|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
4.6.2010 13:12:50   
novamami
Listek1 boga! držim pesti, da bo vse vredu in da ti bo dr. Pušenjak boljše novice dal. Ti pa bodi lepo pridna in počivaj, pa čimveč pozitivnih misli imej, bo tako najbolš zate in za tvoji pikico. Sem prepričana, da govorim v imenu vseh nas na forumu (ne bit užaljene punce), ko pravim, da držimo pesti zate in za tvojo pikico ter da mislimo nate in ti pošiljamo koš objemčkov in same pozitivne misli.

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
4.6.2010 13:15:58   
žabica13
listek1 tudi z moje strani user posted image user posted image . Čuvaj svojo pikico in počivaj, v sredo pa upam da ti pušenjak čimboljše novice pove! Če boš lahko se nam še oglasi da sporočiš kako ti gre!

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
4.6.2010 13:20:09   
novamami
Aja, še to!

Žabica13 ne se tako sekirat glede teh streptokokov. Jaz sem bila tudi malo prestrašena, ko sem prvič slišala za to in seveda sem se takoj vrgla v raziskavo tega. No, ko sem prebrala mnenje dr. Pušenjaka, ki je res strokovnjak na svojem področju, sem se čisto pomirila in sem rekla, da se s tem pa res ne mislim ukvarjat in se zaradi tega sekirat, ker je vse preveč drugih stvari za katere se res moramo sekirat. No, dr. Pušenjak pravi, da testi pri veliki večini nosečnic pokažejo pozitiven rezultat, kar pa ne pomeni, da se bo otroček okužil.
Gledano statistično je za to zelo majhna verjetnost.

Seveda pa je vsaka nosečnica zase list in tudi sama najbolj ve kaj in kako čuti glede svojega telesa in glede svojega otročka. Če te tako zelo skrbi potem seveda pojdi na pregled, absolutno, da boš potem bolj pomirjena. Ti pa svetujem, da še malo po netu pobrskaš glede te teme.

Upam, da bo test od Tinky negativen in bo tudi ona pomirjena glede tega. Držim pesti zate Tinky.

Pridne bodite in se tipkamo drugi teden, med vikendom bomo pri nas barvali!!! user posted image user posted image user posted image  Komaj čakam, greva danes po službi z lubijem barve kupit.

Aja punce, še to me zanima a katera ve kje se v Lj. da kupit 3/4 pajkice za nosečke, al pa mogoče tudi za nenosečke, ki jih lahko nosečke nosijo? Nujno rabim to info, ker se mi bo od teh hlač kar zmešalo. user posted image

Pa, pa

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
4.6.2010 13:54:24   
Tinky
listek user posted image user posted image user posted image
držim pesti in upam, da bo tvoj pupika čimveč zdržala na toplem. Ti pa res počivaj!
Sporoči kaj ti bo povedal Pušenjak

glede streptokoka
Tudi v prvi user posted image sem se dala testirat in je bil bris negativen.

Glede na to, da je vsem dostopen in cenovno nepretirano drag, se mi zdi prav, da če že imam to možnost se dam testirat.
Če bo bris negativen toliko boljše, če bo pozitiven, pa lahko osebje že med samim porodom ukrepa, tako da ti da antibiotik in poskrbi za otroka takoj po rojstvu.
Res je tudi, da je zelo majhna možnost, da bi pediater spregledal sepso pri otroku v primeru okužbe, vendar ne bom tvegala, če mi to ni potrebno!
Za unih 35 eur kolikor stane odvzem brisa, si ne bom belila glave. Samoplačniško ti ga opravijo kjerkoli, tudi tvoja G. Jaz grem v Dravlje, ker moja G komplicira za vsako malenkost.

Žabica, če rabiš številko pa povej.

Midva sva zdej odspala eno rundo. Pojeva malico in greva na sonček se malo podit.

