole (bom skušala povzet ta pomembne stvari):

- Pred vsakim spanjem dojenčki rabijo nek ritual. Torej, ne samo pred večernim uspavanjem, ampak tudi pred dnevnimi je pomembno, da počnemo vedno iste stvari, da dojenček sluti kaj sledi in tudi, da se počasi umiri (dnevni rituali so seveda krajši od večernega, a je dobro, da se stvari vedno lotimo na enak način). Na primer, z njim v naročju gremo v njegovo sobo, zatemnimo okna, mu nežno prigovarjamo, da je čas za spanje, se usedemo in ga za kratek čas podržimo v naročju, da se umiri (ne smemo ga zibati ali se z njim sprehajati gor in dol po sobi, ker se tega dojenček potem navadi).

- Dojenčka damo spat vedno 15 do 20 minut pred časom za njegovo spanje - takoj, ko začne kazati znake zaspanosti in ne šele takrat, ko od same izmučenosti že joče. Tako kot odrasli, dojenček ne more iz aktivnosti kar takoj preiti v spanje, ampak rabi čas da se umiri. Tako je treba računati s tem časom in ne pričakovati, da bo zaspal takoj, ko se ga položi dol.

- Dojenčka položimo v njegovo posteljico. Z umirjenim glasom mu prigovarjamo, da gre spat (tole z glasom je pomembno, da se zaveda naše prisotnosti in zato, da ga potem sčasoma umiri že sam glas). Roko mu položimo na hrbet (ali trebuh, odvisno kako leži) in (vsaj sprva, ko ga učimo samostojnega uspavanja) ostanemo z njim dokler ne zaspi. No, to je seveda idealen scenarij, pri kateremu se dojenček novemu načinu uspavanja nič ne upira. V realnosti pa seveda dojenčki, ki samostojnega spanja v svoji postelji niso navajeni, hitro povzdignejo glas, da starše opozorijo, da so se verjetno zmotili :) No, takrat pride na vrsto PU/PD del te metode.

- Če dojenček joče, ga dvignemo in pomirimo. Tisti trenutek, ko neha jokat, ga položimo nazaj v posteljico. Če spet zajoka, ga spet dvignemo itd. Mogoče se sliši enostavno, a se zna zgodit, da ga je treba 50-krat dvignit in spustit preden ugotovi, da je to to in se sam umiri in končno zaspi. Vseskozi mu nežno prigovarjamo (npr. Nič ni hudega, samo spat greš...) in ostanemo z njim dokler ne zaspi.

- Še par pomembnih stvari v zvezi s PU/PD:
-- Če začne dojenček jokat že na sredi polaganja (preden se dotakne postelje), ga moramo vseeno položiti na posteljo, umakniti roke in ga šele na to znova dvigniti.
-- Če se v roku dveh minut v rokah vseeno ne umiri, ga kljub temu položimo dol in potem spet dvignemo gor.
-- Če se v rokah zvija nazaj ali kako drugače upira temu, da ga držimo, ga položimo dol (če potem še vedno joče, ga seveda spet dvignemo).
-- Dojenčka ne dvigujemo, če joka "mantra" jok - enakomerni jok, pri kateremu mu v bistvu "ni hudo, ampak mora izjokat, da se pomiri". S tistim jokom se dojenček dejansko sam umirja in ga z dvigovanjem samo motimo. Na začetku uvajanja samostojnega spanja dojenčki pogosto zaspijo sredi takega joka. Seveda je nekaj umetnosti razlikovati med tem jokom in tistim, pri kateremu je dojenčku res hudo in ga je treba dvignit in potolažit, a se da :)
-- Če je dojenček navadno zaspal na materinih prsih, je dobro, da začne s to metodo nekdo drug (npr. oče). "Začne s to metodo" pomeni, da prvih nekajkrat, ko se dojenčka daje samostojno spat, to počne npr. oče. Med samim izvajanjem PU/PD se oseba, ki to počne, ne sme zamenjati, ker to pomeni, da gre vse spet od začetka.
-- Najslabše je, da se sredi PU/PD starš premisli in odneha. Če se bo še kdaj lotil tega, bo vse trajalo mnogo dlje, ker bo dojenček mislil, da če joče dovolj močno ali pa dovolj dolgo, bo starš prenehal s PU/PD tako kot zadnjič.
-- Ko se starši odločijo, da bi radi, da se dojenček nauči zaspati sam, morajo potem to delati pri čisto vsakem uspavanju! Tudi ponoči! Če niso pripravljeni tega vedno ponavljat, naj se raje niti ne lotijo, ker ne bo pravega efekta.
-- Če se uspavanje izvaja kot je napisano, deluje! Prvič lahko traja tudi skoraj eno uro, a bo z vsakim uspavanjem krajše. Mlajši kot je dojenček, lažje je (za mlajše od štirih mesecev pa ta metoda ni primerna).
-- Nekaj dni potem, ko že vse teče kot namazano, se (predvsem pri fantkih, ne me vprašat zakaj) rado poslabša - kot bi dojenček malo potestiral, če mislimo čisto resno. Če vztrajamo, se hitro spet popravi in se potem ne slabša več.
-- Pri tej metodi dojenčka ne pustimo, da se sam joče in mu tako ne "uničimo" zaupanja v nas. Če smo ga v preteklosti kdaj pustili jokat samega, je treba najprej znova vzpostavit zaupanje in ga šele nato učit samostojnega spanja (tole z vzpostavljanjem zaupanja je spet svoja znanost, ki je tudi opisana v zgoraj omenjeni knjigi).

