pipika 13
|
Pozdrav Oblačenje - mi smo kar že dva tedna v kratkih rokavih, s tem, da so prej bile spodaj tanke hlačke in nogavičke,v tej vročini pa imamo spodaj kratke hlačke in nogavičke samo zjutraj in pozno zvečer. Na glavi ima čepico s šilkom, proti soncu. Ponoči pa spi v tankem pajacku (dolgi rokav, dolge hlače), z dekico ga pa pokrijemo proti jutru, ko se malce ohladi, toliko, da ima nogice in ledvice pokrite. Pod pajackom (pižamco) ima samo pleničko. NO, zdaj pa je tudi naš fantek odkril svoje nogice. Skoraj že sedi sam, prsti ga zelo dobrfo ubogajo, ker vse prime, kar mu pride pod roko .Rad igrače meče na vse strani, tr znjo maha naokrg. Večkrat se mu je že zgodilo, da se je sam s kakšno igračo udaril po glavi in potem je bil jok in stok. GH. počasi papamo in se uvajamo. korenček, bučko in pastinak smo uvedli, zdaj pa še cvetača, brokoli in krompirček. Zaenkrat samo zelenjava, namesto opoldanskega obroka. Seveda mora po papanju vse še zaliti z mlekom. Sadja še ne uvajamo, ker naj bi ga jedel za malico in ne za kosilo. Koliko časa moramo uvajati en gost obrok, preden lahko preidemo na 2 gosta obroka???? Rada bi mu popoldne dala kakšno sadno kašico. Vem, da je potrebno uvajati živila posamezno zaradi alergij. Zvečer se še kar nekaj časa mislimo izključno dojiti, ker imam mleka še vedno ogromno. A obstajo kake kašice za zvečer, kjer se primeša zraven materino mleko (torej, da mleka ne vsebujejo in so iz žit, brez glutena). Koliko približno bi bilo potrebno iztisniti v tokašico? A katera to prakticira? JUtri bo težka, ker grem jaz na valeto. Učenci so me povabili in bom od 17.30 in do 20.30 odsotna. V tem času je David najbolj tečen in ne bo zaspal brez dojenja. Hm, poskušali ga bomo fejst nafilat pred 18. uro, da bo vsaj 3 ure zdržal, vmes pa čajček. Hehe, bomo vidli, če se bo ati znašel. Imamo tud za rezervo mleko v prahu (v tistiih vrečkicah za enkratno urorabo), samo kaj, ko David ne zna pit po flaški. A mislite, da bi pil mleko iz magičnega lončka (račji kljunček za čaj)? Drugače pa, je naš David zadnje čase kar precej tečen, pa ne vem, ali zaradi zobkov, ali zaradi vročine??? A katera že prakticira bazenček na vrtu??? Mi smo ga kupili, pa se bojim, da je prezgodaj, ker sam še ne zna sedet. Včeraj smo ga položili malce na travo in je ves presunjen opazoval, tipal in grabil travo. Všeč mu je bilo. Še zadnje vprašanje: a veste, kje bi se dobila kakšna dekica za na tla, ki je podložena proti vlagi. Torej, da ima nepremočljivo podlogo (piknik dekica)?????? Dost, lepo se imejte. Danes bom pa 1. prakticirala skupno kopanje v banji. (samo mami in David, z atkom sta to že izvedla)