Lep dan

< Sporočilo je popravil Tinky -- 4.6.2010 13:58:57 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
4.6.2010 14:02:14   
Tinky
aja, pa še to.
Testira pa se med 35. in 37. tednom.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
4.6.2010 14:03:48   
tinna25
listek1  user posted image user posted image user posted image

upam, da bo vse vredu in da pikica še dolgo ostane v tebi.....

počivaj, počivaj in še enkrat počivaj!!!!!

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
4.6.2010 14:32:13   
žabica13
tinky hvala za info. Bom vprašala svojo G. če ona to lahko naredi, drugače te bom pa res prosila za telefonsko od dravelj. Za 35 eur se tudi meni ne zdi vredno reskirat, pa čeprav je tveganje malo. Me je o tej punčki čisto šokiralo (dojenček/starši čvekamo/marčevke2010/ na kakšni tretji starni), da je dobila meningitis in da še ne vedo kako bo z njo. Raje kupim kako cunjico ali nepotrebno reč manj - in sem mirna.

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
4.6.2010 14:32:20   
ooooo
listek1 user posted image user posted image user posted image vem da je težko bit pozitivna po takih informacijah ampak verjamem da bo vse v redu...
vse kar lahko narediš je da počivaš... kar je itak smotano, se pa splača in držimo pesti da bo tvoja pupa dočala 37. tednov v trebuščku user posted image user posted image user posted image
edino škoda da nisi dobila inekcij za pljučka, ker bi bla vseeno bolj mirna...
pač jaz se tolažim da če že zdej rodim sem tolko daleč da je velika verjetnost da bo z otročkom vse kul (tudi težave z mv, otrdevanjem), čeprav si nobena ne želi nedonošenčka, ker imajo nedonošenčki pogosto težave.

no... da pokomentiram še malo moj pregled... v bistvu sem imela pregled zaradi tega da vidimo kakšni bojo zdejšnji izvidi krvi in urina... pa sem ugotovila da mi manjka trombocitov in ne železa---a sm se tko pridno filala s sokom iz rdeče pese in teranovim sirupom user posted image sem pa vesela da mi tega ne bo več treba... pa hemoglobin mam malo povišan... ampak v glavnem nil kritičnega... samo bom očitno mogla hodit v laboratorij pred vsakim pregledom... ma bomo že user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
4.6.2010 14:42:57   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: novamami

Listek1 boga! držim pesti, da bo vse vredu in da ti bo dr. Pušenjak boljše novice dal. Ti pa bodi lepo pridna in počivaj, pa čimveč pozitivnih misli imej, bo tako najbolš zate in za tvoji pikico. Sem prepričana, da govorim v imenu vseh nas na forumu (ne bit užaljene punce), ko pravim, da držimo pesti zate in za tvojo pikico ter da mislimo nate in ti pošiljamo koš objemčkov in same pozitivne misli.

Se čisto strinjam z novomami!!! Držimo pesti za pupiko in tebe!! 

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
4.6.2010 15:04:13   
listek1
punce hvala vsem za lepe želje in pestke, ....

Sej si skoz govorim, da bo vse ok, pa tud moj user posted image  vse zrihta, tako, da meni ni treba. Edino kar je težko, ko se hoče david pestvat, pa po men skakat, da mu nekako dopoveva, da mamico trebušček boli, da ne more, pol je mal joka, ampak se hitro pomiri. Drugače pa ati zdej v celoti skrbi za njega, no sej je že prej, ampak zdej pa res gledava, da ga jest nič ne vzdigujem.Pa še moji starši ogromno pomagajo zraven.

Novamami - super za barvanje, kakšne barve sta si pa omislila?  Naš še čaka za našo pupiko, da ji zrihtamo sobico. Glede 3/4 pajkic, jaz sem jih kupila v interšportu in so super. Majo pa črne, bele, rjave. Sem jih pa vidla tudi na rudniku v H&M-u.

