|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
1.6.2010 13:11:44   
žabica13
Punce hvala za vse lepe želje! Ta največje darilo pa je ravno pobrcalo po trebuhu user posted image  do zdaj se še nisem zavedla da je r.d, ker je bilo dopoldne pestro, zavod za zaposlovanje, potem ZZZS, pa šoal za starše. Zdaj sva priletela iz LJ...ME PA ČAKA ČEZ POL URE ZOBAR user posted image  

Žabica22 upam, da dobro opraviš danes in prav faj da tudi ti hodiš ob 10-ih!

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
1.6.2010 13:18:43   
nimanorwen
ojla, punce!

po dolgem času se končno spet javlam, novamami, lepu, da si se spomlna nameuser posted image in ja prou si mela, net šteka na polno, zdej so kao porihtal - upam, da res, ker je faxa konc in ne morm več tm nč pisat. drugač pa izpiti grejo na srečo kot po maslu in imam sm še 2 user posted image  v četrtek, enga ob 8 enga ob 10 in za enga od teh še 2 ustna. to je tisti izpit, k sm ga februarja v tretje padla in sm bla čist nesrečna ... tk da držte pesti, da v 4. končno nrdim, ker pol mam sm še en rok ... ampak 2 bom mnde že še! za nazaj ne bom komentirala, ste preveč napisaleuser posted image
bolečine - sramna kost na srečo ne. me pa učasih bolijo kolki in to ful, ampak to samu, kdr se uležemuser posted image  zdej se bo počas začel ja, ker so naši user posted image  tuk veliki, da bojo prtiskal na živce/želodce/ kosti/križ itd user posted image  ampak sm da bo use ok! dobr, da ni tuk ful vroče, jest kr lažje žvim! drugač pa menda fajn pomaga masaža (npr. pr križu). sm dobila od ene prjatlce bon za masažo nosečnic in bom po izpitih izkoristla mou razvajanja user posted image
spanje - spim k dojenček user posted image  več mam izpitov oz. bl me skrbi (za tega v čet) bulš spim user posted image  tiste k mate težave  - ene ful hvaljo tisto blazino za nosečnice. čeprou mi ni jasn kk si jo sploh namonteraš?
firsttimemummy - user posted image  za voziček! k ga dobiš, dej kšno slikco gor, da vidmo user posted image
aisha86 - vse tegobe take in drugačne majo svoj namen ... jest se tut sekiram npr. zrd izpitov, ma je pol tuk bul filing, k nrdim ... če se ne bi sekirala, tut dobrga filinga ne bi blu ... kuk maš pa v planu še narest do poroda?
mayci - ti si fenomen, kk se ti je ratal samo 5 kil zredit? pridna ej! user posted image in čestitke za pregled! kuk je to lepo brat, same fajn novičke!
tinky - teb tud čestitke ... zdej lahko brezskrbno ješ npr. sladoleduser posted image user posted image
žabica13 - vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , upam, da lepo praznuješ in da si kej lepga dobila user posted image  veliko veliko sreče in veselja ti želim, še posebej na dan Duser posted image user posted image in pa hvala, ker tako lepo vodiš seznamček!user posted image
tinna25 - kam boš hodila na materinsko? sej najbrž si kje napisala. poročej, kako bo. midva začneva v pondelk, hodila bova pa na rudnik.

drugač sm pa mela vmes pregled in mi je spet nrdila uzuser posted image  sm bla fulll vesela, da sm spet vidla svojo user posted image  ... je use ok, naslednji pregled mam pa 23.6. tk da ubistvu mi je do zdej kr skor usakič uz nrdila user posted image  tale dohtarca je res fajn in sestre tut ... tut čakam nikul ne, zmer se kej pohecamo, zanč smo mele celo debato glede teh flašk za vodo, k so zdej ful popularne (brez bpa al kaj je že tist), se prou veselim vsazga pregleda user posted image  aja a drugač mislte pol po konc nosečnosti kej nest dohtarci pa sestram? čist tko, pozornost? sm mou mami uprašala (k dela v gin.ambulanti) pa je rekla, da tut če nč, če pa že je pa najbl fajn kšn sadje al pa sok. tk da bom najbrž naštimala za vsako vrečko, notr pa jagode pa mango al pa kej tazga, rafaelote in pa sok ... pa valda slikco od user posted image user posted image

za konec pa valda poročilo o mojih muckihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  skratka ful ful ful so luškani, vsi že gledajo, en je čist nor name, sm da me sliši, prec h men prpuza, morm prou pazt, da ga ne pohodimuser posted image  zdej so že tuk veliki, da se že mou med sabo igrajo. tk k jih gledam, se mi zdi, da so k otročkiuser posted image  bom dala kšne nove slikce gor, sm da še tale 2 izpita zrihtam.

lep dan vsem, se tipkamo!