Pa še naša izkušnja (za korajžo): Primož je bil prej "hud" primer - zaspal je izključno in samo na dojki (podnevi in ponoči), poleg tega je spal le v zakonski postelji (če smo ga preložili v njegovo posteljo, se je takoj zbudil in začel protestirat). Ker ima starejšo sestrico, ki je za vikend doma, med tednom pa v varstvu, smo se odločili, da uvajanje začnemo na četrtek (tako naj bi bilo delanje PU/PD do sobote že krajše, da ne bi preveč motilo njegove sestrice). Mož je vzel v četrtek in petek dopust in samo on dajal Primoža spat tista dva dneva. Prvič je trajalo cca. 40 minut. Že naslednjič je trajalo "le" 20 minut, potem pa vsakič manj. Tretji dan sem se že jaz opogumila in ga sama dajala spat (seveda se je v naročju zvijal in mi kazal, da hoče dojko, a se nisem dela). Malo slabše je bilo, kot takrat, ko je mož to počel, a sem pričakovala huje. Potem pa je četrti dan kar na lepem sam zaspal. Brez kakršnega koli joka. Mož (takrat ga je on uspaval), ga je po ritualu položil v posteljico. Primož ni nič jokal, malo se je obračal, malo noge vlekel, potem pa se umiril in sam zaspal. Nam se je pa Marija prikazala :) Od takrat velikokrat zaspi čisto brez joka in brez težav (pogosto sploh nisem v sobi z njim ko se pomirja), včasih malce zajoka, a se zelo hitro pomiri in ga niti ne dvigujemo (zadošča mirno prigovarjanje in dotik roke), zelo redko pa ga je treba še dvigovati in polagati, a tudi v teh primerih le nekajkrat, potem se pomiri sam. Je pa res, da je za to treba kar dosti samodiscipline in predvsem konsistentnosti - odkar smo začeli s tem, ga nikoli nismo več vzeli v svojo posteljo ali pa uspavali z dojenjem. Tudi če se zbudi sredi noči, ga na isti način pomirjamo kot čez dan.

Aja, pa še to: Primož od drugega meseca naprej ni hotel več dude (in je potem namesto dude imel kar mene). Ker se mi ni zdelo smiselno dudo uvajat zdaj (bala sem se, da bi se je preveč navadil, čeprav je v bistvu ne mara in sploh ne ve kaj z njo počet), sem se odločila, da mu nekaj vseeno dam za cuzat, ko bo v posteljici (da ne bi slučajno prsta našel). In to je zdaj bodisi tetra plenička bodisi kakšna moja majčka (da diši po meni). S tem se zdaj dostikrat pred spanjem poigra in potem skoraj obvezno zaspi tako, da to cuza.

Za tiste, ki ste napisale, da se otrok sam uspava, a da traja predolgo: mogoče pa je problem samo v pomanjkanju rituala ali pa v tem, da se da otroka spat prepozno (da je preveč zmatran, da bi zaspal - če veste kaj mislim). Ali pa je težava v "prehudih" pričakovanjih - otrok rabi okrog 20 minut, da sam zaspi in tega se ne da forsirat (čeprav v mojih izkušnjah zdaj Primož v 99% zaspi mnogo prej kot v 20 minutah). Če vas pri tem ne potrebuje zraven, itak ni problema, če pa se začne jokat, delajte PU/PD.

Tako, mi smo zmagali :), upam, da bo to pomagalo še komu. Res priporočam zgornjo knjigo (jaz sem jo naročila preko spleta), ker ima kar nekaj koristnih nasvetov tako za dojenčke kot za malčke. Najbolj osnoven, ki pride prav čisto pri vsaki situaciji, je ta: "Start as you mean to go on." torej, "Začni tako kot misliš nadaljevat." Pove marsikaj :)

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
14.6.2010 22:52:46   
terida
Vas bom poskušala malo zmotivirat za srečanje (pa ne zamerit, ker delam to ravno jaz, ki bolj malo klepetam tu gor). Na seznam sem napisala tiste, ki smo same rekle, da bi lahko prišle, ostale se prosim kar dodajajte zraven:

srečanje decemberk - petek, 18. junija, od 9h naprej v ZOO

evangelie
orhideja75
terida

< Sporočilo je popravil terida -- 14.6.2010 22:53:21 >

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
15.6.2010 7:30:33   
evangelie
terida, hvala za opis! Sliši se zelo zanimivo in bom tudi jaz poskusila.

Glede srečanja  pa jaz žal ravno v petek ne morem, ker imava pregled in cepljenje (ja, v četrtek bomo stari že magičnih 6muser posted image )

< Sporočilo je popravil evangelie -- 15.6.2010 7:41:31 >

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?