Tinky - hvala za info. Bom v sredo še mal PUšenjaka vprašala, da vidim kaj bo rekel.

oooo - upam, da se ti zrihta tole s krvjo. Glede inekcije bi mogla pa notri ostat, da bi mi jo dali. No, sej bom vidla kako in kaj v sredo, pa upam, da nas prej kaj ne preseneti. Je mela pa naša pupika že en mesec nazaj 1100 g, tako, da na teži po moje lepo pridobiva.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
4.6.2010 15:22:51   
kamelija
Listek1 koš user posted image user posted image user posted image zate, da bo pupa pridno zdržala pri mamici čim dalj!

Sasa36 čestitke za dobre novice s pregleda, zdaj si lahko oddahneš! Jaz bom imela čez 4 tedne v 32 tednu še tretji UZ in takrat ma da pokaže spol, lego in vse! Dost mam že vseh mogočih napovedi kaj bo, kako leži...user posted image

Barbet  meni se je zgodila taka zgodba v ZD Rudnik. Prijavila sem se že na majski termin in sicer preko interneta tko kot piše na njihovi strani in nobenega odgovora o potrdilu prijave. Pa tudi klicala sem na dve telefonski in se nikoli nihče javil. Pa sem v ponedeljek vseeno šla, tam je bila zelo prijazna predavateljica, ki naju je s partnerjem lepo vpisala, vse kul, potem pa zvečer pridem domov pogledam mail in glej ga zlomka, dobim (10 dni zakasneli)odgovor da so žal prezasedeni naj se prijavim kasneje. No jaz sem lepo potem hodila do konca, tako da probaj in pejt, morda pa bo vseeno dovolj prostora.

Zdaj pa gremo uživat vikend in sonček - hura!!!

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
4.6.2010 15:28:56   
kai1
oj

Listek1, drži se in držim pesti, da ostaneta v enem kosu do 37.tuser posted image user posted image user posted image

Sem s pregleda. Naša pupa je še v sedečem polžaju. Sicer je bolj majhna, malo pod nivojem predpisanega, ampak nič za to, tudi Anže je bil skoz na spodnji meji. Pregledala mi je tudi MV, saj me že par dni špika v nožnici, pa je vse ok. Če sem prav vidla je zapisala za mv 43mm. Prepisala mi je pa bolniško zaradi težav s križem in krčnih žil. Tako, da po dopustu, nastopim z bolniško.

Novamami, super za barvanje. Pajkice 3/4 sem jaz kupila na navadnem oddelku v c&a.

Streptokok B, se bom šla testirat. Nočem paničart, ampak tudi jaz poznam primer fantka, ki je po 3m zbolel za meningitis in je bil zelo bogi. tako, da raje dam tistih 40€, kot pa da imamo težave.

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
4.6.2010 16:13:02   
kai1
Pa še za seznamček:
NP 21.6.
kg +5,5

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
4.6.2010 18:42:53   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: novamami

Aja punce, še to me zanima a katera ve kje se v Lj. da kupit 3/4 pajkice za nosečke, al pa mogoče tudi za nenosečke, ki jih lahko nosečke nosijo? Nujno rabim to info, ker se mi bo od teh hlač kar zmešalo. user posted image

novamami, jaz sem jih kupila v H&M Rudnik in so prav super. Ne vem pa kako velike rabiš, namreč imajo samo S in M, large so jim pa zmanjkale. Cena je 9,99 eur. V H&M Koper imajo pa vse velikosti. :-)  

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
4.6.2010 18:51:35   
mayci
Listek, še jaz držim pesti zate, da pri Pušenjaku izveš kakšne malo bolj spodbudne novice...user posted image user posted image Pa naj tvoja pikica še pridno počaka vsaj nekaj tednov še na toplem.user posted image

Za strepotokok pa tudi jaz razmišljam, da bi se šla testirat, moram se spomnit in pri naslednjem pregledu vprašat mojo G...user posted image

oooo in kai, user posted image za uspešno opravljene preglede.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
4.6.2010 19:04:27   
BarbaraGS
listek drzim pesti, da boste srecno docakali PDP :) Kako pa zgledajo ti krci?