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
1.6.2010 13:20:18   
nimanorwen
žabica13, a dons maš zobarja?? joj, boga no! user posted image  nej bo čimhitrej mim! pol si pa le uzem mou časa zase!user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
1.6.2010 14:04:46   
tinna25
nimanorwen Materinsko bom obiskovala v MB - imamo pa 9x.

Ti kar zavidam ginekologinjo. Sploh ne more človek verjeti, kako je to naše zdravstvo usmerjeno. Pri moji čakaš vedno min. vsaj eno uro, potem pa še tako zdolgočasena G, da bi ji mogel človek najmanj en red bull prinesti.user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2604
1.6.2010 14:34:51   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: novamami

Vse najboljše Žabica13 tudi od mene in moje pupe! user posted image

In še od naju user posted image  user posted image  user posted image !!!

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
1.6.2010 14:39:15   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

..., pa šoal za starše. Zdaj sva priletela iz LJ...ME PA ČAKA ČEZ POL URE ZOBAR user posted image  

Žabica22 upam, da dobro opraviš danes in prav faj da tudi ti hodiš ob 10-ih!

Jest sem bila tudi tam, vendar bom hodila enkrat dopoldan, ko bo pa moj lahko pa popoldan z njim. Sem gledala, če zgleda kakšna kot avgustovka user posted image !!

Upam, da bo zobar čimmanj boleč.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
1.6.2010 14:58:38   
žabica13
nimanorwen držim pesti za izpite! user posted image user posted image user posted image  in je tudi mene že kar skrbelo kje hodiš. Super, da si ok in seveda da so tvoji user posted image  ok! Glede daril za sestre in zdravnico še nisem razmišljala, za sestre bi itak težko kaj nesla, ker imajo v leonišču tako, da se menjajo, enkrat so pri enem zdravniku, drugič pri drugem. Do zdaj je bila skoraj vsakič druga sestra user posted image  Glede praznovanja, pa je danes bolj običajen dan razen čestitk, mi pa je obljubil user posted image  da me v soboto pelje na morje (letos še nisem vidla morja!!!) za en dan. On bo baje surfal, jaz bom pa veselo fotkala naokrog, za kopat pa je po moje še prekmalu.

hermy a boš jutri tudi dopoldne šla na šolo za starše?

zobar je pa že za mano, ni bilo tako hudo. Za enim zobom se mi je en boleč mešiček naredu in me bolel, pa ga je malo likvidiral, pa zobni kamen mi je spucal, ker baje to priporočljivo v nosečnosti. Zdaj imam pa do decembra z zobkotom mir

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
1.6.2010 15:03:00   
novamami
Hej, hej!

Žabica13 in Hermy vidve sta bili očitno danes na MŠ v ljubljanski porodnišnici. Midva z mojim bova hodila ob 16h, a so vam kaj povedali kakše je urnik za naprej tudi za tiste, ki bodo ob drugih urah hodili?

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
1.6.2010 15:04:17   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: novamami

Hej, hej!

Žabica13 in Hermy vidve sta bili očitno danes na MŠ v ljubljanski porodnišnici. Midva z mojim bova hodila ob 16h, a so vam kaj povedali kakše je urnik za naprej tudi za tiste, ki bodo ob drugih urah hodili?

Na prvem srečanju ga dobiš za vse ure v dnevu in potem prideš, ko lahko!

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
1.6.2010 15:06:28   
novamami
Hvala hermy!

Vidim, da so jutri tudi predavanja. A vama je bilo zanimivo?