tinky sej lahko se motim, ampak v prvi nosecnosti sem tudi jaz sprasevala o tem testu za streptokoke in je ta poceni varijanta zelo nesigurna. Obstaja pa se en test, ki je okrog 60-80€ in tisti je baje pravi. Ne vem mogoce, pa so se v 15mesecih cene spustile

novamami tudi jaz sem kupila pajkice v HM in moram rect, da je v njih groznoooooo vroce. Mense kar mesa in bom raje kaj bolj ohlapnega nosila.

Drugace pa punce sorry ko se tak malo oglasam, ampak poleg vsega letanja okrog zdravnikov in nasega malega razgrajacka, resnicno ni casa za daljse klepete. VAM PRAV ZAVIDAM :).
Jaz se moram zdaj pikat 3x na dan in preverjat sladkor in me je kar strah, ker je kljub dietni hrani visok. V ponedeljek moram datspet scitnico pregledat, ce je mogoce to krivo in moram zvisat dozo tablet, ce ne pa res ne vem kaj bom. Najbolj me je strah, da si bom mogla inzulin brizgat :(.
Aja pa padla sem, tak da imam rahlo zvit glezenj in poskodovano simfizo. Drugo ne more bit, ker me v spodnjem predelu seka kot noro, ampak na sreco samo ob gibanju. Po logiki vsaj ce bi bilo kaj drugega, bi bili krci in spikanje ves cas in ne v kosti.
Nic grem jaz pocasi za spanje pripravljat naso princesko.

Ciao ciao

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
4.6.2010 19:25:03   
miska08
Pozdravljene babike. Da se še jaz malo javim po dolgem času. Redno vas spremljam, držim pesti za vse vaše pikice, še posebej pa zate listek. Počivaj, počivaj, misli pozitivno in ne pozabi, da močno držimo pesti za tvojo pupiko.

Nekaj je bilo govora o blazini za mamice (ne vem kako točno se ji reče), jaz ji kar rečem lunica in jo res priporočam. Imam tisto večjo, polnjena je z nekimi kroglicami in je tak fino počivat v njej. Uporabljam jo v dnevni na sedežni, priporočajo pa jo tudi za spanje, vendar še nisem spala z njo. Kasneje mi bo v pomoč pri dojenju, pa še dojenčka lahko lepo položiš na njo. Še moj dragi si jo rad sposodi. user posted image  Mi jo je pa sestra kupila. Je prav fino imet starejšo sestro, še s cunjicami pa igračkami me zalaga.user posted image

V sredo sem imela pregled, pa je najin fantič še tudi lepo na ritki. Ima za zadnje dni prave akrobacije v mojem bušiju, upam da se kmalu obrne.

Sobica je že pripravljena (v pastelno modro-marelični barvi z medvedkom pooh-jem) in rumeno sobico. Upam, da se niso zmotili pri spoluuser posted image , imam že kar nekaj stvari v modrem... Mi še pa manjka tolikooo stvari. Grema z dragim jutri malo v baby center, imajo nove akcije pa upam, da najdema kaj.

Lepo bodite, pa uživajte vikend na sončku.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
4.6.2010 19:58:12   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS

tinky sej lahko se motim, ampak v prvi nosecnosti sem tudi jaz sprasevala o tem testu za streptokoke in je ta poceni varijanta zelo nesigurna. Obstaja pa se en test, ki je okrog 60-80€ in tisti je baje pravi. Ne vem mogoce, pa so se v 15mesecih cene spustile

to ni poceni varianta. To je navaden bris za streptokok.
Res, da obstaja hitri test, ki pa je nezanesljiv.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
4.6.2010 20:51:21   
BarbaraGS
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS

to ni poceni varianta. To je navaden bris za streptokok.
Res, da obstaja hitri test, ki pa je nezanesljiv.