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
1.6.2010 15:24:01   
žabica13
novamami predavanja ta teden so še jutri in v četrtek (nega dojenčka), naslednji teden le v torek (zobozdravnik in anatomija), še en tede kasneje so v ponedeljek (14.6) in torek (porodne dobe) in četrtek (fizioterapija). Zadnji teden so v ponedeljek 21.6 (poporodna doba) in torek 22.6 (dojenje, prehrana dojenčka). Lahko pa kakor je hermy napisala kombiniraš, prideš enkrta dopoldne, enkrat popoldne. Čeprav je bila danes že zjutraj gužva in zelo slab zrak noter. J e pa bilo vse skupaj bolj uvodno...

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
1.6.2010 20:41:27   
Tinky
Grrrrrrrrrrrrrrrr, sem jezna kot ris user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vam jutri napišem kaj več, ko se malo skuliram user posted image user posted image user posted image user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
1.6.2010 21:14:19   
mayci
Tinky user posted image user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
1.6.2010 23:17:21   
Lenny1
žabica13, vse najboljše za rojstni dan! user posted image  In lepo se imejta v soboto na morju! Ter hvala lepa, ker tako lepo skrbiš za naš forum...

Sicer sem pa tudi jaz bila danes prvič na materinski šoli, v Lj Šiška zdravstvenem domu. 1 uro 45 minut, zelo prijazna sestra in prijetno predavanje. Imamo ta teden 3x in naslednji 3x.

Doma smo že postavili posteljico in previjalno. Danes se je začel moj 8 mesec, kako lepi občutki...  user posted image

Lahko noč vsem.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
2.6.2010 6:31:57   
žabica13
user posted image

(odgovor članu ooooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
2.6.2010 8:24:53   
žabica 22
Jutro čveke

Žabica najprej vse najboljše user posted image user posted image user posted image , sem potem čisto pozabila ti voščit včerej.user posted image Sem šla na pregled in me tudi pogledala ni user posted image user posted image smo od otročka srček je poslušala in je rekla da naj spijem dve do tri šumeče tablete magnezija na dan, ter buskopan tablete mi je napisala.user posted image Jezna sem user posted image zelo, ker se tako  norca delajo in potem mi reče če boste pa imela še naprej popadke pa pejte v porodnišnico.user posted image Še pred tem mi pa reče to je čisto normalno vaše telo se pripravlja na porod. Tako da če se mi pojavijo še enkrat grem direkt v porodnišnico.
Danes me ne bo na predavanje ob 9h, ker bo še moj hodil po novem na predavanja in bova probala hodit ob 18h. Če se pa kar koli spremeni ti pa sporočim.
nimanorwen user posted image za izpite, pridna si.user posted image
ooooo
user posted image za prvijalno, midva jo greva iskati nasledni teden user posted image
mayci zelo si pridna s kg user posted image , mene je celo včera g pohvalila da sem celih 800 dag  gor dobila v 4 tednih user posted image . Rekord zame ker ponavadi je šlo od 2-4 kg gor na mesec user posted image . user posted image za cuker test, samo da je vse ok.
barbet držim pesti da se čim prej pozdraviš.user posted image
tinky user posted image za cuker test sem prov vesela zate.

Sva šla v pon. z mojimuser posted image po voziček user posted image in ko sva ga prinesla domov sva celo tehnooligijo odkrila user posted image . Sva zraven stala k unadva iz risanke  A JE TO user posted image . Samo sva ga sestavla pa sva ga malo pelala po stanovanju in moram rečt da mi ni žal da sva ga kupila. Komaj čakam da damo notri našega škratkauser posted image in da ga peljem na prvi sprehod user posted image .

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
2.6.2010 9:05:02   
Tinky
Jutro nosečke,

danes sem še bolj jezna kot včeraj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V glavnem, PDP imam 1.8., kar pomeni, da če gre vse po načrtih bom rodila par dni prej oz. par dni kasneje. Se pravi, da bi moj dragi mož moral imet planiran dopust (očetovski dopust) enkrat v tem terminu. In gospa šefica mu do 16. avgusta ne da dopusta, kot češ, da morajo tudi ostali na dopust.
Ne bi se bunila, če bi se mož šele včeraj dogovaral, a ta farsa traja že od februarja!!!!!
Ko je prišel domov iz službe in mi povedal, da ne bo dobil dopusta se mi je dobesedno zmešalo. Ja pa halo??!, kdo bo skrbel zame v času, ko ne bom mogla niti dvignit riti iz postelje, če bom šivana, kdo bo skrbel za Teota????
Mislim hallllooo, a je pomembneje, da gre na dopust ena starejša gospa, ki bo grela stol na terasi al novopečeni fotr, ki bo moral skrbet za družino??????

Ah......grem spit en magnezol, da se skalmiram user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
2.6.2010 9:33:48   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

Mislim hallllooo, a je pomembneje, da gre na dopust ena starejša gospa, ki bo grela stol na terasi al novopečeni fotr, ki bo moral skrbet za družino??????

user posted image user posted image user posted image Ja kriza...sej mrbit se pa bo še kej premislla gospa šef.

Drugač pa pri nas nič novega
, naslednji pregled mam 11.6., otrok je bil zadnjič še medenično, ampak trenutno imam občutek, da je počez notr. Upam da se bo počas začel na glavo postavljat. UZ pomoje nam več mela, zadnji je bil morfologija, to me mal jezi.
Kilogrami so pa še vedno +2 user posted image , s tem da imam višek od 1. nosečnosti.
Ne vem pa če bomo šli kej na morje...šla bi ful, že zarad tamalga.

Boli me pa useeeeeeee, trebuh, kosti...ma čist sm zdelana. Za malim sploh ne morm laufat. Je pa lih v fazi ko bi sam laufu pa še ne zna lih 100% zanesljiv.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
2.6.2010 9:48:49   
kamelija
Žabica 13 malo pozno pa vseeno vse naj naj za RDuser posted image user posted image . Uživajte na morju, meni se že cedijo sline po njem, komaj čakam še tri tedne in dopust!

Tinky tole z dopustom je pa res nesramno! Na podlagi česa pa da drugim prednost? Jaz bi šla na njegovem mestu kar v bolniško pa očetovski dopust koristila kasneje!

No včeraj sem imela pregled in pa piko sem dobila v ta zadnjouser posted image ker sem RH negativna! Naslednji pregled imamv 32 tednu in takrat bomo še enkrat UZ delali! Kar zavidam tistim, ki jih imate na pogosto, jaz še zmeraj ne vem kaj za en spol skriva moj preljubiuser posted image .

Še eno vprašanje za vse, včeraj sem sestro vprašala kaj je s tem potrdilom od ginekologa o PDP - da rabim za CSD, pa je rekla da oni jih več ne izdajajo, ker baje ni več potrebno tega predložit. Kaj veste kako je s tem?

Lep dan vsem!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
2.6.2010 9:56:22   
kai1
Tinky, groza, jaz bi čisto znorela. Sepa strinjam s kamelijo, da naj grena bolniško, če ne gre drugače.

Kamelija, potrdilo, meni ga je dala sestra že pred 4 tedni. V službo ga moraš predložit, pa mislim, da tudi na csd.

Kakšen danuser posted image  Nič se mi ne da. Najraje bi šla v posteljo, ampak imam še veliko dela. Kje ste pa vse ostale? Imate vse predavanje?

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
2.6.2010 9:57:24   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: kamelija

Še eno vprašanje za vse, včeraj sem sestro vprašala kaj je s tem potrdilom od ginekologa o PDP - da rabim za CSD, pa je rekla da oni jih več ne izdajajo, ker baje ni več potrebno tega predložit. Kaj veste kako je s tem?

Ne, ne rabiš več potrdila. Je dovolj materinska.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
2.6.2010 9:59:29   
Tinky
Ma ja, sej sem mu rekla, da v skrajni sili bo šel na bolniško, ker sama ne bom zmogla, definitivno. V takem primeru, si želim rodit po roku, ker ne vem kako bi blo, če bi rodila že sredi julija.
Ma graveeeeeee