Cisto mozno, da se o ceni motim. Taksno mi je pac dala prejsnja G. Ce napisem prejnsja verjetno ze ves, da ni bila vredu in da je poleg nestrokovnosti se skubila ljudi.

Kam hodite h G oziroma h kateremu G?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
4.6.2010 21:19:58   
žabica 22
Oj čvekice

listek držim pesti zate da bo vse okuser posted image user posted image user posted image čuvej svojega user posted image .

Drugače sem pa jaz danes bila v porodnišnici, ker so se mi spet pojavili krči. Vglavnem nič dobrega- Ctg je pokazal popadke, odprta pa hb nisem. Tako da so me domov poslali.
Več vam pol napišem.

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
4.6.2010 21:23:25   
mayci
žabica22, kaj je zdaj to, nič prehitevanja z enimi popadki...user posted image Punca, hitro počivat, pa držim pesti, da se ustavijo in da pikica ostane tam, kamor zaenkrat spada!!!user posted image user posted image Drži se!

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
4.6.2010 22:04:36   
Ploha
listek: hitro v horizontalo! user posted image upam, da bo vse OK, da prideš čim bližje PDP-ja! user posted image user posted image user posted image

pa še o streptokoku...jest sm bla že pred Meto okužena, tko da sem bila na dan pdp-ja še 1x testirana, pozitivna. In pol je Meta na oddelku dobivala AB, ker je bla tud ona pozitivna, zato sva bli tud 1 dan dlje v P, je dobivala na 8 ur AB...zdej sm bla pa na prvem pregledu negativna...in bom čist zatežila v porodnišnici, da naj malega vseeno preverijo v kolikor bom zdej spet negativna... mi pa G to naredi zastonj, vseelej do zdaj.

< Sporočilo je popravil Ploha -- 4.6.2010 22:05:01 >

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
4.6.2010 22:15:57   
žabica13
žabica22 tudi tebi user posted image user posted image da se popadki umirijo in detece še vsaj 2 meseca ostane v bušiju. Ker mu trenutno nikjer ne more bit lepše. Ti lepo počivaj in naj tvoj dragi zdaj lepo, lepo skrbi zate in te carta. Listek1 tebe pa tudi naj cartajo kar se da! Punce držita se obe!! user posted image

jaz pa grem jutri na morje, sicer na krako, za en dan, a zame je to vseeno sladko! Že zdaj tu izvajam modne revije kaj oblečt (predvsem ker do zdaj še ni bilo tako toplo da bi se mi luštali kratki rokavi, zdaj sem pa morala sprobat kaj mi je sploh prav - pa tudi mi ne gre v glavo da išem po omari cunje s kratkimi rokavi ko sem še danes zjutraj v žabah naokrog hodila). In sem ugotovila da si moram čimprej ene kratke hlače kupit.

Tako da - lep lep vikend vsem!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
5.6.2010 8:42:12   
lumpa6
oj,
da se vse umiri in se konča tako kot se mora

žabica22 in listek1user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
5.6.2010 11:40:59   
sasa36
DRAGE MOJE!
Pa kaj je zadnje dni z nami-velikim se začenjajo neke težave.Mene je včeraj neznosno začel bolet križ in me še danes.Spala nisem skoraj nič!Od včeraj od popoldne tako boli,da ni za govorit-prav seka me v križu.Včeraj sem že mislila,da so se začeli popadki in sem se tako prestrašila,da sem bruhala od psihe.Ampak te bolečine še vedno trajajo,se ne stopnjujejo in se ne pojavljajo v nekih intervalih-tako ,da upam,da ni to to.Jaz predvidevam,da se je moj mali nekak postavil tako in pritiska na kak živec v hrbtenici.
Kaj pravite na to?
Je imela katera podobne težave?
Listek1 in Žabica33 mislim na vajuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Pijete kavo?

Da (73%)

Ne (27%)

Število vseh glasov: 9350

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!