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
2.6.2010 11:51:30   
ooooo
nimanorwen super za izpite pa veliko sreče še pri zadnjih dveh user posted image user posted image user posted image

tinky user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
2.6.2010 11:54:00   
nimanorwen
ojla souser posted image

men tuk paše tale vreme, si ne predstavlam, da bi se mogla učit pr 30ih stopinjah. bi kr crklna od samga hudgauser posted image  pa tale moja user posted image  je tut zgleda po men, bl je dž, bl nori po trebuhuuser posted image
tinky - sploh ne morm vrjet user posted image  kera krula ejuser posted image  no sej za usako rt raste palca...bo šu pa na bolniško. sm kaj je treba nagajat? kr nekiuser posted image  ne se preveč jezit, doma bo tk al pa drgač. a on se ne more km na višjo ištanco prtožt? h šefu od šefice?user posted image
žabica22 - ful dobr za voziček user posted image  zdej lahko s kšnim pliškotom vadiš user posted image
tiste k mate bolečine - a si predstavlate (spet omenjam temperaturouser posted image ), da bi blu 35 stopinj? jest upam, da bo čim dle tkle, kukr je. pol nej bo sonček, k rodimo, da se bomo lhk vozičkale user posted image user posted image jest se spomnim moje mami pa ene prjatlce, k sta meli rok sred avgusta (moj tamal bratec bo str 11 let 16.8. in si ful želi, da bi jest tkt rodilauser posted image ), k se jima je koža pod trebuhom in joški vnela ... pa k te gatke žuljo pa vse ... si sploh ne predstavlam ...
morje - letos nikamr. ker ma moj kolektivca konc julija in začetk avgusta. tk da bo šu po dopustu za par dni u službo, pol pa nazaj na očetovskega. če seveda ne rodim prejuser posted image  drugač mi full na kolpo hodmo, tk da za en dan je glih prou. hodmo v eno vasico, kjer je tko u izi urejeno kopališče, zravn je ena hiška k prodajajo sladoled in pijače in wc je tut notr, senčka ... in je SUPER. skor sami domačini, nobene gužve, senčka, travca ... tk da če nimate ideje, kam za en dan skočt, priporočam kolpo! natančneje vas griblje, to je naprej od podzemlja (k v podzemlju je pa prou camp).
kamelija - boga, si sploh ne predstavlam, da še zmer ne veš al je user posted image  ali user posted image  ... če seveda hočeš vedt? tut ne vem, zakaj več uzjev ne delajouser posted image  k uradna 2 v celi nosečnosti sta res mou mou. potrdilo je pa men glih zdej dala. ne vem pa al rabš al ne, bom šla šele konc junija rihtat use skp.

joj, zdej pa učit nazaj user posted image  držte pesti jutr, enga mam ob 8, enga pa ob 10, oba pisna ... sm se že tuk presekerala, da se mi tut sekerat ne da več, niti učit ne. želim si sm še, da bo čimprej konc, da se normalno posvetim user posted image ... pa user posted image  je tut čist zapostavlen ... lepo se mejte, crklejte in lenarte, če se le da user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
2.6.2010 12:23:16   
sasa36
Drage souser posted image !

Čestitam vsem za izpite-vas prav občudujem,ko imate še tolk volje,da se učite-jaz imam včasih tak dan,da še s postelje ne bi vstala.Ampak moram ker me moja petošolka rabi na polno,ker sprašujejo in pišejo kontrolke kot nori-še tri tedne pa bo tud pouka konec.HB!
Kar se mene tiče sem kr o.k.-ravno danes me nekaj špika v trebuhu in jutri imam pregled pri G -mislim,da je vse skupaj psihičnega izvora.Kot ponavadi pri meni.
Se že prav veselim,da jutri vidim mojega user posted image user posted image ,kolk je zrastu in če se je slučajno obrnil na glavico ali še vedno "lenari" sede na ritki.

Glede stvari imam skoraj vse - cotk ne mislim nič kupovati,ker sem jih dobila,le kakšno za mojo dušo,voziček imam-rabim še samo previjalno in pa malenkosti-kozmetika...
Tinky-glede dopusta pri mojem jaz tudi še ne vem točno,tak da sem tudi jaz jezna k user posted image .Bova lahko skupaj šinfale šefe.

Zdaj moram it po hčero je že končala za danes.

Držite pesti jutri za pregled.user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

kupovanje vozička
chebeltza

Bi kupili nov voziček priznane znamke, pod drugim imenom ter po ugodnejši ceni (npr. pliko p3. namesto od peg perego, od mamas and papas ali sleepy feet?

da (37%)

ne (10%)

ne vem (7%)

odvisno od cene (13%)

odvisno od modela ter opreme (25%)

ne potrebujemo več vozička (8%)

Število vseh glasov: 470

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!